גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"ארגונים חייבים להקצות את המשאבים לחדשנות ומי שלא יעשה כן יישארו מאחור"

מנכ"ל ריטייל אינוביישן קלאב אורן פארן סיפר באירוע עושים שוק של "גלובס" כי כיום פועלים בארץ 350 סטארט-אפים בתחום בריטייל ● מיכאל גבאי מ-Trigo טען כי "בסטארט-אפים מבינים שלעבוד בישראל זה משהו שבסופו של דבר יעזור להם כשחקנים בינלאומיים"

רצפת המכירה של המחר, כנס עושים שוק, גלובס / צילום: איל יצהר, גלובס
רצפת המכירה של המחר, כנס עושים שוק, גלובס / צילום: איל יצהר, גלובס

"כשאנחנו התחלנו למפות את השוק היו קרוב ל-150 סטארט-אפים בתחום של הקמעונאות בארץ. היום אנחנו כבר עוברים את ה-350. זה נובע מסיבה מאוד פשוטה - המון סטארט-אפים עשו הסבה לקמעונאות על בסיס טכנולוגיה שלפני כן לא היו מתקרבים איתה לתחום, וזה הולך להתגבר בשנים הקרובות", כך העריך מנכ"ל ריטייל אינוביישן קלאב אורן פארן בפאנל רצפת "המכירה של המחר - הסטארט-אפים שישנו את עתיד הקמעונאות" שהתקיים היום (א') ב"עושים שוק", אירוע שוק המסחר האלקטרוני של "גלובס". את הפאנל הנחו שני מוזס ועמרי זרחוביץ'.

ריטייל אינוביישן קלאב הוא גוף שהוקם על ידי בכירי ענף הקמעונאות במטרה לצמצם את הפער הטכנולוגי בין תעשיית הריטייל-טק לבין ענף הקמעונאות. הגוף, סיפר פארן, "הוקם לפני כשנתיים ומשתתפים בו קבוצות הקמעונאות הגדולות בארץ, במטרה לחבר בינן לבין סטארט-אפים. זאת, במטרה לאפשר לסטארט-אפים להריץ את המוצרים שלהם בשטח, מבלי שייקח להם חצי שנה רק כדי לקבוע פגישה בחברה". לדברי פארן, "רכבת הבכירים שמגיעה לישראל כדי להיפגש עם קבוצות של 10 אנשים זה משהו מדהים. העניין הוא שגם השחקנים המקומיים חייבים להתחיל להזיז את עצמם ולהתחיל לעבוד".

פארן טען כי "ארגונים חייבים להקצות את המשאבים לחדשנות ומי שלא יעשה כן יישארו מאחור", זאת משום ש"הם משרתים דור שהוא לא אותו דור שלנו - דור שחושב ומתנהג אחרת ושאם לא נלמד לדבר את השפה שלו לא נוכל למכור לו. העניין הוא שאי אפשר להפוך טכנולוגיים לא ביום אחד ולא בשנה-שנתיים, אלא צריכים לשם כך אנשים בתוך הארגון".

מיכאל גבאי מ-Trigo (טריגו) הדגיש את החשיבות של עבודה עם לקוחות מקומיים עבור הסטארט-אפים. הוא טען כי "בסטארט-אפים מבינים שלעבוד בישראל ולעשות את הניסויים בישראל עם שחקן מקומי שעונה באפיון מהיר - זה משהו שבסופו של דבר יעזור להם כשחקנים בינלאומיים. כמובן שתעשיית ההייטק מסתכלת על השוק העולמי, אבל לכל הקמעונאים העולמיים שאנחנו עובדים איתם חשוב לדעת שיש לסטארט-אפים קהל מקומי שעובד איתו". טריגו, הסביר גבאי, "מפתחת מערכת שמאפשרת לקונים להיכנס לכל חנות פיזית לקחת מה שהם רוצים ופשוט לצאת בלי שום צורך בקופה. בעזרת מצלמות פשוטות בתקרת החנות עוקבים אחרי כל מה שקורה במרחב החנות וניתן לזהות מה הלקוחות נוטלים מהמדפים ושמים בעגלה".

דוגמה נוספת למוצר טכנולוגי לתחום הריטייל הציגה בפאנל ליהיא פינטו-פרימן מחברת SYTE (סייט). החברה מציעה מערכת אותה הגדירו כמעין "שאזאם למוצרי צריכה". כפי ששאזאם מזהה באופן אוטומטי קטעי מוזיקה, כך סייט מאפשרת לצלם מוצר ולקבל מוצרים דומים לו. "סייט מחברת בין השראה לבין המוצרים של הקמעונאים. אם ראיתי שולחן, כיסא, או מנורה בבית של חברים והם מצאו חן בעיניי - אני צריכה להיות מסוגלת לפעול על ההשראה הזאת, ולמצוא באופן מיידי את המוצרים הדומים", הסבירה פינטו-פרימן, "אנחנו קוראים לזה השראה כדי להדגיש את השוני ממילים - משום שלפעמים קשה להסביר את ההשראה במילים".

חברת supersmart (סופרסמארט) מפתחת אפליקציה בעזרתה הלקוח סורק את המוצרים בזמן הקנייה, כך שבסופה, במקום לעמוד בתור רגיל לקופה, הוא מכניס את העגלה למתקן ומקבל את החשבון תוך שלוש שניות, אגב שהיא מוודאת שכל המוצרים בעגלה אכן נסרקו. מנכ"ל החברה יאיר קלפר, טען בפאנל כי "הקמעונאים שיישארו רלוונטיים, הם מי שיזהו בסופו של דבר את הקשר הנכון בין האונליין לאופליין. רואים את חברות האונליין הכי גדולות בעולם פותחות חנויות באופליין, כי הן הבינו שישי גבול למה שאפשר לעשות, וחייבים להתקרב ללקוחות פיזית".

קלפר סיפר עוד כי תהליך המכירה לקמעונאיות שהיה בעבר ארוך מאוד, התקצר, וכי "ממחזור מכירה של שנתיים וחצי אני רואה מחזורי מכירה של חצי שנה בלבד".

פראן העיד מצדו על הפתיחות הגוברת מצד הקמעונאיות. "הסיטואציה שבה סטרט-אפ קטן מישראל עם 50 עובדים מציג לדירקטוריונים של חברות שמעסיקות מעל לחצי מיליון היא סיטואציה יחסית חדשה בעולמות הקמעונאות, שנובעת מתוך הרצון המאוד חזק שלהם להכניס טכנולוגיות חדשות. הם מבינים שאחרת הם יהיו בבעיה בתחרות מול החברות האחרות שכן יטמיעו טכנולוגיות מהסוג הזה", סיפר פראן.

פינטו-פרימן קינחה בסיפור שמסכם לדבריה את כל מה שטכנולוגיה ישראלית יודעת לעשות: "בדצמבר בשנה שעברה המוצר שלנו שולב באפליקציית 'ביקסבי' המותקנת בטלפונים של סמסנונג, כך שהיא אפשרה למשתמש להצביע על מוצר וכך למצוא באופן אוטומטי את הפרטים עליו. יום אחד, פגשתי בכנס בלאס וגאס את אחד מאנשי צוות הבדיקות של סמסונג, שסיפר לי 'הייתי חלק מהצוות שבדק אתכם', והחמיא לנו ב'כל הכבוד על מה שעשיתם, זה עובד מאוד יפה". ואז הוא שאל אותי כמה אנשים אנחנו. עניתי - 40. הוא ענה 'ארבעים אלף, מרשים מאוד'. אני חושבת שזה אומר הכל".

עוד כתבות

שילוט של פולימרקט לקראת הבחירות לראשות עיריית ניו יורק / צילום: ap, Olga Fedorova

"מכונת האמת" של פולימרקט: איך פלטפורמת ההימורים הפכה לענקית בשווי 9 מיליארד דולר

שיין קופלן, מייסד פלטפורמת ההימורים פולימרקט, הצליח להפוך מיזם קריפטו שנוי במחלוקת לאחד המדדים המשפיעים ביותר באמריקה ● בין הימורים על מלחמות לטענות על מניפולציות בפרסי נובל, הפלטפורמה שהוגדרה כ"מכונת אמת" כבשה את המיינסטרים והכניעה את הרגולטורים ● האם זהו עוד קזינו או עתיד המידע?

קמפיין לאומי / צילום: צילום מסך

ראש בראש: איזה בנק אחראי לפרסומת הזכורה ביותר, ואיזה בנק לאהובה ביותר?

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לגל תורן ובנק לאומי, והאהובה ביותר - זה השבוע השני - שייכת לבנק הפועלים, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● לפי נתוני יפעת בקרת פרסום, מפעל הפיס הוא הגוף המפרסם שהשקיע השבוע את התקציב הגדול ביותר, בקמפיין הספרותי עם עידן עמדי

שר המשפטים יריב לוין והיועמ''שית גלי בהרב-מיארה / צילום: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), יואב דודקביץ (ידיעות אחרונות)

היועמ"שית: לוין מונע מינוי שופטים ואלפי תיקים מצטברים

בהרב-מיארה הגישה לבג"ץ את עמדתה בעתירה נגד סירובו של לוין לכנס את הוועדה לבחירת שופטים, והפנתה לנתונים של הנהלת בתי המשפט על מחסור כבד במערכת ● לדבריה, הציבור נפגע ואלפי תיקים "ממתינים על המדף"

המלחמה עם איראן מתקרבת? זה הסימן שמספקת גרמניה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: גרמניה מסיגה כוחות מבסיסים אמריקאים בעיראק, לפי דיווח אלביט רוצה לייצר משגרי רקטות בגרמניה, אתרי השכרת מלונות בספרד הסירו מודעות מעבר לקו הירוק, ובבריטניה בודקים אם המושבעים שזיכו פעילים פרו-פלסטינים הושפעו מלחץ ציבורי • כותרות העיתונים בעולם

יצחק תשובה / צילום: גדעון לוין

תשובה חושף את עסקיו בניו יורק ופלורידה לקראת גיוס אג״ח של 100 מיליון דולר

ארבע שנים אחרי שהגיע להסכמות עם מחזיקי האג"ח, איש העסקים יצחק תשובה רוצה להחזיר את פעילות הנדל"ן שלו בארה"ב לבורסה המקומית ● החברה, המחזיקה בארבעה נכסי נדל"ן למגורים בהקמה, תבקש לגייס מהמוסדיים 100 מיליון דולר

בצלאל זיני / צילום: לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

בצלאל זיני, אחיו של ראש השב"כ, מואשם בהברחות לעזה במאות אלפי שקלים

הפרקליטות מייחסת לבצלאל זיני, שהיה אחראי על הכנסת כלים הנדסיים לעזה, עבירות של סיוע לאויב במלחמה, פעולה ברכוש למטרות טרור ולקיחת שוחד, אחרי שהבריח סיגריות לרצועה בשלושה סבבים ● "הנאשמים היו מודעים לאפשרות שהסחורות יגיעו לידי חמאס ויסייעו לו לשמר שרידות כלכלית ואחיזה שלטונית"

זום גלובלי / צילום: Reuters

מילה אחת מיותרת ברוסיה עלתה בשש שנות מאסר

ארה"ב והודו הגיעו להסכם מכסים חדש - לפחות לטענת טראמפ • גזר הדין החריג שהוטל על קומיקאי רוסי • ומי רצח את בנו של קדאפי? פרטים חדשים נחשפים • זום גלובלי, מדור חדש

פרסומת של ארטליסט לסופרבול / צילום: צילום מסך

יותר מ-8 מיליון דולר ל-30 שניות: אף אחד כמעט לא מזפזפ בפרסומות הסופרבול

הסופרבול, שישודר ביום ראשון הקרוב, הוא לא רק אירוע ספורט משמעותי עם 120 מיליון צופים - אלא גם אחד מאירועי הפרסום הגדולים בעולם ● השנה יקחו בו חלק שלוש חברות ישראליות, והטרנד הבולט הוא מעבר מפרסומת חד-פעמית לחוויה אינטראקטיבית "360"

אתר דודאים, סמוך לבאר שבע / צילום: Shutterstock

מתקן המרת זבל לאנרגיה בעלות של 1.5 מיליארד שקל יטפל בפסולת של באר שבע

בלוג'ן ודקל, השייכות לקרן ג'נריישן, יחד עם קבוצת שפיר, זכו במכרז של החשכ"ל על הקמת המתקן, שימוקם באזור התעשייה נאות חובב ויהיה הגדול בישראל ● כ-80% מהזבל בישראל מוטמן - שיעור כפול מהממוצע בקרב מדינות ה-OECD

פרסומים לדירות חדשות כשהמחיר המצוין הוא למ''ר / צילום: צילומי מסך

במקום סכום כולל לדירה, מפרסמים מחיר למ"ר: מה עומד מאחורי השינוי השיווקי

עוד ועוד חברות שמוכרות דירות נוקבות במחיר למ"ר, ולא במחיר של הדירה ● המספרים האלה היו בדרך כלל שמורים לשמאים ולאנשי מקצוע, ולא לקהל הרחב ● המטרה: לעשות סטנדריטזציה למחירים ● מומחים: "המגמה כבר חורגת מתחום תל אביב"

וול סטריט / צילום: ap, M. Spencer Green

וול סטריט ננעלה בירידות חדות; הביטקוין צלל ב-10% לשפל של כמעט שנתיים

נאסד"ק ירד בכ-1.5% ● הביטקוין ירד ל-65 אלף דולר, חצי מהשיא שנקבע באוקטובר ● זינוק של 118% בהודעות הפיטורים בארה"ב, בינואר הגיעו לרמתם הגבוהה ביותר מאז 2009 ● דו"חות אמזון אחרי נעילת המסחר: ההכנסות צפויות לעלות לראשונה על 200 מיליארד דולר ● מחירי המתכות היקרות יורדים

פתיחת שולחן ב''גריל 65'' / צילום: אנטולי מיכאלו

כל הדרך ממאיר אדוני לתחנת דלק: מסעדה שהיא חזרה הביתה

"גריל 65", השיפודייה על כביש 65 מול פרדס חנה, עושה חסד לקונספט האהוב, עם חתימת היד המובהקת של השף והרבה כבוד לז׳אנר

מחקר אלצהיימר / צילום: Shutterstock

מחקר חדש מגלה מה הגורם שמכריע אם יהיה לכם אלצהיימר או לא

שני מחקרים חדשים מנסים לשפוך אור על השאלה - מדוע חלק מהאנשים מפתחים אלצהיימר וחלק לא, למרות שיש להם את אותם גורמי סיכון עיקריים למחלה ● הממצאים, שבין היתר מתייחסים לכמות חלבון TAU במוח, עשויים לעזור ביצירת תרופות חדשות

טוביה לוסקין, המייסד והמנכ''ל לשעבר / צילום: תמר מצפי

סוף לסכסוך: מייסד גבעות עולם יוצא בנזיד עדשים, החברה חוזרת לקידוחים

לאחר 12 שנות מאבק משפטי, נפרדת שותפות הנפט "גבעות עולם" מהמייסד טוביה לוסקין, שמכר את חלקו תמורת כ־1.2 מיליון שקל בלבד ופטור מחובות עתק ● כעת מכריזה ההנהלה על "דף חדש" וחזרה להפקת נפט מסחרית: "מחפשים שותף אסטרטגי, וגם נגייס הון בבורסה"

חומרים: Shutterstock, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

התמכרנו ל-AI: מנוע הצמיחה של וול סטריט הפך למשקולת

וול סטריט בפאניקה ● תחנת הרדיו שרק רוצה לעשות נעים ● והחוק שגוזר עלינו ביצים יקרות ל–17 שנה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מרטין שלגל, נגיד הבנק המרכזי השוויצרי / צילום: Reuters, Maximilian Schwarz

הדילמה השוויצרית: איך להגן על הכלכלה, לשמור על הפרנק ולא לעצבן את טראמפ

בעוד שהדולר מוסיף ונחלש, והעולם מחפש יציבות, שווייץ ניצבת בפני "צרות של עשירים": המטבע המקומי בשיא של עשור, האינפלציה במדינה אפסית, והחשש מפגיעה ביצוא גובר ● האם הנגיד מרטין שלגל יחזור לריבית שלילית ויסתכן בעימות חזיתי מול ממשל טראמפ?

קריית שמונה. תצליח איפה שחיפה ובאר שבע נכשלו? / צילום: Shutterstock

בין פנטזיה למציאות בגליל: אוניברסיטה ושדה תעופה הם לא תמיד תרופת קסם

ההכרזות על שדה תעופה ואוניברסיטה בקריית שמונה מצטיירות כהבטחה למהפך בצפון ● בפועל, ניסיון העבר מלמד שנגישות ולימודים לבדם אינם משנים מגמות הגירה ● בלי תעסוקה, שירותים ואקוסיסטם עירוני מתפקד, קריית שמונה עלולה להישאר תחנת מעבר זמנית

בדיקת ינשוף / צילום: Shutterstock

האנשים שהשתכרו בלי ששתו אלכוהול, וההסבר המפתיע

דמיינו שאתם נעצרים ע"י שוטר. לא שתיתם אלכוהול, ואתם אפילו מסכימים לבדיקה - אבל בדיקת הינשוף מצביעה על שכרות ● כעת, מחקרים מסבירים את התופעה הנדירה: "תסמונת המבשלה העצמית" - מצב רפואי שבו הגוף שלכם מייצר אלכוהול באופן טבעי, מבלי ששתיתם אפילו טיפה

עיוות מידע בויקיפדיה / עיצוב: אלישע נדב

מחקר מצא: 100 עורכים בכירים הפכו את ויקיפדיה לנשק נגד ישראל

מחקר מצא כי 100 עורכים בכירים בוויקיפדיה פועלים בנחישות כדי לייצר נרטיב אנטי־ישראלי מובהק - ומתנכלים למי שעומד בדרכם ●  הערך "ציונות", שעורר סערה בעבר ואף הוגבל לשינויים לפני שנה, ייפתח החודש שוב, והצדדים מתכוננים לחידוש הקרבות ● כשמודלי AI מסתמכים על האנציקלופדיה השיתופית - האיום הופך גדול הרבה יותר

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; מניות השבבים עלו, מניות הנדל"ן איבדו גובה

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.3% ● וול סטריט סגרה יום שלישי רצוף של ירידות, ה-S&P 500 עבר לתשואה שלילית מתחילת השנה ● אמזון צנחה אתמול במסחר המאוחר בכ-10%, בעקבות דוחות מעורבים שפרסמה ● הביטקוין צנח אתמול בכ-10% ונסחר הבוקר סביב 65 אלף דולר ● וגם: הכירו את מניית ה-AI החדשה שתיכנס היום למדד ה-S&P 500