גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  משפט

איך נחלץ עופר נמרודי מהרשעה בהעסקת עובדת זרה בביתו?

ביה"ד הארצי לעבודה קיבל חלקית את ערעורו של נמרודי שהורשע בביה"ד האזורי ופסק כי ייגזר עליו עונש של "ענישה אך ללא הרשעה" ● ההחלטה התקבלה לאחר שהתברר כי פקחי רשות ההגירה שאיתרו את העובדת הזרה נכנסו לחצר ביתו של נמרודי בגניבה

עופר נמרודי / צילום: ורדי כהנא
עופר נמרודי / צילום: ורדי כהנא

כך נחלץ איש העסקים עופר נמרודי, מו"ל "מעריב" לשעבר, מהרשעה בביצוע עבירה של העסקת עובדת זרה ללא היתר בביתו בסביון, בזכות התנהלות שערורייתית של המדינה שנכנסה לביתו בכוחניות וללא היתר.

בית הדין הארצי לעבודה קיבל חלקית את ערעורו של נמרודי שהורשע בבית הדין האזורי לעבודה, ופסק כי ייגזר עליו עונש של "ענישה אך ללא הרשעה". ההחלטה התקבלה לאחר שהתברר כי פקחי רשות ההגירה שאיתרו את העובדת הזרה נכנסו לחצר ביתו של נמרודי בגניבה, דרך השער, ותוך ניצול העובדה שעובדת אחרת של הזוג נמרודי נכנסה עם רכבה למתחם.

"בהתחשב בפגמים החמורים והקשים שנפלו בהתנהלות המדינה בשלב איסוף הראיות והכניסה הכוחנית לבית נמרודי תוך פגיעה משמעותית בזכויות יסוד שלו - מוצדק במקרה זה לתת ביטוי לפגמים אלה בשלב גזירת הדין, עד כדי הסתפקות בענישה ללא הרשעה". קבעו השופטים סיגל דוידוב-מוטולה, רועי פוליאק ואילן סופר.

שופטי בית הדין הארצי החזירו את התיק לבית הדין האזורי לצורך המשך הטיפול בביטול ההרשעה ובענישתו של נמרודי.

הזוג עופר ורוית נמרודי מתגורר בבית פרטי רחב-ידיים ביישוב היוקרתי סביון. בנכס נמצאים, בין היתר, בית מגורי המשפחה המרוחק מאוד משער הכניסה למתחם, ומבנה נוסף המשמש כיחידת דיור לשימוש העובדים במשק-הבית, כאשר בין שני המבנים עובר כביש פנימי. בנובמבר 2012 ערכו פקחי רשות האוכלוסין וההגירה ביקורת במתחם. זאת, לאחר שנכנסו לבית בגניבה, כשניצלו את העובדה שאחת העובדות במקום נכנסה לבית עם רכב ופתחה את השער.

ביולי 2013 הגישה רשות האוכלוסין וההגירה לבית הדין האזורי לעבודה בתל-אביב כתב אישום נגד נמרודי ונגד רעייתו רוית בגין העסקת עובדת זרה ללא היתר וללא ביטוח רפואי בביתם. לפי כתב האישום, בביקורת שנערכה בנובמבר 2012 בבית הזוג נמרודי ברחוב "הר דפנה" בסביון, נצפתה בנכס עובדת זרה כשהיא עובדת בשטיפת כלים.

לדברי רשות האוכלוסין, העובדת נתפסה כשהיא מתחבאת במרתף הבית. לפי האישום, בהמשך התברר כי הזוג נמרודי העסיק את העובדת הזרה בעבודות ניקיון וגיהוץ למשך מספר חודשים, והיא אף לנה בביתם. זאת, למרות שהיא הגיעה לישראל עם אשרה לעבוד אך ורק בסיעוד. עוד נטען נגד בני הזוג נמרודי כי הם לא הסדירו עבור העובדת ביטוח רפואי, בניגוד לדין.

בתום שמיעת פרשת התביעה, הגישו עופר ורוית נמרודי לבית הדין בקשה לביטול כתב האישום נגדם, שהתבססה על הטיעון כי החיפוש של הפקחים בביתם נעשה בניגוד לדין, בין היתר כיוון שהם נכנסו למקום ללא אישור של מי מהנוכחים בו בעת החיפוש ותוך שחדרו אליו בגניבה. מכאן, טען הזוג נמרודי, על בסיס ההלכות המשפטיות הרלוונטיות, כי הראיות שמצאו הפקחים באותו חיפוש, לרבות פרטי העובדת הזרה ותמונותיה, פרטי הנאשמים, חקירותיהם והודעותיהם - כל אלה אינם קבילים.

שופטת בית הדין האזורי, דגית ויסמן, ניתחה את עדויות הפקחים ואת טענות הזוג נמרודי וקבעה כי החיפוש בבית משפחת נמרודי היה לא חוקי. אומנם, לדבריה, הפקחים היו מצוידים בצו המאפשר להם כניסה לנכס; ואולם לדברי השופטת, "הגם שמהראיות עולה כי במקום נכחו חלק מעובדי משק-הבית (מטפלת, טבח, ואיש תחזוקה), ואף שנמרודי עצמו נכח באותה שעה בביתו, עלה כי המפקחים נכנסו לחצרי הנאשמים בגניבה: דרך השער ותוך ניצול העובדה כי עובדת אחרת של הזוג נמרודי נכנסה עם רכבה למתחם".

הפקחים אומנם מסרו צו חיפוש לטבח ששהה באותה עת בבית, ובהמשך לנמרודי שירד מהקומה השנייה לשמע ההתרחשות למטה - אך השופטת מצאה בכך דווקא חיזוק למסקנתה שמדובר היה בחיפוש לא חוקי. "מתחזקת המסקנה לפיה הכניסה לנכס בוצעה מבלי שאיש מהשוהים בו התבקש לפתוח את שער הכניסה למקום".

השופטת הדגישה כי "בניגוד לדירת מגורים, כאשר מדובר בבית פרטי (כגון זה של הזוג נמרודי), יהא גודלו של השטח אשר יהא, הכניסה היא דרך השער. עצם כניסתם של הפקחים לשטח הנכס ללא הצגת צו וללא הסכמת מי מהשוהים הנכס באותו זמן, מהווה כניסה שלא כדין למקום".

השופטת ציטטה מהפסיקה הקובעת כי כאשר הראיות הושגו תוך פגיעה בפרטיות - ובעניין זה, כניסה לחצרו ולביתו של אדם שלא כדין - אזי אי-החוקיות הכרוכה בהשגת הראיות, העומדת בניגוד להוראות חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו, היא משמעותית ביותר. "במצב דברים זה, קבלת הראיות שהושגו בעקבות אותו חיפוש מעוררת קושי ממשי בניהול הליך משפטי הוגן, ועל כן דין הראיות שהושגו בעקבות אותו חיפוש, להיפסל", נפסק.

עם זאת, השופטת פסקה כי למרות החומרה הרבה שהיא מצאה בהתנהגות הפקחים, נציגי המדינה, במסגרת החיפוש בבית נמרודי - אין בכך כדי להביא לביטול כתב האישום כולו. "העבירה של העסקת עובד זר ללא היתר היא עבירה חברתית-כלכלית המשקפת תופעה שיש למגר. הפגמים שבחיפוש מעידים על טעויות של רשות האכיפה, שהמענה הראוי להן הוא, כאמור, פסילת הראיות שנמצאו בחיפוש, אך אין להרחיק לכת בקביעה כי עצם ניהול ההליך או עצם הגשת כתב האישום עומדים בסתירה לעקרונות של הגינות או צדק", נקבע.

בהמשך הורשע נמרודי בביצוע העבירה על-ידי בית הדין האזורי, והוטל עליו קנס בסך 11 אלף שקל.

נמרודי הגיש ערעור על ההרשעה והעונש וטען, בין היתר, כי אי-החוקיות החמורה שנקבעה על-ידי בית הדין האזורי ביחס לכניסה לבית מגוריו, מצדיקה את ביטול כתב האישום מחמת הגנה מן הצדק.

בית הדין הארצי דחה את הבקשה לבטל את כתב האישום מחמת הגנה מן הצדק, אך קיבל את קביעות בית הדין האזורי ביחס להתנהלות הפקחים. שופטי בית הדין הארצי פסקו כי "האופן שבו נכנסו הפקחים לביתו של נמרודי מהווה הפרה בוטה ומשמעותית של זכויות היסוד של נמרודי ובני ביתו, לרבות הזכות לאוטונומיה של הפרט ולצנעת הפרט, הזכות להגינות מצד הרשות ואף הזכות להגנה על קניינו במקום מגוריו".

עורכי הדין של נמרודי, נבות תל-צור, ליה גוני, זרי חזן ומיטל לופוליאנסקי, בירכו על החלטת בית הדין הארצי ומסרו כי "מדובר במסר ערכי חשוב מאין כמוהו ובתרומה משמעותית לחיזוק אמון הציבור בתקינות ההליכים, בימים אלה בהם התנהלות הרשויות בחקירות עומדת במבחן". 

עוד כתבות

בידוק ביטחוני בדובאי / צילום: Reuters, Amr Alfiky

התנאי הישראלי להחזרת פליי דובאי: הצבת עמדות בידוק ומאבטחים על אדמת דובאי

גורמים במשרד התחבורה מעריכים בפני גלובס כי החזרה של פליי דובאי לארץ תידחה עד שיוסדרו דרישות הסף הביטחוניות שיאפשרו גם את חזרת חברות התעופה הישראליות לדובאי ● על הפרק: הצבת עמדות שיקוף ומאבטחים ישראלים בנמלי התעופה באמירויות ● בשלב זה בדובאי מתנגדים למהלך, ואף נוצר נתק בין המדינות בנושא

רפי סער, ראש עיריית כפר סבא / צילום: יח''צ

מזומנים דרך אשת ראש העיר: כך פעל עפ"י החשד מנגנון השוחד בכפר סבא

מעצר ראש עיריית כפר סבא רפי סער ואשתו חושף חשדות חריגים לשחיתות עירונית ● במשטרה טוענים כי בת הזוג תפקדה כ"זרוע הביצועית" שגרפה מזומנים מקבלנים בתמורה להטיית מכרזים

רחפנים של אונדס / צילום: מצגת החברה

אחרי בליץ רכישות: אונדס מקימה חברת AI בשיתוף פלנטיר

החברה החדשה, Regna AI, תהיה בבעלות מלאה של אונדס, תפתח מודלי בינה מלאכותית למשימות ביטחוניות ומבצעיות על בסיס התשתית הטכנולוגית של פלנטיר ותעסיק גם עובדים בישראל ● המהלך מגיע לאחר מסע רכישות נרחב של אונדס בישראל, שבמסגרתו רכשה שורה של חברות ביטחוניות וטכנולוגיות ומעסיקה כאן כבר כאלף עובדים

מימין: מייקל וודפורד ורוברט הול. הזוכים בנובל בכלכלה / צילום: Ill. Niklas Elmehed © Nobel Prize Outreach

הזוכים בנובל בכלכלה: חוקרים אמריקאים שבחנו גורמים לאי יציבות כלכלית

רוברט הול מאוניברסיטת סטנפורד ומייקל וודפורד מאוניברסיטת קולומביה זכו בנובל בעקבות מחקריהם בתחום היסודות המיקרו-כלכליים של יציבות מקרו-כלכלית

גיל שויד / צילום: שלומי יוסף

1.2 מיליון דולר בחודש אחד: התרומה של גיל שויד

לפי דיווח ל-SEC, היו"ר הפעיל ואחד ממייסדי צ'ק פוינט תרם באוגוסט 9,000 מניות של החברה לעמותות ששמותיהן לא פורסמו ● דלק ישראל משקיעה כ-3 מיליון שקל בקמפיין לציון 75 שנות פעילותה ● וחברת הדירוג S&P מעלות אישרה את הדירוג של הפניקס ברוקרס ● אירועים ומינויים

איתי ליפקוביץ', מנכ''ל ומייסד הורייזן / צילום: NEO MEDIA

עם 25 עובדים מקריית מוצקין ו-2 מיליארד שקל של לקוחות. בית ההשקעות שבדרך לאקזיט

איתי ליפקוביץ' מוכר תמורת 40 מיליון שקל את בית ההשקעות הורייזן, שמנהל כ-2 מיליארד שקל ● לאחר שנים של גאות הוא מעריך כי "יהיו גם תקופות פחות טובות, אבל יש לנו עוד הרבה מקום לצמוח", ומסביר מדוע בחר לפעול מקריית מוצקין: "המנגנון שלנו הרבה יותר רזה"

צוותים רפואיים מפנים פצוע לקבלת טיפול לאחר הפיצוץ בצפון, היום / צילום: ap

האסון בטיול השנתי: הוועדה הממונה על פינוי מוקשים התכנסה פעמיים בלבד בקדנציה האחרונה

