גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דורי סגל עושה עסקים עם גזית גלוב: ישקיעו יחד מעל רבע מיליארד שקל בנדל"ן מניב בקנדה

גזית השיקה שותפות חדשה להשקעות בנדל"ן עם דורי סגל, שותפו של חיים כצמן לייסוד החברה, שגם שימש בעבר כמנכ"ל ● סגל יפרוש מחברותו רבת השנים בדירקטוריונים של גזית גלוב ושל חלק מהחברות הבנות

דורי סגל וחיים כצמן / צילומים: תמר מצפי, איל יצהר
דורי סגל וחיים כצמן / צילומים: תמר מצפי, איל יצהר

חברת החזקות הנדל"ן המניב גזית גלוב  משנה כיוון בכל הקשור לשימוש ביתרות המזומנים הגדולות שברשותה. אחרי שנכשלה בניסיונה לרכוש את החזקות המיעוט בחברה הבת, אטריום (הפועלת במזרח אירופה), מבקשת גזית גלוב להשתמש במזומנים שבקופתה לרכישה עצמית של איגרות חוב ומניות, ולהגדלת תשלומי הדיבידנדים שלה. 

במקביל, השיקה גזית גלוב שותפות חדשה להשקעות בנדל"ן מניב בקנדה עם דורי סגל, שותפו של בעל השליטה חיים כצמן לייסוד החברה, שאף שימש בעבר כמנכ"ל החברה. עם הקמת השותפות נקבע כי סגל יפרוש בחודש הבא מחברותו רבת השנים בדירקטוריונים של גזית גלוב ושל חלק מהחברות הבנות שלה. השותפות תעסוק באיתור, ברכישה ובניהול נכסים בעלי פוטנציאל לשימוש מעורב בערים צפופות אוכלוסין בקנדה, ובדגש על טורונטו, שבה מתגורר סגל. גזית גלוב תשקיע בשותפות 60 מיליון דולר קנדי ותחזיק ב-60% ממניותיה, ואילו סגל ישקיע בה 40 מיליון דולר קנדי ויחזיק ב-40% ממניותיה. סה"כ ישקיעו כ-100 מיליון דולר קנדי (262 מיליון שקל). 

גזית גלוב נתונים נבחרים לרבעון השלישי (במיליוני שקלים)

בכוונת השותפות להשקיע בחמש השנים הקרובות סכום של כ-1 מיליארד דולר קנדי ברכישות, כאשר מימון הרכישות יעשה, בין היתר, באמצעות נטילת חוב מקומי מגובה בשעבוד הנכסים הנרכשים ובשיעור מינוף מקובל לרכישות דומות. לגזית גלוב תישמר בזכות להשקיע באופן ישיר בנכסים יחד עם השותפות, ובנוסף, היא תעמיד לשותפות הלוואה סך של עד כ-50 מיליון דולר קנדי בריבית שוק מקובלת. דורי סגל יכהן כמנכ"ל השותפות בתמורה לדמי ניהול שנתיים כמקובל בתפקידים בתאגידי נדל"ן דומים.

הבוקר פרסמה גזית גלוב הצעת רכש עצמית ל-1.135 מיליארד שקל ערך נקוב של אג"ח מסדרה י"א שהנפיקה בעבר, תמורת 1.338 מיליארד שקל. מדובר בכ-48.5% מיתרת סדרת האג"ח הארוכה (משך חיים ממוצע של 3.2 שנים), אותה מציעה גזית גלוב לרכוש לפי מחיר של 1.223 שקל לאג"ח, המשקף פרמיה של 0.5% על מחיר הסגירה אתמול. כאמור, גזית גלוב גם השיקה היום תוכנית חדשה לרכישה עצמית של מניותיה בהיקף של עד 250 מיליון שקל והכריזה על חלוקת דיבידנד של 75 מיליון שקל (40.5 אגורות למניה), שישולם בתחילת ינואר. בנוסף, החליטה החברה כי ב-2020 יעלה היקף הדיבידנד השנתי שלה ל-1.72 שקל למניה, לעומת 1.62 שקל למניה ב-2019.

בד בבד, פרסמה גזית גלוב את דוחותיה הכספיים לרבעון השלישי של 2019, אותו סיימה עם רווח נקי לבעלי המניות של 474 מיליון שקל. רווח  גבוה זה נבע בעיקרו מרווח משערוך של נגזרים פיננסיים בהיקף של 482 מיליון שקל, שרשמה החברה ברבעון השלישי. בסיכום תשעת החודשים הראשונים של 2019 רשמה גזית גלוב רווח נקי של 433 מיליון שקל, בעיקר בזכות רווח משערוך נכסים פיננסיים של 932 מיליון שקל. לדברי החברה, נרשמו רווחים פיננסיים אלו מעסקאות החלף שמבצעת החברה להגנה על השקעותיה בחו"ל (בעיקר עסקאות על סך של 1.21 מיליארד אירו שייצרו את הרווח הגבוה בשל היחלשות האירו מול השקל).

מנגד, שחקה השנה חולשת האירו את ההון העצמי של גזית גלוב ואף הובילה את החברה להציג הפסד כולל של 403 מיליון שקל ברבעון השלישי. בתשעת החודשים הראשונים של השנה רשמה גזית גלוב הפסד כולל של 1.06 מיליארד שקל, שכיווץ את ההון העצמי שלה ל-7.86 מיליארד שקל בסוף ספטמבר 2019, לעומת 9.3 מיליארד שקל בסוף דצמבר 2018. בתגובה לשלל החדשות נסחרה היום מניית גזית גלוב בעלייה של כ-5%, והשלימה זינוק של 51% מתחילת השנה, והחברה נסחרת לפי שווי של קרוב ל-7 מיליארד שקל, המשקף מכפיל הון של 0.89.

גזית גלוב היא חברת נדל"ן גלובלית העוסקת ברכישה, השבחה, פיתוח וניהול של נדל"ן מניב לשימושים מעורבים לרבות מסחר, תעסוקה ומגורים באזורים אורבניים צפופי אוכלוסין בערים המרכזיות. הקבוצה מחזיקה בשתי חברות ציבוריות הפועלות באירופה (סיטיקון בסקנדינביה ואטריום במזרח אירופה), ובמקביל פועלת בישראל, בברזיל ובארה"ב באמצעות חברות פרטיות שבבעלותה המלאה. 

התחזקות השקל מול המטבעות הזרים בהם פועלת החברה, גם הובילה את גזית גלוב להציג ירידה של 3.6% בהכנסות מהשכרת מבנים ל-660 מיליון שקל וירידה של 2.6% ב-NOI (הכנסה תפעולית נטו) ל-479 מיליון שקל. עם זאת, בנטרול השינויים בשערי החליפין, נרשם ברבעון השלישי גידול של 3.9% ב-NOI ואף צמיחה חדה יותר של 6% ל-318 מיליון שקל ב-NOI באיחוד יחסי (לפי שיעור ההחזקה בחברות הבנות).

עוד פרסמה החברה כי ה-FFO (רווח נקי מפעילות שוטפת) הנומינלי שלה גדל ברבעון השלישי ב-3.8% ל-135 מיליון שקל ואילו ה-FFO הכלכלי ואילו ה-FFO הכלכלי (בנטרול ההחזקה במניות פירסט קפיטל וריג'נסי סינטרס) גדל ב-5.3% ל-138 מיליון שקל (0.75 שקל למניה). בעקבות התוצאות, העלתה גזית גלוב את תחזית ה-FFO לשנת 2019 לטווח של 590-601 מיליון שקל (3.18-3.24 שקל למניה), לעומת תחזית קודמת של 577-592 מיליון שקל (3.1-3.18 שקל למניה).

חיים כצמן, בעל השליטה ומנכ"ל גזית גלוב, אמר היום כי "אנו רואים עליית מדרגה בקצב הפעילות של החברה והמשך יישום האסטרטגיה להגדלת רכיב הנדל"ן הפרטי והקטנת עלויות המימון שלנו. החברות הציבוריות שבשליטתנו ממשיכות להפגין יציבות תוך כדי שיפור מתמשך של תיק הנכסים שלהן ומיקודו באזורים סופר אורבניים".

כצמן הוסיף כי "החברות הפרטיות שלנו, בהן מושקעים מירב מאמצינו, מפגינות צמיחה מרשימה בכל הפרמטרים. הקטנת עלויות המימון נותנת גם היא תוצאות חיוביות. ההתמקדות בנכסים אורבניים מאפשרת לנו להפיק ערך נוסף מהנדל"ן שבבעלותנו. צוות המנהלים שלנו ממשיך להגדיל את ההכנסות מנכסים קיימים וצבר הנכסים בפיתוח גדל וימשיך להגדיל את תזרימי המזומנים שלנו לאורך זמן".

מוקדם יותר החודש, דיווחה גזית גלוב כי נכשלה בניסיונה לרכוש את החזקות הציבור (40%) בחברה הבת, אטריום, תמורת 565 מיליון אירו, לאחר שהצעתה לא זכתה בתמיכה מספקת באסיפת בעלי המניות של אטריום. 

עוד כתבות

גבי בוגנים / צילום: פזית אסולין

הרכישה הסתבכה: אקסל טוענת לטעות של 20 מיליון שקל בדוחות סינאל

לאחר שרכשה את השליטה בחברת התוכנה ב־93 מיליון שקל, טוענת אקסל כי סינאל רשמה בעבר הכנסות יתר של 20 מיליון שקל בשל הפרשה שגויה ● המוכר: "אולי רוצים לשפר תנאי העסקה"

הישראליות בוול סטריט / צילום: באדיבות נאייקס, אלן צצקין, נאבן

הישראלית שצנחה במעל 20% בעקבות הדוחות, וזו שהתאוששה מהשפל

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך סוף השבוע ● פלטפורמת בניית האתרים Wix נפלה בכ-24% מאז שפרסמה את דוחותיה, על רקע ירידה שנרשמה בשולי הרווח ● מנגד, נאייקס קפצה בשיעור דו־ספרתי לאחר הדוחות ● נאבן התאוששה מעט, לאחר שנפלה במעל 40% מאז הנפקתה בחודש שעבר

פרופ' יצחק קרייס בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שיבא: "זו המהפכה הכי גדולה בבריאות מאז ימי היפוקרטס"

במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס אמר פרופ' יצחק קרייס כי הבינה המלאכותית יכולה "לשנות את כל הדרך שבה תחום הבריאות פועל" • לדבריו, אחוזי הצלת החיים בבתי החולים בישראל עומדים על יותר מ־99% • על השת"פ עם אנבידיה אמר: "פרויקט שיאפשר לנו לפצח 98% מה־DNA"

מייקל רפפורט, בערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים / צילום: תמר מצפי

מייקל רפפורט: "ישראל צריכה להיפטר מהמושג הסברה, כי היא לא צריכה להסביר שום דבר"

"נעלבתי מכך ששחקנים לא יכלו לתמוך בישראל בזמן שהיו חטופים בשבי. זו מבוכה", אמר השחקן והאקטיביסט הפרו-ישראלי מייקל רפפורט בערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים של גלובס ● בעוד כמעט כל שחקני הוליווד, לרבות היהודים שבהם, נאלמו דום או יצאו כנגד ישראל אחרי ה-7 באוקטובר, רפפורט היה בין אלה שהשמיעו קול צלול וברור בעד ישראל

בנק הפועלים / צילום: אביב גוטליב

הקרב על הצעירים: הפועלים יממן את המסחר בניירות ערך לגילאי 35 ומטה

בנק הפועלים משיק חבילת הטבות לצעירים ולסטודנטים, והוא יממן להם החזר מלא של עמלות המסחר בניירות ערך בארץ ובחו"ל ● כמו כן, לקוחות אלו שיצטרפו לבנק הפועלים, ייהנו מהחזר מלא של עמלות מסוף נובמבר 2025 עד לסוף חודש יוני 2026

גדי קוניא ושירה ספיר / צילום: גלובס

מנכ"ל תנובה: "ישראל לא יכולה לוותר על ייצור מוצרי המזון הבסיסיים, בטח לא המפוקחים"

ענף החלב ידע לא מעט סערות בשנתיים האחרונות - החל מהמחסורים בתקופות החגים, דרך העלאות המחירים ועד התוכניות החדשות שהוצגו בשבוע שעבר במשרדי הממשלה ● בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, מנכ"ל קבוצת תנובה גדי קוניא פתח את הכול והסביר מהן הבעיות השורשיות של הענף ● וגם: האם בקרוב תנובה תצא להנפקה?

בנקים בישראל

הבנקים חילקו דיבידנד של 5 מיליארד שקל לציבור – אז מדוע בשוק לא מתלהבים?

הרווח של הבנקים צמח, התשואה על ההון רשמה נתונים מרשימים, וגם בחלוקת הדיבידנדים חלה עלייה חדה ● אך למרות זאת, בשוק מתריעים משינוי המגמה: "יש להיות ערים לשחיקה באיכות הנכסים ולתוצאות חלשות יותר בהמשך" ● ואיך דווקא דעיכת המלחמה עלולה לייצר קשיים כלכליים לבנקים?

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: תדמית הפקות

הצהרת רה"מ נתניהו על חיסול רמטכ"ל חיזבאללה: "לא נאפשר לחיזבאללה להוות איום על מדינת ישראל"

צה"ל תקף מהאוויר את המחבל עלי טבטבאי, רמטכ"ל חיזבאללה בפועל • לשכת רה"מ: "ישראל נחושה לפעול להשגת מטרותיה בכל מקום ובכל זמן" ● האחריות למחדל 7 באוקטובר: ראש אמ"ן שלומי בינדר יסיים את תפקידו לבקשתו, ובנוסף, האלופים עודד בסיוק, אהרון חליוה וירון פינקלמן הודחו • גם מפקד 8200 לשעבר יוסי שריאל וקמ"ן אוגדת עזה במלחמה סא"ל א' יודחו ● עדכונים שוטפים

נשיא ומנכ''ל ICL אלעד אהרונסון בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל ICL: כ־400 מיליון איש מקבלים את המזון שלהם בזכות המוצרים שלנו

על רקע שינוי הזיכיון בים המלח, מנכ"ל ונשיא ICL אלעד אהרונסון הציג בוועידת ישראל לעסקים של גלובס את פעילות החברה כפתרון לאתגרי ביטחון המזון העולמי ● "ביל גייטס אומר כי בין 40%-50% מתושבי כדור הארץ חבים את היכולת שלהם לחיות לשימוש ההולך וגובר של דשנים"

דירה במגדל המלך דוד בתל אביב / צילום: ניר וייס־ודררו

בכמה נמכרה דירה עם 7 חדרים במגדל המלך דוד בתל אביב?

הדירה במגדל המלך דוד בתל אביב, בת 7 חדרים, נמכרה במחיר נמוך מהמקובל בשוק ● מגדל המלך דוד צמוד למלון דן, ושייך למשפחת מגדלי יוקרה ראשונים שהוקמו בעיר - ביניהם גם גן העיר ובזל ● בעבר נרשמו במגדל עסקאות במחירים של 100 אלף שקל למ"ר ויותר

מימין: אלה לוי וינריב, שרית זוסמן ושירה שפירא / צילום: רמי זרנגר

"להחליט לשים זרקור על הדברים הטובים": שירה שפירא ושרית זוסמן בשיחה על שכול והכוח להמשיך הלאה

חברי הילדות ענר שפירא ז"ל, רס"ל בן זוסמן ז"ל והירש גולדברג פולין ז"ל, הפכו לסמל לגבורה בעקבות אירועי 7.10 ● האימהות של שניים מהם, שירה שפירא ושרית זוסמן, הגיעו לוועידת ישראל לעסקים של גלובס כדי לספר עליהם, על הדרך להמשיך הלאה ועל החשיבות של עשייה חיובית בחברה

ידין ענתבי בוועידת ישראל / צילום: רפי קוץ

מנכ"ל בנק הפועלים: "המערכת הבנקאית איבדה את הצעירים הסוחרים בשוק ההון. הגיע הזמן ליזום ולהחזיר אותם אלינו"

מנכ"ל הפועלים ידין ענתבי הזהיר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי המיסוי שהטילה הממשלה אינו פוגע בבנקים אלא בחוסכים ובקרנות הפנסיה וההשתלמות, וטוען שהרווחיות הגבוהה הייתה אמורה לחזור לציבור ● בנוסף הציג ענתבי צעדים חדשים של הבנק שנועדו להחזיר צעירים למסחר בשוק ההון

יאן לקון. זכה בפרס טיורינג הנחשב / צילום: Reuters, Ron Sachs - CNP

40 שנה הוא צדק לגבי הבינה המלאכותית. עכשיו הוא חושב שכולם טועים

יאן לקון המציא רכיבי בסיס רבים של ה-AI המודרני ● כעת האיש החריג במטא משוכנע שרוב השחקנים בתחום מסונוורים ממודלי שפה גדולים כמו ChatGPT ושבתוך חמש שנים לכל היותר, הם יעלמו: "אף אדם שפוי לא ישתמש בהם יותר"

מנכ''ל דוראל, יוני חנציס, בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל קבוצת דוראל: "כל מתקן אנרגיה מתחדשת שנכנס לפעולה מוריד לכולם את חשבון החשמל"

יוני חנציס שוחח במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס על החשיבות של תחום האנרגיה המתחדשת למשק החשמל וכן על פעילותה של דוראל בארץ ובעולם ● "שוק החשמל העולמי חייב אגירה לשעות שאחרי שהשמש שוקעת. בלי זה, לא נוכל לוותר על התלות באנרגיה קונבנציונלית"

ועידת ישראל לעסקים ה-32

ועידת ישראל ה-32 יוצאת לדרך בהשתתפות צמרת המשק

ועידת ישראל לעסקים של גלובס היא הוועידה הוותיקה והחשובה בישראל. במסגרתה מתקיימים מושבים בתחומים: השקעות, תשתיות, הייטק וחדשנות, בריאות ועוד ● בין המשתתפים: ג׳ייסון גרינבלט, שליח הבית הלבן למזרח התיכון לשעבר, יו"ר צ'ק פוינט, מנכ"ל שיבא, מנכ"לי הפועלים, הפניקס, בזק, תנובה, אלקטרה צריכה, תורפז תעשיות, מנכ"ל הבורסה ורבים נוספים ● עוד בין המשתתפים: השחקן והאקטיביסט הפרו-ישראלי מייקל רפפורט והאלוף במיל' ניצן אלון, ראש מפקדת השבויים והנעדרים לשעבר, בהופעה ראשונה

חזי חאלאויה בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

יו"ר נמלי ישראל: "ישראל צריכה להיות שער לאירופה. אסור לפספס את ההזדמנות"

חזי חאלאויה דיבר בועידת ישראל לעסקים של גלובס על ההזדמנות הטמונה במסדרון הכלכלי IMEC בין הודו לאירופה, שישראל טרם הצטרפה אליו ● "מדובר במצפן גיאו־אסטרטגי. אם נקבל את ההחלטות הנכונות, זו תהיה זכייה לדורות. ואם לא נקבל את ההחלטות הנכונות, זו תהיה בכייה לדורות"

מימין: אסף זגריזק, יודפת אפק-ארזי, ינקי קוינט ורועי כחלון בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

רועי כחלון: "עובדים מסביב לשעון על הנפקת התעשייה האווירית"

במסגרת פאנל "תשתיות לישראל" בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, מנהל רמ"י ינקי קוינט אמר כי "מחירי הדירות יכולים להגיע לרמה שזוג צעיר יוכל לרכוש דירה בעלות סבירה" ● יו"ר נת"ע, יודפת אפק-ארזי: "פרויקט המטרו זה גיים צ'יינג'ר עשורים קדימה"

מנכ''ל אלקטרה מוצרי צריכה צביקה שווימר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה צביקה שווימר: "הצריכה בישראל חזקה, אבל אין מספיק שטחי מסחר"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, אמר מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה, צביקה שווימר, כי הוא קרא לקובעי המדיניות להאיץ פיתוח אזורי - בפרט בצפון ● "הצעתי להפוך את קריית שמונה לשלוש שנים ל'עיר ללא מע"מ', כמו אילת. זה היה מצית את המסחר ומחזיר חיים לאזור. בינתיים זה לא מתקדם"

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג״ץ ללוין: נמק מדוע לא יבוטל מינוי בן-חמו לחקירת הפצ״רית

השופטים קבעו כי החלטתו של שר המשפטים למנות את השופט המחוזי בדימוס למפקח על החקירה תעוכב עד להחלטה אחרת ● לשכת עוה״ד שעתרה לבג״ץ: המינוי הוא התערבות פוליטית שנועד להדיח את היועמ״שית

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה אדומה בתל אביב; מדד ת"א־נפט וגז נפל במעל 3%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1.2% ● טאואר צנחה במעל 8%, נייס עלתה בכ-4% ● וול סטריט מסכמת סוף שבוע מטלטל נוסף, ודברים שנשא אחד מבכירי הפד הזניקו את ההסתברות להורדת ריבית בארה"ב ● מחר, בשוק מצפים לראות הורדת ריבית של בנק ישראל ● וגם: האנליסט שמעריך - "שוק המניות האמריקאי לא יציב"