גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכירו את הביוטיטק: תעשיית העתיד של עולם היופי

תעשיית היופי רתמה לשימושה את ההתפתחויות הטכנולוגיות של העשור האחרון ● התוצאה: חוויית קנייה מותאמת אישית, שימוש בסימולציות מנבאות מראה ועוד ● אלי שגיב, מנכ"ל לוריאל ישראל: "הטכנולוגיה הפכה למנוע העיקרי לחדשנות עסקית וליצירת ערך"

טכנולוגיית מודיפייס המאפשרת הדגמה אישית של האיפור (מימין), בחנות ארמאני ביוטי, קניון רמת אביב / צילום: כפיר זיו
טכנולוגיית מודיפייס המאפשרת הדגמה אישית של האיפור (מימין), בחנות ארמאני ביוטי, קניון רמת אביב / צילום: כפיר זיו

הכתבה בשיתוף לוריאל ישראל

בשנים האחרונות קטר ההייטק הוביל את ההתפתחות הדיגיטלית של תעשיות רבות. אחרי שהצעיד את עולם הפיננסים אל תחום הפינטק, תעשייה נוספת החלה בשנים האחרונות להתקדם בדרך הטכנולוגית: תעשיית היופי. הן מבחינה טכנולוגית והן מבחינה פיננסית, טכנולוגיות היופי, הביוטיטק (BeautyTech) מתפתחות בשנים האחרונות בקצב מרשים.

תעשיית הביוטיטק מוגדרת כשימוש בטכנולוגיות חדשות לייצור והתאמה אישית (פרסונליזציה) של מוצרי טיפוח, כגון אלגוריתמים של בינה מלאכותית (AI) ומציאות רבודה (AR). אלה, למשל, מסייעים להתאים את צבע הסומק או השפתון לפנים עד להדמיה של איפור מבלי הצורך למרוח אפילו טיפה ממנו על העור, או לאבחון מדויק של העור.

"מה שלאורך שנים מניע את תעשיית היופי הוא חדשנות. אם בעבר החדשנות התבססה על פיתוח פורמולות ומוצרים שונים, אז בשנים האחרונות מה שמאיץ את התחום קדימה הוא גם הטכנולוגיות החדשות שהתפתחו סביבנו. הטכנולוגיות הללו הן הבסיס לחוויה צרכנית שתאיץ את צמיחת התעשייה - מנוע לחדשנות עסקית וליצירת ערך", מסביר אלי שגיב, מנכ"ל חברת לוריאל ישראל. מדובר בשוק שמגלגל מיליארדים, כאשר המספרים המדויקים נשמרים בסוד. בחברת לוריאל לבדה מושקעים מדי שנה כמיליארד אירו במחקרי חדשנות ולמעלה מ-4,000 איש בכל רחבי העולם עובדים במחקר ופיתוח, לצד כ-2,000 מומחי דיגיטל מדיסציפלינות שונות שגייסה החברה. הסכום אינו כולל את התקציב הייעודי של טכנולוגיות חדשות שמתווסף אליו. כמובן, שהכסף לא מושקע סתם. על פי נתוני ענקית הסרטונים YouTube, בכל חודש צופים משתמשי האתר בכחמישה מיליארד סרטונים בתחום היופי, מוולגרים (וידאו בלוגרים), דרך מדריכים, ועד כתבות תוכן. מדובר בתעשייה פופולרית עם קהל צרכנים וצרכניות רחב.

העתיד של תחום היופי

לדברי שגיב, "הכניסה של טכנולוגיות חדשות משנה את תחום היופי בקצב מסחרר. הן מאפשרות לצרכנים ולצרכניות לרכוש מוצרים באופן מדויק הרבה יותר והציפיות שלהם/ן הן בהתאם", הוא מסביר. את השינוי הזה, שמסמל את העתיד של תחום היופי, ניתן למצוא בשלושה אפיקים, השזורים זה בזה. הראשון הוא הפרסונליזציה של תעשיית היופי - הטכנולוגיות שמאפשרות לכל אחת ואחד לקבל מוצר ותוצאה שמותאמים להם אישית; האפיק השני הוא השיפור בחוויית הקנייה וחוויית המשתמש; השלישי הוא התבססות על ביג דאטה ולמידה חישובית - שימוש בנתונים שמגיעים מהלקוחות על מנת להתאים להן/להם מוצרים טובים יותר.

אלי שגיב, מנכ"ל לוריאל ישראל / צילום: גיא כושי

קחו לדוגמה את הפרסונליזציה, בשנה שעברה רכשה חברת לוריאל את הסטראטאפ "מודיפייס", אשר הוביל את שוק המציאות הרבודה והבינה המלאכותית בפיתוח טכנולוגיות בתחום מוצרי האיפור והטיפוח האישי. הטכנולוגיה של מודיפייס מאפשרת לבצע התאמה אישית באמצעים טכנולוגיים של מוצרי הטיפוח. כך, יכולים צרכנים וצרכניות "לנסות" על עצמם מוצרי איפור, שיער ותכשירים שונים, תוך שימוש בטכנולוגיות של מציאות מדומה ובינה מלאכותית. במקום להתנסות בפועל במוצרים עצמם, הטכנולוגיה מאפשרת ללקוחות לצפות בעצמן על גבי מסך בבית או על מסך הטלפון בנקודת המכירה ולקבל חיווי ממוחשב לגבי האופן שבו ייראו עם מוצר מסוים.

חוויית המשתמש משתדרגת - והופכת לבידור

שילוב של טכנולוגיות ביוטיטק בתעשיית היופי, כאמור, לא רק משפיע על הפרסונליזציה של המוצרים עצמם, אלא גם משנה את חוויית הקנייה והמשתמש מן הקצה אל הקצה ואף מעודד אותה, כפי שמספר שגיב: "מחקר גדול מאוד שנערך לפני שנה בדק את סיכויי הקנייה של מוצר אצל צרכניות שנתקלו בנקודת מכירה בטכנולוגיות של AI ו-AR שסייעו להן להתאים מוצר יופי, לעומת צרכניות שלא נחשפו לטכנולוגיות הללו. הממצאים מצביעים על סיכוי גבוה של פי ארבעה לרכישת המוצר על ידי צרכניות שנחשפו לטכנולוגיות הללו בנקודת המכירה, לעומת מי שלא נחשפו אליהן".

היופי בא מבפנים: לחזון החברתי של לוריאל ישראל והתרומה לקהילה. הקליקו כאן>>

לדברי שגיב תעשיית הביוטיטק משפרת את חוויית המשתמש של צרכני וצרכניות מוצרי היופי, באופן כזה שאפילו מאתגר את עולם ה-E-Commerce ומחזיר את הקונים והקונות לחנויות. "הטכנולוגיות הללו הן חוויה צרכנית בפני עצמה", הוא מציין. "זה חלק מתהליך שנקרא Retailtainment, קמעונאות ובידור. הלקוחות מגיעים, מתנסים, נהנים, מקבלים ייעוץ בהתאמה אישית באמצעות האלגוריתמים. זה משדרג את החוויה לחלוטין".

את ההשקעות הראשונות של לוריאל ישראל בביוטיטק ניתן לראות ולחוות בחנות החדשה של מותג האיפור "ג'ורג'יו ארמני - ארמני ביוטי", שנחנכה בקניון רמת אביב בחודש יוני האחרון. הלקוחות שמגיעות למתחם יכולות להתנסות בטכנולוגיות של "מודיפייס" ולראות איך תיראה עליהן המסקרה, הצללית או השפתון ואף בטכנולוגיה נוספת בשם Connected Mirror - מראה שמצלמת את תהליך האיפור של הלקוחה, מעבירה לה את הסרטון לטלפון הנייד וכך מאפשרת לה לשחזר את התהליך בביתה. "עם רכישת ModiFace, התחלנו את המסע לשלב הבא בטרנספורמציה הדיגיטלית שלנו בלוריאל, בו אנו ממציאים מחדש את חווית הביוטי דרך טכנולוגיות קוליות, AR ו-AI", מציין שגיב.

עוד מקום בו אפשר לחוות את טכנולוגיות הביוטיטק של לוריאל, הוא אתר מותג Lancôme, שם בתוך כל אחד מדפי תיאור המוצר, ניתן להתנסות במראה וירטואלית אשר ממחישה את ה"לוק" על פני הגולשת.

התבססות על ביג דאטה ולמידה

החדשנות של תעשיית הביוטיטק, כפי שצוין מוקדם יותר, נשענת גם על טכנולוגיות ביג דאטה ולמידה חישובית. היכולת להתאים מוצרים באופן אישי ולהעצים את חוויית המשתמש מתבססת, בין היתר, על מידע שמגיע מן הלקוחות עצמן. "בכל הנקודות שהצרכנים משתמשים בטכנולוגיית ההתאמה של מוצרי היופי, בין אם מדובר בנקודות שירות או אפילו באתרי אינטרנט שמאפשרים לבצע את ההתאמה דרך המחשב, הם גם מתבקשים לתת את הסכמתם לאיסוף וניתוח המידע המסופק על ידם", מסביר שגיב. "הנתונים האלה מאפשרים בסופו של דבר לשדרג את המערכות ולהתאים את המוצרים בצורה טובה יותר לצרכנים". הוא מוסיף כי המידע נשמר ונאסף בהתאם לחוקי הגנת הפרטיות והתקנות המחמירות של האיחוד האירופי.

"התהליך הוא חלק ממערכת בניית האמון עם הצרכנים", מדגיש שגיב. "אנחנו מפתחים טכנולוגיות שנועדו לספק מוצרים טובים יותר, לשדרג את חוויית הלקוח ועושים זאת בצורה שקופה. החברות שיצליחו בכך בצורה הטובה ביותר, יהיו בעלות המותגים שישגשגו בעתיד".

מחויבות לטכנולוגיה ולחדשנות משבשת

על אף שבעולם קיימת תחרות גדולה בין מותגי היופי היוקרתיים על אימוץ טכנולוגיות ביוטיטק, מעיד שגיב כי לוריאל שואפת "להיות חברת הביוטיטק המובילה בעולם. אנחנו עושים זאת באמצעות חיפוש מתמיד אחרי טכנולוגיות וסטארטאפים חדשים, שיתופי פעולה עם אקסלרטורים, חממות טכנולוגיות וקרנות השקעות", הוא מציין. "חדשנות תמיד הייתה אחד מעמודי התווך שלנו".

לבסוף, גם על עתיד עולם הביוטיטק, שאמנם רק נמצא בחיתוליו, שגיב מרחיב מעט: "יש טכנולוגיות דיסרפטיביות - שייצרו שוק חדש - שעובדים עליהן ועדיין לא יצאו החוצה, אבל לדעתי יחוללו שינוי אדיר", הוא מדגיש. "למשל, טכנולוגיות קוליות ודיאגנוזה קולית שיאפשרו ללקוחות לשבת מול מראה, ולקבל הנחיות קוליות וייעוץ פרטני מותאם אישית מה לעשות עם השיער", הוא נותן דוגמה ומסכם: "לוריאל הובילה את עולם הביוטי ב-100 השנים האחרונות בזכות החדשנות שלה ועם פיתוח טכנולוגיות הביוטיטק היא תעשה זאת גם ב-100 השנים הבאות".

עולם של טכנולוגיות יפות

בשנים האחרונות מפתחת ורוכשת לוריאל טכנולוגיות רבות ומגוונות בתחום הביוטיטק. למעט רכישת הסטראטאפ ModiFace, טכנולוגיית Connected Mirror ואתר Lancome, שהוזכרו בכתבה, ניתן לראות עוד דוגמאות נוספות לפיתוחים של החברה. 

כך, למשל, מצלמת השיער של מותג Kerastase, המציעה שיטת אבחון חדשה לשיער. באמצעות מצלמה הסורקת את השיער והקרקפת, אפשר לדעת פרטים אודותיו ולהתאים לו טיפול ממוקד. טכנולוגיה זו זמינה כיום רק אצל מעצבי שיער מורשים על ידי החברה.

גם מותג המספרות המקצועי L'Oreal Professionnel , מאפשר "מדידה" של צבע השיער באמצעות טכנולוגיית בינה מלאכותית תלת-מימדית, המעמיקה את ההיכרות והשיח בין מעצבי השיער ולקוחותיהם ומשפרת את חווית הביקור במספרה.

היופי בא מבפנים: לחזון החברתי של לוריאל ישראל והתרומה לקהילה. הקליקו כאן>>

לבסוף, מותג Vichy השיק אף הוא לאחרונה טכנולוגיה חדשנית לאבחון העור - SkinConsult. היא מספקת לנשים אבחון "תפור על פי מידה" על ידי העלאת תמונה לאתר המותג, וכך מאתרת סימני הזדקנות באמצעות הטכנולוגיה (קמטים, סימנים שחורים, חוסר ברק, נקבוביות ועוד). הטכנולוגיה המדוברת אף מעניקה המלצה אישית לכל אישה לגבי רוטינת הטיפוח המומלצת לה. 

לוריאל ישראל מעניקה חסות לפרויקט 50 המשפיעות לשנת 2019 של ליידי גלובס. לצפייה במתחם הפרויקט הקליקו כאן>>

עוד כתבות

חנן מור, מנכ''ל קבוצת חנן מור / צילום: איל יצהר

הנושים זעמו, וחנן מור ידולל ל-1% ממניות קבוצת הנדל"ן שהקים

לפי הסדר החוב המתגבש, חנן מור יחזיק כ-1% ממניות החברה ● במקביל, יוקצה לנושי החברה, בעיקר בנקים וגופים מוסדיים, מניות שיהוו כ-96% מהון החברה

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

וול סטריט סגרה את הרבעון הראשון הטוב ביותר מאז 2019; מדד S&P 500 שבר שיא חדש

זהו הרבעון הטוב ביותר ל-S&P 500 מאז 2019 ● סיכום הרבעון הראשון באירופה: השווקים עלו בכ-7% ● בלומברג: "שוק הקקאו קורס", וולס פארגו: "עליית המחיר תגולגל אל הצרכנים" ● מייסד בורסת הקריפטו FTX נידון ל-25 שנות מאסר ● הצמיחה בארה"ב עמדה על 3.4%, יותר מהצפוי ● ג'יי.פי מורגן: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ● מחר "יום שישי הטוב" אין מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

צילומים: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, אייל רדושיצקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כועסים על היציאה לפגרה, אבל הבעיה עמוקה מזה

הבנקים כביכול תחת אש, אבל לא צפויים לספוג ריקושטים כבדים ● פגרת הכנסת מעוררת ביקורת, אבל לא היא הבעיה ● והטעם לפגם בפרס על צילום העיתונות ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי