גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מחאת הורים בת"א: על העירייה לחדול להשתמש בפלסטיק בגנים

אוזלת-היד של עיריית ת"א בנושא שימוש בכלי פלסטיק לא משאירה את ההורים אדישים: בשעה זו מתקיימת הפגנה של הורים וילדים מחוץ לעיריית ת"א, במחאה על שימוש בכלי פלסטיק בגני העירייה ובצהרונים ● מארגנות ההפגנה: "כל יום בת"א בלבד נזרקים 100 אלף כלים חד-פעמיים – 20 מיליון בשנה" ● עיריות אחרות ברחבי ישראל כבר זנחו לחלוטין את השימוש בפלסטיק החד-פעמי

הפגנה נגד שימוש בפלסטיק בכיכר רבין בתל-אביב / צילום: מעיין קרשן
הפגנה נגד שימוש בפלסטיק בכיכר רבין בתל-אביב / צילום: מעיין קרשן

בשעה זו מתקיימת הפגנה של הורים וילדים מחוץ לעיריית תל-אביב, במחאה על שימוש בכלי פלסטיק חד-פעמיים בגני העירייה ובצהרוני המסגרות החינוכיות. ההפגנה היא פרי יוזמתן של דפנה יודפת, מדריכת הורים ומנחת קבוצות, וגליה רופין, מהנדסת בהייטק, שתי אימהות לילדים בגנים ציבוריים, שהחליטו למחות נגד המחדל הסביבתי והפקרת בריאותם של הילדים האוכלים מדי יום מכלי פלסטיק חד-פעמיים.

בשנה האחרונה יזמו הורים בעיר קמפיין נגד מדיניות העירייה בתחום השימוש בפלסטיק החד-פעמי, וקראו לה לגלות אחריות ולשנות כיוון עוד השנה, בדומה למתרחש במספר ערים אחרות בארץ. ההורים והילדים המפגינים היום דורשים מן העירייה להפסיק מיידית להשתמש בכלי פלסטיק חד-פעמיים לטובת חימום, הובלה, הגשה ואכילת המזון המוגש במסגרות החינוך. נזקי הפלסטיק אינם רק סביבתיים; חימום המזון והשארתו משך שעות בכלים החד-פעמיים הזולים גורמים לזליגה של כימיקלים מסוכנים וספיגתם במזון.

"בתל-אביב יש היום לפחות 650 גנים, ועוד 650 כיתות א-ג, שבכל יום את ארוחת הצהריים מגישים לילדים בכלים חד-פעמיים הכי זולים שיש, כשהמזון נכנס אליהם רותח. מעבר לשינוע המזון בחד-פעמי, הוא מוגש לילדים בצלחות חד-פעמיות וכלי פלסטיק שאין אפשרות למחזר במדינת ישראל. כל יום בתל-אביב בלבד נזרקים 100 אלף כלים חד-פעמיים - 20 מיליון בשנה", אומרת ל"גלובס" דפנה יודפת, מיוזמות המחאה. "עיריית תל-אביב, עירייה שמדברת על חדשנות ויוזמה ומפעילה תכניות העשרה לילדים בנושא אקולוגיה, סביבה ובריאות הגוף - מזינה את הילדים שלנו בכל יום ברעל ומזהמת את הסביבה".

דפנה יודפת ממובילות המחאה / צילום: מעיין קרשן

"אנחנו יודעים שחשיפה למזהמים המצויים במוצרי פלסטיק וזולגים למזון ולשתייה משבשים את הפעילות ההורמונלית בגוף, אבל המחלה (סרטן, סכרת, בעיות פריון) יכולה להופיע רק עשרות שנים מאוחר יותר. בעשור האחרון, התגברה ההבנה שיש קשר בין הדברים ושהפלסטיק החד-פעמי הזול מזיק לבריאותנו. גם אם אומרים שזה מסובך לעבור לכלים רב-פעמיים, אנחנו יודעים שזה אפשרי כי זה כבר נעשה בכמה רשויות מקומיות בישראל, ושזה גם מהלך שמחזיר את ההשקעה שלו תוך כשנתיים", מסבירה ד"ר חגית אולנובסקי, מומחית לניהול סיכוני בריאות וסביבה. "לכן, המאמץ של ועד ההורים הוא מאד ראוי ומתבקש. היום, אין הצדקה לכך שילדים ייחשפו למזהמים בפלסטיק כשיש אפשרות לעבור להגשה בכלים רב-פעמיים ולהובלה בכלי נירוסטה. כל עיר צריכה לתכנן תהליך רב שנתי להפסקת השימוש בפלסטיק החד-פעמי. זו חשיפה עצומה - 5 פעמים בשבוע מגילאי 3 עד גילאי 10 לפחות, ילדים נחשפים בסדר גודל שלא קיים בשום מדינה בעולם למזהמים מפלסטיק - ובגילאים קריטיים מאד להתפתחות. חשיפה יום יומית של ילדים למזהמים מפלסטיק, היא עוול".

גם אם ההורים עצמם מחליטים שהם רוצים לפעול באופן נקודתי ומקומי להוצאת החד-פעמי מן הגנים - הם נתקלים בקשיים רבים. הורים המביעים נכונות להעביר את הגן לכלים רב-פעמיים ולקחת על עצמם את העלויות ואת הלוגיסטיקה - נתקלים לרוב בחומה בצורה של ביורוקרטיה וטרטור. "יש גנים שאישרו להם מדיח ויש גנים שלא. לגן שלנו - לא אישרו. הקב"ט לא איפשר להכניס מוצר חשמלי - הכל זה ביורוקרטיה ואין מישהו אחד שדופק על השולחן", אומרת יודפת. "הכל זה יוזמות פרטיות של הורים נואשים, כי המערכת לא מוכנה לשמוע על פתרון כולל, וזו הסיבה שהתאגדנו. אנחנו דורשים פתרון מיידי, ולא מוכנים לחכות עכשיו עוד שנה כשמדובר בבריאות הילדים שלנו ובשמירה על הסביבה. כיום, גם אם אני רוצה לשלוח את הילד שלי עם צלחת רב-פעמית מהבית ולבקש שיגישו לו בה את האוכל - אין לכך אישור והגן מחויב להגיש את האוכל בחד-פעמי, אחרת הוא מסתכן בקבלת קנס או בפיטורי הגננת. ישנן מסגרות מעטות מאד שהצליחו להתגבר על הקשיים שמערימה הרשות. בית ספר בבלי הצליח לייצר פיילוט של רב-פעמי; ההורים מביאים בכל יום כלי אוכל בשקית בד. בסוף היום הילד מנקה את הצלחת עם נייר ומחזיר הביתה. כל התפעול והלוגיסטיקה: על חשבון ההורים. אפס התערבות של עיריית תל-אביב. מיותר לומר שיש בכך גם חיסכון כספי עבור הקייטרינג, שאיננו נדרש לשלם על הצלחות והסכו"ם, וגם מעבר שלו לכלי נירוסטה עשוי לחסוך לו כסף רב בטווח הרחוק".

זו השנה השנייה שבה יודפת ורופין מנסות לעורר את העירייה לפעול ולשנות את דרכיה בנושא הכלים החד-פעמיים. לדברי ההורים, העירייה טרם פעלה וטיפלה במצב ואף ביקשה מההורים המוחים לחדול מפעילותם ברשת ולבטל את ההפגנה הנוכחית. "גורמים בעירייה, פיקוח, קבט, מנהלי הקייטרינג - אף אחד לא ענה לנו", מספרת יודפת. "כשהעלתי פוסט השנה פנתה אליי ציפי ברנד, סגנית ראש העיר, ונפגשנו איתה. למרות החיוביות וההיענות, אין אף צעד שנעשה בפועל".

בעקבות הלחץ הציבורי של הורי העיר ופניות רבות שקיבלה בנושא, העלתה במהלך החג ציפי ברנד, שמתוקף תפקידה גם מכהנת כמחזיקת תיק החינוך בעירייה, פוסט לעמוד הפייסבוק שלה, תחת הכותרת "נפטרים מהפלסטיקים והחד-פעמי בארוחות הצהריים בגני הילדים ובצהרונים!". בפוסט כתבה ברנד כי מתגבשת מדיניות לשינוי, ונבדקות ההיתכנות והמשמעויות של הגשת ארוחת צהריים בכלים רב-פעמיים.

כשאין כל התחייבות או לוח זמנים מצד העירייה, וכשיוזמות הורים פרטיות נתקלות בקשיים, ההורים מרגישים כי הם נותרו מבולבלים מול מילים והבטחות, כשעליהם להמתין להליך הבדיקה, גיבוש התוכנית והיישום של העירייה - תהליך אשר יכול להיערך זמן רב. זאת, בזמן שעיריות אחרות ברחבי הארץ כבר מיישמות הלכה למעשה מדיניות של הפסקת שימוש בכלים חד-פעמיים במסגרות החינוך ובמוסדות העיר, וגם בחופי הים.

ברנד נכנסה לחלל כמעט ריק, כשעיריית תל-אביב לא מיישמת מדיניות מתקדמת בנושא הפלסטיק ולא עוסקת בנושא כלל. היא עצמה איננה מרוצה ממדיניות החד-פעמי המונהגת כיום, ובתקופה הקצרה בה היא מכהנת כסגנית ראש העיר, היא מנסה לקדם את היוזמה להיפרדות מהכלים המזיקים.

לדבריה, מכרזי כוח-האדם נבדקים כיום בניסיון למצוא פתרון רחב לסוגיה, והיא מקווה כי בתקופה הקרובה תוציא העירייה הנחיה שתנהיג מדיניות חדשה לכלל המפעילים. היא מדגישה כי בתקופת הביניים העירייה תתמוך ותעודד יוזמות מקומיות של הורים וגננות לשימוש ברב-פעמי, "בכל מקום בו אין התנגדות נחרצת של המפעילים".

בעת הפתיחה המחודשת של מכרזי הצהרונים שתתרחש השנה, שואפת ברנד להכניס את נושא הפרידה מהכלים החד-פעמיים לחוזה העבודה, וגם להכניס מדיחים לגני הילדים, כשהמכשול הצפוי הוא התנגדות העובדים.

נותר להמתין ולראות האם עיריית תל-אביב תיזום ותוביל, גם אם באיחור ניכר, ביטול שימוש בכלים חד-פעמיים, או תותיר את הנושא בידיהם של הורים בודדים המבקשים לקחת את האחריות לידיהם וליישם שינויים בגני ילדים מסוימים בלבד.

לאן נעלמו מדיחי הכלים מהגנים?

מבירור שערכנו עם גננות ותיקות, מתברר שנושא החד-פעמי בגנים הוא עניין של השנים האחרונות. לפני כן, הסייעות היו שוטפות כלים או שהיה שימוש במדיחים. לטענת יודפת, "לפני כמה שנים עיריית תל-אביב פשוט הוציאה את המדיחים מכל הגנים. מלבד הכנסת מדיחים לגנים, יש יוזמות שונות ופתרונות נוספים הניתנים ליישום כבר היום". ואכן, כשם שכלי הפלסטיק החד-פעמיים הם מוצר חדש יחסית במסגרות החינוך, מתברר שהוצאתם מן המסגרות העירוניות היא אפשרית. בניגוד לעיריית תל-אביב, עיריות רעננה, כפר סבא ופרדס-חנה החליטו לצמצם את השימוש בכלים חד-פעמיים, ומוכיחות שלא מדובר בגזירת גורל או בפעולה סבוכה ומורכבת. ברעננה כבר כמה שנים שכלל לא משתמשים בכלים חד-פעמיים במוסדות החינוך. בנוסף, הופסקה רכישת הכלים החד-פעמיים במשרדי העירייה וניתנה הנחיה לא לרכוש כלים חד-פעמיים, וכרגע נעשה שימוש רק במלאי הקיים, עד לכשיסתיים.

רגע לפני החגים הכריז אמיר כוכבי, ראש עיריית הוד השרון, על "מהפכה סביבתית" שתונהג בעירו, במסגרתה יוצאו תחילה הכלים החד-פעמיים ממחצית מהצהרונים ויותקנו בהם מדיחים. "בחרנו לפעול מיידית להוצאת הכלים החד-פעמיים ממערכת החינוך ומבני הציבור בהוד השרון משום שמשבר האקלים מושפע ישירות מתרבות הצריכה הזאת וכי אנחנו מבינים את האחריות שלנו כמובילי הרשות המקומית בתמונה הכללית. יש לנו רק כדור ארץ אחד", אומר ל"גלובס" אמיר כוכבי, ראש עיריית הוד השרון. "אנחנו מבצעים זאת בדירוג ובשלביות ביצוע כדי להתגבר על החשש של הצוותים משינויים שכן זה החסם המרכזי והגורם מספר אחד לכשל רפורמות במערכות כאלה. במקביל אנחנו מפיקים לקחים ונפעל ליישמם לטובת המשך ביצוע מוצלח".

מועצת פרדס חנה-כרכור גם עברה השנה לכלים רב-פעמיים; בשיתוף עם יוזמות הורים מקומיות, העירייה נפרדה השנה משימוש בכלים חד-פעמיים במסגרות הילדים, לרבות שינוע המזון בכלי נירוסטה, ודיווחה כי תשקיע בצעדים הללו השנה 100 אלף שקל. ראש המועצה, הגר פרי-יגור, אומרת כי "זהו מהפך בריאותי וסביבתי עבור כ-900 מילדי הישוב אשר מקבלים ארוחות צהריים במסגרת צהרוני גני הילדים בפרדס חנה-כרכור אשר יוצא לדרך הודות לשותפות המשמעותית והפורה בין הרשות המקומית להורים. השימוש בחומרים חד-פעמיים לשינוע ולאכילתו של מזון חם ומבושל המיועד לארוחת צהריים חייב אותנו לבצע שינוי מהותי ומקיף. לא יעלה על הדעת כי ילד יאכל שניצל עם כפית מפלסטיק. זהו מהלך שמכבד את הילדים ומאפשר שמירה על איכות הסביבה, חווית אכילה נעימה יותר ושמירה על בריאותם ועל איכות חייהם של ילדי הישוב".

עוד כתבות

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד