גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חגיגת השופינג בדרך להיגמר? תוכנית מגירה באוצר: הפטור ממע"מ על קניות ברשת יבוטל

בחסות הבור בתקציב: היוזמה לביטול הפטור ממע"מ על יבוא אישי צפויה לחזור במסגרת תקציב 2020, בהנחה ששר האוצר הבא לא יעצור אותה ● ההכנסות הצפויות לקופת המדינה: 600־700 מיליון שקל בשנה ● מנכ"ל האוצר: "השר הבא יקבע את המדיניות, וממנה יגזרו תוכניות העבודה"

חבילות מאתרי קניות אונליין / צילום: מיכל רז-חיימוביץ'
חבילות מאתרי קניות אונליין / צילום: מיכל רז-חיימוביץ'

טלטלה בשוק הקמעונאות בישראל: משרד האוצר יוזם ביטול של הפטור ממע"מ על יבוא אישי של מוצרים. ל"גלובס" נודע כי הצעה לביטול הפטור על יבוא מוצרים בשווי של עד 75 דולר תוגש במסגרת הצעת תקציב המדינה ל-2020, כחלק מחבילת הצעדים לסגירת ה"בור" התקציבי שהיקפו עולה על 20 מיליארד שקל. חבילת הצעדים תוצג לשר האוצר שימונה במסגרת הממשלה הבאה.

באוצר מתכננים להביא את תקציב 2020 לאישור הממשלה באמצע חודש דצמבר ולסיים את הליכי אישור חוק התקציב בכנסת לקראת חודש מרץ. בהנחה שההצעה תאושר על-ידי הממשלה והכנסת ובהתבסס על לוח הזמנים המתוכנן - ביטול הפטור צפוי להיכנס לתוקף בסביבות חודש אפריל.

סכום הרכישה בפטור ממע"מ עלה לאחרונה בתחילת 2012 בעקבות המחאה החברתית על יוקר המחיה של קיץ 2011. נכון להיום משלוח המכיל מוצרים שערכם הכולל הוא עד 75 דולר פטור לחלוטין ממסי יבוא - מע"מ ומכס. עם זאת, גם היום קיימות מספר החרגות: הפטור אינו חל על מוצרי טבק ואלכוהול ואינו כולל חבילות שנשלחות מאותו ספק לאותו לקוח בהפרש של עד 72 שעות.

לביטול הפטור ממע"מ יש משמעות תקציבית רבה שרק תגדל בשנים הקרובות. היקף המוצרים הפטורים ממע"מ המיובאים כיום מוערך בכ-3 מיליארד שקל לשנה, ומדובר בשוק הגדל במהירות: בשנים האחרונות נרשם גידול שנתי של כ-20% בהיקף המוצרים מחו"ל שרוכשים ישראלים באינטרנט.

על רקע זה ניתן להעריך את ההכנסות הצפויות למדינה מביטול הפטור בכ-600 עד 700 מיליון שקל לשנה - משנת 2020. עם זאת, קשה להעריך כיצד ישפיע ביטול הפטור על היקף היבוא, וסביר להניח כי קצב הגידול יואט משמעותית לאחר הטלת המס, לפחות בטווח הקצר. מעבר להכנסות הצפויות ממנו, חשוב לציין כי באוצר מעדיפים העלאות מסים שאינן פוגעות בצמיחה, וביטול הפטור אינו נתפס כצעד שיכול להקטין את קצב הצמיחה של המשק - קיטון ביבוא אמור להגדיל את התוצר.

הצלחת המהלך של האוצר תלויה כמובן בהשגת תמיכה פוליטית. שר האוצר משה כחלון כבר מנע בעבר מהאוצר לקדם ביטול של הפטור, אולם הנסיבות הפעם שונות בתכלית ומגדילות באופן משמעותי את ההיתכנות של המהלך. בתקציב 2019, שהייתה שנת בחירות, התנגד כחלון לכל העלאת מסים, מחשש שהדבר יפגע בו אלקטורלית. הפעם נראה כי לממשלה לא יהיה מנוס מהעלאות מסים - כפי שכבר הבהיר נגיד בנק ישראל פרופ' אמיר ירון.

"במשרד האוצר לא נערך ולא ייערך שום דיון מקצועי בדרג בכיר בנושא תקציב 2020 עד לכינונה של ממשלה חדשה", אמר בתגובה לדברים מנכ"ל האוצר, שי באב"ד. לדבריו, "המערכת כולה מחכה למינוי ממשלה חדשה ושר אוצר חדש שיגדירו מדיניות שרק ממנה ניתן יהיה לגזור את תוכניות העבודה שיגבש הדרג המקצועי. אין שום משמעות מחייבת לתוכניות שנעשות במסגרת עבודה פנימית באחד האגפים".

אוריאל לין / צילום: יוד צילומים

האוצר רוצה לנצל את ההזדמנות הפוליטית

ביטול הפטור ממע"מ על יבוא אישי הוא מהלך שיהיה לממשלה קל באופן יחסי להעביר, משום שמגזר שלם תומך בו. היצרנים המקומיים, שטוענים כי הפטור מפלה אותם לרעה לעומת תוצרת זרה, מנהלים מזה זמן קמפיין לביטול הפטור. נשיא איגוד לשכות המסחר, עו"ד אוריאל לין, שהכריז לא פעם כי מדובר ב"צו השעה", עמד גם מאחורי הניסיון הקודם לבטל את הפטור ואף הוביל עתירה לבג"ץ בנושא.

משום כך נראה כי הפעם יש היתכנות פוליטית למהלך, מה שאומר שמבחינת האוצר מדובר בהזדמנות שאין להחמיצה. שיקול נוסף הוא התזמון - סביר שלממשלה יהיה קל יותר לבצע בשנה הראשונה לכהונתה מהלכים שנחשבים לפחות פופולריים, זאת מבלי לאבד קולות בבחירות הבאות.

אם המהלך אכן יתממש, מדובר במכה משמעותית לכיס של הצרכן הישראלי ובבשורה חיובית עבור קמעונאיות האופנה וחברות הקניונים. עד היום הציבור בישראל ניצל את האפשרות לרכישה בפטור ממע"מ בגדול; זאת בעוד שהקמעונאיות התקשו להתחרות בקניות המקוונות, מה שגרם להן לאבד לקוחות ואילץ אותן לבצע הנחות ומבצעים עמוקים.

לפי נתוני מאגר המידע statista, שוק הסחר המקוון בישראל הוערך ב-2018 בכ-13 מיליארד שקל, וצפוי לגדול לכ-20 מיליארד שקל ב-2023. בדואר ישראל מעריכים כי עד סוף 2019 החברה תמסור כ-70 מיליון חבילות שהוזמנו מחו"ל. הקניות המקוונות רק בתחום האופנה מוערכות בכ-2.3 מיליארד שקל, לפי משרד הייעוץ צ'מנסקי בן שחר.

ישראל התמכרה לרכישות און ליין

שוק האופנה קורס ונלחם בפטור ממס

ההיקף ההולך וגדל של הרכישות המקוונות השתלב עם הרצון של השרים העומדים בראש משרדי האוצר והכלכלה - משה כחלון ואלי כהן - למצוא פתרונות ליוקר המחיה בישראל. בשבע השנים האחרונות צמח כאן דור שחי בתוך מציאות שבה הפטור מאפשר לו לבצע קניות בהיקפים משמעותיים של מותגים מובילים מחו"ל מבלי להכאיב יותר מדי לכיס.

בצד השני של המשוואה עומדת רשות המסים, שלוטשת עיניים אל סכומי העתק שלא נגבים במסגרת הפטור ממע"מ על מיליוני החבילות שמגיעות לישראל; והתעשייה המקומית והיבואנים הגדולים המתקשות להתחרות בערימות המוצרים הזולים המגיעים מעבר לים.

כך לדוגמה, בשנתיים האחרונות התגברו הקריאות בשוק האופנה ובחברות הקניונים לשר האוצר לבטל את הפטור. אחד השיאים במאבק הזה הוא עתירה לבג"ץ שהגישו לפני שנה וחצי איגוד לשכות המסחר, ארגוני העצמאים והתאחדות בעלי המלאכה נגד שר האוצר, ראש הממשלה ומנהלת ראשות המסים. "יושב צוות כושל במשרד הכלכלה, שלא רואה ראיית רוחב, שלא רואה את הנזקים לכלכלה המקומית, כי הוא צמוד מדי לרצון להראות שמורידים את יוקר המחיה", טען אז לין. אולם בג"ץ הודיע בסוף השנה שעברה כי לא יתערב במדיניות הכלכלית שהתוו השר והרשות.

הטענות של רשתות האופנה נשמעו בשנתיים האחרונות על רקע קריסה או סגירה של רשימה הולכת ומתארכת של שחקניות בינוניות וקטנות, ביניהן הוניגמן, TNT, זברה, יפו תל-אביב, רמי לי, מישמיש, מאוזנר, סליו, ספורט ורטהיימר. למעשה, רבות מהחברות שקרסו והגישו בקשה להקפאת הליכים ציינו את הפטור כאחת הסיבות לנפילתן. כך למשל, בבקשת הפירוק שהגישה ספורט ורטהיימר נכתב כי "הרכישה הצרכנית המאופיינת ברשת היא של זוג נעלי ספורט, אשר אינם מחייבים מדידה והתאמה מיוחדת, תמורת מאות שקלים בודדות, כאשר על סוג רכישה כזה הפטור הרגולטורי ממע"מ עד 75 דולר מהווה מכה קשה ביותר".

בוועידת MAD של "גלובס" בשנה שעברה אמר אז גבי רוטר, מנכ"ל ובעלים משותף בקבוצת האופנה קסטרו-הודיס, כי "הפטור שניתן להזמנות מחו"ל ברכישות מעל 75 דולר זה ירי בתוך הנגמ"ש. אתה יורה על כוחותינו. זה עיוות שחייב להיות מתוקן. בכל העולם כבר הבינו את זה וביטלו את הפטור".

בתחילת השנה התבטא מנכ"ל קבוצת מליסרון אבי לוי נגד שר האוצר כחלון והאשים אותו כי הוא מתנגד לביטול הפטור ממע"מ על האונליין "משיקולים פוליטיים". "הייתה לנו פגישה עם כל אנשי האוצר, כולל מנכ"ל האוצר, אנשי אגף תקציבים ואנשי מס הכנסה", אמר לוי בכנס של S&P מעלות. "כולם הסכימו איתנו לחלוטין שצריך לבטל את הפטור ממע"מ על מוצרים שמיובאים באינטרנט. לצערנו, השר כחלון היה היחיד שהתנגד, ומשיקולים פוליטיים לא הסכים לבטל את הפטור. אני מאוד מקווה ששר האוצר הבא יהיה קשוב יותר למצב במשק ויעשה זאת. באירופה ביטלו את הפטור, גם באוסטרליה ביטלו ואף הטילו מס, כך שהמדינות מבינות את הבעייתיות בהפליה הזו".

נגד טענות הקמעונאים אימצו שרי האוצר והכלכלה גישה לפיה היבוא האישי הוא דווקא הפתרון לבעיית יוקר המחיה, ועודדו את הציבור לרכוש מוצרים מחו"ל, כיוון שהם זולים יותר. למתקפה הזו השיב אז כחלון: "היום קיבלתי הצעה - לחץ ממנכ"ל מליסרון להעלות את המסים ולגרום לכך שתשלמו עוד 17% על הרכישות. אין לי שום כוונה לקבל את הצעתך, אני פשוט דוחה אותה, כי אכפת לי ממיליוני הקונים במדינת ישראל".

בהודעות משרד הכלכלה נכתב בשנים האחרונות לא פעם כי "מדיניות משרד הכלכלה היא לעודד יבוא אישי כאחד הכלים להגברת התחרות והפחתת יוקר המחיה".

כעת, משנראה כי ביטול הפטור קרוב מתמיד ולא כולל "פיצוי", הצרכנים עשויים להתקומם, שכן אם היכולת לרכוש און ליין ללא תשלום מע"מ תשתנה בהתאם ללוח הזמנים הנוכחי, נותרה להם חצי שנה בלבד של חגיגת קניות ללא מס.

בהקשר זה צריך לציין כי דווקא הכניסה של אמזון לפעילות קמעונאית בישראל לא צפויה להיפגע מסוגיה זו, שכן ממילא עסקאות שמתבצעות בישראל לתוך ישראל נדרשות גם היום בתשלום מע"מ. במסגרת הבחינות שביצעה אמזון לקראת כניסתה לשוק הישראלי, היא ביצעה מבצע שמטרתו לבדוק את הנכונות של הישראלים לרכוש באמצעותה גם ללא הפטור, והציעה משלוחים חינמיים בעסקאות מעל 80 דולר. הניסוי הצליח, והצרכנים הזמינו הרבה מעבר לציפיות החברה. כך שהתחרות המקוונת מחו"ל אומנם צפויה לאבד את שובר השוויון שהיא נהנית ממנו היום, אך היא תמשיך להשפיע על השוק המקומי, גם אם בהיקפים מוגבלים יותר. 

ממשרד האוצר נמסר כי "משרד האוצר בוחן מספר רב של צעדים אותם הוא עתיד להציג לממשלה הבאה, כחלק מההערכות לבניית תקציב המדינה. פרטי תוכנית זו טרם גובשו, ועל כן לא נוכל להתייחס לצעד פרטני כזה או אחר".

עוד כתבות

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?