גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בזמן שישנתם: ההוסטלים הפכו לטרנד לוהט בקרב התיירים והיזמים

יזמים ישראלים כבר מבינים את פוטנציאל פתרונות הלינה המוזלים, והם אפילו מרחיבים את פעילותם בענף בחו"ל ● האם בקרוב מחיר הלינה בישראל יתקרב יותר למחיר הטיסה לארץ?

המחסור בפתרונות לינה מוזלים בישראל צפוי להצטמצם עם פתיחה של מספר הוסטלים. גם יזמים ישראלים כבר מבינים את פוטנציאל פתרונות הלינה המוזלים, והם מרחיבים את פעילותם בענף בחו"ל. האם מחיר הלינה בישראל ישתווה בקרוב או יתקרב יותר למחיר הטיסה לארץ מאירופה? כיום המצב במקרים רבים גובל באבסורד - תיירים שמגיעים לישראל בטיסות לואו קוסט שעליהן שילמו כמה עשרות אירו, נתקלים ביוקר המחירים הכאוב בארץ, כשעל כל לילה הם משלמים מחיר כפול ומכופל יחסית למחיר הטיסה.

פתרון לינה מוזל בדמות הוסטלים כבר אינו נחלת התרמילאים בלבד, וגם תיירים מסגמנטים אחרים, כולל משפחות, כבר הבינו שאת ההוצאה הכספית של החופשה אפשר להשקיע בתוכן שלה.

לצד חברות מקומיות דוגמת "אברהם הוסטל", גם רשתות בינלאומיות זיהו את הפוטנציאל בישראל, וכעת כוונותיהן מבשילות למעשים. בין היתר, ב-2020 תפתח רשת סלינה, שפעילה בעיקר בדרום אמריקה, סניף בישראל, באזור הכנרת. מבחינת סלינה, לא מדובר בהוסטל אלא בפתרון אירוח. סלינה כנרת, שייפתח בשנה הקרובה, הוא כפר נופש שיוקם ב"מגדל" שבחוף הכנרת. כפר הנופש ישתרע על שטח של 6,000 מ"ר ויכלול 82 חדרים, 18 אוהלי גלמפינג (משודרגים), בריכה, שטח להופעות, חלל עבודה משותף ועוד. השאיפה של סלינה היא לפנות לקהל הצעיר דרך מחירים שיאפשרו להם לנפוש בכנרת.

סלינה/ צילום הדמיה: Swissa Architects

סלינה שוכרת את נכסיה בישראל דרך קבוצת אמפא נדל"ן. לפני כחצי שנה הודיעה הרשת כי תפתח סניף ברחוב יפת בתל-אביב (הבית הסקוטי), אולם זה ייפתח בעוד מספר שנים. בפברואר 2020 תפתח סלינה את הסניף הראשון שלה בישראל בשכונת נווה צדק בתל-אביב, בתוך שלושה מבני טמפלרים ששימשו בעבר כמפעל פלדה. גם בסניף הזה יושם דגש על פעילויות לאורחים ולקהילה.

מחירי החדרים המשותפים, שבהם ישוכנו 4 עד 14 מיטות, ינועו בין 30 ל-53 דולר, ומחירי החדרים שיכללו גם לופטים עם מרפסת, ינועו בין 185 ל-420 דולר ללילה. סניפי רשת סלינה פרוסים ב-56 מיקומים באירופה ובאמריקה הלטינית, והיא מכוונת להגיע ל-400 נכסים ול-130 אלף מיטות עד לשנת 2023.

גם קבוצת Meininger הגרמנית, שהכריזה לפני שנה על כניסתה לישראל, בישרה לאחרונה על השלוחה הראשונה שתפתח בארץ. מדובר במלון שייפתח ב-2024 ברחוב לבנדה בדרום תל-אביב. הנכס שמיינינגר תקים בישראל, יחד עם קבוצת משקיעים מקומית, יהיה הסניף הראשון שלה במזרח התיכון, והוא יציג מודל של שימוש מעורב (היברידי), שיאפשר רמות מחיר משתנות.

כוונת הרשת היא לפנות לפלח פתרונות הלינה המוזלים בישראל. בעולמות ההוסטלים מדברים על מלאי של מיטות ולא חדרים - מיינינגר תציע 800 מיטות בתשע מתוך 28 הקומות שבהן ייבנה המלון הראשון שלה בישראל. שאר הקומות יכללו 210 חדרים.

דגש על הפעילות בחללים הציבוריים

הייחוד של ההוסטלים אינו נעצר במחיר, שאמור לשקף עלות נמוכה משמעותית יחסית למחירי בתי המלון, אלא הוא שם דגש על הפעילות בחללים הציבוריים, לרבות מטבח משותף ומקומות מפגש רוויי תוכן ופעילויות. מיינינגר מפעילה 29 מלונות היברידיים, הכוללים כ-4,500 חדרים ו-16 אלף מיטות, ב-17 ערים באירופה.

סנונית נוספת מחו"ל שהודיעה על כניסתה לישראל לאחרונה, היא רשת Easy hotel, שפועלת במודל לואו קוסט ששאול מעולמות התעופה, וממודל שמיישמת חברת איזי ג'ט, שנמצאת בבעלותה של אותה קבוצה, Easy group. לא מדובר בהוסטל, אלא במלון שבו משלמים מחיר בסיס שיתחיל בכ-300 שקל ללילה עבור חדר שבו יהיו מיטה, מקלחת ומקרר, אבל משלמים בנפרד לניקיון החדר, להחלפת מגבות, לפתיחת ערוצי טלוויזיה וכדומה. הרשת מתעתדת לפתוח בתל-אביב שלושה בתי מלון ובהם 700 חדרים, עד לשנת 2022.

בימים אלה שוהים בישראל נציגי רשתות התיירות והמלונאות הבינלאומיות. זאת, במסגרת כנס שעורך משרד התיירות בנושא השקעות בבתי מלון בישראל. משרד התיירות קובע מנגנון של מענקים, בגובה של 33% מההשקעה, ליזמים המקימים מתקני לינה מוזלים. שלוש בקשות להסבות מבנים להוסטלים, הכוללים כ-550 מיטות, צפויות לקבל בקרוב מענק של כ-8 מיליון שקל. בתל-אביב המענק מוגבל ל-10% - כך, חמישה הוסטלים שהגישו בקשות למענק יצרפו לעיר עוד 920 מיטות, והם יקבלו מענק כולל של 5.6 מיליון שקל.

מכוונים ל"דור הנוודים": בבוקר במסלול ובערב עם הלפטופ

הרשת הישראלית המזוהה ביותר עם תחום ההוסטלים היא אברהם הוסטל, המונה כיום שלושה סניפים: בתל-אביב, בירושלים ובנצרת. לקראת פסח, באפריל 2020, הרשת תפתח את הסניף הראשון שלה באילת, כשאת הסניפים הבאים היא מתכוונת לפתוח בים המלח, סניף נוסף בירושלים - וכפי שנודע ל"גלובס", החברה מחפשת לוקיישן לפתיחה של סניף ביפו.

בחודש מרץ השנה השקיעה קרן ברידג'ס ישראל 25 מיליון שקל באברהם הוסטל, בין היתר כדי לאפשר לה להתפתח לחו"ל. החזון של גל מור, שותף מייסד ומנהל הפיתוח האסטרטגי של הקבוצה, הוא לפתוח סניפים במדינות השכנות, אולם עד שהמזרח התיכון יאפשר חזון אופטימי כזה, הרשת מציעה סיורים למדינות השכנות, מצרים וירדן.

ברוח כתבה שפורסמה השבוע ב"גלובס" באשר לאפיקי הכנסה שסוכני הנסיעות מחפשים מעבר למכירת טיסות וחבילות נופש שהרווחיות בהם נשחקה - גם ברשת ההוסטלים, כך לדברי מור, פעילות הסיורים ב"אברהם טורס" שבבעלות אברהם הוסטל הפכה להיות מקור הכנסה עיקרי, יותר מאשר סגמנט הלינה. הסיורים פועלים מכל סניפי אברהם הוסטל, ומאילת היא מוציאה סיורים לירדן ולמצרים.

לדברי מור, "אם נזכה לפריצת דרך מדינית במזרח התיכון, נשקול לפתוח סניפים במדינות השכנות, ואם לא, הכיוון יהיה לפתוח סניפים באירופה".

גישה דומה מציג יריב פישר, מנכ"ל flyeast (מקבוצת אופקים) המציעה טיסות וטיולים למזרח הרחוק. החברה נכנסת לתחום המלונאות עם רשת הוסטלים בשם ZULA. סנונית ראשונה היא פתחה לאחרונה במרכז מנילה בפיליפינים, בניהול ובבעלות החברה ובהשקה של 1.3 מיליון דולר. מדובר בהוסטל המשתרע על פני 8 קומות והמונה 107 מיטות בטווח מחיר של 15-20 דולר ללילה ו-7 חדרים שמחירם נע בין 50 ל-70 דולר. עוד כולל המתחם מסעדה (ישראלית, אלא מה) וחלל עבודה שמיועד לאורחים שפישר מכנה "דור הנוודים". זהו סגמנט שהולך וצומח בענף התיירות - מטיילים עצמאיים שמטיילים ומשלבים עבודה - בבוקר במסלול ובערב עם הלפטופ. סניף שני של ZULA ייפתח בקרוב בסבו בפיליפינים.

פישר התייחס לאפיק ההכנסה הנוסף עבור החברה, שפועלת מאז 2003. לדבריו, "עוד לפני 11-12 שנים הבנו שלא נוכל להתבסס רק על מכירה של כרטיסי טיסה. התחלנו עם אוטובוסים לירדן ובמקביל לפתח מוצרים שלנו במזרח. אנחנו מייצגים חברות תעופה מהמפרץ, וכשהן עברו למודל נטו (כלומר ללא עמלות לסוכני הנסיעות), הבנו שצריך להרחיב את המודל. הכוונה היא למכור חוויה ולהיות מעורב בשלבי הטיול עם מוצר שמותאם לצרכים המשתנים של התייר, שכיום כבר לא מתכנן מה הוא עושה בשבועיים הקרובים אלא ביומיים הבאים בטיול".

איתי לוי, בעלי קבוצת "אופקים" ושותף ב-flyeast, סיפר כי התוכנית של הרשת היא לגדול לפריסה של 11 הוסטלים במזרח בתקופה של חמש שנים. אחרי הפיליפינים התוכנית היא לפתוח סניפים בהודו, ביפן, בוייטנאם, בסרי לנקה ובבורמה. ויש גם תוכניות לישראל - החברה בוחנת לייבא את הקונספט של ZULA לסניפים בחיפה ובאזור הכנרת. יש למה לצפות.

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; אינטל זינקה ב-7%, מובילאיי נפלה ב-6%

קצב האינפלציה בארה"ב עמד על 2.7%, כצפוי, אך מדד הליבה נמוך מהצפוי ● עונת הדוחות: ירידה ברווח הנקי של ג'יי.פי מורגן בגלל עסקת אפל; דלתא איר ליינס עקפה את הצפי, צופה שנה חזקה ● נעילה מעורבת באירופה ● מחירי הנפט עלו על רקע הסיכון הגאו-פוליטי, טראמפ ביטל את כל הפגישות שלו והכריז למפגינים באיראן: "עזרה בדרך"

ארה''ב הפכה את פרמידת המזון / איור: Shutterstock

ארה"ב הפכה את פרמידת המזון: בשר בראש, דגנים בתחתית. ומה קורה בישראל?

שר הבריאות האמריקאי הפך את הפירמידה, שמכילה המלצות תזונה לצרכן ● בתפריט: הרבה יותר חלבון ומעט דגנים ● מומחים עימם שוחחנו מברכים על הגבלת מזון מעובד, אך מלינים על דחיקת קטניות ודגנים מלאים ● וגם: המודל שאותו אימץ משרד הבריאות הישראלי

לורן גיל נשיא החברה, יורי פריימן CEO, לאון קופרמן CTO / צילום: יח''צ

השקעת ה-GPU של קרן וינטג' כבר הגיעה לשווי של מיליארד דולר

חברת Cast AI מציעה תוכנה שמנהלת את השימוש במעבדים הגרפיים ובכך מאפשרת גם לחסוך במספר המעבדים שהם נדרשים לקנות או לשכור ● החברה גייסה עד היום כ-200 מיליון דולר, כאשר בסיבוב האחרון שפורסם בתחילת השבוע השקיעה PAV, פסיפיק אליאנס ונצ'רס, זרוע ההשקעות התאגידית אמריקאית של קבוצה קוריאנית בשם Shinsegae

רונן ויוני אסיא - חברת eToro איטורו / צילום: איל יצהר

איטורו מפטרת 7% מהעובדים: "נוקטים צעדים מתוך עמדת חוזק"

החברה מפטרת כ-100 עובדים, "חשוב לנו לוודא שהמבנה הארגוני תואם את צרכי העסק ותומך באסטרטגיית הצמיחה ארוכת-הטווח שלנו ● לאחר שהמניה עלתה לשיא של כ-76 דולר, היא שינתה כיוון וכיום נסחרת במחיר שנמוך ב-38.5% ממחיר ההנפקה

ג'רום פאוול, יו''ר הפד / צילום: ap, Jacquelyn Martin

ראשי הבנקים המרכזיים בעולם: "עומדים בסולידריות מלאה עם ג'רום פאוול"

11 נגידי בנקים מרכזיים פרסמו הצהרה תמיכה ביו"ר הפד האמריקאי בעקבות איום של ממשל טראמפ להעמיד לדין ● הנגידים הדגישו כי עצמאות הבנקים המרכזיים חיונית לשמירה על יציבות המחירים והשווקים הפיננסיים

תמיר פרדר, אסטרטג השקעות ראשי, רימונים / צילום: ענבל מרמרי

מנהל ההשקעות שמשוכנע שהגיע הזמן "לבנות את התיק אחרת"

תמיר פרדר, אסטרטג השקעות ראשי בבית הסוכן רימונים, פעיל בשוק ההון כבר 35 שנה ● אחרי 3 שנים טובות הוא מזהיר מפני האופטימיות בשווקים: "בתמחור לשלמות אין מקום לטעויות", וממליץ לצאת מגבולות וול סטריט: "תשואת החסר תימשך"

שיא משכנתאות בדצמבר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

יותר מ־11 מיליארד שקל: משכנתאות דצמבר שוב בשיא – ואליהן מצטרפות גם ההלוואות לכל מטרה

היקף המשכנתאות החדשות בחודש האחרון לשנת 2025 הוא הגבוה ביותר בשנה החולפת • ההלוואות לכל מטרה הסתכמו ב־791 מיליון שקל בדצמבר – הנתון הגבוה אי־פעם • הלוואות הבולט והבלון גם הן ברף גבוה

צילומים: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מתלבטים באיזה פיקדון לשים את הכסף? אלו הפערים בין הבנקים

הריבית על הפיקדונות בדצמבר בבנקים הגדולים והקטנים נעה בטווח רחב יחסית, בין 3.6% ל-5.5% ● הריבית הממוצעת על הלוואה צרכנית ירדה ל-8.96% - הרמה הנמוכה ביותר שנרשמה מזה שנה וחצי

בארה"ב בטוחים: לישראל יש יד בהיחלשות המשטר האיראני

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם:  בוול סטריט ג'ורנל טוענים שהמלחמה עם ישראל היא אחת הסיבות העיקריות לחולשה של המשטר האיראני, הצצה לנשק שצה"ל תפס אחרי ה-7 באוקטובר וההחלטה הפרו-ישראלית של אגודת ההיסטוריה האמריקאית • כותרות העיתונים בעולם

רונאל פישר / צילום: רפי קוץ

הפרשה הגיעה לסיום אחרי עשור: ביהמ"ש גזר 9 חודשי עבודות שירות על רונאל פישר

עשור לאחר שהתפוצצה - סדרת הפרשות שחשפה רשת של קשרים אסורים בין המשטרה לשוק הפרטי הגיעה להכרעה ● הפרקליטות דרשה 18 חודשי מאסר בגין עבירות שוחד ושיבוש, ואילו ההגנה ביקשה להסתפק בעבודות שירות בשל "מחדלי חקירה חמורים" ● ביהמ"ש קבע כי לאור הפעולות הפסולות והכשלים של מח"ש, עומדת לפישר "הגנה מן הצדק" המצדיקה לחרוג לקולא ממתחם הענישה ההולם

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: מירי שמעונוביץ

ההכנסות ממסים עלו, הגירעון הפתיע לטובה והנתון שמדאיג את האוצר

דוח ביצוע התקציב ל–2025 הציג גירעון נמוך מהתחזית - 4.7% ● בין הסיבות להפתעה: ההכנסות ממסים הסתכמו השנה בכ־520 מיליארד שקל, מעל הצפי המוקדם ● מנגד, יחס החוב-תוצר עדיין אינו חוזר למתווה ירידה

רמי לוי / צילום: יונתן בלום

רמי לוי נדל"ן צפויה להנפיק בת"א לפי שווי של 2.8 מיליארד שקל

רמי לוי נדל"ן תגייס כ-520 מיליון שקל לפי שווי של 2.7-2.8 מיליארד שקל, בהנפקה שצפויה להשלמה בשבוע הקרוב ● בתוך כך, היום נודע גם כי רמי לוי פיננסים הגישה לרשות ני"ע בקשה לרישיון למתן שירותי תשלום - שיאפשר ללוי להקים מעין חשבונות עו"ש דיגיטליים - ובהמשך אף לבקש מבנק ישראל אישור לנהל בנק קטן

המפגינים באיראן מבעירים רחובות / צילום: Reuters

טראמפ מבטל את המו"מ עם איראן ופונה למוחים: "העזרה בדרך"

סטיב וויטקוף נפגש במהלך סוף השבוע עם יורש העצר האיראני רזא פהלווי ● דיווח:  ראש ממשלת בריטניה סטארמר צפוי לקבל הצעה להשתתף במועצת השלום שתוביל את שלב ב' של הפסקת האש בעזה ● יו"ר הפרלמנט הלבנוני נביה ברי אמר הבוקר לעיתון "אל-ג'מהוריה" הלבנוני: "האם מה שישראל עושה מאז שהוכרז הסכם הפסקת האש אינו מלחמה מתמשכת? ● קנצלר גרמניה: המשטר האיראני קרוב לקריסה ● עדכונים שוטפים 

ראש ממשלת יפן סנאה טאקאיצ'י / צילום: ap, Eugene Hoshiko

יפן בדרך לבחירות בזק: הבורסה קופצת, המטבע והאג"ח צונחים

ראש ממשלת יפן שוקלת להכריז על בחירות כבר בחודש הבא, כדי לבצר את שלטונה ● בזמן שהין צולל לשפל, והתשואות מזנקות, מדד הניקיי קפץ ב-3% על רקע הציפיות להמשך המדיניות הכלכלית המרחיבה

מדד הנדל''ן בבורסה מצטמק / צילום: Shutterstock

כבר לא מובילות את הבורסה: מניות הנדל"ן איבדו את מעמדן במדד הדגל של תל אביב

הזינוק במניות הפיננסים הותיר את ענקיות הנדל"ן מאחור, והן מהוות כיום רק 8% ממדד הדגל התל אביבי - מחצית ממשקלן לפני ארבע שנים ● מניות הבנקים והביטוח כבר מהוות 38% ממדד ת"א-35, ושתי מניות ביטחוניות תפסו 10% ● האם זה הופך את השוק המקומי לדפנסיבי פחות?

מנכ''ל אורמת טכנולוגיות, דורון בלשר / צילום: ניר סלקמן

מנוע צמיחה חדש לאורמת: חשמל לחוות שרתים במאות מיליוני דולרים

החברה חתמה על חוזה למכירת חשמל ל-20 שנה עם Switch מתחום הדאטה סנטרים, המוערך ב-200 מיליון דולר ● המנכ"ל: שוק הדאטה סנטרים שמוקמים הוא עצום והעלייה בביקוש לחשמל בארה"ב מאוד גבוהה

דיירי הבניין עדיין מפונים. המבנה המדובר בת''א / צילום: אנגל אינווסט

בזכות טיל איראני: כך נעלמו ההתנגדויות לפרויקט תמ"א

פרויקט תמ"א בשכונת כוכב הצפון בתל אביב נתקע במשך שנים בשל התנגדות של שלושה דיירים ● פגיעת טיל סמוכה במהלך המלחמה הובילה לפינוי הבניין בעקבות נזק מההדף, וכעת להסרת ההתנגדויות ולקיצור לוחות הזמנים בכחצי שנה

דורון ארד ורמי יהודיחה / צילום: עדי אורני, מירית הוד

LEAD הופך לקבוצה: דורון ארד יכהן כמנכ"ל משרד הפרסום

משרד הפרסום LEAD מתרחב לקבוצה הכוללת גם סוכנות דיגיטל, ויחידות סושיאל ואסטרטגיה ● המייסד רמי יהודיחה מפנה את כיסא המנכ"ל למשנה שלו דורון ארד, ויעבור לנהל את הקבוצה שכיום יושבת על תקציבים בהיקף של 200 מיליון שקל

מאיה אבירן / צילום: תמונה פרטית

מאיה אבירן רכשה את מלוא הבעלות על חברת ההשמה "עמדה"

מאיה אבירן רכשה את מלוא הבעלות על חברת השמת הבכירים והנציגה של Korn Ferry בארץ ● בהשקעה של כ-80 מיליון שקל: פארק האגמים של נשר יוצא לדרך ● פאפאיה מציינת שבע שנים להקמתה ● וגם: מינויים חדשים בבייבי סטאר ובסטארט-אפ Skywatch & VOOM ● אירועים ומינויים

רה''מ בנימין נתניהו והשר איתמר בן גביר / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

ראשי הקואליציה חתמו: לא לציית לפסיקת בג"ץ

לקראת משבר חוקתי היסטורי: ראשי הקואליציה חתמו על הצהרה חריגה, שבה קראו שלא לכבד את פסיקת בג"ץ אם יחליט להדיח את איתמר בן גביר מתפקידו כשר לביטחון לאומי ● ראשי הקואליציה כינו את בהרב-מיארה "היועמ"שית המודחת", והודיעו: "לא ניתן יד לכפות הדחת שר, רק העם יבחר את השלטון"