גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"תפרו לו תיק"? ממה התעלמו השבוע המפגינים ברחבת המוזיאון

הטענה של המפגינים והנואמים בהפגנה לפיה לנתניהו "נתפר תיק" - מעוררת חשש שאין להם מושג איך נראה התיק • ולא רק את כתבי האישום הם לא קראו, גם תמלילי החקירה זכו להתעלמות • אם היו קוראים, ייתכן שהיו זהירים יותר בקריאות הנאצה

נתניהו ואלוביץ' / צילומים: איל יצהר, אמיל סלמן - הארץ, תמר מצפי, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי
נתניהו ואלוביץ' / צילומים: איל יצהר, אמיל סלמן - הארץ, תמר מצפי, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי

אלפי המפגינים שהשתתפו השבוע בהפגנת התמיכה בראש הממשלה בנימין נתניהו ברחבת מוזיאון תל אביב הניפו שלטים נגד הפרקליטות, בהם "פרקליטות ללא גבולות", "שי ניצן לחקירה" ו"ליאת בן ארי למאסר". גם עיתונאים בכירים שהיו שותפים לחשיפת מעשי נתניהו, הותקפו, מילולית, בבוטות. עם זאת, למרות ההתנגדות לאמירות הללו - לתומכי נתניהו יש זכות מלאה להפגין. גם האמירות הבוטות, הקיצוניות והקללות של המפגינים חוסות תחת חופש הביטוי. למעשה, זה בדיוק המבחן של חופש הביטוי. יש מבחנים ברורים בפסיקה להסתה והמרדה ואנחנו עוד לא שם. השרידות והעמידות של הדמוקרטיה נבחנת בעיתות של משבר ולא בימים כתיקונם.

ואחרי שזה נאמר, חשוב להבהיר למי שעלול להתבלבל - המתקפות נגד הפרקליטות מבוססות על "פייק ניוז" מוחלט. כשמביטים במפגינים ובנואמים ומאזינים לקריאותיהם, נראה כאילו איש מהם לא קרא באמת את כתב האישום בגין שוחד ומירמה והפרת אמונים שהחליט היועמ"ש, אביחי מנדלבליט, להגיש נגד נתניהו.

אבל לא רק את כתב האישום איש מהמפגינים כנראה לא קרא, אלא גם את תמלילי החקירה של נתניהו במשטרה וברשות ניירות ערך. אם הם היו קוראים אותם, ייתכן והיו נחרצים פחות וזהירים יותר בקריאות הנאצה נגד הפרקליטות והתקשורת. הטענה המרכזית של המפגינים שלנתניהו "נתפר תיק", אלא שאין להם מושג איך נראה התיק.

תמלילי החקירה מראים, למשל, כיצד נתניהו ניסה לאורך כל חקירתו להרחיק את עצמו משאול אלוביץ', המואשם כי נתן לו שוחד בדמות סיקור מוטה באתר "וואלה" ולהמעיט בעוצמת וטיב הקשר ביניהם. המציאות הייתה אחרת. תמלילי החקירה של נתניהו חושפים, למשל, כיצד נתניהו ניסה ליצור מצג בפני חוקריו כאילו הוא אישר את מיזוג חברות בזק ו-Yes רק בשל המלצת הגורמים המקצועיים במשרד התקשורת. גם כאן, העובדות הראו אחרת לחלוטין.

נתניהו נזכר בפגישה הראשונה עם אלוביץ'

חקירת נתניהו בתיק 4000 החלה ב-2 במרץ 2018. בבית ראש הממשלה ברחוב בלפור בירושלים התייצבו חוקרי המשטרה הבכירים, תנ"צ אלי אסייג, נצ"מ יואב תלם, סנ"צ יורם נעמן, רפ"ק אלי ג'ודום, וחוקר רשות ניירות ערך, יריב עמיעד. המשימה שהוטלה על כתפי החמישה הייתה מורכבת - לברר ולעמת את נתניהו עם החשדות הכבדים נגדו ועם שלל הראיות שנאספו.

החקירה החלה בכך שהחוקרים ביקשו מנתניהו לספר להם על היכרותו עם שאול אלוביץ'. התשובה הראשונה של נתניהו הייתה מעורפלת וכללית: "אני חושב, אני לא בטוח, שפגשתי את שאול אלוביץ' בנסיבות של פגישות קבוצתיות עם תעשיינים כשהייתי ראש ממשלה. זה מה שאני זוכר", השיב ראש הממשלה.

נתניהו ציין כי אלוביץ' הזדהה לא רק עם העמדות הכלכליות שלו, אלא גם עם העמדות המדיניות. לדבריו, "זה לא היה כל כך שכיח בקרב הציבור הזה, זה מה שאני זוכר עליו, אבל לא זוכר שפגשתי אותו פגישות ספציפיות באותה עת וככה זה התגלגל...".

בהמשך החקירה אישר נתניהו כי לאחר שאלוביץ' רכש את אתר וואלה, "רציתי לדבר איתו לא מעט בנושא הזה". נתניהו הוסיף: "והיו גם פגישות חברתיות, לא מעט פגישות, עוד שתי ארוחות ערב, פגישות נפרדות איתו וגם פגישות חברתיות בפורומים רחבים יותר".

החוקר נעמן ביקש מנתניהו לפרט על אותן פגישות עם אלוביץ'. נתניהו שהבין לאן החקירה הולכת אמר: "תראה, עכשיו (יש) שאלה של הגדרת החברות, ותכף ניכנס לכל ה'משפטולוגיה' הזאת, אבל אני רוצה להגיד מה זה היה באמת". נתניהו המשיך ותיאר בפני חוקריו את היחסים עם אלוביץ' ככזו שלא הייתה לה שום משמעות מיוחדת: "זה לא חברות במובן הזה נגיד אנחנו הולכים לביתו, מעולם לא ביקרתי בביתו, אני יודע הם באים הנה, אנחנו הולכים לחתונות או לשמחות, היה אבל אחד שהם באו..."

בשלב הזה, עשה נתניהו בפני חוקריו הקבלה שנשמעת היום אבסורדית בין מערכת יחסיו עם אלוביץ' ורעייתו, לבין מערכת יחסיו עם נשיא ביהמ"ש העליון לשעבר, אהרן ברק. "זה קשרי ידידות, אני לא מדבר על ההזדהות האידיאולוגית. פחות או יותר זהה לאהרן ברק ורעייתו. פחות או יותר". נתניהו המשיך: "אהרן ברק היה פה פעמיים לארוחות ערב, מקיימים קשרים אינדיבידואלים, אהרן היה פה כמה פעמים לבד. זה פחות או יותר מה שיש לי". נתניהו התעקש: "אז אלו המפגשים (עם אלוביץ') עד כמה שאני זוכר וזו רמת הידידות. הייתי אומר ידידות, מכרות, תקראו לזה ככה".

הפער בין התצהיר לביהמ"ש לבין החקירה

אבל בידי החוקרים היו ראיות אחרות. מסמכים שהראו שתקופה קצרה יחסית קודם לחקירה, נתניהו בעצמו תיאר את יחסיו עם אלוביץ' בצורה שונה לחלוטין. המסמך המרכזי היה תצהיר מנובמבר 2016 שהכין מקורבו ועורך דינו של נתניהו, דוד שמרון. התצהיר, שעליו היה חתום נתניהו, הוגש לביהמ"ש במסגרת תשובה לעתירה שהגישה התנועה לחופש המידע.

החוקר נעמן הטיח ברה"מ: "כאן (בתצהיר. ח"מ) נאמר על ידך לכאורה שהמשיב (אלוביץ') ושאתה מגדיר אותו כרעו וחברו האישי מזה כ-20 שנה".

נתניהו: "הוא לא היה רע וחבר 20 שנה, אני מכיר אותו. מה זה ‘רע' אני אלא יודע".

החוקר: "אני מציג לך את המסמך הזה. זה התצהיר שלך שאתה חתום עליו".

נתניהו: "כן".

נתניהו אישר שחתם על התצהיר, אבל המשיך להתעקש שמה שהוא אומר בחקירה על יחסיו עם אלוביץ' יותר מדויק ממה שנאמר בתצהיר.

נתניהו: "בתיאור הזה, זה בדיוק כמו שאני אומר לכם. זה ההיכרות שהייתה רופפת אפילו לא הייתה פגישה אישית במשך כ.. ניקח את ה-20 שנה שאני מכיר אותו.. מ-96' וזוכר שהוא ימני, האם היו לי פגישות אישיות עם אלוביץ' ברוב ה-20 שנה האלה, התשובה היא לא".

