גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כמה חודשים חיכה עיתונאי האוכל שלנו כדי להשיג מקום למסעדה שמגישה את "הבראנץ' הטוב בעולם"

ארוחת הבראנץ’ של מסעדת מרשאל באוטל ד'אנגלטר בקופנהגן נחשבת לטובה בעולם ● רועי ירושלמי הזמין מקום שלושה חודשים מראש

אחת המנות במסעדת אוטל ד’אנגלטר בקופנהגן / צילום: Rasmus Schou
אחת המנות במסעדת אוטל ד’אנגלטר בקופנהגן / צילום: Rasmus Schou

צהרי יום ראשון, ומסעדת מרשאל (Marchal) שבקופנהגן מלאה מפה לפה. מול המטבח הפתוח של שף המסעדה, אנדראס בו (Andreas Bagh) וצוותו, ניצבים שולחנות ארוכים, מצופים במפות מעומלנות ועבות. עליהן מסודרים תילי-תילים של מנות בסדר מופתי. ראשון מחכה לאורחים מגדל אימתני של קרח וצדפות. אויסטרים מתובלים בשמן זית עדין וחומץ שמפניה, שמקורם בשני חופים - של חצי האי יוטלנד שבמערב דנמרק מחד ומאידך נורמנדי הצרפתית.

לצד המגדל אורבות לסועדים פלוגות של חביתיות בליני קטנטנות, מחופות בקרם פרש ובביצי קוויאר מקומיות. עוד בשולחן, סלמון דני מעושן וכבוש (גרבדלקס) עם גרידת חזרת, קרפצ’יו לפת וביצי אילתית. בקרבתם נחות גם צדפות סקאלופ בצדפתן ולידן צלוחיות ובהן סביצ’ה מדג קוד מקומי, הטומן בחובו קרם אבוקדו וכוסברה.

קוויאר לבראנצ' במסעדת אוטל ד’אנגלטר בקופנהגן / צילום: Rasmus Schou

בפינה אחרת של החלל ניצב הקצב של המסעדה שפורס לפי בקשה נתח חמים של רוסטביף עגל שצלה ורוחץ כעת ברוטב כמהין. עוד מסביבו על קרשי החיתוך: פאטה כפרי משובץ בנתחי ברווז ופיסטוקים ועטור בצק פריך, שחום ומפואר (נו, פאטה אן קרוט); טרטר בקר ופטריות פורצ’יני וחזיר וטריו נקניקים: פרושוטו מאיטליה, חמון איברקו מספרד וקיש לורן ממולא ז’מבון מחבל הבסקים הצרפתי.

במאפים: דייניש מקומי ולחמי השאור השחורים, הכבדים והאימתניים שדנמרק התפרסמה בהם (ובצדק); לחמניות בריוש אווריריות מעניקות להן קונטרה כמו גם קרואסונים, פנקייקים, קרקרים ומספר דו-ספרתי של גבינות מקומיות וצרפתיות. בקינוחים: מרשמלו תוצרת בית מצופה שוקולד בלגי משובח; מוס שוקולד; פנקוטה ליים עם דומדמניות ופטל, פאי מזארן דני ממולא אגוזים וקרם מוקה, סלסלאות עתירות פירות יער ועוד. לא נשכחות גם מנות הביצים: גרסה פרובנסאלית לשקשוקה (ביצים עלומות ברוטב עגבניות מעושנות וגבינת קומטה) לצד ביצי בנדיקט, שעל רוטב ההולנדייז הסמיך שעליהם שרתה השכינה.

בופה הבראנץ מסעדת מרשאל, אוטל ד'אנגלטר  / צילום: Rasmus Schou

בין נגיסה לנגיסה, נמזגת שמפניה צוננת לכוסות הבדולח, והיא נלגמת לסירוגין לצד מיצים טבעיים שנסחטים במקום - וכמובן בלאדי מרי אכזרי ומשגע. בקיצור: כך נראה בופה הבראנץ’ הטוב בעולם. וכן - הכול נפלא בדיוק כמו שזה נשמע.

התפריט משתנה כל רבעון

ארוחת הבראנץ’ של אוטל ד’אנגלטר הושקה במהדורתה הנוכחית בסוף העשור הקודם והוכתרה במהרה בתואר המחייב "ארוחת הבראנץ’ הטובה בעולם", שנקשר לראשה על-ידי מגזינים ואתרים מובילים. לשבחים נוסף לפני חמש שנים גם כוכב מישלן, ומאז לא ניתן למצוא כאן מקום אחד פנוי אם לא מזמינים שלושה חודשים מראש, לפחות.

השף אנדראה בו  / צילום: Rasmus Schou

"אנחנו מפרסמים את המקומות ארבע פעמים בשנה, דקה אחר חצות - ועד שלוש לפנות בוקר כבר אין מקום לכל הרבעון. אנשים יושבים מול המחשבים ולוחצים על מקש הריפרש שוב ושוב ושוב - לפעמים עד שהאתר קורס", מספרת סינה ת’ורפ (Signe Thorup) דוברת המלון.המחיר לסועד: 645 קרונות דניות (כ-330 שקל) - כולל שירות.

על תפריט הבראנץ’, כמו גם על מסעדת מרשאל כולה, אמון השף הצעיר אנדראס בו (35). אחרי שיצר אוכל סקנדינבי מקומי כסו-שף במסעדת גרניום בעלת שלושה כוכבי המישלן שבעיר, החליט ליצור במרשאל מטבח שמבוסס על מתכונים צרפתיים עם חומרי גלם מקומיים ובינלאומיים - ובפרשנות דנית ואישית. המנות בבראנץ’ משתנות על בסיס היצע עונתי והתפריט ברובו משתנה כל רבעון.

בבוקרי השבוע מוגשת ארוחת בוקר מופתית לאורחי המלון (ולסועדים מבחוץ. לארוחה זו, אגב, קל הרבה יותר למצוא מקומות, וגם בשבת) - ובערב מתקין בו תכופות את מנות הדגל החדשות שיצר. לצד מנות כמו דיונון מקומי ברוטב חמאת שמפניה ותלולית קוויאר, החזיר בו לתפריט המוסד הוותיק שניצב בכיכר העיר מאז 1755 את מנת הברווז במסחטה (Canard A la Presse), יצירה מרהיבה מהמטבח הצרפתי שמכינים לעיני הסועדים בעגלת שירות מתגלגלת.

מסעדת מרשאל, אוטל ד'אנגלטר  / צילום: Rasmus Schou

לאחר שסחט את הרוטב בכלי הכסף הגדול והמרשים ("ששימש עד לפני כשנתיים כמעצור דקורטיבי לאחת מדלתות המלון", הוא מספר), בו מרתיח את הנוזל במחבת נחושת. לציר הוא מוסיף ארמניאק ומלהיט יחד לאור להבת אלכוהול כחולה. את הרוטב שהתקבל, ייצוק לאחר כבוד על חזה הברווז שכבר מונח על השולחן, ויגיש עמו גם מנות-צד שיצר מחלקי הברווז הנותרים - סמוסות מטוגנות בהשראה הודית וצלעות עם טוויסט סיני למשל. אפס פחת זה כאן.

הסועדים שחולקים את ארוחת הברווז הזוגית מתבקשים לרשום את מספר ההזמנה שלהם וכן הקדשה בספר עב כרס. שווה לבקש להציץ גם אם לא מזמינים את הברווז הלוהט בלהבות. הברווז, כמו גם תפריט טעימות בכמחצית ממחיר הבראנץ’ (מ-375 קרונות), מוגש גם בצהריים, שגם לה הזמינות לתיירים ספונטניים גבוהה בהרבה.

קופנהגן כבירה קולינרית

תחילת הסתיו עכשיו, וקרני שמש דקיקות נשברות על החלונות הארוכים של המסעדה. בעיר שחורף, בוודאי שבמונחים ישראליים, הוא מנת חלקם של התושבים במשך תשעה חודשים בשנה, ההתחממות הגלובלית הביאה עמה את אחד החורפים השחונים ב-100 השנים האחרונות.

השפעות הגלובליזציה הביאו לא רק את השמש אל קופנהגן, אלא גם מעמד חדש כבירה קולינרית. מסעדת נומה שבעיר - שצפויה להיות מדורגת השנה כמסעדה הטובה בעולם, וזאת לאחר שנפתחה מחדש אשתקד וכבר דורגה מיד במקום השני של מדריך 50 המסעדות הנחשב של סן פלגרינו - אמונה על רנסנס קולינרי שמאיר על סקנדינביה כולה.

מקומות לבראנץ’ במלון אנגלטר אפשר להשיג באתר המלון או באימייל marchal@dangleterre.com 

עוד כתבות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

חיים ילין / צילום: פרטי

"אני לא מוצא את עצמי בתל אביב": חיים ילין לא מפסיק להתגעגע הביתה

הוא היה בממ"ד 12 שעות רצופות, שמע את הערבית, ראה את המלחמה ● אבל איכשהו זה המקום היחיד שעדיין נותן לחיים ילין כוח: "אני נמשך לשם כמו מגנט" ● פרויקט מיוחד 

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"שחקנית מרכזית במזרח התיכון": למה הבכירים הישראליים מתייצבים לתדרך את התקשורת בארצות הברית?

משעות הבוקר המוקדמות, גורמים ישראליים בכירים מתייצבים בתקשורת האמריקאית כדי לתדרך על התקיפה באיראן ● כך בוחרים את גופי התקשורת מולם הם עובדים בארה"ב ומה הם מנסים להשיג?

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

סלט קרעי לחם ב''נעה אפייה מקומית'' / צילום: חיים יוסף

רגע לפני שנפרדים מהחמץ: מסעדה מעולה בהרי ירושלים שמנסה לחבר את כל המנות ללחם

"נעה אפייה מקומית" של אלדד שמואלי רק התחילה לרוץ והשף גויס למילואים ● עכשיו היא מתרוממת, והקו המנחה: מנות שהולכות טוב עם לחם, והלחם מצוין

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

עגלת קפה הקבינה בכפר הס / צילום: שני בריל

ארבע הצעות לטיולי יום שרק המקומיים מכירים - ומשהו טעים ליד: מדור מיוחד לפסח

תצפית מרהיבה אל המדבר בשקיעה, פארק שמרגיש כמו ההיי ליין בניו יורק, האחות הקטנה של מקדש הבשרים משוק הכרמל וקרם לימון ומסקרפונה לקינוח ● יצאנו לארבעה מקומות שונים בארץ כדי לשמוע מהתושבים מהי פינת החמד שרק הם מכירים ומה יש לאכול שם, שגם כשר לפסח

השקל נחלש אל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדיווחים על תקיפה באיראן הביאו לצלילת השקל, אך לא לאורך זמן

שני אירועים שהתרחשו הלילה הובילו לפיחות בשער השקל מול הדולר: הורדת דירוג האשראי של ישראל על ידי חברת S&P ודיווחים על תקיפה ישראלית באיראן ● אלא שלאורך שעות הבוקר השקל החל להתייצב ● מה הוביל לשינוי ומה ניתן ללמוד מהעבר?

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית מתייצבת לטובת וולט: יש לדחות את התביעה הייצוגית להכרה ביחסי עובד-מעביד

לעמדת בהרב-מיארה לא היה מקום לאשר את התביעה הייצוגית מאחר וזו אינה הדרך היעילה וההוגנת להכריע במחלוקת לאור גודלה של הקבוצה הכולל כ-10,000 שליחים ● עוד  נטען כי לא ניתן להכריע בעניינם של כל השליחים על בסיס נתוניו של התובע הייצוגי

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מאחורי הציפייה לאירועים שליליים / צילום: Shutterstock

מדעי האימה: מה קורה למוח שלנו כשאנחנו מחכים לטיל איראני, או אפילו לזריקה

לא נרדמתם בציפייה לטילים האיראניים? מחקרים שעוסקים בציפייה לאירועים שליליים מגלים מה מתרחש במוח בזמן המתנה מורטת עצבים, מה הקשר בין ציפייה לזריקה להתנהגות כלכלית לא רציונלית, וגם איך מתמודדים עם תחושת האימה וחוסר השליטה

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים