גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

“ייקח עוד עשור עד שנגיע לעולם ללא מזומן”: בכיר בפייפאל מספר על החיבה של הישראלים להזמנות מחו"ל

סמנכ"ל הטכנולוגיות של פייפאל, שרי שיבננדה, מאמין שבעתיד נוכל לבצע תשלומים מכל מכשיר, אבל שהחנויות הפיזיות לא ייעלמו לעולם ● בראיון ל"גלובס" הוא מדבר על כניסת הענקיות לתחום התשלומים ומציין כי "הישראלים בחוד החנית של התנהגות צרכנית"

תחום התשלומים הדיגיטליים והטכנולוגיות הפיננסיות עובר בשנים האחרונות שינויים רבים: החל מהצמיחה בקניות אונליין, המעבר ההולך וגובר לאמצעי תשלום דיגיטליים כמו אפל פיי או וויצ'ט בסין, ועד הפיתוח של מטבעות קריפטו. אך לדברי שרי שיבננדה (Sri Shivananda), סגן נשיא בכיר וסמנכ"ל הטכנולוגיות של פייפאל, זוהי רק ההתחלה. "זה עדיין לא עולם ללא מזומנים, וכנראה ייקח לפחות עוד עשור עד שזה יקרה - אפילו במדינות המפותחות ביותר בתחום", הוא אומר בראיון ל"גלובס".

בעוד שחברות סטארט-אפ ואף חברות גדולות רבות מנסות להיכנס לאחרונה לתחום הפינטק, דווקא חברת פייפאל שהוקמה לפני מעל 20 שנה מתוך מטרה זהה לשלהן - לשבש את המערכת הפיננסית - עדיין שולטת בתחום התשלומים ביד רמה. לפי נתוני חברת המחקר Datanyze, פייפאל מחזיקה בנתח שוק גלובלי של 60% בתחום עיבוד התשלומים (התהליך שמתרחש בזמן ביצוע תשלום ברשת, שכולל הצפנה, אימות והעברת התשלום) והמתחרות שלה נמצאות הרחק מאחור - חברת סטרייפ עם נתח של 16% ואמזון פיי עם 3.5%. לפי נתוני חברת מחקר אתרי האינטרנט הישראלית SimilarWeb, אתר פייפאל נמצא במקום ה-45 בעולם מבחינת כמות התעבורה בו, ובמקום הראשון בקטגוריית ניהול פיננסי. לחברה שווי שוק של 120 מיליארד דולר, וברבעון האחרון נפח התשלומים שהושלמו דרך פלטפורמת פייפאל עמד על מעל 178 מיליארד דולר. בחמש השנים האחרונות מחיר המניה הוכפל פי שלושה ובשנה האחרונה היא עלה ב-21%. בתשעת החודשים הראשונים של 2019 הציגה החברה הכנסות של 12.8 מיליארד דולר, עלייה של 14% לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה. יותר ממחצית מההכנסות מגיעות מארה"ב. הרווח הנקי המתואם (Non-GAAP) עלה בינואר-ספטמבר ב-27% והסתכם בכ-2.7 מיליארד דולר.

שיבננדה מכהן בתפקידו מאז 2016. קודם לכן הוא מילא תפקידים בכירים נוספים בחברה, ביניהם סגן נשיא לפלטפורמה ותשתיות גלובליים. לפני שהגיע לפייפאל הוא עבד באיביי במשך 13 שנים, שם החל את דרכו כמהנדס תוכנה בכיר וטיפס בסולם הדרגות עד למינויו לסגן נשיא בכיר בחברה.

פייפאל כאמור פועלת בתחום כבר מעל 20 שנה. כששיבננדה נשאל על האופן שבו היא פועלת כדי להצליח לעמוד בקצב של הטכנולוגיות והמגמות החדשות ביותר בתחום, הוא משיב כי "יש לנו תרבות של חדשנות, והרבה דרכים בהן אנחנו רותמים את היצירתיות של עובדי החברה. יש לנו פורטל בו כל עובד יכול להציע רעיונות עבור החברה, עובדים אחרים מצביעים להם, ואת הרעיונות הטובים ביותר אנחנו שוקלים אם כדאי להפוך לפרויקטים. בנוסף אנחנו עורכים האקתונים פנימיים, ויש לנו אתגר חדשנות כל שנה שבו קבוצות קטנות מתחרות ביניהן - כל קבוצה יוצרת סרטון או דמו להצגת הרעיון שלה, והרעיונות הזוכים יקבלו מימון מהחברה כדי לקדם אותם".

הוא מוסיף כי "כדי להביא לתוך פייפאל דברים שקורים בתעשייה ולוודא שאנחנו מתמקדים בדברים הנכונים יש לנו גם מעבדות חדשנות במספר מקומות בעולם, בהן אנחנו נמצאים באינטראקציה עם האקוסיסטם החיצוני, אקדמאים, סטארט-אפים וחוקרים. אנשי הטכנולוגיה שלנו עוקבים אחרי המגמות בתחומי החומרה והתוכנה בכל העולם, ואנשי השיווק צופים באופן בו הלקוחות מתנהלים יום-יום. זה מעניק לנו הרבה רלוונטיות".

שיבננדה מדגיש כי מכיוון שהמעבר לעולם ללא מזומנים עוד לא הושלם, לפייפאל קיימות עוד הזדמנויות התרחבות רבות בעתיד, למרות גודלה הנוכחי. "הדרישה לתשלומים דיגיטליים בטוחים, מאובטחים ונוחים שהייתה קיימת עד היום במדינות כמו ארה"ב, בריטניה, גרמניה, אוסטרליה וקנדה מגיעה עכשיו גם לשווקים כמו אסיה ואפריקה. עדיין יש הרבה לעשות בתחום הדיגיטציה של המסחר והתשלומים עצמם. אנחנו רואים שעדיין יש היום צורך בחנויות אופליין, אבל גם דרישה גוברת לקניות אונליין, כשהרבה קורה גם במובייל".

נתחי שוק גלובליים בתחום עיבוד התשלומים-1

"המסחר מגיע לטלוויזיה ואולי גם למכונית"

שיבננדה מסביר כי מתרחש כיום תהליך שיעביר את התשלומים לרקע, ויפתח הזדמנויות עסקיות רבות חדשות: "בשנות ה-90 כולנו ביצענו את כל סוגי הקניות שלנו בחנויות. ואז המסחר המקוון החל וחלק מהקניות התחילו להיות אונליין, אבל הן קרו בעיקר מהמחשב השולחני - בין אם בזמן הפסקת צהריים בעבודה או כשמגיעים הביתה. עכשיו בעזרת הטלפונים הניידים אפשר לבצע את הקניות 24/7. זה נקרא 'קניות מוכוונות מטרה' (shopping by intent). החנות 'מגיעה' לאנשים דרך המכשירים האלה, מה שמגביר את הכמות של מסחר דיגיטלי ואונליין. היום המסחר מתחיל להגיע גם למכשירים כמו טלוויזיות, סוכנות קוליות, אולי גם מכוניות - והתשלומים נטמעים ברקע. אם בחנות התהליך מאוד ברור, עכשיו כשמזמינים נסיעה באובר או סרט בטלוויזיה התשלום קורה ברקע באופן אוטומטי, בכל הקשר בו הלקוח נמצא, ובזמן אמת - כחלק ממהלך החיים ולא בתור משהו שעושים מהצד. לא צריך לעצור ולמלא פרטי אשראי, בין אם מדובר במנוי או בקנייה. ייתכן שחנויות לעולם לא ייעלמו לגמרי ויהיו חנויות מסוימות שתמיד יתקיימו. אולי לאנשים אף פעם לא יהיה נוח לקנות מכונית מרחוק למשל, והם ירצו להרגיש אותה. אבל האחוזים של מסחר דיגיטלי שיתרחש במובייל, באונליין וברקע ילך ויעלה, והצורך בנוחות התשלומים במצבים האלה גובר. במקביל, זה יהפוך ליותר בטוח ומאובטח. לאורך הזמן, זה יהפוך את העולם למקום קטן יותר - כי כל אחד בעולם יוכל לקנות משהו מכל אחד אחר בעולם ולשלם עבורו, כך שעבור סוחרים - כל העולם יהיה השוק שלהם. ועבור הלקוח - כל העולם הוא מדף אחד גדול של דברים לקנות".

מה לגבי הקריפטו? אתה רואה את המטבעות הדיגיטליים בתור אחת המגמות שישנו את תעשיית התשלומים בעתיד או את פייפאל תומכת בזה בעתיד הקרוב?

"אנחנו עוקבים מקרוב אחרי מה שקורה בעולם מטבעות הקריפטו. לפני כמה שנים אפילו אפשרנו לשלם באמצעות מטבעות קריפטו בפייפאל, אבל גילינו במהרה שהסוחרים והלקוחות עדיין לא היו מוכנים לטכנולוגיה הזו. גילינו שמטבעות קריפטו הם יותר נכס ממטבע - הם יותר דומים לזהב מאשר לשקלים או דולרים. זה בגלל שיש הרבה תנודתיות בערך שלהם, וקמעונאים וסוחרים שפועלים עם שולי רווח דקים לא יכולים להרשות לעצמם תנודתיות רחבה כזו".

שיבננדה התייחס גם למטבעות קריפטו יציבים (stablecoin), שמנסים לצמצם את התנודתיות על-ידי הצמדת ערך מטבע הקריפטו למטבע כמו הדולר למשל, ואמר כי "כעת כשהקונספט הזה מתחיל לצבור תאוצה, אני חושב שמטבעות קריפטו כן יהיו חלק מהעתיד. אנחנו עוקבים מקרוב אחרי הנושא, ויש לנו פרויקטים פנימיים בתחום, ובתור חברה שמתמקדת בלקוחות, ככל שזה יהפוך לרלוונטי יותר נוודא שזה הופך לזמין עבור סוחרים ולקוחות".

איך הכניסה של ענקיות הטכנולוגיה לתחום התשלומים כמו פייסבוק, עם פיתוח מטבע הקריפטו "ליברה" וכרטיס האשראי אפל קארד של אפל, ישפיעו לדעתך על תחום התשלומים?

"כל הפיתוחים האלה נהדרים, ואין ספק שלאחרונה יש יותר תחרות בתחום התשלומים. זה טוב לצרכנים ולשוק, ופיתוחים שמנסים לשבש את המצב הקיים גורמים לכולנו להמשיך לחדש והופכים את האקוסיסטם של תחום התשלומים לרלוונטי יותר. אבל בעוד שנהיה פחות קשה להיכנס לתחום התשלומים, ויותר חברות נכנסות לתחום, עדיין לא פשוט להתרחב בעולם ולוודא שעומדים בכל הרגולציות. חשוב לזכור את היתרון התחרותי שיש לכל אחד מאיתנו. במקרה שלנו זו הרשת הדו-צדדית שלנו - יש לנו בפלטפורמה גם צרכנים וגם סוחרים, ומנוע שמזהה סיכונים והונאות בעקבות שנים של השקעות במדע נתונים, בינה מלאכותית ולמידת מכונה. בנוסף, אנחנו עומדים בכל החוקים והתקנות בכל מדינה שאנחנו פועלים בה ויש לנו גם יתרון לאור מהירות החידושים הנוגעים לתשלומים, כי אנחנו חברה שמתמקדת רק בתשלומים. זה לא עוד עסק עבורנו - אלא הדבר המרכזי ואנחנו מתמחים בזה. מעבר לזה, מכיוון שיש עדיין כל-כך הרבה לעשות בתעשיית התשלומים, למרות מספר השחקנים - יש עדיין מספיק עבור כולם".

פייפאל עצמה הכריזה בעבר כי תיקח חלק בפרויקט הקריפטו של פייסבוק, שמפתח מטבע קריפטו יציב, וכי תשתתף באיגוד ליברה שינהל אותו. ואולם מאז השיחה עם שיבננדה, פייפאל הייתה החברה הראשונה שפרשה מהאיגוד, והחלה גל פרישות של חברות רבות נוספות בהן מאסטרקארד, ויזה ואיביי. פייפאל הצהירה באותו זמן כי היא "ממשיכה לתמוך בשאיפות של ליברה", ולפי דיווח ב"פייננשל טיימס" הסיבות לעזיבתה היו דאגות מהאופן בו פייסבוק תתמודד עם ביקורת של רגולטורים ועם אפשרויות שהפלטפורמה תנוצל לצורך הלבנת הון. בשבוע שעבר הכריזה פייסבוק על השקת מערכת תשלומים חדשה באפליקציות שלה בשם "פייסבוק פיי", שתאפשר תשלום גם באמצעות חשבון פייפאל ושעיבוד התשלומים בה יעשה באמצעות פייפאל וחברות נוספות.

"הישראלים בחוד החנית של התנהגות צרכנית"

מה למדת על הלקוחות הישראלים כתוצאה מפעילות החברה בשוק המקומי?

"אין ספק שיש הבדלים תרבותיים באופן בו לקוחות חושבים על ניהול והעברת הכספים שלהם. לגבי הישראלים, אנחנו יודעים שהם קונים חזקים, ולא רק באופן מקומי אלא באופן בינלאומי, כאשר המדינות הפופולריות ביותר בקרב הצרכנים הישראלים הן לסין, ארה"ב, בריטניה ועוד. יש בסיס משתמשים פעילים טוב בישראל, וזו כלכלה חזקה. יש תחזית לפיה עד 2020 נפח ההוצאות אונליין עבור ישראל יהיה 22 מיליארד שקלים, כך שזה שוק גדול בפני עצמו שכדאי להתייחס אליו. ישראל תמיד הייתה אומה חדשנית ואנשים בה מבינים בטכנולוגיה וחובבים טכנולוגיה, והם נמצאים בחוד החנית של התנהגות צרכנים". לפי נתוני פייפאל, ישראל היא אחת משלוש המדינות המובילות בעולם את מגמת הקניות בחו"ל, לצד אוסטריה ואירלנד, כאשר 80% מהצרכנים הישראלים שקונים אונליין מבצעים קניות מאתרים בינלאומיים. בנוסף, 76% מהקונים הישראלים הצהירו כי בכוונתם להמשיך לקנות ברשת ואף להגדיל את היקף הקניות בשנה הקרובה, ו-67% מהישראלים העידו כי הם מרגישים בנוח יותר לקנות מסוחרים בחו"ל.

יש הרבה מקרים של פרצות אבטחה שמובילות לכך שפרטי אשראי של אנשים דולפים ברשת. מה לקוחות יכולים לעשות כדי להגן על המידע שלהם? האם המגמה הזו צפויה להחמיר?

"יש צעדים פשוטים שנחוצים בהחלט כמו להשתמש בסיסמאות חזקות, ולוודא שלא משתפים את פרטי האשראי עם כל אתר - אלא רק עם אלה שהמשתמש יודע שהם בטוחים ומאובטחים. אני חושב שלקוחות הופכים ליותר ויותר מודעים לדרכים להגן על המידע שלהם, והמודעות לגבי איזה מידע אפשר לשתף, איפה לשתף אותו ואיזו פלטפורמות הן בטוחות הולכת ומתפתחת לאט. אני גם מאמין שחברות צריכות להמשיך לחנך את המשתמשים איך הם יכולים לנהל את המידע שלהם כראוי וגם לעשות את זה עבורם. אנחנו בעסק שבנוי על אמון, ומוודאים שכל פעולה שאנחנו עושים היא בטוחה ומאובטחת עבור הלקוח. גם ההשקעה הגדולה ביותר שלנו בתחום הבינה המלאכותית ומדע הנתונים היא בפלטפורמת הסיכונים וההונאות שלנו, וצוות למידת המכונה המתקדם ביותר שלנו הוא בתל-אביב".

"פעם בכמה שבועות אני נפגש עם עובד לקפה רנדומלי, ויוצאת מזה שיחה מדהימה"

שרי שיבננדה, סמנכ"ל הטכנולוגיות של חברת פייפאל, פועל רבות כדי לקדם את החדשנות בה, וכחלק מסגנון הניהול שלו הוא מקפיד להיפגש גם עם עובדים זוטרים בארגון. "בתור בכיר בארגון גדול, זה קל להפוך להיות מאוד עסוק לעתים קרובות. אבל כדי להמשיך לעקוב אחרי חדשנות, אני מקפיד להיפגש עם מהנדסים בחברה על בסיס שבועי. בפגישות האלה אנחנו מדברים על מה שהם עובדים עליו, על רעיונות חדשים בהם הם מתמקדים. לפעמים הם יראו לי את הקוד שהם כותבים, דמו של מה שהם מפתחים, לפעמים סתם נעשה סיעור מוחין על לוח. אני מאוד מאמין שכל אחד צריך ללמוד מכל מידע שיש לו גישה אליו. מאוד חשוב למנהיג להיות רלוונטי לארגון שלו, ולקבל מהאנשים שהוא מוביל אמון וכבוד, בעיקר בתחום הטכנולוגיה בו דברים משתנים כל יום".

תוכל לתת דוגמה למקרה בו פגשת עם מהנדס מתחיל בחברה וזה שינה את נקודת המבט שלך?

"לאחרונה נפגשתי עם מהנדס בשם דימיטרי מרטינוב. הפגישה אפילו לא עסקה ברעיון שקשור לתשלומים. הוא כתב בוט לסלאק בשם random coffee, שבכל יום שני בבוקר שולח לכל מי שנרשם לשירות הודעה ושואל אם הם רוצים להשתתף בפעילות. למי שענה בחיוב הוא שולח הודעה נוספת, בה הוא אומר שחיבר את אותו משתמש לאדם אחר באופן רנדומלי. שני האנשים האלה נפגשים ל-30 דקות באותו שבוע, ויכולים לדון בתחומי הפעילות שלהם ובכל דבר אחר שירצו. יש פילוסופיה שגורסת שהרעיונות הכי טובים מגיעים מאנשים שפשוט נתקלים זה בזה ומנהלים שיחה על משהו. יש בחברה שלנו מעל 20 אלף עובדים, וכנראה מעל אלף כבר נרשמו לשירות הזה, כולל אותי. אני אמנם לא עושה את זה כל שבוע, אבל פעם בשבועיים-שלושה אני פוגש מישהו לקפה רנדומלי, ויוצאת מזה שיחה מדהימה. הם מבקשים ממני הדרכה בענייני קריירה, ואני שואל אותם מה הדבר הכי מגניב שהם עובדים עליו, מה הרעיון הכי מגניב שהם מנסים לפצח, או הטכנולוגיה הכי מדהימה שהם נתקלו בה לאחרונה".

שיבננדה מוסיף כי הוא שם את העובדים במרכז גם כחלק מסגנון המנהיגות שלו באופן כללי: "הדבר החשוב ביותר הוא לוודא שיש צוות מגוון של אנשים יצירתיים, חדשניים, שמשתפים פעולה אלה עם אלה. ברגע שיש צוות כזה הדבר השני שצריך לעשות הוא לא לעמוד בדרך שלהם, ולוודא שיש להם את המקום להיות אוטונומיים ולתת ליצירתיות שלהם לשגשג. כשעושים את זה, ונותנים להם את הסוג הנכון של הכוונה, קורים קסמים".

ת"ז שרי שיבננדה

סגן נשיא בכיר וסמנכ"ל הטכנולוגיות של חברת פייפאל מאז 2016 • בן 46, נשוי ואב לשניים • בתפקידו הקודם שימש כסגן נשיא פלטפורמה ותשתיות גלובליות בחברה • לפני פייפאל, עבד במשך 13 שנים באיביי, שם התחיל כמהנדס תוכנה בכיר וטיפס בסולם הדרגות עד למינויו לסגן נשיא בחברה. את הקריירה התחיל כמתכנת ואנליסט ביצרנית הרכב פורד בשנת 1997 • גדל בעיר הידרבאד בהודו ומתגורר היום בקופרטינו, קליפורניה • בעל תואר שני בהנדסת מכונות מאוניברסיטת אוהיו • שיבננדה מתאר את עצמו כ"חנון" ומקפיד להיפגש עם מהנדסים בחברה כדי לשמור על חדשנות ורעננות

עוד כתבות

אוניית משא של צים / צילום: ליאור פטל עבור צים

לקראת שביתה של עובדי צים? הוועד הכריז על סכסוך עבודה ודורש לעצור את מכירת החברה לידיים זרות

על רקע המהלכים למכירת החברה, הודיע ועד עובדי צים על סכסוך עבודה ● בין השאר מעלה הוועד את נושא הרציפות של אספקה ימית לישראל בשעת חירום ● יו"ר ועד עובדי צים: "זהו תחילתו של מאבק, ונחריף את הצעדים ככל שיידרש"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: שלומי יוסף

שר האוצר סמוטריץ' חתם על הצו: ממחר - הפטור ממע"מ על חבילות מחו"ל יעלה ל-150 דולר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הודיע כי חתם על הצו שיעלה את הפטור ממע"מ על חבילות מחו"ל מ-75 ל-150 דולר ● המשמעות: החל ממחר התקרה החדשה תיכנס לתוקף ● בעלי עסקים ואיגוד לשכות המסחר תוקפים: המהלך יפגע במשק ובסופו של דבר בצרכנים ● סמוטריץ': "אין סיבה שנשלם יקר, יכול להיות פה זול"

השקל מתחזק מול הדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הדולר ב-3.18 שקלים ובשפל של קרוב ל-4 שנים. אלו הסיבות

השקל ממשיך את מגמת ההתחזקות שלו מול הדולר שנחלש כבר שלושה רצופים בעולם ● הסיבות: העליות בוול סטריט, מכירת גז למצרים ועסקות נשק גדולות ● מיטב: "מעבר לירידות בשוקי המניות בעולם הוא האיום העיקרי על התחזקות השקל" ● הדולר בדרך לשנתו החלשה ביותר זה שמונה שנים ● ומה צפוי בעוד חצי שנה?

רועי דגני, מייסד אירודרום והמנכ''ל לשעבר / צילום: איל יצהר

בגלל מכרז של משרד הביטחון: רשות ני"ע פשטה על משרדי אירודרום

לפי הדיווח לבורסה, חוקרי רשות ניירות ערך ערכו חיפוש במשרדי אירודרום וחקרו בעלי תפקידים נוכחיים ולשעבר בקשר לחשדות לביצוע עבירות הקשורות לאי-דיווח בזמן על הפסד במכרז של משרד הביטחון ● לאחר הדיווח, מניית החברה נופלת ב-8%

קמפיין פייבר / צילום: צילום מסך מיוטיוב

הזוכים הגדולים בתחרות הפרסום גרנות - והזוכה האמיתית: הבינה המלאכותית

בין הזוכים הגדולים בתחרות הקריאייטיב העצמאית גרנות, שהתקיימה היום, נמנים פרסומת ה-AI של פייבר, סרטון הפסולת של עיריית תל אביב וקמפיין "אחת מתשע" בהשראת אמריקן איגל וסידני סוויני ● ומי עוד בזוכים?

חיילי צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

4 רפורמות קריטיות: כלכלנים משרטטים את המפתח לצמיחה בשנים הקרובות

על פי תחזית האוצר, הצמיחה ב־2026 צפויה להיות גבוהה מהרגיל, ולאחר מכן לשוב לקצב של 3.5% מהתוצר ● אלא שבמכון אהרון מציגים תמונה פסימית יותר, וטוענים כי ללא רפורמות מבניות במשק - היא תישחק ● על הפרק: גיוס חרדים וקידום השכלה בחברה הערבית

יבגני דיברוב ונדיר יזרעאל, מייסדי ארמיס / צילום: ארמיס

"הנפקה היא לא מטרה בפני עצמה": מאחורי הקלעים של האקזיט הרביעי בגודלו אי פעם

חברת התוכנה ServiceNow הודיעה אתמול על רכישת חברת הסייבר ארמיס בכ־8 מיליארד דולר - האקזיט הרביעי בגודלו שנרשם בישראל אי פעם ● יבגני דיברוב, מנכ"ל ומייסד־שותף של ארמיס, ופבלו שטרן, סגן נשיא בכיר ומנהל חטיבת תהליכים טכנולוגיים ב־ServiceNow, חושפים בראיון לגלובס איך נסגרה העסקה

קמפיין מכבי שיצר מקאן ת''א / צילום: צילום מסך מיוטיוב

קופ"ח מכבי יוצאת למכרז פרסום, בענף סבורים שהוא "שערורייה"

היקף התקציב העומד ככל הידוע על כ-25 מיליון שקל יוצא למכרז חדש ● המכרז הוא לחמש שנים, עם אופציה להארכה כפולה של שלוש שנים בכל פעם - כלומר 11 שנים ברצף ● קופת חולים מכבי בתגובה: "המכרז מנוהל באופן מקצועי תחת פיקוח של ועדת המכרזים של מכבי"

שמואל פרביאש, מנכ''ל DSIT / צילום: פרטי

ההנפקה של רפאל ויבואן הממתקים: זינוק של 400% בצבר ההזמנות תוך 3 שנים

על רקע ההתחזקות במניות הביטחוניות בבורסה בת"א, תשקיף חברת DSIT שבשליטת רפאל חושף זינוק של 68% בהכנסות, וקפיצה חדה ברווח במחצית הראשונה של השנה ● "החברה מזהה גידול בביקוש לפתרונות הגנה מתקדמים מפני איומים בתווך התת־ימי", צוין

גמל להשקעה או פוליסות חיסכון? / צילום: Shutterstock

פוליסות חיסכון מול גמל להשקעה: מה ההבדלים, איפה מרוויחים יותר, ומי המנהלים המובילים בתשואות

לקופות הגמל להשקעה יש יתרונות ברורים על פני פוליסות חיסכון, ובכל זאת הן מנהלות חצי מכמות הכסף ● אחת הסיבות: חברות הביטוח מתרכזות בפוליסות החיסכון, הרווחיות יותר מבחינתן ● מובילי התשואות בפוליסות החיסכון - איילון השנה ומיטב ב-3 שנים. בגמל להשקעה: הראל, מנורה וכלל ● וכיצד קורה שהראל ראשונה בתשואות במוצר אחד אך בתחתית באחר?

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

הביקוש קפא, המחירים ירדו: ענף הנדל"ן מסכם שנה מאתגרת, ומה צפוי ב־2026?

שנת 2025 הייתה מטלטלת במיוחד עבור שוק הנדל"ן: הרגולציה סביב מבצעי המימון התהדקה, היצע הדירות בשיא היסטורי, המחירים ירדו כמעט מדי חודש, ותמהילי המשכנתאות השתנו ● רגע לפני 2026, המומחים מנסים להעריך האם המגמות יימשכו או שמדובר רק בתיקון זמני

נושאת המטוסים ''שארל דה גול'', שתוחלף ע''י הספינה החדשה / צילום: Shutterstock

נושאת מטוסים גרעינית ב-10 מיליארד אירו: הפרויקט השנוי במחלוקת של מקרון

ממשלת צרפת נאבקת במשבר חוב מתמשך ונכשלת בהעברת תקציב כבר שלוש שנים, אך דווקא כעת מכריז הנשיא עמנואל מקרון על פרויקט גרנדיוזי: בניית נושאת מטוסים גרעינית חדשה בעלות של יותר מ־10 מיליארד אירו ● התזמון מעורר שאלות על סדרי העדיפויות של המדינה

רה''מ לשעבר נפתלי בנט / צילום: יואב דודקביץ , ידיעות אחרונות

על רקע פרשת קטארגייט, בנט תקף את נתניהו

בנט פנה לשב"כ ולמשטרה: "חובתכם למצות את החקירה עד תום" ●  סגנו של ראש השב"כ פורש מתפקידו - בגלל חילוקי דעות קשים עם זיני ● במערכת הביטחון העלו חשש: "חבית הנפץ" מול איראן עלולה להתלקח מחדש ● אלי פלדשטיין: "אחרי 7.10 המשימה הייתה למחוק את מושג האחריות סביב רה"מ" ●  איזנקוט מאשים: "נתניהו, אתה לא ראוי להוביל את המדינה. ישראל חייבת ללכת לבחירות ולנקות את קודש הקודשים ● דיווחים שוטפים

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר שבע תשע, 103FM, 21.12.25 / צילום: Reuters, AMMAR AWAD

האם הפיגועים בישראל נמצאים במגמת ירידה?

השר איתמר בן גביר טען כי הפיגועים נמצאים כבר שנתיים בירידה, וייחס זאת להצלחות של "השוטרים שלו" ● ללא המלחמה, בשנה האחרונה אכן נרשמה ירידה, אבל היא באה רק אחרי שנתיים רצופות של עלייה ● המשרוקית של גלובס

דונלד טראמפ על רקע גרינלנד. הודיע על מינוי אחראי לסיפוח האי / צילומים: רויטרס, שאטרסטוק

החזית של ארה"ב מול דנמרק: גרינלנד, טורבינות רוח ואוזמפיק בסכנה

הממשל האמריקאי מינה שליח מיוחד לסיפוח גרינלנד והשעה פרויקטים של ענקית האנרגיה "אורסטד" ● במקביל, הוטלו איומי מכסים על יצרנית התרופות נובו נורדיסק ● בקופנהגן הגיבו בזעם וזימנו את השגריר לשיחת נזיפה: "ארה"ב הפכה לאיום אפשרי"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות - ביום השביעי ברציפות; המדדים בשיא

הדולר נסחר סבהב כ-3.18 שקלים, שיא של כ-4 שנים ● חוקרי רשות ניירות ערך פשטו על משרדי אירודרום ● שיכון ובינוי: טרם התקבלה החלטה למכירת מניות שוב אנרגיה ● איי.סי.אל חתמה על חוזים ארוכי טווח עם לקוחות בסין ● בבנק מזרחי מסמנים את הסקטורים המומלצים בשוק ההון המקומי ב-2026

האם אלטשולר עומדים לאבד בקרוב את הבכורה בשוק הגמל? / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

במיטב מגייסים לקוחות בדרך לתואר היוקרתי. ומי מאבדים לקוחות?

מיטב, אנליסט ומור גייסו כל אחד יותר ממיליארד שקל בחודש נובמבר, והם גם שיאני הגיוסים מתחילת השנה ● מנגד, באלטשולר שחם ממשיכים לאבד כספים בקצב גבוה - 2 מיליארד שקל בחודש - והם בדרך לאבד את תואר "חברת הגמל הגדולה ביותר" ● ילין לפידות רשם שיא חודשי של פידיונות, ומה עשו חברות הביטוח?

ניידת שידור של גלי צה''ל / צילום: עינת לברון

העתירות על סגירת גלי צה"ל יידונו בבג"ץ בסוף ינואר, לא הוצא צו להקפאת ההחלטה

השאלה המשפטית שתעלה בבג"ץ נוגעת לעצם ההליך עצמו: האם ישנה חובה לבצע את סגירת גלי צה"ל בחקיקה ראשית - או שמא מספיקה החלטת ממשלה ● עובדי גלי צה"ל: "החלטת הממשלה היא החלטה בלתי חוקית שהתקבלה בחוסר סמכות, מתוך שיקולים זרים ובהיעדר תשתית עובדתית מספקת"

תל אביב. מצב המוכרים הוא הגרוע בארץ / צילום: Shutterstock

המוכרים מעדכנים את מחירי הדירות כלפי מטה: באיזו עיר כבר הורידו ב-8%?

נתונים שקיבל גלובס מאתר יד2 מלמדים על המצב הקשה של מי שמנסים למכור דירות יד שנייה: בתל אביב הם יכולים למצוא את עצמם ארבע שנים בשוק, בטבריה מצבם דווקא טוב

שנת השיא בהנפקות / צילום: Shutterstock

חברות הנדל"ן נוהרות לבורסה. מה צפוי בשנה החדשה?

הריבית הגבוהה והמשבר שעובר על שוק הנדל"ן הביאו בשנה החולפת 23 חברות לגייס כסף בבורסת תל אביב ● אילו חברות נכנסו, למה דווקא עכשיו, והאם הגל צפוי להמשיך גם ב־2026?