גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  משפט

איך נחלץ עופר נמרודי מהרשעה בהעסקת עובדת זרה בביתו?

ביה"ד הארצי לעבודה קיבל חלקית את ערעורו של נמרודי שהורשע בביה"ד האזורי ופסק כי ייגזר עליו עונש של "ענישה אך ללא הרשעה" ● ההחלטה התקבלה לאחר שהתברר כי פקחי רשות ההגירה שאיתרו את העובדת הזרה נכנסו לחצר ביתו של נמרודי בגניבה

עופר נמרודי / צילום: ורדי כהנא
עופר נמרודי / צילום: ורדי כהנא

כך נחלץ איש העסקים עופר נמרודי, מו"ל "מעריב" לשעבר, מהרשעה בביצוע עבירה של העסקת עובדת זרה ללא היתר בביתו בסביון, בזכות התנהלות שערורייתית של המדינה שנכנסה לביתו בכוחניות וללא היתר.

בית הדין הארצי לעבודה קיבל חלקית את ערעורו של נמרודי שהורשע בבית הדין האזורי לעבודה, ופסק כי ייגזר עליו עונש של "ענישה אך ללא הרשעה". ההחלטה התקבלה לאחר שהתברר כי פקחי רשות ההגירה שאיתרו את העובדת הזרה נכנסו לחצר ביתו של נמרודי בגניבה, דרך השער, ותוך ניצול העובדה שעובדת אחרת של הזוג נמרודי נכנסה עם רכבה למתחם.

"בהתחשב בפגמים החמורים והקשים שנפלו בהתנהלות המדינה בשלב איסוף הראיות והכניסה הכוחנית לבית נמרודי תוך פגיעה משמעותית בזכויות יסוד שלו - מוצדק במקרה זה לתת ביטוי לפגמים אלה בשלב גזירת הדין, עד כדי הסתפקות בענישה ללא הרשעה". קבעו השופטים סיגל דוידוב-מוטולה, רועי פוליאק ואילן סופר.

שופטי בית הדין הארצי החזירו את התיק לבית הדין האזורי לצורך המשך הטיפול בביטול ההרשעה ובענישתו של נמרודי.

הזוג עופר ורוית נמרודי מתגורר בבית פרטי רחב-ידיים ביישוב היוקרתי סביון. בנכס נמצאים, בין היתר, בית מגורי המשפחה המרוחק מאוד משער הכניסה למתחם, ומבנה נוסף המשמש כיחידת דיור לשימוש העובדים במשק-הבית, כאשר בין שני המבנים עובר כביש פנימי. בנובמבר 2012 ערכו פקחי רשות האוכלוסין וההגירה ביקורת במתחם. זאת, לאחר שנכנסו לבית בגניבה, כשניצלו את העובדה שאחת העובדות במקום נכנסה לבית עם רכב ופתחה את השער.

ביולי 2013 הגישה רשות האוכלוסין וההגירה לבית הדין האזורי לעבודה בתל-אביב כתב אישום נגד נמרודי ונגד רעייתו רוית בגין העסקת עובדת זרה ללא היתר וללא ביטוח רפואי בביתם. לפי כתב האישום, בביקורת שנערכה בנובמבר 2012 בבית הזוג נמרודי ברחוב "הר דפנה" בסביון, נצפתה בנכס עובדת זרה כשהיא עובדת בשטיפת כלים.

לדברי רשות האוכלוסין, העובדת נתפסה כשהיא מתחבאת במרתף הבית. לפי האישום, בהמשך התברר כי הזוג נמרודי העסיק את העובדת הזרה בעבודות ניקיון וגיהוץ למשך מספר חודשים, והיא אף לנה בביתם. זאת, למרות שהיא הגיעה לישראל עם אשרה לעבוד אך ורק בסיעוד. עוד נטען נגד בני הזוג נמרודי כי הם לא הסדירו עבור העובדת ביטוח רפואי, בניגוד לדין.

בתום שמיעת פרשת התביעה, הגישו עופר ורוית נמרודי לבית הדין בקשה לביטול כתב האישום נגדם, שהתבססה על הטיעון כי החיפוש של הפקחים בביתם נעשה בניגוד לדין, בין היתר כיוון שהם נכנסו למקום ללא אישור של מי מהנוכחים בו בעת החיפוש ותוך שחדרו אליו בגניבה. מכאן, טען הזוג נמרודי, על בסיס ההלכות המשפטיות הרלוונטיות, כי הראיות שמצאו הפקחים באותו חיפוש, לרבות פרטי העובדת הזרה ותמונותיה, פרטי הנאשמים, חקירותיהם והודעותיהם - כל אלה אינם קבילים.

שופטת בית הדין האזורי, דגית ויסמן, ניתחה את עדויות הפקחים ואת טענות הזוג נמרודי וקבעה כי החיפוש בבית משפחת נמרודי היה לא חוקי. אומנם, לדבריה, הפקחים היו מצוידים בצו המאפשר להם כניסה לנכס; ואולם לדברי השופטת, "הגם שמהראיות עולה כי במקום נכחו חלק מעובדי משק-הבית (מטפלת, טבח, ואיש תחזוקה), ואף שנמרודי עצמו נכח באותה שעה בביתו, עלה כי המפקחים נכנסו לחצרי הנאשמים בגניבה: דרך השער ותוך ניצול העובדה כי עובדת אחרת של הזוג נמרודי נכנסה עם רכבה למתחם".

הפקחים אומנם מסרו צו חיפוש לטבח ששהה באותה עת בבית, ובהמשך לנמרודי שירד מהקומה השנייה לשמע ההתרחשות למטה - אך השופטת מצאה בכך דווקא חיזוק למסקנתה שמדובר היה בחיפוש לא חוקי. "מתחזקת המסקנה לפיה הכניסה לנכס בוצעה מבלי שאיש מהשוהים בו התבקש לפתוח את שער הכניסה למקום".

השופטת הדגישה כי "בניגוד לדירת מגורים, כאשר מדובר בבית פרטי (כגון זה של הזוג נמרודי), יהא גודלו של השטח אשר יהא, הכניסה היא דרך השער. עצם כניסתם של הפקחים לשטח הנכס ללא הצגת צו וללא הסכמת מי מהשוהים הנכס באותו זמן, מהווה כניסה שלא כדין למקום".

השופטת ציטטה מהפסיקה הקובעת כי כאשר הראיות הושגו תוך פגיעה בפרטיות - ובעניין זה, כניסה לחצרו ולביתו של אדם שלא כדין - אזי אי-החוקיות הכרוכה בהשגת הראיות, העומדת בניגוד להוראות חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו, היא משמעותית ביותר. "במצב דברים זה, קבלת הראיות שהושגו בעקבות אותו חיפוש מעוררת קושי ממשי בניהול הליך משפטי הוגן, ועל כן דין הראיות שהושגו בעקבות אותו חיפוש, להיפסל", נפסק.

עם זאת, השופטת פסקה כי למרות החומרה הרבה שהיא מצאה בהתנהגות הפקחים, נציגי המדינה, במסגרת החיפוש בבית נמרודי - אין בכך כדי להביא לביטול כתב האישום כולו. "העבירה של העסקת עובד זר ללא היתר היא עבירה חברתית-כלכלית המשקפת תופעה שיש למגר. הפגמים שבחיפוש מעידים על טעויות של רשות האכיפה, שהמענה הראוי להן הוא, כאמור, פסילת הראיות שנמצאו בחיפוש, אך אין להרחיק לכת בקביעה כי עצם ניהול ההליך או עצם הגשת כתב האישום עומדים בסתירה לעקרונות של הגינות או צדק", נקבע.

בהמשך הורשע נמרודי בביצוע העבירה על-ידי בית הדין האזורי, והוטל עליו קנס בסך 11 אלף שקל.

נמרודי הגיש ערעור על ההרשעה והעונש וטען, בין היתר, כי אי-החוקיות החמורה שנקבעה על-ידי בית הדין האזורי ביחס לכניסה לבית מגוריו, מצדיקה את ביטול כתב האישום מחמת הגנה מן הצדק.

בית הדין הארצי דחה את הבקשה לבטל את כתב האישום מחמת הגנה מן הצדק, אך קיבל את קביעות בית הדין האזורי ביחס להתנהלות הפקחים. שופטי בית הדין הארצי פסקו כי "האופן שבו נכנסו הפקחים לביתו של נמרודי מהווה הפרה בוטה ומשמעותית של זכויות היסוד של נמרודי ובני ביתו, לרבות הזכות לאוטונומיה של הפרט ולצנעת הפרט, הזכות להגינות מצד הרשות ואף הזכות להגנה על קניינו במקום מגוריו".

עורכי הדין של נמרודי, נבות תל-צור, ליה גוני, זרי חזן ומיטל לופוליאנסקי, בירכו על החלטת בית הדין הארצי ומסרו כי "מדובר במסר ערכי חשוב מאין כמוהו ובתרומה משמעותית לחיזוק אמון הציבור בתקינות ההליכים, בימים אלה בהם התנהלות הרשויות בחקירות עומדת במבחן". 

עוד כתבות

חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, חומרים: שאטרסטוק

השיטה החדשה של אוניברסיטת רייכמן ללמד סטודנטים לרפואה

מחקר חדש עשוי לסלול את הדרך לטיפולים חדשניים בהפרעת אישיות גבולית; בית החולים איכילוב חושף חממה חדשה לסטארט־אפים בתחום הבריאות; והפרויקט הישראלי שזכה בפרס אירופי ● השבוע בביומד

דווקא בדיפנס-טק יש עלייה במספר המשרות ובשכר / איור: Shutterstock

50 אלף שקל ברוטו בממוצע למפתח: הדיפנס-טק רותח, והמשכורות מטפסות

בזמן שחברות ההייטק הישראליות מצטמצמות בעקבות מהפכת ה־AI, דוח חדש של חברת ההשמה GotFriends חושף כי הסטארט־אפים הביטחוניים דווקא מגדילים גיוסים ומעלים את השכר ● הגורם העיקרי: שינוי עולמי בתחום על רקע המלחמות באוקראינה ובמזרח התיכון

נשיא סין שי ג'ינפינג,וקנצלר גרמניה פרידריך מרץ / צילום: Reuters, Michael Kappeler

הלחץ הסיני על אירופה מתגבר. בגרמניה שוקלים פתרון חדש

מספר פשיטות הרגל ברבעון השני של 2026 בגרמניה הוא הגבוה ביותר מזה שני עשורים ● אחת הסיבות לכך היא ההתחזקות הסינית ביצוא הגלובלי ● כעת גרמניה וצרפת מובילות באיחוד האירופי צעדי נגד, בהם מכסים כוללים בסגנון טראמפ וסובסידיות למוצרים אירופים

ריצ'רד פרנסיס, נשיא ומנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

עוקפת בהכנסות ומפספסת ברווח: בשוק אוהבים את דוחות טבע - זו הסיבה

טבע הציגה הכנסות בגובה 4.1 מיליארד דולר, מעט מעל צפי האנליסטים; הרווח הנקי עמד על 2 סנט למניה, לעומת צפי ל-11 סנט, בגין הוצאות הקשורות לרכישת Emalex ● החברה גם העלתה מעט את תחזית ההכנסות השנתית שלה ● המניה מזנקת בת"א ובוול סטריט

מנכ''ל מיקרוסופט, סאטיה נאדלה / צילום: צילום מסך

מיקרוסופט עקפה את תחזיות הענן: ההכנסות חצו לראשונה 100 מיליארד דולר בשנה

הן הכנסות החברה, 90 מיליארד דולר והן הרווח 4.74 דולר למניה, מעל הצפי ● הכנסות הענן זינקו ב-43% ● המניה עולה במסחר המאוחר

אחת המנות שהוצגו באתר The Shed at Dulwich / צילום: צילום מסך מאתר The Shed at Dulwich

משחקי הרעב: המסעדה הטובה בלונדון, שמעולם לא הייתה קיימת

מסעדת The Shed at Dulwich כבשה את המקום הראשון בטריפאדוויזר, והטלפונים לא הפסיקו לצלצל - אבל רק העיתונאי ש"הקים" אותה ידע את האמת ● שיעור על כוחו של הנרטיב ● האלגוריתם האנושי, מדור חדש

מייסדי groundcover, מימין: שחר אזולאי ויחזקאל רבינוביץ' / צילום: ירדן רוקח

גראונדקאבר מגייסת 100 מיליון דולר לפי שווי של חצי מיליארד

הסטארט-אפ מסייע למנהלים לעקוב בצורה מדויקת יותר אחר פעילות הבינה המלאכותית בארגון ● הסכום גויס בהובלת הקרן הבריטית וואן פיק שמשקיעה בחברות צמיחה, ועם השקעותיה בישראל נמנות גם דאטהריילס, קורו ו-סיימולייט

עופר ינאי, בעלי נופר אנרג'י / צילום: נועם גלאי

סופית: נופר רוכשת כמחצית מתחנת הכוח הפוטנציאלית ריינדיר לפי שווי של 1.8 מיליארד שקל

נופר תרכוש מהפניקס ומחמישה בעלים פרטיים 47.5% מהתחנה שטרם קמה ואף טרם נסגרה פיננסית ● נופר גם צפויה לחתום עם קרן ג'נריישן על אופציה לרכישת כל תחנת ריינדיר במקרה שהדבר יידרש בידי הרגולטור

הנפקת חברת SK HYNIX / צילום: Reuters, Angelina Katsanis

הרבעון הטוב בתולדותיה לא הספיק, והמניה צנחה ב-15%

יצרנית שבבי הזיכרון הדרום-קוריאנית SK Hynix הציגה זינוק של מאות אחוזים בהכנסות וברווח התפעולי, על רקע הביקוש לשבבי AI מתקדמים של אנבידיה וענקיות הענן ● למרות זאת, התוצאות היו נמוכות מתחזיות האנליסטים, והמניה רשמה את אחת הירידות החדות שלה בשנים האחרונות

קרן כליפה, מנכ''לית חטיבת הנדל''ן בחברת ג'י סיטי / צילום: ויקטור לוי

עוד לא נכנסה לתפקיד וכבר קיבלה מצנח זהב של מיליונים

רגע לפני שינוי השליטה בחברת הנדל"ן, בעל השליטה היוצא כצמן מבקש להקדים את מינויה של קרן כליפה למנכ"לית במקומו ● במידה ותפוטר לאחר העברת השליטה בג'י סיטי לצחי אבו ושותפיו, תזכה כליפה למענק בגובה 200% משכרה השנתי

דוד אנוליק / צילום: יח''צ אוהד רומנו

מינוי חדש לאסף רפפורט: דוד אנוליק ימונה למנכ"ל קבוצת ישראל בידור

לגלובס נודע כי אנוליק, מנכ"ל חברת הייעוץ האסטרגי של גיתם, ימונה למנכ"ל ישראל בידור - אחת מקבוצות המדיה המובילות בישראל, שבה השקיעה לאחרונה קרן מריוט אותה מובילים מייסדי וויז ובראשם אסף רפפורט

בנק ONE ZERO / צילום: טלי בוגדנובסקי

המהלך החדש של וואן זירו: פותח את מערכות הבנק לסוכני AI

המהלך החדש של וואן זירו יאפשר ללקוחות לגשת למידע על מצבם הפיננסי באמצעות סוכני AI אישיים כמו ChatGPT ו-Claude ● בשלב הראשון יוצגו נתונים ותובנות, ובהמשך יתאפשר גם ביצוע פעולות בנקאיות

מנכ''ל פרטנר, אבי גבאי / צילום: ינאי יחיאל

מס הגודש מתקרב: פרטנר זכתה במכרז שיכניס לה עשרות מיליוני שקלים

קבוצת התקשורת פרטנר נבחרה לספק את תשתיות התקשורת לפרויקט מס הגודש הלאומי במטרופולין גוש דן ● הפרויקט, שצפוי להתחיל בשנת 2028, מוגדר כזיכיון ארוך-טווח, כך שתקופת ההפעלה עבור פרטנר נאמדת בכשני עשורים לפחות

בנק מזרחי טפחות / צילום: איל יצהר

עשרות עובדי מטריקס בפרויקט של בנק מזרחי הוחלפו בכלי AI

חברת המחשוב מטריקס שמובילה בשנתיים האחרונות את האצת המעבר לדיגיטל בבנק מזרחי טפחות משנה את מתכונת עבודתה בבנק ● עשרות עובדים יועברו לפרויקטים אחרים, כמה יפוטרו, וכלי בינה מלאכותית יתפסו חלק מהמשימות

בניין הפניקס / צילום: שרון פאר

הפניקס ברוקרס יוצאת למהלך חדש בתחום ניהול העושר: רוכשת 60% מגורן פמילי אופיס

גורן פמילי אופיס, פועלת מזה שנים בליווי משפחות ולקוחות בעלי הון ● המהלך הנוכחי מהווה צעד משמעותי באסטרטגיית הצמיחה של הפניקס ברוקרס בתחום

דירה בשיפוצים / צילום: כדיה לוי

אחרי שנתיים של מסלול מקרטע: השיפוצניקים יוכלו להביא לארץ 2,000 פועלים זרים בהליך מהיר

מיולי 2024 הגיעו לישראל במסלול הבילטראלי פחות מ־1,000 עובדים זרים לענף השיפוצים, מתוך מכסה של 5,000 ● כעת מאשרת רשות האוכלוסין נוהל זמני שיאפשר הבאה מהירה, באופן ישיר ולא דרך המסלול הקיים ● כניסת העובדים לישראל במסלול זה תתאפשר רק עד תחילת פברואר 2027

לא הכול או כלום: כך תמחזרו רק את הרכיב היקר במשכנתא שלכם

תנאי השוק הפכו מסלולים משתנים שנלקחו בריבית אפסית ליקרים בהרבה ממה שמציעים הבנקים כיום ● אבחון נכון של תיק המשכנתא, נכונות למחזור חלקי והשתחררות מתפיסות ישנות לגבי הריבית שכבר שולמה יכולים לחסוך הון ● כך תדעו מתי באמת מומלץ למחזר את ההלוואה ● המחשבון 

אילוסטרציה: Shutterstock

מניות השבבים צונחות, האם נוצרה הזדמנות קנייה?

מדד השבבים של וול סטריט השיל כרבע משוויו בחודש וחצי ● בשוק מתרבים החששות מטכנולוגיה סינית, זינוק בהוצאות ה-AI וירידה בתזרים של הענקיות ● אך מנהלי ההשקעות בטוחים כי מדובר ב"תיקון טבעי - המהפכה רק בתחילתה" ● ואיזו מניה עשויה להתברר כהזדמנות פז?

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

הבורסה בתל אביב ננעלה באדום; טבע זינקה ב-10%, שו"ב אנרגיה קפצה

מדד ת"א 35 ירד בכ-1% ● טבע זינקה בחדות אחרי הדוחות ● שו"ב אנרגיה קפצה אחרי חתימת עסקת המכירה מול קרן ג'נריישן ● המסחר התנהל ברקע הירידות החדות במניות השבבים, המתקפה האיראנית בירדן והעלייה החדה במחירי הנפט ● הערב: החלטת הריבית של הפד, התחזיות חלוקות ● וגם: האם דוחות ענקיות הטכנולוגיה ירגיעו את חששות ה-AI?

סם אלטמן. בלי לספר את הסיפור / צילום: Reuters, Image Press Agency

בניגוד לפרסומים: OpenAI לא תפתח משרד בארץ. תשווק מוצרים לישראל מרחוק

לפי גורמים בסביבת OpenAI, חברת הטכנולוגיה לא צפויה לפתוח משרדים בישראל, וגם לא לשכור מנהל ייעודי, כך נודע לגלובס ● זאת, בניגוד לפרסומים בנושא ● האסטרטגיה: להרחיב מרחוק את פעילותה באירופה, המזה"ת ובאפריקה ● על המהלך מנצחים בכירים לשעבר באמזון