גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בתקווה להשפעה: מה שואפים חברי פורום BSI 

וגם: 
שי וינברג, מנכ"ל עופר השקעות הנכנס, מצטרף לדירקטוריון מליסרון

גיורא בר דעה / צילום: דמיטרי פנצ'קו
גיורא בר דעה / צילום: דמיטרי פנצ'קו

פורום עסקי חדש הושק אתמול אחר הצהריים במכון הורביץ לניהול אסטרטגי שבפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב. על הפורום בשם "BSI - עסקים, אסטרטגיה ואימפקט", הוכרז במסגרת כנס "חדשנות יוצרת אימפקט".

על-פי התוכנית, הפורום יעסוק במודלים עסקיים כמענה לצרכים כלכליים, חברתיים וסביבתיים, הבאים לידי ביטוי בארגונים, החל מחברות גדולות ועד סטארט-אפים בתחומי המזון, הבנקאות, הסביבה, שוק ההון והטכנולוגיה. הצורך עלה מאותו "האימפקט", שעל פי הדוברים בכנס יוצר שפה חדשה "שכל החברות צריכות להכיר ולהתחיל לדבר אותה, תוך שיתוף פעולה בין המגזר העסקי והאקדמיה, וליישם זאת כחלק בלתי נפרד מתוכנית עסקית וכלכלית".

גיורא בר דעה, מנכ"ל קבוצת שטראוס, אמר במפגש שדור המילניאלס מתעניין מהם מרכיבי המזון וקורא את הפירוט על האריזה. בהתייחסו לעובדים, אמר בר דעה, כי "כמועמדים לעבודה המילניאלס מעלים שאלות קשות שדורות קודמים לא שאלו. הם בודקים מה היכולת של חברה לעשות מעבר לשיפור הרווח לבעלי מניות, אלא לייצר ערך לציבור ולכל ממשקי החברה". "האימפקט הוא כבר לא התרומה לקהילה", אמר בר דעה, "אלא השלב של המעורבות ויצירת הפתרונות", הוא הסביר.

במפגש השתתף גם לאונרדו קרוולהו, אסטרטג בכיר להשקעות אימפקט ב-UBS Wealth Management. גם לדבריו "השקעות בנות קיימא והשקעות אימפקט יכולות להוות אמצעי רב עוצמה לקידום שינוי חיובי שגם מאפשר למשקיעים להתאים את ערכיהם האישיים להשקעותיהם".

עוד נכחו: יאיר סרוסי, יו"ר מכון הורביץ ויו"ר אנלייט; ד"ר רוית כהן מיתר, מנהלת המכון; ד"ר טליה אהרוני, מהפקולטה לניהול ע"ש קולר; ליאור שלו משקיע בחברות אימפקט; ג'קי גורן, מנהלת תחום אימפקט בפקולטה; ד"ר יונתן מנוחין, מנכ"ל המכון הישראלי לחדשנות; ג'ק ביגיו, מנכ"ל UBQ למחזור פסולת; איציק פריד, שותף ומנהל קרן Takwin Labs; גרי ליבנת, משנה למנכ"ל UBS ישראל; ואחרים.

ג'ק ביג'יו, טליה אהרוני, איציק פריד, יאיר סרוסי, לאונרדו קרוולהו ורוית כהן מיתר / צילום: דמיטרי פנצ'קו

שי וינברג, מנכ"ל עופר השקעות הנכנס, מצטרף לדירקטוריון מליסרון

ענקית הנדל"ן המניב מליסרון עדכנה על הצטרפותו של שי וינברג לדירקטוריון שלה, וזאת אחרי מינויו לעמוד בראש חברת עופר השקעות הפרטית, באמצעותה מחזיקה ליאורה עופר בשליטה (כ-58%) במליסרון.

וינברג (56) החל לכהן כמנכ"ל עופר השקעות בחודש ספטמבר, אחרי כחמש שנים בהן ניהל את חברת אלייד נדל"ן הפרטית, אליה הצטרף לאחר שעמד בראשות חברת אלקטרה נדל"ן.

בתפקידו בעופר השקעות החליף וינברג את רון אבידן, שעבר לנהל את חברת הנדל"ן למגורים אזורים.

כניסתו של וינברג לראשות עופר השקעות נעשתה זמן קצר לפני שמנכ"ל מליסרון, אבי לוי, נפרד באופן רשמי מתפקידו, בתחילת החודש, ומי שהחליף את לוי בתפקיד הוא אופיר שריד.

את פרידתו הרשמית ממליסרון השלים לוי באחד מהאקזיטים המרשימים של מנהל שכיר בשנים האחרונות, עם מכירת קרוב ל-3% מהונה של מליסרון, שהיוו את עיקר החזקותיו בחברה, תמורת כ-280 מיליון שקל.

מימוש החזקותיו של לוי נעשה בתיזמון אידיאלי מבחינתו, כשהמנייה נסחרת סביב רמות השיא שלה, אחרי קפיצה של יותר מ-40% מתחילת השנה המשקפת למליסרון שווי נוכחי המתקרב ל-10 מיליארד שקל. בעקבות המכירה נותרו בידיו של לוי כ-1.5% ממניות מליסרון, בשווי שוק נוכחי של כ-150 מיליון שקל.

לצד צירופו של וינברג לדירקטוריון, עדכנה מליסרון על ביקושים גבוהים שנרשמו בשלב המוסדי במסגרת הנפקת אג"ח באמצעות הרחבת סדרות קיימות, בעקבותיהם הרחיבה חברת S&P מעלות את דירוגה לגיוס עד ל-700 מיליון שקל, במקום עד 500 מיליון שקל במקור.

משיכון ובינוי לאבן קיסר: אפרת יצחקי מצטרפת להנהלה של יובל דגים

יצרנית משטחי הקוורץ אבן קיסר מינתה את אפרת יצחקי לתפקיד סמנכ"לית משאבי אנוש גלובלית. במסגרת המינוי יצחקי תצטרף לצוות ההנהלה הגלובלי של אבן קיסר. יצחקי תחליף בתפקיד את נירית פלד שפרשה בתום שנה.

ליצחקי (47) ניסיון של למעלה מ-20 שנה בתחום משאבי האנוש, בארגונים ובחברות גדולות. בתפקידה האחרון היא שימשה כסמנכ"לית משאבי אנוש של קבוצת שיכון ובינוי, וקודם לכן עבדה במשך 5 שנים בקימברלי קלארק כסמנכ"לית משאבי אנוש, חברות שבהן שימש יובל דגים, מנכ"ל אבן קיסר הנוכחי, כמנכ"ל. באבן קיסר תהיה יצחקי אחראית יצחקי על מערך הגיוס הגלובלי לצד תחומי אחריות נוספים.

דגים, מנכ"ל אבן קיסר שבתקופתו מונתה יצחקי לסמנכ"לית גם בשיכון ובינוי, מסר: "אפרת מצטרפת לצוות ההנהלה הגלובלי של החברה ואני מאחל לה הצלחה רבה בתפקיד החדש. אני בטוח שניסיונה והידע הנרחב שצברה לאורך שנות הקריירה שלה, יסייעו לנו להמשיך ולפתח את ההון האנושי המצוין הקיים באבן קיסר".

יצחקי מסרה כי היא "שמחה להצטרף לאבן קיסר בתקופה מרתקת זו של החברה. אני מאמינה שפיתוח התחומים השונים הנוגעים למשאבי האנוש, תוך שימת דגש על ההון האנושי, יהווה נדבך חיוני להצלחת חברה".

אפרת יצחקי  / צילום: תמר מצפי

אלעד בנבג'י מנער את שוק הברוקראז': מסחר חינם בבורסה ל-3 חודשים

רגע לפני החלפת השליטה בקבוצת הביטוח והפיננסים הפניקס, בית ההשקעות שבבעלות קבוצת הביטוח יוצא לתחרות שיווקית ראש-בראש במערכת הבנקאית. אקסלנס ברוקראז', חבר הבורסה שבניהולו של אלעד בנבג'י, יוצא במהלך שיווקי שבו הוא מציע לציבור הרחב "אפס עמלות למסחר בבורסה למשך 3 חודשים".

המהלך של בנבג'י מגיע כשנה ורבע לאחר שהבורסה לניירות ערך, שבניהולו של איתי בן זאב, יצאה במהלך משמעותי משלה כשפרסמה מחשבון השוואתי של דמי הניהול הממוצעים האמיתיים שגובים חברי הבורסה עבור ניהול השקעות בשוק ההון ועבור עמלות קנייה ומכירה של ניירות ערך, ושבו התבררה התמונה החד משמעית: פערי ענק בעמלות הממוצעות שגובים חברי הבורסה שבבעלות הבנקים בגין פעולות בניירות ערך, שיקרות משמעותית מאלו שגובים חברי הבורסה של בתי ההשקעות. ואולם, למרות הפערים הללו מרבית הלקוחות זורמים לחברי הבורסה של הבנקים, כשהנושא אף נדון בהרחבה ובחריפות, בבדיקות שעשו רשות התחרות ורשות ניירות ערך.

"בישראל קיים כשל שוק בתחום שירותי הברוקראז'" אומר בנבג'י, כשהוא מפרט כי "מטרת המבצע היא לעורר את המודעות לאלטרנטיבה. אנחנו מתחייבים שגם אחרי 3 החודשים הראשונים ללא עלות, נציע ללקוחות עמלות הנמוכות בעשרות אחוזים מאלה של המערכת הבנקאית ותחרותיות מאוד גם מול בתי ההשקעות הפרטיים". עוד אומרים באקסלנס כי "מטרת המבצע בראש ובראשונה - להעלות את המודעות של הצרכן לבחון את העמלות ודמי הניהול שהוא משלם ולהבין שאפשר גם אחרת".

אקסלנס ברוקראז' היא ממובילות שירותי המסחר העצמאי בבורסה, "והיא שמה לעצמה כמטרה לתת מענה הוגן ובטוח לצרכנים המעוניינים לסחור עצמאית בבורסה בישראל", אומרים בסביבתה. היא אחת מארבעה חברי בורסה בלבד שבבעלות בתי ההשקעות המקומיים, לצד אי.בי.אי, מיטב דש ופסגות.

במסגרת המהלך האגרסיבי, שמנסה לעורר את התחרות היחסית רדומה על לבו של (רוב) הציבור הרחב וקשריו לשוק ההון המקומי, אקסלנס ברוקראז' תאפשר פתיחת חשבון מסחר בבורסה ללא עמלות ודמי ניהול למשך שלושה חודשים. ככל הידוע "המבצע יוצע לסוחרים פרטיים הסוחרים באופן עצמאי וכולל פעילות מסחר במניות, באג"ח בקרנות סל בארץ ובשוקי העולם, ובנוסף נגזרים (אופציות וחוזים עתידים) בארץ ובשוקי העולם".

המהלך נעשה אגב עדנה פרסומית לבורסה ולמסחר בניירות ערך בישראל, בעקבות קמפיינים שהבורסה עצמה הובילה, יחד עם הפרזנטורית עדי אשכנזי, ובעקבות הסכם חסות רב שנתי שהבורסה עשתה עם הליגה לכדורגל. מהלכים אלה של הבורסה נועדו להגדיל את העניין הציבורי בבורסה המקומית.

בית ההשקעות אקסלנס מנוהל על ידי חנה הולנדר. לבית ההשקעות מספר פעילויות שירותים פיננסים ובראשן שירותי בנקאות השקעות וחיתום, נאמנות לאופציות, מסחר בשוק ההון, וניהול קרנות נאמנות בהיקף של יותר מ-40 מיליארד שקל. בית ההשקעות הוקם ב-1992 והוא רשם במחצית הראשונה של 2019 הכנסות של כ-204 מיליון שקל, לאחר שבכל שנת 2018 רשם בהית ההשקעות הכנסות של 204 מיליון שקל.

אלעד בנבג'י  / צילום: איל יצהר, גלובס

עוד כתבות

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?