גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"יש לי את היכולת לשלוף את קלף הרוסייה לטובתי"

השירות הצבאי מנע מדיאנה גולבי למנף את הזכייה ב"כוכב נולד" ● אולי התפקיד של חיילת רוסייה במחזה "אפס ביחסי אנוש" יהיה מעין תיקון

דיאנה גולבי/ צילום:  כפיר זיו
דיאנה גולבי/ צילום: כפיר זיו

בערב ראש השנה, ממש לפני ארוחת החג, נכנסה דיאנה גולבי לפייסבוק וראתה פוסט שפרסמה נילי פיטרסון, אשתו של הגיטריסט המחונן רוני פיטרסון. "רוני עזב אותנו", נכתב שם. מיד אחר כך החל הסלולרי לרטוט בלי הפסקה. על הקו היו עיתונאים ששאלו אותה אם היא יודעת מה קרה לפיטרסון, מה מצבו, אם אושפז או נפטר.

"לא ידעתי מה להגיד להם", אומרת גולבי ומצביעה על הקפה ממול בכיכר הבימה, ואומרת שממש כאן, ליד, נפגשה עם פיטרסון לראשונה אחרי שהשתתפה בסבב הריאליטי השני שלה, "הכוכב הבא לאירוויזיון", שבו זכתה במקום השני. נילי אשתו צלצלה אליה ואמרה שרוני, "מלך הבלוז הישראלי", שליווה באופן קבוע את שלום חנוך ואת בכירי אמני ישראל, ישמח להופיע איתה, שיחה שפתחה שיתוף פעולה אמנותי ושנתיים של הופעות משותפות ברחבי הארץ, חלקן עם משה לוי.

גולבי מסתתרת מאחורי משקפי שמש עגולים, מעשנת סיגריה מגולגלת וכולאת את הרגשות שעורר בה המוות בטרם עת של פיטרסון, שהיה רק בן 62, עמוק בבית החזה, מה שמוציא ממנה לכמה רגעים את דיאנה של פעם, זאת שלפני קילוף השכבות המסיבי שעברה במהלך לימודי המשחק בסטודיו של ניסן נתיב. דיאנה ההיא ששידרה קור סיבירי ושליטה עצמית מקסימלית.

"לקח לי 20 דקות להבין מה קורה. ארוחת חג, אין עם מי לדבר, את נילי לא הצלחתי לתפוס, ואז הופיעה ידיעה רשמית על מותו. שבוע לפני זה הוא שלח לי סמס, חודש קודם הייתה לנו הופעה.

"כשנילי פנתה אליי ידעתי מי זה רוני. כשנפגשנו, הוא סיפר לי על החלום שלו להקים הרכב בלוז-רוק, לעשות קאברים, ורצה להתחיל לעבוד מיד. לפני חודשיים היה קלוז'ר. הופענו עם שלום בברל'ה. שרתי שירים שלו בהופעות שלנו, והנה, היינו יחד על הבמה, רגע שלא אשכח אף פעם.

"רוני עבד על מיליון דברים בו-זמנית והיו לו המון תוכניות קדימה. הוא היה בתקופה טובה. ביליתי איתו המון זמן, נסיעות ארוכות. הוא היה איש רוקנרול אמיתי שעבר מספיק, עם אופי וסיפורים מדהימים. היו בינינו אי הסכמות ואי הבנות שתמיד נפתרו בדיבור בחזרה הבאה. הוא מאוד אהב והעריך אותי ואמר לי את זה באופן גלוי והרבה, ואני מצטערת שלא אמרתי לו מספיק כמה אני מעריכה אותו ומודה לו על זה שנבחרתי להיות איתו ולעשות את הדבר הזה ביחד. אני אהיה אסירת תודה לו לתמיד על החיבור שעשה לי עם משה לוי ושלום חנוך".

הכול טרי מכדי לחשוב על תחליף מוזיקלי לשת"פ עם פיטרסון. מה גם, שכרגע היא כל-כולה ב"אפס ביחסי אנוש", ההצגה החדשה שבה היא משתתפת ועלתה בבית ליסין, וכמו תמיד, העבודה מפיגה קצת את העצב. במחזה, שכתב אורן יעקבי וביים עדו רוזנברג על-פי סרטה של טליה לביא, היא מגלמת את אירנה, חיילת ממוצא רוסי שחווה חבלי קליטה קשים שמעיקים עליה. ישירה, כנה וסוחבת מבטא רוסי כבד, שאין לגולבי בכלל, אף שגם היא עולה ותיקה, והייתה צריכה לסגל אותו בשביל התפקיד.

"אני ממש מרגישה שהגוף שלי משתנה כשאני מדברת במבטא, כי יש בו חוסר נוחות, מין פיזיות חדשה שאני מסגלת בגלל שהדמות היא לא אני ב-100%. זה התפקיד השני שאני עושה במבטא רוסי, הראשון היה בסרט ‘ספירלות'".

בלית ברירה, נכנסת לטייפ קאסט של העולה מחבר המדינות. מאכזב קצת לישראלית, רוקיסטית, נטולת מבטא או מנטליות רוסית כמוך.

"זה נכון כי הקשר ביני לבין רוסייה הוא מקרי בהחלט, אבל יש לי את היכולת לשלוף את קלף הרוסייה לטובתי. כשאני מדברת רוסית, אין לי מבטא ישראלי וזה בזכות אמא, ששלחה אותי מילדות לחוגי תיאטרון ברוסית והקפידה לדבר איתי רוסית בבית. אפונין ששיחקתי ב'עלובי החיים' בהבימה לא הייתה רוסיה, ואני אומרת תודה על כל תפקיד שנותנים לי. ב'אפס ביחסי אנוש' אני עוברת ממש טרנספורמציה עם הרי"ש המתגלגלת, החצי עברית והחצי רוסית. המוח שלי רץ לכל הכיוונים".

איך השתלבת בצבא? הרגשת חלק מכולם או היית אאוטסיידרית כמו אירנה?

"התגייסתי חודשיים אחרי הזכייה ב'כוכב נולד', ואולי בטיפשותי לא הלכתי ללהקה צבאית כי פחדתי מדחייה. רציתי לשרת בקרבי והגעתי להיות מדריכת הסברה בחיל התקשוב, והצבא בא על חשבון הקריירה".

הצבא פשוט בלע אותה. במקום לרכוב על שובל התהילה של הפריים טיים, גולבי נשאבה לתפקיד שדרש ממנה שעות עבודה ארוכות והרחיק אותה מעצמה ומהמוזיקה, מה שעיכב את ההתפתחות האמנותית שלה ובמידה רבה החזיר אותה אחורה.

"יש את קללת המקום הראשון ב'כוכב נולד', ציפייה לא ריאלית לספק במהירות סינגלים וחומרים כדי להשביע את הרעב של הקהל. בגיל 18 לא ידעתי מי אני, מה אני רוצה, הייתי קודם זמרת בלהקת רוק, אבל לא היה לי ביטחון להוציא שירים שלי. כאדם, הייתי יותר סגורה. עברתי תהליך עמוק אצל ניסן, השלתי הגנות, אבל אני עדיין בן אדם מאוד זהיר. לא ידעתי למנף את הקריירה שלי במקומות הנכונים. לא ניצלתי את חלון ההזדמנויות שנפתח לי. במהלך השירות הקלטתי אלבום עם לואי להב, וחוץ משיר אחד, 'היי תום', שתפס מאוד בגלגל"צ ונתן לי אישור שיש עם מה לעבוד, האלבום היה כישלון כי לא הייתי מחוברת אליו בכלל".

ואיפה היו המנהלים שלך? טדי הפקות, טמירה ירדני הקוסמת?

"צריך שניים לטנגו כדי למנף קריירה של אמן, ואני נפלתי בין הכיסאות ובעיקר הצבא היה באמצע. הייתי בלתי מושגת מבחינת הלו"ז הצבאי ושבוזה, אז גם לא יכולתי לעשות הרבה בשביל לקדם את עצמי ולעזור להם ובגלל זה כל-כך קל לי להתחבר ל'אפס ביחסי אנוש'".

עבדת בכלל אחרי "כוכב נולד"?

"כל הזמן. יצאתי לדרך עם שני גיטריסטים וחומרים מהאלבום של לואי, קאברים שאהבתי, והצלחתי להתפרנס, פלוס עבודה במלצרות, עד ששאלו אותי במשמרת, ‘זה מה שאת עושה? מה קורה?' והספיק לי. אני מוכנה לצבוע בשבילך את הדירה אם אני צריכה כמה גרושים, אבל כשאנשים לא מצליחים להבין את מצבם של אמנים בארץ, בעיקר צעירים, זה נורא פוגע. אז עברתי לתל אביב".

בתל אביב היו הרבה יותר סלחניים כלפיה כשמלצרה או בירמנה, ובמקביל הקליטה, ניגנה וניסתה לייצר לעצמה עבודה. היא החליטה לעזוב את טדי הפקות ונשארה ביחסים טובים עם כולם, עד כדי כך טובים, שהם אלה שפנו אליה להשתתף ב"כוכב הבא". בדרך הוציאה אלבום קצר עם שירים באנגלית שמימנה בהדסטארט, הרבה לפני שזה הפך לשגרה אצל אמנים, שלחה אותו לחו"ל, הצליחה להרים כמה שת"פים ובעיקר התאמצה לשרוד.

"אני במסע לחו"ל עכשיו, בחיבורים, קשרים, עשייה. כדי שזה יקרה, אני חייבת ליצור חומרים ברמה גבוהה מאוד ולנסוע לשם, אבל כאן הכול מבעבע ואני עובדת פה וזה חשוב לי.

"כשהחלטתי ללמוד משחק, גרתי אצל אמא ועבדתי בעבודות מזדמנות, בין היתר בהקמת תפאורות וסבלות בבית הספר, וכשנבחרתי להופיע במחזה של לוין בצרפת, הגיעה הפנייה מ'הכוכב הבא' וג'ינגלתי בין הארץ לשם, כי לא הייתי מוכנה לוותר על כלום, ובאמת רציתי לייצג את ישראל באירוויזיון באוקראינה, כי זה קרש קפיצה מדהים לקריירה בינלאומית".

וזכית במקום השני.

"אבל קיבלתי את החשיפה, התחלתי להופיע עם רוני ובהפקות תיאטרון ועשיתי את ‘לזרוס' בתיאטרון עינב. אני משחקת בסטודיו ב'משאירה את הפצע פתוח', בתיאטרון הקיבוץ ועכשיו בבית ליסין. את יודעת כמה חלומות יש לי בראש? אני רוצה לירות לכל הכיוונים ולפגוע הכי קרוב למטרות, והעיקר - ליהנות ממה שאני עושה ולהיות חסרת פחד. ולעבוד. אני לא מסוגלת לא לעבוד".

עוד כתבות

צחי נחמיאס / צילום: ורד פיצ'רסקי

צחי נחמיאס מכה בברזל החם: הנפקת ענק לאחר דוח חזק

מגה אור מגייסת 615 מיליון שקל בהנפקה פרטית למנורה ומגדל ● ההנפקה מתבצעת בפרמיה של 5% על מחיר הנעילה בבורסה

סמטת דיאגון מתוך ''הארי פוטר'' באולפני הוורנר ברדרס / צילום: ap, Ross D. Franklin

מהפך דרמטי בארה"ב: בוורנר ברדרס מעדיפים את ההצעה המשופרת של פרמאונט, נטפליקס נסוגה

לאחר שחתמה עם נטפליקס בחודש דצמבר על עסקה שהוערכה בכ-83 מיליארד דולר, חברת וורנר ברדרס מסרה אמש כי הצעתה המשופרת של חברת פרמאונט בסך 111 מיליארד דולר "עדיפה" ● מנכ"לי נטפליקס בתגובה הלילה: "העסקה כבר אינה אטרקטיבית מבחינה כלכלית"

גם זה קרה פה / צילום: צילום מסך

ההצעה להרחיב את הפטור ממע"מ מוכיחה שאין לח"כים משנה סדורה

שר האוצר זרק עוד הצעה ● בצבא לא רוצים את עקבות הפיצה ● ובענף הבנייה מרגישים היטב את המתח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

קרן שחר / צילום: רונן אקרמן

קרן שחר מכרה השבוע סדרה לאפל: "היו רגעים שחשבתי שזה לא יקרה"

היא חולשת על זרוע קשת אינטרנשיונל, חתומה על עסקאות גדולות מול ענקיות המדיה הגלובליות ונבחרה לאחת הנשים המשפיעות בתעשיית הטלוויזיה העולמית ● בראיון ראשון בתפקיד מספרת קרן שחר על מכירת הסדרה "הבת" לאפל שנסגרה השבוע, על הקשיים כחברה ישראלית בזמן המלחמה, ועל התחרות הגדולה בזמן שהתעשייה העולמית בתקופת קיצוצים

מוסך / אילוסטרציה: Shutterstock

פגוש קדמי בחצי מחיר: פסק הדין ששם סוף לחגיגה של מחירי החלפים

בג"ץ קבע השבוע כי אין לחייב את חברות הביטוח לשלם מחירי המחירון הגבוהים על חלפים בתאונות רכב ● זאת בניגוד לדרישת איגוד המוסכים, שהגיש את העתירה ● בשוק מקווים כי הפסיקה, שמוזילה את עלויות תיקוני הרכב, תתגלגל לפרמיות הביטוח לטווח הארוך

יהלי רוטנברג, החשב הכללי באוצר / צילום: יוסי זמיר

הבכיר לשעבר שבטוח: "אנחנו הכי קרובים להשבתת פעילות הממשלה מאי פעם"

כחשב הכללי באוצר יהלי רוטנברג גייס חוב חסר תקדים, התמודד עם הורדת הדירוג הראשונה של ישראל ונדרש לצנן את הוצאות הביטחון: "אמרתי - אל תאלצו אותי לבחור בין צה"ל לעמידה בתקציב" ● עכשיו הוא חושף את הפינות האפלות שדורשות פיקוח - ומתכנן את הטרק בנפאל

חוקרים במעבדה של פרופ' אריאל קושמרו, אוניברסיטת בן גוריון / צילום: דני מכליס

באיזה אזור בארץ סובלים הכי הרבה מסטרס? התשובה אצל חיידקי הביוב

במעבדה של פרופ' אריאל קושמרו, מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה באוניברסיטת בן גוריון, חוקרים איך אפשר לנצל חיידקים כדי למנוע מפגעים בריאותיים וסביבתיים ● מניבוי אזורי מצוקה בעיר ועד מניעת חורים בשיניים ואפשרות לפתח אנטיביוטיקה מהים

ביקור ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, בכנסת / צילום: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת

יותר מנשק או טכנולוגיה: מה חיפש ראש ממשלת הודו בישראל השבוע

השבוע נולדה בישראל "ארכיטקטורת היהלום": רשת בריתות אסטרטגית המשתרעת מיוון במערב ועד הודו ● בלב הציר עומד נרנדרה מודי שהגיע לירושלים כדי לקבוע סדר עולמי חדש ● איך נראה המרחב מהעיניים שלו ומה אנחנו מביאים לשולחן? ● טור אורח 

עופר ינאי, בעלי נופר אנרג'י / צילום: נועם גלאי

בהיקף 255 מיליון דולר: הפועלים יממן התרחבות של נופר אנרגיה בארה"ב

הבנק יממן קניית צבר ייצור סולארי בארה"ב בהיקף של ג'יגהוואט אחד ● בנק הפועלים לא יהיה חלק מקונסורציום, אלא יהיה המממן הבלעדי של החוב ● תנאי ההלוואה טרם פורסמו

שלמה איזנברג / צילום: תמר מצפי

אחרי הקריסה במניה: שלמה אייזנברג פרסם הצעת רכש למזג את מלם תים לחברה האם

בעל השליטה מקפל שכבה, לתוך החברה האם, באמצעות החלפת מניות אחרי שקיבל את אישור רשות המסים שהאירוע לא ייחשב כאירוע מס ● בחודש האחרון מניות חברות ה- IT קרסו בבורסה בעקבות החשש שה- AI עלול להחליף את חברות התוכנה ● מלם תים צללה ביותר מ-30%

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

שורת מדינות קראו לאזרחיה לעזוב את איראן, ולא להגיע לישראל

טראמפ: אני רוצה לעשות עסקה עם איראן, לא רוצה להשתמש בכוח צבאי אבל לפעמים חייבים ● אייר אינדיה מבטלת את הטיסות לישראל מיום ראשון למשך שבוע ● ארה"ב קוראת לעובדים לא חיוניים לעזוב את ישראל ● בתיאום מלא עם ארה"ב: דריכות שיא במערכת הביטחון ● משרד החוץ של קנדה: קוראים לאזרחינו לעזוב את איראן עכשיו כל עוד ניתן לעשות זאת בבטחה, בריטניה פינתה את עובדיה מאיראן ומבקשת מאזרחיה להימנע מנסיעות לישראל ● עדכונים שוטפים

פרויקט של קטה בפתח תקווה / הדמיה: VIEWPOINT

כמה שוות ההטבות בשוק הדיור לעמיתי חבר?

מבצע של חברת קטה גרופ למילואימניקים בפתח תקווה מבטיח ארנונה לחמש שנים, ומבצע של חבר בשלושה פרויקטים שונים מציע הנחות עמוקות יותר, של כ־15% ממחיר הדירה ● מאחורי המבצעים

דירה להשכרה / צילום: איל יצהר

קפיצה של 40%: למה יותר מ-1,500 משקיעים קנו דירה בדצמבר?

מחירי הדירות תקועים, ושוק השכירות רותח ומזניק את האינפלציה - כמו שקרה גם בעשור שהחל ב-1998 ● אבל בזמן שהשוכרים יושבים על הגדר וסופגים עליות במחירי החוזים, המשקיעים שמזהים את הפרצה וחוזרים לשוק עם מבצעי מימון אגרסיביים וקוצרים תשואות גבוהות יותר

מטוס הקרב הטורקי KAAN / צילום: Reuters, Anadolu

מטוס העתיד של ארדואן, הרוכשת המפתיעה וההתנגדות האמריקאית

על רקע האמברגו וההרחקות מתערוכות באירופה, התעשיות הביטחוניות הישראליות מגבירות מאמצים באמריקה הלטינית - ופרגוואי מסתמנת כלקוחה חדשה למערכות של התעשייה האווירית ואלתא ● במקביל, רפאל מקימה מפעל מנועים רקטיים בארה"ב, מפרולייט משיקה סמן לייזר חדש, וטראמפ מפעיל לחץ נגד עסקת מטוסים טורקית לסעודיה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

ניקולאי טנגן, מנכ''ל קרן העושר הנורבגית / צילום: Reuters, NTB Scanpix/Nina E. Rangoy

אחת המשקיעות הגדולות בעולם חשפה כלי חדש לאיתור סיכונים

קרן העושר הנורווגית הודיעה כי החלה להשתמש בכלי בינה מלאכותית כדי לאתר סיכונים ולקבל החלטות על מכירת אחזקות ● כך היא עושה את זה

מיני ACEMAN / צילום: יח''צ

אחרי הוזלה של 40 אלף שקל: האם המכונית הזו שווה את המחיר?

המכונית העירונית הקומפקטית של המותג "מיני" מבית ב.מ.וו משלבת ממדים מותאמים לעיר, עיצוב אופנתי והתנהגות כביש מלוטשת שפונה לחובבי נהיגה ● אבל מתלים קשיחים ומחיר שאפתני מגבילים את פוטנציאל השוק שלה

צ'רי מוטורס / צילום: דניאל דהרי

רישיון היבוא של קרסו למותג הדגל שלו צפוי לקבל אישור, אבל רק לשנה אחת

ברשות התחרות סבורים שחידוש הזיכיון של צ’רי בידי קרסו מוטורס אינו צפוי לפגוע בתחרות בשוק הרכב - אך ממליצים להגביל את האישור לשנה בלבד, כחלק מבחינה רחבה של ריכוזיות בענף ● ההמלצה מגיעה בזמן שחברות אחרות, בהם GAC וטלקאר, קיבלו הארכות קצרות של שלושה חודשים בלבד, ובצל הזינוק החד במכירות צ’רי, שהפכו למנוע הרווח המרכזי של קרסו

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה במגמה מעורבת; המניה שזינקה ב-88% מתחילת השנה

ת"א 35 ננעל בעלייה של 0.6%, ת"א 90 ירד ב-0.6% ומדד הבנקים עלה ב-1.4% ● הדולר מתחזק על רקע המתיחות בגזרת איראן ● מניית מגה אור בלטה בעליות והשלימה זינוק של 88% מתחילת השנה ● ואיך סיכמו המדדים את חודש פברואר?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בירידות; מדד הבנקים נפל ב-3%

ת"א 35 ירד ב-1.5% ● מניית מזרחי טפחות נפלה לאחר הדוחות וגוררת עמה את יתר הבנקים ● מניית אנרג'יקס נפלה גם היא בעקבות דוחות חלשים, אשר מקרינים על יתר החברות בסקטור ● חברת הנדל"ן תדהר בדרך להנפקה בבורסה בת"א

מה עשה החיסכון בפברואר? / צילום: Shutterstock

הירידות במניות העיבו, אבל החודש חיובי: מה עשה החיסכון שלכם בפברואר?

למרות הירידות בבורסה בימים האחרונים, חודש פברואר צפוי להסתיים עם תשואה חיובית בקופות הגמל וקרנות ההשתלמות ● לפי תחזית מיטב, התשואה הממוצעת ברוטו של קופות הגמל וקרנות ההשתלמות תהיה בפברואר 0.5% ובחודשיים הראשונים של השנה 2.6%