גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"תפרו לו תיק"? ממה התעלמו השבוע המפגינים ברחבת המוזיאון

הטענה של המפגינים והנואמים בהפגנה לפיה לנתניהו "נתפר תיק" - מעוררת חשש שאין להם מושג איך נראה התיק • ולא רק את כתבי האישום הם לא קראו, גם תמלילי החקירה זכו להתעלמות • אם היו קוראים, ייתכן שהיו זהירים יותר בקריאות הנאצה

נתניהו ואלוביץ' / צילומים: איל יצהר, אמיל סלמן - הארץ, תמר מצפי, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי
נתניהו ואלוביץ' / צילומים: איל יצהר, אמיל סלמן - הארץ, תמר מצפי, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי

אלפי המפגינים שהשתתפו השבוע בהפגנת התמיכה בראש הממשלה בנימין נתניהו ברחבת מוזיאון תל אביב הניפו שלטים נגד הפרקליטות, בהם "פרקליטות ללא גבולות", "שי ניצן לחקירה" ו"ליאת בן ארי למאסר". גם עיתונאים בכירים שהיו שותפים לחשיפת מעשי נתניהו, הותקפו, מילולית, בבוטות. עם זאת, למרות ההתנגדות לאמירות הללו - לתומכי נתניהו יש זכות מלאה להפגין. גם האמירות הבוטות, הקיצוניות והקללות של המפגינים חוסות תחת חופש הביטוי. למעשה, זה בדיוק המבחן של חופש הביטוי. יש מבחנים ברורים בפסיקה להסתה והמרדה ואנחנו עוד לא שם. השרידות והעמידות של הדמוקרטיה נבחנת בעיתות של משבר ולא בימים כתיקונם.

ואחרי שזה נאמר, חשוב להבהיר למי שעלול להתבלבל - המתקפות נגד הפרקליטות מבוססות על "פייק ניוז" מוחלט. כשמביטים במפגינים ובנואמים ומאזינים לקריאותיהם, נראה כאילו איש מהם לא קרא באמת את כתב האישום בגין שוחד ומירמה והפרת אמונים שהחליט היועמ"ש, אביחי מנדלבליט, להגיש נגד נתניהו.

אבל לא רק את כתב האישום איש מהמפגינים כנראה לא קרא, אלא גם את תמלילי החקירה של נתניהו במשטרה וברשות ניירות ערך. אם הם היו קוראים אותם, ייתכן והיו נחרצים פחות וזהירים יותר בקריאות הנאצה נגד הפרקליטות והתקשורת. הטענה המרכזית של המפגינים שלנתניהו "נתפר תיק", אלא שאין להם מושג איך נראה התיק.

תמלילי החקירה מראים, למשל, כיצד נתניהו ניסה לאורך כל חקירתו להרחיק את עצמו משאול אלוביץ', המואשם כי נתן לו שוחד בדמות סיקור מוטה באתר "וואלה" ולהמעיט בעוצמת וטיב הקשר ביניהם. המציאות הייתה אחרת. תמלילי החקירה של נתניהו חושפים, למשל, כיצד נתניהו ניסה ליצור מצג בפני חוקריו כאילו הוא אישר את מיזוג חברות בזק ו-Yes רק בשל המלצת הגורמים המקצועיים במשרד התקשורת. גם כאן, העובדות הראו אחרת לחלוטין.

נתניהו נזכר בפגישה הראשונה עם אלוביץ'

חקירת נתניהו בתיק 4000 החלה ב-2 במרץ 2018. בבית ראש הממשלה ברחוב בלפור בירושלים התייצבו חוקרי המשטרה הבכירים, תנ"צ אלי אסייג, נצ"מ יואב תלם, סנ"צ יורם נעמן, רפ"ק אלי ג'ודום, וחוקר רשות ניירות ערך, יריב עמיעד. המשימה שהוטלה על כתפי החמישה הייתה מורכבת - לברר ולעמת את נתניהו עם החשדות הכבדים נגדו ועם שלל הראיות שנאספו.

החקירה החלה בכך שהחוקרים ביקשו מנתניהו לספר להם על היכרותו עם שאול אלוביץ'. התשובה הראשונה של נתניהו הייתה מעורפלת וכללית: "אני חושב, אני לא בטוח, שפגשתי את שאול אלוביץ' בנסיבות של פגישות קבוצתיות עם תעשיינים כשהייתי ראש ממשלה. זה מה שאני זוכר", השיב ראש הממשלה.

נתניהו ציין כי אלוביץ' הזדהה לא רק עם העמדות הכלכליות שלו, אלא גם עם העמדות המדיניות. לדבריו, "זה לא היה כל כך שכיח בקרב הציבור הזה, זה מה שאני זוכר עליו, אבל לא זוכר שפגשתי אותו פגישות ספציפיות באותה עת וככה זה התגלגל...".

בהמשך החקירה אישר נתניהו כי לאחר שאלוביץ' רכש את אתר וואלה, "רציתי לדבר איתו לא מעט בנושא הזה". נתניהו הוסיף: "והיו גם פגישות חברתיות, לא מעט פגישות, עוד שתי ארוחות ערב, פגישות נפרדות איתו וגם פגישות חברתיות בפורומים רחבים יותר".

החוקר נעמן ביקש מנתניהו לפרט על אותן פגישות עם אלוביץ'. נתניהו שהבין לאן החקירה הולכת אמר: "תראה, עכשיו (יש) שאלה של הגדרת החברות, ותכף ניכנס לכל ה'משפטולוגיה' הזאת, אבל אני רוצה להגיד מה זה היה באמת". נתניהו המשיך ותיאר בפני חוקריו את היחסים עם אלוביץ' ככזו שלא הייתה לה שום משמעות מיוחדת: "זה לא חברות במובן הזה נגיד אנחנו הולכים לביתו, מעולם לא ביקרתי בביתו, אני יודע הם באים הנה, אנחנו הולכים לחתונות או לשמחות, היה אבל אחד שהם באו..."

בשלב הזה, עשה נתניהו בפני חוקריו הקבלה שנשמעת היום אבסורדית בין מערכת יחסיו עם אלוביץ' ורעייתו, לבין מערכת יחסיו עם נשיא ביהמ"ש העליון לשעבר, אהרן ברק. "זה קשרי ידידות, אני לא מדבר על ההזדהות האידיאולוגית. פחות או יותר זהה לאהרן ברק ורעייתו. פחות או יותר". נתניהו המשיך: "אהרן ברק היה פה פעמיים לארוחות ערב, מקיימים קשרים אינדיבידואלים, אהרן היה פה כמה פעמים לבד. זה פחות או יותר מה שיש לי". נתניהו התעקש: "אז אלו המפגשים (עם אלוביץ') עד כמה שאני זוכר וזו רמת הידידות. הייתי אומר ידידות, מכרות, תקראו לזה ככה".

הפער בין התצהיר לביהמ"ש לבין החקירה

אבל בידי החוקרים היו ראיות אחרות. מסמכים שהראו שתקופה קצרה יחסית קודם לחקירה, נתניהו בעצמו תיאר את יחסיו עם אלוביץ' בצורה שונה לחלוטין. המסמך המרכזי היה תצהיר מנובמבר 2016 שהכין מקורבו ועורך דינו של נתניהו, דוד שמרון. התצהיר, שעליו היה חתום נתניהו, הוגש לביהמ"ש במסגרת תשובה לעתירה שהגישה התנועה לחופש המידע.

החוקר נעמן הטיח ברה"מ: "כאן (בתצהיר. ח"מ) נאמר על ידך לכאורה שהמשיב (אלוביץ') ושאתה מגדיר אותו כרעו וחברו האישי מזה כ-20 שנה".

נתניהו: "הוא לא היה רע וחבר 20 שנה, אני מכיר אותו. מה זה ‘רע' אני אלא יודע".

החוקר: "אני מציג לך את המסמך הזה. זה התצהיר שלך שאתה חתום עליו".

נתניהו: "כן".

נתניהו אישר שחתם על התצהיר, אבל המשיך להתעקש שמה שהוא אומר בחקירה על יחסיו עם אלוביץ' יותר מדויק ממה שנאמר בתצהיר.

נתניהו: "בתיאור הזה, זה בדיוק כמו שאני אומר לכם. זה ההיכרות שהייתה רופפת אפילו לא הייתה פגישה אישית במשך כ.. ניקח את ה-20 שנה שאני מכיר אותו.. מ-96' וזוכר שהוא ימני, האם היו לי פגישות אישיות עם אלוביץ' ברוב ה-20 שנה האלה, התשובה היא לא".

בשלב הזה של החקירה הפליג נתניהו לעוד אנלוגיה מעוררת תהיה. הוא אמר שהשאלות על מהות יחסיו עם אלוביץ' מזכירות לו את השאלה האם הוא בעד שתי מדינות לשני עמים.

נתניהו: "זה (השאלות על מערכת היחסים עם אלוביץ'. ח"מ) קצת מזכיר לי, תסלחו לי רגע, אבל הם שואלים אותי - אתה בעד שתי מדינות? הפלסטינים, אתה בעד מדינה פלסטינית או לא. אני אומר להם, תראו, תגדירו את זה איך שתגדירו את זה, אבל אמרתי לידידי, ג'ו ביידן, סגן נשיא ארה"ב, אמרתי לו: תראה, אני לא יודע למה שאתה מתכוון, אבל אני אומר לך שהכול בסדר. מה שאתה קורא שתי מדינות, ישראל תהיה השלטת הביטחונית המוחלטת מערבית לירדן".

