גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כולם מדברים מפוזיציה, גם אלדד קובלנץ ואבי וייס

קרב עקיצות נרשם היום בכנס אילת לעיתונות בין מנכ"ל התאגיד, שאמר כי מהדורות החדשות בערוצים המסחריים הן בידוריות, לבין מנכ"ל חדשות 12, שביקש ממנו "רשימה של 4-5 סקופים שהביאו חדשות כאן 11" ● וגם: מה ההבדל לשיטת וייס בין אמנון אברמוביץ' לעמית סגל?

אבי וייס, מנכ"ל חדשות 12 / צילום: חיים דוד
אבי וייס, מנכ"ל חדשות 12 / צילום: חיים דוד

"קטע לפנתאון" - כך הגדיר היום (ב') מנכ"ל חדשות 12 אבי וייס את העימות בין העיתונאי גיא פלג לראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, בו הטיח פלג באולמרט כי הוא "מומחה לענייני שחיתות". וייס הגן על התגובה של פלג במסגרת פאנל שעסק בהשפעת הטלטלות בשוק הטלוויזיה על המוצר העיתונאי שנערך במסגרת כנס אילת לעיתונות, ואמר: "כשגיא פלג הביא את קלטות זקן ואולמרט, בהן הציע לה עשרות אלפי שקלים בחודש, ומשכנע את העדה המרכזית נגדו, שיבוש מארץ השיבושים, אתה לא יכול לצפות מעיתונאי לשבת בשקט... אם יש תפקיד לעיתונאי, זה בדיוק זה. השאלה היא אם אנחנו בדיון על ניואנסים. מה שהקפיץ אותך זה 'וואוו! מישהו תקף את אולמרט והעיר לו'. אני חושב שזה קטע לפנתאון, פלג שמואשם באנטי-ביבי, אבל אף אחד לא זוכר לו שביבי ראש הממשלה בגלל פרסומים של פלג".

כשבתגובה הטיחה בו עורכת "זמן אמת", טלי בן עובדיה: "אם יש משהו שפוגע באמון הציבור בנו, זה קטעים כאלה" - ענה וייס: "אם בנימין נתניהו היה יושב בקטע הזה במקום אולמרט, שלונסקי היה אומר לי כל הכבוד, וטלי הייתה מסמסת לי שזה פצצה".

וייס טען כי כולם מדברים מפוזיציה של דעה פוליטית: "כשאמנון אברמוביץ' במשך 15 שנה אומר את דעתו הפוליטית והמקצועית שממנה הוא גוזר את דעותיו, ואני מעודד את זה, אז לא שמעתי מאף אחד בברנז'ה שיש בעיה עם זה. הבעיה, מסתבר, היא עם עמית סגל. פתאום בא אחד שמזיז לאנשים מצד מסוים של המפה את הגבינה. פתאום זה הנושא המרכזי.

"עם כל הכבוד, הוא פשוט מביא עוד דעה לשלל הדעות שיש בפאנלים. אני חושב שכל אחד בתקשורת צריך לעודד את הדבר הזה, כי הכי קל לעשות פאנל חד-גוני. נזכרתם עכשיו. כשסגל הגיע, לצד אלף סקופים שהוא מביא, אז אומרים שהוא 'מצליח להחדיר' את דעותיו. אני מעולם לא שמעתי תיאור כזה בברנז'ה על אמנון".

לאיתי דנקנר, מנהל הפרוגרמינג בקשת 12, היה הסבר משלו ליחס של הברנז'ה לסגל: "אני זוכר תחקירים של עמית על 'אושיות שמאל' כמו אורן חזן וסטס מיסז'ניקוב, שמשום מה לא זכורים לו. בברנז'ה יש עלבון עמוק איך אדם כל כך אינטליגנטי uמוכשר מחזיק בדעות 'לא נכונות'".

קרב עקיצות התפתח בין מנכ"ל חדשות 12 אבי וייס למנכ"ל תאגיד השידור הציבורי אלדד קובלנץ, לאחר שהאחרון התייחס למהדורות החדשות של הערוצים המסחריים כ"בידוריות". בתגובה ביקש וייס: "תן לי רשימה של 4-5 סקופים שלכם".

קובלנץ הזכיר את העובדה שבפסק הדין בנושא האתיופים השופט ציטט את העבודה של מהדורת כאן 11: " זה חשוב לי יותר מאלף סקופים. זה בסדר גמור שהחדשות שלכם טיפה יותר נגישות. אני לא איש חדשות, ולכן מעולם לא התקשרתי אליך להתלונן על מה שקורה אצלכם. אני נגד שזירת דעות בחדשות, כי בעיניי זה מקטין. המהדורה שלנו 'דודתית' יותר, רגועה יותר. אני לא חושב שמישהו יודע מה הדעות האישיות של גילי כהן למשל או של כתבים אחרים".

וייס בתגובה הזכיר שקובלנץ עצמו הצהיר כי הוא רוצה בתאגיד את רביב דרוקר. "זה דבר והיפוכו", אמר, "אתה רוצה עיתונאים דעתנים, אבל מצד שני אתה מדבר על מהדורה של פחות דעות. אני לא מבין".

קובלנץ ענה לו: "עדיין יש לרביב הצעה לבוא. הכול עניין של מינונים. יש מקום לדעות, אבל אני חושב שהמינונים חשובים".

מנחה הפאנל, משה שלונסקי מהמכללה האקדמית עמק יזרעאל ,הראה מחקר של המכון הישראלי לדמוקרטיה, ממנו עולה כי רוב הציבור צורך את החדשות בדיגיטל, וכי הרשתות החברתיות ככלי תקשורת לא ממוסד עוקפות את הרדיו ואת העיתונות. עם זאת, מבחינת אמון הציבור, 57% מהציבור מביעים אמון בתקשורת הממוסדת.

בן עובדיה ראתה בכך הישג גדול. לדבריה, "יש לקוד קידה, כי נתונים אלה באים על רקע מסע דה-לגיטימציה כלפי התקשורת. כנראה שהציבור בישראל יודע לעשות הבדל בין אינטרסנטים פוליטיים לבין המוצר שהוא מקבל".

יו"רית הרשות השנייה, יוליה שמאלוב-ברקוביץ', הביעה סקפטיות לגבי נתוני הסקר, שכן לדבריה ברשות השנייה קיים סקר המציג תוצאות הפוכות. לדבריה, "הציבור בישראל מאוד חכם, ולהפיל הכול על ההשתלחות, זה קצת מדאיג אותי. אנחנו לא צנזורה, ואנחנו לא בודקים מה משודר בחדשות, אבל אנחנו כן מנסים לראות איזון, כי אמון הציבור מגיע כשהוא מרגיש שהוא מקבל חדשות מאוזנות".

בתגובה האשים וייס את הרשות השנייה ואת העומדת בראשה בכך שהן "נרדמו בשמירה" בשנה האחרונה: "לא שמעתי את יוליה או את מועצת הרשות השנייה כשראש ממשלת ישראל עומד וקורא להחרים מהדורות חדשות וכתבים ספציפיים ושלטי פרסומת בכבישים וסרטונים... יו"רית הרשות והמועצה לא נשמעו. כשראש הממשלה כך קורא להחרים ערוצי טלוויזיה ושם בסרטונים פרצופים של אנשים שצריכים עכשיו אבטחה, ואין קול מהרשות השנייה - זו בעיה".

בתגובה אמרה שמאלוב-ברקוביץ': "אני תוקפת כשיש טעות. יש נקודה שחשוב להבהיר. כפי שאני לא באה להגנתו של ראש הממשלה כשערב-ערב בחדשות 12 ובחדשות 13 מדברים עליו - כך לא תפקידי להגן על עיתונאים. תפקידי הוא אמון הציבור בתקשורת. זה מה שלי חשוב. כשהוצאתי את ההודעה, זה לא היה על ראש הממשלה, אלא על כך שאקט זה פגע באמון הצופים בתקשורת. גם אם היה ראש ממשלה אחר, הייתי עושה אותו דבר".

איש "ידיעות אחרונות", בן דרור ימיני, טען כי התקשורת בישראל הרבה יותר חזקה ממה שנדמה: "כאשר התחיל העימות הגדול בין נתניהו לתאגיד השידור, אמרתי שכל המאמרים על קץ הדמוקרטיה הם הבל-הבלים, כי הם חזקים יותר מכל הפוליטיקאים הישראלים. ההפסד הגדול ביותר של נתניהו היה במאבקו מול התאגיד. אני לא מצליח להבין איך הוא לא ראה שהוא נכנס עם הראש בקיר ויוצא מטומטם מכל הכיוונים. בגדול, יש לנו תקשורת חזקה שהיא עמוד התווך המרכזי של הדמוקרטיה, ואני שמח במצב הזה, מהסיבה הפשוטה שהאלטרנטיבה גרועה יותר".

בתגובה שאלה אותו בן עובדיה אם הוא באמת מרגיש ככה אחרי שראה את תמלילי השיחות בין נתניהו ומו"ל "ידיעות אחרונות" ארנון (נוני) מוזס. על כך ענה ימיני: "גם עיתון 'ידיעות', למרות שהיו השפעות, חוט השדרה של העיתון יותר חזק מהמו"ל שלו, כמו שחוט השדרה של התקשורת והתאגיד היו חזקים יותר מהפוליטיקאים. כל הביקורת הייתה ונותרה חופשית, וזה מה שחשוב".

עוד כתבות

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה לרדת מחר"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית מחר (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה מחר עומד על 65%

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר ועד העובדים בכללית מזהיר: "אם משרד הבריאות ימנה מנהל מטעמו - כל העובדים ישבתו"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח