גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  בארץ

מטחים כבדים לאזור אשדוד והשפלה; מנהיג הג'יהאד האסלאמי הציב שלושה תנאים להפסקת אש

(עדכונים שוטפים) - אזעקות נשמעו באזור רחובות, אשדוד וביישובי עוטף עזה ● לא יתקיימו לימודים במרחק 40 ק"מ מהרצועה ● תנאי הג'יהאד להפסקת אש: הפסקת החיסולים, הפסקת שימוש באש חיה כלפי מפגינים ליד גדר המערכת והגדלת כמות הסחורות הנכנסות לרצועה

ירי רקטות לעבר מישראל לאחר חיסולו של בהאא אבו אל-עטא / צילום: רויטרס
ירי רקטות לעבר מישראל לאחר חיסולו של בהאא אבו אל-עטא / צילום: רויטרס

23:20

מטח על אשדוד והשפלה. אזעקות נשמעות בגן יבנה וברחובות ובישובי הדרום והשפלה. 

22:55

מנהיג הג'יהאד האסלאמי זיאד נחאלה אומר כי ארגונו יסכים להפסקת אש עם ישראל בשלושה תנאים: הפסקת החיסולים ברצועת עזה. הפסקת השימוש באש חיה כלפי המפגינים המגיעים לגדר המערכת במסגרת מה שמכונה "תהלוכות השיבה" ומימוש ההתחייבויות הישראליות להגדלת כמות ומגוון הסחורות הנכנסות לרצועה. לדבריו אם ישראל תסכים לכך הירי יפסק ואם לא "נוכל להמשיך בלי הגבלה, יש לנו את הכלים לך, ואת הלוחמים המסורים".

לטענתו ישראל היא זו שביקשה את הפסקת האש זמן קצר לאחר הירי "על תל אביב" . דוברי הג'יהאד טוענים כי ישראל מסתירה את המידע על הפגיעה הקשה לטענתם ברכוש ובמבנים בכל רחבי הארץ והצנזורה היא שמונעת מהתקשורת לפרסם את התמונות הקשות כדי לא לפגוע במורל.

נחאלה הגיע הלילה לקהיר שם יפגש עם ראשי המודיעין המצרי האמונים על התיווך בין ישראל לפלגים האיסלאמים ברצועה. הצפי הוא כי המצרים ילחצו את נחאלה להפסיק את האש בשעות הקרובות, תוך שהם מצגים את האיומים הישראליים לפעולה קרקעית, לפגיעה בתשתיות הארגון ולהמשך החיסולים כולל אותו עצמו. בעצם הגעתו ובהודעה כי החל במשא ומתן עוד אתמול, מודה נחאלה כי לאמירות של דוברי הג'יהאד הפוסלות משא ומתן לא היה בסיס מעשי. נאומו העיד על הכוונה להכין את דעת הקהל להפסקת אש אף שלירי הרקטות אין הישגים מוחשיים, זולת הפגיעה בשגרת החיים של דרומה של מדינת ישראל.

בתוך כך ברצועה פרסמו הגי'האד האסלאמי ועוד כמה פלגים שהשתתפו בירי אל ישראל כרוז משותף שממנו נעדר החמאס, אשר לא השתתף עד כה בירי. 

במקביל, במהלך הערב נמשכו מטחי הרקטות. בין השאר נורו מטחים אל אשדוד ואשקלון שם תועדה נפילה של אחת מהרקטות לים. בשעה האחרונה נורו רקטות אל אזור שער הנגב ודרות. בכל המקרים לא היו נפגעים.

21:30

שתי רקטות ששוגרו מרצועת עזה לשטח ישראל יורטו מעל אשדוד, וחלקיה של אחת מהן נפלו בשטחי העיר. מהמשטרה נמסר כי חבלני המשטרה מטפלים בה בזירה, והודות למשמעת האזרחים לא דווח על נפגעים באירוע. 

מדוברות הרשות השופטת נמסר כי "בהתאם להערכת המצב והנחיות פיקוד העורף להלן עדכון על פעילות בתי המשפט מחר: בית משפט השלום באשקלון ימשיך לפעול במתכונת מצומצמת, כלומר סעדים דחופים ומעצרים. לא יתקיימו דיונים בעיניינים אחרים גם בהסכמת צדדים שיתייצבו בבית המשפט. בשאר בתי המשפט ובתי הדין ובכלל זה היכל המשפט בבאר שבע (מחוזי,שלום,עבודה), בית משפט השלום באשדוד, בית משפט השלום בקריית גת וכן בתי המשפט בדימונה ואילת - הדיונים יתקיימו כסדרם זאת כפוף לבקשות פרטניות ואילוצים הנובעים ממועד חידוש הפעילות. יש לפעול לפי הוראות קציני המתקן והקבט"ים בכל הקשור להתמגנות ופינוי למרחבים מוגנים במידת הצורך. הוראות אלו יעמדו בתוקף עד להודעה אחרת".

21:00

בשעה זו מתבצע ירי לעבר אשדוד, אשקלון והמועצה האזורית חוף אשקלון. לא דווח על נפילות או נפגעים. 

לפי סוכנות "סווא", גורם דיפלומטי אמר כי בשעות הקרובות יתקיימו "מאמצים מצריים אינטנסיביים להשגת רגיעה בעזה". מוחמד אל-הנדי, חבר הלשכה המדינית של הגי'האד האסלאמי, הכחיש את הדיווח על הגעת המזכ"ל זיאד נחאלה לקהיר. 

דובר הג'יהאד, מוסעב אל-ברים, אמר הערב לעיתון אל-חדת כי "ההתנגדות הגיבה על פשע הכיבוש ושברה את יוקרתו של נתניהו. אנחנו עומדים לפני סצנה מכערת בשעות הבאות שתביא להתפתחויות חשובות". 

20:50

פיקוד העורף פרסם הנחיות מעודכנות מהיום בערב עד מחר ב-20:00. בעוטף עזה, מערב לכיש, ומערב הנגב לא יתקיימו לימודים ואין יציאה לעבודה, למעט סקטור חיוני. בגוש דן והשפלה יתקיימו מחר לימודים. 

הנחיות פיקוד העורף

20:15

משרד החינוך הודיע הערב כי לא יתקיימו מחר לימודים בטווח של עד 40 ק"מ מרצועת עזה, זאת על רקע המצב הביטחוני והנחיות פיקוד העורף. המשמעות היא שכ-309 אלף תלמידים מאזור הדרום לא ילכו לבית הספר, בהם 22 אלף תלמידי עוטף עזה. במקביל, בוטלו כ- 600 טיולים שאמורים היו להתקיים בטווח של עד 40 ק"מ. גם בעיריות באר שבע ואשדוד הודיעו שלא יתקיימו מחר לימודים בהן.

19:45

החל מאתמול בשעות הבוקר ועד ל-17:30 זוהו כ-360 שיגורים משטח רצועת עזה שחצו לשטח ישראל. לוחמי ההגנה האווירית יירטו שיגורים רבים ואחוזי היירוט עומדים על למעלה מ-90%. כ-60% מהשיגורים נפלו בשטחים פתוחים ואינם מיועדים ליירוט, על-פי מדיניות היירוט.

צה"ל תקף יעדי טרור של ארגון הג'יהאד האסלאמי ברצועת עזה, כך הודיע דובר צה"ל. במקביל נמשכות התרעות הצבע אדום בעוטף עזה.

18:10

המועצות באזור עוטף עזה הנחו את התושבים להישאר בסמוך למרחבים מוגנים והודיעו כי בקרוב יתפרסמו הנחיות נוספות. "תושבים יקרים, הנחיה ביטחונית, שימו לב. אנא הימצאו בסמיכות למרחבים מוגנים. בקרוב נעדכן בהנחיות להמשך", נמסר בהודעה לתושבי מועצת שדות נגב, שער הנגב וחוף אשקלון. 

ההתרעה היא בשל החשש כי הג'יהאד יחריף את ההתקפות לקראת נאומו של מנהיגו זיאד נחאלה הערב בעשר.

אישה נפצעה מרסיסים באשקלון לפני כשעה והיא נמצאת במצב בינוני. האישה, בת 65, נפצעה מרסיסי חלון שהתנפץ מפגיעת רקטה במבנה באשקלון. היא פונתה לבית החולים ברזילי. 

16:10

מצרים הזמינה לקהיר את מנהיג הג'יהאד האיסלמי זיאד נחאלה במסגרת המגעים להגיע להפסקת אש. נחאלה הודיע כי עתר להזמנה, משמע, נסיגה מההודעות הקודמות של הארגון כי לא יסכימו לנהל מו"מ ולהפסיק את ירי הרקטות. בארגון מותחים ביקורת על חמאס שלא הצטרף לירי על ישראל.

נחאלה יפגש מחר בקהיר עם ראש המודיעין המצרי האחראי במשטר המצרי על רצועת עזה.

15:50

פגיעה ישירה במבנה באשקלון. ישנם שני פצועים קל ונגרם נזק לרכוש. 

15:35

400 רקטות נורו על שטחי ישראל מאתמול, כאשר 150 נורו מהיום בבוקר. 90% מהרקטות שהיו בדרך לפגיעה במקומות מיישובים יורטו. נזקים קלים נגרמו לרכוש, וישנם שני פצועים קל.

קודם לכן, רקטה נחתה ליד בית ספר בנתיבות, לא היו נפגעים. נפילה אותרה גם בחממה ביישוב במועצה האזורית אשכול. נזק קל נגרם למבנה, אך לא היו נפגעים. 

בצד הפלסטיני ישנם 25 הרוגים, 24 מחבלים ואזרחית, ו-60 פצועים.

13:10

לפי משרד הבריאות הפלסטיני, בסבב הלחימה הנוכחי יש עד כה 22 הרוגים ויותר מ-50 פצועים. 21 מההרוגים הם מחבלים שרובם עסקו בירי רקטות, ואישה אחת, אשתו של אל עטא.

12:30

ראש הממשלה בנימין נתניהו במליאת הכנסת: "חברי הכנסת הערבים דרשו ב'צוק איתן' מהיועמ"ש לפתוח בחקירה פלילית נגדי, נגד שר הביטחון יעלון, ונגד הרמטכ"ל בני גנץ בגין פשעי מלחמה". בתגובה, חברי הכנסת הערבים יצאו מהמליאה תוך קריאות: "זה המבצע להצלת נתניהו".

12:25

ליברמן פרסם פוסט תקיף בפייסבוק ובו אמר: "במקום למצוא פתרון אמיתי, נתניהו וחבריו בליכוד עסוקים כל היום רק בהשמצות. אין להם תשובות או פתרון והם לא מוכנים לקיים דיון עניני על המצב. נורא מכך, מצאנו את עצמנו מתחננים למצרים לעזור לנו להתקפל ולסיים את האירוע האחרון כפי שהוא".

12:05

צה"ל סיים תקיפה נרחבת של יעדי טרור של הג'יהאד האסלאמי הפלסטיני ברצועת עזה. 

דובר צה"ל מוסר כי לפני זמן קצר הסתיימה תקיפה נוספת של יעדי טרור של ארגון הטרור הג'יהאד האסלאמי הפלסטיני ברצועת עזה על-ידי כלי טיס של צה"ל. בגל תקיפות זה הגביר צה"ל את קצב תקיפותיו וסוג המטרות. במהלך התקיפה הותקף מפעל מרכזי לייצור ראשי קרב לרקטות בדרום רצועת עזה. מדובר באתר לייצור רקטות וחומרי גלם ייחודיים לייצור רקטות ארוכות-טווח.

מערך ייצור הרקטות הוא מערך פנימי עליו ארגון הטרור מסתמך לחידוש ותחזוקת מלאי הרקטות שברשותו. המערך מורכב ממספר אתרים ברחבי הרצועה, כל אחד מהם אמון על אחד או יותר מהתהליכים הנדרשים לייצור רקטות: ייצור חומרי הגלם הרקטיים, חריטה על ברזל הרכיבים, מחשוב ואלקטרוניקה והרכבה סופית. ההג'יהאד האסלאמי הפלסטיני משקיע בתשתיות ובמשאבים במערך הייצור, שנחשב מערך מכריע להתעצמות יכולות הארגון.

כמו כן, הותקפה מפקדת חטיבת חאן יונס של ארגון הטרור ומחסן אמל"ח בביתו של אדם אבו חדאיד, פעיל במערך הרקטות של ההג'יהאד האסלאמי הפלסטיני המשמש גם לאחסון אמל"ח.

במקביל, כלי שיט של צה"ל תקף כלי שיט של הכוח הימי של הג'יהאד האסלאמי הפלסטיני ששימש לאימונים לקראת פיגועים עתידיים בתווך הימי. כמו כן, מתחם צבאי לאימונים של הכוח הימי של הג'יהאד האסלאמי הפלסטיני המשמש גם כמחסן אמצעי לחימה.

11:46

מטח לעבר מועצה אזורית אשכול: פגיעה ישירה בלולים.

11:35

דיווח: כמה פלסטינים נפגעו בתקיפת אופנוע בשג'אעיה במזרח עזה.

11:28

הזרוע הצבאית של הג'יהאד האסלאמי, סראיאת (גדודי) אל-קודס, פרסמה הודעה שבה הארגון לוקח אחריות על ירי לעבר ירושלים, חדרה, תל אביב, אשדוד, אשקלון, נתיבות ועוטף עזה. בהודעה נאמר: "המערכה ממשיכה".

11:15

משעות הבוקר המוקדמות נורו עשרות רקטות אל יישובי וערי הדרום - שדרות, אשקלון, יישובי העוטף וגם השפלה הפנימית, מאזור חולדה כמעט עד לטרון. הרוב המוחלט של הרקטות יורט על-ידי כיפת ברזל, אין נפגעים. ברצועת עזה מדווחים על לפחות ארבעה הרוגים בתקיפות צה"ל, מחבלים שהיו מעורבים בירי הרקטות, ובסך-הכול 14 הרוגים מאז אתמול - 13 מחבלים ואשתו של המסוכל, רובם מהג'יהאד האיסלמי.

10:55

צה"ל החל לתגבר את אוגדת עזה בכוחות קומנדו שמסיירים בין היישובים ונערכים לאפשרות של חדירת מחבלים מעל פני הקרקע וממנהרות.

10:40

מטח רקטות לעבר המועצה האזורית אשכול.

10:30

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בפתח ישיבת הממשלה: "אנחנו ממשיכים להכות בג'יהאד לאחר סיכול המפקד שהיה אחראי לרוב הפיגועים שיצאו מעזה בשנה האחרונה.

"ביממה האחרונה השמדנו מטרות חשובות של הג'יהאד. פנינו לא להסלמה, אבל אנחנו עונים לכל תקיפה נגדנו בהתקפה. מוטב שהג'יהאד יבין את זה עכשיו מאשר כשזה יהיה מאוחר מדי עבורו. הם מבינים שנמשיך להכות בהם ללא רחם. כוח הרצון שלנו גדול מאד, אנחנו נחושים להגן על ארצנו. אם חשבו שהמטחים האלה יחלישו אותנו, הם טועים. יש להם ברירה אחת, להפסיק או לספוג עוד ועוד מהלומות. אזרחי ישראל, זה עוד יכול לקחת זמן. צריך להקפיד על הוראות פיקוד העורף".

10:03

מניין ההרוגים ברצועת עזה מתחילת ההסלמה עלה ל-16.

10:00

שר הביטחון הנכנס נפתלי בנט אמר היום כי "הבוקר אנחנו שולחים מסר ברור לכל אויבנו בכל הגזרות: מי שמתכנן לפגוע בנו ביום, לעולם לא יהיה בטוח שיעבור את הלילה. הייתם ותישארו על הכוונת". בנט שיבח את עבודתם של צה"ל ומערכת הביטחון: "עושים הכול כדי שכולנו נוכל להמשיך לישון בשקט".

מדובר בהתייחסות ראשונה של השר בנט, מאז נכנס לתפקידו אתמול עם תחילת ההסלמה. לילה לפני כן חוסל מנהיג הזרוע הצבאית של הג'יהאד האסלאמי, אבו בהאא אל-עטא. מאז שוגרו יותר מ-220 רקטות מרצועת עזה לשטח ישראל. בתגובה, תקף צה"ל יעדים של הג'יהאד האסלאמי ברצועת עזה.

08:44

צה"ל הציב מחסומים בכבישים באזור עוטף עזה. זאת במטרה להכביר את האכיפה על כלי רכב.

08:26

פלסטיני נוסף נהרג בתקיפות צה"ל ברצועת עזה. בעקבות זאת מניין ההרוגים ברצועת עזה מתחילת ההסלמה עלה ל-12. 

08:11

מטח רקטות שוגר לעבר יישובי המועצה האזורית גזר, בהם כרמי יוסף, חולדה, משמר דוד ונצר סירני. דיווחים על יירוטים של כיפת ברזל.

07:45

דובר צה"ל מסר שכלי טיס של צה"ל תקף לפני זמן קצר חוליית מחבלים ששיגרה הבוקר רקטות משטח רצועת עזה לעבר שטח ישראל. זוהתה פגיעה.

07:30

הרשויות בדרום ובשפלה נערכות להתמודדות עם סבב ההסלמה, וגם הבוקר (ד') לא יתקיימו לימודים. עם זאת, על פי הנחיות פיקוד העורף ומשרד החינוך, מוסדות החינוך בגוש דן ובירקון ייפתחו כסדרם, ואילו ביישובים הנמצאים במרחק של עד 40 ק"מ מגבול רצועת עזה בוטלו הלימודים.

 

כך, בנס ציונה, שדרות, קריית מלאכי, אשדוד, אשקלון, באר-שבע, רהט, חורה, יבנה והמועצות האזוריות שדות נגב, שער הנגב, אשכול, מרחבים, גזר ובאר טוביה יישארו התלמידים בבתיהם גם היום. במועצה האזורית מטה יהודה הלימודים צפויים להתחיל ב-10:00.

כמו כן, הוכרז על ביטול הלימודים במכללת קיי בבאר-שבע ובמכללת חמדת הדרום שבשדות נגב. האוניברסיטה העברית הודיעה על ביטול הלימודים בקמפוסים בפקולטה לחקלאות רחובות וקמפוס בבית דגן, וכך גם לימודי הסיעוד במרכז הרפואי אסף הרופא ובמרכז הרפואי קפלן, כמו גם סבבים קליניים לתלמידי שנה ו' ברפואה באותו בית חולים. לפי שעה הלימודים בקמפוסים בירושלים מתקיימים כרגיל.

בקמפוס המרכזי של אוניברסיטת בן-גוריון בבאר-שבע לא יתקיימו לימודים, בעוד בשדה בוקר ובאילת הלימודים יתקיימו כרגיל, כך נמסר מהמוסד האקדמי. הלימודים באוניברסיטת תל-אביב יתחדשו בשעה 12:00.

על פי ההנחיות המעודכנות של פיקוד העורף, התקפות עד היום בשעה 20:00, באזור הדרום (עוטף עזה, לכיש, מערב לכיש, מערב הנגב, מרכז הנגב, דרום השפלה והשפלה), יתקיימו התכנסויות של עד 100 איש בשטח סגור בלבד. באשכול הודיעו לתושבים כי ניתן לצאת לעבודה במקומות חיוניים, אך אסרו על פעילות חקלאית ממערב לכביש 232. התחבורה הציבורית תפעל כרגיל, אך המרפאות יעבדו באופן חלקי.

כמו כן, בתי המשפט ובבית הדין האזורי לעבודה במחוז דרום (למעט בתי המשפט באילת ודימונה) ישמעו עדים דחופים ותיקי מעצרים בלבד. 

בערי הדרום והמרכז הכריזו על פתיחת מקלטים ובשדרות ובעוטף ביקשו להישאר בקרבת המרחבים המוגנים. תושבי הדרום התבקשו להישמע להוראות פיקוד העורף.

תנועת הרכבות הופסקה באופן זמני, בהמלצת גורמי הביטחון, בקטע שבין אשקלון לבאר-שבע, ותחנות שדרות, נתיבות ואופקים סגורות לשירות. רכבות בקו הנגב המערבי (רעננה-באר-שבע), מתחילות ומסיימות את נסיעתן מצפון בתחנת אשקלון. נוסעים בקו באר-שבע יעשו שימוש בקו המזרחי, העובר דרך תחנות לוד, להבים רהט וקריית גת. רכבות הלילה בין תחנות בקו הנגב המערבי (תל-אביב ההגנה-אשקלון-באר-שבע) לא תפעלנה אף הן.

עמותת נט"ל, המסייעת לנפגעי טראומה על רקע לאומי, פועלת במתכונת חירום. קו הסיוע מאויש עם עשרות מתנדבים ועובדים של העמותה. לצד המוקד הטלפוני גויסו גם אנשי טיפול מקצועיים שמסייעים באמצעות המוקד הטלפוני, פתיחת תשתיות טכנולוגיות רחבות לתמיכה בפלטפורמות הסיוע בעזרת היחידה הקהילתית ועוד. לפנייה לנט"ל: 1800-363-363.

עוד כתבות

דובאי / צילום: ap, Fatima Shbair

פליי דובאי השעתה טיסות לארץ: מה יקרה לישראלים שנתקעו באמירויות?

מי צפוי להפעיל את טיסות החילוץ מהאמירויות, מה יקרה למחירי הטיסות, ומהן הזכויות של נוסעי פליי דובאי? ● גלובס עושה סדר

צילומים: AP, SHUTTERSTOCK

"הפעם זה רציני": פוטין מאיים בשימוש בנשק גרעיני נגד מדינות נאט"ו

מוסקבה מאיימת בנשק גרעיני בעקבות מתיחות עם נאט"ו ● בריטניה חושפת רשת ריגול סינית באוניברסיטאות ● ארה"ב משלימה נסיגה היסטורית מעיראק אחרי שני עשורים ● וההוצאה להורג שנכשלה באופן חריג ניסיון ● זום גלובלי

ישראל רייף, יו''ר אפקון החזקות / צילום: עזרא לוי

אחרי ניסיון המיזוג הכושל: אפקון רוצה להנפיק את זרוע האנרגיה המתחדשת שלה

החברה, שבשליטת משפחת שמלצר, תנסה לקדם גיוס לפי שווי של 800 מיליון שקל לזרוע האנרגיה המתחדשת שלה, פחות משנה לאחר שניסתה למזג אותה עם סאנפלאור הציבורית בשווי נמוך בהרבה • כחלק מהמהלך: מנורה ומגדל ימכרו את חלקן בשותפות באירופה בתמורה למניות החברה המונפקת

שדה חקלאי וסניף קרפור / צילום: איל יצהר, בר לביא

אין תחרות או אלטרנטיבה: כשהמבוטחים שבויים בידי מונופול ממשלתי

דחיית OpenAI את מודל הבינה המלאכותית שלה מוכיחה שהבלמים נבחנים רק כשמאוחר ● בקרפור הבינו השבוע שגם הנחה יכולה לעלות ביוקר ● והדוח המטריד של רשות החברות הממשלתיות ●  זרקור על כמה עניינים שעל הפרק 

בניין להב 433 / צילום: גלובס

בכיר בחברה ממשלתית נחקר במשטרה בחשד לזיוף והפרת אמונים

שוטרי להב 433 ערכו חיפוש בביתו ובמשרדו של החשוד ותפסו מסמכים ומדיה דיגיטלית ● בתום חקירתו הוא שוחרר בתנאים מגבילים

פאלו אלטו / צילום: Shutterstock

טריליון שקל: פאלו אלטו קבעה שיא חדש בבורסה בת"א

חברת הסייבר שהצטרפה בתחילת השנה לבורסה המקומית, זינקה מאז בכמעט 170% והפכה היום לראשונה שחוצה את שווי טריליון השקלים ● בדרך היא עקפה בשווי ענקיות עולמיות כמו נטפליקס וג'נרל אלקטריק, וכבר שווה כמעט יותר מכל מניות ת"א 35 יחד

פרופ’ יוסף ברנשטיין / צילום: יוסי פונס/זוג הפקות

שני הפרופסורים הישראלים למתמטיקה שזכו בפרס היוקרתי

פרופ' יוסף ברנשטיין מאוניברסיטת תל אביב ופרופ' דוד קשדן מהאוניברסיטה העברית זכו בפרס וולף במתמטיקה לשנת 2026, על עבודתם שהניחה יסודות לתחומים מרכזיים במתמטיקה המודרנית ● פרס וולף נחשב לאחד הפרסים היוקרתיים בעולם המדע, ולשני בחשיבותו לפרס נובל

גיא בורטניקוב (מנכ״ל) וליאור גורבונוס (CTO), מייסדי חברת Inferize / צילום: עומר הכהן

הסטארט-אפ מתל אביב הוקם לפני עשרה חודשים. עכשיו הוא נמכר במעל 100 מיליון דולר

נביוס, חברת תשתיות הענן לבינה מלאכותית, רוכשת את Inferize הישראלית כעשרה חודשים בלבד לאחר הקמתה, בעסקה המוערכת ב־100 עד 130 מיליון דולר ● Inferize, שטרם השיקה את מוצריה, פיתחה טכנולוגיה לשיפור ניצול המעבדים הגרפיים ולהפחתת עלויות הרצת מודלי AI ● החברה מעסיקה 17 עובדים במשרדיה בתל אביב

נתב''ג / צילום: מיכל אלוני

מומחה התעופה שמעריך: כך ייראו השמיים ביום שאחרי ניסיון הפיגוע בטיסת פליי דובאי

בעקבות ניסיון הפיגוע בטיסת פליי דובאי, החשדנות כלפי חברות התעופה הזרות גוברת, ולכן "החברות הישראליות בהחלט יהיו פופולריות יותר כעת" - כך אומר לגלובס מומחה התעופה ד"ר עוזי פרוינד-פיינשטיין, ומביא כראיה את הזינוק במניות ישראייר ואל על ● וגם: כיצד תושפע איתיחאד איירווייז - אחת החברות הדייקניות יותר בנתב"ג?

ינון קרייז, מנכ''ל ויו''ר ענקית הצעצועים מאטל, בערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים / צילום: תמר מצפי

ינון קרייז ימונה למנכ"ל משותף בענקית המדיה הממוזגת של פרמאונט-וורנר ברדרס דיסקברי

יו"ר ומנכ"ל פרמאונט דייוויד אליסון הודיע הלילה על מינויו של ינון קרייז הישראלי, שפרש מהנהלת יצרנית הצעצועים מאטל, למנכ"ל משותף של החברה הממוזגת של פרמאונט ו-וורנר ברדרס דיסקברי עם השלמת העסקה ● קרייז יפקח על הפעילות השוטפת ועל מיזוג הפעילויות העסקיות של שתי החברות ● מדובר בתפקיד הבכיר ביותר בהוליווד

טוקיו / צילום: Reuters, Kotaro Numata

ירידות באסיה; מגמה חיובית בוול סטריט לקראת דוח התעסוקה

מגמה שלילית באסיה ועליות קלות בחוזים העתידים בניו יורק ● דריכות לקראת נתוני התעסוקה בארצות הברית שיתפרסמו אחה"צ ● מניית נייקי צללה במסחר המאוחר בעקבות הדוח הרבעוני ● בת"א לא יתקיים היום מסחר ● המדד של בנק אוף אמריקה שמסמן: תתכוננו לצאת מהשוק

אילוסטרציה: Shutterstock, Rita Kapitulski

לא מחכים לסוף החודש: Getjob תקדים לעובדים חצי מהשכר מדי שבוע

פלטפורמת איוש המשמרות Getjob תעביר לעובדים מדי שבוע 50% מהשכר שכבר צברו, במקום להמתין לתלוש בסוף החודש • החברה, שמשמשת כמעסיקה הרשמית של העובדים, מאפשרת את התשלום המוקדם כמקדמה על חשבון השכר ● וגם: מרוץ אופני ההרים Winner Epic Israel חוזר לגליל המערבי ודלהום מוטורס ממנה את אבי צור ליו"ר ● אירועים ומינויים

קרקע חקלאית / צילום: Shutterstock

דוח רשות החברות: ניגוד עניינים בחברה ממשלתית שמנהלת כמיליארד שקל

רשות החברות קוראת לסגור את קנט, שמבטחת כ־10,000 חקלאים ומנהלת עתודות של כמיליארד שקל ● דוח שהגיע לגלובס מצביע על ניגודי עניינים של דירקטורים המייצגים את הלקוחות, תיאום עמדות וחולשה של מנגנוני הבקרה ● בחברה טוענים: "זה מפעל לאומי חיוני"

אקספנג X9 / צילום: יח''צ

החל מ-400 אלף שקל: הרכב שיכול לשמש גם כתחליף לימוזינה

מאחורי העיצוב החללי והממדים יוצאי הדופן של ספינת הדגל של XPENG מסתתר מוביל–משפחות רב–תכליתי, עם טכנולוגיה מרשימה ואבזור יוצא דופן, שיכול גם לשמש כתחליף לימוזינה לאח"מים ● המחיר גבוה אך עדיין אטרקטיבי ביחס לתמורה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

כשריבית האג"ח מתחילה לכאוב: הראסל 2000 נגרר מאחור

בעוד מדד S&P 500 מחזיק מעמד מול הלחץ שמפעילות התשואות הגבוהות באג"ח ממשלת ארה"ב על השוק, הרי שבמדד המניות הקטנות יותר חשים היטב את התייקרות עלויות המימון והאשראי

צילומים: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: קרוס אובר במחיר מציאה ועוד כמה הפתעות שבדרך

יצוא הרכב הסיני שובר שיאים, יצרניות הרכב נלחמות על שווקים באמצעות מחירים נמוכים והיצע הדגמים שמגיע לישראל הולך ומתרחב • בתערוכת פריז יוצגו החודש דגמים חשמליים ופלאג־אין חדשים, שחלקם עשויים להגיע לישראל במחירים של 90–170 אלף שקל • האם התחרות הסינית תמשיך לשבור את רמות המחירים בשוק הרכב המקומי?

אילוסטרציה: Shutterstock

המסלול שטיפס, וזה שאכזב: מה עשה החיסכון שלכם בספטמבר?

החודש המעורב בשווקים חלחל לתשואות בקופות הגמל, כשהמסלול הכללי הציג עם תשואה ממוצעת שלילית של 0.1%, בזמן שהמסלול המנייתי עלה ב-0.2% ● המסלול העוקב אחרי ה-500 S&P הציג תשואה חיובית של 2%, בתמיכת התחזקות השקל

קן גריפין, מייסד קרן הגידור סיטאדל / צילום: Reuters, TNS/ABACA

מיליארדר הגידור מעמיד את התרומה הגדולה בהיסטוריה לאוניברסיטה

קן גריפין, מייסד סיטאדל ומאנשי הפיננסים החזקים בארה"ב, העניק לקרנגי מלון את התרומה הפרטית הגדולה ביותר בתולדות ההשכלה הגבוהה • 2 מיליארד דולר יופנו להקמת קמפוס חדש במיאמי, והשאר למדעי המחשב ולפעילות האוניברסיטה בפיטסבורג • גריפין:"זו השקעה במצוינות"

צילום: טלי בוגדנובסקי

היועמ"שית אישרה: מחיר הדלק יופחת ב-50 אגורות

עמדת הייעוץ המשפטי היא שאין מניעה לשר האוצר בצלאל סמוטריץ' לחתום על הוזלת מחיר הבנזין לחודש הקרוב, כפי שביקש ● מחיר הדלק צפוי לרדת בלילה שבין ראשון לשני ל-7.77 שקל לליטר

שדה חיטה שהתייבש בקנזס, ארה''ב / צילום: ap, Charlie Riedel

הסחורות בעולם כבר התייקרו, ישראל תצטרף לעליית המחירים אחרי החגים

אירוע "סופר-אל ניניו" באוקיינוס השקט מצטרף למתיחות במצרי הורמוז ולמלחמה באוקראינה להשפעה משולבת שהזניקה בין השאר את מחירי החיטה, התירס והסוכר ● עד כה השקל החזק מנע את התייקרות המזון בארץ, אך הכלכלנים מזהירים: אחרי החגים צפויות עליות מחירים