נתניהו המשיך את האנלוגיה: "לכן, יש כאן שאלה אמיתית של העובדות. לא ההגדרה, אלא המהות. מה הייתה המהות. המהות זה בדיוק כפי שאני מתאר לכם".

החוקר לא השתכנע ואמר לנתניהו "בוא לא נבלבל בעובדות", תוך שהפנה אותו אל חתימתו על התצהיר.
נתניהו המשיך לנסות להמעיט בעוצמת מערכת יחסיו עם אלוביץ': "אני אומר זה מעגל חברות שלישי, תפוס אותי על המילה, זה מה שיש שם נו. האמת, אנחנו מחפשים את האמת. הנה האמת שאני מתאר לך". החוקר יורם נעמן הגיב: "בסדר, אוקיי".

עדות האופי של נתניהו לאלוביץ'

נתניהו ניסה להתקרב אליו: "יורם, אפשר לקרוא לך יורם?", שאל רה"מ את חוקרו. "כן, כן" אישר החוקר לרה"מ.
בהמשך החקירה בדק החוקר עם נתניהו, האם מהיכרותו עם שאול אלוביץ' הוא מגדיר אותו כ"איש ישר".

נתניהו: "מי? שאול?".

החוקר: "כן".

נתניהו: "אין לי סיבה לחשוב אחרת... אני לא מכיר, לא יכול להגיד לך שאני בקיא בכל דבריו, אבל כן".

החוקר: "בכל תקופת ההיכרות שלך איתו, האם הייתה מגדיר את שאול אלוביץ' כאיש ערכי ואמין?"

נתניהו: "אני לא מדרג אנשים, אבל אין לי סיבה לחשוב אחרת".

החוקרים טמנו כאן לנתניהו פח ואחרי שחזר ושלל יחסי חברות קרובים עם אלוביץ', אך העיד שאלוביץ' אמין וישר בעיניו הטיחו בו: "מה אתה יכול להגיד לנו על כך ששאול אלוביץ' ובני משפחתו אישרו בחקירתם כי ישנם קשרי חברות אישית בינך ובין שאול ומשפחתו?"

נתניהו השיב: "כמו שתיארתי לך את יחסי החברות, זה לא משנה כהוא זה ואני מסופק אם הם אמרו לך משהו אחר.."

בהמשך החקירה ביקשו החוקרים נעמן ויואב תלם מנתניהו לתאר את השיחות שניהל עם אלוביץ' על עסקיו של אלוביץ' בזמן מפגשים משפחתיים-אישיים שנערכו בין משפחת אלוביץ' למשפחת נתניהו.

על מה דיברו בארוחות הערב המשותפות?

נתניהו טען שהוא מעולם לא דיבר עם שאול אלוביץ' על עסקיו. "המשפחות? אני לא זוכר שהוא דיבר בכלל על העסקים שלו", אמר רה"מ לחוקרי והוסיף: "הוא (אלוביץ'. ח"מ) דיבר על הכלכלה העולמית, הוא דיבר על דברים כאלה. זה מה שהוא דיבר, היו לו איזה השגות לגבי הכלכלה. הוא לא דיבר. לא ביקש דברים אישיים".

נתניהו הוסיף ואמר לחוקרים שהוא בקושי זוכר את תוכן השיחות. "במעומעם אני זוכר שהנושא של יפן והנושא של העסקים ביפן והפתיחות ביפן עלה כנושא. זה אני זוכר", אמר נתניהו. בהמשך אמר רה"מ שהוא זוכר שדיבר עם אלוביץ' על הטענות שיש לו נגד אתר ‘וואלה' אך המשיך להכחיש כי דיבר על עסקיו האחרים של אלוביץ'.

בשלב מסוים של החקירה החוקר נעמן חשף בפני נתניהו: "יש לנו חומר שמצביע על מספר שיחות שלך עם אלוביץ' בקשר לעסקים שלו (בקבוצת בזק. ח"מ)".

נתניהו המשיך להכחיש את הדברים: "אני לא זוכר דבר כזה. לא זוכר. למיטב זכרוני הוא לא דיבר איתי על העסקים שלו. כן דיברנו על הכלכלה העולמית פעם או פעמיים.. אבל השיחות בינינו בעיקר התמקדו בלשכנע אותו לשנות את הקו של ‘וואלה' שהוא היה בעליו והיה לו את כל היכולת לעשות את זה".

נתניהו הכחיש, אבל העובדות הצביעו אחרת. בין היתר, על כך שבארוחת ערב משותפת שקיימו בני הזוג נתניהו עם בני הזוג אלוביץ', בשנת 2012, במהלך מערכת הבחירות לכנסת ה-19, סוכם כי נתניהו ורעייתו יוכלו להפנות לבני הזוג אלוביץ' דרישות הנוגעות לאופן הסיקור התקשורתי שלהם באתר "וואלה". עוד עלה מחומר הראיות שהיה בידי החוקרים כי השניים נפגשו בחשאי בבית רה"מ ב-2015 לפני דיון מכריע במועצת הכבלים והלוויין בעניין מיזוג בזק ו-yes ודנו באפשרות לקדמו.

התנהלות דומה של נתניהו בחקירה, של הכחשת אירועים שהתרחשו במציאות, הצגה שלהם באופן שונה מהמציאות, או שימוש באמירות שהוא "לא זוכר" אותם, אפשר לראות, למשל גם ביחס לסיבות שהובילו אותו לאשר את מיזוג חברות בזק ו-yes.

ההמלצה לאשר את עסקת בזק-yes

נזכיר כי לפי האישום נגד נתניהו, העסקה עמדה במרכז מערכת יחסי ה"תן וקח" שנרקמה בין נתניהו לבין הזוג אלוביץ', שבמרכזה הפעיל נתניהו את כוחו וסמכויותיו כעובד ציבור כדי לקדם נושאים שאלוביץ' היה מעוניין בקידומם - בעבורו, בעבור בזק או בעבור חברות שונות בקבוצת "יורוקום".

במהלך החקירה אמרו החוקרים לנתניהו שהם רוצים לשאול אותו על שיחות שקיים עם שאול אלוביץ' בקשר לאישור העברת אמצעי השליטה בחברת yes לחברת בזק ורפורמת השוק הסיטונאי. "ספר לנו על השיחות שהיו לך איתו", אמרו החוקרים.

נתניהו אמר: "תשובתי על בזק-yes, שלא נתתי הנחיות ולא הייתי מעורב בזה וזה לא חוץ מאשר ‘חתימת גומייה' כמו שאני קורא לזה. ושיש גורמים מקצועיים שאישרו את זה והמליצו".

בשלב הזה הציגו החוקרים לנתניהו את המכתב שהיה יחד עם מסמך האישור לעסקה שעליו הוא חתם. החוקר עמיעד שאל את רה"מ: "איפה אומרים לך (הגורמים המקצועיים. ח"מ) שהם ממליצים לשנות את זה?".
נתניהו ענה: "אני ראיתי מסמך הרבה יותר קצר. הרבה יותר קצר".

החוקר: "מממ"

נתניהו: "לא ראיתי אבל אמרו לי".

החוקר: יש את המסמך שחתמת עליו על האישור".

נתניהו: "יש אהה.."

החוקר: "לא, לא, אני מדבר על המסמך של דנה נויפלד (היועצת המשפטית של משרד התקשורת בתקופה הרלוונטית. ח"מ).

נתניהו: "לא, לא של דנה נויפלד".

החוקר: "כן, בוא תראה לי איפה פה היא ממליצה. מופיע בפירוש, אתה יכול להסתכל בסוף, סעיף 17, ‘אין מניעה משפטית'. תהפוך את העמוד. אני אראה לך מר נתניהו, אני אפנה אותך לנוסח המדויק. בוא תגיד איפה נלקח ממך החופש?".

נתניהו: "איפה זה? באיזה עמוד זה? אתם באמת לא ראיתם את המסמך שכתוב שם המלצתנו?"
החוקר אסייג הצטרף לעמיתו, עמיעד, ואמר לנתניהו: "אנחנו לא מכירים מסמך שיש בו המלצה (על העסקה)". נתניהו השיב: "ואם תגלו שיש?".

בסופו של דבר, כידוע, משאלת הלב של נתניהו לא התמלאה. החוקרים לא מצאו מסמך שתומך בטענות ההגנה של נתניהו כי הוא אישר את עסקת מיזוג בזק-yes בשל עמדת הגורמים המקצועיים במשרד התקשורת. הם לא מצאו, כי אין מסמך כזה. לידיעת המפגינים בכיכר המוזיאון. 

***חזקת החפות: ההליכים המשפטיים נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו, ושאול ואיריס אלוביץ' הם בעיצומם. כל החשודים מכחישים את המיוחס להם, וגם לאחר הגשת כתב האישום, עומדת לזכותם חזקת החפות

עוד כתבות

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● בקטאר מדווחים: סבב המשא ומתן העקיף בין חמאס לישראל החל בדוחה ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר ועד העובדים בכללית מזהיר: "אם משרד הבריאות ימנה מנהל מטעמו - כל העובדים ישבתו"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה