גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כרטיס אשראי חדש של מקס יאפשר מימוש נקודות להזמנת כרטיסי טיסה

מימוש הנקודות שנצברו בקניות בכרטיס החוץ-בנקאי "סקיי מקס" ייעשה בהזמנת כרטיסי טיסה ומוצרים משלימים דרך אתר ייעודי, כשהנקודות יהוו אמצעי תשלום ● באתר הייעודי אפשר להזמין כרטיסי טיסה של כל החברות, כולל חברות לואו קוסט

אחרי שלא זכתה במכרז להפעיל את כרטיס האשראי של מועדון הנוסע המתמיד של אל על (בהתמודדות מול כאל-מאסטרקארד), חברת כרטיסי האשראי מקס הולכת על פורמט אחר בתחום התעופה: החברה משיקה היום (א') כרטיס אשראי חוץ-בנקאי, SKYMAX, שיאפשר מימוש נקודות נצברות בקנייה להזמנה של כרטיסי טיסה.

ההזמנה של כרטיס הטיסה תתאפשר באתר ייעודי שהקימה עבור מקס חברת סמארטאייר מקבוצת תלמה, בכתובת sky.max.co.il.

מימוש הנקודות שנצברו בקניות בכרטיס סקיי מקס ייעשה בהזמנת כרטיסי טיסה ומוצרים משלימים (מזוודות, הושבה וכו') דרך האתר הייעודי, כשהנקודות יהוו אמצעי תשלום. אפשר לשלם על כרטיסי הטיסה המוצעים באתר, של מגוון חברות תעופה כולל חברות לואו קוסט, בנקודות מקס או בשילוב של כסף ונקודות.

מקס מגיעה עם כמה בשורות מעניינות לצרכנים: ראשית, התשלום עבור הכרטיס יכלול את כל התשלומים, לרבות מסי נמל. במימוש נקודות נוסע מתמיד של מועדונים אחרים לכרטיסי בונוס, יש להשלים את מסי הנמל בנפרד. מסי נמל יכולים לנוע בין עשרות דולרים לכרטיס ויותר מ-100 דולר כאשר מדובר בטיסות ללונדון למשל.

זאת ועוד, מקס לא מגבילה את מספר הנקודות שניתן לצבור מדי חודש ביחס הבא: על כל קנייה ב-160 שקל צוברים שקל אחד, ועל כל תשלום לרשויות (חברת החשמל, ארנונה, מים וכו') יחס הצבירה הוא 1 שקל לכל 320 שקל. בחצי השנה הראשונה לא ייגבו דמי כרטיס, ומהחודש השביעי הם יעמדו על כ-20 שקל בחודש, כלומר 240 שקל בשנה. המצטרפים יקבלו 100 נקודות מתנה. כל נקודה שוות-ערך לשקל אחד בקנייה של כרטיס טיסה.

כרטיס האשראי סקיי מקס אומנם יכלול פורמט של כרטיס זהב או פלטינום - אלא שהן דמי הכרטיס והן דמי ההמרה של הקניות לנקודות יהיו זהים בכל הכרטיסים. גם לקוחות עסקיים יכולים להנפיק כרטיס ולצבור נקודות ללא הגבלה. המגבלה שכן מציבה מקס היא למימוש הנקודות לתקופה של 3 שנים, בדומה לנקודות שצוברים חברי הנוסע המתמיד של אל על.

במקס מעריכים כי היקף השימוש הממוצע בחודש בכרטיס יהיה גדול בהרבה מהממוצע בשימושים בכרטיסי האשראי החוץ-בנקאיים, שעומד על 2,600 שקל. לשם המחשה, בפליי קארד היקף השימוש החודשי הממוצע גבוה משמעותית ועומד על 4,500 שקל בחודש לכרטיס בייסיק (75% מכלל הכרטיסים) ועל 20 אלף שקל בחודש לפלח היוקרה. פליי קארד צפויה להגיע למחזור של 30 מיליארד שקל בשנה ב-2019.

נקודה מעניינת נוספת היא שצבירת הנקודות במקס סקיי יכולה להיעשות במקביל לצבירת נקודות במועדוני הנוסע המתמיד, צבירה אשר נעשית מכורח ביצוע הטיסות עצמן - כך שלמעשה גם על כרטיסים שנרכשו בנקודות מקס, הנוסעים המתמידים ממשיכים לצבור נקודות או מיילים בהתאם למועדון הנוסע המתמיד שאליו הם משתייכים.

רון פאינרו, מנכ"ל מקס, הקביל את המוצר של מקס ל"שמיים הפתוחים" שעשו מהפכה בכל עולם התעופה בישראל והובילו לגידול של פי שניים בתנועת הנוסעים הישראלים שחצו את ה-8 מיליון בשנה. רבים מהם נוסעים יותר מפעם אחד בשנה. ההקבלה היא לאור העובדה שאת נקודות מקס ניתן לממש בכל חברת תעופה כמעט, כולל אל על.

לפי פאינרו, "השמיים הפתוחים לא חלחלו לחברות האשראי, אשר עדיין מציעות מענה חלקי וכובל. היום אנחנו משנים מהיסוד את כללי המשחק עם כרטיס אשראי חדש שמאפשר לצרכן חופש בחירה אמיתי ברכישת טיסות. בכך, הצרכן יכול ליהנות ממחירי השוק התחרותיים ולמקסם את התמורה שהוא מקבל עבור כל נקודה".

מקס יוצאת במהלך הזה חצי שנה אחרי שהיא נפרדה מבנק לאומי והפכה לגוף פיננסי עצמאי. לפי המודל העסקי של מקס, היא לא גוזרת עמלה או קופון על כל הזמנה של כרטיס טיסה, אלא היא תתבסס על דמי הכרטיס החודשיים ובעיקר על מה שהיא מגדירה "נאמנות ומחויבות" שפורמט הצבירה הזה ייצור בקרב בעלי הכרטיסים שיגבירו את היקפי השימוש כדי לצבור יותר נקודות. 

תחרות לפליי קארד של אל על

המתחרה העיקרי של מקס, למרות שאינו מתחרה ישיר היות שהוא פועל בפורמט של מועדון אחד בלבד, הוא כרטיס פליי קארד של אל על. 330 אלף מתוך 2.25 מיליון חברי המועדון של אל על מחזיקים בכרטיס פליי קארד. זהו המספר שמקס מכוונת להגיע אליו בהיבט מספר מחזיקי הכרטיס החוץ-בנקאי שהיא משיקה היום.

כרטיסים חוץ-בנקאיים אחרים שמציעה מקס כוללים את מועדון דרים קארד של קבוצת פוקס, את כרטיס "ביחד בשבילך" של מועדון הצרכנות של ההסתדרות ואת כרטיס המועדון של מחסני השוק.

כרטיס מקס סקיי הוא כרטיס עצמאי, כך שלא ניתן "להלביש" אותו על כרטיס אחר מבית מקס. במקביל, הטבת התעופה של מקס במסלולים של צבירת נקודות למועדוני הנוסע המתמיד של חברות תעופה שונות - ממשיכה.

פליי קארד הוציאה לאחרונה כמה הטבות ושינויים לחברי המועדון שלה באמצעות אתר ייעודי חדש שהיא משיקה. בראיון שהעניק מנכ"ל המועדון ליאור טנר ל"גלובס", הוא מנה חלק מהשינויים שיכללו גם פטור מדמי כרטיס לחברי המועדון המדורגים בדרגת פלטינה ומעלה. דמי הכרטיס בפליי קארד עומדים על כ-20 עד 40 שקל בחודש לפי סטטוס הכרטיס. יחס הצבירה של נקודות אל על עומד על 1 שקל לכל 250 שקל של קניות בכרטיס ו-1 שקל על כל 500 שקל שמשולמים לרשויות. בחלק מבתי העסק מציעה פליי קארד צבירה מועדפת דוגמת צומת ספרים, שקם אלקטריק או הרשת אייס שבהן על קנייה ב-50-80 שקל מקבלים נקודה לצבירה.

את הנקודות מאפשרת אל על להמיר לא רק לכרטיס טיסה אלא גם למוצרים שמשלימים דוגמת ביטוח לטיסה, מוצרים שנמכרים בדיוטי פרי במטוס ואפילו על כרטיסים לסרט או להופעות. יחד המימוש עומד על 1 נקודה ששותת ערך ל-2-3 דולר.

בקרוב תעלה אל על אתר שבו היא תמכור מוצרים שונים לרכישה בנקודות. במקס כל הנקודות הנצברות מיועדות להזמנה של כרטיס טיסה באתר הייעודי שבקרוב ישלב גם בתי מלון להזמנה.

לאחרונה השיקה גם ישראכרט מיזם תעופתי בדמות כרטיס אשראי למועדון הנוסע המתמיד של טורקיש איירליינס, המפעילה 10 טיסות יומיות מנתב"ג לאיסטנבול והמטיסה יותר ממיליון ישראלים בשנה, רובם בטיסות המשך ליעדים שונים. טורקיש היא חברה בברית הגדולה בעולם התעופה, סטאר אליאנס. יחס הצבירה של הכרטיס הזה הוא מייל אחד על כל 6.5 שקל שגוהצו, אלא שההשוואה היא בזירת המימוש של המיילים האלה בהתאם לתנאים של מועדון מיילס אנד מור אליו משתייכת טורקיש. יחסי המימוש שבהם מתומחרים כרטיסי הבונוס תלויים כמו תמיד בענף התעופה בהיצע ובביקוש' והם משתנים עונתית.

במקס כאמור הנקודות מהוות אמצעי תשלום לכרטיסים כפי שהם יתומחרו באתר הייעודי. לפי דוגמה שסיפקו בחברה, למימוש טיסה שעולה 180 דולר ללונדון, יש לגהץ 8,000 שקל בחודש במשך 11 חודשים.

פאינרו מאמין כי התחרות שמקס תעורר עם הכרטיס שלה תוביל ללחץ על המחירים, וכי "בתוך שנה אני מעריך שיקום מתחרה בפורמט דומה".

כרטיס סקיי מקס יציע גם ביטוח חינם לחו"ל בנסיעה של עד 5 ימים (דרך AIG) וכניסה לטרקליני עסקים בנמלי תעופה שונים בעולם בתמורה ל-32 דולר. 

עמלת ההמרה של מקס סקיי בקניות בחו"ל (מט"ח) היא 3%, עמלת המרה גבוהה יחסית (לשם המחשה בפלייקארד עמלת ההמרה היא 1.4%). במקרה של ביטול כרטיס טיסה שהוזמן - הנקודות שבאמצעותן שולם הכרטיס חוזרת ליתרה. ביטול של כרטיס האשראי יוביל כמצופה לביטול הנקודות שנצברו ולא מומשו.

עוד כתבות

חדשות ההייטק / צילום: AP

המהלך החדש שמוביל הצעיר הגאון במטא

SpaceX מתקרבת להנפקה הגדולה בהיסטוריה, מטא במהלך אסטרטגי חדש בהובלת אלכסנדר וונג, ומאבק חדש נפתח על המותג הנזנח של "טוויטר" ● במקביל, שלושה סטארטאפים ישראליים מגייסים יחד יותר מ־100 מיליון דולר וחברת הקריפטו הישראלית Lava Network מתחילה להיסחר בבורסות הגדולות בעולם ● חדשות ההייטק

עמית גל, המפקח על הביטוח / צילום: שלומי יוסף

יועצי המשכנתאות במוקד: רשות שוק ההון בוחנת את התגמול שלהם

הרשות צפויה לפנות למספר דו־ספרתי של חברות חוץ בנקאיות כדי לקבל נתונים על שכר יועצי המשכנתאות ● ברקע: טענות בשוק על תשלומים באמצעות טיסות לחו"ל וחופשות בבתי מלון

הראל ויזל, בעלים ומנכ''ל קבוצת פוקס / צילום: כדיה לוי

הראל ויזל ואדם אדרי רכשו קרקע ב-140 מיליון שקל למרכז מסחרי בקדימה צורן

קבוצת משקיעים בראשות הראל ויזל ואדם אדרי רכשה קרקע ב-140 מיליון שקל למרכז מסחרי בקדימה צורן ● התוכנית לקרקע כוללת הקמת מרכז בילוי, פנאי ומסחר, משרדים ושירותים קהילתיים, בשטח בנוי של כ-30 אלף מ"ר ובהשקעה מוערכת של 600 מיליון שקל

שמואל אברמזון, הכלכלן הראשי / צילום: יוסי זמיר

ההשקעות הזרות עלו או ירדו? דוח האוצר מדגיש את הנתונים האופטימיים

בעוד שבדוח הכלכלן הראשי של האוצר המבוסס על נתוני OECD נראה זינוק בהשקעות הזרות במחצית הראשונה של 2025, מאגר העסקאות העצמאי של המשרד מספר סיפור אחר לחלוטין ● השוני במועד התיעוד, לצד השפעה חריגה של עסקת אינטל, יצר פער בין נתוני האוצר לנתונים שהוא עצמו בחר להדגיש

ירידה גדולה במכירת דירות חדשות / צילום: Shutterstock

שוק הנדל"ן בצניחה: באוקטובר נמכרו רק 4,518 דירות

עוד עולה מנתוני הכלכלן הראשי על שוק הדירות, כי באוקטובר נרשמה ירידה של 29% בסך הדירות החדשות שנמכרו ● אזור הדרום הוא האזור הבולט ביותר בירידות מכירות יזמי הנדל"ן

דודי השמש תופסים את החלל על גגות הבניינים בישראל / צילום: גיא ליברמן

דודי השמש יוחלפו במשאבות חום ופאנלים סולאריים

על פי ההצעה החדשה של משרד האנרגיה, כל בניין חדש למגורים בישראל יחויב בהתקנת פאנלים סולאריים על הגג, משולבים עם משאבות חום ● החיסכון למשק מוערך במיליארדי שקלים

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: Reuters

הנשיא טראמפ: "אודיע על הרכב מועצת השלום עבור רצועת עזה בתחילת 2026"

הרמטכ"ל הנחה על עוצר יציאות - עד יום שישי בבוקר ●  אזרחים חצו את הגדר בגבול עזה ונתפסו על ידי כוחות צה"ל ● באל-ג'זירה מדווחים על משט חדש שמתכונן לצאת לכיוון עזה בקרוב ● ישראל העבירה למתווכות מידע: "יש בג'יהאד מי שיודע איפה רן גואילי מוחזק" ● עדכונים שוטפים

סם אלטמן, מנכ''ל OpenAI / צילום: ap, Jose Luis Magana

קרע פנימי ולחץ של טריליון דולר: מאחורי מצב החירום ב–OpenAI

הכרזת ה"קוד האדום" של סם אלטמן לאחר השקת מודל ה־AI החדש של גוגל, חשפה מחלוקת עמוקה לגבי זהות OpenAI ● כעת, בחברה מנסים לשמור על צמיחה בזמן שהמתחרות מחזקות מעמדן

חבילות מחו''ל בדואר ישראל / צילום: מיכל רז חיימוביץ

לקראת הכפלת הפטור ממע"מ בינואר: מי ירוויח ומי יפסיד מהמהלך?

עו"ד רז נזרי נשכר על ידי הסוחרים להגשת עתירה לבג"ץ נגד החלטת שר האוצר להכפלת הפטור ליבוא מוצרים ● במקביל, השחקנים המרכזיים בתחומי השילוח והקליטה כבר מתכוננים להסתערות של הצרכן הישראלי ● גלובס בדק כיצד ייראה שוק האונליין לאחר השינוי

איגודי עובדים מפגינים בלונדון / צילום: Reuters, PA Images

הבשורה מבריטניה: עובדות בגיל המעבר יוכלו לקבוע את הטמפרטורה במשרד

הממשלה הבריטית משיקה את "חוק זכויות העובדים", המוגדר כ"שדרוג המשמעותי ביותר מזה עשור" בתחום ● "סוכנות לעבודה הוגנת" תאכוף את החוקים ● בין היתר, תוענק זכות לחופשת מחלה מהיום הראשון, ותוכניות להתמודדות עם הפסקת המחזור יוצעו לנשים בגיל המעבר

יאכטה / צילום: Shutterstock, Sven Hansche

בצל הסופה: חיפושים אחרי יאכטה ישראלית שנותק עימה הקשר באזור קפריסין

ברשות הספנות בודקים מדוע לא נוצר קשר עם הספינה, שיצאה מאשדוד לכיוון האי לפני יומיים • זאת, על רקע הסופה "ביירון" שהכתה גם בקפריסין - והגיעה הערב לישראל • ביאכטה נמצאים 4 בני אדם, שלא ידוע מה מצבם

הונאות בפייסבוק ובאינסטגרם / צילום: צילומי מסך

המלצה ממתחזה לגילעד אלטשולר: כך תיזהרו מגל ההונאות החדש ברשת

ההונאות בפייסבוק ובאינסטגרם לא מפסיקות להשתכלל ● נוכלים מתחזים לדמויות מפתח בשוק ההון ועוקצים מליונים ● בנתיים, הפלטפורמות מרוויחות מהמודעות — והמשתמשים נותרים חשופים

גיורא אלמוגי, מנכל או פי סי אנרגיה / צילום: אפרת מזור

יצרנית החשמל של עידן עופר כבר שווה 20 מיליארד שקל. זה האיש שמוביל אותה

מניית או.פי.סי אנרגיה זינקה כמעט 130% בשנה האחרונה ● גיורא אלמוגי, מנכ"ל החברה מאז היווסדה, מספר על הזדמנויות הטמונות בביקוש הגדל לחשמל בארץ, התרחבות הפעילות בארה"ב, וגם על גיוסי הענק בשוק ההון: "אנחנו הדרך הכי נוחה של המוסדיים לצאת לחו"ל"

האחים אמיר ופיני יעקובי / צילום: אריק סולטן

המניה נפלה ביותר מ-70% מאז ההנפקה. משפחת יעקובי משדרגת לעצמה את השכר

חברת התשתיות יעקובי מתכננת להעלות את שכרם של בעלי השליטה ושל חמשת קרוביהם הבכירים ● במשרדי בלוסטון LIVE NATION הושקה חברת הדיגיטל והמשפיענים החדשה MIND ● וזה המנהל החדש של בית החולים השיקומי ● אירועים ומינויים

הדיון בוועדת הכלכלה על הוזלת תעריפי ביטוחי הרכב / צילום: דוברות הכנסת, דני שם טוב

דיון סוער בוועדת הכלכלה על מחירי ביטוח הרכב

אף שדרשה מהחברות להוזיל את ביטוחי הרכב בתוך שלושה חודשים, הח"כים הטיחו בנציגי רשות שוק ההון כי נכשלו בבלימת גל ההתייקרויות המתמשך

ראש הממשלה בנימין נתניהו נאום במליאת הכנסת, 08.12.25 / צילום: אמיל סלמן-הארץ

השקל חזק מאי פעם? השיא לא שייך לנתניהו

השקל אכן שובר שיאים - אבל לא את אלה שנתניהו מייחס לו ● וגם: ניתוח בנק ישראל מצביע על פער שמרמז כי התחזקותו של המטבע המקומי אינה מספרת את כל הסיפור ● המשרוקית של גלובס

פאנלים סולאריים על גג בית מגורים / צילום: Shutterstock

בונים בית פרטי? ממחר אתם חייבים לבנות מערכת סולארית על הגג

השבוע נכנסה לתוקף חובת התקנה של גגות סולאריים על בתים פרטיים ועל חלק מהמגדלים ● כמה זה יעלה, מה תרוויח המדינה ומה ירוויחו בעלי הגגות? ● גלובס עושה סדר

מדד חדש למיתוג מעסיק / צילום: פלייטיקה

מה הכי חשוב לכם במקום העבודה? סקר מיתוג המעסיק - הצביעו והשפיעו

חווית הקליטה לעבודה, מיתוג גלובלי או פנייה לאוכלוסיות מגוונות: דרגו את הערכים והקריטריונים שחשובים לכם במיתוג המעסיק במקום העבודה שלכם ● תוצאות מדד "מיתוג המעסיק" של גלובס ופלייטיקה יפורסמו בשבוע הבא

סוחר בקומת המסחר בבורסת ניו יורק / צילום: ap, Richard Drew

האסטרטג הוותיק בוול סטריט שמשנה כיוון לגבי "שבע המופלאות"

אד ירדני, נשיא חברת ייעוץ ההשקעות Yardeni Research, צופה כי התגברות התחרות בקרב חברות הטכנולוגיה הגדולות תאט את קצב הצמיחה של הרווחים שלהן בעתיד, וממליץ לתת משקל־יתר לסקטורים כמו ביטוח בריאות ותעשייה ● "בפועל, עמדתנו היא שכל חברה מתפתחת להיות חברת טכנולוגיה", כתב ירדני

איי פוקלנד / צילום: Shutterstock

הפרויקט הישראלי שיהפוך 3,500 תושבים באיי פוקלנד למיליונרים

נאוויטס מקבלת החלטת השקעה סופית בפרויקט "סי ליון" באיי פוקלנד - מהלך שצפוי להניב כ־4 מיליארד ליש"ט לממשלת הטריטוריה ולהפוך את 3,500 תושביה למיליונרים ● חלקה של החברה עומד על כ-1.2 מיליארד דולר, ותחילת ההפקה בפרויקט צפויה במהלך הרבעון הראשון של שנת 2028