גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שאיפות פרימיום: מאזדה 3 החדשה זכתה לשדרוג מרשים ביחס לדור היוצא

מאזדה 3 מתברכת בשלדה מהנה לנהיגה, בתא נוסעים איכותי, ובביצועים מכובדים • אבל תג מחיר שאפתני מציב אותה במיקום בעייתי מול ההיברידיות והקרוס-אוברים האופנתיים

האומה היפנית מקדשת את הערך של ציות לבכירים ושמירת סולם ההירארכיה. לפיכך, כאשר החליטה הנהלת מאזדה לפני כמה שנים למצב את החברה בתור "מותג פרימיום ספורט", שמתחרותיו, הן ב.מ.וו, אאודי ושות', כל החברה נרתמה למלא את הצו העליון - ממחלקת הפיתוח והייצור ועד למחלקת השיווק והתמחור.

אובייקטיבית, זו אסטרטגיה בעייתית למותג רכב יפני שצריך להתמודד עם ענקים כמו טויוטה ויונדאי. אבל אם תתפסו בכיר של מאזדה בפינה ותנסו להסביר לו את הבעיה, הוא יחייך (במבוכה) וידקלם לכם את נתוני המבחנים הפנימיים של מאזדה.

נתונים שמראים כי קשיחות הפיתול של שלדת מאזדה 3 החדשה גבוהה מזו של אאודי A3, שרמת בידוד הרעשים והרעידות שלה טובה מזו של ב.מ.וו סדרה 1, ובכלל "נהגי המבחן נהנו לנהוג בה הרבה יותר מאשר במרצדס A קלאס". ומה עם הלקוחות? "הם ידעו להעריך מה שהם מקבלים".

וכך אנחנו מקבלים את הדור החדש של מאזדה 3, מי שהייתה "משפחתית העם" של ישראל, עם מחיר בטריטוריה של דגמי SUV מאירופה או מיפן.

חיצונית, משפחת המאזדה 3 החדשה נחלקת לשני עיצובים. לדגם ההאצ'בק יש עיצוב ייחודי ומובחן, במיוחד כשהוא מגיע בצבעים עזים. את הדגם הזה טרם בדקנו ובמקומו החליט מישהו בחברה, כנראה עם חוש הומור, לשלוח לנו את דגם הסדאן ועוד בצבע לבן.

לסדאן יש פרופורציות "פאסטבק" נמרצות וקווי מרכב מלוטשים. מי שיתעמק בפרטים יבחין בהשראה של אאודי בחרטום ובסימנים לאלפא רומיאו בעיצוב הזנב, אבל המראה הכללי שלה הוא עדיין אבולוציה נטולת סיכונים של ה-3 היוצאת.

מאזדה 3 סדאן

השינוי מתחיל בתא הנוסעים המרווח

תא הנוסעים מפצה על החסך עם מערך פיקוד שעוצב בהשראת ב.מ.וו, כולל לוח מחוונים "היברידי", שמסווה את הצג הדיגיטלי בתור שעון מהירות אנלוגי עגול. כמו אצל ב.מ.וו, יש כאן גם מסך מולטימדיה אופקי "צף" ומערך שליטה בתפריטים, שממוקם מסביב למוט ההילוכים. כל העסק עטוף בנדיבות בחומרי דיפון רכים ואיכותיים למגע, שמכסים מקומות שבהם נהגי משפחתיות רגילים לפגוש פלסטיק קשיח. בידוד הרעשים יעיל מאוד ואיכות הייצור הדוקה ומרשימה.

עם זאת, הטון הכללי שקט בניגוד בולט לאופנת ההייטק: הגרפיקה של לוח המחוונים שמרנית וכל תפריטים השליטה התקניים, שעברו הסבה לעברית, הם בגוון אפור משעמם. היינו צריכים לסנכרן את המסך עם הטלפון (אייפון בלבד) או להפעיל את מצלמת הרברס כדי להיווכח שאכן מדובר במסך צבע.

מרחב הברכיים מאחור נדיב גם למבוגרים גבוהים מהממוצע, אם כי הנוסע האמצעי מאחור יצטרך להסתגל למנהרת תמסורת גבוהה בין רגליו - תזכורת לכך שלרכב יש גם גרסאות הנעה כפולה בחו"ל. מרחב הראש סביר וכל המושבים מלפנים נוחים גם לנסיעות ארוכות. תא המטען שימושי אך חלק מהמתחרות מציעות הרבה יותר נפח.

האבזור התקני כולל כעת מערך מקיף של מערכות סיוע אקטיביות לנהיגה - שאת כולן ניתן לבטל בלחיצה על מתג אחד כמו אצל ב.מ.וו, האבזור התקני כולל גם גג חשמלי צנוע, חישוקים נאים, כניסה והתנעה ללא מפתח ועוד. אבל תפעול המושבים עדיין ידני, אין מערכת ניווט תקנית וריפוד הבד העמיד העלה בנו זיכרונות מעידן הליסינג.

על הכביש זוכה המאזדה 3 לנקודות זכות רבות. אמנם החברה כבר ירדה מקמפיין ה"זום זום" הביזארי, שנועד להדגיש את מחויבותה להנאה מנהיגה, אבל זו אחת ממשפחתיות ההנעה הקדמית המהנות ביותר בשוק.

ההיגוי מאוזן היטב ומאפשר שליטה מדויקת מאוד בגלגלים בעיצומה של פנייה חדה, תנודות הגוף נשלטות היטב תחת עומס של כבישים מפותלים, והעברות המשקל מהירות, זורמות וקלילות, למרות שזה לא הרכב הכי קליל בקטגוריה שלו. בקיצור, ערך מוסף לנהגים שמצפים לקבל מהמשפחתית שלהם יותר מאשר הגעה מנקודה א' לנקודה ב'.

בהתחשב ביכולות הדינמיות, נוחות הנסיעה סבירה על רוב המשטחים הטיפוסיים והיציבות הכיוונית טובה. עם זאת, מהמורות משמעתיות יחלצו תגובה די נוקשה מהמתלה האחורי ויש בקטגוריה הזו מכוניות עם כיול ידידותי יותר עבור המהמורות בישראל.

המנוע החדש נשאר בינתיים בחו"ל

מאזדה מציעה בחו"ל את ה-3 החדשה עם מנוע בנזין מהפכני, שאמור לשלב ביצועים ספורטיביים עם חיסכון מרשים בדלק ופליטה נקייה. אבל אלינו ממשיך להגיע מנוע ה-2 ליטר המוכר ונטול הטורבו, בגרסה האמריקאית שלו עם 165 כ"ס ותיבה אוטומטית בת 6 מהירויות.

זהו מנוע חלק ונעים ובידוד הרעשים המשודרג שמעדן מאוד את צליליו המכאניים המחוספסים בסל"ד גבוה. אין לנו תלונות גם לנתון של זינוק מאפס ל-100 קמ"ש ב-8.5 שניות ועל הכביש המהיר קל מאוד לשייט למרחקים ארוכים במהירויות בלתי חוקיות בעליל.

אבל חסרה לנו קצת ה"בעיטה" המוכרת של מנועי הטורבו החזקים, ויחסית לשאיפות הספורטיביות הצליל שלו שקט ונטול דרמה. לתיבה האוטומטית יש אמנם רק שש מהירויות, אך לאורך זמן ובמגוון מצבי נהיגה היא עדיין עושה לטעמנו את מלאכתה בצורה רהוטה ונעימה יותר, משלל תיבות ה-CVT והתיבות כפולות המצמדים האופנתיות.

כצפוי, צריכת הדלק ניצבת על הצד הגבוה בסקאלה המשפחתית עם כ-12 ק"מ לליטר בתנאים ריאליים.
בשורה התחתונה, מאזדה 3 החדשה היא יצירה הנדסית ראויה להערכה. זו משפחתית מרווחת עם איכויות ייצור וגימור מעולם הפרמיום. יש גם בונוס של הנאה בנהיגה נמרצת, שאותו כבר הפסקנו אפילו לצפות ממשפחתיות בעידן הבטיחותיות והסמי-אוטונומי של ימינו. אנחנו גם לא מזלזלים בערך של מוניטין האמינות והסחירות של המותג.

אבל עם תג מחיר של 145 אלף שקל, המאזדה החדשה יוצאת לשוק שנשלט מצד אחד על ידי היברידיות ראויות, שנהנות מיתרון משמעותי של מס וצריכת דלק, ומצד שני על ידי רכבי קרוס-אובר מאובזרים, שממוצבים בימינו גבוה יותר על מטריצת הסטטוס-לשקל. בשוק הזה, ובמחיר הזה, ספק אם ה-3 תהיה הנשק הנכון ל"קאמבק" של המותג. 

חלק מהמתחרות

טויוטה קורולה היברידית

140 אלף שקל, לפני עליית המס של ינואר, עולה קורולה סדאן הייבריד החדשה בגרסת "לימיטד" המאובזרת היטב. היא מסתפקת ב-122 כ"ס ומאיצה מאפס ל-100 קמ"ש ב-10.7 שניות, אך המכונית מרווחת מאוד, מאובזרת היטב ומחזירה כ-23 קילומטרים לליטר על פי הנתון הרשמי


הונדה סיוויק סדאן 1.5 טורבו

155 אלף שקל עולה סיוויק סדאן 1.5 ליטר טורבו בגרסה המאובזרת עם מערכות בטיחות מקיפות. הממדים נדיבים, בסיס גלגלים של 2.7 מ' מספק הרבה מרחב מאחור והתנהגות הכביש חדה ונמרצת. המנוע מייצר 182 כ"ס, משודך לתיבה רציפה ומאיץ מאפס ל-100 קמ"ש ב-8.1 שניות

סקודה אוקטביה 1.5 טורבו

עם מחיר פתיחה של 135 אלף שקל מציעה האוקטביה המחודשת ממדים חיצוניים ופנימיים מאסיביים, והחל מהשנה גם מנוע 1.5 טורבו עם 150 כ"ס, שמאיץ את המכונית מאפס ל-100 ב-8.2 שניות. הגרסה המאובזרת יותר, שמקבילה למאזדה, עולה 151 אלף

עוד כתבות

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמודה: ישראל לא לחצה מספיק על חמאס ולכן אין עסקת חטופים

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"