גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בזמן שישנתם: ההוסטלים הפכו לטרנד לוהט בקרב התיירים והיזמים

יזמים ישראלים כבר מבינים את פוטנציאל פתרונות הלינה המוזלים, והם אפילו מרחיבים את פעילותם בענף בחו"ל ● האם בקרוב מחיר הלינה בישראל יתקרב יותר למחיר הטיסה לארץ?

המחסור בפתרונות לינה מוזלים בישראל צפוי להצטמצם עם פתיחה של מספר הוסטלים. גם יזמים ישראלים כבר מבינים את פוטנציאל פתרונות הלינה המוזלים, והם מרחיבים את פעילותם בענף בחו"ל. האם מחיר הלינה בישראל ישתווה בקרוב או יתקרב יותר למחיר הטיסה לארץ מאירופה? כיום המצב במקרים רבים גובל באבסורד - תיירים שמגיעים לישראל בטיסות לואו קוסט שעליהן שילמו כמה עשרות אירו, נתקלים ביוקר המחירים הכאוב בארץ, כשעל כל לילה הם משלמים מחיר כפול ומכופל יחסית למחיר הטיסה.

פתרון לינה מוזל בדמות הוסטלים כבר אינו נחלת התרמילאים בלבד, וגם תיירים מסגמנטים אחרים, כולל משפחות, כבר הבינו שאת ההוצאה הכספית של החופשה אפשר להשקיע בתוכן שלה.

לצד חברות מקומיות דוגמת "אברהם הוסטל", גם רשתות בינלאומיות זיהו את הפוטנציאל בישראל, וכעת כוונותיהן מבשילות למעשים. בין היתר, ב-2020 תפתח רשת סלינה, שפעילה בעיקר בדרום אמריקה, סניף בישראל, באזור הכנרת. מבחינת סלינה, לא מדובר בהוסטל אלא בפתרון אירוח. סלינה כנרת, שייפתח בשנה הקרובה, הוא כפר נופש שיוקם ב"מגדל" שבחוף הכנרת. כפר הנופש ישתרע על שטח של 6,000 מ"ר ויכלול 82 חדרים, 18 אוהלי גלמפינג (משודרגים), בריכה, שטח להופעות, חלל עבודה משותף ועוד. השאיפה של סלינה היא לפנות לקהל הצעיר דרך מחירים שיאפשרו להם לנפוש בכנרת.

סלינה/ צילום הדמיה: Swissa Architects

סלינה שוכרת את נכסיה בישראל דרך קבוצת אמפא נדל"ן. לפני כחצי שנה הודיעה הרשת כי תפתח סניף ברחוב יפת בתל-אביב (הבית הסקוטי), אולם זה ייפתח בעוד מספר שנים. בפברואר 2020 תפתח סלינה את הסניף הראשון שלה בישראל בשכונת נווה צדק בתל-אביב, בתוך שלושה מבני טמפלרים ששימשו בעבר כמפעל פלדה. גם בסניף הזה יושם דגש על פעילויות לאורחים ולקהילה.

מחירי החדרים המשותפים, שבהם ישוכנו 4 עד 14 מיטות, ינועו בין 30 ל-53 דולר, ומחירי החדרים שיכללו גם לופטים עם מרפסת, ינועו בין 185 ל-420 דולר ללילה. סניפי רשת סלינה פרוסים ב-56 מיקומים באירופה ובאמריקה הלטינית, והיא מכוונת להגיע ל-400 נכסים ול-130 אלף מיטות עד לשנת 2023.

גם קבוצת Meininger הגרמנית, שהכריזה לפני שנה על כניסתה לישראל, בישרה לאחרונה על השלוחה הראשונה שתפתח בארץ. מדובר במלון שייפתח ב-2024 ברחוב לבנדה בדרום תל-אביב. הנכס שמיינינגר תקים בישראל, יחד עם קבוצת משקיעים מקומית, יהיה הסניף הראשון שלה במזרח התיכון, והוא יציג מודל של שימוש מעורב (היברידי), שיאפשר רמות מחיר משתנות.

כוונת הרשת היא לפנות לפלח פתרונות הלינה המוזלים בישראל. בעולמות ההוסטלים מדברים על מלאי של מיטות ולא חדרים - מיינינגר תציע 800 מיטות בתשע מתוך 28 הקומות שבהן ייבנה המלון הראשון שלה בישראל. שאר הקומות יכללו 210 חדרים.

דגש על הפעילות בחללים הציבוריים

הייחוד של ההוסטלים אינו נעצר במחיר, שאמור לשקף עלות נמוכה משמעותית יחסית למחירי בתי המלון, אלא הוא שם דגש על הפעילות בחללים הציבוריים, לרבות מטבח משותף ומקומות מפגש רוויי תוכן ופעילויות. מיינינגר מפעילה 29 מלונות היברידיים, הכוללים כ-4,500 חדרים ו-16 אלף מיטות, ב-17 ערים באירופה.

סנונית נוספת מחו"ל שהודיעה על כניסתה לישראל לאחרונה, היא רשת Easy hotel, שפועלת במודל לואו קוסט ששאול מעולמות התעופה, וממודל שמיישמת חברת איזי ג'ט, שנמצאת בבעלותה של אותה קבוצה, Easy group. לא מדובר בהוסטל, אלא במלון שבו משלמים מחיר בסיס שיתחיל בכ-300 שקל ללילה עבור חדר שבו יהיו מיטה, מקלחת ומקרר, אבל משלמים בנפרד לניקיון החדר, להחלפת מגבות, לפתיחת ערוצי טלוויזיה וכדומה. הרשת מתעתדת לפתוח בתל-אביב שלושה בתי מלון ובהם 700 חדרים, עד לשנת 2022.

בימים אלה שוהים בישראל נציגי רשתות התיירות והמלונאות הבינלאומיות. זאת, במסגרת כנס שעורך משרד התיירות בנושא השקעות בבתי מלון בישראל. משרד התיירות קובע מנגנון של מענקים, בגובה של 33% מההשקעה, ליזמים המקימים מתקני לינה מוזלים. שלוש בקשות להסבות מבנים להוסטלים, הכוללים כ-550 מיטות, צפויות לקבל בקרוב מענק של כ-8 מיליון שקל. בתל-אביב המענק מוגבל ל-10% - כך, חמישה הוסטלים שהגישו בקשות למענק יצרפו לעיר עוד 920 מיטות, והם יקבלו מענק כולל של 5.6 מיליון שקל.

מכוונים ל"דור הנוודים": בבוקר במסלול ובערב עם הלפטופ

הרשת הישראלית המזוהה ביותר עם תחום ההוסטלים היא אברהם הוסטל, המונה כיום שלושה סניפים: בתל-אביב, בירושלים ובנצרת. לקראת פסח, באפריל 2020, הרשת תפתח את הסניף הראשון שלה באילת, כשאת הסניפים הבאים היא מתכוונת לפתוח בים המלח, סניף נוסף בירושלים - וכפי שנודע ל"גלובס", החברה מחפשת לוקיישן לפתיחה של סניף ביפו.

בחודש מרץ השנה השקיעה קרן ברידג'ס ישראל 25 מיליון שקל באברהם הוסטל, בין היתר כדי לאפשר לה להתפתח לחו"ל. החזון של גל מור, שותף מייסד ומנהל הפיתוח האסטרטגי של הקבוצה, הוא לפתוח סניפים במדינות השכנות, אולם עד שהמזרח התיכון יאפשר חזון אופטימי כזה, הרשת מציעה סיורים למדינות השכנות, מצרים וירדן.

ברוח כתבה שפורסמה השבוע ב"גלובס" באשר לאפיקי הכנסה שסוכני הנסיעות מחפשים מעבר למכירת טיסות וחבילות נופש שהרווחיות בהם נשחקה - גם ברשת ההוסטלים, כך לדברי מור, פעילות הסיורים ב"אברהם טורס" שבבעלות אברהם הוסטל הפכה להיות מקור הכנסה עיקרי, יותר מאשר סגמנט הלינה. הסיורים פועלים מכל סניפי אברהם הוסטל, ומאילת היא מוציאה סיורים לירדן ולמצרים.

לדברי מור, "אם נזכה לפריצת דרך מדינית במזרח התיכון, נשקול לפתוח סניפים במדינות השכנות, ואם לא, הכיוון יהיה לפתוח סניפים באירופה".

גישה דומה מציג יריב פישר, מנכ"ל flyeast (מקבוצת אופקים) המציעה טיסות וטיולים למזרח הרחוק. החברה נכנסת לתחום המלונאות עם רשת הוסטלים בשם ZULA. סנונית ראשונה היא פתחה לאחרונה במרכז מנילה בפיליפינים, בניהול ובבעלות החברה ובהשקה של 1.3 מיליון דולר. מדובר בהוסטל המשתרע על פני 8 קומות והמונה 107 מיטות בטווח מחיר של 15-20 דולר ללילה ו-7 חדרים שמחירם נע בין 50 ל-70 דולר. עוד כולל המתחם מסעדה (ישראלית, אלא מה) וחלל עבודה שמיועד לאורחים שפישר מכנה "דור הנוודים". זהו סגמנט שהולך וצומח בענף התיירות - מטיילים עצמאיים שמטיילים ומשלבים עבודה - בבוקר במסלול ובערב עם הלפטופ. סניף שני של ZULA ייפתח בקרוב בסבו בפיליפינים.

פישר התייחס לאפיק ההכנסה הנוסף עבור החברה, שפועלת מאז 2003. לדבריו, "עוד לפני 11-12 שנים הבנו שלא נוכל להתבסס רק על מכירה של כרטיסי טיסה. התחלנו עם אוטובוסים לירדן ובמקביל לפתח מוצרים שלנו במזרח. אנחנו מייצגים חברות תעופה מהמפרץ, וכשהן עברו למודל נטו (כלומר ללא עמלות לסוכני הנסיעות), הבנו שצריך להרחיב את המודל. הכוונה היא למכור חוויה ולהיות מעורב בשלבי הטיול עם מוצר שמותאם לצרכים המשתנים של התייר, שכיום כבר לא מתכנן מה הוא עושה בשבועיים הקרובים אלא ביומיים הבאים בטיול".

איתי לוי, בעלי קבוצת "אופקים" ושותף ב-flyeast, סיפר כי התוכנית של הרשת היא לגדול לפריסה של 11 הוסטלים במזרח בתקופה של חמש שנים. אחרי הפיליפינים התוכנית היא לפתוח סניפים בהודו, ביפן, בוייטנאם, בסרי לנקה ובבורמה. ויש גם תוכניות לישראל - החברה בוחנת לייבא את הקונספט של ZULA לסניפים בחיפה ובאזור הכנרת. יש למה לצפות.

עוד כתבות

המגדלים בכיכר המדינה. / צילום: מאיה לוין

כיכר המדינה: לא נוספו זכויות בנייה, אך הדיירים ישלמו היטל השבחה

שופט בית המשפט לעניינים מינהליים פסק כי תוכנית ביטול מנהרת כיכר המדינה בת"א, שלא הוסיפה זכויות משמעותיות, העלתה את שווי הקרקע בכיכר, ובעליה ייאלצו לשלם היטל השבחה

אורמת טכנולוגיות / צילום: איל יצהר

מאסון טבע לחוזי ענק: האנליסטים היו פסימיים, אבל המניה הזו הפכה לכוכבת

בשנת 2018 התפרצות הר געש איימה על אחת מתחנות הכוח המרכזיות של אורמת ● אבל אז היא קדחה בבזלת, הפכה את האסון למנוע צמיחה ונכנסה בגדול לשוק הדאטה סנטרים ● כעת, עם שני חוזי ענק בשבוע ותשואה של 75% בשנה, עולה השאלה האם היא מצדיקה את המחיר? ● ניתוח חברה, מדור חדש

פורום דאבוס / צילום: Reuters, Denis Balibouse

הדנים מחרימים, טראמפ צפוי לנאום: פורום דאבוס ייפתח הערב

הערב יתקיים קונצרט חגיגי לפתיחת הדיונים, ומחר יחלו האירועים עצמם, כאשר על כולם מאפיל אירוע אחד – הנאום ביום רביעי של דונלד טראמפ ● נשיא ארה"ב מגיע לכינוס לאחר שהטיל מכסים חדשים על שמונה מדינות אירופיות בעקבות תמיכתן בדנמרק בנושא גרינלנד

חניה בכחול־לבן / צילום: עינת לברון

קיבלתם דוח חניה ממצלמה? כל מה שצריך לדעת על הפסיקה שמשנה את הכללים

פסק דין חדש קבע כי לעיריות אין סמכות להשתמש במצלמות LPR אוטומטיות לאכיפת חניה בכחול־לבן, בשל הפגיעה בפרטיות והיעדר הסמכה בחוק ● כעת, כשרשויות מקומיות כבר עוצרות את האכיפה ומבטלות מכרזים, עולה השאלה: האם ביטול המוני של קנסות בדרך?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

ירידות חדות בוול סטריט; מדד הפחד מזנק בכ-30%, אינטל לא עוצרת

וול סטריט מגיבה לאיומי המכסים החדשים של טראמפ: נאסד"ק יורד ב-1.4% ● אנבידיה מאבדת כ-150 מיליארד דולר בשווי שוק ● הדולר יורד בחדות מול האירו ותשואות האג"ח מזנקות לשיא של כ-4 חודשים ●  תשואת האג"ח של יפן ל-40 שנה חצתה לראשונה את רף ה-4% לאחר ההכרזה על בחירות בזק ● מה צפוי בדוחות נטפליקס שיפורסמו הלילה

מירה מוראטי / צילום: ap, Barbara Ortutey

גל העזיבות מסטארט־אפ הבינה המלאכותית של מירה מוראטי; בכירים חוזרים ל־OpenAI

כ-5% מעובדי Thinking Machines Lab, שהקימה סמנכ"לית הטכנולוגיה לשעבר של OpenAI, הודיעו על עזיבה ● לפי דיווח של דה אינפורמיישן, החברה שואפת להשלים סבב גיוס לפי שווי של כ־50 מיליארד דולר, אך העזיבות עשויות להקשות על מימושו

סטארט־אפים שגייסו באופוריה של תחילת העשור, שילמו את המחיר ב־2025 / איור: גיל ג'יבלי

בקיזוז וויז: אלה התשואות האמיתיות של ההייטק הישראלי

מחקר של IVC ולאומיטק מגלה כי לצד סכומי העתק בהם נמכרו חברות סייבר כמו וויז, חברות שנחשבו למבטיחות בעבר נמכרו השנה במכירת חיסול ● זאת לאחר שהן לא הצליחו לצמוח במהירות ולהשיג תשואה מבוקשת לבעלי המניות ●​ עלייה נרשמה בהיקף האקזיטים הכולל

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' חותם על צו שמרחיב את מכסות יבוא הגבינות הקשות / צילום: דוברות שר האוצר

סמוטריץ' חתם: מכסות יבוא הגבינות הקשות יורחבו בכ-70%

עפ"י הודעת האוצר, מוצרי החלב בישראל יקרים בכ-50% מהממוצע במדינות ה-OECD, כאשר מחירי הגבינות הקשות מגיעים אף לפי שניים מהממוצע ● הגדלת מכסות היבוא הפטורות ממכס נועדה להגביר את התחרות ולהוריד את מחירי הגבינות ● סמוטריץ': "עד היום הגבילו את הכמות של היבוא והכריחו את כולנו לשלם יקר. עכשיו זה נגמר"

רווחים כלואים / אילוסטרציה: גלובס

פי שניים מהתחזיות: רפורמת הרווחים הכלואים הניבה הכנסות שיא ב־2025

על פי הערכות של בכירים ברשות המסים, ההכנסות מרווחים צבורים צפויות להסתכם בשנת 2025 בעד 20 מיליארד שקל ● מדובר בגבייה כפולה מגביית מס ממוצעת בגין חלוקת דיבידנדים בשנה רגילה ● בינואר אשתקד רפורמת הרווחים הכלואים נכנסה לתוקף ואילצה בעלי חברות רבים לחלק עד סוף השנה 5% דיבידנד על רווח שנצבר או לשלם קנס בגובה 2%

צוות Deep33 / צילום: אוהד קב

100 מיליון דולר: גיוס ראשון לקרן הדיפ-טק הישראלית אמריקאית

קרן ההון סיכון Deep33 Ventures השלימה סגירה ראשונה של 100 מיליון דולר, ולפי חברי הקרן צפויה להגיע ליעד של 150 מיליון ברבעון הראשון של 2026 ● הקרן, שהוקמה לאחרונה בישראל ובארה"ב, תפעל ותתמקד בטכנולוגיות שמוגדרות קריטיות לתשתיות

ענף האופנה העמיק מבצעים, והמכירות עלו / אילוסטרציה: איל יצהר

אחרי המהלך של סמוטריץ': ענף האופנה העמיק מבצעים, והמכירות עלו

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● נתוני הפניקס גמא מצביעים על עליות ברוב הענפים - באופנה נרשמו מבצעים אגרסיביים במיוחד

סנאה טאקאיצ'י, ראשת ממשלת יפן / צילום: ap, Eugene Hoshiko

תשואות האג"ח ביפן בשיא של כ-20 שנה ושרת האוצר מנסה להרגיע את המשקיעים

התשואה על אג״ח ממשלת יפן ל־40 שנה זינקה לשיא היסטורי, על רקע החשש שבחירות הבזק שזימנה ראש הממשלה יובילו להרחבה פיסקלית שתכביד על מצבה הפיננסי הרעוע גם כך של המדינה ● שרת האוצר: הממשלה מקפידה לשים דגש רב על קיימות פיסקלית בכל צעד שהיא נוקטת

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בורסת ת"א ננעלה בירידות בעקבות ההסלמה במלחמה הסחר העולמית

מדד ת"א 35 ירד בכ-0.5%, מדד ת"א 90 איבד 1.5% ● הדולר התחזק מול השקל בניגוד למגמה בעולם ● טופ גאם זינקה לאחר שדווח שתרכוש ב-30 מיליון דולר חברה אמריקאית בתחום, מנורה, הפניקס ומור מימשו בה אופציות ב-18 מיליון דולר ● משק אנרגיה זינקה בעקבות השקעה של הפניקס בה

בורסת תל אביב / צילום: איל יצהר

הבורסה בתל אביב ננעלה באדום; מניות הבנייה נפלו, הביטחוניות זינקו במעל 3%

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3% ● נקסט ויז'ן זינקה במעל 7%, לאחר שהודיעה כי קיבלה הזמנה של כ-60 מיליון דולר ● דלק ישראל בדרך להשתלט על הוט מובייל ● מנכ"לית הולמס פלייס תרכוש ממור מניות ב-51 מיליון שקל ● ניגוד עניינים? טראמפ רכש אג"ח של נטפליקס ווורנר ברדרס ● ה"מופלאה" שתזנק ב-30% ועוד שתיים: בכירי האנליסטים ממליצים על שלוש מניות ● היום לא יתקיים מסחר בוול סטריט בשל "יום מרטין לותר קינג"

טראמפ מחזיר את מלחמת הסחר / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

הוועידה בדאבוס יוצאת לדרך, וכולם מדברים על נושא אחד - השליטה בגרינלנד

דונלד טראמפ מזהה "הזדמנות היסטורית" לרכוש את גרינלנד, כאשר אירופה תלויה באנרגיה אמריקאית ובמטריית ההגנה שלה ● האם אירופה תגיב בחריפות, וכיצד ההתחממות הגלובלית קשורה לנחישות של ארה"ב ● אלה השאלות המרכזיות

הטבות מס / איור: Shutterstock

כמה שווה הטבת המס על קרנות ההשתלמות?

עפ"י פרק הטבות המס בדוח הכנסות המדינה ממסים שפרסם האוצר, הטבות המס לשנה החולפת עמדו על כ-94 מיליארד שקל ● הטבת המס הגדולה ביותר היא לפנסיה, השנייה היא נקודות הזיכוי להורים והשלישית בגודלה הייתה לקרנות ההשתלמות ● בדוח צוין כי היקף הטבות המס בישראל אינו חריג בהשוואה בינלאומית, אך יש הצדקה לצמצם את חלקן

פטריק דרהי, בעלי הוט מובייל, ואבי לוי, יו''ר דלק ישראל / צילום: Studio Alterego, יח''צ

ההצעה הנמוכה שזכתה והקשר למועדון הלקוחות: הוט מובייל בדרך לידי דלק ישראל

הקבוצה שבשליטת להב אל.אר מסתמנת כמנצחת במרוץ לרכישת חברת הסלולר שמחזיקה בכ-15% מהשוק ● בכך היא עוקפת את פלאפון, חרף הצעה הנמוכה ב-400 מיליון שקל ● מה השיקולים שהכריעו, ולמה בדלק ישראל הצליחו היכן שנכשלו בפעמיים הקודמות?

מדד ת''א שובר שיא חדש / צילום: Shutterstock

הנקודה ה־4,000: מדדי ת"א חוצים רף היסטורי. האם זו בשורה טובה?

בתוך ימים מדד ת"א 125 וגם מדד ת"א 90 שברו שיא עגול חדש כשהגיעו ל־4,000 נקודות, וגם מדד ת"א 35 נמצא במרחק נגיעה מהשיא הזה ● ההיסטוריה מלמדת שהזמן שלוקח לחצות 1,000 נקודות הולך ומתקצר עם השנים, אבל בדרך לשם על המשקיעים לחצות רף פסיכולוגי ולעתים גם משבר

עמית גל / צילום: שלומי יוסף

הנתונים שחושפים: הקנסות של רשות שוק ההון זינקו בשנה פי 3.5

בשנת 2025 סכום הקנסות עמד על כ־11 מיליון שקל, לעומת 3 מיליון ב־2024 ● רוב הסכום הוטל על סוכני ביטוח וחברות אשראי ופיננסים, שפעלו ללא רישיון

סם סמית' (רקסהאם) חוגג לאחר שהבקיע גול מול קבוצת צ'רלטון אתלטיק / צילום: ap, Jon Super

התייקרות חבילות הספורט של צ'רלטון מגיעה גם ל-yes

yes מצטרפת להוט ולפרטנר שהעלו אף הן את מחירי חבילות הספורט של צ'רלטון, וגובה את הסכום הגבוה ביותר לחבילה זו – כ-100 שקל בחודש