גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מצלמה משודרגת ופיצ'ר לגיימרים: האם כדאי לקנות את הגלקסי נוט החדש?

עט פונקציונלית יותר, צבעים חיים ופילטרים לאינסטגרם: הנוט 10 פלוס נכנס לקטגוריית המכשירים שבמיינסטרים - אבל זאת בשורה חיובית

ספינת דגל, באנגלית Flagship הוא הכינוי הרווח בשנים האחרונות לסמארטפונים מהקצה העליון - המכשירים היקרים, האלגנטיים והמתקדמים ביותר, עם המסכים הגדולים והבהירים ביותר, המצלמות האיכותיות ביותר עם עם הכי הרבה פיקסלים, זמן סוללה ממושך, וכמובן זיכרונות מפלצתיים. בעברית קוצר המונח למכשיר דגל. אז עם כל כך הרבה חברות באים הרבה דגלים איך נבחין במכשיר במי שבולטים באופן יוצא דופן אל מול השאר? באתר הטכנולוגיה הוותיק Cnet כינו את סדרת ה-Galaxy Note של סמסונג בתואר אולטרה-לוקס. שם שהולם את אחד המכשירים הבודדים, שיכול להאפיל בכל הפרמטרים החשובים, לא רק על מרבית מכשירי הדגל האנדרואידיים המתחרים, אלא גם על האיפונים.

בשל גודלם והעט שנלוותה אליהם, סדרת מכשירי הנוט, שיצאה לדרך כבר בתחילת העשור, היוותה עד לא מזמן מעין תת קטגוריה משלה, שלא ניתן היה ממש להשוות לסמארטפונים "הרגילים". אולם עם הגידול בגודל המסכים של מכשירי המתחרים, מצד אחד, והפיכתו של הנוט לקומפקטי מצד שני הוא הפך להיות בר השוואה לשאר מכשירי הדגל. ממכשיר נישתי המיועד למשתמשים כבדים הפך כך הנוט למכשיר מיינסטרים. מיינסטרים יוקרתי, כמובן.

תהליך ההתכנסות הזה מגיע עתה לשיא עם נוט 10, שמגיע לראשונה בשתי גרסאות - נוט 10 הרגיל, ונוט 10 פלוס. כדי להבין מה סמסונג עשו נשווה את גודלם לדגם הקודם - סמסונג נוט 9. הדגם הגדול יותר של נוט 10, מגיע בגודל פיזי כמעט זהה לזה של נוט 9 אך הוא בעל מסך גדול יותר משום שהוא מתפרש כמעט על כל פני השטח של המכשיר.

נוט 10 הרגיל קטן יותר פיזית הן מנוט 10 פלוס והן מנוט 9. בשל מתיחת המסך שלו כמעט על כל שטח המכשיר, הוא נהנה ממסך זהה לזה של נוט 9, רק בחליפה קומפקטית יותר. כך שמי ששקל לקנות בעבר נוט 9 ונרתע מהגודל, יוכל לקבל עתה מכשיר קומפקטי יותר וקל יותר ב-33 גרם, מבלי להתפשר על גודל המסך. בשל מלחמת מחירים שמתחוללת בין היבואנים, תג המחיר של המכשיר החדש תחרותי גם בהשוואה לדגמים האחרונים - הן של סדרת הנוט והן של סדרת ה-S. מכשיר יוקרה, עם תג מחיר "בר השגה", יחסית לשאר מכשירי הדגל, כמובן.

הנוט 10 "סובל" מהבעיה הגדולה ביותר ממנה סובלים מכשירים מהקצה העליון, מהשנה-שנתיים האחרונות. מדובר לרוב במכשירים מעולים כמעט בכל הפרמטרים, שנבדלים זה מזה קלות רק בעד כמה הם טובים. בתקופה שאפשר למצוא מכשירים בעלות של ארבע מאות שקלים ש"עושים את העבודה" - אפשר לקבוע כבר שעד שיגיעו המכשירים המתקפלים או שימציאו את הסמארטפונים מחדש - הסמארטפונים הגיעו למקום שבו נמצאים הלפטופים - המחשבים הניידים: מעט מאוד הבדלים קריטיים בין יצרנים ובין דגמים.

את ההבדלים המעניינים אפשר למצוא רק בקצה העליון - מכשירי היוקרה הדקים והקלים, או מכשירים ייעודיים למעצבים, עורכים או גיימרים - שזקוקים למחשבים בעלי ביצועים עדיפים. מסיבה זאת בחרנו להתמקד בסקירה קצרה זו בעיקר בשדרוגים שעשתה סמסונג בנוט 10, לעומת קודמו - נוט 9, וגם קצת בכמה הבדלים מהותיים שבין הדגם הרגיל של נוט 10 לבין דגם הפלוס.

עיצוב

נוט 10, בשני הדגמים, ממשיך את הקו העיצובי האלגנטי והמוקפד של 9 ומותח אותו עוד קצת בזכות פלטת הצבעים קלאסית יותר - בעיקר הדגם בעל גב הכסף שעוטף את המכשיר גם בצדדיו, ובחלקים העליון והתחתון, ומשווים לו שיק של תכשיט.

כמו דגם ה-S10 גם נוט 10 בשני הדגמים מגיע ללא מגרעת אך עם פתח למצלמה בגוף המסך. עם זאת, בנוט 10 חור מצלמת הסלפי נמצא במרכז המסך, ולא בצדו כמו בסדרה S - שעבור משתמשים רבים עשוי להוות שיפור אסתטי.

מסך

בבדיקה שערכנו מצאנו שאף על פי שהם בעלי נתונים זהים, המסך של נוט 10פלוס ונוט 9 מפגינים ביצועים מעט שונים. דווקא המסך של המכשיר החדש מגיע לבהירות מקסימלית נמוכה יותר מאשר הדגם הקודם. בנוסף, גם הביצועים של פילטר האור הכחול, המקל על צפייה וקריאה ממושכת במסך, גסים יותר במכשיר החדש, וטיפה פחות אפקטיביים בהשוואה לדגם הקודם.

עם זאת שילוב הגוונים של המכשיר החדש מעט מדויקים ואיכותיים יותר, בהשוואה לדגם הקודם, גם במצב של מסך "בסיסי" וגם במצב "עשיר". כמובן שיש להזכיר שמאחר שמדובר באחד המסכים האיכותיים ביותר הקיימים בשוק, כל שיפור קל שמושג הוא הישג גדול. הצבעים במסכים של סמסונג ידועים בחיות שלהם אך גם בהיותם פחות טבעיים, והתחושה היא שבדגם החדש רמת הדיוק והטבעיות עלתה, מבלי לבוא על חשבון "היופי". אתר androidcentral, קבע כי השיפור בבהירות ובטווח הצבעים הופך את המסך של הנוט 10 פלוס, למסך הכי טוב שקיים כיום.

ובכל זאת, יש להזכיר, שבסופו של דבר מדובר במדד שהוא גם סובייקטיבי, וכי בבחירת כל מסך - בין אם בטלוויזיה או בסמארטפון - תמיד מומלץ לבדוק באופן אישי את המכשיר בחנות טרם קניה.

המצלמה

אף יותר מאשר השיגה סמסונג שיפור במסך, היא הצליחה לשדרג באופן מורגש את איכות הצילום בגלקסי נוט 10 פלוס. זאת, בזכות שלוש עדשות, בהן מצלמת 16 מגה פיקסל סופר-רחבה המתווספת לזוג מצלמות 12 מגהפיקסל בעלות מפרט משופר לעומת זוג מצלמות ה-12 מגה שהותקנו בנוט 9. מדובר אגב, באותן מצלמות כמו בדגם הגלקסי S10.

בזכות כך, הצבעים בנוט 10 נראים חיים ומדויקים יותר, הן בצילום בתוך הבית ובאופן אף יותר מורגש - בצילום לילה. בצילום השוואתי, בתנאים זהים אפשר היה להרגיש את העומק והחיות העדיפים של הדגם החדש. כמו כן, מצלמת הסלפי של המכשיר החדש מצלמת וידאו ברזולוציה כפולה לעומת מצלמת הסלפי של הדגם הקודם. אתר techradar קבע כי מדובר באחת המצלמות הטובות ביותר של 2019 ודירג אותה במקום השלישי לאחר חוואווי P30 ופיקסל של גוגל.

העט

בנוט 10 הפכה סמסונג את עט הסטיילוס לשימושית יותר. בנוט 9 השימוש בעט אפשרי רק במגע ישיר עם המסך, ובנוסף כשלט רחוק למצלמה, באמצעות כפתור פיזי הממוקם בעט. בדגם החדש אפשר להשתמש בו לשם שליטה בכמה פונקציות בסיסיות במצלמה, באמצעות זיהוי מחוות שמבצע המשתמש עם העט באוויר, ללא מגע עם המכשיר. כך ניתן לעבור בין המצבים השונים של המצלמה (וידאו, צילום רגיל, הילוך איטי וכו'), להחליף בין מצלמת הסלפי למצלמה האחורית, ולעשות זום-אין וזום-אאוט.

שני פיצ'רים נחמדים נוספים שעשויים להיות בעיקר כיפיים ואולי אף קצת שימושיים הם ההודעות החיות (Live Messages). בנוט 9 סיפקה סמסונג ערכה מאוד בסיסית של צבעים ואנימציות כדי לשרבט שרבוטים "חיים" על גבי תמונות סטילס. כעת, בנוט 10, הערכה כבר יותר שימושית - אם כי בהחלט לא עשירה ולא נדיבה וההבדל העיקרי - היא מאפשרת ציור חי גם על גבי וידאו.

פיצ'ר דומה, אך הרבה יותר כיפי הוא ה-AR Doodle שמאפשר ציור חי על גבי צילום ווידאו. פיצ'ר זה מייצר בפועל אפקט כמו של הפילטרים באינסטגרם או בסנאפצ'אט . כך למשל, המשתמש יכול לצייר משקפיים, זקן או כובע על תמונת הווידאו שלו עצמו או של חבר, ואלה ייצמדו לדמותו. לאחר שיתחיל בצילום הווידאו, הציורים יישארו צמודים אל המצולם, וימשיכו ללוות את תנועותיו.

ביצועים

בזכות ערכת שבבים חדשה, טוענת סמסונג לשיפור של 33 אחוזים במהירות העיבוד הכללית ו-42 אחוזים שיפור במהירות העיבוד הגרפי. נוט 10 פלוס מגיע גם עם יותר זיכרון מיידי - 12 ג'יגה בייט, לעומת שש או שמונה ג'יגה בייט בדגם הקודם - נתונים שהופכים את המכשיר למפלצת ריבוי משימות (מולטי טאסקינג).

סוללה

נוט 10 מגיע עם סוללת 3,500 מיליאמפר, פחות מנוט 9 שמגיע עם סוללת 4,000 ואט. לעומת זאת, נוט 10 פלוס מגיע עם סוללה גדולה יותר מזו של שניהם - 4,300 מיליאמפר. הספקי הטעינה של הסוללות של נוט 10 ונוט 10 פלוס השתפרו לעומת נוט 9 - עם 25 ו-45 ואט בהתאמה (לעומת 15 ואט בנוט 9). המשמעות - זמן טעינה קצר הרבה יותר.

פיצ'רים נוספים

שניים מהפיצ'רים שראויים לציון הם הרחבת פיצ'ר הלייב פוקוס שהופיע בנוט 9 אבל רק לצילום סטילס - גם לצילום וידאו. לייב פוקוס הוא פיצ'ר שמטשטש את הרקע ומתמקד אך ורק באובייקט הנמצא במרחק של כחצי מטר עד מטר וחצי מהמצלמה. הלייב פוקוס בנוט 10 פלוס מגיע עם ארבעה סוגי רקעים מטושטשים - רגיל, שחור-לבן, עיגוליי ענק וטשטוש שמדמה טלוויזיה משנות השבעים בעלת קליטה משובשת.

פיצ'ר נוסף הוא מקליט מסך מובנה המכיל גם אופציה לתמונה בתוך תמונה ולתוספת הערות הסבר באמצעות העט. פיצ'ר זה מיועד בעיקר לגיימרים שמקליטים את המשחקים שלהם כדי לפרסמם באתרים כמו יוטיוב, אך גם יכול להיות שימושי להפקת מדריכים.

עוד כתבות

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; טסלה איבדה כ-3%, אנבידיה עלתה בכ-4.3%

בורסות ארה"ב נצבעו ירוק ● מדד ההנג סנג זינק בכ-1.7% ● טסלה ירדה לאחר שפורסם כי הורידה את מחירי הרכבים החשמליים שלה ברחבי העולם; המניה ירדה מתחילת השנה בכ-40% ● ירידות במחירי הנפט והזהב ● האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרו בעליות

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

ג'רמי סוארד (משמאל) ועידו גונן, מייסדים משותפים Exodigo / צילום: Exodigo

עשרות יוצאי מודיעין ויחידות הנדסה התקבצו לסטארט-אפ אחד, כדי לפצח את הסוד

שירות מיפוי תת הקרקע של הסטארט-אפ הישראלי יכול לעלות מאות אלפי דולרים, אך הלקוחות מפחדים יותר מהלא נודע: "תמיד יש הפתעות באדמה" • אחרי שגלגלה מיליוני דולרים מהרנטגן התת קרקעי, אקסודיגו חולמת גם על התרחבות למיפוי אסטרואידים וירחים • וגם: איך מתפקדים כש-75% מעובדי החברה מגויסים למילואים, ולמה מדובר בעצם בשוק בלתי מוגבל? ● הסטארט-אפים המבטיחים

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

10 המניות היקרות ביותר בוול סטריט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

אלה הן 10 המניות הכי יקרות בוול סטריט

הן נחשבות למניות לוהטות במיוחד, אבל האם הן התחממו מדי? ● לאחרונה הצביע מגזין ביזנס אינסיידר על עשר חברות בשווי 10 מיליארד דולר לפחות הנסחרות בתמחור יקר במיוחד ביחס להכנסותיהן ● לרשימה נכנסו אנבידיה, מיקרוסטרטג'י ומניות טכנולוגיה נוספות, אבל גם רשת מזון מהיר ● לאחרונה, כשמשקיעים הופכים סלקטיביים יותר ואנליסטים חוששים מבועה חדשה, גם המניות היקרות חוטפות

מייסדי קוואק: אלון לב, רן רומנו, ליאור פנסו ויובל פרנבך / צילום: QWAK

ארבעת היזמים יוצאי ענקיות הייטק שזיהו את החולשות של הארגונים הגדולים במשק

קוואק הוקמה במטרה לספק פתרון מקצה לקצה לחברות בהטמעה, בתפעול ובניהול יישומי בינה מלאכותית, ועוזרת לחברות ליישם מודלים של למידת מכונה ● בקוואק לא מסונוורים מטרנד ה-AI:" גם אם אנחנו על הגל, חייבים להיות קשובים לשוק"

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

פליקס בייקר / איור: גיל ג'יבלי

האחים שהמתינו 20 שנה עד שהשקעה של מיליונים הפכה ל־8 מיליארד דולר

משקיעים בקרן גידור של האחים פליקס וג'וליאן בייקר זכו לאחרונה להכנסה מפתיעה, מהגדולות ביותר שחולקו אי פעם בתעשייה, בעקבות עסקת ביוטק ● זה קרה כשהאחים מכרו החזקה היסטורית בחברת הטיפול לסרטן, סיג'ן, לענקית התרופות פייזר

גילון בק, ריצ'רד פרנסיס, אייל פסו / צילום: תמר מצפי, אלעד מלכה, Gauzy

בדרך לנאסד"ק: הישראלית שמאמינה שהשוק הזה יגיע ל-124 מיליארד דולר ב-2028

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● גאוזי, יצרנית הזכוכית החכמה מתל אביב בדרך לנאסד"ק ● טבע משנה את אופן דיווח התוצאות שלה על בסיס גיאוגרפי ● וסנסטאר, חברת הפורטפוליו של קרן פימי הציגה תוצאות חלשות לרבעון

בעולם מתפעלים מישראל: "הראתה שהיא יכולה לתקוף מתי שהיא רוצה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: בוושינגטון פוסט מתפעלים מהמתקפה שמיוחסת לישראל באיראן, ובאיראן מנסים להקטין את האפקט שלה וגם: אייפ"ק פותח בקמפיין נגד פוליטיקאים אנטי-ישראלים בבחירות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

סקטור השבבים יורד / צילום: Shutterstock

אנבידיה יורדת למקום החמישי בשווי שוק: מה עובר על הסקטור הלוהט בוול סטריט?

ביום אחד איבדה החברה הלוהטת של וול סטריט 10% מערכה, והיא רק דוגמה לסגמנט השלילי שאפיין את שוק השבבים כולו ● אנליסטים מנתחים את הסיבות: מנתוני מאקרו בעייתיים שמכבידים על השוק כולו ועד ל"תיקון" בתחום, שנהנה מפריחה משמעותית בשנה האחרונה

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה״ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עימי את הכאב האיום של המלחמה"

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

המניה המפתיעה שבנק אוף אמריקה הכתיר כ-"הבטחת השנה"

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית ומתחילת השנה איבדה מניית אפל 10.7% ● למרות הכל, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו