גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שוק ההון והשקעות

לאחר שמכר מניות מליסרון ב-280 מיליון שקל: אבי לוי צפוי לבחון השקעה ריאלית משמעותית

לוי מכר את עיקר החזקותיו בחברת הקניונים של ליאורה עופר לאחר שהתברר סופית כי לא ימשיך בתפקיד המנכ"ל ● הוא צפוי למכור גם את יתרת ההחזקה, בשווי של כ-150 מיליון שקל ● עלות שכרו הצפויה של מחליפו בתפקיד המנכ"ל, אופיר שריד - 5.2 מיליון שקל לשנה

אבי לוי, מנכ"ל מליסרון / צילום: איל יצהר
אבי לוי, מנכ"ל מליסרון / צילום: איל יצהר

את פרידתו הרשמית מענקית הנדל"ן המניב מליסרון  עשה אבי לוי ביום חמישי האחרון באחד מהאקזיטים המרשימים של מנהל שכיר בשנים האחרונות: מכירת עיקר החזקותיו בחברה, תמורת כ-280 מיליון שקל. מהעדכון שפרסמה מליסרון בנושא עולה, כי לוי מכר מחוץ לבורסה קרוב ל-3% מהונה של מליסרון (כ-1.3 מיליון מניות), לפי מחיר מניה של 216 שקל - נמוך בכ-3.5% משווי המניה בבוקרו של יום חמישי, שאותו סיימה בירידה של כ-2%.

מכירת החזקותיו של לוי נעשתה בתזמון אידיאלי מבחינתו, וזאת כשמניית החברה שבשליטת היו"רית ליאורה עופר נמצאת סביב רמות השיא שלה, אחרי זינוק של כ-45% בערכה מתחילת השנה, כשהיא משקפת למליסרון שווי נוכחי המתקרב ל-10 מיליארד שקל. לאחר המכירה, נותרו בידיו של לוי כ-1.5% ממניותיה של מליסרון (כ-669 אלף מניות), בשווי שוק נוכחי המתקרב ל-150 מיליון שקל, לעומת החזקה של כ-4.4% ממניות החברה לפני המכירה. לא מן הנמנע כי בשבועות הקרובים תמומש יתרת השקעתו של לוי במליסרון.

נראה כי לוי יפנה כעת לחפש אחר השקעות ריאליות משמעותיות באמצעות מינוף של ההון העצום שצבר. לאחרונה הגדיל לוי את החזקתו בחברת להב אל.אר, שעיקר פעילותה בתחום הנדל"ן המניב בגרמניה, בהשקעה של כ-6 מיליון שקל. זאת לאחר שרכש מחוץ לבורסה 4.9% ממניות החברה, הנמצאת בשליטת אלי להב ואיליק רוז'נסקי, שהגדילה את חלקו לכ-14.5% מההון, ובנוסף רכש אופציות שמימושן יעלה את חלקו בחברה לכ-19%.

חילוקי דעות על תנאי חידוש ההעסקה

מכירת המניות שביצע לוי נעשית כמעט שלושה חודשים לאחר שהודיע על עזיבתו הצפויה את תפקיד המנכ"ל ולאחר שבזמן שעבר עדיין נוהלו מגעים בינו לבין עופר על אפשרות להמשך ההתקשרות. הודעת הפרישה באה על רקע חילוקי דעות בינו לבין בעלת השליטה בסוגיית הרכיב ההוני שיקבל לוי כחלק מחידוש הסכם העסקתו. הללו נגעו לחבילה של 4%-5% ממניות מליסרון שרצה לוי לרכוש, בעיקר אמצעות הלוואה של מאות מיליוני שקלים שתעמיד לו ליאורה עופר.

עם ההודעה על עזיבתו מסר לוי, כי "אכן, מתוך אמונה בחברה וביכולותיה, ומתוך רצון להמשיך ולהוביל את צמיחתה, ביקשתי לרכוש מניות נוספות של החברה, בסכום של כ-300 מיליון שקל, ובכוונתי היה להשקיע מהוני העצמי סכום של 60-75 מיליון שקל, ואכן ביקשתי מבעלת השליטה, ולא מחברת מליסרון, הלוואה צמודה למדד בסכום של כ-225 מיליון שקל. ההלוואה הייתה אמורה להיות מובטחת במניות הנרכשות ובערבות אישית מלאה שלי, עם תנאי 'ריקורס' מלא".

במהלך שנות עבודתו במליסרון צבר לוי הון עצום, שהפך אותו לאחד המנהלים השכירים העשירים במשק. ההון שצבר במהלך שנות עבודתו בחברה מוערך בסכום כולל של יותר מחצי מיליארד שקל - עיקר הסכום שווי השוק של מניותיו בחברה, והשאר מימושי מניות שביצע, בתמורה כוללת של עשרות מיליוני שקלים, ועלויות העסקתו השנתיות השוטפות.

עלות שכרו החודשית של לוי בחברה עמדה על 166 אלף שקל, שיחד עם המענקים והתגמול ההוני שקיבל הובילו אותו מדי שנה להיכלל בין שיאני השכר בבורסה. ב-2018 הסתכמה עלות העסקתו ב-5.3 מיליון שקל, ובסך הכול בשבע שנות כהונה (2012-2018) עלות זו הצטברה ליותר מ-45 מיליון שקל.

בד בבד, מאז שהתחיל לוי (65) לנהל את מליסרון, פעילותה צמחה בצורה משמעותית, וכיום היא מחזיקה ב-24 נכסים מניבים, בשווי כולל של כ-19 מיליארד שקל וב-814 אלף מ"ר שטחי השכרה המאוכלסים ב-97%.

כאמור, ביום חמישי האחרון, כשלושה חודשים לאחר שלוי מסר בחודש יולי למליסרון הודעה על כוונתו לפרוש מתפקידו כמנכ"ל החברה, הודיעה מליסרון על מינויו של אופיר שריד לתפקיד, לאחר שמונה שנות כהונה כסמנכ"ל הכספים של מליסרון. גם שריד צפוי ליהנות בתפקידו החדש מתגמולים נאים, ובעלי המניות של מליסרון יתכנסו בחודש הבא לאשר את תנאי העסקתו, שאת עלותם השנתית לחברה מעריכה מליסרון ב-5.2 מיליון שקל.

אלה צפויים לכלול שכר חודשי של 140 אלף שקל, צמוד למדד, תנאים נלווים, מענק שנתי בסכום מקסימום של 12 משכורות חודשיות והקצאת אופציות לשלוש שנים "בכמות המשקפת שווי הוגן של תשע משכורות חודשיות בגין כל שנת כהונה", ובשווי כולל של כ-3.8 מיליון שקל.

על מינויו של שריד המליצה ועדת איתור שהוקמה מטעם הדירקטוריון, וכללה גם את היו"ר עופר. ועדת התגמול ודירקטוריון מליסרון שאישרו את ההמלצה ציינו, כי השכלתו, כישוריו וניסיונו של שריד, יחד עם הכרותו את החברה, מעניקים לו "יתרון משמעותי אשר צפוי לתרום ליכולתו להיכנס לתפקיד המנכ"ל בצורה חלקה ומיטבית ולבצע את תפקיד המנכ"ל בהצלחה יתרה". 

עוד כתבות

אלון יריב / צילום: יונתן בלום

בהשקעה של 10 מיליארד דולר: ענקית הענן שמרחיבה פעילות בישראל

קרוסו האמריקאית מרחיבה משמעותית את פעילותה בישראל עם שכירת שטחי חוות שרתים נוספים בקבוצת ענן ובמגה די סי של צחי נחמיאס ● החברה צפויה להחזיק בתוך שנתיים בכ-150 מגוואט של תשתיות מחשוב, ולהביא לישראל עשרות אלפי מעבדי AI מתקדמים של אנבידיה

מכ''מ לגילוי רחפנים של חברת מאגוס / צילום: יח''צ

המענה לרחפני חיזבאללה: משרד הביטחון רוכש מאות מערכות מכ"ם מחברה ישראלית

עסקה בהיקף של כ־21 מיליון שקל בין משרד הביטחון לחברת מאגוס הישראלית לאספקת מאות מערכות מכ"ם ● מדובר בפתרון חדשני, פרי פיתוח של החברה, המעניק מענה בשלבי הגילוי וההתרעה המוקדמת לכוחות קרקעיים מפני רחפנים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

המספרים חשפו: פרויקט אחד, 150 משקיעי נדל"ן, רווח של 1.2 מיליון שקל לדירה

בדיקת משרד האוצר מגלה כי שלוש שנים מאז הוסרה מגבלת המכירה בפרויקט מחיר למשתכן בלוד, חלק ניכר מהדירות המוגרלות נמכרו או שצפויות להימכר ● בימים הקרובים יתבשרו אלפי ישראלים שהם האחרונים לזכות בדירה מסובסדת במרכז

רון חן ,מנכ''ל ובעלים אנשי העיר / צילום: אנשי העיר

האתגר של הטייסים: להעמיד 100 מיליון שקל לרכישת מניות בחברת הנדל"ן שייסדו

מייסדי חברת ההתחדשות העירונית "אנשי העיר" הודיעו על מימוש זכות הסירוב להצעת צחי אבו לרכוש את מניות רוטשטיין בחברה לפי שווי של 240 מיליון שקל ● "ההצעה אינה משקפת את שוויה האמיתי של החברה”

ג'קי כהן / צילום: שלומי פרי

אחרי הפרישה מפנינסולה: הצעד הבא של ג'קי כהן

שבוע אחרי שהודיע על פרישה מניהול חברת האשראי החוץ בנקאי, מונה ג'קי כהן לשותף ומנכ"ל בקבוצת הנדל"ן והמלונאות ברקליס, שבבעלות היזם מוטי גרין ● הקבוצה פועלת בימים אלו לגייס חוב בת"א לפרויקט הדגל בים המלח

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: נעם ריבקין-פנטון, ''הארץ''

משפט נתניהו: השופטים חזרו על המלצתם לסגת מסעיף השוחד

רה"מ בנימין נתניהו הודיע כי הוא מתנגד להאצת משפטו וטען: "עו"ד עמית חדד איים להתפטר" ● עו"ד חדד: "המשפט היחיד שהתנהל חמישה ימים בשבוע היה משפט אייכמן"

אביגדור וילנץ / צילום: אינטל

סטארט-אפ השבבים מקיסריה מגייס לפי שווי ענק של 4 מיליארד דולר

אחרי גיוס הענק באקסייט, חברת השבבים הצעירה אלמנטס לאבס של היזם הסדרתי אביגדור וילנץ זוכה להשקעה של 300-400 מיליון דולר ● שווי החברה, שפועלת מתחת לראדר, עולה על 4 מיליארד דולר

ניר ברקת, דורון כהן, מיכל כהן / צילום: מארק ישראל סלם - ''ג'רוזלם פוסט'', כדיה לוי, אבי אוחיון - לע''מ

השבוע בבג"ץ: האם תיסלל הדרך להדחת הממונה על התחרות?

דיון דרמטי בהרכב מורחב של חמישה שופטים יתקיים השבוע ויכריע במאבק הממושך של שר הכלכלה ניר ברקת להעברת הממונה על התחרות מיכל כהן מתפקידה ● בלב ההכרעה: האם נציב שירות המדינה חייב לכנס את הוועדה שמניעה תהליך הדחה לדרישת השר?

מערכת ההגנה האווירית SPYDER בתצורת All in One / צילום: רפאל

עסקת הענק של רפאל ברומניה: מערכות נשק במעל 2 מיליארד אירו

נחתם ההסכם בין משרד ההגנה של רומניה לבין חברת רפאל לרכישת מערכת ספיידר להגנה מפני איומים אוויריים ● עם החתימה, העסקה הזו הופכת למכירה הביטחונית השנייה בגודלה אי־פעם של מדינת ישראל ● במהלך המכרז ניצחה רפאל חברות ענק מגרמניה וצרפת

כותרות העיתונים בעולם

האם חיזבאללה הפך מנכס לנטל עבור איראן?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: במקום שחיזבאללה יגנו על איראן, כעת איראן נאלצת להגן על חיזבאללה; מחיר הנפט אולי יורד, אבל המשבר עדיין פה; ואיך נראים החיים בדאחייה אחרי הפסקת האש ● כותרות העיתונים בעולם 

בניין ''ידיעות אחרונות'' בראשון לציון / צילום: כדיה לוי

נוני מוזס מכר מחצית מבניין ידיעות אחרונות בראשל"צ בכ-160 מיליון שקל

היקף העסקה למכירת מחצית ממתחם "ידיעות אחרונות" בראשל"צ מוערך בכ-160 מיליון שקל ● וגם: הבכיר שעוזב את משרד עורכי הדין שבלת לטובת משרד עצמאי, ואילו עבודות אמנות רכשה קבוצת "כאן ועכשיו" של אגודת ידידי מוזיאון ישראל ● אירועים ומינויים

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

דקות לפני סיום המסחר: הסקטור שהעביר את תל אביב לירידות

מהפך בחצי השעה האחרונה באחד העם: רוח גבית שלילית מוול סטריט הפילה את מניות הטכנולוגיה והכריעה את מדד ת"א 35 ● מדד הבנייה והנדל"ן זינקו על רקע ציפיות לריבית ● חשיפת גלובס על שופרסל הפילה את מניות יבואנית הבשר ● גילת קפצה לאחר דיווח על חוזה ענק

שופרסל / צילום: Shutterstock

דרמה בשוק הבשר: שופרסל תייבא ישירות מדרום אמריקה

לגלובס נודע כי במסגרת המהלך, שיוכרז בשבועות הקרובים, שופרסל תייבא בשר מדרום אמריקה ביבוא ישיר - מה שצפוי להוריד את המחיר לצרכנים ● המפסידות מהמהלך: היבואניות הגדולות בלדי ונטו ● גורם בשוק: "ענף הבשר הולך להשתנות מקצה לקצה" ● האם קמעונאים נוספים יצטרפו?

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

עליות בוול סטריט, בהובלת ענקיות הטכנולוגיה

הנאסד"ק קופץ בכ-1.5% ● "שבע המופלאות" מתאוששות מהצניחה בשבוע שעבר, בהובלת אלפאבית ● גם מניות השבבים מתאוששות, אם כי המסחר בהן מתנהל בתנודתיות רבה ● בורסות אירופה ננעלו בירידות קלות ● מחירי הנפט מטפסים, מחיר הזהב שוב יורד לכיוון ה-4,000 דולר לאונקיה

אילוסטרציה: UNSPLASH

איך לתכנן פרישה שבאמת תתאים לחיים שלכם

הסכום שיעמוד לרשותכם בפרישה תלוי פחות בשוק המניות ויותר בכם

''הסיכויים לטווח הארוך נראים גרועים כמעט כמו בכל זמן אחר בהיסטוריה / צילום: Shutterstock

המשקיע שמזהיר מקריסה: "שוק המניות הכי יקר בהיסטוריה"

המשקיע הוותיק ג'רמי גרנת'ם, שידוע בתחזיות האפוקליפטיות שלו, סבור שהבינה המלאכותית מנפחת את השווקים, שהביטקוין חסר ערך, ושקריסה בשוק המניות בהחלט אפשרית ● מה קרה לתחזית האימה הקודמת שלו?

שלט רחוב במערב צרפת שמראה טמפרטורה של 43 מעלות, בשבוע שעבר / צילום: ap, Jeremias Gonzalez

נוסעים לאירופה? כך תוכלו להגן על עצמכם מהחום

כמחצית מהערים הגדולות באירופה עוברות בימים האחרונים את גל החום הנורא ביותר בהיסטוריה המתועדת שלהן, אם לוקחים בחשבון את השילוב בין חום ולחות ● אז איך מתמודדים עם החום האירופי, ולמה זה כל־כך מסוכן?

נתב''ג / צילום: Shutterstock

יוצאים מבסיסי חיל האוויר: יחידת בקרה ראשית תוקם בנתב"ג

איחוד מערכי הבקרה האווירית בנתב"ג צפוי להגדיל משמעותית את מספר ההמראות והנחיתות, אך לא יפתור את מגבלת הקיבולת ארוכת־הטווח ● לפי תחזיות רשות שדות התעופה, עד שנת 2040 צפוי נתב"ג להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, העומדת על כ־40 מיליון נוסעים בשנה

מרקו רוביו בפגישה עם שרי החוץ של מדינות מועצת שיתוף הפעולה של המפרץ / צילום: Reuters, Eric Lee

שתי המדינות שלא נכנעות לפרוטקשן של איראן

מתחילת המלחמה, ברית מדינות המפרץ עומדת בפני קריסה, ומדינות האזור גילו שמי שלא פותחת ערוץ תקשורת עם איראן, כמו בחריין וכווית, חוטפת במיוחד ● ואיך התחדשות התקיפות קשורה להסכם בין ישראל ללבנון?

קניון הזהב / הדמיה: ולדי קובליוב

משפחת גינדי מוכרת את חלקה בקניון הזהב למגדל ב-840 מיליון שקל

חברת הביטוח מגדל רוכשת את חלקה של משפחת גינדי (25%) בקניון הזהב בראשל"צ, בעסקה שמוערכת בכ-840 מיליון שקל ● לפני כשנה פורסם כי מגדל חתמה על הסכם למכירת 51% מהקניון לידי קבוצת מליסרון תמורת 818 מיליון שקל