גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בזמן שישנתם: ההוסטלים הפכו לטרנד לוהט בקרב התיירים והיזמים

יזמים ישראלים כבר מבינים את פוטנציאל פתרונות הלינה המוזלים, והם אפילו מרחיבים את פעילותם בענף בחו"ל ● האם בקרוב מחיר הלינה בישראל יתקרב יותר למחיר הטיסה לארץ?

המחסור בפתרונות לינה מוזלים בישראל צפוי להצטמצם עם פתיחה של מספר הוסטלים. גם יזמים ישראלים כבר מבינים את פוטנציאל פתרונות הלינה המוזלים, והם מרחיבים את פעילותם בענף בחו"ל. האם מחיר הלינה בישראל ישתווה בקרוב או יתקרב יותר למחיר הטיסה לארץ מאירופה? כיום המצב במקרים רבים גובל באבסורד - תיירים שמגיעים לישראל בטיסות לואו קוסט שעליהן שילמו כמה עשרות אירו, נתקלים ביוקר המחירים הכאוב בארץ, כשעל כל לילה הם משלמים מחיר כפול ומכופל יחסית למחיר הטיסה.

פתרון לינה מוזל בדמות הוסטלים כבר אינו נחלת התרמילאים בלבד, וגם תיירים מסגמנטים אחרים, כולל משפחות, כבר הבינו שאת ההוצאה הכספית של החופשה אפשר להשקיע בתוכן שלה.

לצד חברות מקומיות דוגמת "אברהם הוסטל", גם רשתות בינלאומיות זיהו את הפוטנציאל בישראל, וכעת כוונותיהן מבשילות למעשים. בין היתר, ב-2020 תפתח רשת סלינה, שפעילה בעיקר בדרום אמריקה, סניף בישראל, באזור הכנרת. מבחינת סלינה, לא מדובר בהוסטל אלא בפתרון אירוח. סלינה כנרת, שייפתח בשנה הקרובה, הוא כפר נופש שיוקם ב"מגדל" שבחוף הכנרת. כפר הנופש ישתרע על שטח של 6,000 מ"ר ויכלול 82 חדרים, 18 אוהלי גלמפינג (משודרגים), בריכה, שטח להופעות, חלל עבודה משותף ועוד. השאיפה של סלינה היא לפנות לקהל הצעיר דרך מחירים שיאפשרו להם לנפוש בכנרת.

סלינה/ צילום הדמיה: Swissa Architects

סלינה שוכרת את נכסיה בישראל דרך קבוצת אמפא נדל"ן. לפני כחצי שנה הודיעה הרשת כי תפתח סניף ברחוב יפת בתל-אביב (הבית הסקוטי), אולם זה ייפתח בעוד מספר שנים. בפברואר 2020 תפתח סלינה את הסניף הראשון שלה בישראל בשכונת נווה צדק בתל-אביב, בתוך שלושה מבני טמפלרים ששימשו בעבר כמפעל פלדה. גם בסניף הזה יושם דגש על פעילויות לאורחים ולקהילה.

מחירי החדרים המשותפים, שבהם ישוכנו 4 עד 14 מיטות, ינועו בין 30 ל-53 דולר, ומחירי החדרים שיכללו גם לופטים עם מרפסת, ינועו בין 185 ל-420 דולר ללילה. סניפי רשת סלינה פרוסים ב-56 מיקומים באירופה ובאמריקה הלטינית, והיא מכוונת להגיע ל-400 נכסים ול-130 אלף מיטות עד לשנת 2023.

גם קבוצת Meininger הגרמנית, שהכריזה לפני שנה על כניסתה לישראל, בישרה לאחרונה על השלוחה הראשונה שתפתח בארץ. מדובר במלון שייפתח ב-2024 ברחוב לבנדה בדרום תל-אביב. הנכס שמיינינגר תקים בישראל, יחד עם קבוצת משקיעים מקומית, יהיה הסניף הראשון שלה במזרח התיכון, והוא יציג מודל של שימוש מעורב (היברידי), שיאפשר רמות מחיר משתנות.

כוונת הרשת היא לפנות לפלח פתרונות הלינה המוזלים בישראל. בעולמות ההוסטלים מדברים על מלאי של מיטות ולא חדרים - מיינינגר תציע 800 מיטות בתשע מתוך 28 הקומות שבהן ייבנה המלון הראשון שלה בישראל. שאר הקומות יכללו 210 חדרים.

דגש על הפעילות בחללים הציבוריים

הייחוד של ההוסטלים אינו נעצר במחיר, שאמור לשקף עלות נמוכה משמעותית יחסית למחירי בתי המלון, אלא הוא שם דגש על הפעילות בחללים הציבוריים, לרבות מטבח משותף ומקומות מפגש רוויי תוכן ופעילויות. מיינינגר מפעילה 29 מלונות היברידיים, הכוללים כ-4,500 חדרים ו-16 אלף מיטות, ב-17 ערים באירופה.

סנונית נוספת מחו"ל שהודיעה על כניסתה לישראל לאחרונה, היא רשת Easy hotel, שפועלת במודל לואו קוסט ששאול מעולמות התעופה, וממודל שמיישמת חברת איזי ג'ט, שנמצאת בבעלותה של אותה קבוצה, Easy group. לא מדובר בהוסטל, אלא במלון שבו משלמים מחיר בסיס שיתחיל בכ-300 שקל ללילה עבור חדר שבו יהיו מיטה, מקלחת ומקרר, אבל משלמים בנפרד לניקיון החדר, להחלפת מגבות, לפתיחת ערוצי טלוויזיה וכדומה. הרשת מתעתדת לפתוח בתל-אביב שלושה בתי מלון ובהם 700 חדרים, עד לשנת 2022.

בימים אלה שוהים בישראל נציגי רשתות התיירות והמלונאות הבינלאומיות. זאת, במסגרת כנס שעורך משרד התיירות בנושא השקעות בבתי מלון בישראל. משרד התיירות קובע מנגנון של מענקים, בגובה של 33% מההשקעה, ליזמים המקימים מתקני לינה מוזלים. שלוש בקשות להסבות מבנים להוסטלים, הכוללים כ-550 מיטות, צפויות לקבל בקרוב מענק של כ-8 מיליון שקל. בתל-אביב המענק מוגבל ל-10% - כך, חמישה הוסטלים שהגישו בקשות למענק יצרפו לעיר עוד 920 מיטות, והם יקבלו מענק כולל של 5.6 מיליון שקל.

מכוונים ל"דור הנוודים": בבוקר במסלול ובערב עם הלפטופ

הרשת הישראלית המזוהה ביותר עם תחום ההוסטלים היא אברהם הוסטל, המונה כיום שלושה סניפים: בתל-אביב, בירושלים ובנצרת. לקראת פסח, באפריל 2020, הרשת תפתח את הסניף הראשון שלה באילת, כשאת הסניפים הבאים היא מתכוונת לפתוח בים המלח, סניף נוסף בירושלים - וכפי שנודע ל"גלובס", החברה מחפשת לוקיישן לפתיחה של סניף ביפו.

בחודש מרץ השנה השקיעה קרן ברידג'ס ישראל 25 מיליון שקל באברהם הוסטל, בין היתר כדי לאפשר לה להתפתח לחו"ל. החזון של גל מור, שותף מייסד ומנהל הפיתוח האסטרטגי של הקבוצה, הוא לפתוח סניפים במדינות השכנות, אולם עד שהמזרח התיכון יאפשר חזון אופטימי כזה, הרשת מציעה סיורים למדינות השכנות, מצרים וירדן.

ברוח כתבה שפורסמה השבוע ב"גלובס" באשר לאפיקי הכנסה שסוכני הנסיעות מחפשים מעבר למכירת טיסות וחבילות נופש שהרווחיות בהם נשחקה - גם ברשת ההוסטלים, כך לדברי מור, פעילות הסיורים ב"אברהם טורס" שבבעלות אברהם הוסטל הפכה להיות מקור הכנסה עיקרי, יותר מאשר סגמנט הלינה. הסיורים פועלים מכל סניפי אברהם הוסטל, ומאילת היא מוציאה סיורים לירדן ולמצרים.

לדברי מור, "אם נזכה לפריצת דרך מדינית במזרח התיכון, נשקול לפתוח סניפים במדינות השכנות, ואם לא, הכיוון יהיה לפתוח סניפים באירופה".

גישה דומה מציג יריב פישר, מנכ"ל flyeast (מקבוצת אופקים) המציעה טיסות וטיולים למזרח הרחוק. החברה נכנסת לתחום המלונאות עם רשת הוסטלים בשם ZULA. סנונית ראשונה היא פתחה לאחרונה במרכז מנילה בפיליפינים, בניהול ובבעלות החברה ובהשקה של 1.3 מיליון דולר. מדובר בהוסטל המשתרע על פני 8 קומות והמונה 107 מיטות בטווח מחיר של 15-20 דולר ללילה ו-7 חדרים שמחירם נע בין 50 ל-70 דולר. עוד כולל המתחם מסעדה (ישראלית, אלא מה) וחלל עבודה שמיועד לאורחים שפישר מכנה "דור הנוודים". זהו סגמנט שהולך וצומח בענף התיירות - מטיילים עצמאיים שמטיילים ומשלבים עבודה - בבוקר במסלול ובערב עם הלפטופ. סניף שני של ZULA ייפתח בקרוב בסבו בפיליפינים.

פישר התייחס לאפיק ההכנסה הנוסף עבור החברה, שפועלת מאז 2003. לדבריו, "עוד לפני 11-12 שנים הבנו שלא נוכל להתבסס רק על מכירה של כרטיסי טיסה. התחלנו עם אוטובוסים לירדן ובמקביל לפתח מוצרים שלנו במזרח. אנחנו מייצגים חברות תעופה מהמפרץ, וכשהן עברו למודל נטו (כלומר ללא עמלות לסוכני הנסיעות), הבנו שצריך להרחיב את המודל. הכוונה היא למכור חוויה ולהיות מעורב בשלבי הטיול עם מוצר שמותאם לצרכים המשתנים של התייר, שכיום כבר לא מתכנן מה הוא עושה בשבועיים הקרובים אלא ביומיים הבאים בטיול".

איתי לוי, בעלי קבוצת "אופקים" ושותף ב-flyeast, סיפר כי התוכנית של הרשת היא לגדול לפריסה של 11 הוסטלים במזרח בתקופה של חמש שנים. אחרי הפיליפינים התוכנית היא לפתוח סניפים בהודו, ביפן, בוייטנאם, בסרי לנקה ובבורמה. ויש גם תוכניות לישראל - החברה בוחנת לייבא את הקונספט של ZULA לסניפים בחיפה ובאזור הכנרת. יש למה לצפות.

עוד כתבות

בית החולים מדיקה רפאל בתל אביב. רכישה שאפשרה את המהלך של הרשת / צילום: עמית גרון

מתחרה באסותא: רשת בתי חולים פרטית חדשה יוצאת לדרך

מינואר 2026 יחלו ארבעה מרכזים רפואיים לפעול רשמית כרשת אחת תחת השם "מדיקה", בשאיפה להיות שחקן משמעותי במערכת הבריאות ולהתרחב בהמשך ● בין הבעלים: קופות החולים לאומית ומאוחדת ● מנכ"ל הרשת: "יש לנו אתגר להיתפס כספק לרפואה הציבורית ולא כאויב"

תחנת הכוח הפרטית דוראד, זרוע פעילות האנרגיה של קבוצת לוזון / צילום: יגאל גורן

רשות התחרות משנה את הכללים. האם תחנת הכוח דוראד תאושר?

תחנת הכוח דוראד לא הייתה יכולה להתרחב עפ"י התקנות הישנות, בשל מניות המיעוט של אדלטק - יצרנית החשמל הפרטית הגדולה בישראל ● השינוי בתקנות נותן לדוראד הזדמנות נוספת, אך ייתכן כי אדלטק ושותפיה בדוראד ייאלצו להיפרד בכל זאת, דבר שיסיים סכסוך ארוך שנים בין השותפים

ירושלים. המחלוקת על היטלי ההשבחה הגיעה לעליון / הדמיה: חברת עדן, החברה העירונית לפיתוח כלכלי

סיכום פסיקות השנה בנדל"ן: כללים חדשים בדירות נופש, פינוי־בינוי, מיסוי מקרקעין ודיני משפחה

השכרות Airbnb, מיסוי בהתחדשות עירונית, רישום זכויות ושיתוף נכסים בגירושים - הפסיקות שעיצבו את שוק הנדל"ן ב־2025

כסף בקיר. עם אלרם רג׳ואן / צילום: פרטי

הצעיר שסגר את עסקת הנדל"ן השביעית שלו בגיל 27

אלרם רג'ואן רק בן 27 וכבר אחרי 7 עסקאות נדל"ן ● מה שהתחיל ברכישה מוצלחת של דירה להשקעה בפתח תקווה, הפך למסע בלתי פוסק אחרי עוד ועוד אפיקי השקעה משתלמים - וצבירת שלל תובנות מהשטח ● וכן, יש גם את העסקה הלא מוצלחת בערד

גניבת רכב / אילוסטרציה: Shutterstock

עלייה של 25% בגניבות רכב ברבעון הרביעי של השנה לעומת הקודם

לפי נתוני פוינטר, בשנת 2025 נרשמה ירידה של 18% בגניבות כלי רכב ובניסיונות גניבה לעומת 2024 ● מדובר בירידה ראשונה מאז תקופת הקורונה, אבל כזו שמלווה בכוכבית ברורה: הרבעון הרביעי של השנה כבר מציג היפוך מגמה, עם עלייה משמעותית בהיקף הגניבות לעומת הרבעון השלישי

עו״ד גיל וייט, שותף מנהל במשרד הרצוג פוקס נאמן / צילום: עידן גרוס

הצעד של הרצוג פוקס נאמן: קרן השתלמות כסטנדרט לכל עורכי הדין

הרצוג פוקס נאמן ייתן קרן השתלמות לכל עורכי הדין החל מוותק של שנה ויעלה את שכר עורכי הדין בשנה הראשונה • קבוצת BST של משפחת טנוס אירחה בכירי משק באירוע בחוות רונית • בנק מזרחי טפחות יעניק מענק לילדים שנולדו אחרי ה-7 באוקטובר 2023, במהלך בהובלת שורד השבי שגיא דקל חן • וגם: מינויים חדשים בקרן אלפא הזדמנויות ובפלאפון • אירועים ומינויים

ערן אורן, מנכ''ל וובי, אורן כהן, יו''ר אורן מזרח ועמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: נעם מורנו, מארק ניימן-לע''מ, ענבל מרמרי

קושי בעסקת רכישת WOBI? רשות שוק ההון דרשה הבהרות מהפניקס

הפניקס נדרשה להציג הבהרות לכך שרכישת סוכנות WOBI, המאפשרת השוואות מחירי ביטוח אונליין, לא תפגע בתחרות ● האם העסקה תצא מהפלונטר?

משרד הפנים / צילום: איל יצהר

משפחות ברוכות ילדים ייפגעו: הנחות הארנונה מתעדכנות לקראת שנת 2026

משרד הפנים הפיץ טיוטת תקנות חדשה אשר מעדכנת את הקריטריונים ואת המשכורות הממוצעות המזכים בהנחה בארנונה • השורה התחתונה: שיעור ההנחה יורד לכלל הזכאים, אך טווחי המשכורות מורחבים

גביע העולם בשלוש מדינות / עיצוב: אלישע נדב

מחירי הכרטיסים למונדיאל שברו שיא היסטורי. איזו נבחרת היא היקרה ביותר?

המשחקים האחרונים של רונאלדו ומסי, אורחים כמו מאסק, צוקרברג וטראמפ ופריסה על פני שלוש מדינות הפכו את מונדיאל 2026, שייערך ביוני, לאירוע חריג בכל קנה־מידה ● לראיה: מחירי הכרטיסים שברו שיא היסטורי ● בפיפ"א צופים 6.5 מיליון מבקרים, שייצרו 185 אלף מקומות עבודה למקומיים ● האירועים הגדולים של 2026, פרויקט מיוחד

יא–פינג (אבי) לי, הדיפלומטית הבכירה של טייוואן בתל אביב / צילום: באדיבות הנציגות הכלכלית והתרבותית של טייוואן בתל אביב

הבכירה שמצהירה: "כשסין תפלוש לטייוואן - הנזק לתמ"ג העולמי יהיה 10 טריליון דולר"

יא-פינג (אבי) לי, הדיפלומטית הבכירה של טייוואן בתל אביב, מזהירה כי האי הוא רק מטרה ראשונה בדרכה של סין "לשבש את הסדר העולמי", ומזהירה כי הפלישה עלולה לקרות עד 2027 ● בראיון מיוחד היא מספרת גם על יחסי הסחר הפורחים עם ישראל ועל הלקחים מהמלחמה במזרח התיכון ● האירועים הגדולים של 2026, פרויקט מיוחד

המדינה שהפכה לספקית הביטחונית הגדולה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: הודו הפכה לספקית הביטחונית הגדולה של ישראל, הפנטגון התקשה לפקח על השימוש הישראלי באמל"ח האמריקאי, וגם: ארה"ב מובכת מכך ששלב ב' בעזה לא מצליח להתקדם ● כותרות העיתונים בעולם

רן גואילי ז''ל

דיווח: "ישראל חטפה מחבל שמעורב בהחזקת רן גואילי בשבי"

צה"ל: נחתמה תוכנית העבודה המשולשת לשיתופי פעולה צבאיים של יוון, קפריסין וישראל ● לראשונה מחיסול סינוואר: המסר מאחורי הבחירות להנהגת חמאס ● פסגת טראמפ-נתניהו, והמוקש שרה"מ ינסה לבלום בעזה ● על רקע המחסור בלוחמים: בצבא בחנו אפשרות לגייס ילדי עובדים זרים ● בסומלילנד מבהירים: "לא הסכמנו לקלוט תושבי עזה בשטחנו ● עדכונים שוטפים

גדודי עז א־דין אל־קסאם של חמאס / צילום: Shutterstock

חודש לפני הטבח: המסמך של חמאס שמשרטט את הדרך ל-7 באוקטובר

נחשף מסמך פנימי של חמאס, שמתאר כיצד ארגון הטרור זיהה במדיניות ישראל העדפה ברורה לניהול סכסוך ולהרתעה – ולא להפלת שלטונו ● מנהיג החות'ים: לא נסכים להפר את הריבונות של סומליה ולהוות איום ביטחוני נגדנו ולאזור אפריקה בכלל ● נשיא איראן מסעוד פזשכיאן טען כי ארצו מצויה ב“מלחמה כוללת" מול ארה"ב, ישראל ואירופה ● שורדי השבי מתן צנגאוקר ואילנה גריצווסקי התארסו ● עדכונים שוטפים

באיראן מודאגים: המדינה ממערב אסיה שמתקרבת לישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: באיראן מודאגים מהתחממות היחסים בין ישראל וארמניה, החלום האימפריאלי של ארדואן נתקל בקשיים ויש קשר לישראל, ובאירלנד לא מכירים בזה שיש אנטישמיות במדינה • כותרות העיתונים בעולם

מערכת הלייזר אור איתן / צילום: דובר צה''ל

עידן חדש: מערכת הלייזר "אור איתן" נמסרה לצה"ל

מפא"ת וחברת רפאל מסרו הבוקר לצה"ל את מערכת הלייזר "אור איתן" ● המערכת, שהוכיחה את יעילותה בסדרת ניסויים נרחבת, תיקלט בחיל האוויר ותשתלב במערך ההגנה הרב־שכבתי של מדינת ישראל

עבדירחמן מוחמד עבדולאהי, נשיא סומלילנד ובנימין נתניהו, ראש ממשלת ישראל / צילום: Reuters, Monicah Mwangi, Jonathan Ernst

מים, נפט וציר אסטרטגי מול טורקיה: מאחורי ההכרה הישראלית בסומלילנד

אחרי שנים של מגננה מול שלוחות הטרור של איראן וההתפשטות הטורקית, ירושלים מאמצת אסטרטגיה יצירתית - הכרה במדינה שאיש לא הכיר בה קודם ● מהקשרים ההדוקים של נתניהו עם מודי ההודי ועד מלחמות המים והנפט מול מצרים וסומליה - כך נבנה הציר החדש

דיוויד גוקלר,  מנכ''ל סנדיסק / צילום: ap, Don Feria

זינקה 600% בחודשים: המניה הכי טובה במדד S&P 500 השנה והקשר הישראלי

חברת אחסון המידע סנדיסק, שהקים וניהל בעבר אלי הררי, זינקה ב־614% והיא נסחרת בשווי של 36.6 מיליארד דולר ● החברה מעסיקה מאות עובדים בישראל, לאחר שרכשה כאן בעבר את מפתחת ה"דיסק און קי" ● בצמרת התשואות ב־S&P 500 - עוד 3 חברות מתחום אחסון המידע

קניות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

"הליך לא תקין": האם בג"ץ יפסול את הפחתת המע"מ על יבוא אישי?

איגוד לשכות המסחר עתר לבג"ץ בטענה כי הצו שהכפיל את הפטור ממע"מ על יבוא אישי נחתם בהליך לא תקין • המדינה נדרשה להגיב בתוך שבוע, וחברי כנסת מהקואליציה מאותתים על התנגדות

''מיוחסת''. האחים כועסים / צילום: באדיבות yes

כשהכסף נכנס לתמונה, הכול מתערער: "מיוחסת" מעלה שאלות על פריבילגיות

בקומדיה החדשה שעלתה ל-yes ניצבת צעירה שמקבלת ירושה מפתיעה ● היא נשאבת לדרמה משפחתית של חלוקת הון ויחסי כוח, אך מציבה מראה לאחים שגדלו בעושר, ומציעה דרך אחרת לנהל כסף, בלי לוותר על קשר, חום ואנושיות

מרכז המיון דואר ישראל / צילום: גיא יחיאלי

אחרי שנה כחברה פרטית, בדואר ישראל מתעודדים מ-231 אלף תלונות בלבד

שנה אחרי ההפרטה, בדואר ישראל מנסים להוכיח שתם עידן הפקסים והחבילות האבודות ● המנכ"ל לרון מציג ירידה עקבית בתלונות והשקעות ענק במיון, אך בשטח, מורשת העבר עדיין מנצחת ● כעת, עם שאיפות להפוך לבנק ורפורמת המע"מ, הדואר מתייצב למבחן מציאות