נער בן 14 נהרג ו-24 בני אדם נפצעו בפיצוץ נפל במהלך טיול שנתי ברכס רמים ● לפי תחקיר ראשוני של צה"ל, מדובר ככל הנראה בנפל של פצצת מצרר של חיזבאללה שנותרה בשטח מאז המלחמה ואחד התלמידים הכניס לתיקו ● ועדת המשנה לפינוי מוקשים ונפלים, בראשות ח"כ ניסים ואטורי, התכנסה פעמיים בלבד בכנסת הנוכחית, למרות התרעות קודמות של מבקר המדינה על ליקויים בפינוי נפלים

קרן כהן חזון, מנכ''לית תורפז, בכנס משקיעות גלובס / צילום: כדיה לוי

קרן כהן חזון: "אם לא תהיה תעשייה בישראל, לא תהיה ישראל"

בשיחה עם אלה לוי-וינריב בכנס משקיעות הדור הבא של גלובס, סיפרה מנכ"לית תורפז, קרן כהן חזון על הדרך ל-28 מיזוגים ורכישות ברחבי העולם, שיתפה בסיפורים האישיים שמאחורי העסקאות, ועל המתכון שלה להצלחה ● "בסוף צריך אחד או אחת שיאמינו, ומשם הכל מתחיל"

לינדה כהן-רופא, סמנכ''לית אסטרטגיה וטרנספורמציה בשטראוס, בכנס משקיעות הדור הבא / צילום: כדיה לוי

סמנכ"לית אסטרטגיה בשטראוס: "בחברה יש גם כובע עסקי וגם של אחריות חברתית ואני מאוד מגשימה את עצמי"

לינדה כהן-רופא, סמנכ"לית אסטרטגיה וטרנספורמציה בשטראוס, התארחה היום בכנס משקיעות הדור הבא של גלובס וסיפרה על תפקידה, על 18 שנותיה בשטראוס ועל העצות שהייתה נותנת לנשים בתחילת דרכן: "אנחנו נוטים להשקיע בעבודה, אבל ההשקעה הפנימית, היכולת להבין היטב מי אנחנו, היא מאוד חשובה"

רינת אשכנזי, ריקי בש ואפרת קימלמן, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

וול סטריט או תל אביב, מניות או מדדים? בכירות בשוק מנתחות איך לבחור איפה להשקיע

כיצד בוחרים את אפיק ההשקעה הנכון? פאנל מיוחד בכנס משקיעות הדור הבא של גלובס עם ריקי בש, ראש ענף ייעוץ בהשקעות בבנק לאומי, רינת אשכנזי, הכלכלנית הראשית של הפניקס בית השקעות ואפרת קימלמן, אנליסטית ומרצה לחדשנות, עסק בשאלה ● "הדלק של השוק הוא התנופה של ההשקעות ב־AI"

כנס משקיעות הדור הבא: כלים מעשיים ואסטרטגיה פיננסית

הכנס, בשיתוף הפניקס ובנק לאומי, עוסק בבניית הון פיננסי ומקצועי וקבלת החלטות בעולם השקעות משתנה ● הכנס יתמקד בסיפורי קריירה מעוררי השראה, במצב השוק וכמובן בסוגיות עומק שונות הקשורות בהשקעות

רות אליאס, הפניקס פיננסים, בכנס משקיעות גלובס / צילום: שלומי יוסף

רות אליאס, הפניקס: "חברה מוצלחת מאפשרת שיח גם על הסיכונים"

רות אליאס, משנה למנכ"ל וסגנית היועץ המשפטי של הפניקס פיננסים, תיארה בכנס משקיעות הדור הבא של גלובס את תחנות הקריירה שהובילו אותה לשילוב בין משפט, עסקים והשקעות ● היא הדגישה את חשיבותם של חישוב מסלול מחדש, חשיבה יצירתית ובניית מערכות יחסים, לצד התאמת אסטרטגיית ההשקעות לשינויים בשוק ומגוון אופני חשיבה ● "בארגון שיש בו ייצוג הולם של נשים וגברים, הרווח הוא לגמרי של הארגון"

יפעת אורון, מנכ''לית בלקסטון ישראל, בכנס משקיעות גלובס / צילום: שלומי יוסף

יפעת אורון, מנכ"לית בלקסטון ישראל: "אנחנו לא בבועת AI"

"אם מסתכלים על הדאטה סנטרים בעולם, שיעור השטחים הפנויים בהם הוא פחות מ־1% - ויש צורך בהשקעות הון אדירות", כך אמרה יפעת אורון, שותפה בכירה בבלקסטון ומנהלת הפעילות של החברה בישראל, בכנס משקיעות הדור הבא של גלובס ● "אנחנו לא רק משקיעים, אלא עובדים קשה מאוד ומנסים לייצר סינרגיה בין כל החברות שאנחנו משקיעים בהן"

אלונה בר און מו''ל גלובס, כנס משקיעות הדור הבא / צילום: שלומי יוסף

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "חלקן של נשים בשליטה בהון הפיננסי נמצא בקפיצה"

"חלק מהנשים פה הן יחידות בתעשייה שלהן. הן נלחמות בתוך תעשיות גבריות, וצריכות לקבל המון ביטחון בקבלת החלטות", אמרה אלונה בראון בכנס משקיעות הדור הבא של גלובס ● "אנחנו לא מספיק בהרבה מקומות, אבל כן רואים שינוי"

בתי הזיקוק של בז''ן בחיפה / צילום: שלומי יוסף

הזיהום החריג עלה לבזן כמעט חצי מיליארד שקל ביום

המדידה החריגה של פי 3 מהרף המותר בסביבת בתי הזיקוק בחיפה הובילה לפינוי בתי ספר והרחקת תושבים מהאזור ● מה העלה התחקור עד כה וכיצד ישפיע על התוכנית לפינוי המתחם עד 2030?

איריס שור, יזמת סדרתית, בכנס משקיעות גלובס / צילום: שלומי יוסף

היזמת שמכרה את החברה שלה ללינקדאין: "כולם אמרו לי שאין סיכוי שאצליח"

איריס שור, יזמת סדרתית שהקימה שלושה סטארט־אפים, ששניים מהם נמכרו, סיפרה בכנס משקיעות הדור הבא של גלובס, על ההחלטה למכור את החברה שלה דווקא בשיא גאות ההייטק ● "אפשר להגיע ליעדים מאוד גבוהים בהרבה מאוד דרכים שונות ולא מקובלות", סיפרה

שר החוץ האיראני לשעבר מוחמד ג'וואד זריף / צילום: ap, Vahid Salemi

הבכיר האיראני שאזר אומץ לתקוף את משמרות המהפכה

כותרות העיתונים בעולם: מרוקו לא מסתפקת בתוצרת הביטחונית הרבה שרכשה מישראל ומתכוונת לחזק את הטנקים שלה בצריחים מתוצרת אלביט, איראן גועשת בעקבות דברי שר החוץ לשעבר שקרא להעדיף דיפלומטיה על פני תוקפנות, ובמקביל היא מאשימה את ארה"ב בהברחות נפט • גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל 

רפי סער / צילום: שלומי יוסף

ראש עיריית כפר סבא הוא הבכיר שנעצר הבוקר בחשד לשחיתות

רפי סער, ראש עיריית כפר סבא, נעצר הבוקר יחד עם 16 נוספים בחשד לפרשת שחיתות ציבורית ● עפ"י החשד, בתמורה לכספי שוחד שהועברו בעיקר במזומן, פעלו סער ומנכ"ל החכ"ל, במעורבות אשתו של סער, כדי להיטיב עם המשחדים, והביאו לזכייתם במכרזים ● מעצרם של סער ואשתו הוארך ב-8 ימים

רותי (שמחה) פורמן, אליאור זיטלני וספיר הרוש, בפאנל משותף בהנחיית בת-שבע משה / צילום: כדיה לוי

"לא כל חברה שששמה מסתיים באותיות AI תהיה חברה טובה"

בפאנל "לחשוב כמו משקיעה", שנערך בכנס משקיעות הדור הבא של גלובס, דיברו ארבע בכירות בשוק על תעשיית ההייטק המקומית, נתנו טיפים למשקיעות, והסבירו מדוע הן אופטימיות בנוגע לישראל: "יש משהו מיוחד בטאלנט הישראלי. יש לנו תכונות אופי שלא נמצאות בשום מקום אחר, והן גורמות לנו להצליח"

מטה יצרנית הרכב BMW במינכן, גרמניה / צילום: ap, Matthias Schrader

ב.מ.וו הציעה לעובדים תוכנית פרישה מרצון - והאתר הפנימי קרס בשל עומס

על רקע צניחה של כ-45% ברווחיה, יצרנית הרכב הגרמנית מציעה תוכנית פרישה מרצון לכ-8,000 עובדים, עם פיצויים שעשויים להגיע לשכר מלא למשך שנתיים ● ההתעניינות הייתה כה גדולה, עד שהאתר שהוקם להצגת תנאי הפרישה קרס זמן קצר לאחר השקתו ● המהלך נועד לחסוך לחברה כמיליארד אירו בהוצאות