גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מטחים כבדים לאזור אשדוד והשפלה; מנהיג הג'יהאד האסלאמי הציב שלושה תנאים להפסקת אש

(עדכונים שוטפים) - אזעקות נשמעו באזור רחובות, אשדוד וביישובי עוטף עזה ● לא יתקיימו לימודים במרחק 40 ק"מ מהרצועה ● תנאי הג'יהאד להפסקת אש: הפסקת החיסולים, הפסקת שימוש באש חיה כלפי מפגינים ליד גדר המערכת והגדלת כמות הסחורות הנכנסות לרצועה

ירי רקטות לעבר מישראל לאחר חיסולו של בהאא אבו אל-עטא / צילום: רויטרס
ירי רקטות לעבר מישראל לאחר חיסולו של בהאא אבו אל-עטא / צילום: רויטרס

23:20

מטח על אשדוד והשפלה. אזעקות נשמעות בגן יבנה וברחובות ובישובי הדרום והשפלה. 

22:55

מנהיג הג'יהאד האסלאמי זיאד נחאלה אומר כי ארגונו יסכים להפסקת אש עם ישראל בשלושה תנאים: הפסקת החיסולים ברצועת עזה. הפסקת השימוש באש חיה כלפי המפגינים המגיעים לגדר המערכת במסגרת מה שמכונה "תהלוכות השיבה" ומימוש ההתחייבויות הישראליות להגדלת כמות ומגוון הסחורות הנכנסות לרצועה. לדבריו אם ישראל תסכים לכך הירי יפסק ואם לא "נוכל להמשיך בלי הגבלה, יש לנו את הכלים לך, ואת הלוחמים המסורים".

לטענתו ישראל היא זו שביקשה את הפסקת האש זמן קצר לאחר הירי "על תל אביב" . דוברי הג'יהאד טוענים כי ישראל מסתירה את המידע על הפגיעה הקשה לטענתם ברכוש ובמבנים בכל רחבי הארץ והצנזורה היא שמונעת מהתקשורת לפרסם את התמונות הקשות כדי לא לפגוע במורל.

נחאלה הגיע הלילה לקהיר שם יפגש עם ראשי המודיעין המצרי האמונים על התיווך בין ישראל לפלגים האיסלאמים ברצועה. הצפי הוא כי המצרים ילחצו את נחאלה להפסיק את האש בשעות הקרובות, תוך שהם מצגים את האיומים הישראליים לפעולה קרקעית, לפגיעה בתשתיות הארגון ולהמשך החיסולים כולל אותו עצמו. בעצם הגעתו ובהודעה כי החל במשא ומתן עוד אתמול, מודה נחאלה כי לאמירות של דוברי הג'יהאד הפוסלות משא ומתן לא היה בסיס מעשי. נאומו העיד על הכוונה להכין את דעת הקהל להפסקת אש אף שלירי הרקטות אין הישגים מוחשיים, זולת הפגיעה בשגרת החיים של דרומה של מדינת ישראל.

בתוך כך ברצועה פרסמו הגי'האד האסלאמי ועוד כמה פלגים שהשתתפו בירי אל ישראל כרוז משותף שממנו נעדר החמאס, אשר לא השתתף עד כה בירי. 

במקביל, במהלך הערב נמשכו מטחי הרקטות. בין השאר נורו מטחים אל אשדוד ואשקלון שם תועדה נפילה של אחת מהרקטות לים. בשעה האחרונה נורו רקטות אל אזור שער הנגב ודרות. בכל המקרים לא היו נפגעים.

21:30

שתי רקטות ששוגרו מרצועת עזה לשטח ישראל יורטו מעל אשדוד, וחלקיה של אחת מהן נפלו בשטחי העיר. מהמשטרה נמסר כי חבלני המשטרה מטפלים בה בזירה, והודות למשמעת האזרחים לא דווח על נפגעים באירוע. 

מדוברות הרשות השופטת נמסר כי "בהתאם להערכת המצב והנחיות פיקוד העורף להלן עדכון על פעילות בתי המשפט מחר: בית משפט השלום באשקלון ימשיך לפעול במתכונת מצומצמת, כלומר סעדים דחופים ומעצרים. לא יתקיימו דיונים בעיניינים אחרים גם בהסכמת צדדים שיתייצבו בבית המשפט. בשאר בתי המשפט ובתי הדין ובכלל זה היכל המשפט בבאר שבע (מחוזי,שלום,עבודה), בית משפט השלום באשדוד, בית משפט השלום בקריית גת וכן בתי המשפט בדימונה ואילת - הדיונים יתקיימו כסדרם זאת כפוף לבקשות פרטניות ואילוצים הנובעים ממועד חידוש הפעילות. יש לפעול לפי הוראות קציני המתקן והקבט"ים בכל הקשור להתמגנות ופינוי למרחבים מוגנים במידת הצורך. הוראות אלו יעמדו בתוקף עד להודעה אחרת".

21:00

בשעה זו מתבצע ירי לעבר אשדוד, אשקלון והמועצה האזורית חוף אשקלון. לא דווח על נפילות או נפגעים. 

לפי סוכנות "סווא", גורם דיפלומטי אמר כי בשעות הקרובות יתקיימו "מאמצים מצריים אינטנסיביים להשגת רגיעה בעזה". מוחמד אל-הנדי, חבר הלשכה המדינית של הגי'האד האסלאמי, הכחיש את הדיווח על הגעת המזכ"ל זיאד נחאלה לקהיר. 

דובר הג'יהאד, מוסעב אל-ברים, אמר הערב לעיתון אל-חדת כי "ההתנגדות הגיבה על פשע הכיבוש ושברה את יוקרתו של נתניהו. אנחנו עומדים לפני סצנה מכערת בשעות הבאות שתביא להתפתחויות חשובות". 

20:50

פיקוד העורף פרסם הנחיות מעודכנות מהיום בערב עד מחר ב-20:00. בעוטף עזה, מערב לכיש, ומערב הנגב לא יתקיימו לימודים ואין יציאה לעבודה, למעט סקטור חיוני. בגוש דן והשפלה יתקיימו מחר לימודים. 

הנחיות פיקוד העורף

20:15

משרד החינוך הודיע הערב כי לא יתקיימו מחר לימודים בטווח של עד 40 ק"מ מרצועת עזה, זאת על רקע המצב הביטחוני והנחיות פיקוד העורף. המשמעות היא שכ-309 אלף תלמידים מאזור הדרום לא ילכו לבית הספר, בהם 22 אלף תלמידי עוטף עזה. במקביל, בוטלו כ- 600 טיולים שאמורים היו להתקיים בטווח של עד 40 ק"מ. גם בעיריות באר שבע ואשדוד הודיעו שלא יתקיימו מחר לימודים בהן.

19:45

החל מאתמול בשעות הבוקר ועד ל-17:30 זוהו כ-360 שיגורים משטח רצועת עזה שחצו לשטח ישראל. לוחמי ההגנה האווירית יירטו שיגורים רבים ואחוזי היירוט עומדים על למעלה מ-90%. כ-60% מהשיגורים נפלו בשטחים פתוחים ואינם מיועדים ליירוט, על-פי מדיניות היירוט.

צה"ל תקף יעדי טרור של ארגון הג'יהאד האסלאמי ברצועת עזה, כך הודיע דובר צה"ל. במקביל נמשכות התרעות הצבע אדום בעוטף עזה.

18:10

המועצות באזור עוטף עזה הנחו את התושבים להישאר בסמוך למרחבים מוגנים והודיעו כי בקרוב יתפרסמו הנחיות נוספות. "תושבים יקרים, הנחיה ביטחונית, שימו לב. אנא הימצאו בסמיכות למרחבים מוגנים. בקרוב נעדכן בהנחיות להמשך", נמסר בהודעה לתושבי מועצת שדות נגב, שער הנגב וחוף אשקלון. 

ההתרעה היא בשל החשש כי הג'יהאד יחריף את ההתקפות לקראת נאומו של מנהיגו זיאד נחאלה הערב בעשר.

אישה נפצעה מרסיסים באשקלון לפני כשעה והיא נמצאת במצב בינוני. האישה, בת 65, נפצעה מרסיסי חלון שהתנפץ מפגיעת רקטה במבנה באשקלון. היא פונתה לבית החולים ברזילי. 

16:10

מצרים הזמינה לקהיר את מנהיג הג'יהאד האיסלמי זיאד נחאלה במסגרת המגעים להגיע להפסקת אש. נחאלה הודיע כי עתר להזמנה, משמע, נסיגה מההודעות הקודמות של הארגון כי לא יסכימו לנהל מו"מ ולהפסיק את ירי הרקטות. בארגון מותחים ביקורת על חמאס שלא הצטרף לירי על ישראל.

נחאלה יפגש מחר בקהיר עם ראש המודיעין המצרי האחראי במשטר המצרי על רצועת עזה.

15:50

פגיעה ישירה במבנה באשקלון. ישנם שני פצועים קל ונגרם נזק לרכוש. 

15:35

400 רקטות נורו על שטחי ישראל מאתמול, כאשר 150 נורו מהיום בבוקר. 90% מהרקטות שהיו בדרך לפגיעה במקומות מיישובים יורטו. נזקים קלים נגרמו לרכוש, וישנם שני פצועים קל.

קודם לכן, רקטה נחתה ליד בית ספר בנתיבות, לא היו נפגעים. נפילה אותרה גם בחממה ביישוב במועצה האזורית אשכול. נזק קל נגרם למבנה, אך לא היו נפגעים. 

בצד הפלסטיני ישנם 25 הרוגים, 24 מחבלים ואזרחית, ו-60 פצועים.

13:10

לפי משרד הבריאות הפלסטיני, בסבב הלחימה הנוכחי יש עד כה 22 הרוגים ויותר מ-50 פצועים. 21 מההרוגים הם מחבלים שרובם עסקו בירי רקטות, ואישה אחת, אשתו של אל עטא.

12:30

ראש הממשלה בנימין נתניהו במליאת הכנסת: "חברי הכנסת הערבים דרשו ב'צוק איתן' מהיועמ"ש לפתוח בחקירה פלילית נגדי, נגד שר הביטחון יעלון, ונגד הרמטכ"ל בני גנץ בגין פשעי מלחמה". בתגובה, חברי הכנסת הערבים יצאו מהמליאה תוך קריאות: "זה המבצע להצלת נתניהו".

12:25

ליברמן פרסם פוסט תקיף בפייסבוק ובו אמר: "במקום למצוא פתרון אמיתי, נתניהו וחבריו בליכוד עסוקים כל היום רק בהשמצות. אין להם תשובות או פתרון והם לא מוכנים לקיים דיון עניני על המצב. נורא מכך, מצאנו את עצמנו מתחננים למצרים לעזור לנו להתקפל ולסיים את האירוע האחרון כפי שהוא".

12:05

צה"ל סיים תקיפה נרחבת של יעדי טרור של הג'יהאד האסלאמי הפלסטיני ברצועת עזה. 

דובר צה"ל מוסר כי לפני זמן קצר הסתיימה תקיפה נוספת של יעדי טרור של ארגון הטרור הג'יהאד האסלאמי הפלסטיני ברצועת עזה על-ידי כלי טיס של צה"ל. בגל תקיפות זה הגביר צה"ל את קצב תקיפותיו וסוג המטרות. במהלך התקיפה הותקף מפעל מרכזי לייצור ראשי קרב לרקטות בדרום רצועת עזה. מדובר באתר לייצור רקטות וחומרי גלם ייחודיים לייצור רקטות ארוכות-טווח.

מערך ייצור הרקטות הוא מערך פנימי עליו ארגון הטרור מסתמך לחידוש ותחזוקת מלאי הרקטות שברשותו. המערך מורכב ממספר אתרים ברחבי הרצועה, כל אחד מהם אמון על אחד או יותר מהתהליכים הנדרשים לייצור רקטות: ייצור חומרי הגלם הרקטיים, חריטה על ברזל הרכיבים, מחשוב ואלקטרוניקה והרכבה סופית. ההג'יהאד האסלאמי הפלסטיני משקיע בתשתיות ובמשאבים במערך הייצור, שנחשב מערך מכריע להתעצמות יכולות הארגון.

כמו כן, הותקפה מפקדת חטיבת חאן יונס של ארגון הטרור ומחסן אמל"ח בביתו של אדם אבו חדאיד, פעיל במערך הרקטות של ההג'יהאד האסלאמי הפלסטיני המשמש גם לאחסון אמל"ח.

במקביל, כלי שיט של צה"ל תקף כלי שיט של הכוח הימי של הג'יהאד האסלאמי הפלסטיני ששימש לאימונים לקראת פיגועים עתידיים בתווך הימי. כמו כן, מתחם צבאי לאימונים של הכוח הימי של הג'יהאד האסלאמי הפלסטיני המשמש גם כמחסן אמצעי לחימה.

11:46

מטח לעבר מועצה אזורית אשכול: פגיעה ישירה בלולים.

11:35

דיווח: כמה פלסטינים נפגעו בתקיפת אופנוע בשג'אעיה במזרח עזה.

11:28

הזרוע הצבאית של הג'יהאד האסלאמי, סראיאת (גדודי) אל-קודס, פרסמה הודעה שבה הארגון לוקח אחריות על ירי לעבר ירושלים, חדרה, תל אביב, אשדוד, אשקלון, נתיבות ועוטף עזה. בהודעה נאמר: "המערכה ממשיכה".

11:15

משעות הבוקר המוקדמות נורו עשרות רקטות אל יישובי וערי הדרום - שדרות, אשקלון, יישובי העוטף וגם השפלה הפנימית, מאזור חולדה כמעט עד לטרון. הרוב המוחלט של הרקטות יורט על-ידי כיפת ברזל, אין נפגעים. ברצועת עזה מדווחים על לפחות ארבעה הרוגים בתקיפות צה"ל, מחבלים שהיו מעורבים בירי הרקטות, ובסך-הכול 14 הרוגים מאז אתמול - 13 מחבלים ואשתו של המסוכל, רובם מהג'יהאד האיסלמי.

10:55

צה"ל החל לתגבר את אוגדת עזה בכוחות קומנדו שמסיירים בין היישובים ונערכים לאפשרות של חדירת מחבלים מעל פני הקרקע וממנהרות.

10:40

מטח רקטות לעבר המועצה האזורית אשכול.

10:30

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בפתח ישיבת הממשלה: "אנחנו ממשיכים להכות בג'יהאד לאחר סיכול המפקד שהיה אחראי לרוב הפיגועים שיצאו מעזה בשנה האחרונה.

"ביממה האחרונה השמדנו מטרות חשובות של הג'יהאד. פנינו לא להסלמה, אבל אנחנו עונים לכל תקיפה נגדנו בהתקפה. מוטב שהג'יהאד יבין את זה עכשיו מאשר כשזה יהיה מאוחר מדי עבורו. הם מבינים שנמשיך להכות בהם ללא רחם. כוח הרצון שלנו גדול מאד, אנחנו נחושים להגן על ארצנו. אם חשבו שהמטחים האלה יחלישו אותנו, הם טועים. יש להם ברירה אחת, להפסיק או לספוג עוד ועוד מהלומות. אזרחי ישראל, זה עוד יכול לקחת זמן. צריך להקפיד על הוראות פיקוד העורף".

10:03

מניין ההרוגים ברצועת עזה מתחילת ההסלמה עלה ל-16.

10:00

שר הביטחון הנכנס נפתלי בנט אמר היום כי "הבוקר אנחנו שולחים מסר ברור לכל אויבנו בכל הגזרות: מי שמתכנן לפגוע בנו ביום, לעולם לא יהיה בטוח שיעבור את הלילה. הייתם ותישארו על הכוונת". בנט שיבח את עבודתם של צה"ל ומערכת הביטחון: "עושים הכול כדי שכולנו נוכל להמשיך לישון בשקט".

מדובר בהתייחסות ראשונה של השר בנט, מאז נכנס לתפקידו אתמול עם תחילת ההסלמה. לילה לפני כן חוסל מנהיג הזרוע הצבאית של הג'יהאד האסלאמי, אבו בהאא אל-עטא. מאז שוגרו יותר מ-220 רקטות מרצועת עזה לשטח ישראל. בתגובה, תקף צה"ל יעדים של הג'יהאד האסלאמי ברצועת עזה.

08:44

צה"ל הציב מחסומים בכבישים באזור עוטף עזה. זאת במטרה להכביר את האכיפה על כלי רכב.

08:26

פלסטיני נוסף נהרג בתקיפות צה"ל ברצועת עזה. בעקבות זאת מניין ההרוגים ברצועת עזה מתחילת ההסלמה עלה ל-12. 

08:11

מטח רקטות שוגר לעבר יישובי המועצה האזורית גזר, בהם כרמי יוסף, חולדה, משמר דוד ונצר סירני. דיווחים על יירוטים של כיפת ברזל.

07:45

דובר צה"ל מסר שכלי טיס של צה"ל תקף לפני זמן קצר חוליית מחבלים ששיגרה הבוקר רקטות משטח רצועת עזה לעבר שטח ישראל. זוהתה פגיעה.

07:30

הרשויות בדרום ובשפלה נערכות להתמודדות עם סבב ההסלמה, וגם הבוקר (ד') לא יתקיימו לימודים. עם זאת, על פי הנחיות פיקוד העורף ומשרד החינוך, מוסדות החינוך בגוש דן ובירקון ייפתחו כסדרם, ואילו ביישובים הנמצאים במרחק של עד 40 ק"מ מגבול רצועת עזה בוטלו הלימודים.

 

כך, בנס ציונה, שדרות, קריית מלאכי, אשדוד, אשקלון, באר-שבע, רהט, חורה, יבנה והמועצות האזוריות שדות נגב, שער הנגב, אשכול, מרחבים, גזר ובאר טוביה יישארו התלמידים בבתיהם גם היום. במועצה האזורית מטה יהודה הלימודים צפויים להתחיל ב-10:00.

כמו כן, הוכרז על ביטול הלימודים במכללת קיי בבאר-שבע ובמכללת חמדת הדרום שבשדות נגב. האוניברסיטה העברית הודיעה על ביטול הלימודים בקמפוסים בפקולטה לחקלאות רחובות וקמפוס בבית דגן, וכך גם לימודי הסיעוד במרכז הרפואי אסף הרופא ובמרכז הרפואי קפלן, כמו גם סבבים קליניים לתלמידי שנה ו' ברפואה באותו בית חולים. לפי שעה הלימודים בקמפוסים בירושלים מתקיימים כרגיל.

בקמפוס המרכזי של אוניברסיטת בן-גוריון בבאר-שבע לא יתקיימו לימודים, בעוד בשדה בוקר ובאילת הלימודים יתקיימו כרגיל, כך נמסר מהמוסד האקדמי. הלימודים באוניברסיטת תל-אביב יתחדשו בשעה 12:00.

על פי ההנחיות המעודכנות של פיקוד העורף, התקפות עד היום בשעה 20:00, באזור הדרום (עוטף עזה, לכיש, מערב לכיש, מערב הנגב, מרכז הנגב, דרום השפלה והשפלה), יתקיימו התכנסויות של עד 100 איש בשטח סגור בלבד. באשכול הודיעו לתושבים כי ניתן לצאת לעבודה במקומות חיוניים, אך אסרו על פעילות חקלאית ממערב לכביש 232. התחבורה הציבורית תפעל כרגיל, אך המרפאות יעבדו באופן חלקי.

כמו כן, בתי המשפט ובבית הדין האזורי לעבודה במחוז דרום (למעט בתי המשפט באילת ודימונה) ישמעו עדים דחופים ותיקי מעצרים בלבד. 

בערי הדרום והמרכז הכריזו על פתיחת מקלטים ובשדרות ובעוטף ביקשו להישאר בקרבת המרחבים המוגנים. תושבי הדרום התבקשו להישמע להוראות פיקוד העורף.

תנועת הרכבות הופסקה באופן זמני, בהמלצת גורמי הביטחון, בקטע שבין אשקלון לבאר-שבע, ותחנות שדרות, נתיבות ואופקים סגורות לשירות. רכבות בקו הנגב המערבי (רעננה-באר-שבע), מתחילות ומסיימות את נסיעתן מצפון בתחנת אשקלון. נוסעים בקו באר-שבע יעשו שימוש בקו המזרחי, העובר דרך תחנות לוד, להבים רהט וקריית גת. רכבות הלילה בין תחנות בקו הנגב המערבי (תל-אביב ההגנה-אשקלון-באר-שבע) לא תפעלנה אף הן.

עמותת נט"ל, המסייעת לנפגעי טראומה על רקע לאומי, פועלת במתכונת חירום. קו הסיוע מאויש עם עשרות מתנדבים ועובדים של העמותה. לצד המוקד הטלפוני גויסו גם אנשי טיפול מקצועיים שמסייעים באמצעות המוקד הטלפוני, פתיחת תשתיות טכנולוגיות רחבות לתמיכה בפלטפורמות הסיוע בעזרת היחידה הקהילתית ועוד. לפנייה לנט"ל: 1800-363-363.

עוד כתבות

ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

בעקבות חשיפת גלובס: דרישה לדיון בוועדת הכספים בנושא מצוקת השוכרים והמשכירים

חברי הכנסת נאור שירי וולדימיר בליאק מבקשים דיון דחוף בנושא הסדרת הפיצויים לשוכרים ולמשכירים עקב הטילים מאיראן ● בבקשה נכתב כי "בעלי הדירות נמצאים במצב בעייתי, הם נותרים עם נכס שאינו ראוי למגורים ושאינו מניב הכנסה"

המשרוקית מארחת. חברה ממשלתית / צילום: Shutterstock

להפריט או לא? זה המושג שעומד בלב המחלוקת המתמשכת

בממשלה נאבקים על השליטה בהן, והוויכוחים אודותן נמשכים כבר עשורים • מה עומד מאחורי "החברות הממשלתיות"? ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

כסף בקיר. עם שחר שני / צילום: פרטי

תכנון המס אפשר לו לקנות שתי דירות להשקעה, והוא רק בן 23

שחר שני עבד כנער בצביעת בתים ובשיפוצים, ולכן לא נבהל מקניית דירה שזקוקה לשיפוץ ● לאחר מכן מינף את הניסיון שצבר בבית ואת מבצעי הקבלנים - כדי להחזיק שתי דירות בגיל שבו רוב הצעירים עוד חוסכים לטיול אחרי צבא

צילומים: ענת לברון, איל יצהר, שלומי יוסף, תמר מצפי, טלי בוגדנובסקי

פי 3 בשנה: מאחורי התשואה הפנטסטית של מניות הביטוח בת"א

מדד ת"א ביטוח קפץ היום ביותר מ-5% בבורסת ת"א בהובלת מניית מגדל ● בין הסיבות לזינוק: החברות לא צפויות להיפגע מהמלחמה עם איראן, הדוחות הטובים מהרבעון הראשון ורוח גבית מהביצועים החזקים של הבורסה המקומית ● ואיזו חברה מובילה בתשואה בשנה האחרונה?

דגם Aion V של המותג GAC / צילום: GAC

מי יעמוד בראש מותג הרכב הסיני שנכנס מחדש לישראל

מותג הרכב הסיני GAC יושק מחדש בספטמבר הקרוב בישראל, כאשר בשלב הראשון, יושקו בארץ ארבעה דגמים חשמליים ● קבוצת אגד חתמה על הסכם להקמת מרכז לוגיסטי חדש באזור התעשייה תימורים ● וגם: חברת ההתחדשות העירונית שמשפצת ומרהטת בהתנדבות מקלטים בבניינים ישנים ● אירועים ומינויים

מטוס של איזי ג'ט / צילום: Shutterstock

באופן חריג, חברות התעופה הזרות והישראליות מתאגדות. מה הן דורשות?

בחברות התעופה הישראליות והזרות מאחדים כוחות, ומבקשים הקלות בחוק שמחייב אותם לפצות נוסעים שבוטלה טיסתם ● לפני מספר חודשים, החוק כבר תוקן כדי לתת מענה לחברות תעופה בזמן חירום, וכעת החברות מבקשות שהמדינה תספוג את הנזק במקומן ● "אנחנו נמצאים בזמן קריטי בו חברות התעופה בוחנות האם יחזרו לארץ"

בנימין נתניהו ודונלד טראמפ / צילום: ap, Mark Schiefelbein

ראש הממשלה נתניהו והנשיא טראמפ ייפגשו בבית הלבן ביום שני הבא

דיווח: הנשיא טראמפ יחתום על הוראה שתקל את הסנקציות הכלכליות על סוריה ● דני אלגרט, אחיו של החטוף איציק אלגרט ז"ל, חושף: חמאס חקר את איציק בשבי בחשד שהוא טייס ● דובר צה"ל בהודעת פינוי לתושבי שכונות במרחב העיר עזה וג'באליה ● מקורות דיפלומטיים לעיתון "אל-אח'באר" הלבנוני: קהיר מאמינה כי סימני "פריצת דרך" במו"מ להפסקת האש בעזה "נראים באופק" ● 50 חטופים - 633 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים

עסקים סגורים בקניון ערים כפר סבא בזמן מבצע ''עם כלביא'' / צילום: רמי זרנגר

"לעג לרש": ביקורת חריפה במשק על מתווה הפיצויים לעסקים

במשק טוענים כי המתווה שפורסם לא יספק מענה לנזקים האמיתיים שנגרמו לעסקים כתוצאה ממלחמת "עם כלביא" - ובמיוחד לעסקים הקטנים והזעירים ● "גם אם הפיצוי יגיע, עבור עסקים קטנים וזעירים ככל הנראה זה יהיה מעט מדי ומאוחר מדי"

גילעד אלטשולר ויוסי לוי / צילום: איל יצהר, יח''צ

אלטשולר שחם מאבד לקוחות, והשווי נחתך. ומי בית ההשקעות הצומח שמככב?

עד לא מזמן אף אחד לא דמיין שזה יקרה: שווי חברת הגמל של מור עקף את זה של אלטשולר שחם ● ברקע: הנטישה ההמונית של לקוחות אלטשולר, שמצטברת ליותר מ־100 מיליארד שקל, והצטמקות רווחיו ● במקביל, מור מככב בטבלת התשואות וצומח מהר בהכנסות וברווחים

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: עמוס בן גרשום לע''מ

נתניהו: "נפתחו הרבה הזדמנויות - לחלץ את החטופים ולהכריע את חמאס ואפשרויות אזוריות רחבות"

סמל ישראל נתן רוזנפלד, נהרג בפיצוץ בתוך מבנה בג'באליה, האירוע מתוחקר ● שב"כ סיכל תשתית חמאס בחברון, מהגדולות שנחשפו בשנים האחרונות ● צה"ל יגיע בימים הקרובים לשליטה ב-75% משטחי הרצועה, הרמטכ"ל יציג היום לקבינט: אנו מגיעים ליעדים שהגדרתם לנו ● 632 ימים למלחמה 50 חטופים בעזה • עדכונים שוטפים

מנכ''ל הכללית אלי כהן / צילום: באדיבות קופ''ח כללית

מנכ"ל בית חולים גדול בעבר ובהווה: בורסת השמות למנכ"ל קופת חולים כללית

על אף שהליך האיתור הוקפא, בסביבת קופת חולים כללית נוקבים בשמות של מועמדים אפשריים לתפקיד המנכ"ל ● ביניהם: מנכ"ל סורוקה שלומי קודש, יו"ר מגדל רוני גמזו וד"ר אורלי וינשטיין שמובילה את הקמת שיבא נגב ● ומה הסיכוי שהמנכ"ל הנוכחי אלי כהן בכל זאת לא סיים את תפקידו?

זהבית כהן יוסף / צילום: רמי זרנגר

מצטרפת למימושים: קרן אייפקס מוכרת מניות מקס סטוק ב-120 מיליון שקל

לאחר שמניית מקס סטוק זינקה ב-34% בחודש האחרון, מצטרפת בעלת המניות הגדולה בה, אייפקס, למגמת המימושים בבורסה ● החברה מכרה 5.5% מניות מקס סטוק ב-15.4 שקל למניה - הנחה של 5% על מחיר השוק

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בת"א לאחר יום מסחר תנודתי; מדד הביומד ירד בכ-2%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.4% ● החשב הכללי: "השפעת המלחמה על הגירעון מתונה" ● פרמיית הסיכון של ישראל ממשיכה לרדת ● בעקבות פרישת המנכ"לים בנופר אנרג'י, בקשה לתביעה ייצוגית נגד החברה ● במיטב מצביעים על חולשה של הכלכלה בארה"ב ● למרות שהיא בשיאה, בוול סטריט אופטימיים לגבי אנבידיה: "תגיע לשווי שוק של 6 טריליון דולר"

התרסקות מניית OST, איבדה 93% ביום / צילום: Shutterstock

הונאה על הונאה: אחרי שגרמו להפסדים עצומים, הם מציעים "פיצוי"

נוכלים ברשתות החברתיות הצליחו לגרום למשקיעים ישראלים לרכוש מניה סינית - ואז מכרו את מניותיהם ברווח עתק כשהגיעה לשיא ● כעת הם חוזרים עם הצעה "לפצות" את הקורבנות באמצעות הונאה חדשה ● אלו הסימנים שכדאי להכיר כדי לא ליפול בפח

פאנלים סולאריים על גג בית מגורים / צילום: Shutterstock

המדינה תחייב התקנת גגות סולאריים בבתים פרטיים - מי ישלם את החשבון?

החל מדצמבר קבלת טופס 4 תותנה בהתקנת גג סולארי במגוון סוגי מבנים ● במשרד האנרגיה מדגישים את התרומה לביזור רשת החשמל ולהפחתת זיהום - אלא שמומחים מזהירים: הדבר יעלה את מחירי הדיור, יפגע בזכות הקניין והציבור יסבסד את המהלך דרך חשבון החשמל

בני לנדא / צילום: Miguel Gutierrez

אחרי הפיטורים - ספינת הדגל של בני לנדא הגישה בקשה לעיכוב הליכים

לפני כשבועיים ביצעה לנדא דיגיטל פרינטינג של בני לנדא מהלך קיצוצים במסגרתו פוטרו יותר מ-100 עובדים ● כעת הגישה החברה לבית המשפט בקשה לעיכוב הליכים, לאחר שנקלעה לחובות של 1.7 מיליארד שקל ● עם זאת, בחברה מאמינים כי יוכלו להשתקם

שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל / צילום: תמר מצפי

לחץ המכירות על מניית מגדל השתחרר, ואליהו כבר מורווח מעל 3 מיליארד שקל

מימוש אופציות על־ידי גופים מוסדיים הכביד עד לאחרונה על מניית מגדל ● בעל השליטה, שלמה אליהו, יכול כעת לחייך, אך השקעה במדד הביטוח הייתה מניבה לו תשואה של פי כמה וכמה

חנות של רשת סבון / צילום: יח''צ-דן לב

קבוצת גולף נמצאת במגעים מתקדמים לרכישת מרבית הפעילות של רשת סבון

גולף דיווחה כי היא מעוניינת לרכוש את פעילות ההפצה, הפעלת החנויות ואתר האינטרנט של סבון ● במקביל, סבון עדכנה כי היא נמצאת בשלב מתקדם של מו"מ למכירת מפעל הייצור שלה הממוקם בקריית גת ● אם המפעל לא יימכר, הוא מתוכנן להיסגר בעוד שנה

יצחק מירילשוילי, בעלי רוטשטיין וערוץ 14 / צילום: wikimedia ,RONENGOLDMAN.COM

קבלת פנים צוננת: המניה שנפלה ביומה הראשון במסחר

אנשי העיר, חברת הנדל"ן שבשליטת רוטשטיין, ירדה בחדות בבורסה בתל אביב, לאחר שהשלימה הנפקה ראשונית לפי שווי של רבע מיליארד שקל

קרנות עם תשואה נאה אבל גם עם קץ' / צילום: Unsplash, kenny eliason

הקרנות האלה משלמות סכומים נאים למשקיעים לצד תשואות אגדיות. איפה הקץ'?

קרנות סל המבטיחות הכנסה שבועית או חודשית גבוהה באמצעות מסחר בחוזי אופציות על מניה בודדת, משכו אליהן 6.4 מיליארד דולר של השקעות השנה ● הכנסה קבועה בדרך-כלל מקושרת עם ביטחון, אך זה לא המקרה כאן, בעיקר לנוכח התנודתיות הגבוהה של נכסי הבסיס