גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כרטיס אשראי חדש של מקס יאפשר מימוש נקודות להזמנת כרטיסי טיסה

מימוש הנקודות שנצברו בקניות בכרטיס החוץ-בנקאי "סקיי מקס" ייעשה בהזמנת כרטיסי טיסה ומוצרים משלימים דרך אתר ייעודי, כשהנקודות יהוו אמצעי תשלום ● באתר הייעודי אפשר להזמין כרטיסי טיסה של כל החברות, כולל חברות לואו קוסט

אחרי שלא זכתה במכרז להפעיל את כרטיס האשראי של מועדון הנוסע המתמיד של אל על (בהתמודדות מול כאל-מאסטרקארד), חברת כרטיסי האשראי מקס הולכת על פורמט אחר בתחום התעופה: החברה משיקה היום (א') כרטיס אשראי חוץ-בנקאי, SKYMAX, שיאפשר מימוש נקודות נצברות בקנייה להזמנה של כרטיסי טיסה.

ההזמנה של כרטיס הטיסה תתאפשר באתר ייעודי שהקימה עבור מקס חברת סמארטאייר מקבוצת תלמה, בכתובת sky.max.co.il.

מימוש הנקודות שנצברו בקניות בכרטיס סקיי מקס ייעשה בהזמנת כרטיסי טיסה ומוצרים משלימים (מזוודות, הושבה וכו') דרך האתר הייעודי, כשהנקודות יהוו אמצעי תשלום. אפשר לשלם על כרטיסי הטיסה המוצעים באתר, של מגוון חברות תעופה כולל חברות לואו קוסט, בנקודות מקס או בשילוב של כסף ונקודות.

מקס מגיעה עם כמה בשורות מעניינות לצרכנים: ראשית, התשלום עבור הכרטיס יכלול את כל התשלומים, לרבות מסי נמל. במימוש נקודות נוסע מתמיד של מועדונים אחרים לכרטיסי בונוס, יש להשלים את מסי הנמל בנפרד. מסי נמל יכולים לנוע בין עשרות דולרים לכרטיס ויותר מ-100 דולר כאשר מדובר בטיסות ללונדון למשל.

זאת ועוד, מקס לא מגבילה את מספר הנקודות שניתן לצבור מדי חודש ביחס הבא: על כל קנייה ב-160 שקל צוברים שקל אחד, ועל כל תשלום לרשויות (חברת החשמל, ארנונה, מים וכו') יחס הצבירה הוא 1 שקל לכל 320 שקל. בחצי השנה הראשונה לא ייגבו דמי כרטיס, ומהחודש השביעי הם יעמדו על כ-20 שקל בחודש, כלומר 240 שקל בשנה. המצטרפים יקבלו 100 נקודות מתנה. כל נקודה שוות-ערך לשקל אחד בקנייה של כרטיס טיסה.

כרטיס האשראי סקיי מקס אומנם יכלול פורמט של כרטיס זהב או פלטינום - אלא שהן דמי הכרטיס והן דמי ההמרה של הקניות לנקודות יהיו זהים בכל הכרטיסים. גם לקוחות עסקיים יכולים להנפיק כרטיס ולצבור נקודות ללא הגבלה. המגבלה שכן מציבה מקס היא למימוש הנקודות לתקופה של 3 שנים, בדומה לנקודות שצוברים חברי הנוסע המתמיד של אל על.

במקס מעריכים כי היקף השימוש הממוצע בחודש בכרטיס יהיה גדול בהרבה מהממוצע בשימושים בכרטיסי האשראי החוץ-בנקאיים, שעומד על 2,600 שקל. לשם המחשה, בפליי קארד היקף השימוש החודשי הממוצע גבוה משמעותית ועומד על 4,500 שקל בחודש לכרטיס בייסיק (75% מכלל הכרטיסים) ועל 20 אלף שקל בחודש לפלח היוקרה. פליי קארד צפויה להגיע למחזור של 30 מיליארד שקל בשנה ב-2019.

נקודה מעניינת נוספת היא שצבירת הנקודות במקס סקיי יכולה להיעשות במקביל לצבירת נקודות במועדוני הנוסע המתמיד, צבירה אשר נעשית מכורח ביצוע הטיסות עצמן - כך שלמעשה גם על כרטיסים שנרכשו בנקודות מקס, הנוסעים המתמידים ממשיכים לצבור נקודות או מיילים בהתאם למועדון הנוסע המתמיד שאליו הם משתייכים.

רון פאינרו, מנכ"ל מקס, הקביל את המוצר של מקס ל"שמיים הפתוחים" שעשו מהפכה בכל עולם התעופה בישראל והובילו לגידול של פי שניים בתנועת הנוסעים הישראלים שחצו את ה-8 מיליון בשנה. רבים מהם נוסעים יותר מפעם אחד בשנה. ההקבלה היא לאור העובדה שאת נקודות מקס ניתן לממש בכל חברת תעופה כמעט, כולל אל על.

לפי פאינרו, "השמיים הפתוחים לא חלחלו לחברות האשראי, אשר עדיין מציעות מענה חלקי וכובל. היום אנחנו משנים מהיסוד את כללי המשחק עם כרטיס אשראי חדש שמאפשר לצרכן חופש בחירה אמיתי ברכישת טיסות. בכך, הצרכן יכול ליהנות ממחירי השוק התחרותיים ולמקסם את התמורה שהוא מקבל עבור כל נקודה".

מקס יוצאת במהלך הזה חצי שנה אחרי שהיא נפרדה מבנק לאומי והפכה לגוף פיננסי עצמאי. לפי המודל העסקי של מקס, היא לא גוזרת עמלה או קופון על כל הזמנה של כרטיס טיסה, אלא היא תתבסס על דמי הכרטיס החודשיים ובעיקר על מה שהיא מגדירה "נאמנות ומחויבות" שפורמט הצבירה הזה ייצור בקרב בעלי הכרטיסים שיגבירו את היקפי השימוש כדי לצבור יותר נקודות. 

תחרות לפליי קארד של אל על

המתחרה העיקרי של מקס, למרות שאינו מתחרה ישיר היות שהוא פועל בפורמט של מועדון אחד בלבד, הוא כרטיס פליי קארד של אל על. 330 אלף מתוך 2.25 מיליון חברי המועדון של אל על מחזיקים בכרטיס פליי קארד. זהו המספר שמקס מכוונת להגיע אליו בהיבט מספר מחזיקי הכרטיס החוץ-בנקאי שהיא משיקה היום.

כרטיסים חוץ-בנקאיים אחרים שמציעה מקס כוללים את מועדון דרים קארד של קבוצת פוקס, את כרטיס "ביחד בשבילך" של מועדון הצרכנות של ההסתדרות ואת כרטיס המועדון של מחסני השוק.

כרטיס מקס סקיי הוא כרטיס עצמאי, כך שלא ניתן "להלביש" אותו על כרטיס אחר מבית מקס. במקביל, הטבת התעופה של מקס במסלולים של צבירת נקודות למועדוני הנוסע המתמיד של חברות תעופה שונות - ממשיכה.

פליי קארד הוציאה לאחרונה כמה הטבות ושינויים לחברי המועדון שלה באמצעות אתר ייעודי חדש שהיא משיקה. בראיון שהעניק מנכ"ל המועדון ליאור טנר ל"גלובס", הוא מנה חלק מהשינויים שיכללו גם פטור מדמי כרטיס לחברי המועדון המדורגים בדרגת פלטינה ומעלה. דמי הכרטיס בפליי קארד עומדים על כ-20 עד 40 שקל בחודש לפי סטטוס הכרטיס. יחס הצבירה של נקודות אל על עומד על 1 שקל לכל 250 שקל של קניות בכרטיס ו-1 שקל על כל 500 שקל שמשולמים לרשויות. בחלק מבתי העסק מציעה פליי קארד צבירה מועדפת דוגמת צומת ספרים, שקם אלקטריק או הרשת אייס שבהן על קנייה ב-50-80 שקל מקבלים נקודה לצבירה.

את הנקודות מאפשרת אל על להמיר לא רק לכרטיס טיסה אלא גם למוצרים שמשלימים דוגמת ביטוח לטיסה, מוצרים שנמכרים בדיוטי פרי במטוס ואפילו על כרטיסים לסרט או להופעות. יחד המימוש עומד על 1 נקודה ששותת ערך ל-2-3 דולר.

בקרוב תעלה אל על אתר שבו היא תמכור מוצרים שונים לרכישה בנקודות. במקס כל הנקודות הנצברות מיועדות להזמנה של כרטיס טיסה באתר הייעודי שבקרוב ישלב גם בתי מלון להזמנה.

לאחרונה השיקה גם ישראכרט מיזם תעופתי בדמות כרטיס אשראי למועדון הנוסע המתמיד של טורקיש איירליינס, המפעילה 10 טיסות יומיות מנתב"ג לאיסטנבול והמטיסה יותר ממיליון ישראלים בשנה, רובם בטיסות המשך ליעדים שונים. טורקיש היא חברה בברית הגדולה בעולם התעופה, סטאר אליאנס. יחס הצבירה של הכרטיס הזה הוא מייל אחד על כל 6.5 שקל שגוהצו, אלא שההשוואה היא בזירת המימוש של המיילים האלה בהתאם לתנאים של מועדון מיילס אנד מור אליו משתייכת טורקיש. יחסי המימוש שבהם מתומחרים כרטיסי הבונוס תלויים כמו תמיד בענף התעופה בהיצע ובביקוש' והם משתנים עונתית.

במקס כאמור הנקודות מהוות אמצעי תשלום לכרטיסים כפי שהם יתומחרו באתר הייעודי. לפי דוגמה שסיפקו בחברה, למימוש טיסה שעולה 180 דולר ללונדון, יש לגהץ 8,000 שקל בחודש במשך 11 חודשים.

פאינרו מאמין כי התחרות שמקס תעורר עם הכרטיס שלה תוביל ללחץ על המחירים, וכי "בתוך שנה אני מעריך שיקום מתחרה בפורמט דומה".

כרטיס סקיי מקס יציע גם ביטוח חינם לחו"ל בנסיעה של עד 5 ימים (דרך AIG) וכניסה לטרקליני עסקים בנמלי תעופה שונים בעולם בתמורה ל-32 דולר. 

עמלת ההמרה של מקס סקיי בקניות בחו"ל (מט"ח) היא 3%, עמלת המרה גבוהה יחסית (לשם המחשה בפלייקארד עמלת ההמרה היא 1.4%). במקרה של ביטול כרטיס טיסה שהוזמן - הנקודות שבאמצעותן שולם הכרטיס חוזרת ליתרה. ביטול של כרטיס האשראי יוביל כמצופה לביטול הנקודות שנצברו ולא מומשו.

עוד כתבות

השר חיים כץ / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

באופן רשמי: חיים כץ מונה לשר הבריאות והרווחה

חיים כץ מונה רשמית לשר הבריאות והרווחה, נוסף על תיקי התיירות והבינוי, ומחזיק כעת בארבעה תיקים

בניין הוועד הפועל של ההסתדרות בתל אביב / צילום: עינת לברון

פרשת ההסתדרות: בכיר ברשות מקומית במרכז עוכב לחקירה בנתב״ג

הבכיר חשוד, בין היתר, בשוחד בחירות, מרמה והפרת אמונים ונחקר הבוקר במשטרה ● מעורבותו האפשרית בפרשה עלתה מאז התפוצצות הפרשה, אך הוא שהה בחו״ל ובמשטרה המתינו לחזרתו לישראל כדי לחקור אותו

"הוא היה עסוק בבניית חיזבאללה מחדש, עד שטיל ישראלי מצא אותו בביירות"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: רמטכ"ל חיזבאללה שחוסל על ידי ישראל היה דמות מפתח בשיקום ארגון הטרור, למה שווייץ לא מכירה במדינה פלסטינית, וביהמ"ש בגרמניה אישר למפגינים נגד ישראל לקרוא נגד קיומה ● כותרות העיתונים בעולם

גדעון תדמור, מייסד ויו''ר נאוויטס / צילום: דניאל קמינסקי

לאחר הזינוק בשווי: נאוויטס מקפיצה את התגמול למנכ"ל לעד 7.3 מיליון שקל

במסגרת המהלך, שזקוק לאישור אסיפת בעלי המניות, יעלה שכרו הבסיסי של קורנהאוזר, העומד בראש השותפות בארבע השנים האחרונות, ב-50% ל-150 אלף שקל בחודש ● הבקשה מגיעה לנוכח הזינוק המתמשך במחיר יחידות ההשתתפות של נאוויטס, על רקע תחילת הפקת הנפט בפרויקט שננדואה במפרץ אמריקה

רייצ'ל ריבס, שרת האוצר הבריטית. לחץ עצום / צילום: ap, Leon Neal

האתגר של שרת האוצר הבריטית: להציג תקציב שלא יזעזע את "מפלצת האג"ח"

הלחץ העצום על רייצ'ל ריבס: לא רק הציבור והתקשורת, אלא בעיקר שוק אג"ח ממשלתיות אדיר של 2.7 טריליון ליש"ט שיכריע אם התקציב שתציג יביא יציבות או יגדיל את הסיכון הפיננסי ● כעת כל העיניים עליה, ודויטשה בנק כבר הודיע כי ישיק כלי AI שינתח כל מילה שלה

המניות הלוהטות נפלו בבורסה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

פוטין, התמחור וההסכם המצרי: שלושה אירועים שהכבידו על המניות הלוהטות בת"א

מניות הנפט והגז הציגו תשואה פנומנלית בשנה האחרונה, אבל בימים האחרונים סדקים בהסכם הגז עם מצרים, איתות אופטימי מגזרת רוסיה אוקראינה וסקירה מאכזבת של גולדמן זאקס, הביאו לשינוי כיוון ● האם המגמה תימשך, או שמדובר בירידה לצורך עלייה מחודשת?

צילומים: ענת לברון, איל יצהר, שלומי יוסף, תמר מצפי, טלי בוגדנובסקי

מבוכה בשוק ההון: מה גרם למניית כלל להתרסק ב-9% ולהפיל את סקטור הביטוח?

מניות חברות הביטוח החלו לרדת בחדות בעקבות הדוח של כלל ביטוח שהציגה תוצאות שיא ● כ-10 אנליסטים ענו תשובה זהה: "אין לנו מושג, אין לנו השערה" ● נותרו רק שני ניחושים: "המניות יקרות מידי" או "ציפיות לא הגיוניות" ● גם אחרי הנפילה, בשנה האחרונה מניית כלל זינקה ב-160%

מנסור יבאש, ראש עיריית אנקרה (מימין), עם הנשיא ארדואן / צילום: Reuters, Anadolu

אחרי שדרש כ־2,000 שנות מאסר ליריבו, ארדואן מסמן את האיום הבא

נשיא טורקיה ממשיך בהכנה לבחירות, שכוללת סילוקם של איומים פוליטיים ● כעת אישר משרד הפנים הטורקי חקירה נגד מנסור יבאש, ראש עיר הבירה ומגדולי יריביו הפוליטיים של הנשיא

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

ת"א ננעלה בירידות; מדד הביטוח נפל ב-4%, רשתות השיווק ב-2.5%

מדד ת"א 35 עולה בכ-0.1%, מדד הביטחוניות יורד בכ-3% ● בנק ישראל הוריד את הריבית, אך מסתמן כי לא צפויות הורדות נוספות בקרוב ● התאוששות מרשימה בוול סטריט לאחר ימים של ירידות: הנאסד"ק סיכם את היום הטוב ביותר שלו מאז אמצע מאי ● מניית אלפאבית זינקה במעל 6% וגררה מעלה שחקניות נוספות בתחום ה-AI

בורסת נאסד''ק, ניו יורק / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות חדות, בהובלת מניות הטכנולוגיה; אלפאבית זינקה במעל 6%

הנאסד"ק זינק בכ-2.7% ● ברודקום זינקה במעל 11% ● האנליסטים חלוקים באשר לכיוון אליו הולכת וול סטריט, אך התנודתיות כנראה כאן כדי להישאר ● בלומברג: מניות הקמעונאות זקוקות לנס כדי להציל את 2025 הקשה • במיטב מציעים את אסיה כאלטרנטיבה לשוק האמריקאי היקר

מטוס של וויזאייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

וויזאייר נסוגה: מעכבת את התוכנית שלה להקמת בסיס בישראל

במהלך שיחות בין החברה וגורמים בממשלה עלה חשש שהמודל הכלכלי שהיא פיתחה כבר לא רלוונטי ● ברקע נמצאת בקשת החברה ל"חופש תעופה שביעי", וניסיון להעביר את הבסיס לאילת

שבע המופלאות / צילומים: shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בוול סטריט מתחילים להספיד את עידן "שבע המופלאות" ולסמן מנצחות במרוץ ה-AI

כשברקע החששות מפני התפתחות בועה בוול סטריט והסקפטיות סביב הוצאות ההון העצומות בתחום ה-AI, האופוריה הכללית מתחלפת בסלקטיביות הולכת וגוברת לגבי המניות בפורטפוליו של המשקיעים ● בבנק סיטי מאמינים כי "ימי 'שבע המופלאות' הם בעיקר מאחורינו", ומצביעים על שלוש המניות שלדעתם יובילו את השוק

צילום: שיווק מחסני השוק

אחרי ויקטורי ואושר עד: האייפונים מגיעים גם למחסני השוק

קמעונאית המזון מתחילה למכור בסניף אילת מכשירי אייפון 17 במחיר מוזל ● קניון עזריאלי אילון משיק לקראת הבלאק פריידי מתחם פופ-אפ בהובלת השף מושיק רוט ● גוגל ערכה אירוע באקספו תל אביב, בהשתתפות ראש העיר ● ומי המנכ"ל החדש של גינדי גלובל? ● אירועים ומינויים

חיים כץ, שר הבריאות / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

חיים כץ מחדש את ועדת הבדיקה לכללית

רק אתמול אושר מינויו הקבוע של כץ כשר הבריאות, וכעת הוא מחזיר לפעילות את הוועדה שהשעה כשכיהן בתפקיד ממלא המקום ● הוועדה בודקת את תפקוד דירקטוריון הכללית, והקופה מתנגדת לה נמרצות

פאנליים סולריים על שטחים חקלאיים / צילום: תמר מצפי

רשות מקרקעי ישראל

רמ"י נאלצת להתפשר עם הוועדה לשמירה על שטחים פתוחים ותאפשר ליישובי עוטף עזה לממש את ההקצאה שלהם למכסות פאנלים סולאריים - בשדות אגרו-וולטאיים שמשלבים חקלאות וסולאר ● שדות אגרו-וולטאיים נחשבים לרווחיים פחות ובתנועה הקיבוצית מוחים נגד ההחלטה

בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

לאומי מוריד פעם נוספת את הריבית: הפריים יעמוד על 5.5%

הבנק הפחית את הריבית על המשכנתאות וההלוואות הצרכניות שלו ב-0.25%, לאחר שביצע צעד דומה לפני מספר חודשים

כרטיסי אשראי. מהפכה בשוק התשלומים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

עמלה של 0.6% או עד 1,000 שקל בחודש: מה עומד מאחורי השינויים באפליקציות התשלומים?

פייבוקס וביט מציעות ריבית על עודף בחשבון, אך גם קבעו מגבלות ● בדיסקונט השיקו שירות תשלום לחנויות מסויימות ללא שימוש בכרטיס אשראי ● בקרוב צפויות להגיע ענקיות פינטק גלובליות, שיגבירו את התחרות ● אז למה בינתיים עסקים קטנים דווקא נפגעים?

אלי גליקמן, מנכ''ל צים / צילום: צים

מאבק השליטה בצים: אלי גליקמן הגיש הצעה, הדירקטוריון מעדיף חלופות אחרות

חברת התובלה הימית אישרה כי היא בוחנת בחודשים האחרונים "חלופות אסטרטגיות", לרבות מכירתה ● דירקטוריון צים החליט שלא להתקדם בינתיים עם הצעה שהגישו המנכ"ל גליקמן ורמי אונגר לרכישת החברה ● בתגובה לדיווח: מניית צים מזנקת בשיעור דו ספרתי

אלה תמר אדהנן / צילום: Rodolphe Felix

הרקולס ממנה את אלה תמר אדהנן למנהלת הפעילות הישראלית

אלה תמר אדהנן צפויה להקים משרד מקומי לקרן האשראי בשנה הבאה, ובינתיים מנהלת את פעילותה מניו יורק ● הרקולס פעילה בשוק האשראי הישראלי כבר כעשרים שנה - עם עסקאות הממוקדות בחברות טכנולוגיה, בהן אומריקס, קמדע, סמפריס, ארניקס וארמיס

אלפרד אקירוב / צילום: בן יוסטר

שתי המניות שסידרו לאלרוב נדל"ן רווח של כמעט מיליארד שקל

האחזקות של אלרוב נדל"ן, בשליטתו של אלפרד אקירוב, במניות כלל ביטוח ובנק לאומי, סידרה לחברה רווח מניירות ערך של 1.1 מיליארד שקל בתשעת החודשים הראשונים של השנה ● כך, רשמה החברה רווח נקי של 925 מיליון שקל - זינוק של פי 30