גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חברת הפינטק הישראלית BlueVine גייסה 102 מיליון דולר

את הסבב הובילה קרן הצמיחה הישראלית ION Crossover Partners, משקיעה חדשה בחברה ● צוות BlueVine מתוכנן לגדול ל-400 עובדים לפחות עד סוף 2020 בעקבות הגיוס

ניר קלר ואייל ליפשיץ, מייסדי BlueVine / צילום: בלו ויין
ניר קלר ואייל ליפשיץ, מייסדי BlueVine / צילום: בלו ויין

חברת הפינטק הישראלית BlueVine הודיעה היום (ג') כי השלימה סבב גיוס הון בגובה 102 מיליון דולר. הסבב נערך חודש לאחר הכרזת החברה על כך שהיא מתרחבת ממתן הלוואות מקוונות בלבד לשירותי בנקאות כוללים לעסקים קטנים בארה"ב. הסבב הנוכחי מביא את סך גיוסי החברה ל-242 מיליון דולר. בחברה סירבו לחשוף את השווי לפיו נעשה הגיוס.

את הסבב הובילה קרן הצמיחה הישראלית ION Crossover Partners, משקיעה חדשה בחברה. הקרן הוקמה על-ידי חברת ניהול הנכסים ION בשנה שעברה, ומאז הספיקה להשקיע בסבב הגיוס האחרון של מאנדיי, בסבב האחרון שערכה Fiverr לפני שיצאה להנפקה, ובחברת האחסון אינפינידט.

עוד השתתפו בסבב הקרנות O.G. Tech של איל עופר, וינטג', קרן MUFG Innovation Partners של בנק מיצובישי היפני ו-Maor Investments. בנוסף השתתפו רבים מהמשקיעים הקיימים בחברה, בהם 83North, קרן SVB Capital של סיליקון ואלי בנק, חברת הביטוח Nationwide, Citi Ventures וקרן ההון סיכון של מיקרוסופט M12.

BlueVine הוקמה ב-2013 על-ידי אייל ליפשיץ (מנכ"ל), ניר קלר (סמנכ"ל טכנולוגיות) ומוטי שטנר, אשר אינו מחזיק בתפקיד פעיל בחברה כיום. החברה מעסיקה כיום למעלה מ-300 עובדים, מתכם כ-100 במרכז הפיתוח שלה בתל-אביב והיתר במטה החברה ברדווד ובמיקומים נוספים בארה"ב.

לפי הנהלת החברה, צוות החברה מתוכנן לגדול ל-400 עובדים לפחות עד סוף 2020 בעקבות הגיוס. בתוך כך, החברה מתכננת להרחיב את צוות הפיתוח שלה בתל-אביב בעשרות מהנדסים ומפתחים, המתמחים במדעי הנתונים ובבינה מלאכותית.

מאז הקמתה החברה סיפקה שירתי אשראי מקוונים לעסקים קטנים ובינוניים בארה"ב, המאפשרת לקבל מקדמות במזומן על חשבון חשבוניות שטרם שולמו וקו אשראי לתקופות של חצי שנה עד שנה. זאת על בסיס טכנולוגיה שפיתחה, המשמשת לאיסוף מידע על הלקוח ממקורות מקוונים, במטרה לזרז את ההחלטה על הענקת אשראי. בין השאר נכנסת BlueVine לנתוני חשבונות הבנק של הלקוח ולדירוגי האיכות והאמינות הנפוצים בארה"ב. החברה אף מנתחת טקסטים באתרים וברשתות חברתיות כדי לזהות את הסנטימנט כלפי מבקשי ההלוואה.

בחודש שעבר הנהלת החברה השיקה שירות חדש של חשבונות עובר ושב מקוונים לעסקים קטנים ובינוניים בארה"ב, לצד שירות האשראי הקיים, תחת הכותרת "בנקאות עסקית"."התחלנו במספר מוצרי אשראי, כי הבנו שיש פער מאוד גדול בשוק בארה"ב בכל הקשור לאשראי לעסקים קטנים, אבל עם הזמן הבנו שמה שלא עובד זה לא רק האשראי, אלא בנקאות לעסקים קטנים בכלל", אומר ליפשיץ בראיון ל"גלובס".

בניגוד לבנק מפוקח, BlueVine לא יכולה להשתמש בפיקדונות בשביל הלוואות, ולכן היא מגייסת גם קווי אשראי לאורך כל שנות פעילותה. כיום יש לחברה כ-400 מיליון דולר בקווי אשראי זמינים, והיא העניקה עד היום למעלה מ-2.5 מיליארד דולר באשראי -20,000 לקוחותיה. "אנחנו לא חושפים את ההכנסות שלנו, אבל נכון לסוף 2019 אנחנו כבר בשלוש ספרות של מיליונים, וצמחנו השנה במעל 100% ביחס לשנה שעברה", אומר ליפשיץ.

"בגלל שהבנקים לא עונים על צורכי העסקים הקטנים, הם הולכים לגופי צד שלישי במלא דברים: הם מגיעים אליי בשביל אשראי, לשחקניות כמו פייפאל בשביל סליקה, לחברות שמציעות תשלומים לספקים, ואפילו בשביל פנקסי צ'קים. כך נהיה מצב שהעסק הקטן מקבל את השירותים הפיננסיים שלו משישה נותני שירותים שונים שלא מדברים אחד עם השני, ויש לו חוויה נורא מבוזרת ולא נוחה", הוא מוסיף.

"זיהינו שההזדמנות האמיתית היא לפתור להם בעיות מקצה לקצה, ולמרות שאנחנו לא בנק, אנחנו מייצרים כאן שירות בנקאי מלא: מספר משתמשי קצה, התממשקות למערכות חיצוניות של תשלומים לעובדים ולספקים, שירותי סליקה וכן הלאה", מספר ליפשיץ על השינוי שעשתה החברה. "אנחנו לא הופכים לבנק מפוקח, אבל מבחינת השירותים שאנחנו מציעים ללקוחות שלנו, המטרה היא להיות לחלוטין שירות בנקאי מקצה לקצה".

אתם חושבים על האפשרות להפוך לבנק מפוקח בעתיד?

"פייפאל אומרים 'בחיים לא נהיה בנק', אבל סקוור שמתחרים עם פייפאל מנסים להשיג רישיון בנקאי, אז יש כל מיני גישות לזה. המפקח על הבנקים בארה"ב מחזיק בגישה מאוד שמרנית ומקפיד שהבנקים לא צומחים מהר מדי ולא משנים מודל מהר מדי, בגלל הרצון לשמור על יציבות. הם לא רוצים לראות בנק קורס, אבל אנחנו סטארט-אפ שצומח בצורה אגרסיבית, והמודל שלנו כל הזמן משתנה ומתפתח. אנחנו בונים פתרון בנקאות לעסקים קטנים, וזה חזון שאפתני ויוצא דופן. יכול להיות שבסוף הדרך יהיה נכון לנו להפוך לבנק או לקנות בנק, אבל לא היום".

כיום לחברה יש שיתופי-פעולה עם בנקים שמספקים לה תשתית ופיקוח רגולטורי, ואילו היא זו שמספקת את השירותים באופן מקוון ללקוחותיה. קווי האשראי ומוצרי ההלוואות ניתנים באמצעות Celtic Bank, והשירותים הבנקאיים, בהם חשבון העו"ש, מסופקים על-ידי The Bancorp Bank, שניהם חברים בתאגיד הפדרלי האמריקאי לביטוח פיקדונות - FDIC. החשבון כולל כרטיס דביט מאסטרקארד עסקי של BlueVine המונפק על-ידי The Bancorp Bank.

איך עובדת מערכת היחסים שלכם עם בנקים? הם מקבלים את הטענה שלכם שהשירות שלהם לא טוב?

"הרבה בנקים גם מושקעים בנו: סיטי בנק, סיליקון ואלי בנק, מיצובישי בנק וגם ניישן-ווייד שבעבר החזיקו בנק. הם משקיעים בנו כי התזה שלנו - שבנקים לא משרתים טוב עסקים קטנים - הם מכירים את זה טוב מהשטח ויודעים שזה נכון".

BlueVine - תעודת זהות:

שנת הקמה: 2013

מייסדים: אייל ליפשיץ, ניר קלר, מוטי שטנר

עובדים: למעלה מ-300, מתוכם כ-100 בישראל

משרדים: תל-אביב וקליפורניה

גיוסי הון: 242 מיליון דולר

משקיעים מרכזיים: ION crossover partners, Nationwide Ventures, M12, קבוצת סיטי, לייטספיד , Graylock, SBV, רקוטן. 

עוד כתבות

יבגני דיברוב ונדיר יזרעאל, מייסדי ארמיס / צילום: ארמיס

דיווח: חברת הסייבר הישראלית ארמיס במגעים למכירתה תמורת 7 מיליארד דולר

ארמיס הישראלית במגעים למכירתה לחברת ServiceNow האמריקאית תמורת עד 7 מיליארד דולר - כך מדווח בלומברג ● לפי הדיווח, העסקה עשויה להיות מוכרזת בימים הקרובים

חיפה. הובילה את מכירת הדירות בתקופת חגי תשרי האחרונים / צילום: Shutterstock

היצע הדירות על המדף מתחיל לרדת - לראשונה זה שלוש שנים וחצי

היצע הדירות החדשות הלא מכורות ירד לראשונה מאפריל 2022, מה שעשוי להעיד על כך שהקבלנים התחילו להוריד את הרגל מהגז ● במקביל, מבצעי "דירה בהנחה" שימרו את מיקומה של חיפה בראש טבלת המכירות הארצית בחודשים אוגוסט־אוקטובר, יותר מתל אביב וירושלים

חנויות רחוב / אילוסטרציה: כדיה לוי

נציגי חנויות הרחוב לשר ברקת: הרחבת הפטור ממע"מ תחסל אותנו

במסגרת המאבק נגד הגדלת הפטור ממע"מ על יבוא אישי, 20 בעלי עסקים קטנים ובינוניים נפגשו הבוקר עם שר הכלכלה ניר ברקת ● "אם תקדמו את החוק, אתם מחסלים אותנו ומפקירים את הרחוב לטייקונים", טענו הנציגים בפני השר, שמתנגד אף הוא למהלך שמוביל האוצר ● נשיא איגוד לשכות המסחר: "המהלך מוצג כהקלה ביוקר המחיה, אך בפועל עושה ההפך"

לארי אליסון, מייסד ויו''ר אורקל / צילום: Reuters, Noah Berger

החוב של אורקל תופח, המניה צונחת, ועסקה אחת מדאיגה במיוחד את השוק כולו

אחרי חוזה הענק עם OpenAI והשקעות עתק בדאטה סנטרים, השוק מתחיל להטיל ספק בקצב החזרת ההשקעות ובתזרים המזומנים של אורקל ● האם החברה תצליח להפוך את ההבטחות הגדולות להכנסות ממשיות, ומה זה אומר על עתיד כלכלת הבינה המלאכותית?

הפגנת חוסכי סלייס מחוץ לביהמ''ש הבוקר / צילום: עמירם גיל

ביהמ"ש על פרשת סלייס: הליך פלילי יכול היה לסייע להשבת הכסף

בדיון לאישור הסדר החוב בחברת הגמל שקרסה, השופטת סיגל יעקבי רמזה לקיום חקירה סמויה במישור הפלילי ואמרה: "אני אופטימית ומאמינה בצדק ושאנשים יקבלו בסוף את הכסף. ברור לי ששנתיים זה מעבר להרי החושך למישהו שצריך תרופות" ● בין הנושאים שעלו: התביעות המתגבשות נגד בעלי השליטה בסלייס ודיון עתידי בבג"ץ על ערבות מדינה לחוסכים

דירת שלושה חדרים בטלביה, ירושלים / צילום: דוד דוד, רימקס

רווח של 400 אלף שקל בשבוע: הדירה בירושלים שנמכרה פעמיים

הדירה בנויה על קרקעות שהיו שייכות לכנסייה בשכונת טלביה בירושלים, והפער במחירים עומד על מאות אלפי שקלים ● הבתים במתחם הוקמו בין שנות ה-50 לתחילת שנות ה-60 במאה הקודמת. חלקם מבני רכבת וחלקם מבנים רגילים, וכולם בני 4 קומות

לובי משרדי ''יעדים נדל''ן''. בעיגול: מוטי אברג'יל / צילום: יוסי כהן, יוטיוב

כתב אישום: הונאת נדל"ן בהיקף של עשרות מיליוני שקלים ממאות משקיעים

הפרקליטות הגישה כתב אישום נגד מוטי אברג'יל, לשעבר הבעלים והמנכ"ל של קבוצת הנדל"ן יעדים, בגין גיוס לא חוקי של 75 מיליון שקל ללא תשקיף, מתוכם 17 במיליון במרמה ● לפי האישום, אברג'יל פרסם רכישת קרקעות ברשתות החברתיות, אך המתעניינים קיבלו הצעה לתת לקבוצה הלוואות

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: תדמית הפקות

נתניהו בתגובה לחיסול: "לא נסבול הפרה שיטתית של הסכם הפסקת האש"

צה"ל תקף בדרום לבנון בפעם השלישית היום ● המסר של חמאס לפעילי הארגון לאחר החיסול: "גלו ערנות וזהירות" ● משרד הפנים של חמאס: אחמד זמזם, קצין במשרד הפנים של חמאס - חוסל בידי חמושים במחנה הפליטים אל-מע'אזי שבמרכז הרצועה ● עדכונים שוטפים

כלב-רובוט בדמות אילון מאסק / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

הלהיט הוויראלי חדש: כלב-רובוט עם פרצוף של מאסק ב-100 אלף דולר

לאמן ביפל, שהצית את טירוף ה־NFT ונחשב לאחד האמנים החיים היקרים בעולם, יש אטרקציה חדשה במחיר מופקע: רובוט דמוי כלב, שלגופו פרצוף אמיתי להפליא של מיליארדי טק כמו אילון מאסק, מארק צוקרברג וג'ף בזוס ● ביפל: "זה לא נגד אף אחד, גם אני אחד מהכלבים"

עבאדי־בויאנג’ו / צילום: רמי זרנגר

שר האוצר החליט: מיכל עבאדי בויאנג'ו תמונה לתפקיד החשכ"ל

לאחר טענות כי תחת כהונתו של סמוטריץ' אין נשים בכירות במשרד האוצר, מנסים לגבש דיל בסביבתו למינוי אישה לתפקיד החשכ"לית תמורת אישור מינויו של מהרן פרוזנפר, המועמד של סמוטריץ' כממונה על התקציבים

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

סבתא בת 102 הורישה הכול לנכד אחד. למה הצוואה בוטלה?

שלושה אחים פרסמו מכרז כדי לדעת כמה שווה הדירה שירשו מאביהם, אך בית המשפט המחוזי בלוד החליט שהם צריכים למכור אותה ● למה נפסלה צוואה במסגרתה הורישה הסבתא את כל רכושה לאחד מנכדיה? ● והאם הכנסה ממכירת דירות נחשבת הכנסה עסקית או פרטית לצורכי מס? ● 3 פסקי דין בשבוע

אביגדור וילנץ / צילום: אינטל

סטארלינק של אילון מאסק תצייד את הלוויינים שלה בשבבים מקריית גת

אקסייט לאבס של יזם השבבים הסדרתי אביגדור וילנץ תספק לסטארלינק של אילון מאסק שבבי תקשורת מהירים לדור הבא של הלווינים שלה - ה-V3 ● מתג התקשורת שפותח בחברה ישמש כמרכז הרשת במהירות גבוהה בלוויני ה-V3

חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, חומרים: שאטרסטוק

אילו מחלות נפש הן "אחיות" גנטיות? מחקר חדש חושף

מחקר ב־Nature ממפה קשרים גנטיים בין הפרעות פסיכיאטריות ● סטארט־אפ ישראלי לטיפול בכאב כרוני משלים גיוס הון ● קוצב מוח לאפילפסיה ופרקינסון נכנס לשימוש בישראל, בבית החולים הדסה ● מיקרוסופט מציגה כלי בינה מלאכותית חדש להתאמת טיפול בסרטן ● וגם: עמותת "אחת מתשע" יוצאת להאקתון להעלאת מודעות לאבחון מוקדם של סרטן השד ● השבוע בביומד

כל מה שקריטי לדעת לפני שמסתיימת 2025 / צילום: Shutterstock

לקראת סוף השנה: כך תצמצמו את עלויות המס

חוק הרווחים הכלואים, הוראת השעה להעברת נכסים, חזרת תושבים לישראל והטבות נדל"ן - כל מה שקריטי לדעת לפני שמסתיימת שנת 2025

מימין: ראסל אלוונגר, אילן טוויג, דייוויד קוסטמן / צילום: ענבל מרמרי, באדיבות נאבן, נועם גלאי

הישראליות שנפלו בעקבות החששות מבועת AI, וזו שזינקה במעל 10%

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● טאואר, נובה וקמטק הדואליות נפלו כחלק מהמגמה הרוחבית של ירידות במניות השבבים וה-AI ● נאבן עלתה לאחר שדיווחה על חוזה חדש מול חברת המדיה האירופית Axel Springer ● וטידס (לשעבר אאוטבריין) קפצה לאחר שהודיעה על תוכנית ארגון מחדש

40 עד 40 2026

ההרשמה לפרויקט 40 הצעירים המבטיחים של גלובס יוצאת לדרך

לנבחרת 40 הצעירים המבטיחים עד גיל 40 ל־‏2026, שמתפרסמת זו השנה ה־21, אנחנו מחפשים נשים וגברים מכל קצות החברה הישראלית שמובילים שינוי ויוזמה, בעלי עשייה מרשימה מוכחת ואופק מבטיח ● אם אתם רואים עצמכם מתאימים או מכירים אנשים ראויים, מוזמנים להגיש מועמדות ● ההרשמה תיסגר ב־31 בדצמבר

מיכל עבאדי-בויאנג'ו / צילום: איליה מלינקוב

עבאדי-בויאנג'ו חוזרת לצמרת האוצר, ומינוי פרוזנפר כנראה יוכשר

מיכל עבאדי־בויאנג'ו חוזרת לתפקיד החשבת הכללית באוצר º זאת, במסגרת מהלך שיאפשר לשר האוצר להשלים גם את מינויו של מהרן פרוזנפר לממונה על התקציבים לאחר שנפסל

העסקה נסגרה: אלביט עקפה את טורקיה, ותספק נשק לפרו

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: פרו תרכוש שלוש מערכות ארטילריה של אלביט בהיקף של 60 מיליון דולר, ארגון זכויות האדם אמנסטי אינטרנשיונל האשים את חמאס בפשעי מלחמה, ושיתוף הפעולה הצרפתי-אמריקאי שיכול לפרק את חיזבאללה מנשקו ● כותרות העיתונים בעולם

Poco F8 Ultra מלפנים ומאחור / צילום: יח''צ

הסמארטפון הסיני שפיצח את חוויית השמיעה בטלפון

מותג POCO של שיאומי שחרר לשוק את המכשיר החדש Poco F8 Ultra, תוך הצהרה כי מדובר בכניסה רשמית לפלח מכשירי הדגל היוקרתיים ● הרמקולים, המסך והסוללה אכן מרשימים, אך תג המחיר גבוה מדי

זירת הפיגוע בסידני, אוסטרליה / צילום: ap

דיווח: המחבל השני שהשתתף בטבח בסידני - אזרח לבנוני ממוצא פלסטיני

משרד החוץ הצרפתי פרסם את שמו של דן אלקיים, תושב צרפת, שנרצח בפיגוע באוסטרליה ● בישראל בודקים אם הפיגוע ההמוני יצא לפועל בהכוונה של איראן או ארגון טרור ● משרד החוץ האיראני פרסם "גינוי", וטען כי "טרור והרג בני אדם בכל מקום בו בוצעו נדחים ומגונים"