גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"בישראל הרבה יותר קל להתחיל סטארט-אפ ולמכור אותו מאשר לבנות קואליציה"

כך אמר מייסד הסטארט-אפ דמיסטו גיא רינת בפאנל "הסיפור שמאחורי אקזיט מוצלח" שהתקיים בכנס ג'רני של EY ישראל ושל "גלובס" ● "המטרה היא לנצח ולהיות המובילים בשוק, גם אחרי הרכישה"

פנל מאחורי אקזיט מוצלח בכנס ג'רני / צילום: איל יצהר, גלובס
פנל מאחורי אקזיט מוצלח בכנס ג'רני / צילום: איל יצהר, גלובס

השנה אורקל הודיעה על סוף חייו של המוצר שפיתחה בהתבסס על רכישת רבלו ב-2016. הרכישה הייתה תמורת 430 מיליון דולר, סכום שנחשב למוצלח והניב החזר יפה למשקיעים בחברה שגייסה 54 מיליון דולר בסך הכל. אך האם לאחר סיום חייו של המוצר, זו עדיין יכולה להחשב לרכישה מוצלחת? בשאלה זו עסק הפאנל "הסיפור שמאחורי אקזיט מוצלח", בנחיית שירה עזרן, ממשרד עורכי הדין מיתר ליקוורניק גבע לשם טל, שהתקיים בכנס ג'רני של EY ישראל ושל "גלובס". הפאנל התמקד בשאלה מהו אקזיט מוצלח מנקודת מבטם של השחקנים השונים: יזמים של סטארט-אפים שנרכשו השנה, משקיעים, רוכשים ועוד.

בפאנל השתתפו שני יזמים שמכרו את החברות שלהם השנה: גיא רינת, שמכר את דמיסטו לחברת פאלו אלטו נטוורקס תמורת 560 מיליון דולר, ושמוליק וסרמן שמכר את LiveU לקרנות השקעה הפרטיות פרנסיסקו פרטנרס ו-IGP הישראלית. לאחר שכל יזם הציג את סיפור הרכישה שלו, התקיים דיון בהשתתפות ג'ורג' קינסה מתאגיד התכנה הגרמני SAP. לתאגיד נוכחות ענפה בישראל הכוללת מרכז פיתוח עם למעלה מ-700 עובדים, אקסלרטור שהושק לאחרונה וזרוע ההשקעות ספיר ונצ'רס, ופעילות הרכישות והמיזוגים של התאגיד; ג'יימס סוקאס מקבוצת ההשקעות בלקסטון המתמחה בהשקעה בחברות צמיחה; אסף הראל, שותף ב-IGP שהוביל את רכישת LiveU; וג'ייסון פלטרוביץ', מקבוצת OTC מרקטס - בורסת מסחר מעבר לדלפק מניו יורק, כלומר סחר במניות בין קונה ומוכר, בלי תיווך של הזירה הציבורית.

"בישראל היום הרבה יותר קל להתחיל סטארט-אפ ולמכור אותו מאשר לבנות קואליציה. זה מבוסס על ביצוע חכם, החל ממציאת הצוות החכם והנכון. זה לאו דווקא מהו הניסיון הנכון או הרקע הנכון אלא האדם הנכון וההתאמה הנכונה לצוות", אמר רינת. "כשאני מסתכל על דמיסטו ועל האנשים שגייסנו, מהרגע הראשון היינו מאוד 'רזים'. בשנה הראשונה שכרנו רק מתכנתים ובסופו של דבר גם אנשי מכירות. עשינו אאוטסורסינג להכל, החל מהמשרד כשהשתמשנו בחלל עבודה משותף, דרך הפיננסים ועד הייעוץ המשפטי. גם כשהולכים לחברה חיצונית כדי למצוא יועץ, צריך מישהו שהוא האדם הנכון לעזור".

"הסיבה היא שצריך מיקוד על המוצר ועל הלקוחות, וזה מה שעשינו מאז היום הראשון. תשעה חודשים לאחר שהתחלנו את הפיתוח שחררנו גרסה ראשונה של המוצר ללקוחות ראשונים. מיד אחד מהם הפך ללקוח משלם ראשון וכך ידענו שעלינו על משהו. במקביל הבנו שפספסנו בהמון נקודות. וזה חלק מהתהליך - עושים טעויות בפיתוח, בניתוח השוק ובהעסקה. צריך לתקן את הטעויות האלה והדרך לעשות זאת היא להיות מחוץ למשרד, קרוב לשוק וללקוחות. זה היה משמעותי עבורנו ועשינו זאת מהיום הראשון.

"הדבר האחרון שעשינו מבחינת ביצוע חכם הוא להשתמש בכסף חכם. בכל שלב בחייו של סטארט-אפ צריך לחשוב מחדש על מיהו המשקיע הנכון שיכול לעזור לך. כשהתחלנו לפני ארבע שנים היה לנו בערך כלום, רק מצגת שהגענו איתה למשקיעי הון סיכון. החלטנו לבחור במשקיע מאחת מקרנות ההון סיכון הכי גדולות בארה"ב, אקסל פרטנרס. המשקיע סייע מאוד בהבנה של השוק, הלקוחות והמוצר. בתחילת הדרך זה בדיוק מה שצריך. מיד כשהתחלנו למכור את המוצר, המשקיע השני שלנו היה עוד משקיע הון סיכון מארה"ב, שעזר מאוד בהפגשה שלנו עם לקוחות פוטנציאלים ועם מנהלי אבטחה בחברות".

איך אתה מגדיל רכישה מוצלחת?

קינסה: "לכל רכישה יש את המקרה שלה, אבל כמו שאמרתי יש לנו עסקאות רכישה קטנות שנועדו לשפר טכנולוגיה קיימת, ובמקרה הזה המשמעות של הצלחה היא אינטגרציה מוצלחת של המוצר. כשעוברים לעסקאות הבינוניות, בהן אנחנו מוסיפים דברים לקווי מוצר קיימים, המכירות והכנסות מתחילות להיחשב. כשעוברים הלאה לעסקאות גדולות של טכנולוגיות חדשות שלא יכולנו לעשות בעצמנו באופן פנימי, מדובר בהצלחה של המוצר החדש".

איך אתה שומר על העובדים ועל המייסדים בחברה הרוכשת?

רינת: "אני חושב שרכישה מוצלחת היא כל הדברים הללו, החזר למשקיעים, ושילוב של הטכנולוגיה, אבל זה לא נעצר שם, אלא גם מתייחס למה שקורה אחר כך. אנחנו מאוד תחרותיים עכשיו כמו שהיינו כסטארט-אפ. אנחנו חייבים לנצח ולהיות הכי טובים בשוק. אני חושב שהרכישה וההצטרפות לפאלו אלטו זה דבר שעזר לנו לזכות בשוק ולהפוך לטובים יותר. הם שמרו אותנו עצמאיים חלקית בתוך פאלו אלטו, אבל אנחנו מקבלים משאבים כפי שלא היינו יכולים לקבל לעולם כסטארט-אפ. המטרה היא לנצח ולהיות היחידים בשוק, וכששומרים על המטרה הזו לעצמך ולעובדים, זה מה שעוזר להם להשאר איתך".

קינסה: "זה נכון אבל צריך לפקח על הפעילות העצמאית הזו. הרבה פעמים כשמבאים סטארט-אפ קטן ונותנים לו משאבים אדירים, אם אתה לא משגיח מקרוב זה יכול לייצר עליך מעמסה, כי לפתע הצוות הקטן יגדל מ-30 ל-50. אחת המשמעויות של פעילות המיזוגים והרכישות היא לשמור על כוח האדם. יש המון הזדמנויות בחברה ענקית כמו שלנו, וכולם רוצים לפגוש אותך ולעזור לך, וצריך הכוונה מסויימת".

לא ראינו פעילות משמעותית של בלאקסטון בישראל עדיין. גם כאן רואים את הטרנד שחברות נשארות פרטיות ליותר זמן ומגייסות סכומים גדולים בהערכות שווי גבוהות. האם זה מתאים לכם?

סוקאס: "בהחלט. אנחנו הסתכלנו על דמיסטו, והיינו מושקעים במתחרה פנטום. הציגו לנו את דמיסטו והתרשמנו מאוד ממה שהם עשו, שהפך לכל כך אסטרטגי בתחום האבטחה. הייתה לנו פגישה, וניסינו להיכנס אבל לא הצלחנו. מאוד שמחנו וגם היינו עצובים לשמוע על מחיר הרכישה של דמיסטו, שהגיע להם מאוד. נרצה לעשות עסקאות דומות וגדולות כמו דמיסטו בישראל".

אתה יכול לזכור כשלון אחד ולתאר אותו? כי רוב הסטארט-אפים בסופו של דבר אינם הצלחה?

סוקאס: "אני יכול לתאר כשלון של סטארט-אפ או כשלון שלנו. בלאקסטון התקשתה בשוק שבו דמיסטו פועלת, כיוון שהוא זז מאוד מהר וצריך לשלם טיפה יותר בשביל הטוב ביותר. בלאקסטון גדלה בצורה שמאוד מוכוונת לשווי. בשוק הטכנולוגיה אנחנו לומדים שיש שינוי ושהחברות מסוגלות לקחת את מצבן ולשנות אותו. זה בהחלט שוק בו היינו יותר איטיים להגיב. כסטארט-אפ, אתה צריך דינאמיקה של אסטרטגיה לגבי הרכישה - למכור את החברה בניגוד לכך שהיא תקנה - וכך היא תהיה שווה כל סכום".

לייביו נרכשה תמורת 200 מיליון דולר על ידי פרנסיסקו פרטנרס ו-IGP בחודש מאי, והחברה הייתה רווחית כבר כמה שנים. "זה תזמון מצויין לספר לכם מה אנחנו עושים, כי כל דבר שראיתם בטלוויזיה בישראל וגם בחו"ל מהקלפיות בבחירות, היה מבוסס על הטכנולוגיה שלנו", סיפר וסרמן. "הטכנולוגיה שלנו מאפשרת שידורי וידיאו ישירים ממיקומים שונים. במקום טכנולוגיה לווינית אנחנו משתמשים בטכנולוגיה סלולארית, שמתחברת למצלמה ומאפשרת שידור באיכות טובה ובהיקף גבוה.

"החברה התחילה לפני 12 שנים, כשהשותף שלי, מומחה במודמים סלולאריים, הלך למשחק פוטבול וראה את כל המשאיות הלווייניות הגדולות שחונות בחוץ. הוא אמר שהאוויר מלא בתדרים שונים - סלולאר, ויפי וכדומה. הוא שאל מדוע להביא משאיות גדולות במקום לנצל את התדרים הקיימים? גייסנו הון מקרנות מובילות בארה"ב ובישראל וגם מחברות מדיה גדולות, ומכרנו את החברה לפני כמה חודשים".

הייתה לכם הזדמנות להימכר לחברה אסטרטגית?

וסרמן: "בהחלט, אבל סירבנו כי רצינו לבנות חברה גדולה, ועכשיו עם המכירה לקרנות השקעה פרטיות - זה מה שאנחנו עושים".

הראל: "בחברות סטארט-אפ, יש לך מצד אחד את הקונים האסטרטגיים הרגילים, שהם בעצמם בבעלות של קרנות השקעה פרטיות וחברות ניהול. הם מתנהגים כמו קונה אסטרטגי אבל הם מונעים מבחינה פיננסית. בצד שני, לדעתי נראה יותר ויותר חברות שחוברות לקרנות פרטיות, כמו החבירה שלנו לפרנסיסקו פרטנרס, כדי לבצע רכישות פיננסיות. לא כל חברה יכולה להפוך לפומבית ולא כל חברה יכולה להרכש רכישה אסטרטגית".

מה זה OTC ואיך זה יכול להוות אלטרנטיבה עבור חברה שבעלי המניות שלה לחוצים למכור אותה?

פלטרוביץ': "אנחנו מאמינים בשווקים הציבוריים וחושבים שהם האפשרות העדיפה לגיוס הון, אך אנחנו רואים יותר ויותר חברות שמשתמשות בנו כבאקזיט. אולי קיבלת השקעה אבל אתה כבר בן 5 או 6, אז מה אתה עושה? כאשר חברות לא מגייסות הון בהנפקה לציבור אלא במניות פרטיות שמסתובבות בשוק, אנחנו רושמים את המניות הללו כאקזיט. הן הופכות לסחירות ונהיות פומביות וכך הן הופכות למנוע לגיוס של הרבה יותר הון עבור החברות הללו".

למי זה מתאים?

פלטרוביץ': "אנחנו עובדים בישראל כבר שבע שנים והפורטפוליו שלנו כאן ממשיך לגדול. אנחנו גם מבלים הרבה זמן בתעשיית הקנאביס פה, ואנחנו השוק הגדול ביותר בעולם לחברות קנאביס פומביות. נסדא"ק התחילה כשוק שאינו שוק מניות אבל כיום התחרות עם בורסת ניו יורק מקשה על חברות צמיחה צעירות להנפיק שם".

האם הרכישה מציגה הזדמנות למייסדים לוותר על משקיעים שרוצים להפוך את נכסיהם לנזילים ולהמשיך לדרך ארוכה יותר?

וסרמן: "החלטנו ללכת עם קרן השקעה פרטית כי היינו צריכים יותר מיקוד על המטרות שלנו לטווח רחוק ומשאבים לרכוש חברות בעצמנו ולא רק לצמוח צמיחה אורגנית".

עוד כתבות

ביקור שר החוץ האמריקאי, אנתוני בלינקן, בישראל / צילום: אמיל סלמן-הארץ

דיווח: ארה"ב לא תטיל סנקציות על גדוד נצח יהודה

לפי ה-ABC, על היחידות ש"הפרו זכויות אדם" לא יוטלו סנקציות כמו אי העברת נשק אמריקני ● בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה ● דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה ● כל העדכונים

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בזכות תוצאות חזקות, אופטימיות לעתיד ומהלך תקדימי: זו המנצחת הגדולה עד כה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות בבורסות אירופה; סנאפצ'אט מזנקת במסחר המוקדם

אינטל נופלת ב-7% במסחר המוקדם לאחר שהחמיצה את הציפיות למכירות ברבעון הראשון של 2024 ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● בהמשך היום יתפרסם בארה"ב מדד מחירי ההוצאה הפרטית (PCE), מדד האינפלציה המועדף על ידי הפד

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם