גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אלעד קנדה הבטיחה גיוס של 511 מיליון שקל לפחות בהנפקת סדרת אג"ח חדשה

החברה הציעה בת"א איגרות חוב החדשות מסדרה ב' שזכו לביקוש בהיקף כולל של 791 מיליון שקל ● היקף ההנפקה כולה עלה ל-520 מיליון שקל, לעומת תכנון לגייס רק 435 מיליון שקל ● האג"ח יהיו מגובות בשעבוד ראשון בדרגה על זכויות בנכס בשם גלריה

קו הרקיע של טורונטו/ צילום: רויטרס
קו הרקיע של טורונטו/ צילום: רויטרס

הצלחה לחברת הנדל"ן אלעד קנדה  בהנפקת סדרת איגרות החוב השנייה שלה. במכרז המקדים שנערך אתמול למשקיעים מסווגים (גופים מוסדיים, קרנות השקעה ועוד), הבטיחה החברה גיוס של 511 מיליון שקל לפחות, לאחר שאיגרות החוב החדשות שהציעה מסדרה ב' זכו לביקוש בהיקף כולל של 791 מיליון שקל.

בעקבות הביקוש הגבוה בחרה החברה כאמור לקבל התחייבויות מוקדמות לרכישת 511 מיליון שקל (193 מיליון דולר קנדי) בשיעור ריבית של 3.45% לשנה, כאשר משך החיים הממוצע (מח"מ) של סדרה ב' עומד על 2.8 שנים. בשל ההצלחה גדל היקף ההנפקה כולה ל-520 מיליון שקל (196 מיליון דולר קנדי), כאשר במקור ביקשה החברה לגייס רק 435 מיליון שקל.

בתגובה להצלחת ההנפקה ציין רפי לזר, מנכ"ל אלעד קנדה, כי "אנו שמחים על הבעת האמון של שוק ההון הישראלי בפעילות החברה ובהמשך צמיחתה, כפי שבאו לידי ביטוי בביקושי השיא שהחברה קיבלה הערב. ביצועי העבר של החברה, כמו גם הכרותה המעמיקה עם הרגולציה ומוסדות התכנון בקנדה, מאפשרים לנו פיתוח והקמה של פרויקטים גדולים תוך מקסום הפוטנציאל היזמי, כל זאת, במקביל לבעלות וניהול של פורטפוליו גדול ואיכותי של נכסים מניבים מסחריים ברחבי ארה״ב וקנדה״.

לקראת ההנפקה זכתה סדרה ב' של אלעד קנדה לדירוג A מחברת S&P מעלות. התחייבויות החברה כלפי מחזיקי אג"ח ב' תהיינה מגובות בשעבוד ראשון בדרגה על זכויותיה בנכס הידוע בשם גלריה (Galleria). תמורת ההנפקה תשמש בעיקר לצורך החלפת חוב פיננסי קיים על הנכס ולהשלמת רכישת שותף מיעוט בנכס, וכן לשימושים שוטפים של החברה.

מדוחותיה הכספיים של אלעד קנדה, שפורסמו בסוף אוגוסט, עולה כי ההלוואות הקיימות על נכס גלריה מסתכמות כיום ב-120.5 מיליון דולר קנדי, לאחר שהוגדלו בפברואר השנה ב-25 מיליון דולר קנדי. לדברי החברה, היא נמצאת במשא ומתן מתקדם של התקשרות בהסכם (כולל חתימה על מכתב כוונות מחייב) לרכישת זכויות השותף (20%) בנכס גלריה תמורת 40.5 מיליון דולר קנדי.

פרויקט גלריה (Galleria) הינו פרויקט ייזום למגורים, הממוקם בטורונטו קנדה, בשטח כולל של כ-48 דונם, הנמצא בבעלות החברה. הפרויקט כולו משתרע על שטח של כ-80 דונם, ויכלול בסיומו כ-2,900 יחידות דיור למגורים, כ-300 אלף רגל רבועה של שטחי מסחר, מרכז קהילתי, ושטח פארק ציבורי בהיקף של כ-32 דונם. הפרויקט ממוקם צפון מערבית למרכז העיר טורונטו ונמצא בסמיכות לעורקי תחבורה ראשיים הכוללים רכבת תחתית, רכבת קלה, ואוטובוסים המאפשרים גישה מהירה למרכז העיר.

הפרויקט נמצא בשלב תכנון מתקדם ולהערכת החברה היא תחל בשיווק השלב הראשון שלו עוד השנה וב-2020 תחל בבניית השלב הראשון, כאשר מועדי ההשלמה של השלבים השונים נעים בין 2023 ל-2030. עד כה השקיעה אלעד קנדה 300.4 מיליון דולר קנדי ברכישת הקרקע ובעלויות הנלוות לכך, והיא צפויה להשקיע עוד 1.46 מיליארד דולר קנדי עד השלמת בנייתו של הפרויקט כולו.

אלעד קנדה הרחיבה מאוד את פעילותה בחודשים האחרונים, לאחר שהשלימה באמצע פברואר השנה את רכישת קרן הנדל"ן הצפון אמריקאית אג'לן (Agellan) תמורת 393 מיליון דולר קנדי. קרן אג'לן מחזיקה בבעלותה פורטפוליו של נכסים מניבים בשווי כולל של כ-720 מיליון דולר קנדי, המפוזרים ברחבי ארה"ב ומייצרים NOI (הכנסה תפעולית נטו) שנתי של כ-54 מיליון דולר קנדי.

בעקבות הרכישה גדל מאוד היקף הפעילות של אלעד קנדה והיא הציגה במחצית הראשונה של 2019 הכנסות של 175 מיליון דולר קנדי ורווח נקי של 26 מיליון דולר קנדי. ההון העצמי של אלעד קנדה הסתכם בסוף יוני 2019 ב-418 מיליון דולר קנדי והיווה 24.4% מסך המאזן.

עוד כתבות

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

דמרי קונה מקבוצת ריאליטי שטח בעסקת ענק: המספרים ומי השותף

מדובר בקרקע בתל אביב שבה זכתה ריאליטי רק לפני כשלושה חודשים במכרז רמ"י וכעת מוכרת אותה ב-450 מיליון שקל - כ־100 מיליון שקל יותר • על הקרקע נמצאות עדיין כ־100 משפחות המתנגדות לפינוי המתוכנן

מנכ''ל דקארט דין לייטרסדורף וסמנכ''ל המוצר משה שלו / צילום:  עמית אלקיים

מ-8200 להנהלת חד הקרן: התפקיד החדש של יוסי שריאל

יוסי שריאל צורף לחברת דקארט על ידי מייסדיה, דין לייטרסדורף ומשה שלו, שהיו גם פקודיו ביחידת 8200 ● הוא שוחרר משירות מילואים על ידי הרמטכ"ל אייל זמיר כמי שנושא באחריות פיקודית לאירועי ה-7 באוקטובר מעצם תפקידו כמפקד 8200

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: דני שם טוב, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הדילמה של בנק ישראל עם הריבית והסיבה שהאנליסטים עשו סיבוב פרסה

האינפלציה באמצע טווח היעד והשקל התחזק, אך רוחות המלחמה מול איראן טרפו את הקלפים, וגרמו לשוק לשנות כיוון ● בעוד שנתוני הצמיחה המפתיעים מעניקים לנגיד "מרחב נשימה", רוב האנליסטים מעריכים כעת: בנק ישראל יבחר בשמרנות וישאיר את הריבית על כנה

קלוד קוד / צילום: Shutterstock

כוננות שיא בסייבר הישראלי: האם הכלי החדש של קלוד יטרוף את הקלפים בענף

השקת כלי איתור החולשות של אנתרופיק טלטלה את השווקים והפילה את מניות הסייבר הגדולות בוול סטריט ● בזמן שהמשקיעים חוששים מאיום קיומי, בתעשייה המקומית טוענים כי הבהלה מוקדמת: "חברות הסייבר לא מוכרות לארגונים רק טכנולוגיה, הן מוכרות אחריות ואמון"

צפנת דרורי, ד''ר חדוה בר, איילת שקד, מירי קמחי וטל אייל-בוגר / צילום: ניב קנטור

איילת שקד: "הממשלה יצרה קרע בחברה הישראלית"

איילת שקד, חדוה בר ונדין בודו-טרכטנברג לקחו חלק בכנס "נשים, משפט ועסקים" שערכו פירמת עורכי הדין פישר וארגון היועצים המשפטיים בחברות ● עמוס תמם יחליף את אסף גרניט כפרזנטור של אלבר. כמה יעלה הקמפיין החדש? ● והמהלך החדש של נמל חיפה ● אירועים ומינויים 

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

15 שנה אחרי קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת הענק נגד רואי החשבון

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011 נגד פירמת EY ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר" ● עורך הדין המייצג את מפרקי אגרקסקו: "כשנקבע במפורש כי הדוחות הכספיים לא היו תקינים במשך שנים, הקשר הסיבתי נראה מובן מאליו"

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: שלומי יוסף

תושב הצפון שמגלה: מדוע לכפר גלעדי חזרו כל התושבים בעוד שלקריית שמונה חזרו רק מחצית

במסגרת הסיור הכלכלי לבאי כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הוצגו מתחם סטארט־אפים חדש, מרכז קולינרי בהשקעה של 100 מיליון שקל והתרחבות אקדמית - בניסיון  לעצור את בריחת החברות והתושבים מהאזור

אייפון 17 פרו מקס / צילום: יחצ

כך תאריכו את חיי הסוללה באייפון שלכם

עדכוני גרסה באייפונים מובילים לעתים לכך שהסוללה דווקא מתרוקנת מהר יותר, ובעוד באפל מבהירים שמדובר במצב זמני - יש כמה שיטות להתגבר על כך ● מבהירות המסך דרך שימוש ב–wifi ועד הטענה של פחות מ–80%

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"לחסל את חמינאי עכשיו": המסרים מבית המלוכה הסעודי

ההזדמנות האחרונה לאיראן: "כדי שזה יקרה - רוצים מהם טיוטה בתוך 48 שעות" ● מחאות מצומצמות יותר, אך העולם נושא עיניים: גל ההפגנות החדש באיראן ● הסנאטור גרהאם: בסביבת טראמפ מייעצים לו שלא לתקוף באיראן ● שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● דיווח: משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק ● עדכונים שוטפים

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים, וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל, זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

סאלח דבאח / צילום: שלומי יוסף

"עד עכשיו נלחמנו על הבית. הגיע הזמן לדבאח מעבר לים"

המלחמה שרוקנה את הצפון והקשתה על העובדים להישאר, הסערה ברשת שהביאה אותו לבית המשפט, הקושי להתפתח בנדל"ן אל מול המתחרות והתוכניות להתרחב למדינות המפרץ ● סאלח דבאח, מנכ"ל רשת הקמעונאות המשפחתית שמגלגלת יותר ממיליארד שקל בשנה, בראיון מיוחד

נתן שירות למוכרים וגם לקונים. האם המתווך זכאי לדמי תיווך?

בית המשפט קבע: פסיכולוגית תחויב ב־40 אלף שקל פיצוי לאחר שסיפקה הערכה שלילית על תובע מבלי לפגוש אותו ● השכנים טענו לירידת ערך בשל חריגות בנייה - אך ביהמ"ש קבע כי דווקא הם השתלטו על רכוש משותף, וחייב אותם בפיצוי ● מתווך שניהל ייצוג כפול לקונה ולמוכר ללא גילוי נשלל מזכאותו לדמי תיווך וחויב בהוצאות משפט ● 3 פסקי דין בשבוע

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

עשרת הימים שיכריעו: האם רוזן וטוכמאייר הימרו נכון

העסקה לרכישתה של חברת הנדל"ן אקרו בידי ישראל קנדה תייצר חברת ענק בשווי של 10 מיליארד שקל ● אם החברה הממוזגת הייתה מתחילה להיסחר היום, היא לא הייתה מצליחה להיכנס למדד הדגל של הבורסה ● הכניסה של פאלו אלטו לבורסה אף הופכת את הסיכויים לקשים יותר ● בכמה תצטרך המניה לזנק?

בנימינה גבעת עדה / צילום: דוברות המועצה

מועצת בנימינה־גבעת עדה מזהירה: "תוכנית המתאר תייצר גירעון מצטבר של עשרות מיליונים"

התוכנית מגיעה לסבב שמיעת ההתנגדויות השני - עם יותר מ־1,400 התנגדויות שהוגשו לה, ובראשן זו של המועצה: "התוכנית מכפילה את יעד האוכלוסייה, בלי מנגנון כלכלי תומך" ראש המועצה: "לא מתנגדים לצמיחה, אלא לצמיחה לא מאוזנת"

עופר זרף, מבעלי חברת יסודות איתנים / צילום: אולפני חובב

יזם הנדל"ן שמספר בגילוי לב: "לקוחות באים ובאים, ולא סוגרים"

עופר זרף, יו"ר דירקטוריון חברת יסודות איתנים הבונה פרויקטים רבים בצפון, מספר על המציאות הנוכחית בגבול עם לבנון: "חזרנו לבנות מיד עם הפסקת האש, אבל יש קשיים לא קטנים והכול לוקח יותר זמן" ● הוא דורש מהמדינה להתערב ומצהיר: "אין לי שום כוונה לשלם פיצוי לדיירים על איחורים"

בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

פיצוי של עד 3,000 שקל בשנה: המהלך החדש של בנק לאומי

הבנק מבטיח החזר של עד 3,000 שקל ללקוחות שתיק ההשקעות שלהם יציג תשואה שלילית ב־2026 ● ההטבה פתוחה למצטרפים חדשים וללקוחות קיימים שמרחיבים את היקף ההשקעה שלהם

כותרות העיתונים בעולם

תרחיש האימה של טראמפ: התגובה האיראנית שעוצרת מלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תקיפה באיראן לא תהיה קלה לביצוע כמו המבצע האמריקאי בונצאולה, השאלות הפתוחות שנשארו לטראמפ, ואיך עשויה להיראות המלחמה מול איראן? • כותרות העיתונים בעולם

אתר בנייה במרכז הארץ. ''כשהשוק מאט, יש ליזמים תמריץ לתת הנחות והטבות'' / צילום: Shutterstock

28 דירות בחודש בפרויקט אחד ביהוד: מה גובה ההנחה שקיבלה קבוצת הרוכשים

ההאטה בביקושים וההיצע הגדול של דירות על המדף מאיצים את תופעת ה"פרי־פריסייל": יזמים מסכימים להנחות של 5%-15% בתמורה לוודאות תזרימית ומכירה מרוכזת של עשרות יחידות דיור בפרק זמן קצר ● למי זה מתאים, ומה הסיכונים?

מטה בנק ישראל בירושלים / צילום: בר לביא

בניגוד לקונצנזוס: האנליסט שמעריך שבנק ישראל יוריד מחר את הריבית

למרות הערכות כי ריבית בנק ישראל תישאר מחר ללא שינוי, ישנן גם הערכות של אנליסטים בשוק הסבורים כי הריבית בכל זאת בדרך להורדה נוספת השבוע ל-3.75%