בשלב הזה של החקירה הפליג נתניהו לעוד אנלוגיה מעוררת תהיה. הוא אמר שהשאלות על מהות יחסיו עם אלוביץ' מזכירות לו את השאלה האם הוא בעד שתי מדינות לשני עמים.

נתניהו: "זה (השאלות על מערכת היחסים עם אלוביץ'. ח"מ) קצת מזכיר לי, תסלחו לי רגע, אבל הם שואלים אותי - אתה בעד שתי מדינות? הפלסטינים, אתה בעד מדינה פלסטינית או לא. אני אומר להם, תראו, תגדירו את זה איך שתגדירו את זה, אבל אמרתי לידידי, ג'ו ביידן, סגן נשיא ארה"ב, אמרתי לו: תראה, אני לא יודע למה שאתה מתכוון, אבל אני אומר לך שהכול בסדר. מה שאתה קורא שתי מדינות, ישראל תהיה השלטת הביטחונית המוחלטת מערבית לירדן".

נתניהו המשיך את האנלוגיה: "לכן, יש כאן שאלה אמיתית של העובדות. לא ההגדרה, אלא המהות. מה הייתה המהות. המהות זה בדיוק כפי שאני מתאר לכם".

החוקר לא השתכנע ואמר לנתניהו "בוא לא נבלבל בעובדות", תוך שהפנה אותו אל חתימתו על התצהיר.
נתניהו המשיך לנסות להמעיט בעוצמת מערכת יחסיו עם אלוביץ': "אני אומר זה מעגל חברות שלישי, תפוס אותי על המילה, זה מה שיש שם נו. האמת, אנחנו מחפשים את האמת. הנה האמת שאני מתאר לך". החוקר יורם נעמן הגיב: "בסדר, אוקיי".

עדות האופי של נתניהו לאלוביץ'

נתניהו ניסה להתקרב אליו: "יורם, אפשר לקרוא לך יורם?", שאל רה"מ את חוקרו. "כן, כן" אישר החוקר לרה"מ.
בהמשך החקירה בדק החוקר עם נתניהו, האם מהיכרותו עם שאול אלוביץ' הוא מגדיר אותו כ"איש ישר".

נתניהו: "מי? שאול?".

החוקר: "כן".

נתניהו: "אין לי סיבה לחשוב אחרת... אני לא מכיר, לא יכול להגיד לך שאני בקיא בכל דבריו, אבל כן".

החוקר: "בכל תקופת ההיכרות שלך איתו, האם הייתה מגדיר את שאול אלוביץ' כאיש ערכי ואמין?"

נתניהו: "אני לא מדרג אנשים, אבל אין לי סיבה לחשוב אחרת".

החוקרים טמנו כאן לנתניהו פח ואחרי שחזר ושלל יחסי חברות קרובים עם אלוביץ', אך העיד שאלוביץ' אמין וישר בעיניו הטיחו בו: "מה אתה יכול להגיד לנו על כך ששאול אלוביץ' ובני משפחתו אישרו בחקירתם כי ישנם קשרי חברות אישית בינך ובין שאול ומשפחתו?"

נתניהו השיב: "כמו שתיארתי לך את יחסי החברות, זה לא משנה כהוא זה ואני מסופק אם הם אמרו לך משהו אחר.."

בהמשך החקירה ביקשו החוקרים נעמן ויואב תלם מנתניהו לתאר את השיחות שניהל עם אלוביץ' על עסקיו של אלוביץ' בזמן מפגשים משפחתיים-אישיים שנערכו בין משפחת אלוביץ' למשפחת נתניהו.

על מה דיברו בארוחות הערב המשותפות?

נתניהו טען שהוא מעולם לא דיבר עם שאול אלוביץ' על עסקיו. "המשפחות? אני לא זוכר שהוא דיבר בכלל על העסקים שלו", אמר רה"מ לחוקרי והוסיף: "הוא (אלוביץ'. ח"מ) דיבר על הכלכלה העולמית, הוא דיבר על דברים כאלה. זה מה שהוא דיבר, היו לו איזה השגות לגבי הכלכלה. הוא לא דיבר. לא ביקש דברים אישיים".

נתניהו הוסיף ואמר לחוקרים שהוא בקושי זוכר את תוכן השיחות. "במעומעם אני זוכר שהנושא של יפן והנושא של העסקים ביפן והפתיחות ביפן עלה כנושא. זה אני זוכר", אמר נתניהו. בהמשך אמר רה"מ שהוא זוכר שדיבר עם אלוביץ' על הטענות שיש לו נגד אתר ‘וואלה' אך המשיך להכחיש כי דיבר על עסקיו האחרים של אלוביץ'.

בשלב מסוים של החקירה החוקר נעמן חשף בפני נתניהו: "יש לנו חומר שמצביע על מספר שיחות שלך עם אלוביץ' בקשר לעסקים שלו (בקבוצת בזק. ח"מ)".

נתניהו המשיך להכחיש את הדברים: "אני לא זוכר דבר כזה. לא זוכר. למיטב זכרוני הוא לא דיבר איתי על העסקים שלו. כן דיברנו על הכלכלה העולמית פעם או פעמיים.. אבל השיחות בינינו בעיקר התמקדו בלשכנע אותו לשנות את הקו של ‘וואלה' שהוא היה בעליו והיה לו את כל היכולת לעשות את זה".

נתניהו הכחיש, אבל העובדות הצביעו אחרת. בין היתר, על כך שבארוחת ערב משותפת שקיימו בני הזוג נתניהו עם בני הזוג אלוביץ', בשנת 2012, במהלך מערכת הבחירות לכנסת ה-19, סוכם כי נתניהו ורעייתו יוכלו להפנות לבני הזוג אלוביץ' דרישות הנוגעות לאופן הסיקור התקשורתי שלהם באתר "וואלה". עוד עלה מחומר הראיות שהיה בידי החוקרים כי השניים נפגשו בחשאי בבית רה"מ ב-2015 לפני דיון מכריע במועצת הכבלים והלוויין בעניין מיזוג בזק ו-yes ודנו באפשרות לקדמו.

התנהלות דומה של נתניהו בחקירה, של הכחשת אירועים שהתרחשו במציאות, הצגה שלהם באופן שונה מהמציאות, או שימוש באמירות שהוא "לא זוכר" אותם, אפשר לראות, למשל גם ביחס לסיבות שהובילו אותו לאשר את מיזוג חברות בזק ו-yes.

ההמלצה לאשר את עסקת בזק-yes

נזכיר כי לפי האישום נגד נתניהו, העסקה עמדה במרכז מערכת יחסי ה"תן וקח" שנרקמה בין נתניהו לבין הזוג אלוביץ', שבמרכזה הפעיל נתניהו את כוחו וסמכויותיו כעובד ציבור כדי לקדם נושאים שאלוביץ' היה מעוניין בקידומם - בעבורו, בעבור בזק או בעבור חברות שונות בקבוצת "יורוקום".

במהלך החקירה אמרו החוקרים לנתניהו שהם רוצים לשאול אותו על שיחות שקיים עם שאול אלוביץ' בקשר לאישור העברת אמצעי השליטה בחברת yes לחברת בזק ורפורמת השוק הסיטונאי. "ספר לנו על השיחות שהיו לך איתו", אמרו החוקרים.

נתניהו אמר: "תשובתי על בזק-yes, שלא נתתי הנחיות ולא הייתי מעורב בזה וזה לא חוץ מאשר ‘חתימת גומייה' כמו שאני קורא לזה. ושיש גורמים מקצועיים שאישרו את זה והמליצו".

בשלב הזה הציגו החוקרים לנתניהו את המכתב שהיה יחד עם מסמך האישור לעסקה שעליו הוא חתם. החוקר עמיעד שאל את רה"מ: "איפה אומרים לך (הגורמים המקצועיים. ח"מ) שהם ממליצים לשנות את זה?".
נתניהו ענה: "אני ראיתי מסמך הרבה יותר קצר. הרבה יותר קצר".

החוקר: "מממ"

נתניהו: "לא ראיתי אבל אמרו לי".

החוקר: יש את המסמך שחתמת עליו על האישור".

נתניהו: "יש אהה.."

החוקר: "לא, לא, אני מדבר על המסמך של דנה נויפלד (היועצת המשפטית של משרד התקשורת בתקופה הרלוונטית. ח"מ).

נתניהו: "לא, לא של דנה נויפלד".

החוקר: "כן, בוא תראה לי איפה פה היא ממליצה. מופיע בפירוש, אתה יכול להסתכל בסוף, סעיף 17, ‘אין מניעה משפטית'. תהפוך את העמוד. אני אראה לך מר נתניהו, אני אפנה אותך לנוסח המדויק. בוא תגיד איפה נלקח ממך החופש?".

נתניהו: "איפה זה? באיזה עמוד זה? אתם באמת לא ראיתם את המסמך שכתוב שם המלצתנו?"
החוקר אסייג הצטרף לעמיתו, עמיעד, ואמר לנתניהו: "אנחנו לא מכירים מסמך שיש בו המלצה (על העסקה)". נתניהו השיב: "ואם תגלו שיש?".

בסופו של דבר, כידוע, משאלת הלב של נתניהו לא התמלאה. החוקרים לא מצאו מסמך שתומך בטענות ההגנה של נתניהו כי הוא אישר את עסקת מיזוג בזק-yes בשל עמדת הגורמים המקצועיים במשרד התקשורת. הם לא מצאו, כי אין מסמך כזה. לידיעת המפגינים בכיכר המוזיאון. 

***חזקת החפות: ההליכים המשפטיים נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו, ושאול ואיריס אלוביץ' הם בעיצומם. כל החשודים מכחישים את המיוחס להם, וגם לאחר הגשת כתב האישום, עומדת לזכותם חזקת החפות

עוד כתבות

חברת מלם / צילום: בר - אל

על רקע נפילה במניות ה-IT בת"א: ההפסד הצפוי של מלם תים בשוק הגמל

מניית חברות המחשוב בת"א צללו בשיעור חד על רקע החששות מהשפעות עתידיות של ה-AI על שוק התוכנה ● בד בבד, הודיעה מלם תים כי תפריש 30 מיליון שקל, בעקבות סיומו של מו"מ שניהלה במשך שנתיים עם בנק, לשיתוף פעולה בתחום תפעול קופות גמל וקרנות השתלמות

מה היה בדוחות אמדוקס, ורוניס ואודיוקודס

הישראלית שמחליפה מנכ"ל, ושתי החברות שנפלו לשפל אחרי הדוחות

אחרי כ-8 שנים בתפקיד נשיא ומנכ"ל אמדוקס, שוקי שפר צפוי לפרוש בסוף מרץ, ובמקומו מונה שמעי הורטיג ● בעקבות הדוח הרבעוני, ורוניס ממשיכה לצנוח בשיעור דו-ספרתי ולשפל של מעל שלוש שנים ● ואודיוקודס צנחה לשפל של למעלה משנתיים

ערד / צילום: Shutterstock

חמישה זוכים מחסידות גור, והמכרז בערד שמרים גבות בשוק הנדל"ן

מכרז בערד שווק במלואו ליזמים ששמם נקשר בחסידות גור ● כעת, יש הסבורים בענף כי סכומי הזכייה מצביעים על תיאום מחירים - לכאורה בניגוד לכללי חוק התחרות הכלכלית ● האיש החזק בחסידות גור מוטי בבצ'יק: "מופרך לגמרי"

בנין משרד האוצר בירושלים / צילום: רפי קוץ

התפוררות חוק ההסדרים היא לפני הכול התפוררות אגף התקציבים

במשך עשורים חוק ההסדרים שימש כדרך כמעט יחידה להעביר רפורמות משמעותית במשק, כשאגף תקציבים חזק נתן לו רוח גבית ● השנה המצב השתנה - ומי שמחפש את הסיבה להתפוררות החוק השבוע, צריך להסתכל על החולשה הבלתי נתפסת של מי שבעבר נתפסו כ"נערי אוצר כל-יכולים"

מי עומד מאחורי קמפיין החוצות נגד המנהל המורשה של סלייס?

בשלטי חוצות שעלו בת"א ובנתיבי איילון מופיעות התקפות אישיות נגד רו"ח אפי סנדרוב, המוביל בשנתיים האחרונות את המהלכים לאיתור והשבת 850 מיליון שקל בכספי עמיתים שנעלמו ● סנדרוב: "נסיונות הכפשה שקריים לא ירתיעו אותי"

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי חמינאי / עיבוד: AP

מדינות ערב לחצו - ארה"ב הסכימה להיפגש עם איראן בעומאן

לפחות תשע מדינות מהאזור העבירו מסרים לבית הלבן וביקשו - אל תבטלו את הפגישה עם האיראנים ● השיחות יתקיימו בעומאן ביום שישי, שר החוץ האיראני טען: אלה יהיו "שיחות על גרעין" ● בכיר אמריקאי טוען: "אמרנו שנקיים את הפגישה אם הם מתעקשים, אבל אנחנו מאוד ספקנים לגבי סיכויי ההצלחה" ● עדכונים שוטפים

תומר גלאם, ראש עיריית אשקלון / צילום: ראובן קפוצ׳ינסקי

ראש עיריית אשקלון תומר גלאם נחקר בחשד לשחיתות

ראש עיריית אשקלון, תומר גלאם, הוא ראש העירייה שעוכב לחקירה ביום שני בחשד לשחיתות ● יחד איתו עוכבו לחקירה גם עוזריו וראשי אגפים בעירייה ● עפ"י החשד, כספי תרומות שקיבלה העירייה במלחמה הועברו לאנשי עסקים ולספקים המקורבים לגלאם, תמורת טובות הנאה שקיבלו בכירים בעירייה

כמה שווה סל ההטבות שמציעה תדהר בפרויקט בשכונת ביצרון בתל אביב?

המבצע בשכנות ביצרון ששווה מאות אלפי שקלים לרוכשים

החברות תדהר ומבנה השיקו מבצע "חד־פעמי" בפרויקט הסוללים בשכונת ביצרון בתל אביב, הכולל סבסוד משכנתא, הנחות של מאות אלפי שקלים, מחסן במתנה והטבות נוספות ● בדקנו מה באמת שווה סל ההטבות - וכמה כסף הוא חוסך בפועל ● מאחורי המבצעים, מדור חדש

בדיקת ינשוף / צילום: Shutterstock

האנשים שהשתכרו בלי ששתו אלכוהול, והתסמונת המפתיעה

דמיינו שאתם נעצרים על ידי שוטר. לא שתיתם אלכוהול, ואתם אפילו מסכימים לבדיקה אבל בדיקת הינשוף מצביעה על שכרות ● כעת, מחקרים מסבירים את התופעה הנדירה: "תסמונת המבשלה העצמית" – מצב רפואי שבו הגוף שלכם מייצר אלכוהול באופן טבעי, מבלי ששתיתם אפילו טיפה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: מירי שמעונוביץ

הרפורמה לריווח מדרגות המס לא פוצלה מחוק ההסדרים

הרפורמה תגדיל את שכר הנטו לעובדים המרוויחים מעל 16 אלף שקל, ומוצע כי היא תיכנס לתוקף כבר מתחילת השנה הנוכחית ● ההקלה במדרגות המס צפויה להקטין את הכנסות המדינה ב-4.5 מיליארד שקל בשנת 2026 וב-5 מיליארד שקל בשנים שלאחר מכן

מל''ט הרמס תוצרת אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

הסטארט-אפ הישראלי שמאפשר לרחפנים לטוס יותר שעות

סטארט־אפ ישראלי נבחר בידי אלביט לפיתוח מנועים היברידיים לרחפנים ● ארה"ב ובחריין תרגלו יירוט כטב"מים במפרץ ● קטאר מצטיידת במכ"מים מתוצרת צרפת ● ואוקראינה עוברת לכטב"מים מבוססי מצלמות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

יו''ר דירקטוריון צים יאיר סרוסי והמנכ''ל אלי גליקמן / צילום: איל יצהר, don-monteaux

לא מספיקה מניית הזהב? המדינה בוחנת רגולציה שתהדק את השליטה בצים

ברקע מגעים למכירת צים, רשות החברות מקדמת מעבר מ"מניית זהב" לצו אינטרסים חיוני ● הרגולציה שנבחנת תאפשר למדינה להשתלט על ניהול החברה במקרה של פגיעה באינטרס הלאומי

שמואל פרביאש, מנכ''ל DSIT / צילום: פרטי

נחשפת הסיבה לעיכוב בהנפקת החברה הביטחונית של רפאל

אף שהגישה תשקיף לפני למעלה מחודש, הנפקת DSIT בת"א טרם הושלמה ● לגלובס נודע שמאחורי העיכוב עומדת דרישת רשות ני"ע לחשיפת שני לקוחות מרכזיים של החברה, באפריקה ובאסיה

צוות רמיטלי / צילום: אוהד כהן

ענקית הפינטק רמיטלי סוגרת את המרכז בישראל. העובדים פוטרו בשיחת זום

החברה, שרכשה את הסטארט־אפ הישראלי Rewire בשנת 2022, הודיעה לעובדיה בשיחת זום על סגירת פעילות המחקר והפיתוח המקומית ● 110 מתוך 200 עובדי החברה פוטרו

נטלי משען-זכאי / צילום: יח''צ

"התאוששות בשוק המשרדים": הבשורה החיובית של ענקית הנדל"ן

גב-ים סיימה את 2025 עם קפיצה ברווח ותחזית אופטימית, כולל גם בעקבות "חזרה של גיוסי כוח אדם בענף ההייטק" ● שכר המנכ"לית נטלי משען-זכאי עמד על 8.6 מיליון שקל, כמעט מחציתו בתגמול הוני

משרד האוצר בירושלים / צילום: Shutterstock

המכה שתיפול על הבנקים, ומה יקרה ל"חוק הפיננסי החשוב ביותר"?

בעוד שחוק ההסדרים מתרוקן מרפורמות, משרד האוצר רשם ניצחון עם העברת החוק שיפתח את תחום הערבויות לגופים חוץ־בנקאיים ויגביר את התחרות ● לאחר דיון הכנסת בחבילת החוקים הפיננסיים הכלולה בחוק ההסדרים, רפורמת מאגר אשראי לעסקים פוצלה

וורן באפט / צילום: ap, Richard Drew

לפני שפרש: האם ההימור האחרון של וורן באפט משתלם?

בשנים האחרונות, ברקשייר צברה הר של מזומנים, לא רכשה כמעט מניות וביצעה מעט מאוד רכישות עצמיות של מניותיה ● אבל לפני שפרש, וורן באפט השקיע למעלה מ-58 מיליארד דולר בסקטור אחד ●  כעת, ההשקעה הזו מתחילה להוכיח את עצמה

אופיר שריד, מנכ''ל מליסרון / צילום: רמי זרנגר

משתלם לעבוד אצל ליאורה עופר: כמה יקבל המנכ"ל ב-2026?

חברת הקניונים מליסרון של ליאורה עופר מבקשת להקפיץ את שכרו של המנכ"ל אופיר שריד, לצד מענק בדמות שני סוגי אופציות בהיקף של 17.6 מיליון שקל ● רשת המסעדות נונו מימי ממנה מנכ"ל חדש, וגם לבנק ישראל יש מנכ"ל חדש - שמגיע מעיריית נתניה ● אירועים ומינויים

מניות התוכנה יורדות אל מול האיום החדש / אילוסטרציה: Shutterstock

מנכ״ל אנבידיה מנסה להרגיע, אבל בשוק בטוחים: ״החפיר של המניות הללו נפרץ״

הכלי החדש שעליו הכריזה חברת אנתרופיק הצית סערה מושלמת בוול סטריט ובת"א, שמחקה מאות מיליארדי דולרים משווי חברות התוכנה ● המשקיעים, שחוששים כי עוזרי בינה מלאכותית יחליפו מיומנויות של עשרות שנים, מתחילים לתמחר מחדש את ענקיות התוכנה כ"נכס רעיל"

שטח פתוח סמוך לרהט. בעיגול: שרת התחבורה מירי רגב / צילום: צילומים: בר - אל, עמית שאבי - ידיעות אחרונות

הממשלה צפויה לאשר: שדה תעופה בינלאומי יוקם בציקלג שבנגב

לאחר שנים של מחלוקות הממשלה צפויה לאשר ביום ראשון את הקמת שדה התעופה הבינלאומי המשלים הראשון בישראל ● ההכרעה התקבלה בדיון שקיים ראש הממשלה עם שרת התחבורה ובכירים נוספים, חרף הסתייגויות מקצועיות וביקורת בענף התעופה