גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חדשות 13: דוחים את הדרישה לפצות את מכינת עוצם והרב נאומברג

ערוץ 13 הודיע כי אין בכוונתו להסכים לדרישת הפיצוי הכספי שהציבה מכינת עוצם, בעקבות הכתבות המכפישות לטענת המכינה נגדה ונגד רבניה

הרב אסף נאומברג / צילום: מתוך יוטיוב
הרב אסף נאומברג / צילום: מתוך יוטיוב

ערוץ 13 הודיע כי אין בכוונתו להסכים לדרישת הפיצוי הכספי שהציבה מכינת עוצם, בעקבות הכתבות המכפישות לטענת המכינה נגדה ונגד רבניה. במכתב שנשלח על-ידי עו"ד עיינה ניימן נכתב כי חדשות 13 דוחה את דרישות המכינה לפיצוי ולפרסום התנצלות זהה לרמת החשיפה של הפרסום שהכפיש את הרב אסף נאומברג.

לדברי עו"ד ניימן, "חדשות 13 קיימה הליך בירור בעקבות קטע מוקלט אשר שולב בכתבתו של מר עמרי מניב. בעקבות הליך הבירור וכחלק ממנו, הפרסום האמור הוסר מאתר האינטרנט של חדשות 13, וכן פורסמה הודעת תיקון והתנצלות מפורטת בקשר עם הפרסום, במהדורת החדשות המרכזית". לאור זאת כותבת ניימן כי "דרישתך בסעיף 12 למכתבך ל'פרסום התנצלות... במסגרת שידורי הפריים-טיים של ערוצכם' אינה ברורה".

עוד כותבת ניימן כי "נציגי חדשות 13 פנו ישירות לרב נאומברג לצורך תיאום פגישה עמו, וחדשות 13 תקווה כי פגישה שכזו אכן תתקיים בעתיד". את המכתב חותמת ניימן בקביעה כי "נוכח האמור לעיל, חדשות 13 דוחה את יתר הדרישות הנזכרות במכתבך"

כזכור, מכינת עוצם מאיימת על חדשות 13 וכתב החינוך של הערוץ עמרי מניב בתביעת דיבה, ודורשת פיצוי של 300,000 שקל כדי להימנע מהגשת התביעה. במכתב ההתראה שנשלח באמצעות עו"ד מיכאל דבורין ושהגיע לידי "גלובס", נכתב כי "מזה חודשים רבים שחדשות 13 באמצעות העיתונאי עמרי מניב קנו להם מנהג להשתלח במרשתי וברבנים המלמדים במסגרתה בראשות השר רפי פרץ, וזאת על לא עוול בכפה של מרשתי".

בראשות מכינת עוצם עמד הרב רפי פרץ, עד שנבחר לאחרונה לתפקיד יו"ר הבית היהודי. בעקבות מינויו גבר העיסוק והחיטוט בציטוטי רבני המכינה.

הקש ששבר את גב הגמל מבחינת מכינת עוצם הוא התחקיר של עמרי מניב עם הקלטות רב במכינה, הרב אסף נאומברג, בו הוא נשמע משתלח בחילונים ומביע עמדות קיצוניות נגד גיוס לצה"ל, במהלך שיעור במכינה הקדם-צבאית.

"לאחרונה הגעתם לשפל עיתונאי ומוסרי חדש בעת שהצגתם בשידור בפריים-טיים ידיעה מפוברקת לחלוטין על הרב נאומברג, ביודעכם שאינה נכונה, כשהנכם מציינים בכתבה את ההפך המוחלט מדבריו של הרב ומכוונתו כפי שהביע אותה במפורש", נכתב במכתב ההתראה.

לדברי עו"ד דבורין, "מעבר לכך שמדובר בשרלטנות של ממש, ניכר כי האופן המניפולטיבי בו השתמשתם על-מנת לייצר כתבה רווית משטמה נגד מרשתי היה מכוון וזדוני, ונעשה על-מנת להשיג מקסימום אפקט של שנאה והסתה כלפי מרשתי, ולא בפעם הראשונה".

"הפרסום הזדוני השיג את מטרתו"

עו"ד דבורין מוסיף וכותב כי "כי הפרסום הזדוני השיג את מטרתו, השתלט על סדר היום הציבורי וקיבל ביטוי רב גם באמצעי תקשורת נוספים וברשתות החברתיות. בנוסף, מיד לאחר הפרסום עשרות אנשי ציבור התבטאו בחריפות ובהסתה ממש כנגד מרשתי בקריאה בין היתר לסגור אותה, לשלול את תקצובה ובשלל כינויי גנאי נוספים אשר הנייר איננו סובל".

עורך אתר "פרספקטיבה", חנן עמיאור, חשף בתוכנית "קלמן-סג"ל" בכאן 11 את העובדה שציטוטי הרב נאומברג הובאו באופן מגמתי ותוך הצגת הדברים באופן הפוך כוונתו, אולם חדשות 13 ועמרי מניב עמדו מאחורי הפרסום ובחרו להשתלח בעמיאור.

במכתב ההתראה צוין כי "רק לאחר שקמה סערה ציבורית, הואיל כתבכם להתנצל באישון לילה בעמוד הטוויטר שלו על 'הטעות' שעשה, בבחינת 'טובה שעשה'. בנוסף התנצלתם גם אתם בשעת לילה מאוחרת ולחלוטין לא באותו היקף של הפרסום המקורי, במה שנראה בעיקר כהתנצלות מן השפה ולחוץ".

במכינת עוצם טוענים במכתב ההתראה כי "אין זו הפעם הראשונה שכתבכם פעל באופן המניפולטיבי והשקרי המתואר לעיל של הוצאת דברים מהקשרם, עיוותם וניסיון להבאיש את ריחה של מרשתי".

"פגיעה באלפי בוגריה, רבניה ונופליה"

לדברי עו"ד דבורין, "לפני מספר חודשים פרסם כתבכם ידיעה מצוצה מן האצבע על כך שמרשתי ומכינת עלי דרשו שתהיה הפרדה (והדרת נשים) במסגרת אירוע זיכרון להרוגי נחל צפית, דבר שלא היה ולא נברא והוא בבחינת שקר מפגיע נוסף פרי דמיונו של מר מניב, כפי שהבהיר מר דני זמיר מנכ"ל המכינות הצבאיות".

את מכתב ההתראה מסיים עו"ד דבורין במשפט: "בשל כך שמדובר במדיניות חוזרת ונשנית של העיתונאי הנ"ל ושלכם לרדוף את מרשתי ולפרסם דברי-בלע מוטים ומוטעים, אין בדעת מרשתי להסתפק בהתנצלות החלושה הנ"ל, והיא דורשת בנוסף גם פיצוי בין הפגיעה בשמה הטוב, שאיננה רק פגיעה בה אלא גם פגיעה באלפי בוגריה, רבניה ונופליה. עם כל הכבוד, יש גבול להפקרות העיתונאית".

בשל כך דורשת מכינת עוצם כאמור מחדשות 13 פיצוי של 300,000 שקל לצורך הפשרה; וכן פרסום התנצלות על הפרסומים במסגרת שידורי הפריים-טיים של הערוץ בהיקף דומה ובבולטות דומה לפרסום השקרי המקורי.

עו"ד מיכאל דבורין, המייצג את מכינת עצמונה, מסר בתגובה: "מצער לראות איך ערוץ 13, אשר נתפס בקלקלתו בפרסום כוזב וחסר אחריות אשר חזר על עצמו 13 פעמים, לא מתבייש. פרסום זה הביא לגל הסתה עכור כנגד מכינת עצמונה המפוארת והרב נאומברג. מוסד אשר אלפי תלמידיו משרתים ביחידות הכי מובחרות בצה"ל ותורמים תרומה עצומה למדינת ישראל. כל זאת על לא עוול בכפם. ערוץ 13 לא מוצא לנכון לפצות בגין הוצאת לשון הרע החמורה שיצאה מידיו. יש לקוות שבית המשפט יאמר את דברו בנדון ויבהיר כי שמם הטוב של מי שהושמצו בצורה מופקרת לא יהיה למירמס".

עוד כתבות

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

מגמה שלילית באירופה; החוזים העתידיים על וול סטריט יורדים

הדאקס והפוטסי יורדים בכ-0.8% ● לאחר חופשת ראש השנה הירחי, הקוספי זינק בכ-3.1%; גם הניקיי הוסיף לערכו כ-0.7% ● החוזים העתידיים על וול סטריט רושמים ירידות קלות ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאד לא צפוי ● הדולר מתחזק ונסחר סביב 3.14 שקלים ● הביטקוין ממשיך לאבד גובה, הזהב חזר לרף 5,000 דולר ● עדכונים שוטפים

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עם ירידות של כ-30% מתחילת השנה: המניות שחוטפות חזק, והסיבות

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

נייס עקפה את התחזיות ומזנקת בת"א ובמסחר המוקדם בוול סטריט

חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן, מעט טוב יותר מאשר בשנה שהסתיימה ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, עפ"י הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם