גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כרטיס אשראי חדש של מקס יאפשר מימוש נקודות להזמנת כרטיסי טיסה

מימוש הנקודות שנצברו בקניות בכרטיס החוץ-בנקאי "סקיי מקס" ייעשה בהזמנת כרטיסי טיסה ומוצרים משלימים דרך אתר ייעודי, כשהנקודות יהוו אמצעי תשלום ● באתר הייעודי אפשר להזמין כרטיסי טיסה של כל החברות, כולל חברות לואו קוסט

אחרי שלא זכתה במכרז להפעיל את כרטיס האשראי של מועדון הנוסע המתמיד של אל על (בהתמודדות מול כאל-מאסטרקארד), חברת כרטיסי האשראי מקס הולכת על פורמט אחר בתחום התעופה: החברה משיקה היום (א') כרטיס אשראי חוץ-בנקאי, SKYMAX, שיאפשר מימוש נקודות נצברות בקנייה להזמנה של כרטיסי טיסה.

ההזמנה של כרטיס הטיסה תתאפשר באתר ייעודי שהקימה עבור מקס חברת סמארטאייר מקבוצת תלמה, בכתובת sky.max.co.il.

מימוש הנקודות שנצברו בקניות בכרטיס סקיי מקס ייעשה בהזמנת כרטיסי טיסה ומוצרים משלימים (מזוודות, הושבה וכו') דרך האתר הייעודי, כשהנקודות יהוו אמצעי תשלום. אפשר לשלם על כרטיסי הטיסה המוצעים באתר, של מגוון חברות תעופה כולל חברות לואו קוסט, בנקודות מקס או בשילוב של כסף ונקודות.

מקס מגיעה עם כמה בשורות מעניינות לצרכנים: ראשית, התשלום עבור הכרטיס יכלול את כל התשלומים, לרבות מסי נמל. במימוש נקודות נוסע מתמיד של מועדונים אחרים לכרטיסי בונוס, יש להשלים את מסי הנמל בנפרד. מסי נמל יכולים לנוע בין עשרות דולרים לכרטיס ויותר מ-100 דולר כאשר מדובר בטיסות ללונדון למשל.

זאת ועוד, מקס לא מגבילה את מספר הנקודות שניתן לצבור מדי חודש ביחס הבא: על כל קנייה ב-160 שקל צוברים שקל אחד, ועל כל תשלום לרשויות (חברת החשמל, ארנונה, מים וכו') יחס הצבירה הוא 1 שקל לכל 320 שקל. בחצי השנה הראשונה לא ייגבו דמי כרטיס, ומהחודש השביעי הם יעמדו על כ-20 שקל בחודש, כלומר 240 שקל בשנה. המצטרפים יקבלו 100 נקודות מתנה. כל נקודה שוות-ערך לשקל אחד בקנייה של כרטיס טיסה.

כרטיס האשראי סקיי מקס אומנם יכלול פורמט של כרטיס זהב או פלטינום - אלא שהן דמי הכרטיס והן דמי ההמרה של הקניות לנקודות יהיו זהים בכל הכרטיסים. גם לקוחות עסקיים יכולים להנפיק כרטיס ולצבור נקודות ללא הגבלה. המגבלה שכן מציבה מקס היא למימוש הנקודות לתקופה של 3 שנים, בדומה לנקודות שצוברים חברי הנוסע המתמיד של אל על.

במקס מעריכים כי היקף השימוש הממוצע בחודש בכרטיס יהיה גדול בהרבה מהממוצע בשימושים בכרטיסי האשראי החוץ-בנקאיים, שעומד על 2,600 שקל. לשם המחשה, בפליי קארד היקף השימוש החודשי הממוצע גבוה משמעותית ועומד על 4,500 שקל בחודש לכרטיס בייסיק (75% מכלל הכרטיסים) ועל 20 אלף שקל בחודש לפלח היוקרה. פליי קארד צפויה להגיע למחזור של 30 מיליארד שקל בשנה ב-2019.

נקודה מעניינת נוספת היא שצבירת הנקודות במקס סקיי יכולה להיעשות במקביל לצבירת נקודות במועדוני הנוסע המתמיד, צבירה אשר נעשית מכורח ביצוע הטיסות עצמן - כך שלמעשה גם על כרטיסים שנרכשו בנקודות מקס, הנוסעים המתמידים ממשיכים לצבור נקודות או מיילים בהתאם למועדון הנוסע המתמיד שאליו הם משתייכים.

רון פאינרו, מנכ"ל מקס, הקביל את המוצר של מקס ל"שמיים הפתוחים" שעשו מהפכה בכל עולם התעופה בישראל והובילו לגידול של פי שניים בתנועת הנוסעים הישראלים שחצו את ה-8 מיליון בשנה. רבים מהם נוסעים יותר מפעם אחד בשנה. ההקבלה היא לאור העובדה שאת נקודות מקס ניתן לממש בכל חברת תעופה כמעט, כולל אל על.

לפי פאינרו, "השמיים הפתוחים לא חלחלו לחברות האשראי, אשר עדיין מציעות מענה חלקי וכובל. היום אנחנו משנים מהיסוד את כללי המשחק עם כרטיס אשראי חדש שמאפשר לצרכן חופש בחירה אמיתי ברכישת טיסות. בכך, הצרכן יכול ליהנות ממחירי השוק התחרותיים ולמקסם את התמורה שהוא מקבל עבור כל נקודה".

מקס יוצאת במהלך הזה חצי שנה אחרי שהיא נפרדה מבנק לאומי והפכה לגוף פיננסי עצמאי. לפי המודל העסקי של מקס, היא לא גוזרת עמלה או קופון על כל הזמנה של כרטיס טיסה, אלא היא תתבסס על דמי הכרטיס החודשיים ובעיקר על מה שהיא מגדירה "נאמנות ומחויבות" שפורמט הצבירה הזה ייצור בקרב בעלי הכרטיסים שיגבירו את היקפי השימוש כדי לצבור יותר נקודות.

תחרות לפליי קארד של אל על

המתחרה העיקרי של מקס, למרות שאינו מתחרה ישיר היות שהוא פועל בפורמט של מועדון אחד בלבד, הוא כרטיס פליי קארד של אל על. 330 אלף מתוך 2.25 מיליון חברי המועדון של אל על מחזיקים בכרטיס פליי קארד. זהו המספר שמקס מכוונת להגיע אליו בהיבט מספר מחזיקי הכרטיס החוץ-בנקאי שהיא משיקה היום.

כרטיסים חוץ-בנקאיים אחרים שמציעה מקס כוללים את מועדון דרים קארד של קבוצת פוקס, את כרטיס "ביחד בשבילך" של מועדון הצרכנות של ההסתדרות ואת כרטיס המועדון של מחסני השוק.

כרטיס מקס סקיי הוא כרטיס עצמאי, כך שלא ניתן "להלביש" אותו על כרטיס אחר מבית מקס. במקביל, הטבת התעופה של מקס במסלולים של צבירת נקודות למועדוני הנוסע המתמיד של חברות תעופה שונות - ממשיכה.

פליי קארד הוציאה לאחרונה כמה הטבות ושינויים לחברי המועדון שלה באמצעות אתר ייעודי חדש שהיא משיקה. בראיון שהעניק מנכ"ל המועדון ליאור טנר ל"גלובס", הוא מנה חלק מהשינויים שיכללו גם פטור מדמי כרטיס לחברי המועדון המדורגים בדרגת פלטינה ומעלה. דמי הכרטיס בפליי קארד עומדים על כ-20 עד 40 שקל בחודש לפי סטטוס הכרטיס. יחס הצבירה של נקודות אל על עומד על 1 שקל לכל 250 שקל של קניות בכרטיס ו-1 שקל על כל 500 שקל שמשולמים לרשויות. בחלק מבתי העסק מציעה פליי קארד צבירה מועדפת דוגמת צומת ספרים, שקם אלקטריק או הרשת אייס שבהן על קנייה ב-50-80 שקל מקבלים נקודה לצבירה.

את הנקודות מאפשרת אל על להמיר לא רק לכרטיס טיסה אלא גם למוצרים שמשלימים דוגמת ביטוח לטיסה, מוצרים שנמכרים בדיוטי פרי במטוס ואפילו על כרטיסים לסרט או להופעות. יחד המימוש עומד על 1 נקודה ששותת ערך ל-2-3 דולר.

בקרוב תעלה אל על אתר שבו היא תמכור מוצרים שונים לרכישה בנקודות. במקס כל הנקודות הנצברות מיועדות להזמנה של כרטיס טיסה באתר הייעודי שבקרוב ישלב גם בתי מלון להזמנה.

לאחרונה השיקה גם ישראכרט מיזם תעופתי בדמות כרטיס אשראי למועדון הנוסע המתמיד של טורקיש איירליינס, המפעילה 10 טיסות יומיות מנתב"ג לאיסטנבול והמטיסה יותר ממיליון ישראלים בשנה, רובם בטיסות המשך ליעדים שונים. טורקיש היא חברה בברית הגדולה בעולם התעופה, סטאר אליאנס. יחס הצבירה של הכרטיס הזה הוא מייל אחד על כל 6.5 שקל שגוהצו, אלא שההשוואה היא בזירת המימוש של המיילים האלה בהתאם לתנאים של מועדון מיילס אנד מור אליו משתייכת טורקיש. יחסי המימוש שבהם מתומחרים כרטיסי הבונוס תלויים כמו תמיד בענף התעופה בהיצע ובביקוש' והם משתנים עונתית.

במקס כאמור הנקודות מהוות אמצעי תשלום לכרטיסים כפי שהם יתומחרו באתר הייעודי. לפי דוגמה שסיפקו בחברה, למימוש טיסה שעולה 180 דולר ללונדון, יש לגהץ 8,000 שקל בחודש במשך 11 חודשים.

פאינרו מאמין כי התחרות שמקס תעורר עם הכרטיס שלה תוביל ללחץ על המחירים, וכי "בתוך שנה אני מעריך שיקום מתחרה בפורמט דומה".

כרטיס סקיי מקס יציע גם ביטוח חינם לחו"ל בנסיעה של עד 5 ימים (דרך AIG) וכניסה לטרקליני עסקים בנמלי תעופה שונים בעולם בתמורה ל-32 דולר.

עמלת ההמרה של מקס סקיי בקניות בחו"ל (מט"ח) היא 3%, עמלת המרה גבוהה יחסית (לשם המחשה בפלייקארד עמלת ההמרה היא 1.4%). במקרה של ביטול כרטיס טיסה שהוזמן - הנקודות שבאמצעותן שולם הכרטיס חוזרת ליתרה. ביטול של כרטיס האשראי יוביל כמצופה לביטול הנקודות שנצברו ולא מומשו.

עוד כתבות

נואה ווייל קוטף את גלובוס הזהב על משחקו ב''הפיט'' בשבוע שעבר / צילום: Reuters, Mario Anzuoni

ההיגיון העסקי של הדרמה הרפואית: איך ד"ר אחד שווה יותר מעשרה דרקונים

ענקיות הסטרימינג מנסות לייצר "אירועים" טלוויזיוניים עם סדרות שעולות סכומים מטורפים כדי לצרף מנויים חדשים ● ובינתיים "הפיט" של HBO Max, שנחת בישראל, מוכיחה שוב שהפרוצדורה הרפואית הישנה והטובה היא עדיין אחד הנכסים המניבים ביותר על המסך

מה הקשר בין הגיטריסט של הרולינג סטונס בריאן ג'ונס לפו הדב? / צילום: AI

מה הקשר בין הגיטריסט של הרולינג סטונס בריאן ג'ונס לפו הדב?

היכן בגופו של חזיר היבלות נמצאות היבלות, מהו הענף העתיק ביותר במתמטיקה, ואיך נקרא החלק הירוק בתות שדה? ● הטריוויה השבועית

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

שבוע המסחר ננעל בעליות: ארית בלטה, ומה עשתה רמי לוי נדל״ן

המסחר בת"א ננעל בעליות ובשיאים חדשים: מדד ת"א 39 עלה בכ-0.3%, ת"א 90 קפץ בכ-1.2% ות"א 125 חצה לראשונה את רף 4,000 הנקודות ● לאחר הדוחות של אינטל אמש, מניות השבבים הדואליות הגיבו בירידות ● החוזים העתיידים על וול סטריט נסחרים בירידות קלות ● המסחר באירופה במגמה מעורבת: הקאק יורד בכ-0.3%, הדאקס מוסיף לערכו כ-0.1% ● באסיה ננעל המסחר בעליות ● הזהב מתקרב לרף של 5,000 דולר ● אינטל צוללת ביותר מ-13% במסחר המוקדם

צחי ואפרת נחמיאס / צילום: ענבל מרמרי

המושבניק שהפך למלך חוות השרתים: צחי נחמיאס כבר שווה 5 מיליארד שקל

חברת הנדל"ן מגה אור של נחמיאס השלימה זינוק של 600% מהשפל ושווי מניותיו בה כבר מגיע לכ־5 מיליארד שקל ● גורם מרכזי לכך היה זיהוי מוקדם של הצורך בהקמת חוות שרתים ● כך, שלוש עסקאות ענק נתפרו בתוך פחות מחודשיים ושווי החברה קפץ במיליארדים ● וגם: המקורבים שמספרים האם נחמיאס מתחרט על ההרפתקה בדסק"ש?

אסתי פורטנוי / צילום: גבריאל סימן טוב

"כשהגעתי לראיון עבודה אצל מייקל ג'ורדן לא הבנתי כלום בכדורסל. אבל התקבלתי"

כשאסתי פורטנוי קיבלה הצעה לעבוד עם אגדת הכדורסל מייקל ג'ורדן, היא לא ממש התלהבה. אחרי הכול, כדורסל לא היה ספורט מועדף עליה. מאז חלפו כמעט 30 שנה שבהן היא משמשת כמנהלת השיווק והמנהלת האישית שלו ● בראיון מיוחד לגלובס היא מסבירה איך מתחזקים מותג שדור ה–Z מעולם לא ראה על המגרש, מה עומד מאחורי מותג הטקילה שלו סינקורו, הנמכר גם בארץ, מה השיעור שלמדה ממנו ואיך אפשר לשפר את תדמית ישראל בעולם

בית המעצר בברוקלין בתחילת ינואר, בסמוך להגעת מדורו / צילום: Shutterstock

"גיהנום עלי אדמות": הצצה לכלא הידוע לשמצה שבו כלוא הרודן מוונצואלה

עברייני מין מפורסמים, נאשמים ברצח, ברוני סמים ונשיאים לשעבר: בית המעצר המטרופוליטני בברוקלין מאכלס שורת דמויות קצה, אך נודע בעיקר בשל תנאי כליאה קשים והזנחה מתמשכת ● "לא אנושי": כך נראה המקום שאפילו שופטים מהססים לשלוח אליו נאשמים

מנכ''ל אינטל, ליפ-בו טאן / צילום: Reuters, Laure Andrillon

אינטל עקפה את צפי האנליסטים אך אכזבה בתחזית להמשך; המניה יורדת במסחר המאוחר

אינטל הרוויחה 15 סנט למניה והכנסותיה עמדו ברבעון על 13.7 מיליארד דולר, מעל הצפי ● למרות זאת החברה מאכזבת בציפיות לרבעון הראשון של 2026

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט - מחיר הכסף זינק לשיא חדש; אינטל צללה בכ-17%

נעילה מעורבת בבורסות אירופה ● הזהב רושם היום עלייה של 1%, ונע סביב מחיר של 4,932 דולר ● מחיר הכסף חצה לראשונה את רף ה-100 דולר לאונקיה ● אינטל צללה לאחר שפרסמה תחזית נמוכה מהצפי

ליפ-בו טאן, מנכ''ל אינטל / צילום: אינטל

הציפייה הייתה בשמיים, אבל ההתאוששות של אינטל עוד רחוקה

אינטל רשמה בשבועות האחרונים עלייה פנומלית ובתי ההשקעות שדרגו את המלצת הקנייה שלהם למנייה ● אלא שעם פרסום התוצאות לרבעון הרביעי ההתלהבות נבלמה והמשקיעים קיבלו תזכורת למשבר הגדול בו מצויה החברה ● האם 2026 תהיה שנת המפנה?

TOTO / צילום: מתוך אתר החברה

הסיבה המפתיעה לזינוק של מניית יצרנית האסלות הגדולה בעולם

כבר שנים שחברת טוטו היפנית מייצרת לא רק מושבי אסלה מחוממים, אלא גם רכיבים המשמשים בייצור שבבים ● הבוקר מניית החברה זינקה ביותר מ-10% בעקבות המלצה של גולדמן סאקס

רשת החשמל בישראל מתקשה להדביק את הזינוק בביקושים / צילום: Shutterstock

שמש זה לא מספיק: המכשול המרכזי שתוקע את מהפכת החשמל הסולארי

אחרי שנים של הזנחה, רשת החשמל בישראל מתקשה להדביק את הזינוק בביקושים ואת קצב ההקמה של מתקנים סולאריים ● "אנחנו יודעים לרוץ הרבה יותר מהר מהרשת", אומר יזם בתחום, וברשות החשמל מודים ש"זה המכשול המרכזי היום" ● התוצאה: צוואר בקבוק תשתיתי שמאיים על התחרות במשק, על אמינות האספקה ועל המעבר לאנרגיה זולה ונקייה

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

"המוכרת הייתה לחוצה": בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בשכונת יד אליהו בתל אביב?

דירת 4 חדרים בשטח של 80 מ"ר בשכונת יד אליהו בתל אביב נמכרה תמורת 2.4 מיליון שקל ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

פסטיבל הפנסים בשנגחאי, סין. שפל ילודה / צילום: Reuters, Zhou junxiang

כלכלות במשבר דמוגרפי: מי יחליף את הילדים שלא נולדים

האוכלוסייה מזדקנת ובמקביל מיליוני עובדים חוששים שיוחלפו בבינות מלאכותיות ● ד"ר מריה וסאלו, ראש מחלקת המחקר בבנק פיקטה, סבורה ששני החזיונות הדיסטופיים האלה חייבים להיפגש: "לישראל כדאי להשקיע ברובוטים שמגבירים פריון, ולא רק מחליפים עובדים"

סאטיה נאדלה, מנכ''ל מיקרוסופט / צילום: AP, Charles Rex Arbogast

מניית מיקרוסופט בקיפאון: האם היא המפסידה הגדולה של המרוץ ל-AI?

איך קורה שמיקרוסופט, שהייתה מהראשונות לזהות את מהפכת הבינה המלאכותית, מוצאת את עצמה משתרכת מאחורי גוגל ואמזון? ● בין הסיבות: עיכובים קריטיים בפיתוח שבבים עצמאיים, תלות גוברת ב–OpenAI של סם אלטמן וצניחה בנתח השוק של קופיילוט ● האם המודל העסקי המנצח יצליח להציל את המניה המדשדשת?

זום גלובלי / צילום: Reuters

השם החדש והמפתיע שעשוי להיכנס למועצת השלום

קים ג'ונג און משפיל את סגן ראש הממשלה ושולח מסר לקראת אירוע ענק • טראמפ מציע לאפיפיור להצטרף ל"מועצת השלום", למרות הביקורת נגדו • וההכרעה במשפט של רוצח ראש ממשלת יפן ● זום גלובלי, מדור חדש 

סיכום שווקים שבועי / צילום: Shutterstock

חגיגת המימושים בבורסה, והשכירים שהפכו למיליונרים – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

באיזה בנק תקבלו יותר ריבית, אילו ני"ע סולידיים ניתן לרכוש בבורסה, ואיזו אפליקציית תשלומים מתנה ריבית גבוהה בהוצאות בכרטיס האשראי ● בבתי השקעות שמניותיהם זינקו במאות אחוזים, בכירים מימשו אופציות ומניות ● סקירה שפרסם בנק אוף אמריקה, מציעה לבחון השקעות בפריפריה של תחום הבינה המלאכותית ● וגם: יועצת ההשקעות הבכירה שמציעה חשיפה למט"ח דווקא משום שהשקל התחזק כל כך

טיקטוק / אילוסטרציה: Shutterstock

הושלמה מכירת הפעילות של טיקטוק בארה״ב: כך זה יעבוד

חברת האם הסינית חתמה רשמית על העברת חלקים מפעילות טיקטוק לארה"ב, ובכך הסתיימה סאגה של שנים ● החשש בארה"ב היה שהממשלה הסינית תנצל לרעה נתונים רבים, וכעת נתונים אלו יאחוסנו בסביבת ענן מאובטחת ● טראמפ הודה לנשיא סין על ההחלטה: "הוא היה יכול לבחור בדרך אחרת, אבל לא עשה זאת"

הומנואידים. סין משקיעה בהם הרבה משאבים / צילום: Shutterstock

בלי ששמנו לב, זירת הרובוטים דמויי אדם עשתה קפיצת מדרגה

השבוע התריע מנכ"ל גוגל DeepMind בוועידת דאבוס כי סין רחוקה רק כחצי שנה מהישגי המעבדות המערביות המובילות בגזרת ה–AI ● באילו תחומים סין כבר עוקפת את היתר, ולמה זה כל כך מפחיד את המערב

מטוס של דלתא איירליינס / צילום: דלתא איירליינס

החברה האמריקאית שמבטלת טיסות לישראל בגלל הסופה בארה״ב

חברת התעופה דלתא איירליינס הודיעה על ביטול טיסות בקו תל אביב-ניו יורק ● זאת על רקע סופה הפוקדת את צפון מזרח ארה"ב, והובילה לביטול של אלפי טיסות במדינה

פלטפורמת הרמוני של WIX / צילום: יח''צ

לא רק חזרה למשרדים: wix חוזרת גם לסופרבול, בהשקעה של מיליונים

אחרי הפסקה בת שש שנים, חברת Wix חוזרת לסופרבול, שנחשב לאחד מאירועי הפרסום הגדולים בעולם ● אסף גרניט מסביר לראשונה מדוע הצטרף כיועץ אסטרטגי לקרן ההון סיכון IL Ventures, ומידרג משקיעה במיזם ישראלי שמסייע לזרים המתגוררים בחו"ל למצוא בעלי מקצוע ● אירועים ומינויים