גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מניה יכולה ליפול ביום, אבל להתאושש לוקח יותר זמן. הסיפור שלנו מאוד חזק, ומשקיעי טווח ארוך מאמינים בחברה"

ירון רבקאי, שיפרוש בסוף השנה מתפקיד מנכ"ל רדקום, ומי שיחליף אותו - אייל הררי, שמכהן כיום כ-COO, מספרים על השנה הלא פשוטה שחוותה ספקית הפתרונות לניטור רשתות תקשורת, על הלקוחה החדשה, מיהן החברות שלא יעבדו איתן, ובמה ישקיעו את הכסף שבקופה בדרך לפריצה המיוחלת

ירון רבקאי, מנכ"ל רדקום הפורש, ואייל הררי, שיחליפו בסוף השנה  / צילום: איל יצהר, גלובס
ירון רבקאי, מנכ"ל רדקום הפורש, ואייל הררי, שיחליפו בסוף השנה / צילום: איל יצהר, גלובס

עם פרסום דוחות הרבעון השלישי של חברת רדקום, החברה הודיעה על שינויים בתפקיד המנכ"ל: ירון רבקאי יפרוש בסוף השנה אחרי ארבע שנים ויצטרף לדירקטוריון, ומי שיחליף אותו הוא אייל הררי, חבר הנהלה ותיק ברדקום שמכהן כיום כ-COO. אם התוכניות של רדקום יצליחו כמתוכנן, נראה שהררי יוביל את החברה בזמן שהיא תקטוף את פירות ההשקעה שביצעה החברה בשנים האחרונות, במעבר לווירטואליזציה ובפנייה ללקוחות הגדולים ביותר בשוק הטלקום. אם שואלים את רבקאי והררי, לחברה עוד יש הרבה לאן לצמוח, והשניים אופטימיים שכך יקרה.

רדקום, מקבוצת רד של האחים זיסאפל, מספקת פתרונות לניטור ותובנות על רשתות התקשורת, והיא נסחרת בשווי 136 מיליון דולר בנאסד"ק.

התקופה האחרונה של רבקאי בתפקיד לא הייתה פשוטה. בספטמבר 2018, מניית רדקום נפלה ביום אחד ב-29%, לאחר שהמשקיעים העריכו שסופת טייפון בפיליפינים תפגע בלקוח בולט. זה לא קרה, אך רדקום, שביקשה להיות שקופה מול המשקיעים, ערכה שיחת ועידה בה דיבר רבקאי על האטה בשוק ה-NFV - network functions virtualization, פתרונות מבוססי תוכנה, שוק שרדקום סימנה כמנוע צמיחה.

מה קורה היום בשוק ה-NFV? "מה שאפיין חלק מהאיטיות בשוק, היום מסביר חלק מהתעוררות שלו", אומר רבקאי. "הסיבה לאיטיות לפני שנה הייתה שהרבה חברות התחילו במיזמי NFV, התקדמו טיפה, אבל לא ברמה מסיבית של כניסה לרשתות. סיבה אחת לכך היא שזה מסובך - ל-AT&T (לקוח גדול של רדקום, ש'ח'ו') היה את החוזק הפיננסי וחוזק נפשי של המנהלים, אבל אצל אחרים לעבור לרשת שכולה מבוססת ענן, זה לא פשוט. כמו כל דבר בטכנולוגיה, יש התבגרות והיום זה יותר קל. היום, הלקוח הגדול שלנו בפיליפינים מעביר את הרשת שלו ל-NFV; אם היית שואלת אותי לפני שנתיים, הייתי מעריך שהוא לא יכול.

"סיבה שנייה לעיכובים הייתה ה-5G (הדור החמישי בסלולר): התחיל מרוץ בארה"ב ובכמה מקומות במזרח ופריסות ראשונות, וזה הכניס את העולם לתזזית כשחברות החליטו לרכז מאמצים בתחום הזה", מוסיף רבקאי. "איפה החיבור? 5G זה רק על תשתית וירטואלית. אז חברות נתקעו כי לא בנו תשתית וזה גרם להאטה. היום יש תזוזה ראשונית. אני לא יכול לומר שזה יתורגם ל-20 פרויקטים בשנה הבאה, אבל בהחלט יש תזוזה. צריך לזכור שהאתגר בשוק הטלקום הוא שמחזורי המכירות מאוד ארוכים. היינו מאוד רוצים שדברים יקרו תוך שבועות, אבל לפעמים זה לוקח גם שנים".

אחד המאפיינים הבולטים של רדקום הוא שאף שהיא לא חברת ענק, יש לה לקוחות גדולים מאוד ("טיר 1"), בהם AT&T, גלוב טלקום ו-Rakuten היפנית שהצטרפה ללקוחותיה בשנה האחרונה. רבקאי מספר שזו הייתה אחת המשימות שלו מאז כניסתו לתפקיד: לקחת חברה שכבר המציאה חלק ניכר מהטכנולוגיה ולבנות לה "DNA של פנייה למגה-סקייל" כדי לשרת את הלקוחות הגדולים. לצורך זה עובתה ההנהלה, הורחב המו"פ, הפעילות בארה"ב צמחה, וזאת לדבריו תוך שמירה על הרוח הסטארט-אפיסטית. "זה מה שהוביל לזכייה המטורפת שלנו ב-Rakuten, שהיא האמזון והבוקינג.קום של יפן והמזרח הרחוק", אומר רבקאי.

"עכשיו הם גם יהיו carrier (מפעיל תקשורת). אנחנו רואים שמפעילי התקשורת נמצאים תחת לחץ גדול. אנחנו כצרכנים משלמים פחות וזה משפיע על התוצאות. והנה באה Rakuten ובונה מכלום רשת אחרת, משהו שהרבה זמן לא ראינו. הכל בצורה אוטומטית וכדי להיכנס כמפעיל אסטרטגי ביפן ובעוד מדינות. הם יכולים להפוך למפעיל as a service. הם מנהלים את הרשת, ואנחנו יודעים כל מה שנעשה ברשת ובונים את חוויית המשתמש; את כל ההחלטות איך לנהל את הרשת הם מבצעים עם המערכת שלנו. זה מקום מאוד מרגש להיות בו, בחזית הטכנולוגיה".

"רוצים את התלות הזאת בכמה לקוחות גדולים"

בכל זאת, יש לכם תלות בלקוחות גדולים - ב-2018, כ-80% מהכנסותיכם הגיעו משני לקוחות.

"התשובה היא כן, ואנחנו רוצים את התלות הזאת. אם יהיו לנו עשרה פרויקטים של מיליון דולר בשנה, זה יכניס לנו 10 מיליון דולר. אם יהיו לנו 4 פרויקטים של 15 מיליון דולר זה כבר 60 מיליון דולר. זאת המתמטיקה. נכון שככה החברה תלויה רק ב-4 לקוחות, אבל הסקייל זה מה שמכלכל את כולנו. חברות מצליחות בתחום שלנו מתמקדות בטיר 1. חברות של פחות ממיליון מנויים אפילו לא פונות אלינו, ואם כן פונות - אנחנו לפעמים מוותרים עליהן".

מה עם חברות סלולר ישראליות?

"יש לנו פעילות קטנה איתן. לחברות הישראליות אנחנו לא אומרים 'לא' אפילו שהן לא טיר 1 עולמי. מצד אחד, כולנו ישראלים ומכירים את המנהלים ויש פה עובדים ברדקום שהיו בשדרות הניהול הטכנולוגי של החברות הישראליות, וזה מייצר קשר לא אמצעי. מצד שני, רואים שמאוד קשה להן להשקיע בתשתיות. אז משתפים פעולה, אבל עד היום זה לא היתרגם למשהו שהוא 'וואו'.

"כל ישראלי מבין שהמחיר שאנחנו משלמים הוא מצחיק. חשבון הטלפון המשפחתי שלי הוא 30 שקל לחודש, לעומת AT&T שבה המחירים ירדו ל-40 דולר למנוי. זה טווח מחירים שאני לא רואה איך חברות יכולות להתקיים בו בכבוד, מה גם שאין מספיק מנויים בארץ. בסופו של דבר זה לא בר-קיימא, ויהיה מעניין לעקוב איך העולם פורס תשתיות 5G כשאנחנו בישראל נתעכב - זה יהיה המבחן שאולי יוביל להתערבות רגולטורית אחרת".

למרות הלקוחות המרשימים, רדקום לא רווחית. מתי צפוי רווח?

"אנחנו מגבשים כרגע את התוכנית לשנה הבאה, והחשיבה היא להשקיע הרבה חזרה בחברה. המודל שלי הוא שבהכנסות של מעל 50 מיליון דולר עוברים לרווח. זה יכול לקרות גם ב-45 מיליון. מגיעים לנקודה שיש מספיק פרויקטים עם הכנסות חוזרות, כמו Rakuten. זה מודל דומה ל-SaaS (תוכנה כשירות)".

"הדור החמישי - נקודת מבחן אבל גם הזדמנות"

דיברתם בעבר על רכישות. זה עוד רלוונטי?

"כן. יש לנו 68 מיליון דולר בקופה, חלק מזה משום שלקוחות טיר 1 רוצים לראות מאזן חזק, אבל הרעיון הוא גם להשתמש בחלק מהמזומנים להאיץ דברים שאנחנו עובדים עליהם לקראת 5G ומעבר. אנחנו מסתכלים על אפשרויות, וזה יכול לקרות".

המניה עוד לא חזרה לרמות של לפני הנפילה של השנה שעברה.

"היא מתאוששת. מניה יכולה ליפול ביום, אבל להתאושש לוקח יותר זמן. בסוף, הסיפור שלנו מאוד חזק ואנחנו רואים שמשקיעי טווח ארוך מאמינים בחברה. אנחנו נקפיד לנהל את החברה, והמניה בסוף תשקף את המסע הזה. על-פני הרבה שנים, רדקום היא חברה שמכפילה את עצמה, ואייל ייקח את החברה וינסה להכפיל שוב. אבל כדאי לזכור שמתישהו גם יהיה רבעון לא טוב - אי אפשר שכל הרבעונים יהיו טובים".

לפי מה שאתה מתאר, אתה בעצם פורש לפני הפריצה, ומי שייהנה מהפירות הוא אייל הררי שמחליף אותך.

"היום החברה מאוד יציבה - מרבעונים עם הכנסות ממוצעות של 4.5 מיליון דולר ב-2015, היום הקצב השנתי שלנו לפי התחזיות הוא של 33-34 מיליון דולר, ואנו צופים גידול בשנה הבאה. זה הזמן להעביר לאייל, שעבד איתי בצמידות, והוא יריץ את החברה הלאה כשאני אמשיך לתרום לה".

הררי: "בנינו פה תשתית וטכנולוגיה ייחודית. אנחנו רואים את היתרון הטכנולוגי שלנו ככזה, כשברגע שהדברים יקרו - הם יקרו בקצב מהיר. הדור החמישי היא נקודת מבחן לרדקום, וגם ההזדמנות שלה. לפני 4-5 שנים היינו השחקן הראשון בשוק עם הווירטואליזציה, וגם היום אנחנו לא יושבים ומחכים אלא חושבים איך להמציא מחדש את השוק שלנו, ולכן משקיעים חזק בטכנולוגיה. אני אופטימי מטבעי ומאמין שיש לנו הרבה לאן לצמוח - יש לי חלומות גדולים ובאתי לממש אותם". 

עוד כתבות

המתקפה הישראלית ברפיח העירה את יצרני הפייקים בעולם

העולם דרוך לקראת פעולה צבאית רחבה ברפיח, והפייקים מופצים בהתאם ● המשרוקית של גלובס

שלמה פילבר / צילום: יוסי זמיר

עורך דינו של נתניהו החל לייצג את עד המדינה פילבר בשימוע; הפרקליטות: "ניגוד עניינים"

עו"ד עמית חדד, המיצג את נתניהו בתיק 1000, הודיע לצוות התביעה כי הוא ייצג את עד המדינה שלמה פילבר בשימוע ● בתגובה הודיע צוות התביעה כי לעמדתם מדובר ב"ניגוד עניינים מובהק, העומד בניגוד גמור לכללי האתיקה המחייבים של לשכת עורכי הדין" ● חדד דחה את הטענה: "עדותו הסתיימה לפני שנתיים, אין לו השפעה על ההליך והאינטרסים שלו ושל פילבר אינם מנוגדים"

בענף הבנייה נרשמת מצוקת עובדים ניכרת / צילום: Shutterstock

הביקוש לעובדים ממשיך לעלות, אך רק למשרות במיומנות נמוכה

שיעור התעסוקה על פי נתוני הלמ"ס המשיך לעלות בחודש החולף ● על פי הנתונים בניכוי העונתיות לחודש אפריל, ישנם 137 אלף משרות פנויות - לעומת 134 אלף בחודש מרץ ● יחד עם זאת, בענף הבנייה נרשמת מצוקת עובדים ניכרת

כרים חאן, התובע הראשי בבית הדין הפלילי הבין-לאומי / צילום: AP-Mary Altaffer, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המסר המסוכן של האג: אין הבדל בין מנהיג טרור למנהיג דמוקרטי

כרים חאן, התובע הכללי של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, התייצב בפני המצלמות והודיע לראשונה בראיון ל-CNN על כוונתו להעמיד לדין את ראשי חמאס מחד ואת נתניהו וגלנט מאידך ● הניסיון ליצור השוואה בין הצדדים הוא מסוכן למעמד הדמוקרטיה

רקפת רוסק עמינח / צילום: רון קדמי

התפקיד החדש של רקפת רוסק עמינח בחברת השבבים הישראלית

רוסק עמינח, מנכ"לית בנק לאומי לשעבר, מונתה ליו"ר סטארט-אפ השבבים היילו לאחר פטירתו של היו"ר הקודם והמשקיע הראשון בחברה, זהר זיסאפל ● במרץ האחרון הרחיבה היילו את סבב הגיוס שלה שהחל ב-2021 לפי שווי של 1.13 מיליארד דולר

מנכ''ל חברת נייס ברק עילם / צילום: שלומי יוסף

המנכ"ל עזב והמניה נפלה: האם זה הזמן להשקיע בנייס?

בתוך יומיים לאחר הודעת הפרישה של המנכ"ל ברק עילם, איבדה מניית הטכנולוגיה הישראלית כ־15% ● האנליסטים הופתעו ובג'פריס הפחיתו את מחיר היעד למניה בכ־18% ● באופנהיימר מזהים הזדמנות השקעה "לאור מובילותה של נייס בענן ו־AI"

אולפני הרצליה / צילום: דוד שי, מתוך ויקיפדיה

אפריקה, תדהר ולוזון זכו בקרקע בהרצליה תמורת כ־142 מיליון שקל

שלוש החברות זכו בשטח של 3.8 דונם שהיה ברשות רמ"י, כחלק מהתוכנית להפיכת אולפני הרצליה למתחם מגורים ● הן היו המציעות היחידות במכרז, והצעתן גבוהה בכ־20 מיליון שקל ממחיר המינימום ● מדובר באותו מתחם שבו הן מקדמות בנייה ל־350 יח"ד

דרור מרמור, גורי נדלר, רות שוורץ, ארז קמיניץ וענאיה בנא, בפאנל בנייה, דיור והתחדשות עירונית כמנוע צמיחה / צילום: תמר מצפי

בנייה עירונית במרכזי יישובים ערביים גדולים כמפתח לצמיחה

בכנס גלובס שוחחו בכירים בפאנל על האתגרים בתכנון ובנייה בחברה הערבית ● עוד נידונה השאלה: האם נכון להמשיך לבנות יישובים מגזריים? המשתתפים הסכימו כי הגיע הזמן לשינוי

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

ההחלטה הפתאומית: פרטים חדשים מאחורי הודעת התובע בהאג

בחודשים האחרונים התקיים שיח דיסקרטי וחריג בין גורמים ישראלים לבין צוותו של תובע בית הדין הבינלאומי הפלילי בהאג, כרים חאן ● בארץ הופתעו מההודעה החריגה והתקדימית של חאן, שהיה אמור להיפגש עם גורמים מקצועיים שיציגו לו כיצד פועלת ישראל בהתאם לדין הבינלאומי במלחמה בעזה

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ / צילום: חיים צח-לע''מ

מחירי הטיסות עולים בחדות ומתדלקים את האינפלציה

מחירי הטיסות עלו באפריל בשיעור דו־ספרתי והכבידו על מדד המחירים לצרכן ● החדשות הרעות: הצפי הוא שהמצב רק יחמיר ● וגם: למה הריבאונד בנתוני הצמיחה מעלה סיבה לדאגה

נשיא איראן, אברהים ראיסי / צילום: ap, Vahid Salemi

איראן דיווחה רשמית: הנשיא ראיסי נהרג בהתרסקות מסוק

מסוקו של הנשיא התרסק אתמול בשעות הצהריים (שעון ישראל) ונותק הקשר עימו ● אחרי מספר דיווחים סותרים, הטלוויזיה הממלכתית באיראן דיווחה כי שברי המסוק אותרו וכי אין סימני חיים במקום, וכעת היא מדווחת רשמית על מותו ● באותו מסוק טס גם שר החוץ האיראני, חוסיין אמיר עבדוללהיאן, שנהרג אף הוא

צעדת ''אחים לנשק'' במחלף שער הגיא / צילום: אביב אטלס

חסימות כבישים ומעצרים עם פתיחת מושב הקיץ של הכנסת: ימי השיבושים חוזרים

המחאה נגד הממשלה הוציאה לפועל שיירות רכבים הנוסעות במהירות איטית מהצפון, מהדרום ומהמרכז ● עימותים בין שוטרים למפגינים שניסו לחסום את כביש 1, 12 מוחים נעצרו ● בין מובילי ההפגנה ישנן משפחות נרצחים וחטופים, והיא צפויה להמשיך בערב למעון ראש הממשלה ברחוב עזה בירושלים

מגדל בין ערים / הדמיה: מילוסלבסקי אדריכלים

מגדל של 100 קומות על גבול ת"א: פרויקט חסר תקדים יוצא מהקפאה

הוועדה המקומית לתכנון ובנייה ת"א תביא לאישור מהלך שיאפשר להקים את הפרויקט גם ללא השלמת גשר סמוך - שהיה עד כה תנאי לבנייה ● המטרה: לאפשר את שחרור המכרז לפרסום

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

הפתיעה אפילו את עצמה: דוחות טובים לוויקס


מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם • וויקס עקפה את הציפיות הן בהכנסות והן ברווח; מעדכנת את התחזיות כלפי מעלה • מדור חדש

מבצעי האשראי שמציפים את שוק הדיור/ צילומים: דרור מרמור, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חברות יפשטו רגל ומה יקרה למחירי הדירות: התחזית של כלכלני S&P מעלות

איך משפיעים מבצעי ה־80/20 על התזרים של חברות הנדל"ן למגורים, ועד כמה ההתחדשות העירונית משמעותית ● רגע לפני עונת הדוחות, כלכלני S&P מעלות בחנו את הנושאים הבוערים בשוק

צוות חיפוש אחר נשיא איראן, איברהים ראיסי / צילום: ap, Azin Haghighi

המעורבות הטורקית בחיפוש המסוק האבוד וההשפעה על ישראל

התרסקות המסוק האיראני שהובילה למותו של נשיא איראן איברהים ראיסי, עשוי להצביע על בשורה מדאיגה עבור ישראל: מכירת טכנולוגיות צבאיות טורקיות לאיראן

נשיא איראן, איברהים ראיסי / צילום: ap, Vahid Salemi

קיצוני אפילו במונחים של איראן וכזה ששלח אלפים למותם. הכירו את הנשיא שנהרג בהתרסקות מסוק

מסוקו של איברהים ראיסי התרסק אתמול בגבול עם אזרבייג'ן, ולאחר דיווחים סותרים, באיראן הודיעו הבוקר רשמית על מותו, יחד עם שר החוץ האיראני ● הוא נחשב מהקשים שבין השמרנים האיראנים, לאחד מגדולי שונאי ישראל ומי שזוהה כאחד מהמועמדים הבולטים לרשת את המנהיג העליון עלי חמינאי עם מותו

נשיא איראן איברהים ראיסי שנהרג בתאונת מסוק / צילום: Reuters

"תזמון רגיש במיוחד": כך סיקרו בעולם את מותו של נשיא איראן

הידיעה על התרסקות המסוק בה נהרגו איברהים ראיסי ושר החוץ האיראני תפסה את הכותרות הראשיות במרבית אתרי החדשות הזרים ● "איראן נותרה ללא שניים ממקבלי ההחלטות החשובים ביותר שלה, במהלך זמנים מטלטלים", נכתב בניו יורק טיימס ● וגם: כך הגיבו מנהיגי העולם למות הנשיא האיראני

בניין עיריית תל אביב־יפו / צילום: Shutterstock

חשד לשחיתות בהיקף מאות מיליוני שקלים, במעורבות משפחות פשע: עובדים בעיריית ת"א נעצרו

13 חשודים, בהם עובדי אגף התברואה בעיריית ת"א, נעצרו בחשד לעבירות שחיתות ציבורית, הלבנת הון וקיזוז חשבוניות פיקטיביות ● מהחקירה עולה כי עובדים בחברות ניקיון המספקות שירותים לעירייה פעלו להטיית מכרזים, תוך מתן שוחד וטובות הנאה לעובדי אגף התברואה ולמקורביהם

סטודנטים מאוניברסיטת גרנדה בספרד מפגינים נגד המלחמה בעזה / צילום: Reuters, Arsenio Zurita

החרם האקדמי על ישראל מתרחב לספרד, ובקמפוסים בבריטניה "מבינים" את חמאס

שתי אוניברסיטאות בספרד החליטו לנתק את הקשרים עם מוסדות בישראל, ולעזור לפלסטינים ● סקר בבריטניה: כמעט מחצית מהסטודנטים במדינה רואים במתקפת 7 באוקטובר "פעולה מובנת"