גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בזכות סין והדור החמישי בסלולר: מדד השבבים בוול סטריט בשיא של כל הזמנים

הרגיעה במלחמת הסחר הובילה לאופטימיות בנוגע לתעשיית השבבים, והמדד שכולל את מניות הסקטור זינק ב-160% בחמש השנים האחרונות - כפול מהנאסד"ק ● למה הביקוש לשבבים בעולם גדל, איזה תפקיד משחקת טכנולוגיית הדור החמישי ואיך ירוויחו מכך חברות כמו אינטל וקוואלקום?

הביקוש לשבבים בעולם תופס תאוצה / צילום: shutterstock, שאטרסטוק
הביקוש לשבבים בעולם תופס תאוצה / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

כמו כלל שוק המניות, דצמבר 2018 היה חודש רע גם לתעשיית השבבים (סמיקונדקטור) העולמית, כשמדד הסקטור SOX חזר לרמה הקרובה לזו של המחצית השנייה (סביב אוגוסט-ספטמבר) של 2017. מדד SOX  מורכב ממניות של עשרות חברות השבבים ובראשן אינטל , TSMC, ברודקום , אנבידיה , קוואלקום , טקסס אינסטרומנטס  ועוד רבות אחרות.

בשנה שחלפה השוק אמנם התאושש, אך בעוד שמדדי דאו ג'ונס , S&P 500  ונאסד"ק  עלו בשיעורים של 9-17%, סקטור השבבים נהנה מזינוק של כ-47%. גם בהשוואה למניות הטכנולוגיה המובילות כמו גוגל, פייסבוק ואמזון - שעלו ב-8-34% - סקטור השבבים כולו הכה את השוק.

הזינוק שהן חוו בשנה שחלפה אינו נקודתי. למעשה, כשמרחיבים את בדיקת הביצועים של סקטור השבבים ומשווים אותו לביצועי המדדים המובילים, הן בשנתיים והן בחמש השנים האחרונות, פער הביצועים אף הולך ומתרחב: בחמש השנים האחרונות השקעה בסקטור זה היתה מניבה תשואה דומה לזו של פייסבוק, גבוהה מזו של גוגל ויותר מכפולה מהתשואה של אינטל לבדה.

את מרבית הפער מול יתר המדדים פתחו חברות השבבים ב-2019. העלייה התחדדה במיוחד בשבועות האחרונים, והסקטור הגיע לשיא של כל הזמנים - ואף עשרות אחוזים מעל השיא של בועת הדוט.קום.

אם כן, מה הפך את אחד הסקטורים הכבדים ביותר בעולם הטכנולוגיה לכוכב של סוף העשור? ראשית, יש לזכור שעל אף שאת מרב תשומת הלב התקשורתית מקבלות ענקיות הטכנולוגיה, כל מרכיב במהפכה הטכנולוגית של הדור האחרון - שהביאה את חדירת המחשב האישי והסמארטפון לכל בית והפיכת הבית והרכב לחכמים - נטועה בתשתית טכנולוגית שמאפשרת אותה: ממכשירי הקצה דרך תשתית התקשורת ועד מרכזי הנתונים. הרעב לטכנולוגיה משתקף לא רק במכפילים הגבוהים של ענקיות האינטרנט, אלא גם בעליית ערכן של חברות התשתית הטכנולוגית. לכן, עליית גרף הצמיחה של מניות סקטור השבבים מקביל באופן מובהק לזה של סקטור הטכנולוגיה ככלל.

מדד השבבים השאיר את הנאסד"ק מאחור

"החברות הסיניות הן ברמה נמוכה"

אך מה עומד בפריצה שחוות מניות סקטור זה באחרונה, אפילו בהשוואה לכלל סקטור הטכנולוגיה? את הזינוק אפשר לתלות, ראשית, בהפסקת האש במלחמת הסחר ארה"ב-סין, שחלק משמעותי ממנה נסוב על שבבים. הכותרות על מלחמת הסחר אמנם עוסקות לרוב במכסים, אך העיסוק במכסים מכסה על עיסוק לא פחות חשוב בעולם הקניין הרוחני (IP) - בתחום השבבים, שבו סין מואשמת בכך שהיא מנסה לבצע גניבה סיטונית של טכנולוגיה.

שבבים - מעבדים וחיישנים - הם לב התשתית של עולם הטכנולוגיה. החל משפע החיישנים והמעבדים שיש בכל טלפון סלולרי חכם, ועד מרכזי הנתונים העצומים של גוגל, פייסבוק, אמזון ונטפליקס, שמאחסנים ומעבדים את כל המידע שנשלח אליהם מהמשתמשים ומפיצים אותו משם לכל העולם.

"הסינים הם מובילי עולם בכל תחום האלקטרוניקה אבל אחד התחומים הבודדים שהם רחוקים בו מהובלה הוא השבבים", מסביר סרגיי וסצ'ונוק, אנליסט בכיר באופנהיימר. זו אחת הסיבות שסין שואפת לעצמאות טכנולוגית כך שעד 2025 היא תייצר 70% מהשבבים שהיא זקוקה להם, ומתכוונת להשקיע בנושא כשלושים מיליארד דולר.

סרגיי וסצ’ונוק, אנליסט בכיר, אופנהיימר / צילום: תמר מצפי

וסצ'ונוק מדגיש את התפקיד שוואווי משחקת בסיפור: "אמנם ארה"ב אוסרת על וואווי למכור בארה"ב, אבל בשאר באירופה ובסין וכמובן בכל השווקים המתעוררים היא מוכרת יופי, וזה מה שמטריד את האמריקאים - מטריד אותם שמישהו שולט בתשתית התקשורת כי מי ששולט בה שולט בכל השאר, והתשתית מבוססת במידה רבה גם על שבבי תקשורת וסמארטפונים, תחנות בסיס ונקודות קצה. לסין מאוד חשוב לפתח יכולות בתחום השבבים, והאמריקאים מנסים לטרפד את זה".

ואולם חרף מאמציה להשיג את הטכנולוגיה הדרושה לכך, סין עדיין רחוקה מהשגת יעד זה, בטח ובטח תחת הסנקציות האמריקאיות המכוונות בעיקר נגד וואווי. לדברי וסצ'ונוק, "אין בסין כמעט אף חברה עם התמחות שמובילה על שחקנים אמריקאים. כל חברות השבבים הן בעיקר אמריקאיות וכמה אירופיות. אפילו לא מפעלים כמו טאואר. כל מה שיש להם הוא יחסית ברמה מאוד ירודה. לכן החששות של ארה"ב מהשאיפות הסיניות בתחום תשתיות המחשוב, הוביל לסנקציות עלZTE ובהמשך גם על וואווי - שתי יצרניות האלקטרוניקה וציוד התקשורת הגדולות בסין". כך למשל, וואווי היא יצרנית הסמארטפונים השנייה בעולם מבחינת מספר יחידות - אחרי סמסונג, לפני אפל ועם נתח שוק עולמי של 15%.

על רקע הדברים הללו, מסביר וסצ'ונוק, "במשך תקופה ארוכה סקטור השבבים היה די מדוכא משום שהוא מאוד רגיש לסין, גם מצד הייצור וגם מצד הביקוש". וסצ'ונוק מתכוון הן לשבבים שנמכרים פנימית כרכיבים לתעשיית האלקטרוניקה הסינית מצד אחד, והן למוצרי האלקטרוניקה הסיניים שנמכרים החוצה לשאר העולם ולסין עצמה.

הרגעת הרוחות במלחמת הסחר נפחה רוח של אופטימיות בתעשייה השבבים כולה. "הסנקציות על וואווי פגעו מאוד בכל שרשרת המזון של סקטור השבבים כי מדובר ביצרן מספר אחד בעולם התקשורת. גורם שאותו אפשר לתאר כסיסקו, סמסונג ואפל גם יחד של סין". עם זאת, לדברי וסצ'ונוק, "מאז אפריל-מאי השנה ועד לאחרונה, התחום היה תחת לחץ רב. אך עתה מתקבל הרושם שהצדדים נכונים להגיע להסכמות".

הדור החמישי בסלולר מתקרב

אל הרגיעה בחזית הסחר מצטרפת האופטימיות בנוגע להתקדמות הפריסה של הדור החמישי בסלולר. לדברי וסצ'ונוק, "התקנות משמעותיות ראשונות צפויות כבר ב-2020 ועוד חמש שנים מעכשיו רוב הטלפונים החדשים כבר יהיו בדור 5, כאשר גם התשתית לכך לא תאחר לבוא". לדבריו, "הפריסה של תשתיות הדור החמישי תקפיץ את הביקוש לשבבים בתחומים רבים. זה מתחיל בסמארטפונים ובתשתיות תקשורת, אבל זה גם כל מיני חיישנים למכשירים אלקטרוניים אחרים ומכוניות אוטונומיות. הדור החמישי אמור להיות קטליזטור גדול לביקוש החל מ-2020".

על פי תחזית שפורסמה ב"רויטרס", עד 2025 צפויים 18% ממשתמשי הסלולר - שהם כ-1.57 מיליארד בני אדם - להיות מחוברים לרשת ברשתות הדור החמישי. עד כמה מהפכני אמור הדור החמישי להיות? אחד ממנהלים הבכירים בוואווי כינה לאחרונה את השילוב של הדור החמישי עם בינה מלאכותית בתור "החשמל החדש".

אל מגמות אלה, טוען וסצ'ונוק, מתחברות מגמות נוספות בעולם הטכנולוגיה: "בחודשים האחרונים רואים מעבר של משקיעים ממניות של חברות צמיחה בעלות מכפילי רווח גבוהים אל חברות ערך. חברות מאמזון ועד נטפליקס מאבדות גובה, וכמוהן חברות ענן וסייבר. הן מתחילות להתממש כי למרות שמדובר בחברות צומחות, הן עדיין יקרות. לעומת זאת, לפתע הסקטורים שנהנים מתהליכי מאקרו בכלכלה העולמית - כמו למשל בנקים, חברות צריכה ופארמה - מתחילים להתאושש. לפני כמה חודשים המשקיעים חששו ממיתון, אך עתה אנשים יותר רגועים לגבי הכלכלה העולמית".

לכן, מסביר וסצ'ונוק, הם פונים לתחום השבבים, שבתוך מגזר הטכנולוגיה הוא התחום שהכי פונה לתחום הערך - בזכות מכפילים נמוכים וחשיפה גבוהה לגורמי מאקרו. "ביקוש לשבבים הוא פונקציה של ביקוש למכשירי קצה אלקטרוניים, ולכן מניות הסקטור הן האינדיקציה הכי טובה לביקוש לאלקטרוניקה ומכשירי קצה", מסביר וסצ'ונוק.

מחזורי ההכנסות הולכים ומתקצרים

לבסוף מצביע וסצ'ונוק על המחזורים העסקיים הספציפיים של תעשיית השבבים כגורם לזינוק במחירי המניות. "מחזורי ההכנסות הולכים ומתקצרים", הוא אומר, "אם לפני עשרים שנה, המחזורים היו ארוכים יחסית - כשלוש שנים, עכשיו הם נמשכים פחות משנה. המחזורים האלה יכולים להתקצר עד כדי שני מחזורים בשנה אחת. במציאות זה נראה כך: המכירות מגיעות לרמה יחסית חלשה בתחילת השנה, ואז עולות עד השקת האיפון, ולאחר מכן יורדות. בינתיים, לקראת ההשקה, המלאים מצטברים. אם הביקושים ממשיכים לרדת, ההצטברות הזו ממשיכה עד סוף שנה".

ואולם השנה, טוען וסצ'ונוק, "בגלל תהליכי מאקרו ומלחמת הסחר, אנו מקדימים עתה את המחזור. החברות צפו ירידה בביקוש כבר באמצע השנה ונערכו לכך באמצעות צמצום מלאים. לכך התווספו עוד אינדיקטורים טובים כמו דוחות טובים של אפל, תחזית טובה לשנה הבאה וצפי לעונת חגים חזקה בארה"ב. כשברקע לא רק שלא רואים מיתון, אלא להיפך - יצירת עוד מקומות עבודה, נתוני תל"ג סבירים - אפשר להבין למה השוק דוחף ביקושים למעלה".

העליות הנוכחיות בשוק ההון הן במידה מסוימת התגשמות התחזית האופטימית שהובעה כבר בספטמבר, בדוח שפרסם בית ההשקעות "פסגות", המבוסס על כנס הטכנולוגיה השנתי של סיטי בנק שבו הציגו חברות השבבים המובילות בעולם את תחזיתן. על פי הדוח, את מקומה של הפסימיות שאפיינה את הכנס בשנה שלפני כן החליפה אופטימיות. "מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין יכולה להשפיע על העוצמה אבל לא על הכיוון", נכתב בדוח, "והחברות לומדות להתנהל בעידן של מכסים ולמזער ככל הניתן את ההשפעות שלהם".

"בשל עליית חשיבות הדאטה, שבבי זיכרון הפכו להיות במוקד סקטור השבבים, והשפעתם על התעשייה כולה גברה בשנתיים האחרונות", הוסבר בדוח, ולכן "למגמת הירידה החדה והמתמשכת במחירי שבבים אלו הייתה השפעה שלילת על הסקטור כולו, ועל אמון המשקיעים בעוצמת התהליך".

גם בנושא זה חל מהפך, כאשר חברת שבבי הזיכרון השלישית בגודלה בעולם ווסטרן דיגיטל ציינה כי "עודפי המלאי במערכת צפויים להעלם עד סוף 2019, ובחלק מהמקרים אף נרשמת עליה במחיר". 

עוד כתבות

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה ירדה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

חיזבאללה ירה לעבר חיילים במרחב הר דב, צה"ל השיב אש

החות'ים טוענים: "תקפנו ספינה ישראלית כאות סולידריות עם הפלסטינים" ● בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה ● דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' ● כל העדכונים

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?