גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"לא הבנתי כלום. תתחילו מההתחלה": עצות הניהול של מנכ"לית פייסבוק ישראל עדי סופר תאני

מה עושה מנכ"לית פייסבוק ישראל, עדי סופר תאני, כדי להיות אפקטיבית בניהול ● "50 המשפיעות של ליידי גלובס"

עדי סופר תאני / צילום: יונתן בלום
עדי סופר תאני / צילום: יונתן בלום

"יש נטייה לחשוב שאפקטיביות ניהולית קשורה לעולמות ניהול הזמן, ניהול פגישות, תהליכי עבודה, תהליכי קבלת החלטות. בשבילי הדבר המשמעותי ביותר שקשור באפקטיביות הוא הדרך הטובה ביותר להביא את הקול של כמה יותר אנשים מהצוות לתוך תהליך קבלת ההחלטות. זה מה שמגדיר עבורי את האפקטיביות".

בשיחה עם "ליידי גלובס" משתפת מנכ"לית פייסבוק ישראל, עדי סופר תאני, שורה של הרגלים יוצאי דופן שאפשרו לה להיות אפקטיבית בניהול, והביאו אותה לעמדה הנוכחית.

גיוס עובדים. "אחת המשימות הכי חשובות של כל מנהל היא להשפיע על הצוות - איך הוא נראה ברמת הטאלנטים שאנחנו מגייסים. אני משקיעה בזה הרבה זמן, יותר מהממוצע. עד היום כל מי שהצטרף לצוות פייסבוק ישראל עבר ראיון גם אצלי. אבל זה לא רק הזמן שלי, גם הסמנכ"לים וחלק גדול מהצוותים משקיעים הרבה מהזמן שלהם בתהליך הגיוס והבחירה של חברי הצוות החדשים. בתוך זה יש משהו מאוד מעניין שאני לוקחת מפייסבוק - היום עובדים הם אלה שמראיינים ובוחרים את הקולגות שלהם. זה לא אומר שהמנהל לא מעורב, ברור שהוא כן, אבל הקול של אנשי הצוות בבחירה של אנשי צוות חדשים הוא הדומיננטי והמשמעותי. זה מאפשר לי לקבל פרספקטיבה, וגם תובנה מאוד ברורה שלכל אחד מאיתנו יש זווית ראייה ספציפית, ובראיון של חצי שעה או שעה אנחנו לא בהכרח יכולים להצליח להבין מי האדם שעומד מולנו.

"העובדה שהרבה מאוד אנשים מעורבים בתהליך גיוס של מועמד חדש, סדר גודל של שמונה אנשי צוות, שהם ברובם קולגות, מייצרת לנו תמונה מלאה של כל אדם חדש שמצטרף. יש עוד יתרון בתהליך הזה, שלקח לי זמן להבין אותו: אחרי שבחרנו כולנו יחד, יש גם מחויבות של כולם להצלחה של האדם שנבחר. לייצר תרבות של שאלת שאלות קשות.

"זה ממש היומיום שלנו, ברמה כזאת שכשעשינו שינוי מבני, האנשים שאלו אם זה המבנה הנכון, למה צריך דרג ניהולי מעליהם ולמה אי אפשר לדווח ישירות אליי, והם שאלו את זה בחדר פתוח מול המנהלים שלהם.

"התרבות של שאלת שאלות קשות נובעת מהבנה עמוקה, שגייסנו אנשים מאוד חזקים ואנחנו רוצים לשמוע מה יש להם להגיד. אם יש סביבי אנשים חכמים ומוכשרים שהרבה פעמים מביאים ידע, ניסיון, ותפיסות עולם שאין לי, לא לתת להם להשמיע את הקול שלהם זה לחטוא לדבר עצמו.

"אגב, תרבות פתוחה זה משהו שכמעט כל מנכ"ל יעיד שהוא רוצה, אבל ההבדל בין ההצהרה לבין הפרקטיקה הוא מאוד גדול. כדי לסגנל לצוות שזו הציפייה שלי, לא מספיק להגיד את זה. אצלנו בישיבות צוות של כל העובדים בישראל, שמתקיימות אחת לחודש, יש משבצת שנקראת שאלות קשות, אם כי עדיין לא משתמשים בה מספיק.

"הפלטפורמה השנייה, שקצת יותר קלה לאנשים, היא בפגישות אחד על אחד אתי. שליש מהפגישה מוקדש לשאלה קשה, או לאתגר, מה לא עובד נכון, מה אני מפספסת. הייתה לי פגישה של אחד על אחד עם עובד חדש שנמצא בצוות רק כמה חודשים, והוא הגיע עם רשימת מכולת של דברים שהוא לא סגור עליהם אצלנו, וממש ישבתי שם והקשבתי בחיוך מאוד גדול. יצאתי מהפגישה, ותוך כמה ימים כינסתי את הסמנכ"לים, ואמרתי להם 'הנה - קיבלנו פידבק מדויק וחד'. ואגב, זו מבחינתי הוכחה שגייסנו נכון. יצא מזה אקשן אייטם שלם, שלוקח את כל ההערות שהוא נתן, והופך לפרויקט שאנחנו מובילים עכשיו".

"אם המנכ"ל הוא האדם הכי חכם בחדר, אז או שצריך לפטר את המנכ"ל או שצריך לפטר את החדר". עדי סופר תאני / צילום: יונתן בלום

הרגל שסיגלתי. "היום אני עושה את זה מאוד בטבעיות - להרים את היד באמצע פגישה ולהגיד לכולם: 'עצרו, לא הבנתי כלום. תתחילו מהתחלה'. ולעשות את זה עם ביטחון כדי שזה לא יערער את הארגון, אלא שיבינו שזה חלק מהדינמיקה. אם יש משהו שאתה לא יודע, אתה מבקש שיסבירו לך. זה סוג התובנות שלוקח זמן להפנים, כי בצעירותי כשניהלתי חברות הייתה לי תחושה שהציפייה מהמנכ"ל היא לדעת הכול. עם השנים אתה מבין שלא רק שזו ציפייה לא ריאלית, היא גם חוטאת למה זה להיות מנכ"ל טוב.

"אנחנו חיים בעידן שבו התפיסה הישנה שהמנכ"ל הוא הצ'יף, זה שאמור להיות עם הכי הרבה ניסיון והכי הרבה ידע, וכל התפקיד שלו זה להוריד החלטות לארגון כמה שיותר מהר ושזה יהיה מבוסס על כמה שיותר ידע ואינטואיציה שלו, היא מאוד לא נכונה.

"אם מסתכלים על חברות שמצליחות היום ושיצליחו בעתיד, רוב הסיכויים שניהול כזה לא יוביל את החברה לפוטנציאל שלה. היום הפירמידה באמת הפוכה, ובאמת מגייסים אנשים חזקים, אז האמירה הזו של 'אם אתה הבנאדם הכי חכם בחדר אז אתה לא בחדר הנכון', נכונה לגבי מנכ"לים לא פחות מאשר לכל אחד אחר. אם זה באמת ככה, אז או שצריך לפטר את המנכ"ל או שצריך לפטר את החדר".

אופן ספייס. "היום שלי מורכב הרבה פעמים מפגישות צמודות זו לזו, אז לא יוצא לי ליהנות מהאופן ספייס הרבה כמו שהייתי רוצה, ושם אלה הרגעים הכי מאושרים שיש לי ביום. בפייסבוק כולם יושבים באופן ספייס, גם מרק צוקרברג ושריל סנדברג. בשיחות הלא פורמליות האלה יש כל כך הרבה תובנות ורעיונות מעולים. לפעמים הרעיונות הכי טובים מגיעים בשיחות הלא פורמליות מחוץ לפגישות".

מהי היררכיה. "המוסכמה המקובלת היא שהיררכיה זה דבר רע. זה מתיישב יחד עם ניהול קשוח ולא דמוקרטי, וזה לא נכון. אנחנו קצת מבלבלים בין תרבות ארגונית שטוחה למבנה ארגוני שטוח. מבנה ארגוני שטוח זה דבר מזעזע, זה מאט ארגון בטירוף, כי כולם מדווחים לבן אדם אחד. אבל היררכיה היא לא בהכרח דבר רע.

"איך לייצר היררכיה, ומצד שני תרבות ארגונית שטוחה - זה הרגל שעם השנים ייצרתי. אם בארגונים של פעם, שקצת חוויתי אותם, כדי להגיע למנכ"ל היית צריך לקבל הזמנה ולהתלבש בבגדים הכי חגיגיים שלך, הדרך שבה אני עובדת היא כזו של חדר מדרגות פתוח לרווחה, שבו כולם מוזמנים כל הזמן לעלות ולרדת. בכל פעם שמישהו מגיע לקומה שלי, אני מנסה להראות לו את הפרספקטיבה מהקומה הזו. זה גם מאפשר לו להבין יותר טוב מה אנחנו עושים, וגם מאתגר אותי טוב יותר. הדבר הנוסף הוא שזה מאפשר לו להתחיל לקחת פרויקטים שבאופן טבעי לא יושבים בקומה שלו, וזה קורה כאן המון, לשחק תפקיד בעוד קומות.

"כשאת מגיעה עם רעיון מדהים, נכנסת לחדר ועם הרבה מאוד התלהבות זורקת אותו לחלל - יש בזה משהו שמאוד משתלט על תהליך רעיונאי. אחד הדברים שלמדתי זה להשתדל לסתום עד סוף הפגישה, וזה מביא כל כך הרבה יותר רעיונות לחלל. זו תובנה מאוד משמעותית".

עוד כתבות

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● "לעובדים היה קשה לתפקד דווקא כשהבינה המלאכותית התפוצצה"

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בנימוק כי הבורר סבור שהוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה - מהן עולה חדש ליחסי תן וקח בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

ימי הזוהר מאחוריה? הקרן של משקיע העל דועכת

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה״ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר