גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מטחים כבדים לאזור אשדוד והשפלה; מנהיג הג'יהאד האסלאמי הציב שלושה תנאים להפסקת אש

(עדכונים שוטפים) - אזעקות נשמעו באזור רחובות, אשדוד וביישובי עוטף עזה ● לא יתקיימו לימודים במרחק 40 ק"מ מהרצועה ● תנאי הג'יהאד להפסקת אש: הפסקת החיסולים, הפסקת שימוש באש חיה כלפי מפגינים ליד גדר המערכת והגדלת כמות הסחורות הנכנסות לרצועה

ירי רקטות לעבר מישראל לאחר חיסולו של בהאא אבו אל-עטא / צילום: רויטרס
ירי רקטות לעבר מישראל לאחר חיסולו של בהאא אבו אל-עטא / צילום: רויטרס

23:20

מטח על אשדוד והשפלה. אזעקות נשמעות בגן יבנה וברחובות ובישובי הדרום והשפלה. 

22:55

מנהיג הג'יהאד האסלאמי זיאד נחאלה אומר כי ארגונו יסכים להפסקת אש עם ישראל בשלושה תנאים: הפסקת החיסולים ברצועת עזה. הפסקת השימוש באש חיה כלפי המפגינים המגיעים לגדר המערכת במסגרת מה שמכונה "תהלוכות השיבה" ומימוש ההתחייבויות הישראליות להגדלת כמות ומגוון הסחורות הנכנסות לרצועה. לדבריו אם ישראל תסכים לכך הירי יפסק ואם לא "נוכל להמשיך בלי הגבלה, יש לנו את הכלים לך, ואת הלוחמים המסורים".

לטענתו ישראל היא זו שביקשה את הפסקת האש זמן קצר לאחר הירי "על תל אביב" . דוברי הג'יהאד טוענים כי ישראל מסתירה את המידע על הפגיעה הקשה לטענתם ברכוש ובמבנים בכל רחבי הארץ והצנזורה היא שמונעת מהתקשורת לפרסם את התמונות הקשות כדי לא לפגוע במורל.

נחאלה הגיע הלילה לקהיר שם יפגש עם ראשי המודיעין המצרי האמונים על התיווך בין ישראל לפלגים האיסלאמים ברצועה. הצפי הוא כי המצרים ילחצו את נחאלה להפסיק את האש בשעות הקרובות, תוך שהם מצגים את האיומים הישראליים לפעולה קרקעית, לפגיעה בתשתיות הארגון ולהמשך החיסולים כולל אותו עצמו. בעצם הגעתו ובהודעה כי החל במשא ומתן עוד אתמול, מודה נחאלה כי לאמירות של דוברי הג'יהאד הפוסלות משא ומתן לא היה בסיס מעשי. נאומו העיד על הכוונה להכין את דעת הקהל להפסקת אש אף שלירי הרקטות אין הישגים מוחשיים, זולת הפגיעה בשגרת החיים של דרומה של מדינת ישראל.

בתוך כך ברצועה פרסמו הגי'האד האסלאמי ועוד כמה פלגים שהשתתפו בירי אל ישראל כרוז משותף שממנו נעדר החמאס, אשר לא השתתף עד כה בירי. 

במקביל, במהלך הערב נמשכו מטחי הרקטות. בין השאר נורו מטחים אל אשדוד ואשקלון שם תועדה נפילה של אחת מהרקטות לים. בשעה האחרונה נורו רקטות אל אזור שער הנגב ודרות. בכל המקרים לא היו נפגעים.

21:30

שתי רקטות ששוגרו מרצועת עזה לשטח ישראל יורטו מעל אשדוד, וחלקיה של אחת מהן נפלו בשטחי העיר. מהמשטרה נמסר כי חבלני המשטרה מטפלים בה בזירה, והודות למשמעת האזרחים לא דווח על נפגעים באירוע. 

מדוברות הרשות השופטת נמסר כי "בהתאם להערכת המצב והנחיות פיקוד העורף להלן עדכון על פעילות בתי המשפט מחר: בית משפט השלום באשקלון ימשיך לפעול במתכונת מצומצמת, כלומר סעדים דחופים ומעצרים. לא יתקיימו דיונים בעיניינים אחרים גם בהסכמת צדדים שיתייצבו בבית המשפט. בשאר בתי המשפט ובתי הדין ובכלל זה היכל המשפט בבאר שבע (מחוזי,שלום,עבודה), בית משפט השלום באשדוד, בית משפט השלום בקריית גת וכן בתי המשפט בדימונה ואילת - הדיונים יתקיימו כסדרם זאת כפוף לבקשות פרטניות ואילוצים הנובעים ממועד חידוש הפעילות. יש לפעול לפי הוראות קציני המתקן והקבט"ים בכל הקשור להתמגנות ופינוי למרחבים מוגנים במידת הצורך. הוראות אלו יעמדו בתוקף עד להודעה אחרת".

21:00

בשעה זו מתבצע ירי לעבר אשדוד, אשקלון והמועצה האזורית חוף אשקלון. לא דווח על נפילות או נפגעים. 

לפי סוכנות "סווא", גורם דיפלומטי אמר כי בשעות הקרובות יתקיימו "מאמצים מצריים אינטנסיביים להשגת רגיעה בעזה". מוחמד אל-הנדי, חבר הלשכה המדינית של הגי'האד האסלאמי, הכחיש את הדיווח על הגעת המזכ"ל זיאד נחאלה לקהיר. 

דובר הג'יהאד, מוסעב אל-ברים, אמר הערב לעיתון אל-חדת כי "ההתנגדות הגיבה על פשע הכיבוש ושברה את יוקרתו של נתניהו. אנחנו עומדים לפני סצנה מכערת בשעות הבאות שתביא להתפתחויות חשובות". 

20:50

פיקוד העורף פרסם הנחיות מעודכנות מהיום בערב עד מחר ב-20:00. בעוטף עזה, מערב לכיש, ומערב הנגב לא יתקיימו לימודים ואין יציאה לעבודה, למעט סקטור חיוני. בגוש דן והשפלה יתקיימו מחר לימודים. 

הנחיות פיקוד העורף

20:15

משרד החינוך הודיע הערב כי לא יתקיימו מחר לימודים בטווח של עד 40 ק"מ מרצועת עזה, זאת על רקע המצב הביטחוני והנחיות פיקוד העורף. המשמעות היא שכ-309 אלף תלמידים מאזור הדרום לא ילכו לבית הספר, בהם 22 אלף תלמידי עוטף עזה. במקביל, בוטלו כ- 600 טיולים שאמורים היו להתקיים בטווח של עד 40 ק"מ. גם בעיריות באר שבע ואשדוד הודיעו שלא יתקיימו מחר לימודים בהן.

19:45

החל מאתמול בשעות הבוקר ועד ל-17:30 זוהו כ-360 שיגורים משטח רצועת עזה שחצו לשטח ישראל. לוחמי ההגנה האווירית יירטו שיגורים רבים ואחוזי היירוט עומדים על למעלה מ-90%. כ-60% מהשיגורים נפלו בשטחים פתוחים ואינם מיועדים ליירוט, על-פי מדיניות היירוט.

צה"ל תקף יעדי טרור של ארגון הג'יהאד האסלאמי ברצועת עזה, כך הודיע דובר צה"ל. במקביל נמשכות התרעות הצבע אדום בעוטף עזה.

18:10

המועצות באזור עוטף עזה הנחו את התושבים להישאר בסמוך למרחבים מוגנים והודיעו כי בקרוב יתפרסמו הנחיות נוספות. "תושבים יקרים, הנחיה ביטחונית, שימו לב. אנא הימצאו בסמיכות למרחבים מוגנים. בקרוב נעדכן בהנחיות להמשך", נמסר בהודעה לתושבי מועצת שדות נגב, שער הנגב וחוף אשקלון. 

ההתרעה היא בשל החשש כי הג'יהאד יחריף את ההתקפות לקראת נאומו של מנהיגו זיאד נחאלה הערב בעשר.

אישה נפצעה מרסיסים באשקלון לפני כשעה והיא נמצאת במצב בינוני. האישה, בת 65, נפצעה מרסיסי חלון שהתנפץ מפגיעת רקטה במבנה באשקלון. היא פונתה לבית החולים ברזילי. 

16:10

מצרים הזמינה לקהיר את מנהיג הג'יהאד האיסלמי זיאד נחאלה במסגרת המגעים להגיע להפסקת אש. נחאלה הודיע כי עתר להזמנה, משמע, נסיגה מההודעות הקודמות של הארגון כי לא יסכימו לנהל מו"מ ולהפסיק את ירי הרקטות. בארגון מותחים ביקורת על חמאס שלא הצטרף לירי על ישראל.

נחאלה יפגש מחר בקהיר עם ראש המודיעין המצרי האחראי במשטר המצרי על רצועת עזה.

15:50

פגיעה ישירה במבנה באשקלון. ישנם שני פצועים קל ונגרם נזק לרכוש. 

15:35

400 רקטות נורו על שטחי ישראל מאתמול, כאשר 150 נורו מהיום בבוקר. 90% מהרקטות שהיו בדרך לפגיעה במקומות מיישובים יורטו. נזקים קלים נגרמו לרכוש, וישנם שני פצועים קל.

קודם לכן, רקטה נחתה ליד בית ספר בנתיבות, לא היו נפגעים. נפילה אותרה גם בחממה ביישוב במועצה האזורית אשכול. נזק קל נגרם למבנה, אך לא היו נפגעים. 

בצד הפלסטיני ישנם 25 הרוגים, 24 מחבלים ואזרחית, ו-60 פצועים.

13:10

לפי משרד הבריאות הפלסטיני, בסבב הלחימה הנוכחי יש עד כה 22 הרוגים ויותר מ-50 פצועים. 21 מההרוגים הם מחבלים שרובם עסקו בירי רקטות, ואישה אחת, אשתו של אל עטא.

12:30

ראש הממשלה בנימין נתניהו במליאת הכנסת: "חברי הכנסת הערבים דרשו ב'צוק איתן' מהיועמ"ש לפתוח בחקירה פלילית נגדי, נגד שר הביטחון יעלון, ונגד הרמטכ"ל בני גנץ בגין פשעי מלחמה". בתגובה, חברי הכנסת הערבים יצאו מהמליאה תוך קריאות: "זה המבצע להצלת נתניהו".

12:25

ליברמן פרסם פוסט תקיף בפייסבוק ובו אמר: "במקום למצוא פתרון אמיתי, נתניהו וחבריו בליכוד עסוקים כל היום רק בהשמצות. אין להם תשובות או פתרון והם לא מוכנים לקיים דיון עניני על המצב. נורא מכך, מצאנו את עצמנו מתחננים למצרים לעזור לנו להתקפל ולסיים את האירוע האחרון כפי שהוא".

12:05

צה"ל סיים תקיפה נרחבת של יעדי טרור של הג'יהאד האסלאמי הפלסטיני ברצועת עזה. 

דובר צה"ל מוסר כי לפני זמן קצר הסתיימה תקיפה נוספת של יעדי טרור של ארגון הטרור הג'יהאד האסלאמי הפלסטיני ברצועת עזה על-ידי כלי טיס של צה"ל. בגל תקיפות זה הגביר צה"ל את קצב תקיפותיו וסוג המטרות. במהלך התקיפה הותקף מפעל מרכזי לייצור ראשי קרב לרקטות בדרום רצועת עזה. מדובר באתר לייצור רקטות וחומרי גלם ייחודיים לייצור רקטות ארוכות-טווח.

מערך ייצור הרקטות הוא מערך פנימי עליו ארגון הטרור מסתמך לחידוש ותחזוקת מלאי הרקטות שברשותו. המערך מורכב ממספר אתרים ברחבי הרצועה, כל אחד מהם אמון על אחד או יותר מהתהליכים הנדרשים לייצור רקטות: ייצור חומרי הגלם הרקטיים, חריטה על ברזל הרכיבים, מחשוב ואלקטרוניקה והרכבה סופית. ההג'יהאד האסלאמי הפלסטיני משקיע בתשתיות ובמשאבים במערך הייצור, שנחשב מערך מכריע להתעצמות יכולות הארגון.

כמו כן, הותקפה מפקדת חטיבת חאן יונס של ארגון הטרור ומחסן אמל"ח בביתו של אדם אבו חדאיד, פעיל במערך הרקטות של ההג'יהאד האסלאמי הפלסטיני המשמש גם לאחסון אמל"ח.

במקביל, כלי שיט של צה"ל תקף כלי שיט של הכוח הימי של הג'יהאד האסלאמי הפלסטיני ששימש לאימונים לקראת פיגועים עתידיים בתווך הימי. כמו כן, מתחם צבאי לאימונים של הכוח הימי של הג'יהאד האסלאמי הפלסטיני המשמש גם כמחסן אמצעי לחימה.

11:46

מטח לעבר מועצה אזורית אשכול: פגיעה ישירה בלולים.

11:35

דיווח: כמה פלסטינים נפגעו בתקיפת אופנוע בשג'אעיה במזרח עזה.

11:28

הזרוע הצבאית של הג'יהאד האסלאמי, סראיאת (גדודי) אל-קודס, פרסמה הודעה שבה הארגון לוקח אחריות על ירי לעבר ירושלים, חדרה, תל אביב, אשדוד, אשקלון, נתיבות ועוטף עזה. בהודעה נאמר: "המערכה ממשיכה".

11:15

משעות הבוקר המוקדמות נורו עשרות רקטות אל יישובי וערי הדרום - שדרות, אשקלון, יישובי העוטף וגם השפלה הפנימית, מאזור חולדה כמעט עד לטרון. הרוב המוחלט של הרקטות יורט על-ידי כיפת ברזל, אין נפגעים. ברצועת עזה מדווחים על לפחות ארבעה הרוגים בתקיפות צה"ל, מחבלים שהיו מעורבים בירי הרקטות, ובסך-הכול 14 הרוגים מאז אתמול - 13 מחבלים ואשתו של המסוכל, רובם מהג'יהאד האיסלמי.

10:55

צה"ל החל לתגבר את אוגדת עזה בכוחות קומנדו שמסיירים בין היישובים ונערכים לאפשרות של חדירת מחבלים מעל פני הקרקע וממנהרות.

10:40

מטח רקטות לעבר המועצה האזורית אשכול.

10:30

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בפתח ישיבת הממשלה: "אנחנו ממשיכים להכות בג'יהאד לאחר סיכול המפקד שהיה אחראי לרוב הפיגועים שיצאו מעזה בשנה האחרונה.

"ביממה האחרונה השמדנו מטרות חשובות של הג'יהאד. פנינו לא להסלמה, אבל אנחנו עונים לכל תקיפה נגדנו בהתקפה. מוטב שהג'יהאד יבין את זה עכשיו מאשר כשזה יהיה מאוחר מדי עבורו. הם מבינים שנמשיך להכות בהם ללא רחם. כוח הרצון שלנו גדול מאד, אנחנו נחושים להגן על ארצנו. אם חשבו שהמטחים האלה יחלישו אותנו, הם טועים. יש להם ברירה אחת, להפסיק או לספוג עוד ועוד מהלומות. אזרחי ישראל, זה עוד יכול לקחת זמן. צריך להקפיד על הוראות פיקוד העורף".

10:03

מניין ההרוגים ברצועת עזה מתחילת ההסלמה עלה ל-16.

10:00

שר הביטחון הנכנס נפתלי בנט אמר היום כי "הבוקר אנחנו שולחים מסר ברור לכל אויבנו בכל הגזרות: מי שמתכנן לפגוע בנו ביום, לעולם לא יהיה בטוח שיעבור את הלילה. הייתם ותישארו על הכוונת". בנט שיבח את עבודתם של צה"ל ומערכת הביטחון: "עושים הכול כדי שכולנו נוכל להמשיך לישון בשקט".

מדובר בהתייחסות ראשונה של השר בנט, מאז נכנס לתפקידו אתמול עם תחילת ההסלמה. לילה לפני כן חוסל מנהיג הזרוע הצבאית של הג'יהאד האסלאמי, אבו בהאא אל-עטא. מאז שוגרו יותר מ-220 רקטות מרצועת עזה לשטח ישראל. בתגובה, תקף צה"ל יעדים של הג'יהאד האסלאמי ברצועת עזה.

08:44

צה"ל הציב מחסומים בכבישים באזור עוטף עזה. זאת במטרה להכביר את האכיפה על כלי רכב.

08:26

פלסטיני נוסף נהרג בתקיפות צה"ל ברצועת עזה. בעקבות זאת מניין ההרוגים ברצועת עזה מתחילת ההסלמה עלה ל-12. 

08:11

מטח רקטות שוגר לעבר יישובי המועצה האזורית גזר, בהם כרמי יוסף, חולדה, משמר דוד ונצר סירני. דיווחים על יירוטים של כיפת ברזל.

07:45

דובר צה"ל מסר שכלי טיס של צה"ל תקף לפני זמן קצר חוליית מחבלים ששיגרה הבוקר רקטות משטח רצועת עזה לעבר שטח ישראל. זוהתה פגיעה.

07:30

הרשויות בדרום ובשפלה נערכות להתמודדות עם סבב ההסלמה, וגם הבוקר (ד') לא יתקיימו לימודים. עם זאת, על פי הנחיות פיקוד העורף ומשרד החינוך, מוסדות החינוך בגוש דן ובירקון ייפתחו כסדרם, ואילו ביישובים הנמצאים במרחק של עד 40 ק"מ מגבול רצועת עזה בוטלו הלימודים.

 

כך, בנס ציונה, שדרות, קריית מלאכי, אשדוד, אשקלון, באר-שבע, רהט, חורה, יבנה והמועצות האזוריות שדות נגב, שער הנגב, אשכול, מרחבים, גזר ובאר טוביה יישארו התלמידים בבתיהם גם היום. במועצה האזורית מטה יהודה הלימודים צפויים להתחיל ב-10:00.

כמו כן, הוכרז על ביטול הלימודים במכללת קיי בבאר-שבע ובמכללת חמדת הדרום שבשדות נגב. האוניברסיטה העברית הודיעה על ביטול הלימודים בקמפוסים בפקולטה לחקלאות רחובות וקמפוס בבית דגן, וכך גם לימודי הסיעוד במרכז הרפואי אסף הרופא ובמרכז הרפואי קפלן, כמו גם סבבים קליניים לתלמידי שנה ו' ברפואה באותו בית חולים. לפי שעה הלימודים בקמפוסים בירושלים מתקיימים כרגיל.

בקמפוס המרכזי של אוניברסיטת בן-גוריון בבאר-שבע לא יתקיימו לימודים, בעוד בשדה בוקר ובאילת הלימודים יתקיימו כרגיל, כך נמסר מהמוסד האקדמי. הלימודים באוניברסיטת תל-אביב יתחדשו בשעה 12:00.

על פי ההנחיות המעודכנות של פיקוד העורף, התקפות עד היום בשעה 20:00, באזור הדרום (עוטף עזה, לכיש, מערב לכיש, מערב הנגב, מרכז הנגב, דרום השפלה והשפלה), יתקיימו התכנסויות של עד 100 איש בשטח סגור בלבד. באשכול הודיעו לתושבים כי ניתן לצאת לעבודה במקומות חיוניים, אך אסרו על פעילות חקלאית ממערב לכביש 232. התחבורה הציבורית תפעל כרגיל, אך המרפאות יעבדו באופן חלקי.

כמו כן, בתי המשפט ובבית הדין האזורי לעבודה במחוז דרום (למעט בתי המשפט באילת ודימונה) ישמעו עדים דחופים ותיקי מעצרים בלבד. 

בערי הדרום והמרכז הכריזו על פתיחת מקלטים ובשדרות ובעוטף ביקשו להישאר בקרבת המרחבים המוגנים. תושבי הדרום התבקשו להישמע להוראות פיקוד העורף.

תנועת הרכבות הופסקה באופן זמני, בהמלצת גורמי הביטחון, בקטע שבין אשקלון לבאר-שבע, ותחנות שדרות, נתיבות ואופקים סגורות לשירות. רכבות בקו הנגב המערבי (רעננה-באר-שבע), מתחילות ומסיימות את נסיעתן מצפון בתחנת אשקלון. נוסעים בקו באר-שבע יעשו שימוש בקו המזרחי, העובר דרך תחנות לוד, להבים רהט וקריית גת. רכבות הלילה בין תחנות בקו הנגב המערבי (תל-אביב ההגנה-אשקלון-באר-שבע) לא תפעלנה אף הן.

עמותת נט"ל, המסייעת לנפגעי טראומה על רקע לאומי, פועלת במתכונת חירום. קו הסיוע מאויש עם עשרות מתנדבים ועובדים של העמותה. לצד המוקד הטלפוני גויסו גם אנשי טיפול מקצועיים שמסייעים באמצעות המוקד הטלפוני, פתיחת תשתיות טכנולוגיות רחבות לתמיכה בפלטפורמות הסיוע בעזרת היחידה הקהילתית ועוד. לפנייה לנט"ל: 1800-363-363.

עוד כתבות

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר, והבעל נותר בלי זכויות בבית

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם