גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דורי סגל עושה עסקים עם גזית גלוב: ישקיעו יחד מעל רבע מיליארד שקל בנדל"ן מניב בקנדה

גזית השיקה שותפות חדשה להשקעות בנדל"ן עם דורי סגל, שותפו של חיים כצמן לייסוד החברה, שגם שימש בעבר כמנכ"ל ● סגל יפרוש מחברותו רבת השנים בדירקטוריונים של גזית גלוב ושל חלק מהחברות הבנות

דורי סגל וחיים כצמן / צילומים: תמר מצפי, איל יצהר
דורי סגל וחיים כצמן / צילומים: תמר מצפי, איל יצהר

חברת החזקות הנדל"ן המניב גזית גלוב  משנה כיוון בכל הקשור לשימוש ביתרות המזומנים הגדולות שברשותה. אחרי שנכשלה בניסיונה לרכוש את החזקות המיעוט בחברה הבת, אטריום (הפועלת במזרח אירופה), מבקשת גזית גלוב להשתמש במזומנים שבקופתה לרכישה עצמית של איגרות חוב ומניות, ולהגדלת תשלומי הדיבידנדים שלה. 

במקביל, השיקה גזית גלוב שותפות חדשה להשקעות בנדל"ן מניב בקנדה עם דורי סגל, שותפו של בעל השליטה חיים כצמן לייסוד החברה, שאף שימש בעבר כמנכ"ל החברה. עם הקמת השותפות נקבע כי סגל יפרוש בחודש הבא מחברותו רבת השנים בדירקטוריונים של גזית גלוב ושל חלק מהחברות הבנות שלה. השותפות תעסוק באיתור, ברכישה ובניהול נכסים בעלי פוטנציאל לשימוש מעורב בערים צפופות אוכלוסין בקנדה, ובדגש על טורונטו, שבה מתגורר סגל. גזית גלוב תשקיע בשותפות 60 מיליון דולר קנדי ותחזיק ב-60% ממניותיה, ואילו סגל ישקיע בה 40 מיליון דולר קנדי ויחזיק ב-40% ממניותיה. סה"כ ישקיעו כ-100 מיליון דולר קנדי (262 מיליון שקל). 

גזית גלוב נתונים נבחרים לרבעון השלישי (במיליוני שקלים)

בכוונת השותפות להשקיע בחמש השנים הקרובות סכום של כ-1 מיליארד דולר קנדי ברכישות, כאשר מימון הרכישות יעשה, בין היתר, באמצעות נטילת חוב מקומי מגובה בשעבוד הנכסים הנרכשים ובשיעור מינוף מקובל לרכישות דומות. לגזית גלוב תישמר בזכות להשקיע באופן ישיר בנכסים יחד עם השותפות, ובנוסף, היא תעמיד לשותפות הלוואה סך של עד כ-50 מיליון דולר קנדי בריבית שוק מקובלת. דורי סגל יכהן כמנכ"ל השותפות בתמורה לדמי ניהול שנתיים כמקובל בתפקידים בתאגידי נדל"ן דומים.

הבוקר פרסמה גזית גלוב הצעת רכש עצמית ל-1.135 מיליארד שקל ערך נקוב של אג"ח מסדרה י"א שהנפיקה בעבר, תמורת 1.338 מיליארד שקל. מדובר בכ-48.5% מיתרת סדרת האג"ח הארוכה (משך חיים ממוצע של 3.2 שנים), אותה מציעה גזית גלוב לרכוש לפי מחיר של 1.223 שקל לאג"ח, המשקף פרמיה של 0.5% על מחיר הסגירה אתמול. כאמור, גזית גלוב גם השיקה היום תוכנית חדשה לרכישה עצמית של מניותיה בהיקף של עד 250 מיליון שקל והכריזה על חלוקת דיבידנד של 75 מיליון שקל (40.5 אגורות למניה), שישולם בתחילת ינואר. בנוסף, החליטה החברה כי ב-2020 יעלה היקף הדיבידנד השנתי שלה ל-1.72 שקל למניה, לעומת 1.62 שקל למניה ב-2019.

בד בבד, פרסמה גזית גלוב את דוחותיה הכספיים לרבעון השלישי של 2019, אותו סיימה עם רווח נקי לבעלי המניות של 474 מיליון שקל. רווח  גבוה זה נבע בעיקרו מרווח משערוך של נגזרים פיננסיים בהיקף של 482 מיליון שקל, שרשמה החברה ברבעון השלישי. בסיכום תשעת החודשים הראשונים של 2019 רשמה גזית גלוב רווח נקי של 433 מיליון שקל, בעיקר בזכות רווח משערוך נכסים פיננסיים של 932 מיליון שקל. לדברי החברה, נרשמו רווחים פיננסיים אלו מעסקאות החלף שמבצעת החברה להגנה על השקעותיה בחו"ל (בעיקר עסקאות על סך של 1.21 מיליארד אירו שייצרו את הרווח הגבוה בשל היחלשות האירו מול השקל).

מנגד, שחקה השנה חולשת האירו את ההון העצמי של גזית גלוב ואף הובילה את החברה להציג הפסד כולל של 403 מיליון שקל ברבעון השלישי. בתשעת החודשים הראשונים של השנה רשמה גזית גלוב הפסד כולל של 1.06 מיליארד שקל, שכיווץ את ההון העצמי שלה ל-7.86 מיליארד שקל בסוף ספטמבר 2019, לעומת 9.3 מיליארד שקל בסוף דצמבר 2018. בתגובה לשלל החדשות נסחרה היום מניית גזית גלוב בעלייה של כ-5%, והשלימה זינוק של 51% מתחילת השנה, והחברה נסחרת לפי שווי של קרוב ל-7 מיליארד שקל, המשקף מכפיל הון של 0.89.

גזית גלוב היא חברת נדל"ן גלובלית העוסקת ברכישה, השבחה, פיתוח וניהול של נדל"ן מניב לשימושים מעורבים לרבות מסחר, תעסוקה ומגורים באזורים אורבניים צפופי אוכלוסין בערים המרכזיות. הקבוצה מחזיקה בשתי חברות ציבוריות הפועלות באירופה (סיטיקון בסקנדינביה ואטריום במזרח אירופה), ובמקביל פועלת בישראל, בברזיל ובארה"ב באמצעות חברות פרטיות שבבעלותה המלאה. 

התחזקות השקל מול המטבעות הזרים בהם פועלת החברה, גם הובילה את גזית גלוב להציג ירידה של 3.6% בהכנסות מהשכרת מבנים ל-660 מיליון שקל וירידה של 2.6% ב-NOI (הכנסה תפעולית נטו) ל-479 מיליון שקל. עם זאת, בנטרול השינויים בשערי החליפין, נרשם ברבעון השלישי גידול של 3.9% ב-NOI ואף צמיחה חדה יותר של 6% ל-318 מיליון שקל ב-NOI באיחוד יחסי (לפי שיעור ההחזקה בחברות הבנות).

עוד פרסמה החברה כי ה-FFO (רווח נקי מפעילות שוטפת) הנומינלי שלה גדל ברבעון השלישי ב-3.8% ל-135 מיליון שקל ואילו ה-FFO הכלכלי ואילו ה-FFO הכלכלי (בנטרול ההחזקה במניות פירסט קפיטל וריג'נסי סינטרס) גדל ב-5.3% ל-138 מיליון שקל (0.75 שקל למניה). בעקבות התוצאות, העלתה גזית גלוב את תחזית ה-FFO לשנת 2019 לטווח של 590-601 מיליון שקל (3.18-3.24 שקל למניה), לעומת תחזית קודמת של 577-592 מיליון שקל (3.1-3.18 שקל למניה).

חיים כצמן, בעל השליטה ומנכ"ל גזית גלוב, אמר היום כי "אנו רואים עליית מדרגה בקצב הפעילות של החברה והמשך יישום האסטרטגיה להגדלת רכיב הנדל"ן הפרטי והקטנת עלויות המימון שלנו. החברות הציבוריות שבשליטתנו ממשיכות להפגין יציבות תוך כדי שיפור מתמשך של תיק הנכסים שלהן ומיקודו באזורים סופר אורבניים".

כצמן הוסיף כי "החברות הפרטיות שלנו, בהן מושקעים מירב מאמצינו, מפגינות צמיחה מרשימה בכל הפרמטרים. הקטנת עלויות המימון נותנת גם היא תוצאות חיוביות. ההתמקדות בנכסים אורבניים מאפשרת לנו להפיק ערך נוסף מהנדל"ן שבבעלותנו. צוות המנהלים שלנו ממשיך להגדיל את ההכנסות מנכסים קיימים וצבר הנכסים בפיתוח גדל וימשיך להגדיל את תזרימי המזומנים שלנו לאורך זמן".

מוקדם יותר החודש, דיווחה גזית גלוב כי נכשלה בניסיונה לרכוש את החזקות הציבור (40%) בחברה הבת, אטריום, תמורת 565 מיליון אירו, לאחר שהצעתה לא זכתה בתמיכה מספקת באסיפת בעלי המניות של אטריום. 

עוד כתבות

רמי קאליש

OpenAI רוכשת את נפטון של פיטנגו הישראלית

ענקית הבינה המלאכותית OpenAI רכשה אמש את חברת הבינה המלאכותית הפולנית נפטון, שהמשקיעה הראשונה בה היא פיטנגו, קרן ההון סיכון הישראלית של חמי פרס ורמי קאליש

מפעלי ICL בים המלח / צילום: ap, Ariel Schalit

בג"ץ קבע: ICL תשלם מאות מיליוני שקלים על שאיבה מים המלח

בעקבות עתירות שהגישו אדם טבע ודין ולובי 99, בג"ץ חייב את חברת ICL לשלם על המים ששואבים מפעלי ים המלח ● היקף התשלום עשוי להגיע לכ-500 מיליון שקל משנת 2018 ועד סוף הזיכיון בשנת 2030 ● ICL בתגובה: "פסק הדין אינו מידתי וסותר את עמדת המדינה ואת לשון החוק"

סניף מקדולנד'ס בישראל / צילום: טלי בוגדנובסקי

אחרי שקיזזה את ההנחות לחיילים, מקדונלד'ס קורצת לאנשי הקבע

מקדונלד'ס ישראל ומועדון משרתי הקבע "חבר" השיקו בשבוע שעבר מהלך משותף שיעניק הנחה של כ-35% בממוצע למחזיקי כרטיס "חבר" ● המהלך ממשיך קו של ניסיונות מצד הרשת לייצב מחדש את יחסיה עם קהל המשרתים בצה"ל מתחילת המלחמה

סכום שיא שעבר ליורשים המיליארדרים / צילום: Shutterstock

"משימור הון להעצמת הדור הבא": הטרנד החדש של המיליארדרים

מנהלת ההון הגלובלית, UBS, פרסמה היום (ה') את דוח המיליארדרים שלה לשנת 2025, שמצביע על עלייה של 8.8% במספר האולטרה-עשירים בעולם ● מלבד אלו שיצרו את הונם בעצמם, 91 יורשים הפכו למיליארדרים כאשר ירשו סכום שיא של 297.8 מיליארד דולר ● ומה קורה בישראל?

הבניין בגבעתיים / צילום: L&D GROUP

תוך 3 חודשים בלבד ולפני קבלת היתר בנייה: שלוש דירות נמכרו בבניין המיועד לפינוי־בינוי בגבעתיים

בניין בשכונת בורוכוב בגבעתיים נבנה בשנות ה־70, והדיירים בו חתמו על הסכם פינוי־בינוי, אך עדיין רחוקים מהיתר ● שתיים מהדירות נקנו ע"י משקיעים, ואחת ע"י משפרי דיור ● נעמה יסקרוביץ, סוכנת נדל"ן מחברת L&D GROUP: "אנשים מחפשים אלטרנטיבה לת"א"

חיסון / צילום: ap, Sean Rayford

העליון: יש להימנע מעירוב ילדים במאבקי חיסונים בין ההורים

אב גרוש ביקש להורות על מתן חיסון משלים לבתו - חרף התנגדות האם, שטענה כי לילדה הייתה תגובה קשה למנת החיסון הראשונה ● המומחה הרפואי דחה את טענות האם בדבר רגישות הילדה לחיסון, ואילו האפוטרופוסית לדין התרשמה שההורים מנהלים את הקונפליקט ביניהם על גב הילדים ● המאבק הגיע עד לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

חיילי צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הצעת התיווך של המל"ל: תקציב הביטחון יעמוד על 118 מיליארד שקל?

במסגרת הדיונים הקדחתניים שמתקיימים בין משרד האוצר למערכת הביטחון, לגלובס נודע כי המל"ל הציע שתקציב הביטחון יעמוד ב-2026 על 118 מיליארד שקל ● הדרישות של מערכת הביטחון עומדות על 144 מיליארד שקל, בעוד האוצר מכוון לאזור ה-90 מיליארד ● האם הצדדים יצליחו להתפשר?

דונלד טראמפ וקווין האסט / צילום: Reuters, Brian Snyder

המרוץ הוכרע? טראמפ ביטל ראיונות עם המועמדים ליו"ר הפד ואותת מי היורש

הממשל האמריקאי היה צריך לקיים השבוע שורת שיחות עם המועמדים לתפקיד יו"ר הבנק המרכזי, אך ביטל אותן ברגע האחרון ● "בדקנו 10 שמות, אבל צמצמנו אותם לאחד", הצהיר השבוע טראמפ ● ההערכה: היועץ הכלכלי הוותיק של הנשיא, קווין האסט, צפוי להיבחר

תחנות כוח / צילום: באדיבות החברה

שלוש תחנות כוח קיבלו אישורים לבנייה, למה חלקן עדיין תקועות?

מנהל התכנון הפיק היתר בנייה לתחנת הכוח "קסם", שצפויה לקום ליד גוש דן ● בנוסף ניתן אישור למתן היתר להרחבת "דוראד" באשקלון, אך זו נמצאת בקשיים משפטיים וסכסוך עמוק בין השותפים ● גם השדה הסולארי "דימונה דרום" קיבל אישור למתן היתר, וצפוי להפוך לשדה הסולארי הגדול בישראל

ליאור דיב / צילום: סייבריזן

הסטארט-אפ של יוצאי סייבריזן מגייס 130 מיליון דולר בסבב A

הגיוס של חברת הסייבר 7AI היה בהובלת אינדקס ונצ'רס ובהשתתפות זרוע ההשקעות של בלקסטון לצד משקיעים נוספים ● החברה פועלת בתחום של סוכני בינה מלאכותית המשמשים לאבטחת ארגונים

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

למה מניית ארית מתרסקת אחרי שהודיעה על הנפקת החברה הבת?

מניית ארית תעשיות צוללת בבורסה ביותר מ-16% לאחר ההחלטה להנפיק לציבור את החברה הבת רשף ● ארית מציעה להנפיק את רשף בשווי נמוך משמעותית מהשווי של חברת ההחזקות עצמה, בניגוד למקובל בשוק ● אנליסט מסביר: "השוק התאים את התמחור לכזה של חברת החזקות"

17 מניות בת"א זינקו ביותר מ-100%. האם יגיע גל מימושים לפני סוף השנה?

סוף השנה האזרחית מייצר באופן מסורתי פעילות מוגברת בשוק ההון, כשמשקיעים מתאימים את התיק לקראת השנה הקרובה ● בבורסה בת"א העריכו השבוע כי לאחר שנת שיא בשוק המניות המקומי, משקיעים עשויים לנצל את דצמבר "למימוש רווחים", גם לצורך קיזוז מס ● בשוק חלוקים

פעילות כוחות צה''ל ברפיח (ארכיון) / צילום: דובר צה''ל

בתגובה לתקרית ברפיח: חיל האוויר תקף בדרום רצועת עזה

ארבעה לוחמים נפצעו בהיתקלות ברפיח, אחד מהם במצב קשה; צה"ל תקף מפקד שטח בחטיבת רפיח בתגובה ● החל הליך הזיהוי של החטוף החלל במכון לרפואה משפטית ● מעבר רפיח ייפתח בימים הקרובים ליציאת תושבים בלבד מרצועת עזה למצרים ● העצרת הכללית של האו"ם אישרה החלטה הקוראת לישראל לסגת מרמת הגולן ● עדכונים שוטפים

יו''ר בזק תומר ראבד, הפרזנטור אסי כהן והמנכ''ל ניר דוד / צילום: אלעד גוטמן

בתוך שלוש שנים בלבד: 92% מהישראלים משתמשים בכלי AI

לפי דוח האינטרנט של בזק, הישראלים מקדישים בממוצע 1.5 שעות ביום לכלי AI - על חשבון גלישה רגילה, צפייה בטלוויזיה ורשתות חברתיות ● כלי ה-AI שבו משתמשים הישראלים הכי הרבה הוא ChatGPT, ובמקום השני נמצא ג'מיני

אורי יוגב / צילום: יונתן בלום

הקרן שחתומה על שני אקזיטים בשבוע: "רצינו להוכיח לשוק"

קרן אלומה סיכמה על מכירת אקסלרה בחצי מיליארד שקל וחלק ממניותיה באסקו ● היו"ר אורי יוגב: "מחיר המניה שלנו מאוד ירד, וחשבנו שאנחנו ‫צריכים להוכיח לשוק. זו ההוכחה האולטימטיבית"

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

ירידות קלות בפתיחת המסחר בארה"ב; הדיווח שמקפיץ את מניית מטא

הנאסד"ק יורד בכ-0.2% ● מטא מזנקת בכ-4% לאחר דיווחים על צמצום המשאבים המוקצים ליוזמות המטא-וורס של החברה ● הדאקס קופץ בכ-0.9% ● העליות ביפן באות על רקע התגברות הציפיות להורדת ריבית בארה"ב בשבוע הבא ● וול סטריט ננעלה אתמול בעליות, על אף דוח התעסוקה של ADP, שהצביע על ירידה חדה ומפתיעה בכמות המועסקים ● הביטקוין נסחר ביציבות סביב מחיר של 93 אלף דולר ● מחירי הנפט רושמים עליות

אילוסטרציה: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע במשק באוקטובר: 13,620 שקל. ומה קורה בהייטק?

לפי הלמ"ס, מדובר בעלייה של 2.9% לעומת אוקטובר 2024 ● קצב האינפלציה באוקטובר 2025 עמד על 2.5%, כך שגם ריאלית מדובר בעלייה קלה לעומת החודש המקביל בשנה שעברה

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

פחות מה-OECD: בבנק אוף אמריקה צופים לישראל צמיחה של 4.2% בשנת 2026

הבנק האמריקאי מעריך כי התאוששות הכלכלה הישראלית תימשך בשנתיים הקרובות, אך בשיעור נמוך מזה שצפו בארגון המדינות המפותחות ● בנוסף, בבנק צופים המשך שמירה על הסטטוס קוו, אך מציינים כי המתיחות בין ישראל לאיראן עשויה לשוב ולצוף

מנכ''ל בנק לאומי, חנן פרידמן / צילום: אורן דאי

רשות ני"ע אוסרת על שיווק פיקדון ה-S&P 500 של לאומי

בהמשך לחשיפת גלובס, בנק לאומי החליט לעצור את שיווק הפיקדון המובנה של לאומי, אשר עורר התנגדות עזה מצד קרנות הנאמנות ● ברשות צפויים לפרסם בתקופה הקרובה נייר עמדה המסדיר את המגבלות החלות על המוצרים המובנים

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יונתן בלום. עיבוד טלי בוגדונובסקי

הנגיד מזהיר: "תקציב הביטחון עלול להקפיץ את החוב ל-80% תוצר"

נגיד בנק ישראל, פרופ’ אמיר ירון, הזהיר בישיבת הממשלה כי מסגרת התקציב ל־2026 עלולה להוביל לעלייה בחוב הציבורי, במיוחד על רקע דרישות מערכת הביטחון, הפחתות המס וחוק הגיוס המוצע ● ירון קרא לביטול תקציבים הפוגעים בתמריצי עבודה, התריע מפני שימוש יתר במילואים ומתח ביקורת על פגיעה בתוכנית לפיתוח החברה הערבית - אך תמך ברפורמות מבניות כמו בניית שכירות, דיגיטציה ומיסוי תיירות