גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האיומים על הממשל והתוכנית לביצור פייסבוק: מה חושפות הקלטות הסתר של מארק צוקרברג

הקלטות של מייסד ומנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג משוחח עם עובדיו שדלפו בסוף השבוע, חשפו טפח מהחזון שלו לגבי עתיד החברה והקרבות שצפויים לה בעתיד הקרוב • ההדלפות חושפות מגמה לוחמנית במיוחד כלפי הסנאטורית אליזבת וורן, שמובילה את הרעיון לפרק את החברה

מארק צוקרברג, מייסד ומנכ"ל פייסבוק / צילום: ג'ושוע רוברטס, רויטרס
מארק צוקרברג, מייסד ומנכ"ל פייסבוק / צילום: ג'ושוע רוברטס, רויטרס

אם יש דבר שאפשר להגיד בביטחון כלפי פייסבוק זה שהיא מכונת יחסי ציבור משומנת.

כל מילה מחושבת, כל משפט יושב בדיוק במקום - וזה לא קל כשהחברה מתמודדת עם ביקורת רבה בכל העולם. לפי "בלומברג", פייסבוק אף עורכת סקרים לגבי התדמית של בכיריה, המייסד והמנכ"ל מארק צוקרברג וסמנכ"לית התפעול שריל סנדברג, כאילו היו פוליטיקאים. המטרה - להבין איך הם נתפסים בציבור הרחב ואיפה עליהם להשתפר. גם בשימועים שנערכו לצוקרברג בבתי הנבחרים של ארה"ב, ניכר כי אחד האנשים החזקים בעולם התכונן היטב לשאלות, והיה מודע לכך שמיליוני אנשים צופים בו בארה"ב ובעולם כולו.

לכן, הקלטות מודלפות של צוקרברג, שפירסם אתר הטכנולוגיה The Verge, מעוררות הרבה עניין. ההקלטות הן ממפגשים משוחררים יותר שעורך צוקרברג מדי שבוע - שאלות ותשובות עם עובדי החברה, בכל העולם (המפגש מצולם בשידור חי).

במפגשים, שגם בכירים נוספים בחברה עורכים, נשאל צוקרברג על מגוון נושאים - על החברה עצמה, על התחרות, על הרגולציה וגם על דעתו בנושאים שונים (למשל מה עמדתו לגבי לימודים באקדמיה).

המפגשים האלו נערכים זה שנים רבות, אך עד עד היום הצליחו בחברה לדאוג לכך שלא יתפרסמו באופן פומבי. השבוע הכלל הזה נשבר, ופורסמו הקלטות משני מפגשים שנערכו ביולי האחרון. ההקלטות שפורסמו עד כה מאפשרות להבחין בצוקרברג אחר, משוחרר יותר, ובעיקר מוכן ללכת כמה צעדים קדימה בהתבטאויות שלו כלפי נושאים שקשורים לחברה, ובראשם האפשרות שהיא תפורק.

הוא מתייחס גם לרגולטורים, לפוליטיקאים בארה"ב וגם לממשלים במדינות אחרות, ולמעשה משרטט את המורכבות של היחסים בין תאגידים, פוליטיקאים ורגולטורים. הוא נותן ברגולטורים אמון, אך עד גבול מסוים, שהוא, איך לא, פירוק החברה, או צעדים אחרים שיינקטו נגדה.

תנו לחברה לעצב את הרגולציה

צוקרברג כבר טען בעבר כי פירוק ענקיות הטכנולוגיה לא יפתור את הבעיות של הסקטור, ואף יחמיר אותן, וכי במקום פירוק נדרשת רגולציה במספר תחומי מפתח, כמו נסיונות זרים להתערב בבחירות וביטויי שנאה.

כשנשאל בהקלטות עד כמה הוא מודאג מהאפשרות שפייסבוק תפורק, עלה מדבריו כי הוא אינו מאמין שזוהי אפשרות ממשית, וכי הדרך העדיפה לטפל בבעיות הסקטור היא באמצעות רגולציה שהחברה תסייע לעצב.

זאת אינה הפעם הראשונה שאומרים בפייסבוק שהם רוצים להיות מסביב לשולחן המשא-ומתן ולא בצד שנכפות עליו החלטות. כפי שצוקרברג אמר בעבר, לפייסבוק יש את היכולת הפיננסית להשקיע ביכולות אבטחה ולתקן את הבעיות הקיימות. אולם הפעם צוקרברג גם הוסיף התייחסות לרשת החברתית טוויטר. "היא לא יכולה לעשות עבודה טובה כמונו, הם מתמודדים עם אותם נושאים אבל לא יכולים להשקיע כמונו. ההשקעה שלנו בתחום בטיחות המשתמשים גדולה יותר מכל ההכנסות שלהם".

רגולציה היא לא גחמה של נשיא

אולם, אם בדרך-כלל הוא מקפיד לשמור על ממלכתיות יחסית ולא להתבטא באופן ישיר נגד פוליטיקאים ורגולטורים, במיוחד לא באופן פרסונלי, השיחה עם העובדים העלתה תהייה - איך נראים היחסים העדינים בין פייסבוק לרגולטורים, והאם צוקרברג מקבל באופן אמיתי את הסמכות שלהם, ובכלל את שלטון החוק?

"בתור מישהו שמנהל חברה שפועלת במדינות רבות, אחד הדברים שאני מעריך במדינה שלנו הוא שלטון החוק, שמאוד שונה מבמקומות אחרים בעולם", אמר צוקרברג. דברי השבח שלו לדמוקרטיה האמריקאית קיבלו במהרה גוון מאיים, שהבהיר כי לטעמו שלטון החוק נמצא לצדו, ולממשל האמריקאי אין את הסמכות המשפטית לפרק את החברה.

הוא התייחס באופן ספציפי לסנטורית אליזבת וורן, מועמדת דמוקרטית בולטת לנשיאות ארה"ב, שפרסמה תוכנית לפירוק ענקיות הטכנולוגיה. "אם וורן תיבחר לנשיאות, אני מהמר שנתמודד עם אתגר משפטי ושנזכה בו. אם מישהו מאיים על משהו כל-כך קיומי, נכנסים לזירה ונלחמים", הוא אמר והתעלם מכך שלנשיא ארה"ב יש אמנם כוח רב, אך ברור כי תוכנית לפירוק החברה היא גם תוצאה של עבודה רגולטורית ממושכת, ולא רק גחמה של האדם שיושב על כיסא נשיא ארה"ב. ואת הדברים האלו הוא אמר בפני אלפי עובדים, כך שסביר להניח שבפורום מצומצם הוא מרחיק לכת יותר מכך.

"כמובן שלא הייתי רוצה להגיש תביעת ענק נגד הממשלה שלנו", אמר כשהתייחס לאפשרות שפייסבוק תיאלץ להילחם בתוכניתה של וורן, "היינו רוצים לעבוד יחד עם הממשלה ולעשות דברים טובים". ובהמשך ציין, כי "אני לא מאמין שפתרונות מתחום ההגבלים העסקיים יפתרו את הבעיות האמיתיות".

העדפה בולטת לשיחות סגורות

מדברי צוקרברג עולה כי הוא מעדיף לפתור חילוקי דעות עם הרגולטורים בשיחות סגורות. עם זאת, נראה שהוא לא רואה אפשרות שבמסגרתה פייסבוק לא תהיה חלק מעיצוב הרגולציה, כך שלא ברור עד כמה הוא נותן בהם אמון. "אם אנחנו לא נעזור לטפל בנושאים האלה ולהחיל מסגרת רגולטורית, שבה אנשים ירגישו שיש לנו אחריות, ונגיע למצב שבו הממשלה יכולה למשול על הסקטור שלנו, הכעס של אנשים יילך ויגבר, עד שבסוף הם יגידו 'פשוט קחו פטיש ותפרקו הכל', ולכן אני אסיר תודה על שלטון החוק".

יכול להיות שהגישה הזאת היא תוצאה של היחסים מאחורי הקלעים בין פייסבוק לרגולטורים, כפי שעלה בדבריו של צוקרברג על המטבע הדיגיטלי ליברה, אותו פייסבוק מפתחת כחלק מארגון גג שהקימה עם חברות נוספות.

"אנחנו לא מגיעים ואומרים 'הנה מוצר'. יש הרבה רגולציה בתחום הפיננסים, והרבה סוגיות חשובות להתמודד איתן, ואנחנו מחויבים להיפגש מראש עם רגולטורים, לשמוע מה החששות שלהם ומה לדעתם צריך להיעשות".

עם זאת, הוא אמר: "חלק מהתהליך יהיה ציבורי. אבל לטעמי, הדברים הציבוריים נוטים להיות מעט דרמטיים יותר", אמר כשהתייחס לכך שדיוויד מרקוס, סגן נשיא פייסבוק לתחום מוצרי הצ'ט, התייצב בפני מחוקקים בוושינגטון כדי להשיב על שאלות שנגעו למטבע ליברה. "אבל החלק המשמעותי יותר הוא הפגישות הפרטיות עם רגולטורים מסביב לעולם. אלה לרוב מהותיים יותר ופחות דרמטיים. הפגישות האלו לא משוחקות עבור המצלמות, ושם הרבה מהפרטים נקבעים".

צוקרברג הוסיף כי הוא צופה שפייסבוק תמשיך לקיים פגישות כאלו גם ב"דברים חברתיים נוספים שאנחנו מנסים להניע, כמו הדחיפה שלנו לעבר הצפנה באפליקציות צ'ט. עם הזמן, זה יהיה נושא רגיש מאוד, כי רשויות החוק כמובן לא יתלהבו מזה, אבל נגן על זה בתזמון הנכון", אמר.

מנכ"ל פייסבוק חותר לסגור הסכמים בחדרי חדרים, מתוך גישה לפיה לא ניתן לנהל את המשא-ומתן באופן פומבי. עם זאת, בלי פרסום הפרשיות סביב החברה והדיון הציבורי אודותיהן, סביר להניח כי לא היו מתבצעים מהלכים רגולטוריים כלל.

הפגישות המוקלטות נערכו לאחר שפייסבוק הגיעה להסכם פשרה מול רשות הסחר הפדרלית (FTC) על סך 5 מיליארד דולר, בעקבות פרשת קיימברידג' אנליטיקה - סימן נוסף לכך שהחברה מעדיפה להשתתף בקבלת ההחלטות לגביה, להתפשר, לשאת ולתת, ולא להגיע למשפט.

הוא אמנם טוען כי שימועים ציבוריים נוטים להיות "דרמטיים", אך אי-אפשר להתעלם מהעובדה שהם מציעים לציבור שקיפות מסוימת, שנמנעת ממנו בפגישות אישיות בין חברה עוצמתית כמו פייסבוק לבין רגולטורים ומחוקקים.

למרבה האירוניה, פרסום הפגישות המוקלטות עצמן, הביא את צוקרברג לפרסם קישור לאותם תמלולים, בטענה שהדבר יאפשר שקיפות וגישה ל"גרסה לא מסוננת של מה שאני חושב ואומר לעובדים שלי במספר נושאים".

ירידת מורל של העובדים?

בהקלטות צוקרברג נשמע מלא ביטחון ולוחמני, ואף נינוח לעיתים במגרש הביתי שלו, כשבפעמים רבות הוא אף התבדח וצחק. זאת, בניגוד לגישה המאופקת ומלאת יראת הכבוד שנקט בשימועים בפני מחוקקים בארה"ב ב-2018. עצם פרסום ההדלפות מראות שיש לו סיבה לדאגה. השערוריות הרבות שבהן הייתה מעורבת החברה בשנים האחרונות הביאו לירידה במורל בקרב עובדי החברה לפי מספר פרסומים.

לפי דיווח ב-CNBC, גם הדלפת ההקלטות הללו מצביעה על ירידה במורל. לפי הדיווח, החברה מרבה להזהיר עובדים שלא לדבר עם התקשורת ואף מזהירה מפני כתבים ספציפיים, ומתפעלת צוותים שחוקרים הדלפות. לרוב בחברה מצליחים להטיל מורא על העובדים, עד כדי כך שאלה שכן שמעוניינים לדבר עם התקשורת מחכים ועושים זאת מיד כשהם עוזבים את החברה.

עובדים לשעבר שדיברו עם CNBC טענו כי המשמעות של עובדים שמקליטים את המנכ"ל ומדליפים את ההקלטות היא מורל נמוך במיוחד. 

הסנאטורית וורן - נושאת הדגל במלחמה בענקיות הטק

אליזבת וורן היא סנטורית ממסצ’וסטס, שמתמודדת בימים אלה בפריימריז של המפלגה הדמוקרטית על הזכות להתמודד על תפקיד נשיא ארה"ב. אחד הנושאים המרכזיים באג’נדה שלה הוא פירוקן של ענקיות הטק. לדבריה, החברות האלה מחזיקות בכוח רב מדי והיא מבטיחה שאם תהיה נשיאה - היא תטפל בהן, כולל ביטול רכישות שהחברות האלה עשו.

אליזבת וורן  / צילום:   Shutterstock

וורן, ילידת 1942, נשואה לפרופ’ ברוס מאן, ולהם שני ילדים. בעבר היא הייתה יועצת לנשיא ברק אובמה בלשכה להגנת הצרכן הפיננסי בשנים 2010-2011; יו"ר ועדת הפיקוח של הקונגרס על "תוכנית חילוץ הנכסים הבעייתיים" - TARP, בימי המשבר הפיננסי של 2008-2010; והייתה פרופסור למשפטים באוניברסיטת הרווארד ב-1993-2013.

וורן ממוקמת בצד השמאלי של המפה הפוליטית. היא בת להורים מהמעמד הבינוני, ותיארה את משפחתה כ"מתנדנדת על הקצה הקשה של המעמד הבינוני" ו"סוג של להיתלות על הקצה בציפורניים".

וורן מצהירה שהיא פועלת להביא "שינוי מבני גדול" של הטיית הכוח לכיוון "האמריקאים העובדים", והרחקתו מהתאגידים הגדולים ומהעשירים. בזירת המפלגה הדמוקרטית היא ידועה ברשימה הארוכה של המטרות שהיא הציבה לעצמה, כולל יצירת מס עושר, ביטול חובות סטודנטים לרוב הלווים ופיצול חברות הטק הגדולות. היא בידלה את עצמה מרבים מיריביה במפלגה על ידי סירוב לתרומות של תורמים עשירים.

"כשממשל עובד רק למען העשירים והמקושרים היטב, זו שחיתות, חד וחלק, ואנחנו צריכים לצעוק את זה", היא אומרת. 

עוד כתבות

מה שהתקיים רק בראש העובד נעשה ממוסד / אילוסטרציה: Shutterstock

אנשים חוששים שה-AI תגזול את עבודתם, אבל היא כבר גוזלת את מה שיש להם בראש

השאלה אינה האם AI תחליף את העובדים - השאלה היא מי ישלוט בידע שהחברות אוספות מהם ● בעולם של בינה מלאכותית ארגונית, גם כשעובד עוזב את העבודה, הוא משאיר את הידע ואת הניסיון שלו מאחור - לבוט או למי שיחליף אותו, אם יהיה צורך במחליף בכלל

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מצבא איראן לחברת ענק: פרשת ריגול חמורה נחשפת

כתב אישום הוגש בסוף השבוע, נגד שלושה איראנים שחיו בעמק הסיליקון, עבדו בחברות ענק והדליפו על פי החשד סודות לאיראן ● התובעים טוענים כי שלושת הנאשמים ניצלו את תפקידיהם בחברות טכנולוגיה מובילות המפתחות מעבדי מחשב ניידים כדי להשיג מאות קבצים סודיים, כולל חומרים הקשורים לאבטחת מעבדים וקריפטוגרפיה

ד''ר ירון דניאלי / צילום: גבריאל בהרליה

"הרוכשים איראנים לשעבר, והיה חיבור": האקזיט של חברת המכשור הרפואי מישראל

חברת האבחון הישראלית Metasight נמכרה ב59 מיליון דולר עם אופצייה ל-90 מיליון דולר נוספים ● הרוכשת  גארדנט הלת' שהוקמה ע"י יזמים איראנים, תהפוך את מרכז הפיתוח של מטאסייט ברחובות לאתר שלה בישראל

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

נושאת המטוסים האמריקאית אברהם לינקולן / צילום: ap, Brian M. Wilbur

דריכות למתקפה: עוד משחתת אמריקאית נכנסת לאזור

טראמפ נתן אתמול דדליין לאיראן: 10 ימים או 15 ימים • דובר צה"ל אפי דפרין: "אנחנו עוקבים אחר ההתפתחויות האזוריות וערים לשיח הציבורי בנושא איראן" ● טראמפ בהצגת מועצת השלום: "אסור שיהיה לאיראן נשק גרעיני" • איראן במכתב למזכ"ל האו"ם: אם נותקף - נגיב נגד בסיסים אמריקניים באזור ● עדכונים שוטפים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בעליות; השקל התחזק, ישראל קנדה זינקה ב-7%, הבורסה לני"ע ב-6%

מדדי הביטוח והבנייה זינקו במעל 2% ● מחזור המסחר עמד על 5 מיליארד שקל ● עליות באירופה ובחוזים בניו יורק ● דריכות בוול סטריט לקראת ההכרעה על מכסי טראמפ ● השקל מתחזק הבוקר ל-3.12 שקלים לדולר ● מחירי הנפט עולים ● הקרן האקטיביסטית שמהמרת: כוכבת ה-AI הבאה היא מיפן

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

עידן קרבט / צילום: פרטי

סל הקניות הזול ביותר יכול להגיע אליכם בדרך מפתיעה

שוק הפארם הישראלי נחשב לאחד הריכוזיים והיקרים במשק, אך עידן קרבט (23), קצין שריון משוחרר ללא רקע בתכנות, החליט להרים את הכפפה ● בעזרת כלי בינה מלאכותית בלבד, הוא פיתח את אפליקציית "פארמי" שמשווה מחירים בזמן אמת ומייצרת את הסל הזול ביותר

בודקים את המיתוס. עכבר וגבינה / צילום: Shutterstock

אל תציעו לחתול ולעכבר חלב ומוצריו

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: הדימוי של התזונה המועדפת על היריבים המרים נוצר מתנאי החקלאות והאחסון של ימים עבר

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

בתחילת השבוע ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירת 5 חדרים באחת השכונות המבוקשות בגבעתיים?

דירת 5 חדרים בשטח של 133 מ"ר עם מרפסת בשטח של כ־12 מ"ר, חניה ומחסן בגבעתיים נמכרה תמורת 4.9 מיליון שקל ● "שכונת בורוכוב בגבעתיים נחשבת לאחת השכונות המבוקשות והיוקרתיות ביותר בעיר" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

פטריק דרהי / אילוסטרציה: נוצר באמצעות AI

עם חובות של עשרות מיליארדים פטריק דרהי מנסה להחזיק את הראש מעל למים

דיווחים בתקשורת הזרה ושיחות עם שורה של גורמים משרטטים את דמותו של המיליארדר ואיל התקשורת פטריק דרהי, שבנה אימפריה על הלוואות בעידן של כסף זול, מתמודד מול חובות של עשרות מיליארדים וכעת רוצה גם לרכוש את רשת 13

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

גלולות סטייל מטריקס. רעיון שמציע שחרור / צילום: Shutterstock

איך הפכנו לחובבי קונספירציות ומה הקשר למזג האוויר

השבוע מזג האוויר קיבל תיאוריות קונספירציה משלו: האובך אינו תופעה טבעית אלא "מבצע לעמעום השמש" ● זה נשמע מופרך, אבל גם מוכר למדי. הוליווד לימדה אותנו לחשוד בגרסה הרשמית ולהאמין שלכל תופעה יש יד מכוונת

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק עושה זאת שוב: כלי ה-AI החדש שהפיל את מניות הסייבר

ההשקה של "קלוד קוד סקיוריטי" עוררה חשש מפגיעה בענף והובילה לירידות חדות בקראודסטרייק, קלאודפלייר וזיסקלר ● גם הישראליות התרסקו, ביניהן סנטינל וואן וג׳יי פרוג ● כעת, בשוק חלוקים אם מדובר באיום ממשי או בירידה חדה מדי ביחס להיקף המהלך

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש