גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מסמכי המיזוג של רשת ועשר נחשפים: "יש את חדשות 2 וזהו. מי שלא אוהב את 2 הולך לחדשות עשר"

המעמד של חדשות עשר והפורמט בו תפעל בערוץ הממוזג היוו חלק משמעותי מהדיונים שערכו הרגולטורים לפני אישור המיזוג ● "גלובס" חושף את התחייבויות שהציגו מנהלי רשת וערוץ עשר בשימוע ● בין הבטחות בעלי המניות: "לחברת החדשות יהיה מנכ"ל שהוא גולן יוכפז"

יוסי ורשבסקי, אבי צבי וגולן יוכפז / צילום: איל יצהר, גלובס
יוסי ורשבסקי, אבי צבי וגולן יוכפז / צילום: איל יצהר, גלובס

מיזוג ערוץ עשר ורשת יצא לדרך לפני מספר חודשים, ועל פניו נראה כמעשה שאין להשיב. ואולם כזכור, עמותת "הצלחה" מנהלת בימים אלה הליך ערר בבית הדין להגבלים נגד אופן אישורו, מתוך מטרה לחייב את הרגולטור לקבוע תנאים שישמרו את עצמאות חברת החדשות ללא תלות בהחלטת בעלי המניות שלה.

זאת למשל, על-ידי שימור קבוע בחוק של תקציב חברת החדשות, הגדלת מספר דירקטורים מטעם הציבור (החוק היום דורש ארבעה, בשנתיים האחרונות היו רק שניים, וכעת יש רק אחת) וכדומה. נזכיר כי גם הרשות השנייה וגם הממונה על רשות התחרות הסכימו למיזוג ללא תנאים - למעט מכירת חלקה של רשת בחברת החדשות לקשת. 

במסגרת ההליך, מנכ"ל חדשות 13 המודח גולן יוכפז ויו"ר דירקטוריון חדשות 13 היוצאת זוהר קדמון סירבו לבקשת "הצלחה" להגיש תצהיר. כפועל יוצא מסירובם הגיש בשבוע שעבר היועץ המשפטי של העמותה עו"ד אלעד מן בקשה מבית הדין לחקור אותם על דוכן העדים.

נראה כי לא לחינם מתעקש מן להשמיע את עדותם של השניים. המעמד של חברת חדשות עשר, הישרדותה, עצמאותה והפורמט בו תפעל בתוך הערוץ הממוזג היוו חלק משמעותי מהדיונים שערכו הרגולטורים שנדרשו לאשר את המיזוג - גם ברשות התחרות וגם במועצת הרשות השנייה.

"גלובס" חושף היום (ד') את העמדות והתחייבויות שהציגו מנהלי רשת וערוץ עשר בנוגע להתנהלות חדשות עשר במסגרת השימוע שערכה הרשות השנייה. 

יוכפז היה בין הכוחות המובילים שפעלו להזיז את המיזוג קדימה, ומהתבטאויותיו אז ברור לחלוטין כי לא עלה בדעתו כי שלושה חודשים אחרי שהמיזוג ייצא לדרך יראו לו את הדרך החוצה. כשנשאל במסגרת השימוע על עצמאות חברת החדשות, ענה: "אני נמצא בחברה 6 שנים, עברתי כבר שלושה בעלי בית ושני מנכ"לים. אני חושב שזה נותן את התשובה... אני לא רואה פה שום מקום לחשש... ככל שאני מכיר את ההסכם, אין כוונה לפגוע במעמד חברת החדשות. ואתם מכירים גם את החוק, להזיז את מנכ"ל חברת חדשות עשר או חדשות 2 מתפקידו לפי חוק הרשות השנייה זה סיפור מאוד מורכב".

למרות ביטחונו ביקש יוכפז ממועצת הרשות השנייה להגן על החברה באופן מובנה: "אני מבקש מהמועצה, ככל שתחליטו לאשר את המיזוג הזה - תחשבו בדרך הנכונה, בהכירכם את חברת החדשות של ערוץ עשר, מה התנאים שצריך לעזור לי כדי לשמור ולחזק את העצמאות שלי".

בין המיזוג להדחת יוכפז עברו בקושי שלושה חודשים

בשלבים המתקדמים יותר של השימוע הגיעו לענות על שאלות יוסי ורשבסקי - אז מנכ"ל ערוץ עשר וכיום מנכ"ל החברה הממוזגת; ועו"ד יורם בונן - שנשאלו שוב ושוב על-ידי חברי המועצה מי ינהל את חברת החדשות ואיך ישמרו על אופייה.

שוב ושוב הבהיר ורשבסקי כי בחברת החדשות אף אחד לא יפוטר. "חדשות עשר as is, מנכ"ל חברת החדשות גולן יוכפז ממשיך עם החברה של as is לחברה הממוזגת. ככה שעם החדשות אין בעיה. אותו דבר". הדברים מצטרפים לאמירה הברורה של עו"ד יורם בונן המייצג את בעלי המניות, שאמר: "לחברת החדשות יהיה מנכ"ל שהוא גולן יוכפז".

נזכיר כי בסופו של דבר הסתיימה דרכו של יוכפז בחברת החדשות בטונים צורמים: הפערים בין חברות החדשות לאחר המיזוג נותרו גדולים, ולאחר משדר הבחירות המושקע באפריל, כשהתברר כי הרייטינג של המשדר לא הגיע למצופה, ביקש יו"ר רשת נדב טופולסקי מיוכפז לפרוש מתפקידו - זאת בניגוד לעמדת נציגות הציבור בדירקטוריון (שכזכור האריך את כהונתו פה אחד חודשים ספורים לפני). משדר הבחירות לא הייתה הסיבה היחידה: היחסים המקצועיים בין יוכפז לטופולסקי והיועץ המקצועי מה-BBC עלו על שרטון עוד קודם לכן, וכנראה שמשדר הבחירות היה הקש ששבר את גב הגמל. כך או כך, בין ההצהרות בישיבת המועצה לרגע שבו התבקש יוכפז לעזוב, עברה בקושי חצי שנה.

נציין כי במבחן התוצאה, עד עתה חדשות 13 לא הצליחו לצמצם את הפער מול חדשות 12 - נהפוך הוא, בינתיים הפער רק גדל. ההתמהמהות במינוי מנכ"ל קבוע שיכול לייצר שינויים והזמן שלוקח לגבש ולשנות את התוכן שלפני ואחרי החדשות נתנו את אותותיהם, וכיום הפערים בין חדשות 12 לחדשות 13 מזכירים יותר את הפער שהיה בעבר בין חדשות 2 לחדשות עשר.

חדשות עשר הייתה הנדוניה המרכזית שהביא ערוץ עשר למיזוג. לחשש שבשוק תישאר רק חברת חדשות אחת, היה חלק מכריע בהחלטה לאשר את המיזוג, שכן בעלי המניות של ערוץ עשר הבהירו כי אם המיזוג לא יאושר, החברה תיסגר. בתעשיית המדיה, שרובה תמכה במיזוג, נמנעו משאול בקול רם את השאלה המתבקשת - מדוע אם כך לא תרכוש רשת את חברת החדשות במקרה שהמיזוג לא יאושר והערוץ באמת ייסגר. הפרוטוקולים חושפים כי בניגוד לתגובות הרשמיות ולאיומים בסגירה, הסוגיה דווקא הייתה על השולחן, ומנכ"ל רשת דאז אבי צבי התייחס אליה בשימוע. נזכיר כי באותה תקופה חלקה רשת את הבעלות על חדשות 2 עם קשת.

כשיוליה שמאלוב-ברקוביץ', יו"רית הרשות השנייה, סונטת בצבי ושואלת אם עבור רשת לא עדיף שערוץ עשר ייסגר, הוא עונה: "אנחנו בסוג של פסאדה פה. בואו נגיד רגע את האמת. אם ערוץ עשר נסגר מחר חד-צדדית, תוך כמה שעות אתם מקבלים את ההחלטה להפעיל את הבמבי (הסכם ההתמחרות ד.ו) על חדשות 2? זה ייקח שתי שיחות טלפון... או שאני ארוויח את חברת חדשות 2, או ברגע שאני אמכור את חברת החדשות, אני אקנה את חדשות עשר, כי היא על המדף. האם המיזוג זה לא מה שאנחנו עושים ממילא?".

כשצבי נשאל איך נכון לטעמו לנהל את מערך היחסים בין הערוץ לבין חברת החדשות, הוא ענה: "לא בטוח שאני אנהל את החברה הזאת (רשת), יכול להיות שיוסי ורשבסקי ינהל אותה, ויכול להיות שיביאו מנהל אחר. תפיסתי היום היא שצריך לחתור למבנה שדומה למערכת היחסים בין קשת ורשת לבין חדשות 2. הווה אומר שהמיקום הפיזי של חברת החדשות צריך להיות שונה מהמיקום הפיזי של רשת, הפרדה מוחלטת... אתם לא יודעים, אבל גם הבאתי איש מאוד בכיר מחו"ל שלמד את חברת חדשות עשר לאורך ולרוחב. אם אני אוביל את החברה הזאת, אז חברת החדשות תהיה בהפרדה מלאה, בלוקיישן נפרד, ותנוהל באמצעות הדירקטוריון שלה - כמו מערכת היחסים שיש לי היום עם אבי וייס (מנכ"ל חדשות 12, אז חדשות 2)".

"הצופה רואה את ההשקעה ויודע מה קיבל"

"במדינת ישראל יש כרגע שתי חברות חדשות", הוסיף צבי, "יש שיגידו שלוש, כי גם 'כאן' עושים חדשות, אבל בפרקטיקה יש שתיים. אני אגיד לכם יותר גרוע - באמת יש רק אחת. יש את חדשות 2 וזהו. חדשות 2 שאוספת בערב נתון של 70%-75% מהצופים. ויש את מי שלא אוהב את חדשות 2 והולך לחדשות עשר".

כשנשאל על הסיבות לפערים, אמר צבי: "אני מביע פה את דעתי האישית - אינני חושב שהכוח העיתונאי של חדשות עשר נופל מהכוח העיתונאי של חדשות 2. אני חושב שרמתן העיתונאית זהה. אני חושב שהמשאבים בחדשות עשר משמעותית יותר נמוכים גם אם לא בכסף - אל מול חדשות 2. האלמנט השני הוא מה משדרים לפני ומה משדרי אחרי החדשות (lead in, lead out).

כשנשאל מה הבעיה הקונקרטית בחדשות עשר, הסביר צבי: "כשהמהדורה נפתחת בחדשות 12, אנחנו מקבלים תמונה של אולם של 400 מ"ר עם מסכים ופירוטכניקה ודברים בתלת-ממד וצוותים ענקיים של 6-7 אנשים יושבים מסביב לשולחן. כשפותחים את חדשות עשר, רואים אולפן קטן שאין לו תקרה, ומאחורה רץ איזה וידאו שמדמה כאילו יש מאחורה אנשים. והדבר הזה - הצופה מרגיש אותו, הוא רואה אותו. הוא רואה את ההשקעה. הוא יודע מה הוא קיבל. אז צריך להשקיע משאבים בתוך ערוץ עשר, צריך לבנות להם אולפן חדש, לסדר טיפה את המיתוג שלהם, לקשור אותו ל-lead in ו-lead out שלנו, ואני חושב שמהר מאוד אנחנו נסגור פער באופן משמעותי".

עוד טען צבי כי "כדי להקטין את הפער בין חדשות 2 לחדשות עשר נדרשות השקעות בחדשות עשר. אם אני לא אצמצם את הפער בין חדשות 2 לחדשות עשר, המיזוג הזה ייכשל, ואנחנו נמצא את עצמנו מהר מאוד חזרה בעולמות של 80-20. מהיכרותי את חברת החדשות של ערוץ עשר, אני מאמין שאנחנו יכולים לסגור את הפער באופן משמעותי".

עניין חברת החדשות עלה בעקיפין גם כשבמועצה ניסו לברר פרטים על משקיעים פוטנציאליים לערוץ עשר. נזכיר כי הממונה על התחרות אישרה את המיזוג על סמך דוקטרינת הפירמה הכושלת, כשהשתכנעה שאין סיכוי שלערוץ ייכנס משקיע חדש, ולאחר שהבעלים הודיעו כי ללא מיזוג יסגרו אותו. 

יו"רית הרשות השנייה שמאלוב-ברקוביץ' שאלה את אנשי ערוץ עשר על הניסיונות למצוא משקיעים. בתגובה סיפרה היועצת המשפטית של הערוץ, עו"ד דבורה קמחי: "היו פניות יזומות של בעלי המניות שלנו של בנקאי השקעות, שהם לקחו לכל מיני גורמים ובארץ ובחו"ל, ושל המנכ"ל (יוסי ורשבסקי). כל הפניות נעשו ביוזמתנו. רוב הפניות הסתיימו מיד אחרי שהתחילו. אף אחד לא נכס להליך של דיו דיליז'נס, ואף אחד לא נכנס למשא-ומתן רציני".

"אנחנו נתנו עצמנו חינם ואף אחד לא בא"

שמאלוב-ברקוביץ' סיפרה בתגובה: "ישבו מולי בעלי המניות וסיפרו 'אנחנו נתנו עצמנו חינם, ואף אחד לא בא. אנחנו מבקשים במקום לסגור את המסך שתביני שאין קונה'".

על כך אמרה עו"ד קמחי: "בואו נסתכל רגע על ההיגיון הכלכלי, כי אני חושבת שהוא זה שיעיד אם יש פוטנציאל משקיעים או אין. שוק הערוצים המסחריים בשנת 2018 עומד להפסיד סדר גודל של 300 מיליון שקל... אם עושים את המכפלה שמתחלקת על פני שלושת בעלי הרישיון, כפול 14 שנות רישיון שנותרו - אנחנו מגיעים למיליארדים. עכשיו תגידו לי, איזה משקיע הגיוני קיים בעולם שיודע מראש שהוא עומד להפסיד סכומי עתק. למה שמישהו ייכנס? יותר מזה, אם מישהו ירצה להיכנס לשוק הזה, אתם כמועצה תפקידכם לבדוק ולוודא שהמשקיעים בטלוויזיה המסחרית משקיעים בה רק משיקולים כלכליים עסקיים, ולא כדי לקבל איזושהי הטבה במקום אחר. זה לב התפקיד שלכם. לוודא שהמידע שמגיע לציבור מהערוצים המסחריים באמצעות חברות החדשות הוא מידע נקי וישיר ולא תלוי בשום גורם מממן... האם עדיף לציבור שני ערוצים יציבים כלכלי,ת או שעדיף לו שלושה ערוצים שניזונים מתרומות של בעלי מניות? מה יקרה לשוק ההפקות? מה יקרה לציבור? אלה השיקולים, ולא אם יהיה מישהו שמוכן להתנדב להפסיד מיליארד שקל להחזיק ערוץ טלוויזיה במדינת ישראל, כי אנחנו רוצים שלושה ערוצים ולא שניים".

"עיון במסמכי השימוע שנערך ברשות השנייה", מסביר ל"גלובס" עו"ד אלעד מן מעמותת "הצלחה", "מוכיח כי גם אנשי חברת החדשות סברו כי אישור המיזוג צריך להינתן בתנאים שיגנו על חברת החדשות ויאפשרו לה להתנהל באופן עצמאי וחופשי. שמירה על מסגרת תקציב בלתי פגיעה, יחד עם דירקטוריון המורכב מנציגים שאין להם זיקה ישירה לבעל השליטה, הם תנאים הכרחיים למניעת פגיעה אפשרית באיכות שידורי החדשות והענקת כלים יעילים למנהלי ועיתונאי חברת החדשות למלא את תפקידם העיתונאי באופן מוצלח יותר ולחיץ פחות". 

עוד כתבות

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

הרש גולדברג פולין

דיווח ב-CNN: בממשל ביידן קיבלו את הסרטון של החטוף גולדברג-פולין כבר ביום שני

מטוסי קרב תקפו תשתיות טרור של חיזבאללה ● פרסומים זרים: הוידאו הועבר ע"י הקטארים עקב לחץ אמריקני לקבלת אות חיים מהרש ומחטופים אמריקנים נוספים • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • אחרי פרסום הסרטון: מחאה בירושלים ובת"א להחזרת החטופים • סנטקום: הפלנו טיל בליסטי וכטב"מים ששיגרו החות'ים • עדכונים בולטים

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה״ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר