גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

HOT למועצת הכבלים: לבטל רגולציה בשידורי ספורט הגורמת להאמרת המחירים

ב-HOT טוענים כי החברה הגיעה למצב שבו 55% מההוצאה על תוכן הולכים לספורט בגלל החובות ההיסטוריות שהוטלו עליה ואשר לא עומדות במבחן הזמן ● בחברה מתייחסים גם לחברות הטלוויזיה באינטרנט - עליהן לא חלה כל רגולציה

חברת HOT דורשת ממועצת הכבלים והלוויין להורות על ביטול כל החובות הרגולטוריות החלות עליה בתחום שידורי הספורט, ולפעול לאלתר על-מנת להתאים את הוראות הרגולציה למצב התחרותי בשוק. הפנייה של HOT באה לאחר ניסיונות חוזרים ונשנים לשנות את הרגולציה החלה עליה (ועל חברת yes).

במכתב ששלחה HOT למועצת הכבלים והלוויין והגיע לידי "גלובס", נטען כי החברה הגיעה למצב ש-55% מההוצאה על תוכן הולכים להוצאה על ספורט, מה שלדבריה פוגע בכלל הפקות המקור של החברה, ובא על חשבון רכש מקומי של תוכן ורכש זר. החברה קובלת על כך שלמרות כל תחינותיה היא ממשיכה להיות מחויבת לשדר את ערוצי הספורט תחת תכתיב קשוח של המועצה מה לשדר ומתי, ובמסגרת חבילת הבסיס.

לדברי החברה, "מזה למעלה מ-4 שנים פועלים בשוק הטלוויזיה הרב-ערוצית בישראל ספקי תוכן בלתי מפוקחים (סלקום ופרטנר), הפועלים ללא רישיון וללא מחויבויות רגולטוריות כלשהן. כפי שציינו בפניותינו החוזרות ונשנות בנושא, החלטות מדיניות המועצה יוצרות הסדר לא מידתי ומיושן, בפרט לאור העובדה כי שוק זה מתנהל תחת אסדרה מפלה ובלתי שוויונית זו - אשר הובילה לעלייה של מאות אחוזים במחיר זכויות השידור של מפעלי הספורט השונים".

עוד נכתב כי "עלייה זו נבעה, בין היתר, מניסיונות חוזרים ונשנים של ספקי התוכן הבלתי מפוקחים לרכוש זכויות ספורט בבלעדיות, ומשפיעה אף היא על הצורך המידי לפעול לתיקון המצב הקיים. זה המקום להזכיר את העובדה ששחקנים אלה, בניגוד ל-HOT, אינם מחויבים כלל בהשקעה בהפקות מקומיות ויכולים לבחור איזה תוכן ברצותם לרכוש ולשדר בהתאם להחלטותיהם השיווקיות והמסחריות - וללא כל מעורבות ופיקוח רגולטורי".

עוד טוענת החברה כי "בנוסף, היקף שידורי הספורט הנרחב לו מחויבת HOT, לצד העובדה שכלל הערוצים הרוכשים את זכויות השידור אינן מצויים בבעלות HOT, מקנה כוח מיקוח עודף לבעלי הזכויות במפעלים השונים - בחלקם ערוצים המשודרים על גבי הפלטפורמה וספקים שחלקם אף יכולים לרכוש ולשדר בעצמם. מצב הדברים מציב את HOT כבת-ערובה בידי רוכשי הזכויות ומפיקי הערוצים השונים - אשר רוכשים את הזכויות תחת הידיעה כי ל-HOT אין כל ברירה אלא לשדר מפעלים אלה, בהתאם לתנאים אשר יוכתבו באופן חד-צדדי על-ידם".

החברה מבקשת כאמור לבטל את מפרט שידורי החובה והאירועים המוכרזים על-פי החלטות המדיניות של המועצה, ומסבירה כי היא אינה יכולה להמשיך במצב הקיים. החברה אף רומזת כי העובדה שמועצת הכבלים אינה בודקת את מדיניותה למרות שהבטיחה שתעשה זאת, לא תוכל לעמוד במסגרת של ביקורת שיפוטית.

ממועצת הכבלים והלוויין נמסר בתגובה: "המכתב התקבל במשרדי המועצה ופנייתה של HOT תיבחן לעומק תוך שהמועצה תשקול את האפשרויות השונות בלב פתוח ובנפש חפצה לטובת שוק השידורים וציבור המנויים. נבהיר לציבור הקוראים כי המכתב נשלח לאחר סדרת מפגשים שקיימו עובדי המועצה עם נציגי בעלות הרישיון (HOT ו-yes) לבחינת מדיניות שידורי הספורט של המועצה.

"מדיניות המועצה, שנקבעה ב-2009, הצליחה למנוע זליגה של תוכן פופולרי לערוצים בתשלום וסייעה להפחתת מחירי זכויות השידור לרבות באמצעות איסור בלעדיות על תוכן. במכתב לא פורטו נתונים מפורטים, ולא הוצגה עבודה כלכלית הסותרת את המדיניות הקיימת או מפרטת את כשליה, אם קיימים, מול בעלות הרישיון.

"נדגיש כי עליית מחירי זכויות השידור החלה בעיקרו של דבר אחרי כניסת מתחרים לשוק הטלוויזיה שאינם כפופים למועצה - הכנסתם תחת כנפי הרגולציה הייתה מרסנת באופן משמעותי את עליית מחירי זכויות השידור ומאפשרת למועצה לנהל מדיניות רוחבית בשוק בצורה שתטיב עם כלל הצופים. שידורי הספורט הם אחת הדוגמאות הטובות ביותר לצורך הדחוף באסדרה כוללת של שוק השידורים, תוך יישום ניטרליות טכנולוגית.

"המועצה מבקשת לציין כי חלק מהותי מתכני הספורט שמחירם האמיר נרכשו על-ידי HOT מבחירתה ללא כל חובה או הנחייה רגולטורית לרכושן, ובכך HOT החליטה משיקוליה העסקיים להעלות את ההוצאה על רכש ספורט". 

עוד כתבות

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

דריכות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לתקיפה אמריקאית באיראן על רקע תקיעות השיחות בז'נווה ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, דוברות לאומית. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

חברות הביטוח מוזילות את הביטוח המקיף לרכב / צילום: Shutterstock

מחירי הביטוח לרכב הוזלו בעיקר בדגמים הללו. האם הם יירדו עוד?

שבוע לדד–ליין של רשות שוק ההון, מרבית החברות צפויות להגיש תעריפים מוזלים על פי דרישתו — אחרת ייאסר עליהן לשווק פוליסות חדשות ● גורם בענף: "מרבית החברות הפנימו את המסר" ● על פי בדיקת גלובס, בשנה האחרונה ירדו מחירי הביטוח המקיף לרכב ב–17%

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

כרמיאל. זינוק ברכישת דירות חדשות / צילום: Shutterstock

בין הריסות מטולה לצמיחה בכרמיאל: מה קורה עם מחירי הדירות בצפון?

שוק הנדל"ן ליד הגבול הצפוני יכול לשמש כברומטר לחוסן: בעוד שבקריית שמונה ובכרמיאל נרשמת חזרה של משפרי דיור מקומיים, מטולה וצפת עדיין נאבקות בחורבן ובקיפאון ● ניתוח של נתוני 2025 מגלה היכן המחירים כבר החלו לטפס מחדש

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

עליות בוול סטריט; הישראלית שמזנקת, וזו שנופלת ב-40%

נאסד"ק עולה ב-0.5% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט מזנקים, הדולר מתחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי מזנקת בעקבות הדוחות, סולאראדג' נופלת ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שהן ימשיכו בהמשך השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"