גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איך נחלץ עופר נמרודי מהרשעה בהעסקת עובדת זרה בביתו?

ביה"ד הארצי לעבודה קיבל חלקית את ערעורו של נמרודי שהורשע בביה"ד האזורי ופסק כי ייגזר עליו עונש של "ענישה אך ללא הרשעה" ● ההחלטה התקבלה לאחר שהתברר כי פקחי רשות ההגירה שאיתרו את העובדת הזרה נכנסו לחצר ביתו של נמרודי בגניבה

עופר נמרודי / צילום: ורדי כהנא
עופר נמרודי / צילום: ורדי כהנא

כך נחלץ איש העסקים עופר נמרודי, מו"ל "מעריב" לשעבר, מהרשעה בביצוע עבירה של העסקת עובדת זרה ללא היתר בביתו בסביון, בזכות התנהלות שערורייתית של המדינה שנכנסה לביתו בכוחניות וללא היתר.

בית הדין הארצי לעבודה קיבל חלקית את ערעורו של נמרודי שהורשע בבית הדין האזורי לעבודה, ופסק כי ייגזר עליו עונש של "ענישה אך ללא הרשעה". ההחלטה התקבלה לאחר שהתברר כי פקחי רשות ההגירה שאיתרו את העובדת הזרה נכנסו לחצר ביתו של נמרודי בגניבה, דרך השער, ותוך ניצול העובדה שעובדת אחרת של הזוג נמרודי נכנסה עם רכבה למתחם.

"בהתחשב בפגמים החמורים והקשים שנפלו בהתנהלות המדינה בשלב איסוף הראיות והכניסה הכוחנית לבית נמרודי תוך פגיעה משמעותית בזכויות יסוד שלו - מוצדק במקרה זה לתת ביטוי לפגמים אלה בשלב גזירת הדין, עד כדי הסתפקות בענישה ללא הרשעה". קבעו השופטים סיגל דוידוב-מוטולה, רועי פוליאק ואילן סופר.

שופטי בית הדין הארצי החזירו את התיק לבית הדין האזורי לצורך המשך הטיפול בביטול ההרשעה ובענישתו של נמרודי.

הזוג עופר ורוית נמרודי מתגורר בבית פרטי רחב-ידיים ביישוב היוקרתי סביון. בנכס נמצאים, בין היתר, בית מגורי המשפחה המרוחק מאוד משער הכניסה למתחם, ומבנה נוסף המשמש כיחידת דיור לשימוש העובדים במשק-הבית, כאשר בין שני המבנים עובר כביש פנימי. בנובמבר 2012 ערכו פקחי רשות האוכלוסין וההגירה ביקורת במתחם. זאת, לאחר שנכנסו לבית בגניבה, כשניצלו את העובדה שאחת העובדות במקום נכנסה לבית עם רכב ופתחה את השער.

ביולי 2013 הגישה רשות האוכלוסין וההגירה לבית הדין האזורי לעבודה בתל-אביב כתב אישום נגד נמרודי ונגד רעייתו רוית בגין העסקת עובדת זרה ללא היתר וללא ביטוח רפואי בביתם. לפי כתב האישום, בביקורת שנערכה בנובמבר 2012 בבית הזוג נמרודי ברחוב "הר דפנה" בסביון, נצפתה בנכס עובדת זרה כשהיא עובדת בשטיפת כלים.

לדברי רשות האוכלוסין, העובדת נתפסה כשהיא מתחבאת במרתף הבית. לפי האישום, בהמשך התברר כי הזוג נמרודי העסיק את העובדת הזרה בעבודות ניקיון וגיהוץ למשך מספר חודשים, והיא אף לנה בביתם. זאת, למרות שהיא הגיעה לישראל עם אשרה לעבוד אך ורק בסיעוד. עוד נטען נגד בני הזוג נמרודי כי הם לא הסדירו עבור העובדת ביטוח רפואי, בניגוד לדין.

בתום שמיעת פרשת התביעה, הגישו עופר ורוית נמרודי לבית הדין בקשה לביטול כתב האישום נגדם, שהתבססה על הטיעון כי החיפוש של הפקחים בביתם נעשה בניגוד לדין, בין היתר כיוון שהם נכנסו למקום ללא אישור של מי מהנוכחים בו בעת החיפוש ותוך שחדרו אליו בגניבה. מכאן, טען הזוג נמרודי, על בסיס ההלכות המשפטיות הרלוונטיות, כי הראיות שמצאו הפקחים באותו חיפוש, לרבות פרטי העובדת הזרה ותמונותיה, פרטי הנאשמים, חקירותיהם והודעותיהם - כל אלה אינם קבילים.

שופטת בית הדין האזורי, דגית ויסמן, ניתחה את עדויות הפקחים ואת טענות הזוג נמרודי וקבעה כי החיפוש בבית משפחת נמרודי היה לא חוקי. אומנם, לדבריה, הפקחים היו מצוידים בצו המאפשר להם כניסה לנכס; ואולם לדברי השופטת, "הגם שמהראיות עולה כי במקום נכחו חלק מעובדי משק-הבית (מטפלת, טבח, ואיש תחזוקה), ואף שנמרודי עצמו נכח באותה שעה בביתו, עלה כי המפקחים נכנסו לחצרי הנאשמים בגניבה: דרך השער ותוך ניצול העובדה כי עובדת אחרת של הזוג נמרודי נכנסה עם רכבה למתחם".

הפקחים אומנם מסרו צו חיפוש לטבח ששהה באותה עת בבית, ובהמשך לנמרודי שירד מהקומה השנייה לשמע ההתרחשות למטה - אך השופטת מצאה בכך דווקא חיזוק למסקנתה שמדובר היה בחיפוש לא חוקי. "מתחזקת המסקנה לפיה הכניסה לנכס בוצעה מבלי שאיש מהשוהים בו התבקש לפתוח את שער הכניסה למקום".

השופטת הדגישה כי "בניגוד לדירת מגורים, כאשר מדובר בבית פרטי (כגון זה של הזוג נמרודי), יהא גודלו של השטח אשר יהא, הכניסה היא דרך השער. עצם כניסתם של הפקחים לשטח הנכס ללא הצגת צו וללא הסכמת מי מהשוהים הנכס באותו זמן, מהווה כניסה שלא כדין למקום".

השופטת ציטטה מהפסיקה הקובעת כי כאשר הראיות הושגו תוך פגיעה בפרטיות - ובעניין זה, כניסה לחצרו ולביתו של אדם שלא כדין - אזי אי-החוקיות הכרוכה בהשגת הראיות, העומדת בניגוד להוראות חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו, היא משמעותית ביותר. "במצב דברים זה, קבלת הראיות שהושגו בעקבות אותו חיפוש מעוררת קושי ממשי בניהול הליך משפטי הוגן, ועל כן דין הראיות שהושגו בעקבות אותו חיפוש, להיפסל", נפסק.

עם זאת, השופטת פסקה כי למרות החומרה הרבה שהיא מצאה בהתנהגות הפקחים, נציגי המדינה, במסגרת החיפוש בבית נמרודי - אין בכך כדי להביא לביטול כתב האישום כולו. "העבירה של העסקת עובד זר ללא היתר היא עבירה חברתית-כלכלית המשקפת תופעה שיש למגר. הפגמים שבחיפוש מעידים על טעויות של רשות האכיפה, שהמענה הראוי להן הוא, כאמור, פסילת הראיות שנמצאו בחיפוש, אך אין להרחיק לכת בקביעה כי עצם ניהול ההליך או עצם הגשת כתב האישום עומדים בסתירה לעקרונות של הגינות או צדק", נקבע.

בהמשך הורשע נמרודי בביצוע העבירה על-ידי בית הדין האזורי, והוטל עליו קנס בסך 11 אלף שקל.

נמרודי הגיש ערעור על ההרשעה והעונש וטען, בין היתר, כי אי-החוקיות החמורה שנקבעה על-ידי בית הדין האזורי ביחס לכניסה לבית מגוריו, מצדיקה את ביטול כתב האישום מחמת הגנה מן הצדק.

בית הדין הארצי דחה את הבקשה לבטל את כתב האישום מחמת הגנה מן הצדק, אך קיבל את קביעות בית הדין האזורי ביחס להתנהלות הפקחים. שופטי בית הדין הארצי פסקו כי "האופן שבו נכנסו הפקחים לביתו של נמרודי מהווה הפרה בוטה ומשמעותית של זכויות היסוד של נמרודי ובני ביתו, לרבות הזכות לאוטונומיה של הפרט ולצנעת הפרט, הזכות להגינות מצד הרשות ואף הזכות להגנה על קניינו במקום מגוריו".

עורכי הדין של נמרודי, נבות תל-צור, ליה גוני, זרי חזן ומיטל לופוליאנסקי, בירכו על החלטת בית הדין הארצי ומסרו כי "מדובר במסר ערכי חשוב מאין כמוהו ובתרומה משמעותית לחיזוק אמון הציבור בתקינות ההליכים, בימים אלה בהם התנהלות הרשויות בחקירות עומדת במבחן". 

עוד כתבות

זהר זיסאפל ז''ל, מייסד רדקום / צילום: תמר מצפי

"ביצועי חסר כרוניים": המאבק שמסעיר את חברת הטכנולוגיה

המאבק בחברת הטכנולוגיה רדקום מעמיד משני צדי המתרס את ד"ר מיכאל זיסאפל ואחותו כליל, בעלי מניות בחברה, ומולם את הדירקטורית, חלי בן נון, שהייתה בת הזוג של המייסד, זהר זיסאפל ז"ל ● "הפוטנציאל בחברה לא מומש כראוי בשל כישלון של רוב הדירקטוריון", טוענים בעלי המניות הדורשים להדיח את רוב הדירקטורים ● רדקום: "בדירקטוריון יש את ההרכב הנכון להמשיך ולהוביל את החברה להצלחה"

פרויקט דואו / צילום: מרגולין

עסקת ענק בפרויקט דואו באבן גבירול: כמה שילם איש עסקים על 5 דירות?

הקונה רכש שתי דירות לעצמו ועוד שלוש דירות לשלושת ילדיו בפרויקט דואו ברחוב אבן גבירול בת"א ● רונית אשד־לוי, מנכ"לית אפריקה מגורים הבונה את הפרויקט: "ככל שמתקדמים לאכלוס אנחנו רואים ביקוש לשימוש עצמי"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson

טראמפ באיום חריף על איראן: אם לא תחתום, נפוצץ את המדינה

נשיא ארה"ב מזהיר את איראן כי לא יהסס לפעול בכוח אם המשא ומתן ייכשל ● יו"ר הפרלמנט האיראני קאליבאף: השגנו התקדמות במו"מ, אך הפערים עדיין גדולים, וכמה נקודות מרכזיות עדיין מהוות מכשול ● דובר צה"ל השתמש לראשונה במושג "הקו הצהוב בלבנון" - בדומה לעזה ● בכיר אמריקאי: המלחמה עשויה להתחדש בימים הקרובים ● עדכונים שוטפים

מצר הורמוז. עורק אנרגיה מרכזי – וציר של עימות / צילום: Reuters, Mohammed I Hamad

האם מצר הורמוז באמת נפתח? כך זה נראה בשטח

אוסף של עדויות ותמונות שפורסמו ב-CNBC מלמדים כי המצר נותר בינתיים סגור כשהיה ● ממוקשים ועד הצהרות איראניות - כל הסיבות לבלבול בשאלה האם המצר באמת פתוח

טיילור אורטגה ודן לוי ב''טעויות מרות''. לכל אחד יש סוד / צילום: Spencer Pazer/Netflix © 2025

"טעויות מרות": מעידה אחת וארגון פשע לוקח לידיו את השליטה על החיים שלך

סדרות פשע לרוב נשענות על דרמה כבדה, אבל "טעויות מרות" של נטפליקס מנסה ללכת לכיוון אחר - לשלב הומור ואבסורד בתוך עולם אלים ● עירוב הז'אנרים יוצר תוצאה מעט מבולגנת, אבל גם כזו שיש בה משהו מסקרן

חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, חומרים: שאטרסטוק

טראמפ חתם על צו שמקדם תרופות פסיכדליות. אלה המניות שנהנות

עידן חדש בפסיכדליה? נשיא ארה"ב חתם על צו תקדימי שיאיץ אישור תרופות בתחום ● רשת ARC של שיבא מקימה "מסלול נחיתה" לחברות ישראליות בארה"ב ● נוראקסון ביולוג'יק הודיעה על הסכם אקסוזומים ראשון ● וגם: שיתופי-פעולה חדשים לאיכילוב ולחברת נובו נורדיסק ● השבוע בביומד

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

שופטי העליון: תקני השופטים שלוין הוסיף מנותקים מצורכי המערכת

שר המשפטים יריב לוין הכריז כי ימנה שופטים לבתי המשפט למשפחה, תעבורה ונוער - אך לא לבתי המשפט המחוזיים ולעליון ● שופטי העליון עמית, סולברג וברק-ארז בתגובה: התקנים מנותקים לחלוטין מצורכי המערכת והשטח ולא נותנים מענה לצרכים אקוטיים דוגמת תחום המעצרים

המנהיג העליון של איראן מוג'תבא חמינאי ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: AP

בכיר אמריקאי מזהיר: "אם לא תהיה פריצת דרך - המלחמה עם איראן עלולה להתחדש בימים הקרובים"

רס"ב במיל' ברק כלפון, בן 48 מהיישוב עדי, נהרג מפיצוץ מטען בדרום לבנון ● דריכות עקב המשבר בהורמוז: טראמפ כינס התייעצות מכרעת ● לפחות שתי ספינות מסחריות דיווחו כי הן ספגו אש מנשק קל בזמן שניסו לחצות את המצר ● נשיא ארה"ב בבית הלבן: "אנחנו מדברים עם איראן, יהיה לנו עוד מידע עד סוף היום" ● ב-AP מדווחים כי סין עשויה לקלוט את האורניום המועשר ● נושאת המטוסים ג'רלד פורד עזבה את הים התיכון ופועלת כעת בים סוף ● עדכונים שוטפים 

מל''ט מסוג הרמס 900 / צילום: אלביט מערכות

המל"טים של אלביט בדרך לאזור הקוטב הצפוני

משרד ההגנה הקנדי יפעיל בקיץ הקרוב מל"טים מתוצרת אלביט שנרכשו ב-2020, במסגרת פעילות משמר החופים בקוטב הצפוני ● ברקע: עיכובים באספקת מל"טים אמריקאים ושאיפה לחזק את הנוכחות והשליטה במרחב הארקטי מול רוסיה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ. ארה''ב בצומת היסטורי / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson

ארה"ב בצומת היסטורי: אם תפעיל את מלוא עוצמתה, היא עלולה לרסק את כלכלתה

אל מול השלטון האיראני שמתבצר במצר הורמוז, ניצב דונלד טראמפ, לכוד בתדמית איש העסקים החותך והחד שאימץ עוד בתוכנית "המתמחה" ● נשיא ארה"ב תמרן את עצמו לתוך דילמה היסטורית: להותיר את עורק האנרגיה החשוב בידי איראן, או להפעיל כוח ולשאת בתוצאות, כולל הותרת סין אדריכלית מרכזית בעיצוב הסדר העולמי החדש

בכמה נמכרה דירת 3 חדרים בשכונה ט' בבאר שבע? / צילום: יח''צ

"מעל למחיר השוק": בכמה נמכרה דירת 3 חדרים בשכונה ט' בבאר שבע?

דירת 3 חדרים בשטח של 80 מ"ר בשכונה ט' בבאר שבע נמכרה תמורת 990 אלף שקל ● המוכרים הם משפרי דיור שנשארו לגור בעיר, והקונה היא תושבת העיר

בית משפט / אילוסטרציה: איל יצהר

בית המשפט אישר צוואה של חוסה שהורישה את רכושה לאפוטרופוסית שלה

המנוחה אמרה בעבר בבית המשפט כי האפוטרופוסית דואגת לה וציינה כי היא רוצה להוריש לה את רכושה ● לאחר שהמנוחה נפטרה, יורשיה הגישו בקשה לקיום הצוואה, בעוד בת הדודה של המנוחה הגישה התנגדות לכך

פרופ' מירי ימיני / צילום: רמי שלוש, דוברות הטכניון

המדענית שמנהלת 130 מיליון שקל בשנה עבור הממשלה: "גדלתי בעוני קיצוני"

"כילדה גרנו בשכונת עולים באשקלון. הוריי איבדו את המעמד המקצועי שלהם והתפרנסו מעבודות זמניות. עברתי מבית סובייטי קלאסי - עם פסנתר וחוגים - לעוני" ● שיחה קצרה עם פרופ' מירי ימיני, המדענית הראשית של משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה

בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב / צילום: אמיר מאירי

בן 83 הוריש את כל רכושו לעובד עירייה שעזר לו. מה קרה כשהמשפחה התנגדה?

עובד העירייה הגיש בקשה לקיום הצוואה. מנגד, בתה של אשתו השנייה של המנוח התנגדה לכך, בטענה כי המנוח לא היה כשיר לחתום על הצוואה, וכי היא היורשת הבלעדית ● מה קבע בית המשפט?

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

שיא שלא נראה מאז 1992: וול סטריט ננעלה בעליות חדות

הודעת שר החוץ האיראני על פתיחת מצר הורמוז בעקבות הפסקת האש בין לבנון לישראל הובילה לירידה חדה במחיר הנפט בעולם ● הנשיא טראמפ: "יש מו"מ מצוין עם איראן, עסקה עשויה להיות מוכרזת בקרוב" ● נעילה ירוקה באירופה ● השקל ממשיך להתחזק מול הדולר

יואב תורג'מן. מנכ''ל רפאל / צילום: רמי זרנגר

סגר חוזים ב-24 מיליארד דולר ולא מתנצל על הלייזר: ראיון עם מנכ"ל רפאל

יואב תורג'מן חצה את הכביש מהתעשייה האווירית לרפאל בזמן מלחמה, הוביל את החברה לשיא כל הזמנים - אבל עדיין עסוק במתחרים: "אוהב שיש לי בנצ'מרק" ● בראיון הוא מדבר על מתווה ההנפקה המתוכנן ולא מתרגש מזליגת הבכירים לחברה החדשה בתעשייה: "משכו תשומת לב, אבל לא בטוח שיביאו תוצרים"

מטוס F-35 ''אדיר'' מתוצרת לוקהיד מרטין / צילום: לוקהיד מרטין

בארה"ב מתפעלים: כך ישראל שדרגה את מטוסי הקרב האמריקאים

ההישג הביטחוני ההיסטורי שבחריין מתפארת בו ● חיל האווויר הישראלי עשה לארה"ב תצוגת תכלית לשימוש במטוסים מתוצרתה ● הטכנולוגיה האמריקאית המתקדמת שנפלה בסוריה וההשלכות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

נמל תעופה בבואנוס איירס, ארגנטינה / צילום: ap, Rodrigo Abd

16 שעות טיסה וסבסוד של עשרות מיליונים: כך ייראה הקו הישיר לארגנטינה

במהלך ביקורו בישראל צפוי נשיא ארגנטינה חאבייר מיליי להכריז על פתיחת קו טיסות ישיר בין ת"א לבואנוס איירס ● אל על תפעיל את הקו בתדירות של שתי טיסות שבועיות, ולפי הערכות הוא יחל לפעול כבר בחורף הקרוב או בתחילת 2027 ● העלויות הגבוהות והיעדר רווחיות הובילו לסבסוד של כ־44 מיליון שקל, ומחירי הכרטיסים צפויים להיות גבוהים

לירון אייזנמן, קובי מרנקו, רפי עמית / צילום: ברצי גולדבלט, באדיבות החברה, רענן טל

מניית השבבים הישראלית שעלתה לשיא חדש של כל הזמנים

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● קמטק טיפסה לשיא כל הזמנים, לאחר שהודיעה על רכישה של סטארט-אפ בתחום ה-AI ● סיליקום קפצה במעל 30% בשבוע החולף, על רקע הזמנה חדשה שקיבלה מחברה אירופית ● וארבה רובוטיקס קפצה, למרות שקיבלה אזהרה מהנאסד"ק

עדי חכמון / צילום: דניאל אדרי

הסטארט־אפ של בוגרי תלפיות שמייצר מיליוני דולרים כשהביקוש למזגנים בשיא

אחרי שנים באוצר, עדי חכמון מנסה לפתור בעיה שהטרידה אותה במשרד בירושלים: מערכת חשמל יקרה ומסורבלת שנבנתה עבור רגעי שיא בודדים ● עם הסטארט־אפ nGrid וצוות בוגרי תלפיות, הם הקימו "תחנת כוח וירטואלית" מבוססת AI - שמייצרת מחזור של מיליוני דולרים