גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בזמן שישנתם: ההוסטלים הפכו לטרנד לוהט בקרב התיירים והיזמים

יזמים ישראלים כבר מבינים את פוטנציאל פתרונות הלינה המוזלים, והם אפילו מרחיבים את פעילותם בענף בחו"ל ● האם בקרוב מחיר הלינה בישראל יתקרב יותר למחיר הטיסה לארץ?

המחסור בפתרונות לינה מוזלים בישראל צפוי להצטמצם עם פתיחה של מספר הוסטלים. גם יזמים ישראלים כבר מבינים את פוטנציאל פתרונות הלינה המוזלים, והם מרחיבים את פעילותם בענף בחו"ל. האם מחיר הלינה בישראל ישתווה בקרוב או יתקרב יותר למחיר הטיסה לארץ מאירופה? כיום המצב במקרים רבים גובל באבסורד - תיירים שמגיעים לישראל בטיסות לואו קוסט שעליהן שילמו כמה עשרות אירו, נתקלים ביוקר המחירים הכאוב בארץ, כשעל כל לילה הם משלמים מחיר כפול ומכופל יחסית למחיר הטיסה.

פתרון לינה מוזל בדמות הוסטלים כבר אינו נחלת התרמילאים בלבד, וגם תיירים מסגמנטים אחרים, כולל משפחות, כבר הבינו שאת ההוצאה הכספית של החופשה אפשר להשקיע בתוכן שלה.

לצד חברות מקומיות דוגמת "אברהם הוסטל", גם רשתות בינלאומיות זיהו את הפוטנציאל בישראל, וכעת כוונותיהן מבשילות למעשים. בין היתר, ב-2020 תפתח רשת סלינה, שפעילה בעיקר בדרום אמריקה, סניף בישראל, באזור הכנרת. מבחינת סלינה, לא מדובר בהוסטל אלא בפתרון אירוח. סלינה כנרת, שייפתח בשנה הקרובה, הוא כפר נופש שיוקם ב"מגדל" שבחוף הכנרת. כפר הנופש ישתרע על שטח של 6,000 מ"ר ויכלול 82 חדרים, 18 אוהלי גלמפינג (משודרגים), בריכה, שטח להופעות, חלל עבודה משותף ועוד. השאיפה של סלינה היא לפנות לקהל הצעיר דרך מחירים שיאפשרו להם לנפוש בכנרת.

סלינה/ צילום הדמיה: Swissa Architects

סלינה שוכרת את נכסיה בישראל דרך קבוצת אמפא נדל"ן. לפני כחצי שנה הודיעה הרשת כי תפתח סניף ברחוב יפת בתל-אביב (הבית הסקוטי), אולם זה ייפתח בעוד מספר שנים. בפברואר 2020 תפתח סלינה את הסניף הראשון שלה בישראל בשכונת נווה צדק בתל-אביב, בתוך שלושה מבני טמפלרים ששימשו בעבר כמפעל פלדה. גם בסניף הזה יושם דגש על פעילויות לאורחים ולקהילה.

מחירי החדרים המשותפים, שבהם ישוכנו 4 עד 14 מיטות, ינועו בין 30 ל-53 דולר, ומחירי החדרים שיכללו גם לופטים עם מרפסת, ינועו בין 185 ל-420 דולר ללילה. סניפי רשת סלינה פרוסים ב-56 מיקומים באירופה ובאמריקה הלטינית, והיא מכוונת להגיע ל-400 נכסים ול-130 אלף מיטות עד לשנת 2023.

גם קבוצת Meininger הגרמנית, שהכריזה לפני שנה על כניסתה לישראל, בישרה לאחרונה על השלוחה הראשונה שתפתח בארץ. מדובר במלון שייפתח ב-2024 ברחוב לבנדה בדרום תל-אביב. הנכס שמיינינגר תקים בישראל, יחד עם קבוצת משקיעים מקומית, יהיה הסניף הראשון שלה במזרח התיכון, והוא יציג מודל של שימוש מעורב (היברידי), שיאפשר רמות מחיר משתנות.

כוונת הרשת היא לפנות לפלח פתרונות הלינה המוזלים בישראל. בעולמות ההוסטלים מדברים על מלאי של מיטות ולא חדרים - מיינינגר תציע 800 מיטות בתשע מתוך 28 הקומות שבהן ייבנה המלון הראשון שלה בישראל. שאר הקומות יכללו 210 חדרים.

דגש על הפעילות בחללים הציבוריים

הייחוד של ההוסטלים אינו נעצר במחיר, שאמור לשקף עלות נמוכה משמעותית יחסית למחירי בתי המלון, אלא הוא שם דגש על הפעילות בחללים הציבוריים, לרבות מטבח משותף ומקומות מפגש רוויי תוכן ופעילויות. מיינינגר מפעילה 29 מלונות היברידיים, הכוללים כ-4,500 חדרים ו-16 אלף מיטות, ב-17 ערים באירופה.

סנונית נוספת מחו"ל שהודיעה על כניסתה לישראל לאחרונה, היא רשת Easy hotel, שפועלת במודל לואו קוסט ששאול מעולמות התעופה, וממודל שמיישמת חברת איזי ג'ט, שנמצאת בבעלותה של אותה קבוצה, Easy group. לא מדובר בהוסטל, אלא במלון שבו משלמים מחיר בסיס שיתחיל בכ-300 שקל ללילה עבור חדר שבו יהיו מיטה, מקלחת ומקרר, אבל משלמים בנפרד לניקיון החדר, להחלפת מגבות, לפתיחת ערוצי טלוויזיה וכדומה. הרשת מתעתדת לפתוח בתל-אביב שלושה בתי מלון ובהם 700 חדרים, עד לשנת 2022.

בימים אלה שוהים בישראל נציגי רשתות התיירות והמלונאות הבינלאומיות. זאת, במסגרת כנס שעורך משרד התיירות בנושא השקעות בבתי מלון בישראל. משרד התיירות קובע מנגנון של מענקים, בגובה של 33% מההשקעה, ליזמים המקימים מתקני לינה מוזלים. שלוש בקשות להסבות מבנים להוסטלים, הכוללים כ-550 מיטות, צפויות לקבל בקרוב מענק של כ-8 מיליון שקל. בתל-אביב המענק מוגבל ל-10% - כך, חמישה הוסטלים שהגישו בקשות למענק יצרפו לעיר עוד 920 מיטות, והם יקבלו מענק כולל של 5.6 מיליון שקל.

מכוונים ל"דור הנוודים": בבוקר במסלול ובערב עם הלפטופ 

הרשת הישראלית המזוהה ביותר עם תחום ההוסטלים היא אברהם הוסטל, המונה כיום שלושה סניפים: בתל-אביב, בירושלים ובנצרת. לקראת פסח, באפריל 2020, הרשת תפתח את הסניף הראשון שלה באילת, כשאת הסניפים הבאים היא מתכוונת לפתוח בים המלח, סניף נוסף בירושלים - וכפי שנודע ל"גלובס", החברה מחפשת לוקיישן לפתיחה של סניף ביפו.

בחודש מרץ השנה השקיעה קרן ברידג'ס ישראל 25 מיליון שקל באברהם הוסטל, בין היתר כדי לאפשר לה להתפתח לחו"ל. החזון של גל מור, שותף מייסד ומנהל הפיתוח האסטרטגי של הקבוצה, הוא לפתוח סניפים במדינות השכנות, אולם עד שהמזרח התיכון יאפשר חזון אופטימי כזה, הרשת מציעה סיורים למדינות השכנות, מצרים וירדן.

ברוח כתבה שפורסמה השבוע ב"גלובס" באשר לאפיקי הכנסה שסוכני הנסיעות מחפשים מעבר למכירת טיסות וחבילות נופש שהרווחיות בהם נשחקה - גם ברשת ההוסטלים, כך לדברי מור, פעילות הסיורים ב"אברהם טורס" שבבעלות אברהם הוסטל הפכה להיות מקור הכנסה עיקרי, יותר מאשר סגמנט הלינה. הסיורים פועלים מכל סניפי אברהם הוסטל, ומאילת היא מוציאה סיורים לירדן ולמצרים.

לדברי מור, "אם נזכה לפריצת דרך מדינית במזרח התיכון, נשקול לפתוח סניפים במדינות השכנות, ואם לא, הכיוון יהיה לפתוח סניפים באירופה".

גישה דומה מציג יריב פישר, מנכ"ל flyeast (מקבוצת אופקים) המציעה טיסות וטיולים למזרח הרחוק. החברה נכנסת לתחום המלונאות עם רשת הוסטלים בשם ZULA. סנונית ראשונה היא פתחה לאחרונה במרכז מנילה בפיליפינים, בניהול ובבעלות החברה ובהשקה של 1.3 מיליון דולר. מדובר בהוסטל המשתרע על פני 8 קומות והמונה 107 מיטות בטווח מחיר של 15-20 דולר ללילה ו-7 חדרים שמחירם נע בין 50 ל-70 דולר. עוד כולל המתחם מסעדה (ישראלית, אלא מה) וחלל עבודה שמיועד לאורחים שפישר מכנה "דור הנוודים". זהו סגמנט שהולך וצומח בענף התיירות - מטיילים עצמאיים שמטיילים ומשלבים עבודה - בבוקר במסלול ובערב עם הלפטופ. סניף שני של ZULA ייפתח בקרוב בסבו בפיליפינים.

פישר התייחס לאפיק ההכנסה הנוסף עבור החברה, שפועלת מאז 2003. לדבריו, "עוד לפני 11-12 שנים הבנו שלא נוכל להתבסס רק על מכירה של כרטיסי טיסה. התחלנו עם אוטובוסים לירדן ובמקביל לפתח מוצרים שלנו במזרח. אנחנו מייצגים חברות תעופה מהמפרץ, וכשהן עברו למודל נטו (כלומר ללא עמלות לסוכני הנסיעות), הבנו שצריך להרחיב את המודל. הכוונה היא למכור חוויה ולהיות מעורב בשלבי הטיול עם מוצר שמותאם לצרכים המשתנים של התייר, שכיום כבר לא מתכנן מה הוא עושה בשבועיים הקרובים אלא ביומיים הבאים בטיול".

איתי לוי, בעלי קבוצת "אופקים" ושותף ב-flyeast, סיפר כי התוכנית של הרשת היא לגדול לפריסה של 11 הוסטלים במזרח בתקופה של חמש שנים. אחרי הפיליפינים התוכנית היא לפתוח סניפים בהודו, ביפן, בוייטנאם, בסרי לנקה ובבורמה. ויש גם תוכניות לישראל - החברה בוחנת לייבא את הקונספט של ZULA לסניפים בחיפה ובאזור הכנרת. יש למה לצפות. 

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בשיאים חדשים בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

נאסד"ק עלה ב-1% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● תשואות האג"ח עולות והדולר מתחזק ● הסיכויים להורדת ריבית בקרוב ירדו דרמתית ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מחר לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום העצמאות במדינה

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

קרן מור בקמפיין קופת חולים לאומית / צילום: צילום מסך יוטיוב

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה

המקום השני באהדה שייך למתחרה, קופת חולים מאוחדת, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת למותג המזגנים טורנדו, שגם אחראי להשקעה הגבוהה ביותר השבוע, לפי נתוני יפעת בקרת פרסום

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית

שטפון בטקסס / צילום: ap, Eric Gay

יותר מ-20 הרוגים בשיטפונות בטקסס, עשרות ילדות נעדרות

כ-20 ילדות ממחנה קיץ על גדות נהר הגוואדלופה נעדרות בשל הצפה של הנהר • הרשויות במדינה ציינו כי "אנחנו לא יודעים מתי הגשם ייפסק" • מושל טקסס פרסם סרטון של חילוץ באמצעות מסוק: "מחלצים מסביב לשעון"

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות