גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וול סטריט ננעלה בירידות בהמתנה לחידוש שיחות הסחר

שר המסחר הסיני אמר גי מדינתו תסכים לחתום על הסכם לגבי הנושאים שאין עליהם מחלוקת ● מדד הנאסד"ק איבד 0.3%, הדאו ג'ונס ירד ב-0.36% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות, כך הדאקס הגרמני טיפס ב-0.7%, הקאק הצרפתי והפוטסי הבריטי עלו ב-0.6% ● עיני השוק מופנות לחדשות מכיוון חידוש שיחות הסחר בין סין לארה"ב בחמישי

מלחמת סחר בין ארה"ב לסין / שאטרסטוק
מלחמת סחר בין ארה"ב לסין / שאטרסטוק

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

המסחר בוול סטריט ננעל בירידות בהמתנה לחידוש שיחות הסחר בין סין לארה"ב. מדד הנאסד"ק איבד 0.3%, הדאו ג'ונס ירד ב-0.36%. מוקדם יותר היום שר המסחר הסיני אמר כי סין מוכנה לחתום על הסכם סחר על הנושאים לגביהם אין מחלוקת. מנגד, בארה"ב דחו את הרעיון, בהמתנה לקיום השיחות לקראת סוף השבוע הקרוב.

22:30

הלירה הטורקית נופלת לשפל של חודש מול הדולר, וזאת בהמשך לאזהרת טראמפ כי "ישמיד" את כלכלת טורקיה אם זו תנקוט פעולה "חריגה" בפלישה צפויה של כוחות טורקיים לצפון סוריה, וזאת יום לאחר שהורה למשרד ההגנה להתחיל להסיג את הכוחות האמריקאים בצפון סוריה. משמעות החלטה זו היא מתן אור ירוק לפלישה טורקית לאזור האוטונומי הכורדי בצפון סוריה.

21:30

המדדים המובילים בוול סטריט נסחרים ללא שינוי, כאשר העליות שנרשמו מוקדם יותר לאחר ציטוט שר המסחר הסיני, ולפיו מדינתו מוכנה לחתום על הסכם סחר חלקי, התפוגגו כלא היו. 

המדדים המובילים נסחרים כעת ללא שיני מהותי לעומת רמת הפתיחה.

מחיר הנפט נופל בכ-1% על רקע סקר לפיו קצב ההפקה של מדינות אופ"ק נפל לשפל של 17 שנה.

20:30

המדדים בוול סטריט נסחרים בעליות לקראת חידוש שיחות הסחר בין סין לארה"ב ביום חמישי הקרוב. משרד הסחר הסיני אמר כי בין מוכנה לחתום על הסכם סחר בנוגע לנושאים עליהם יש כבר הסכמה בין הצדדים. לארי קודלו, היועץ הכלכלי של טראמפ, אמר: "נראה מה הם יניחו על השולחן, הכל אפשרי".

המדדים עולים כעת בעד 0.5%.

מניית טסלה  עולה ב-1.7% לאחר שדיווחה על רכישת חברה המייצרת סוללה עם טעינה מהירה לרכבים.

אפל  נושקת לשיא לאחר שהשיא הקודם נקבע לפני כשנה, ב-3 באוקטובר 2018, ברמה של 323 דולר למניה.

ג'נרל אלקטריק  הודיעה היום כי החברה מקפיאה את תוכניות הפנסיה המבניות עבור 20,000 עובדים בארה"ב, ותוכניות פנסיה עבור 700 מעובדיה הבכירים. החברה צופה כי המהלך יביא לצמצום הגירעון הפנסיוני שלה בהיקף שבין 5 ל-8 מיליארד דולר. במקביל, החוב השוטף של החברה צפויה לרדת בסכום של 6-4 מיליארד דולר. 

18:50

בורסות אירופה ננעלו בעליות, כך הדאקס הגרמני טיפס ב-0.7%, הקאק הצרפתי והפוטסי הבריטי עלו ב-0.6%. 

בשעה זו המדדים המובילים בוול סטריט נסחרים ביציבות עם נטייה לעליות של עד 0.2%.

18:00

היועץ הכלכלי של טראמפ, לארי קודלו, אמר היום כי מחיקתן של חברות סיניות מהמסחר בארה"ב לא עומד על הפרק. זאת בהמשך לדיווח מהשבוע שעבר כי ארה"ב שוקלת להשית הגבלות על השקעות בחברות סיניות ואף למחיקתן מהמסחר.

16:34

בורסות וול סטריט פתחו את השבוע בטריטוריה האדומה, כאשר המדדים המובילים מאבד כ-0.3% כ"א. לקראת חידוש שיחות הסחר בין סין לארה"ב ביום חמישי הקרוב, הציפיות לגבי הסכם לא גבוהות במיוחד.

לדברי אמיר כהנוביץ', הכלכלן הראשי של אקסלנס, "להערכתנו אין תרחיש סביר שבו ייחתם הסכם סחר. הצדדים ידונו בסוגיות כמו זכויות קניין רוחני וסובסידיות שסין מעניקה למפעלים בבעלות המדינה. משרד הסחר הסיני תיאר את המגעים המקדימים כ'התפתחות חיובית' והנשיא טראמפ אמר שהסכם 'קרוב מכפי שאנשים חושבים'.

"ובכל זאת אנחנו מתקשים להאמין שסין תסכים לדרישות האמריקאיות , כשאלה לא רק שיזעזעו את מבנה הכלכלה הסיני, בעיתוי גרוע במיוחד עבורה, אלא גם יחלישו את השלטון ועשויים לתאר את סין כאחת שנכנעה לדרישות האמריקאיות. גם מהצד האמריקאי קשה להאמין שהתפשרות תהיה אפשרית, ויתור גדול מדי עשוי להיתפס כ'הכשרת השרץ' או ככזה שמטרתו היחידה היא לשרת את האינטרסים הפוליטיים של טראמפ להגיע לבחירות עם 'הישג', גם אם עלוב. לכן אנו מעריכים שלא יהיה הסכם. במידה ואכן לא ייחתם הסכם ולא תתקבל דחיה בסבב המכסים המתוכנן, ב-15 באוקטובר יעלו מכסים על סחורה סינית בהיקף של 250 מיליארד דולר ב-5% ל-30%. עליה כזאת תייצר ככל הנראה סנטימנט שלילי בשוק".

כהנוביץ' מעריך עוד כי "הסכם סחר, אם ייחתם, עשוי להיות הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות לשוק המניות, בטווח הבינוני. נתוני התעשייה והסחר בעולם קורסים ורבים נוטים להאשים את 'מלחמת הסחר'. האשמה הזאת יוצרת גם מקור לאופטימיות, לכך שהסכם יוביל לתיקון חד כלפי מעלה בשוקי המניות ובתשואות האג"ח. כך שדווקא אם ייתחם הסכם והנתונים יישארו ללא שינוי משמעותי המשקיעים יישארו בלי מקור התקווה העיקרי שלהם, מה שעלול להכניס אותם לדיכאון ולירידות שערים לרמות נמוכות מאלה שנכנסנו איתן להסכם".

13:30

נמשך המסחר הזהיר באירופה, כשמדד סטוקס אירופה 600  מרחף סביב רמת הפתיחה. בגוש האירו התפרסם סקר אמון המשקיעים של Sentix שנפל באוקטובר למינוס 16.8 - הרמה הנמוכה ביותר מאז אפריל 2013. בספטמבר עמד הנתון על מינוס 11.1 והציפיות לאוקטובר עמדו על מינוס 13. 

10:30

הסוחרים בבורסות אירופה מתנהלים היום בזהירות, בחיפוש רמזים לצפוי להתרחש בחזיתות הברקזיט ושיחות הסחר בין ארה"ב ובין סין. מדד סטוקס אירופה 600  מתנדנד סביב רמות הפתיחה. מגזר הרכב מאבד 1%, ועלייה של 0.8% נרשמת במגזר שירותי הבריאות. רוב המגזרים והבורסות נסחרים בטריטוריה השלילית.

ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון, קרא אתמול לנשיא צרפת, עמנואל מקרון, "לדחוף  קדימה" כדי להגיע להסכם ברקזיט, וחזר על כוונתו לצאת מהאיחוד האירופי ב-31 באוקטובר. מקרון אמר כי האיחוד יחליט עד סוף השבוע האם ניתן להגיע לעסקה בהתבסס על הצעתו האחרונה של ג'ונסון, שזכתה להתנגדות בבריסל. 

המפלגה הסוציאליסטית השלטת בפורטוגל זכתה אתמול בבחירות לפרלמנט, אך לא השיגה רוב, כך שראש הממשלה אנטוניו קושטה ישוב לשולחן המשא ומתן עם נציגים מהשמאל הקיצוני.  

אתמול דיווח הפייננשל טיימס כי HSBC   מתכנן לקצץ עד 10,000 משרות כדי להפחית עלויות.

יצרנית השבבים האוסטרית אמדאוס איי.טי. גרופ  הודיעה ביום שישי כי הצעת ההשתלטות שלה על קבוצת התאורה אוסרם  נכשלה, לאחר שלא זכתה בתמיכת 62.5% הדרושים מקרב בעלי המניות.

בגרמניה ירד מספר ההזמנות במגזר התעשייה באוגוסט יותר מהתחזיות בגלל היחלשות בביקוש המקומי, והנתון הגביר את החששות כי צניחה בייצור תביא לגלישה למיתון.  

09:30

בבורסות אסיה נמשך המסחר המעורב, עם עליות באוסטרליה וביפן וירידות בקוריאה. 

גורמים בכירים בסין צמצמו בצורה משמעותית את היקף הנושאים שעליהם הם מוכנים לדון לקראת המגעים מול ארה"ב בנושא הסחר, כך דווח אתמול בבלומברג. ראש משלחת הסחר של סין, סגן ראש מועצת המדינה ליו הי, מסר כי סין לא תתחייב לתקן את המדיניות שלה בתחום התעשייה או את הסובסידיות הממשלתיות - שתיים מהתלונות העיקריות של ממשלת טראמפ. 

מומחים סבורים כי סין תשיג יתרון בשיחות על רקע ההסתבכות של טראמפ בהליך ההדחה וההיחלשות הנמשכת בנתונים הכלכליים בארה"ב. השיחות בין הצדדים צפויות להיערך בוושינגטון השבוע. 

06:30

בבורסות הונג קונג ושנחאי לא מתקיים היום מסחר בשל פסטיבל צ'אנג יאנג ויום לאומי בסין (בהתאמה). בורסת טוקיו   יורדת ב-0.3% בצל שיחות הסחר הצפויות בין ארה"ב וסין. מומחים מעריכים כי ישנו סיכוי של 40% שהשיחות יניבו הסכם כלשהו, אך רוב הסיכויים שנכון לשבוע זה רק יידחו מועדי העלאת המכס.

מדד קוספי  בקוריאה הדרומית נסחר סביב רמות הפתיחה, ואילו באוסטרליה רושם מדד S&P/ASX 200  עליות של כ-0.5%.

המסחר בעולם צפוי להתחדש לאחר שבשבוע שעבר המסחר בניו יורק ננעל בעליות חדות על רקע נתוני התעסוקה. מדד דאו ג'ונס ירד ב-0.9% בסיכום שבועי. מדדי S&P 500  ונאסד"ק רשמו ירידה של 0.3% ועלייה של 0.5% בהתאמה, בסיכום שבועי.

יו"ר הפדרל ריזרב ג'רום פאוול צפוי לשאת היום דברים. בשבוע שעבר אמר כי הכלכלה נמצאת "במקום טוב" וכי תפקיד הפד לדאוג ששם תישאר.

הנפט ירד בסיכום שבועי ביותר מ-5%.

עוד כתבות

פתיחת המסחר בבורסת דרום קוריאה בתחילת השנה. מזנקת לשיאים חדשים / צילום: Reuters, Matrix Images/Jung Ui-Chel

הקוספי זינק בכ-3% לשיא חדש: "קוריאה היא שוב השוק המוביל באזור"

לאחר חופשת ראש השנה הירחי, הקוספי זינק בכ-3.1%; גם הניקיי הוסיף לערכו כ-0.7% ● החוזים העתידיים על וול סטריט רושמים עליות קלות ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאד לא צפוי ● הדולר מתחזק ונסחר סביב 3.12 שקלים ● הביטקוין ממשיך לאבד גובה, הזהב חזר לרף 5,000 דולר ● עדכונים שוטפים

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

אטרקצ׳י במתקפה: הנגיד פחדן, הדולר יחליף קידומת ומחירי הדירות בת"א ייפלו

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות, תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה״

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

דריכות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לתקיפה אמריקאית באיראן על רקע תקיעות השיחות בז'נווה ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?