גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פרשת השחיתות ברשות המסים: טיוח מספר ארבע

המשנה לפרקליט המדינה קיבל לאחרונה מהמשטרה תיק העוסק בפרשת השחיתות ברשות המסים וטיוח הפרשה ע"י רות דוד, וזהו עוד תיק שהמשטרה החליטה לגנוז בלי לגבות עדויות ● הערעור על סגירת התיק הראשון נדחה ● הפרקליטות: "התיקים התבקשו אך ורק לצורך העיון בהם" ● המשטרה: " התיקים נבחנו ע"י גורמי החקירות הבכירים במשטרה"

עו”ד רות דוד / צילום: ליאור מזרחי
עו”ד רות דוד / צילום: ליאור מזרחי

"זה עוד טיוח בפרשת השחיתות בצמרת רשות המסים וביחידת החקירות של מכס-מע"מ", אומר גורם המעורה בפרשה, "הפרקליטות והמשטרה מתעקשים לא לחקור באופן אמיתי, כנראה מחשש לפתיחת תיבת פנדורה של תקופת רות דוד כפרקליטת מחוז תל-אביב, כולל הטיוח הראשון של דוד עצמה בקיץ 2004, כאשר סגרה בפעם הראשונה את תיק השחיתות החמור ביותר בתולדות המדינה, תוך יומיים בסוף השבוע. רפי רותם מתעקש כבר 15 שנים להטיח את ראשו בקיר, אבל לא מצליח לעבור את שכבת הטיח שעל הקיר. לא מובן איך נותר לו דלק להמשיך, כשברור על פני הדברים שמטרטרים אותו בלך תשוב ומושכים זמן, בלי להתייחס לתוכן של טענותיו".

יהושע (שוקי) למברגר, שהתמנה בסוף 2004 לתפקיד המשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים, הוא האיש שקיבל לידיו את הערר שהוגש על הטיוח הראשון בפרשה. את הערר על סגירת תיק החקירה על-ידי רות דוד הגיש חושף השחיתות ברשות המסים רפי רותם, שהיה קצין המודיעין ביחידת החקירות של רשות המסים. שוקי למברגר דחה ב-2006 את הערר שהגיש רותם.

 רפי רותם/ צילום: שלומי יוסף

שלמה (מומי) למברגר, אחיו של שוקי, שמונה ב-2017 לתפקיד משנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים, הוא האיש שהטיוח הרביעי הגיע לידיו לפני שבועות אחדים. אלה נסיבות אישיות חריגות: שני אחים, באותו תפקיד בכיר בצמרת הפרקליטות, מול אותה מסכת עניינים וחשדות חמורים.

השופט בדימוס דוד רוזן, נציב הביקורת על מערכת התביעה, תיאר בדוח המיוחד שלו ב-2017 את הפרשה כטיוח. לדבריו, רות דוד סגרה את תיק החקירה והחליטה לבער אותו "מסיבות עלומות, כדי לא לומר מוזרות ותמוהות". דוח הנציב רוזן אינו מתיישב עם ההחלטות במשטרה ובפרקליטות על סגירת תיקי פרשת רשות המסים.

השופט דוד רוזן / צילום: תומר אפלבאום

האחריות ורגשי האשמה

רותם, בסיוע עורכי הדין איתן ענבר ופנחס פיני פישלר, לא מפסיק לפנות לפרקליטות ולמשטרה בטענות על טיוח. הדיבור החריף והזועם שלו, במילים קשות, בכל פורום וללא מעצורים, כולל באולמות המשפט, הוא גורם משמעותי ביחס העוין של מערכת אכיפת החוק אליו ולטענותיו, ובמאמץ שלהם להציג אותו כאדם אלים ולא רק בדיבור. מלבד רותם, רק שני חברים אחרים בקבוצה לא הססו לחשוף את זהותם: מי שהיה ממונה מע"מ תל-אביב שוקי משעול, הראשון שהתריע על היחסים בין רונאל פישר ורות דוד, ומי שהיה חוקר בכיר עו"ד חיים שצ'ופק, שחשף והחרים הברחה ענקית של כנופיית פשע, שבאופן מסתורי הוחזרו לה המוצרים המוברחים.

הדלק שמניע את רותם הוא תערובת: תסכול על הטירפוד והטיוח של הניסיונות לחשוף את השחיתות ביחידת החקירות ובצמרת רשות המסים; יחס המשטרה והפרקליטות כלפיו; סידרת מעצרי השווא על-ידי המשטרה בחשדות מופרכים; מה שעבר עליו במעצרים וטענותיו על הכאתו (מצוי בהליך משפטי); מקור הזעם העיקרי נעוץ בעובדה, שרותם הוביל בגלוי את "קבוצת ה-15", חוקרים ביחידת החקירות של רשות המסים, שבמהלך שלא היה כמותו בתולדות השחיתות, חתמו על תלונה משותפת, כאשר כל אחד מהם פירט את השחיתות אליה נחשף בגיזרה שלו, והם דרשו יחד הקמת ועדת חקירה.

התוצאה של טיוח הפרשה היא, שכמעט כל חברי "קבוצת ה-15", בעיקר אלה שנשארו לעבוד ברשות המסים, נפגעו: בחיים האישיים, בשכר, בהתנכלות הממונים עליהם, בתנאים ובמעמד. כולם מצולקים עד היום. את האחריות ואת רגשי האשמה על תוצאה זו, לוקח רותם על מצפונו. זהו מקור הזעם.

על-מנת להבין באמת מה קרה בפרשת רשות המסים, נולדה דרישה פשוטה וחדה: גם אם קלוש הסיכוי לחקור את הפרשיות עצמן, קמה חובה, בוודאי מוסרית, לגבות עדות מפורטת מכל אחד מחברי "קבוצת ה-15", על תלונתו המקורית, על אופן הטיוח שלה, ועל המחיר ששילם בגלל תלונתו. זה המינימום שמגיע לו, לאוכף חוק שניסה לחשוף שחיתות.

אף אחד מקבוצת ה-15 לא נקרא להעיד

אלה ארבע התחנות העיקריות שהפרשה התגלגלה ביניהן:

  1. הטיוח הראשון על-ידי רות דוד ב-2004, ודחיית הערר על-ידי המשנה לפרקליט המדינה שוקי למברגר ב-2006. על הטיוח של רות דוד הוציא הנציב רוזן דוח חריף ב-2017, ובו המלים "מסיבות עלומות ותמוהות".
  2. "כוח משימה": במחצית 2015 קיבל רותם הודעה מסנ"צ ירון ארם, קצין אח"מ במרחב ירקון, לפיה התלונות והראיות שהציג רותם הועברו לטיפול מיוחד - "בתאום יחידת לה"ב, שם נפתח כוח משימה לבדיקת תלונותיך ותלונות אחרים בנושא".
    מבדיקת "גלובס" עלה, שאף אחד משאר חברי "קבוצת ה-15" לא קיבל זימון להעיד בפני אותו "כוח משימה". התיק התאדה.
  3. "צוות חקירה מיוחד": ביולי 2018 קיבל רותם הודעה מחוקר המשטרה אסף כהן מתחנת תל-אביב צפון, לפיה תפקידו הוא לחקור את התלונות במסגרת צח"מ, צוות חקירה מיוחד. התיק סווג כתיק פ.ח - פשיעה חמורה.
    מבדיקת "גלובס" עלה, שאף אחד משאר חברי "קבוצת ה-15" לא קיבל זימון להעיד בפני אותו "צוות חקירה מיוחד". התיק היה כלא היה.
  4. "המשך טיפול" - סנ"צ אבי אוחיון, קצין אח"מ במטה מרחב ירקון, קיבל בחודש יוני 2019 את חבילת תיקי רשות המסים כולל מהעבר הרחוק, לצורך "קבלת החלטות על המשך הטיפול" בתיקים. סנ"צ אוחיון ערך מסמך מסודר, בו ריכז את החומרים שקיבל מרותם. למשל, מקור מודיעיני שנחשף ומאוחר יותר נרצח; תקיפה מינית של נחקרת על-ידי בכיר ביחידת החקירות; מניעת פעולות נגד אירגוני פשע וקשרים של בכירים ברשות המסים עם משפחות פשע; העיסקה בה קיבל נוחי דנקנר הנחה במס של 1.5 מיליארד שקל ברכישת סלקום; ההבטחה שקיבל מי שהיה מנהל רשות המסים איתן רוב להתמנות לתפקיד יו"ר נייר חדרה, ופרשיות נוספות.
    רותם מסר לאוחיון את רשימת "קבוצת ה-15" ואת פרטי הקשר אליהם. לדברי רותם, אוחיון אמר לו שראש אגף חקירות במטה הארצי, ניצב גדי סיסו, וכן משפטנים, עברו על התיק, בדקו את החומרים, ולפי חוות הדעת הם הודיעו לאוחיון שאין מה לחקור בתיק ולא צריך לחקור.
    סנ"צ אוחיון הודיע לרותם בסוף אוגוסט 2019 על החלטתו לסגור את התיק ולהעביר אותו לפרקליטות לצורך בדיקת תקינות ההחלטות. אוחיון סיווג את התיק בסיווג "כללי", ולא כמו קודמו כתיק "פשע חמור". התיק הגיע ללשכתו של המשנה לפרקליט המדינה מומי למברגר.
    "אילו התיק היה מסווג כתיק פשיעה חמורה, רק לפרקליטות היתה סמכות לגנוז אותו", אומר עו"ד פישלר. "מדובר במשחק של המשטרה שאינו אלא משחק מכור מראש".
    מבדיקת "גלובס" עלה, שגם במקרה זה אף אחד משאר חברי "קבוצת ה-15" לא קיבל זימון להעיד בפני סנ"צ אוחיון. התיק בינתיים בחזקת נגנז, אלא אם מישהו בפרקליטות המדינה יחשוב שיש מקום לעשות בו משהו.

הפרקליטות: "לא היתה כל כוונה לבחון את אופן ניהול התיק המשטרתי"

איך ייתכן שאף אחד מחברי "קבוצת ה-15" לא זומן לתת עדות (בתנאי של חסינות מהתנכלויות), ופרשיות כל כך חמורות נגנזו, שוב ושוב ושוב ושוב, בלי בדיקה ממשית ובלי שחברי קבוצת ה-15 התבקשו להעיד? האם ייתכן שלמברגר לא יתייחס להתחמקות מגביית הודעות של קבוצת ה-15? איך ייתכן שגורמים בפרקליטות הכשירו את גניזת התיקים? האם זהו פחד מפני פתיחת תיבת פנדורה של רות דוד?

הנציב דוד רוזן תמה על כך בעצמו וביקש הסברים. לשכתו של המשנה לפרקליט המדינה מומי למברגר ביקשה מהמשטרה את התיק שאוחיון סגר וסיווג כ"כללי".

בניגוד לדבריו של אוחיון על העברת התיק לפרקליטות לצורך בדיקת תקינות ההחלטות, הפרקליטות מדגישה ואומרת בתגובה, כי "התיקים נגנזו על-ידי סנ"צ אוחיון בהתאם לסמכותו. מכיוון שהוגשה תלונה לנציב רוזן בעניין תיקים אלה, התבקשה המשטרה להעבירם לעיון בלבד, על-מנת שנדע כיצד להשיב לתלונה. לאחר העיון בתיקים הסגורים, הם הוחזרו למשטרה. לא הייתה כל כוונה לבחון את אופן ניהול התיק המשטרתי, או את ההחלטה שהתקבלה. כאמור, התיקים התבקשו אך ורק לצורך העיון בהם לשם מתן המענה לנציב. כפי שמסרנו לנציב רוזן, מר רותם שב וממחזר את טענותיו ואינו מוסר כל מידע חדש. בנסיבות אלה, נמסר לנציב, שניים מהתיקים נסגרו על-ידי סנ"צ אוחיון, והדבר נעשה בהתאם לסמכויותיו".

המשטרה: "דוחים את הטענות על הסף"

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "אנו דוחים את הטענות על הסף, הן ביחס לקציני המשטרה שהוזכרו והן ביחס לגופם של החלטות שהתקבלו ופעולות שבוצעו. התיקים נבחנו על-ידי גורמי החקירות הבכירים במשטרה והוחלט כי אין בתלונות אלה ממש כדי לפתוח בחקירה פלילית, ובהמשך הועברו התיקים לפרקליטות המדינה לבחינה נוספת.

"בטרם ההחלטה לסגור את התיק זומן מר רותם שוב, אולם הציג טענות שכבר נבחנו ולכן הוחלט על סגירת התיקים, וזכות הערר על ההחלטה עומדת לו כחוק בדומה לכל אזרח אחר. למעלה מן הצורך נציין, כי כל הטענות הועלו בפני גורמי אכיפת החוק מספר רב של פעמים, וקיבלו מענה לאחר בדיקה יסודית של הגורמים המקצועיים".

"בית המשפט העיר לעמיאל כי אל לו לסמן לעדים דברים"

במהלך הדיונים בבית משפט השלום בתל-אביב בפני השופט דן בארי, בתיק הפלילי נגד רפי רותם באשמת העלבת עובדי ציבור (25 אישומים מהם זוכה בבית המשפט המחוזי ועל הזיכוי הגישה המשטרה ערעור לבית המשפט העליון), התרחש בתאריך 19.7.15 אירוע חריג. רפי עמיאל, מי שהיה ראש יחידת החקירות עליו התלוננו חברי "קבוצת ה-15", נחקר על-ידי רפי רותם (שייצג את עצמו). בעקבות צעקות וביטויים קשים של עמיאל במהלך חקירתו, כמו "אתה אפס", "אתה הומלס", הפסיק השופט את החקירה ועמיאל התיישב באולם.

העד הבא היה דני יחזקאל, ראש תחום מודיעין ביחידת החקירות. רותם חקר את יחזקאל על פגישה משולשת - רותם, עמיאל, יחזקאל - שבה רותם התלונן על שחיתות ובמהלכה, לטענת רותם, עמיאל הציג לו תמונה של מאיר אברג'יל וסיפר על החברות ביניהם. לפני שהעד יחזקאל הספיק לענות, נופף עמיאל בידיו לכיוונו של יחזקאל וסימן לו להכחיש. העד אמר כי מדובר בתמונה של מישהו אחר. חבריו של רותם באולם מחו בצעקות.

האירוע התרחש לנגד עיניהם של השופט בארי, התובעת המשטרתית שירלי אקרמן והיושבים באולם. השופט הכתיב לפרוטוקול: " יצויין שבית המשפט העיר למר עמיאל שישב באולם כי אל לו לסמן לעדים דברים".

דברים אלה של השופט מעלים את הצורך להתייחס לשאלה, האם לכאורה נעשה מעשה של שיבוש הליך משפטי בתוך אולם בית המשפט. האם היה מצופה שהתביעה המשטרתית תטפל באירוע על-פי החשד שעלה מדברי השופט בארי לגבי שני בכירים ברשות המסים?

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "באשר לדיון שהוזכר בבית המשפט, הרי ששם נכח מר רפי עמיאל באולם בית המשפט בעת עדותו של מר דני יחזקאל בהתאם להוראות החוק, ובמהלך העדות העיר השופט באופן נקודתי ולא מצא להורות מעבר לכך, לא על פתיחת חקירה ולא אפילו על הוצאה מהאולם. עוד נציין כי בתיק זה הוגשו טענות מופרכות רבות כנגד התובעת אשר נבדקו ונדחו על-ידי הגורמים המוסמכים, ואין לנו אלא להצר על כל ניסיון להכפיש קציני משטרה שביצעו תפקידם כחוק לשווא. כפי שמסרנו לנציב רוזן, מר רותם שב וממחזר את טענותיו ואינו מוסר כל מידע חדש. בנסיבות אלה, נמסר לנציב, שניים מהתיקים נסגרו על-ידי סנ"צ אוחיון, והדבר נעשה בהתאם לסמכויותיו".

 *** חזקת החפות: רות דוד לא הורשעה בכל עבירה במסגרת המשפט המתנהל בעניינה. המשפט הפלילי מצוי בשלב ההוכחות, ובמסגרת זו נשמעים עדי התביעה תוך ניסיון של המדינה לבסס את האישומים. במהלך המשפט טוענת דוד לחפותה, וכל עוד היא לא הורשעה, היא זכאית ליהנות מחזקת החפות.

עוד כתבות

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

וול סטריט / צילום: Shutterstock

הירידות בוול סטריט מתמתנות; מטא צוללת ב-10%, אנבידיה עולה ב-4%

נאסד"ק יורד בכ-1.2% ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM צוללת ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● ישראליות: מובילאיי וצ'ק פוינט יורדות בעקבות הדוחות ● המניה המועדפת על ביל אקמן מזנקת לאחר הדוחות ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

העובדים והיזמים ייהנו מ-100 מיליון דולר. מאחורי הקלעים של אקזיט הענק

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו