גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

Viz.Ai מגייסת 50 מיליון דולר כדי לעזור לאבחן שבץ במהירות

החברה הישראלית פיתחה מערכת לזיהוי שבץ שמבוססת על בינה מלאכותית, ובפברואר האחרון קיבלה אישור לשיווק מוצריה בארה"ב ● ד"ר דוד גולן, ממייסדי החברה: "כל דקה שחוסכים בטיפול בשבץ מוחי מעניקה לחולה שבוע של חיים בריאים"

חברת Viz.Ai, שפיתחה מערכת בינה מלאכותית לזיהוי שבץ, הודיעה על השלמת סבב גיוס שני בהיקף של 50 מיליון דולר, בהובלת קרן Greenoaks Capital ובהשתתפות הקרנות Threshold, CRV והמשקיעות מהסיבוב הקודם GV (לשעבר גוגל וונצ'רס) וקליינר פרקינס.

Viz.AI עושה שימוש בבינה מלאכותית כדי לנתח במהירות ובדייקנות סריקות סי.טי. לשם אבחון מהיר ומדויק של שבץ. החברה קיבלה אישור שיווק בארה"ב למוצריה בפברואר 2018, ולפני כשנה גייסה 21 מיליון דולר. כמו כן, לפני כמה חודשים חתמה החברה על הסכם שיווק מול חברת המכשור הרפואי הבינלאומית מדטרוניק .

Viz.ai הוקמה לאחר שהמייסד, ד"ר דוד גולן, סבל בעצמו משבץ וכך הכיר את הקושי שבאבחון הבעיה. גולן העריך כי היכולות שלו בתחום למידת המכונה מתאימות לפיתוח של אלגוריתם אבחון כזה. הוא חבר לד"ר כריס מנסי, נוירוכירורג ובעל MBA מסטנפורד, והשניים הקימו יחד את החברה.

אוטומציה בתחום אבחון השבץ היא משמעותית, משום שיש פרק זמן קצר מאוד - בממוצע שש שעות מהאירוע - שבו ניתן לטפל באמצעות טיפול תרופתי. בתוך פרק זמן זה על המטופל להבין שלקה בשבץ, להגיע לבית החולים, להתקבל במיון ולעבור סי.טי. ופענוח. כל שלב כזה שניתן להאיץ, יכול להציל חיים ורקמת מוח.

כך למשל, רופאים מרשת בתי החולים Novant Health דיווחו כי במקרה חסימה של עורק גדול שמוביל ישירות למוח, הפרוצדורה הקלאסית של סילוק החסימה אורכת כ-30 דקות, ועם הטכנולוגיה של Viz.ai יכול התהליך להתקצר אפילו עד כ-10 דקות בלבד.

החברה מאגדת את התוצאות מצילום הסי.טי. של המטופל, מתריעה על אבחון של שבץ במהירות האפשרית, וגם שולחת את המידע לטלפונים של כל צוות הניתוח - כדי לחסוך את הזמן בו רופא אחד שראה את הסריקות מסביר לאחרים מה מתרחש. כיום יש חברות רבות שעוסקות בתחום הניתוח של סריקות הדמיה באמצעות בינה מלאכותית, ביניהן זברה ו-Aidoc הישראליות.

מדטרוניק רכשה כבר שתי חברות ישראליות

מדטרוניק, חברת המכשור הרפואי הגדולה בעולם שעימה נחתם כאמור שיתוף הפעולה השיווקי, מייצרת ומשווקת מכשירים רפואיים לטיפול בשבץ, ולכן יכולה להיות סינרגיה בין התחומים. בשנים האחרונות מדטרוניק פיתחה גישה עסקית הכוללת חתימה על הסכמי שיווק מול חברות שפיתחו יכולות אבחון ויכולות ניווט בתחומים בהם היא מפתחת מכשור רפואי, ביניהן כשש חברות ישראליות. שתיים מהחברות הללו גם נרכשו על ידי החברה: מזור, באקזיט ענק של 1.6 מיליארד דולר, ו-Av Medical באקזיט צנוע יותר של כ-30 מיליון דולר.

המערכת של Viz.ai מותקנת היום בכ-300 בתי חולים בארה"ב. החברה מונה כ-80 עובדים, ובכוונתה להכפיל את מספרם בשנה הקרובה. סכום הגיוס נועד גם להתפתחות מחוץ לארה"ב, וכן לפיתוח מוצרים חדשים. עד היום גייסה החברה סכום כולל של 78 מיליון דולר.

גולן אמר ל"גלובס" כי "המשימה שלנו היא להגביר נגישות לטיפולים מצילי חיים בשבץ. בשימוש בטכנולוגיה שלנו אנחנו רואים הפחתה משמעותית בזמני הטיפול, חיסכון לחברות ביטוח ושיפור במצב החולים. סבב הגיוס הזה יאפשר לנו להגיע לשווקים רבים יותר ולזהות מחלות ומצבי חירום רפואיים נוספים באופן אוטומטי, במטרה לשפר את רמת הטיפול הרפואי".

לדברי ניל שאה, שותף בקרן GreenOaks Capital שהובילה את הגיוס, "כמויות הנתונים ברפואה גדלות באופן אקספוננציאלי. Viz.ai נמצאת בעמדה נהדרת לניצול המידע כדי ליצור תובנות רפואיות בזמן אמת ולהשפיע על הרפואה. אנחנו רואים בחברה דוגמה לאופן שבו הרפואה תתבצע בעתיד".

"אנחנו הופכים לחלוטין את האופן שבו מתבצע הטיפול"

"כל דקה שחוסכים בטיפול בשבץ מוחי מעניקה לחולה שבוע של חיים בריאים", מסביר גולן, ואומר כי "אין אח ורע לזה בחשיבות של מהירות האבחון. יש טיפול מציל חיים, צנתור מוח, אבל רוב החולים לא מקבלים אותו בזמן. אנחנו רוצים לוודא שהחולים יקבלו טיפול כולם, וכמה שיותר מהר.

"מי שכבר במערכת וכבר עובר את סריקת הסי.טי., לפעמים מחכה עד שלוש-חמש שעות עד שמגיעה ההחלטה של הרופא. ואמרנו שדקה זה שבוע, ועוד לפני שדיברנו על הנכות בזמן החיים הללו. אצלנו תוך כמה דקות הצילום נמצא אצל מצנתר, אפילו מבית חולים אחר, והוא מתריע לצוות בבית החולים שבו בוצעה הסריקה שיש כאן מקרה דחוף. שם הרופא יכול להגיד 'לא ידעתי שבכלל הסתיימה הסריקה'. אנחנו הופכים לחלוטין את האופן שבו מתבצע הטיפול".

לגבי מדטרוניק אמר גולן כי "חטיבת הצנתור של מדטרוניק היא אחת החטיבות הצומחות שלהם, ולכן הגיוני שהם ירצו להגדיל את כמות המטופלים שמקבלים את הטיפול הזה ואת הצלחתו. זו הצלחה. אנחנו רואים במערכת דמוקרטיזציה של הטיפול הרפואי, כאשר בכל בית חולים אדם יכול לקבל אבחון מהיר לשבץ ובזכות זאת את הטיפול הכי חדשני - ולא רק בבתי החולים המרכזיים והנחשבים ביותר". 

עוד כתבות

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ משוחח עם עיתונאים / צילום: ap, Evan Vucci

CNN: תקיפה של ארה"ב באיראן אינה צפויה בקרוב

טראמפ נתן אתמול דדליין לאיראן: 10 ימים או 15 ימים • טראמפ בהצגת מועצת השלום: "אסור שיהיה לאיראן נשק גרעיני" • איראן במכתב למזכ"ל האו"ם: אם נותקף - נגיב נגד בסיסים אמריקניים באזור ● עשרות אזרחים ישראלים חצו אמש את גדר המערכת משטח מדינת ישראל לרצועת עזה והושבו ע"י צה"ל ● עדכונים שוטפים

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

הדגם שחוגג חמש שנים על הכביש וממשיך להיות רלוונטי

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

עליות בבורסת תל אביב; מניית נייס עולה ב-4%, טבע ב-1.5%

המניות הדואליות חוזרות בפערים קטנים ● הבוקר: ירידות באסיה, עליות קטנות בחוזים בניו יורק ● דריכות בוול סטריט לקראת ההכרעה על מכסי טראמפ ● השקל מתחזק הבוקר ויורד מתחת ל-3.13 שקלים לדולר ● מחירי הנפט עולים ● אמזון עקפה את וולמארט והפכה לחברה הגדולה בעולם לפי הכנסות ● הקרן האקטיביסטית שמהמרת: כוכבת ה-AI הבאה היא מיפן

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק