גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"זה עולם קשה, קר ואכזר": הכירו את היזם שמלמד את רשתות השיווק מה קורה בחנויות שלהן

חברת Trax מלמדת ספקים וקמעונאיות מה מתרחש בחנויות - ממלאי המוצרים ועד אופטימיזציה של המדפים ● יואל בר־אל, מייסד-שותף, מספר ל"גלובס" על העבודה מול הקמעונאיות ועל החברה שהצליח להציל מפירוק ● האזינו לפודקאסט ההייטק "רוד שואו" 

יואל בר-אל, מייסד ומנכ"ל Trax / צילום: איל יצהר, גלובס
יואל בר-אל, מייסד ומנכ"ל Trax / צילום: איל יצהר, גלובס

בתעשיית ההייטק, ובמגזר העסקי בכלל, נהוג להתייחס לסטארט-אפים הקודמים שהקמת - אלה שנכשלו ואלה שהצליחו - כבית הספר שמכין אותך לסטארט-אפ הבא. יואל בר-אל, אחד ממייסדי הסטארט-אפ הסינגפורי טראקס (Trax), הקים בעבר סטארט-אפ שפיתח שפת תכנות ויזואלית אך התקשה לגייס כסף, והוביל תוכנית הבראה בחברה שפיתחה טכנולוגיות לניהול הון.

בחברה הראשונה הוא הפנים את הצורך בביקוש לשוק עבור הטכנולוגיה החדשה ("רעיון טוב זה לא מספיק, צריך לפתור בעיה שיהיה לה ערך עסקי מאוד חזק"). בחברה השנייה, שהייתה בבעלותו, הוא למד מה המשמעות של עובדים שתלויים בהצלחתו של העסק ("למדתי הרבה על רווחיות ותמחור, להקים עסק עם ערך כלכלי אמיתי ללקוח"). בצעירותו הוא היה שכיר בחברת סאנגארד האמריקאית, שמפתחת מערכות פיננסיות, בה למד על מודל ה-SaaS, תוכנה כשירות ("זה מאפשר לתכנן טוב יותר את פעילות החברה").

את הידע ואת התובנות שצבר במהלך הדרך מיישם בר-אל בטראקס, חברה שמפתחת טכנולוגיות לתחום הקמעונאות ומאפשרת לנתח נתונים של חנויות פיזיות. התוכנה שפיתחה החברה מסוגלת לעבד תמונות שצולמו בחנויות ולהפיק מהן מידע עסקי ושיווקי בעבור חברות צריכה ורשתות קמעונאות. בין לקוחותיה נמצאות קוקה-קולה, שופרסל ועוד. החברה פועלת היום ב-75 מדינות, ויש לה משרדים ב-12 מהן.

את החברה הקים בר-אל ביחד עם דרור פלדהיים, והיא חגגה בשבוע שעבר תשע שנים להקמתה. היא אומנם הוקמה על-ידי שני ישראלים, ויש לה מרכז פיתוח גדול בתל-אביב (200 עובדים מתוך 800 עובדי החברה), אבל החברה הוקמה בסינגפור - שם התגוררו השניים בעבר. בין בעלי מניותיה אין אף משקיע ישראלי, מלבד שני המייסדים כמובן.

לפני כשלושה חודשים הודיעה החברה על גיוס של 100 מיליון דולר, בהובלת HOPU Investments, חברת ניהול נכסים אסייתית. בסך-הכול גייסה החברה 350 מיליון דולר, ובין בעלי המניות שלה נמצאים חברת בלאקרוק, קרן ההשקעות ורבורג-פינקוס ומשקיעים נוספים כמו Boyu Capital הסינית וקרן ההשקעות של ממשלת סינגפור.

לפי החברה, היא צפויה לעבור השנה רף הכנסות של 100 מיליון דולר, ושיעור הצמיחה שלה גבוה ביחס לחברות צמיחה במודל של SaaS. בחברה מדברים בשנים האחרונות על הנפקה, וכעת חושבים לבצע הנפקה בתוך שנה-שנתיים.

הבריא חברה ומכר אותה

בר-אל חזר לארץ עם משפחתו בקיץ האחרון, כשבנו הבכור הגיע לגיל 18. לסינגפור הוא הגיע לפני 21 שנה עם אשתו (אז חברתו), כנציג של חברת סאנגארד האמריקאית. לאחר מכן גר כמה שנים בניו יורק ובישראל, וחזר לסינגפור לפני למעלה מעשור.

באותם ימים החליט לעזוב את הסטארט-אפ אותו הקים ביחד עם חבריו, שפיתח שפת תכנות ויזואלית. לאחר שהתקשו להצמיח את החברה, החליטו להעביר את שפת התכנות לקוד פתוח. בר-אל חזר לסינגפור כדי לעזור לחבר לפתח טכנולוגיה באמצעות שפת התכנות לחברה שעוסקת בטכנולוגיה לניהול הון.

"חברות הביטוח חיפשו דרכים להגדיל את ההכנסות שלהן ומכרו מוצרי השקעה. לפי חוק, חלוקת ההקצאות בתיק ההשקעות חייבת להישמר גם אם המניות עולות או יורדות, והחברה פיתחה טכנולוגיה שעושה את זה באופן אוטומטי", מספר בר-אל בראיון לפודקאסט "רוד שואו" של "גלובס".

ואולם חודשים ספורים לאחר מכן מצא את עצמו בר-אל במצב בעייתי: הוא העתיק את המשפחה שלו לסינגפור, אבל החברה שבה עבד נקלעה לקשיים. הוא החליט לקחת על עצמו את שיקום החברה, הגיע להסדר פיננסי עם המשקיע היחיד בחברה, סגר עם הלקוחות הסדר תשלומים קבוע והצליח להחזיר את החברה למסלול צמיחה. הוא לא שילם עבור החברה, אבל לקח על עצמו חלק מהתחייבויותיה. לאחר כשנתיים הוא מכר את החברה תמורת 9 מיליון דולר.

"זאת הייתה סיטואציה שנכפתה עליי. מבחינתי זה היה יותר מהלך שכלתני כדי לצאת מהסיטואציה ההיא מאשר איזו הזדמנות כלכלית מטורפת. ראיתי בזה בעיקר סיכון. להיות בעלים פרטי של עסק ולהעסיק עובדים על חשבונך, בלי משקיעים בכלל, זאת עבודה מאוד-מאוד לחוצה. היו חודשים שלא לקחתי משכורת, הוצאות לא צפויות, לחץ מאוד גדול מצד אחד, ומצד שני רציתי לעבור לדבר הבא. לא הייתי יזם שרצה לשנות את העולם באמצעות ניהול הון".

בר-אל מספר כי הרעיון להקמת טראקס הגיע מפלדהיים, שמכיר את עולם הקמעונאות הרבה שנים. בתחילה הם רצו לבדוק לאן הלקוחות מסתכלים על-ידי צילום של האישון שלהם. "נפגשנו עם פרוקטר אנד גמבל, והם אמרו: 'זה רעיון מדהים, אבל אם כבר אתם יודעים להגיד לנו מה יש על המדף - אז תספרו לנו את זה'".

"זה עולם קשה, קר ואכזר"

טראקס צמחה מעבודה עם הספקים - להם אפשרה לצלם את המדפים בחנויות, לעבד את התמונות בזמן אמת ולנתח אותן. נציגי הספקים מצלמים את המדפים באמצעות הטלפונים הניידים שלהם. "רוב ההכנסות שלנו מגיעות מספקים, שמשלמים לקמעונאיות הרבה כסף כדי להבטיח מיקום מסוים על המדף, ורוצים לוודא שהם מקבלים מה שהם שילמו בעבורו", אומר בר-אל.

לאחר הספקים הגיעו גם הקמעונאים, שרצו לקבל יותר מידע על הנעשה בחנויות שלהם. "אנחנו עושים אופטימיזציה של מוצרים על המדף. אנחנו בעצם יוצרים חזית דיגיטלית ממיליון וחצי חנויות בחודש, ולכן המספר גדול, ויש לנו את המגוון להגיד אילו מוצרים מצליחים באילו חנויות, באיזה מדף, באיזה גובה וכו'", הוא מסביר. "לפעמים צריך דווקא להקטין את המקום על המדף, כדי לשפר את הרווחיות. בנוסף, אנחנו יודעים להגיד אילו מוצרים נגמרו על המדפים. זה חוסך הרבה זמן וכוח-אדם ומשפר את חוויית הלקוח. אנשים גם לוקחים מוצרים ומתחרטים, ואז בדרך-כלל משאירים אותם במקום שבו הם נמצאים, ולא מחזירים למדף המקורי. ככה הם מסתירים מוצר אחר ופוגעים במכירות שלו", אומר בר-אל.

איך הלקוחות מודדים אתכם?

"זה עולם קשה, קר ואכזר. בסוף לקוחות מודדים אותך בכסף שהם חוסכים. לא משנה איזה סיפור נספר על התועלת הלאה, הם קודם כל מודדים אותך על החיסכון המיידי. המוצר שלנו גם חוסך בעלויות וגם מגדיל את הרווחיות ואת השורה התחתונה ללקוחות שלנו. הכוח הכלכלי שמניע את הקמעונאים הוא שולי הרווח הנמוכים שלהם - שיעור הרווח הנקי עומד על כ-1% בלבד. לזה מתווספות עליות בשכר המינימום ובמחירי הנדל"ן בעולם. הם מחפשים דרכים להתייעל.

"אצל הספקים הסיפור הוא שונה. שנים ארוכות חברות גדולות כמו קוקה-קולה ופרוקטר אנד גמבל שיווקו בצורה מאוד אגרסיבית ובמידה רבה נהנו מבלעדיות בערוצי שיווק כמו שלטי חוצות ופרסומות ברדיו ובקולנוע. בשנים האחרונות תקציבי השיווק הולכים לגוגל ולפייסבוק, שבהם הבמה שווה לכל מי שרוצה לפרסם, וניתן לשווק את המוצרים בצורה יעילה ומדויקת יותר. כך חברות קטנות הצליחו לקחת נתחי שוק מהחברות הגדולות. המציאות הזאת דוחפת את החברות האלה, שהן ציבוריות, לנסות ולשמור על הרווחיות שלהן. הבעיה שלהן היא שכאשר מפעל מתייעל, קוקה-קולה לא תרוויח מכך אלא המפעל עצמו. פעילות הליבה שלהן היא בשיווק - שחלקה היא הפעילות בחנות עצמה, ואת זה הן עושות ביחד איתנו".

מהם האתגרים הטכנולוגיים שלכם?

"הטכנולוגיה שלנו נבנתה באופן ספציפי לעולם הקמעונאות, שיש לו מאפיינים ייחודיים. זיהוי פנים אינו דבר שמשתנה, לא יהיה מישהו עם יותר מאף אחד. אבל בעולם הקמעונאות, 30% מהמוצרים משתנים בכל שנה, כי האריזה שלהם משתנה או הצבעים שלהם. בנוסף, יש מוצרים מפלסטיק, זכוכית, קרטון וכו' - חלק יכולים להתקמט, חלק שקופים. זה הופך את התהליך למסובך יותר. הגענו למצב שבכל חודש מתווספים לנו מיליארד זיהויים".

זה גם משתנה ממדינה למדינה, לא?

"למידת מכונה מזהה תבניות ומחקה את המוח האנושי. לדוגמה, אם אני אראה לך פחית קוקה-קולה מסין, ייקח לך טריליונית שנייה לזהות שזה קולה, גם אם לא תדע את הגודל המדויק או אם זו לא קולה רגילה. לכן, כשאנחנו מגיעים למדינה חדשה, 80% מהידע כבר קיים אצלנו, ואנחנו צריכים ללמוד את ה-20% הנוספים - למשל לזהות את הגדלים".

אילו עוד אתגרים יש לכם?

"הפעילות הגלובלית היא מכשלה מאוד גדולה כשאתה שניים וחצי אנשים בסינגפור. השגנו דרך קשרים עובד בברזיל שיעשה את ההדרכות לעובדי קוקה-קולה במדינה. לא פגשנו אותו מעולם. הכנו את כל מערכי ההדרכה ותרגמנו אותם לפורטוגזית, אבל ארבעה ימים לפני ההדרכה הוא נעלם לנו. אחרי 24 שעות הוא הודיע: 'אני ממש מתנצל, הייתה לי התמוטטות נפשית'. לא ידענו מה לעשות, מאות עובדים היו אמורים להגיע מכל ברזיל. דרור השותף שלי התקשר לבית חב"ד, 'נפל' על הרבי וסיפר לו מה קרה. הרבי אומר לו: 'בדיוק יש פה מישהו שאני מכיר דרך חברים, והוא מחפש עבודה'. כל השבת עשינו לו תדריכים, ועד היום הוא עובד אצלנו".

איך אתה צופה שייראו החנויות עוד חמש-עשר שנים?

"אני חושב שחנויות פיזיות ואונליין יהפכו לפלטפורמה אחת. אם למשל אתה הולך בחנות ורוצה לקנות קוקה-קולה, תוכל לרכוש שלושה ארגזים שיגיעו אליך הביתה. זה קיים אבל זה יהיה עם אפליקציות מובנות, בצורה הרבה יותר נוחה. בנוסף, אם היום התחרות על הלקוח היא על מחיר, זה יהפוך למבחר ולחוויה בחנות: לאפשר רכישה קלה יותר, לקבל מידע על מה שצרכנים אחרים חושבים על המוצר, להציע מבצעים שתואמים למצב הדמוגרפי שלהם ועוד". 

יואל בר-אל - תעודת זהות

מנכ"ל חברת Trax ואחד משני מייסדיה • בן 48, נשוי ואב לשלושה. בוגר תואר בפיזיקה מאוניברסיטת תל-אביב ו-MBA מאוניברסיטת Henley בלונדון • בקיץ האחרון חזר משנים ארוכות בסינגפור, אליה הגיע לראשונה לפני 21 שנה • לפני כן היה הבעלים והמנכ"ל של חברת טכנולוגיה לניהול הון, אותה חילץ מפשיטת רגל ומכר לאחר שנתיים • קודם לכן היה אחד ממייסדי סטארט-אפ ישראלי שפיתח שפת תכנות ויזואלית, אך לאחר שלא הצליחו להוכיח צורך עסקי ולשכנע משקיעים, החליטו להעביר את השפה לקוד פתוח. 

Trax - תעודת זהות

חברה סינגפורית שמאפשרת לנתח מידע בחנויות פיזיות • הוקמה ב-2010 על-ידי יואל בר-אל ודרור פלדהיים ומעסיקה 800 עובדים, רבע מהם בישראל • לפי החברה, הכנסותיה השנה יהיו גבוהות מ-100 מיליון דולר. גייסה באחרונה לפי שווי של מיליארד דולר. 

עוד כתבות

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

קרן הגידור של אנשי השוק הוותיקים שמככבת עם תשואה של 31% מתחילת השנה. ומה עשו המתחרות?

הבורסה טסה במחצית הראשונה של השנה, וחלק מקרנות הגידור המקומיות התקשו להדביק את הפער ● מי בכל זאת כיכבה, מה מגלות התשואות של השנתיים האחרונות ומה צפוי בהמשך? ● "הסרנו איום של עשרות שנים שהלך והתעצם בשנתיים האחרונות"

שטפון בטקסס / צילום: ap, Eric Gay

יותר מ-20 הרוגים בשיטפונות בטקסס, עשרות ילדות נעדרות

כ-20 ילדות ממחנה קיץ על גדות נהר הגוואדלופה נעדרות בשל הצפה של הנהר • הרשויות במדינה ציינו כי "אנחנו לא יודעים מתי הגשם ייפסק" • מושל טקסס פרסם סרטון של חילוץ באמצעות מסוק: "מחלצים מסביב לשעון"

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

לידר מעריכים: הריבית עשויה לרדת כבר מחר

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית מחר (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה מחר עומד על 65%

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר הוועד של הכללית: "להוציא את מאבקי הכוח והתככים שלכם אל מחוץ לשערי בתי החולים"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות