גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בין נסיקה לצניחה: האם אליזבת וורן שמאלנית מדי בשביל המפלגה הדמוקרטית?

הסנטורית שנחשבה להבטחה של המירוץ לראשות המפלגה הדמוקרטית מידרדרת וסקר אחרון מצביע על נטישת מחצית מתומכיה בתוך חודש בלבד ● הבטחות הקמפיין שלה כגון ביטוח בריאות לכ-ו-ל-ם, נתפסות כיום כרדיקליות מדי ● המערכה רחוקה מלהסתיים, אולם העתיד של וורן נראה קודר

אליזבת וורן במצעד הגאווה בלאס וגאס בחודש שעבר/ צילום: רויטרס, RICHARD BRIAN
אליזבת וורן במצעד הגאווה בלאס וגאס בחודש שעבר/ צילום: רויטרס, RICHARD BRIAN

פחות מחודשיים היה נדמה שדרך כוכבה של הסנטורית הדמוקרטית אליזבת וורן, שמתמודדת על מועמדות מפלגתה לנשיאות. עלייתה המתמדת בסקרים הפכה אותה מפוליטיקאית אלמונית למחצה להמונים, לאורחת מבוקשת בערוצי החדשות ואולי חשוב מזה למישהי שהרפובליקאים אוהבים לשנוא.

הפופוליזם שלה, יחד עם מדיניות שמאלנית כלפי חוליי החברה האמריקאית, ובמיוחד למצוקת הביטוח הרפואי, נתנו לה תנופה חזקה בדעת הקהל. לווייתני וול סטריט רבים, דמוקרטים ורפובליקנים, לא אהבו זאת. המיליארדר ליאון קופרמן, מייסד קרן הגידור הידועה אומגה אדווייזרס, השתמש בשפה בוטה בראיון לפוליטיקו בחודש שעבר כדי לתאר איך הסנטורית מזהמת, לדעתו, את החלום האמריקאי ( "I believe in a progressive income tax and the rich paying more. But this is the fucking American dream she is shitting on"). זו הייתה התפרצות שנבעה מזעם, מורא ותסכול גם יחד. לשמאל האמריקאי ניתנה הזדמנות נדירה לחוות קצת אופוריה.

בחודש שעבר כתבנו בגלובס כי וורן "נתפסת כאיום משמעותי לא רק על סיכויו של טראמפ להיבחר שוב, אלא גם על המערכת הקפיטליסטית האמריקאית". איך שגלגל מסתובב לו. בתוך כחודש נדחפה וורן בברוטליות מצמרת הסקרים. עכשיו היא רק "עוד" מתמודדת (אמנם עדיין ברביעיה המובילה) בקבוצה הצפופה של פוליטיקאים דמוקרטים שמייחלים לעקור את דונלד טראמפ מהבית הלבן. מהילוך שישי בכביש לפסגה, הקמפיין שלה נכנס להילוך אחורי.

סקר כל-ארצי של אוניברסיטת קוויניפיאק, שפורסם בסוף השבוע האחרון, העלה שוורן איבדה מחצית מתומכיה בתוך חודש: מראש הרשימה עם תמיכה של 28% באוקטובר, היא צנחה ל-14% בנובמבר, והתמקמה במקום השלישי. ג'ו ביידן, סגן הנשיא בעת כהונת אובמה, חזר לצמרת עם שיעור תמיכה של 24% (עלייה של 3%). פיט בוטג'ג' נמצא במקום השני, עם 16% (עליה של 6%), וברני סנדרס - במקום הרביעי, עם 13% (ירידה של 2%).

סקרים נוספים, לרבות סקר של "אקונומיסט", מצביעים על שחיקת התמיכה בוורן. מדד ממוצע הסקרים של אתר TealClearPolitics מראה שהתמיכה בסנטורית נחתכה בכ-10%, מ-27% לכ-16%. באיווה החשובה, נטשו את הסנטורית 5% מתומכיה. בניו-המפשיר, שכנתה של מדינת הבית שלה, מסצ'וסטס, קוצצה התמיכה בוורן במחצית.

צריך אמנם להדגיש, כי טרם הגענו אפילו לסבבי הבחירות המקדימות של המפלגה הדמוקרטית. הסבב הראשון, במדינת אייווה, ייערך בינואר. מי יודע אלו תהפוכות עוד יטלטלו את ארה"ב בחודשים הבאים. דרכה של וורן למועמדות אינה חסומה. יחד עם זאת, העובדה שפוליטיקאי ננטש על ידי מחצית מבוחריו בתוך זמן קצר אינה דבר של מה בכך. מה קרה? במשפט אחד: היא מבהילה יותר מדי אנשים.

בחינה אידאולוגית מדוקדקת

זינוקה של וורן בסקרים מיקד תשומת לב חוזרת ומדוקדקת יותר במסד האידיאולוגי שלה - והמאיונים העליונים, מוול סטריט ואפר איסט סייד ועד לסיליקון ולי ולוס אנג'לס, רפובליקאים אך גם לא מעט דמוקרטים, החלו להיבהל מהניצנים ה"רדיקליים" שנטועים בטקסטים היבשושיים שלה.

גם שונאי טראמפ, שמונעים על ידי פחד תהומי מהאפשרות של תקופת כהונה נוספת לנשיא המכהן, החלו לחשוש. בני הקהילה הזו - עשרות מיליונים - חוששים שזה יהיה בלתי אפשרי למרק את וורן מכתם ה"סוציאליזם", שהקמפיין של טראמפ כבר החל להדביק לה. ולמרות הפתיחות שנוצרה בשנים האחרונות בארה"ב למדיניות יותר סוציאלית, "סוציאליזם" הוא עדיין מילה גסה, ולרפורמה שמבקשת וורן לחולל בביטוח הרפואי יש בהחלט קונוטציה סוציאליסטית לדעת חלקים רבים בציבור האמריקאי.

מבחינת חברי קהיליית "לא עוד טראמפ", וורן היא אחת מהפוליטיקאים הדמוקרטים המעטים שטראמפ יוכל להביס ב-2020. ההערכה המקובלת על בני הקהיליה התוססת הזו היא שרוב המתמודדים הדמוקרטיים - ובוודאי ג'ו ביידן - יעקרו את טראמפ בנקל מהבית הלבן. כשכל כך הרבה מונח על כף המאזניים, אסור להסתכן עם מתמודד חלש.

הרפורמה של וורן נשענת על הימור פשוט: מספיק בוחרים יסכימו למוטט את מערכת ביטוח הבריאות הנוכחית, שמושתתת על חברות הביטוח הפרטיות, ולהחליף אותה בתוכנית ביטוח ממשלתית במתכונת מדיקייר - תוכנית ממשלתית שמיועדת לבני 65 ומעלה בלבד. סיסמתה של וורן פשוטה וקליטה: מדיקייר ל-כ-ו-ל-ם. היא מבטיחה לבוחרים שתוכניתה תעניק לכל אזרח ביטוח בריאות מקיף, לרבות טיפול במחלות כרוניות לעת זקנה, חינם אין כסף, בלי כל קשר להכנסת המבוטח.

מדובר בתוכנית מהפכנית באמת שמבקשת לא רק להשליך לפח את חברות הביטוח הרפואי, שמשרתות 150 מיליון אמריקאים, אלא גם קוראת לכונן מערכת מס שמטרתה חלוקה מחדש של עוגת העושר הלאומי. העלות המתוכננת של תוכנית "מדיקייר לכל", על פי תוכנית רשמית של מטה וורן, היא 52 טריליון דולר לאורך עשר שנים. כדי לממנה מציעה וורן להכפיל את "מס העושר" על מיליארדרים, להטיל מיסים חדשים על רווחי הון וסחר במניות על אנשים פרטיים ועל חברות, ולקצץ תקציבים צבאיים. היא מבטיחה, כי המיסוי לא יפול על "מעמד הביניים". רעיונות מסוג זה שהושמעו בעבר רק על ידי קבוצות שוליים במפלגה הדמוקרטית ומחוצה לה, הפכו לחלק סטנדרטי מהשיח של מערכת הבחירות הלאומית.

דמוקרטים רבים, ובהם חסידיה של וורן, סבורים שזו התפתחות מסחררת מדי, קיצונית מדי. הסקר של קוויניפיאק, שהסיר את וורן מהצמרת, מצא גם שככל שהבוחרים מתוודעים יותר להשלכות של רעיון "מדיקייר לכל ובחינם", התמיכה ברעיון הולכת ונשחקת.

36% מהמשיבים לסקר, שפורסם כאמור לקראת סוף נובמבר, סברו ש"מדיקייר לכל ובחינם" הוא רעיון טוב; 52% מהמשיבים גרסו שמדובר ברעיון רע. השוו זאת לממצאי סקר קוויניפיאק ממארס השנה: 43% אמרו שזה רעיון טוב; 45% השיבו שזה רעיון רע. ובאוגוסט 2017, שיעור התמיכה ברעיון "מדיקייר לכל ובחינם" הגיע ל-51%; רק 38% התנגדו לרעיון.

בין המתנגדים: אובמה

נראה שהנהגת המפלגה הדמוקרטית נותנת ביטוי להלך הרוח הזה. ברק אובמה, הדמוקרט הפופולרי ביותר בארה"ב, הזהיר באחרונה, בשיחה עם תורמים גדולים למפלגה, שהדמוקרטים שרצים לנשיאות צריכים להימנע מיזמות שישנו מהיסוד את החברה האמריקאית. "האמריקאי הממוצע אינו חושב שאנו צריכים להרוס כליל את המערכת ולבנות אותה מחדש", הוא אמר. "הוא שואף לשפר את המערכת, לא לחולל בה שינוי מהפכני".

"ככל שאנו מנסים לקדם רעיונות חדשים ונועזים, אנו צריכים גם להיות מעוגנים במציאות ולקבל את העובדה שהבוחרים, לרבות בוחרים דמוקרטים, ובוודאי בוחרים עצמאים שאינם רשומים למפלגה כלשהי ורפובליקאים מתונים, אינם שואבים השראה מציוצים שמאלניים מסוימים או מהפלג השמאלני של המפלגה הדמוקרטית", אמר אובמה.

אובמה לא נקב בשמו של מתמודד זה או אחר, אך הוא דיבר על יזמות בתחומי ההגירה והביטוח הרפואי. היה ברור שהוא מכוון בדבריו לברני סנדרס, שמטיף ל"מהפכה פוליטית" וכן לאליזבת וורן, שקוראת ל"שינוי מבני גדול".

ולמי שלא קלט את המסר, הנה הדלפה משיחה פרטית שניהל אובמה, כנראה לפני הנסיקה המטאורית והצניחה הדרמטית של וורן. על פי ההדלפה, שפורסמה בשבוע שעבר ב"פוליטיקו", אמר אובמה לבני שיחו, שאין בדעתו לתמוך בפומבי במישהו מהמתמודדים אלא רק לספק מתוויי דרך למפלגה. המקרה החריג היחידי: אם יתברר שברני סנדרס גובר על כל המתמודדים האחרים ודרכו למועמדות המפלגה הדמוקרטית מובטחת, הוא - אובמה - יצא נגדו כדי לבלום את תנופתו. ניתן להניח על פי ההיגיון הזה, שאובמה היה יוצא נגד וורן במקרה שעלייתה לא היתה נבלמת.

שק חבטות של הימין

וכפי שהיה אפשר לצפות, מתחריה הדמוקרטים של וורן יוצאים נגדה בשצף קצץ. ג'ו ביידן, למשל, שם ללעג את מה שהוא רואה כטהרנות מופרזת של וורן וכהתנהלותה ה"פרופסורית" הסנובית. "אם אינך מסכים עם אליזבת וורן, אז איכשהו אינך דמוקרט", תיאר ביידן את חשיבתה של וורן. "איכשהו אתה מושחת. אתה כנראה לא חכם כמוה. אנו לא חושבים כך במפלגה. זה לא מי שאנחנו".

"בתוכניתה יש סעיפים שפשוט אינם ריאליים", אמר סגן הנשיא לשעבר. "אך אם אתה מטיל בהם ספק, היא תאמר שפשוט אינך מבין את התוכנית או שאתה רפובליקאי. זה יחס אליטיסטי".

וכמובן, וורן משמשת שק חבטות לימין האמריקאי. פרשני הימין טוענים שתוכניתה מבוססת על ההערכות שלקוחות מעולם האגדות. הם מציגים שורת שאלות שוורן, לדבריהם, אינה נותנת להן מענה: מה הסיכוי שהקונגרס אמריקאי, גם אם שני בתיו יהיו נותנים בשליטת הדמוקרטים, יאשר העלאות מיסים מפליגות כאלה, בסדרי הגדול שהיא דורשת, ולו רק על "עשירים" בלבד? האם היא מצפה שחברות הביטוח הרפואי יסכימו להתאדות באוויר (העימותים המשפטיים לבדם בסוגיה זו יימשכו שנים רבות)? ומה יעלה בגורל מאות אלפי העובדים של חברות אלה?

ועוד שאלות מהימין: כיצד יושפע המשק מכמויות הכספים העצומות שיישאבו כמיסים מחברות ומעשירים? ושאלה מכאיבה: איך בכלל אפשר לסמוך וורן? הרי תוכניתה דומה למדי לזו של ברני סנדרס. בהבדל אחד, הסנטור הוותיק מוורמונט מודה בפה מלא שרכיב חשוב במימון תוכנית הביטוח הרפואי שלו הוא העלאת מיסים על בני מעמד הביניים. ("זה ישתלם להם", הוא טוען. "הוצאתיהם על ביטוח רפואי יקטנו משמעותית").

על ירידתה הגדולה בסקרים יש לוורן תשובה סטנדרטית: "אני משיבה כפי שהשבתי תמיד - אני לא עוסקת בסקרים. אני נמצאת בחזית המאבק ונלחמת יום יום למען משפחות העובדים". נטישת התומכים כפי שהיא מצטיירת בסקרים האחרונים מלמדים כי כי הם אולי חושדים שמשהו מריח לא טוב בהצעות הטובות-מדי של וורן. עשרות שנים של ניסיון צרכני בארץ הצריכה-הבלתי-מוגבלת לימדו אותם, כנראה, שאם מציעים להם מוצר מושלם, צריך מיד לחפש את העוקץ.

ת"ז: אליזבת וורן

אליזבת אן הרינג נולדה באוקלהומה סיטי ב-1949 • גדלה במשפחה מהמעמד הבינוני-נמוך • אביה מת כשהייתה ילדה • עבדה כמורה בבית ספר לילדים עם צרכים מיוחדים • בשנת 1995 הפכה לפרופסורית למשפטים בהרווארד • ב-2012 נכנסה לפוליטיקה והפכה לאישה הראשונה שמייצגת את מסצ'וסטס בסנאט • את ההשבעה לתפקיד ניהל ג'ו ביידן, שמתמודד מולה בפריימריז כיום

עוד כתבות

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים