גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מריוס נכט בכנס ג'רני: "התחום הרפואי בישראל עדיין נחשב מסוכן, כהימור בינארי"

את הדברים אמר מריוס נכט בפאנל בנושא יזמים והזדמנויות כלכליות, שנערך היום בכנס ג'רני 2019 ●  בפאנל השתתפו גם איל וולדמן, מייסד ומנכ"ל מלאנוקס, דיוויד ואה, מנהל משותף של תחום בנקאות ההשקעות ושוקי הון בצפון ודרום אמריקה מקרדיט סוויס, וליהיא סגל, מנכ"ל חברת DayTwo

מריוס נכט / צילום: תמר מצפי
מריוס נכט / צילום: תמר מצפי

גיוס עובדים מחוייבים למטרה, בעלי הכשרה מתאימה ושרואים את הטווח הארוך - זהו האתגר הגדול ביותר לחברה צעירה בישראל היום, זו הייתה המסקנה של פאנל בנושא יזמים והזדמנויות כלכליות, שנערך היום (ד') בכנס Journey 2019.

בפאנל השתתפו מריוס נכט, שותף בקרן aMoon ומשקיע הדגל בקרן (וממייסדי חברת צ'ק פוינט), איל ווולדמן, מייסד ומנכ"ל חברת מלנוקס טכנולוגיות' דיוויד ואה - מנהל משותף של תחום בנקאות ההשקעות ושוקי הון בצפון ודרום אמריקה מקרדיט סוויס וליהיא סגל, מנכ"ל חברת DayTwo שפיתחה ומשווקת מערכת להמלצות תזונה על בסיס הרכב חיידקי המעי. את הפאנל הנחה בבק דסמאלצ'י מנהל ויו"ר תחום הלקוחות האסטרטגיים בקרדיט סוויס.

נכט אמר כי "יזמי חברות בתחום הבריאות, הם יותר מתאימים לטוח הארוך. הם לומדים 12 שנים לפני שבכלל מתחילים לחדש בתחום הזה. הם לא יוצאים צעירים מ-8200 ומייד רוצים כבר להקים משהו עצמאי וכבר למכור וכבר להמשיך הלאה. בביומד יזמים עובדים בחברה 12 שנים נוספות, מעבר לשנות הלימודים וההתמחות שלהם, עד שרואים תוצאות. היזמים האלה הם יותר לטעמי, הם רוצים לבנות חברות בנות קיימא".

דסמאלצ'י שאל את נכט מדוע הוא נדרש להתערב ולגייס קרן הון סיכון לתחום הביומד בישראל, מדוע לא הייתה פעילות הון סיכון מספקת בתחום בלעדיו? נכט ענה כי "התחום הזה שונה מבחינת הזמינות ההון מתחום ההייטק בישראל, בו אין מחסור בהון. כל העולם מכיר בסקטור ההייטק בישראל. לאפל יש מרכז מו"פ ענק וכך גם מיקרוסופט ורוב החברות המובילות בעולם. התחום הרפואי בישראל עדיין נחשב מסוכן, כהימור בינארי. המחסור העיקרי בהון הוא בשלבים המאוחרים ואז החברות יוצאות להנפקה מוקדם מידי, הסחירות נמוכה והן לא מצליחות לגייס הון כמו שאמורים לגייס בבורסה. אם הן לא מנפיקות מוקדם הן עלולות להימכר מוקדם מידי. לכן מיפינו את השלב הזה כמקום הנכון עבורנו להיכנס להשקעה בחברות הללו, גם משום שהטכנולוגיה הופכת להיות משמעותית בעולמות הבריאות, אולי אפילו יותר מהביולוגיה. היום, עם מיליארד דולר מנוהלים, אמון היא אחת הקרנות הגדולות בישראל, בביומד היא בוודאות הכי גדולה, ונחשבת בין הגדולות גם באירופה".

ואה ציין כי "בכנס הנוכחי ראיתי יותר גיוון מגדרי מאשר בכל כנס אחר בתחום שהחייתי בו. אני חושב שמאוד חשוב לשלב עובדות ומנהלות בתחום. טכנולוגיה היא היום רלוונטית בכל התחומים ולכל המוצרים, ולכן הגיוון בכוח אדם הוא מאוד חשוב".

וולדמן ציין כי "גם בתחום שלנו צריך לפחות 5 שנים כדי למכור ולהיות רווחיים, ועשורים כדי באמת לבנות חברה. לדעתי חשוב שהמנהל המייסד ישאר מנכ"ל החברה.כך זה היה בצ'ק פוינט, ב Nvidia וגם במיקרוסופט ואפל, עם ביל גייטס וסטיב ג'ובס. להחליף מנכ"ל באמצע תהליך הצמיחה, זה טראומטי. ופחות מחצי מהשינוים הללו הם מוצלחים. תהיו סבלנים, ותעשו מנטורינג. מנכ"ל יזם הוא לרוב בנאדם די חכם ושאפתן והוא יכול ללמוד. צרו המשכיות בתרבות הארגונית, במטרות".

נכט הסכים אך ציין כי משיחותיו עם קרנות הון סיכון, כאשר כבר הועזב מנהל, לרוב הקרנות טענו כי עשו זאת שנתיים מאוחר מידי.

וולדמן ציין כי כל צוות המייסדים נשאר בחברה מעל 15 שנים ועובדים בכירים וזוטרים רבים נשארו גם הם פרק זמן כזה בחברה.

ואה: "זה מאוד חשוב, זה אומר שלאנשים יש תשוקה אמיתית למה שהחברה עושה". בבואו למפות את 'היזם האידיאלי', ציין ואה כי אין טיפוס אחד של יזם שאפשר לשחזר שוב ושוב, אך כמה תכונות חוזרות אצל כל היזמים המוצלחים הם: מחוייבות למטרה, מידה בריאה של אובססיה לשליטה, עקשנות אבל גם יכולת הקשבה, שמשמעותה לא בהכרח להודות בטעויות במילים מפורשות, אך כן לסגת ולשנות גישה מול מידע רלוונטי או עולם משתנה.

נכט ביקש להוסיף לתכונות היזם גם יכולת לאסוף מודיעין. "אתה צריך לדעת מה קורה בשוק שלך, ואצל המתחרים שלך". הוא ציין כי "ניתן לחלק אנשים למוצצי אנרגיה ויוצרי אנרגיה. אתה רוצה את מייצרי האנרגיה אצלך. אני אצטט את יורם טיץ (מנכ"ל ארנסט אנד יאנג, ג"ו) שבטח מצטט מישהו אחר שאמר 'אין דבר כזה מזל, יש רק זיהוי הזדמנויות ובניית הכישורים שיעזרו לך לנצל אותם'".

סגל: "אני אוסיף גם שכדאי ליזם לא לקחת הכל ברצינות רבה מידי, כי מרוב התשוקה לעניין, שיש לכל היזמים, ובגלל העליות והירידות שמאפיינות את הדרך של היזם, אם באמת תיתן לעצמך להיסחף רגשית עם כל עליה וכל ירידה, אתה לא תשרוד. אני אמרתי לעצמי שאני חייבת להגן על עצמי רגשית. גם מהעליות וגם מהאכזבות".

ואה: "תפקיד מנכ"ל הוא בודד. אתה בונה קבוצה, שיש בה אנרגיה חזקה ותחושת שותפות, אבל המנכ"לים מרגישים בודדים. דיברתי על זה עם איל (וולדמן), יש לו יצירת אמנות נהדרת בבית שמכילה את הטקסט - 'אתה לבד'. וזה נכון. יש החלטות קשות, שקשה להחליט ועוד יותר קשה לבצע. למשל ההחלטה לפטר 10% מהעובדים בכל שנה".

וולדמן: "כמנכ"ל אתה נשפט ושופט את עצמך לפי ההחלטות שקיבלת, אבל אף פעם לא יודע אם באמת החלטת נכון, כי מי יודע מה היה קורה אם היית מחליט הפוך? קיבלתי החלטות שכל היועצים שלנו התנגדו להם. כולם למשל אמרו לנו להנפיק במחיר נמוך יותר. בסופו של דבר התעקשתי על המחיר שלי וזה הצליח מאוד ויכלנו גם יותר".

ואה: "אני הייתי איתך!"

וולדמן: "מנכ"ל צריך להקשיב לכולם ולקבל החלטות על בסיס מה ששמע, אבל אם רק תחליט על בסיס ממוצע היועצים - לא זה תפקידך כמנכ"ל".

בתגובה לשאלתו הבאה של דסמאלצ'י, "מה מסכן את החברה שלכם כרגע", אמרה סגל "שום דבר. הכל מצויין". ובסופו של דבר אמרה שאתגר העיקרי הוא, כאמור, לעיל, גיוס עובדים מתאימים. "יש לנו עובדים נהדרים, אך דרושים עוד". וולדמן ציין כי התחרות עלולה להיות סכנה. "אנחנו מתחרים מול אינטל וברואדקום. לקוחות משתמשים במוצר שלך רק אם הוא טוב, לא כי העיניים שלך כחולות או כל סיבה אחרת. בעיקרון קל להם יותר עבוד עם גוף גדול שכבר עבדו איתו. אז אתה צריך להיות עוד יותר טוב, דור אחד לפחות לפני כל המתחרים. הצרכנים שלנו לא תמיד אוהבים אותנו כי אנחנו קשוחים בתמחור, אבל הם צריכים אותנו וכשהם קונים אצלנו הם כל כך מרוצים ממה שהמוצר עושה בשבילם, שהם חוזרים. אתה חייב שהצרכנים שלך יהיו חייבים איתך".

דסמאלצ'י שאל מהן ההזדמנויות הגדולות בשווקים. נכט ציין את תחום הארכת החיים ואיכות החיים, וסיפר על מוצר שמשפר את פעילות מערכת החיסון הטבעית שלנו באמצעות ביופידבק. וולדמן ציין כי ריבוי הדאטה הוא בעל השפעות מדהימות, למשל במקרה בו זוהה הקשר בין מגיפה באפריקה לבין בצורת שהתרחשה שנתיים לפני כל התפרצות של המגיפה. "המוח האנושי לא היה יכול לעשות את הקישור הזה. וככל שיש יותר דאטה, צריך יותר כוח מחשוב ובשביל זה יש אותנו"

סגל: "אני אומרת לילדים שלי, לא מעניין אותי לומר לכם - 'את כל זה לא היה לי כשהייתי ילדה, החיים שלנו היו כה שונים', אלא מה אתם תגידו לילדים שלכם, מה הילדים שלכם יופתעו שפעם לא היה לנו. שנסענו על כביש? שבאמת נהגנו באוטו? אני חושבת שהמוקד של השנים הקרובות יהיה איכות חיים. אנשים חיים יותר זמן אבל חיים נוראיים. אנשים לא מתים ממחלות מטבוליות ולפעמים הם מצטערים על כך. אפשר לשנות זאת באמצעות בינה מלאכותית. אנחנו היום יכולים לשנות תפיסות. למשל לומר לכם שעבור רוב האנשים, תפוח מעלה את רמות הסוכר".

לוולדמן אמרה סגל: "אני גאה שהצעת לי בכלל את המוצרים שלך. אתה עובד עם כל החברות הכי גדולות".

וולדמן: "אתם תהיו גדולים".

סגל: "אני מנסה לומר שאתה איש מכירות נהדר. אתה תמיד מוכר, אפילו לסטארט אפ".

וולדמן: "אני אקח את זה כמחמאה".

סגל: "זו הייתה הכוונה".

דסמאלצ'י: "אני עדיין המום מעניין התפוח. מה עם בננה?".

סגל: "נעשה לך פרופיל".

וולדמן: "היא אומרת שקודם כל תשלם. ואז היא תגיד לך אם לאכול בננה"..

*** גילוי מלא: מריוס נכט הוא בן הזוג לשעבר של ענת אגמון, מבעלות השליטה ב"גלובס"

עוד כתבות

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

ירידות קלות בוול סטריט; טסלה מזנקת בכ-11%

הנאסד"ק יורד ב-0.1% ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין - ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

נטפליקס אכזבה וטסלה הפתיעה: מה צפוי הלילה בדוחות מטא?

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, צפויה לפרסם את תוצאותיה הכספיות לרבעון ● האנליסטים אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך גם חוששים מגידול בהוצאות החברה בתחום הבינה המלאכותית

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת בצעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל