גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רעות תקני לי: "משוגעת, שופינג זה לבזבוזים, לא לבנות עסק"

רעות לונברג, מקימת קבוצת הצרכנות האינטרנטית המונה 85 אלף עוקבים, התארחה היום בכנס "עושים שוק" של "גלובס" בנושא E-commerce ● לונברג הסבירה על הפעילויות שהיא יוזמת, על שיתופי-הפעולה ועל ההעדפות של הישראלים - וגם חשפה מה המוצר הנמכר ביותר בקהילה שלה

רעות לונברג, מנהלת קהילת "רעות תקני לי", בכנס "עושים שוק" / צילום: איל יצהר, גלובס
רעות לונברג, מנהלת קהילת "רעות תקני לי", בכנס "עושים שוק" / צילום: איל יצהר, גלובס

רעות לונברג, שכולם מכירים כ"רעות תקני לי", האישה עם 85 אלף העוקבים שלא קונים שום דבר ברשת בלעדיה, הגיעה לכך במקרה. לונברג יצאה לחופשת לידה ארוכה, לאחר שהתפטרה מעבודתה כמנהלת פרסום. היא חשבה שתבלה את זמנה ביוגה תינוקות וריקודים עם מנשא ו"תעוף על החיים". בפועל, האימהות הגיעה עם לא מעט קשיים.

"לא ידעתי איך לאכול את זה", אמרה היום (א') לונברג בכנס "עושים שוק" של "גלובס" בנושא E-commerce. כשחשבה קדימה על הקריירה, לונברג אמרה לאנשים שהיא "רוצה לעסוק בשופינג", ונתקלה בתגובות כמו "היא משוגעת, שופינג זה לבזבוזים, לא לבנות עסק". יחד עם בעלה היא הקימה את "רעות תקני לי", קהילה צרכנית אינטרנטית עם 86 אלף חברים ברמת מעורבות של 90%. מדובר בקבוצת צרכנות, לא קבוצה שפותחים בה את הלב, ולכן מדובר באחוזי מעורבות מאוד גבוהים.

"בין היתר אנחנו כותבים מדריכים של איך לקנות ברשת - איך קונים באמזון או באסוס, מה עושים כשצריך לשלם מס, איך מאתרים חבילה שלא מוצאים, איפה קונים מוצרים לחורף או לבעלי חיים. יש לנו פוסט בקשות שבועי, שבו אני עוזרת לאנשים למצוא דברים שהם מחפשים ברשת, ויש לנו שיתופי-פעולה עם אתרים שונים בארץ ובחו"ל, החל מאיביי, אסוס ועלי אקספרס וכלה באתרים קטנים כמו ליסה אנגל, בולנז'רי ועוד.

"בארץ היו לנו שיתופי-פעולה עם דלתא, קסטרו, בנק הפועלים ורבים נוספים. אני בוחרת בפינצטה את שיתופי-הפעולה, ואנחנו מייצרים כוח רכישה מאוד טוב לספקים. לדוגמה, ביצענו שיתוף-פעולה עם עסק קטן של זוג שמייצר תבלינים. העליתי את החנות שלהם לקבוצה אחרי שהתנסיתי בעצמי, והמלצתי מאוד על ממרח הארטישוק בבלוג שלי. מיד לאחר מכן עדכנו אותי שבכל הזמנה כנראה הוזמן ממרח הארטישוק, וכרגע אי-אפשר להשיג אותו. כל זה קרה בגלל ההמלצה".

למה זה עובד?

"יש הרי לא מעט קבוצות צרכנות, מאימהות קונות ועד סבתא תקני לי. קודם כל - כי זה העסק שלנו, זה לא תחביב. אנחנו לוקחים את זה מאוד ברצינות. אנחנו בודקים, אנחנו שואלים, אנחנו הכול בשביל הקהילה. בשנתיים האחרונות כל הנושא של האונליין תפס קבוצה מאוד גדולה. אנשים מבינים שיותר קל ולפעמים יותר זול לקנות באונליין, במקום לנסוע בסוף יום עבודה לחנות. כשהבנו שהכול דיגטלי, הבנו שמישהו צריך לגשר על הפערים ולסייע לאנשים להכיר יותר טוב את העולם הזה.

"אנחנו מחפשים כל הזמן איך לחדש. אני ערה למה שקורה מסביב ומחפשת איך לתת מענה למשהו חדש ולענות לשאלות בקבוצה. אני כל הזמן חושבת איך להיות בפרונט ולא למחזר את עצמי. הסיבה הנוספת שזה עובד? אני ממש אוהבת לקנות. אני לא באה לחנך או לשפוט אף אחד. יותר חשוב לי שבקבוצה יהיה נעים וכיף, ואני מתלהבת יחד עם האנשים כשהם מקבלים את החבילות.

"אנחנו באמת קהילה, ולא לוח מודעות של מוצרים. יש שם אנשים שמשתפים בתובנות ומסייעים אחד לשני. יש שם הרבה יותר מרק צרכנות. אני משתפת שם את הסיפורים האישיים שלי, ואנחנו עושים גם מפגשי אוף-ליין. כשחגגנו שנתיים ל'רעות תקני לי' ,פגשתי את כל אנשי הקהילה, וזה קצת מעבר לניכור של פייסבוק. כסף הוא לא הכוונה שלנו. הקהילה מעל הכול. אנחנו לא ניקח כל שיתוף-פעולה ולא נפרסם בכוח דברים שלא מתאימים. קודם כל חשובה לי השקיפות שלנו מול האנשים".

אז איך מכניסים כסף?

"יש לנו שיתופי-פעולה עם גופים רבים. אם מבצעים רכישה דרך הלינק שלי - אני מתוגמלת על זה דרך האתר. הצרכנים לא משלמים יותר, וגם מעודדים את זה ולא מתמרמרים. אין פתיחת עיניים. וגם יש אתרים ישראלים שכבר עובדים בשיטת האפיליאציה. אם זה מוכר - מצוין. אם לא - לא קרתה שום טרגדיה. וכל האתרים מספקים טיפול אישי באנשי הקהילה ברמת שירות הלקוחות. תוכנית השיתופים שלנו מאפשרת לנו גם לקבל קופונים בלעדיים והטבות במיוחד עבורנו.

"יש לנו הרבה שיתופי-פעולה בישראל. הבנתי שהקהל אוהב את המותגים בארץ ואוהב לקנות בארץ, ורק רוצה להרגיש מיוחד ושיורידו לו את המחיר. שיתוף-הפעולה שלנו עם ישראל גדל מיום ליום. חלק מהפעילויות שלנו נסגרות מול משרד הפרסום, ויש לנו תמחור משלנו. אנחנו גם עושים הרבה מאוד כתבות, אני מרצה על בניית קהילה וצרכנות חכמה. בן הזוג שלי עושה הרצאות בתחום האפיליאציה".

מה הלאה?

"מחר אנחנו מקימים את ערוץ היוטיוב שלנו. חיפשתי פלטפורמה חינמית שאפשר לעשות בה משהו שיתפוס תאוצה וישרת את הקהילה. זו עוד פלטפורמה לשיתופי-פעולה. לפני שבוע גם השקנו אפליקציה, היא בגרסת בטא אבל עובדת. המטרה שלה היא להיות אינדקס מוצרים. אם אנשים מסתבכים בלמצוא מוצר בבלוג, באפליקציה זה יהיה מאוד נוח, ויהיו שם התראות כשהמחיר ירד".

מה ישראלים אוהבים לקנות?

"הכול, אבל הם מאוד מאוד אוהבים נעלי ספורט, מוצרים לתינוקות, מוצרי חשמל, אותם הפסיקו לפחד מלקנות אונליין, הן מהארץ והן מחו"ל. גם הלבשה תחתונה, למרות שאת זה קצת יותר מסובך לקנייה אונליין, אבל אנשים עדיין עושים את זה ויודעים מה עובד. קוסמטיקה קונים המון גם כן.

"המוצר הכי נמכר אצלי בקהילה הוא ויברטור. כשרק התחלתי עם הקהילה, העליתי פוסט שבו קראתי לאנשים לבקש מוצרים. מישהי בפרטי כתבה לי שהיא מתביישת, אבל היא מחפשת ויברטור ספציפי שעולה בארץ 500 שקל, וביקשה את עזרתי. העליתי פינה חדשה בקבוצה שנקראת 'אנונימית מבקשת'. נכנסתי לאמזון גרמניה ומצאתי את הוויברטור הזה ב-190 שקל. יחד עם האנונימית קנו עוד כמה נשים על הדרך. אחרי 10 ימים היא קיבלה את הוויברטור ואמרה לי תודה. העליתי את זה שוב לקבוצה וכתבתי שהאנונימית ביקשה וקיבלה. בנקודה הזו התחיל שיח מאוד מעניין - אנשים לא הבינו מה זה והעלו השערות, ואני רואה מאחורי הקלעים, במערכת של אמזון, שנקנו דרך הקבוצה מאות כאלה. אחרי כמה ימים המוכר באמזון גרמניה סגר את המשלוחים לישראל. יכול להיות שהוא חשב שזה איזשהו יבואן - הרי זה לא מוצר צריכה יומיומי, ופתאום הוא קיבל רשימת הזמנות מטורפת ישראל.

"יום אחד בן הזוג שלי מצא את הוויברטור הזה, אחרי חודשיים, באמזון ספרד. שוב התחיל טירוף, ונקנו משהו כמו 800 ויברטורים ביום. בסופו של דבר גם שם נסגרו המשלוחים לישראל, ועברנו לקנות באמזון ארה"ב, ואחרי זמן מה חזרנו לספרד. זה המוצר הכי הכי נמכר בקהילת 'רעות תקני לי'. זה מוצר שהרבה יותר קשה ללכת פיזית ולקנות בחנות, והוא גם יקר יותר בישראל".

עוד כתבות

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי