גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יבואן מטבחי היוקרה רן פרסברג צפוי להשתלט על חברת הקנאביס קאנומד בהשקעה של 20-10 מיליון שקל

החברה בעלת הפעילות הבוסרית צפויה לגייס כספים מקבוצת משקיעים נוספת ● פרסברג יעמיד לקאנומד הלוואה בהיקף 500 אלף שקל ולקבוצה בראשותו ניתנה אופציה להשקיע עוד 10 מיליון שקל בקאנומד בתנאי העסקה הנוכחית

חברת גידול הקנאביס קאנומד , שכבר הודיעה השנה על ביטולן של שתי השקעות הון מתוכננות בה, מתקרבת לסגירתו של גיוס הון בהיקף של עשרות מיליוני שקלים ממספר גורמים. קבוצת המשקיעים העיקרית בגיוס היא בראשות רן פרסברג (בעלים ומנכ"ל של קבוצת בולטהאופ ישראל, המייבאת מטבחי יוקרה ומותגי מוצרי חשמל שונים, ויזם נדל"ן למגורים).

קבוצה זו תשקיע בשלב ראשון 10 מיליון שקל כנגד 23% ממניות קאנומד (במחיר של 0.7 שקל למניה, דיסקאונט של כ-23% על מחיר השוק הנוכחי). בד בבד, צפויה קבוצת משקיעים נוספים להזרים לחברה 8.1 מיליון שקל באותם תנאים, כנגד הקצאה של 17.9% מהמניות. 

בנוסף, דיווחה קאנומד כי אחת מקבוצות המשקיעים הנוספות הציעה להגדיל את השקעתה ב-7 מיליון שקל, מהם 1 מיליון במזומן והיתר בניירות ערך סחירים. בעבר מסרו גורמים בשוק כי עדי צים, בעלי חברת המימון החוץ בנקאי אס.אר אקורד , הנסחרת בשווי של 745 מיליון שקל, מעוניין להשקיע בחברה, וייתכן כי הוא הגורם העומד מאחורי הצעת השקעה זו, אך קאנומד וצים לא אישרו זאת.  

עם השקעתה בקאנומד תקבל קבוצת פרסברג אופציות בכמות השווה למחצית מכמות המניות המוקצות, למימוש במשך תקופה של שנתיים, תמורת שקל אחד למניה (פרמיה של 10% על המחיר היום). בד בבד, יעמיד פרסברג לקאנומד הלוואה בהיקף 500 אלף שקל בריבית של 4%. בנוסף, ניתנה לקבוצת פרסברג אופציה להשקיע עוד 10 מיליון שקל בקאנומד באותם תנאים, שתהיה תקפה למשך 21 ימים מחתימת ההסכם (כלומר כשבועיים מהיום). לאחר ההשקעה ימונה פרסברג ליו"ר קאנומד, ונציגו במגעים, אייל רוזנטל, ימונה למנכ"ל. רוזנטל צפוי לקבל מקאנומד תשלום של 300 אלף דולר בעבור תיווך בעסקה. 

מבחינת תנאי שכרו בחברה, רוזנטל יהיה זכאי לתשלום חודשי עבור תפקידו בהיקף של 50 אלף שקל ותגמול הוני של אופציות בהטבה המוערכת בכ-600 אלף שקל. פרסברג ישתכר 20 אלף שקל עבור תפקיד היו"ר בהיקף של שליש משרה, עם תגמול הוני המוערך ב-358 אלף שקל בשנה. כמו ההטבה לרוזנטל, גם זו נמצאת כיום מחוץ לכסף.

שתי עסקאות השקעה פוטנציאליות התפוצצו

בעלת המניות הגדולה בקאנומד כיום היא רויטל גרבר אקב (30%), הנשואה ליוסי אקב, שהיה בעלי השלד פרוטאולוג'יקס שמיזג לתוכו אשתקד את פעילות קאנומד (פלטפורמת השקעות בתחום הקנאביס) והעביר את המניות לאשתו. זאת בין היתר משום שחקירת עבר נגדו בגין העלמת מס הייתה עלולה לסכן את בעלותו בחברת הקנאביס, כאשר בתום התהליך הוחלט לא להגיש נגדו כתב אישום. קאנומד נסחרת כיום בשווי של 25 מיליון שקל, כאשר מנייתה ירדה כ-4% בשבוע האחרון במקביל לפרסום מתווה ההשקעה. תנאי עסקאות ההשקעה בחברה כוללים גם המרה של הלוואת בעלים של 3 מיליון שקל שניתנה לחברה בעבר על ידי אקב למניות החברה, בתנאים דומים לאלו של קבוצת פרסברג.

קאנומד ידעה עליות ומורדות בחודשים האחרונים, כאשר שתי עסקאות השקעה פוטנציאליות בחברה התפוצצו: תחילה השקעה מצד מייסד רשת המרכולים AM:PM רן בלינקיס, שרצה להשקיע 18 מיליון שקל בחברה; בהמשך נחתמה עסקה עם צחי נחמיאס, בעלי חברת הנדל"ן המניב מגה אור, שהתכוון להשקיע 25 מיליון שקל בחברה. ההסכם עם נחמיאס נחתם ביוני ובאוגוסט בוטל, תוך שנחמיאס מאיים לדרוש את פירוק החברה אם לא תוחזר לו הלוואה שניתנה כחלק מהתגבשות ההסכם.

בנוסף לקשיים בגיוס משקיע, קאנומד גם סבלה משריפה שפרצה באוקטובר במתקן הגידול שלה בחוות משואה שבבקעת הירדן, הנכס המרכזי של החברה - ודחתה את פעילותה ברבעון, על פי הערכתה. בכל זאת התקדמה החברה בעסקיה והיא כבר בשלב ה-ולידציה ("שלב 180 השתילים") לקראת פעילות מסחרית בתחום גידול הקנאביס. השתילים נשתלו בספטמבר, וקאנומד העריכה בעבר (אחרי השריפה) כי תגיע לפעילות מסחרית בתחילת 2020.

ביוני חתמה קאנומד על הסכם גידול עבור חברת הקנאביס הפרטית טבע אדיר. במסגרת ההסכם טבע אדיר תנחה את קאנומד מקצועית, ואחר כך תרכוש ממנה את מלוא התוצרת באופן בלעדי עד סוף 2021, במחיר של 4-4.15 שקל לגרם. קאנומד מסרה כי היקף ההכנסות השנתי הצפוי לחברה במסגרת ההסכם הינו בטווח שבין 12-15 מיליון שקל לשנה. טבע אדיר תספק גם את הייחורים המאושרים על ידי היק"ר (היחידה לקנאביס רפואי במשרד הבריאות).

עוד כתבות

חגיגות פתיחת 2016. חזרה שהיא מקלט / צילום: Reuters, Darren Ornitz

הטרנד שלא מפסיק ברשתות: איך שוב הגענו ל-2016

בוודאות נתקלתם בטרנד שמחזיר את 2016 לפיד שלכם: תמונות מלפני עשור, פילטרים ישנים, ותחושה מוזרה של "כבר היינו פה" ● זה לא סתם געגוע נוסטלגי אלא ניסיון אנושי לברוח מהעומס של חדשות רעות, פוליטיקה וחששות מבינה מלאכותית

לו הנג / אילוסטרציה: AI

היזם שגילה 10 מיליון כתובות IP שלא בשימוש - וגרף רווחים עצומים

לו הנג, יזם מכפר דייגים בסין, גילה באפריקה אוצר בלום: 10 מיליון כתובות IP שלא בשימוש ● אז הוא החל להשכיר אותן מחוץ ליבשת ● ההזדמנות שזיהה הפכה לעסק מצליח שגרף רווחים עצומים ● כשספקיות האינטרנט התעוררו, הוא הואשם בפעילות לא חוקית - והצדדים יצאו לקרב

יואב אמתי המנכ''ל (מימין) ורועי קאשי, מהמייסדים ומנהל הטכנולוגיה הראשי צילום: דוד גראב / צילום: דוד גראב

"היינו בזמן הנכון עם המוצר הנכון": כך הפכה חברה קטנה מאור יהודה למניה שזינקה 1,000% בשנה באוסטרליה

מניית אלסייט, משרידיו האחרונים של גל הנפקות ישראליות בבורסת סידני, טסה בשנה האחרונה בעקבות התמקדותה בתחום התקשורת לרחפנים ● המנכ"ל: "השוק חווה התפוצצות משמעותית, גם בעולמות האזרחיים וגם בביטחוניים, ואנחנו היינו שם רגע לפני, עם הרבה שעות מנוע" ● וגם: האם היא עומדת בפני רכישה?

KLM / צילום: Shutterstock

מחשש להסלמה: חברות התעופה שמבטלות טיסות עד יום ראשון

על רקע המתיחות הביטחונית, חברות התעופה אייר פראנס ו-KLM הודיעו הערב על ביטול הטיסות לישראל במהלך סוף השבוע הקרוב ● מדובר בביטול של טיסות בודדות, אך הוא עלול להתרחב אם אי-היציבות במזרח התיכון תימשך

מימין: מיכה קאופמן, אמנון שעשוע, קובי מרנקו / צילום: עומר הכהן, דויד גראב

הישראלית שזינקה בכ-50% בשבוע, ואלו שנפלו לשפל של כל הזמנים

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● ארבה רובוטיקס זינקה בכ-50% תוך שבוע, מבלי שפרסמה דיווח מהותי ● מובילאיי נפלה לשפל של כל הזמנים, לאחר שהמשקיעים התאכזבו מתחזיותיה ל-2026 ● גם פייבר נגעה בשפל חדש, כשברקע חששות מתמשכים שפעילותה תיפגע מיישומי AI

נואה ווייל קוטף את גלובוס הזהב על משחקו ב''הפיט'' בשבוע שעבר / צילום: Reuters, Mario Anzuoni

ההיגיון העסקי של הדרמה הרפואית: איך ד"ר אחד שווה יותר מעשרה דרקונים

ענקיות הסטרימינג מנסות לייצר "אירועים" טלוויזיוניים עם סדרות שעולות סכומים מטורפים כדי לצרף מנויים חדשים ● ובינתיים "הפיט" של HBO Max, שנחת בישראל, מוכיחה שוב שהפרוצדורה הרפואית הישנה והטובה היא עדיין אחד הנכסים המניבים ביותר על המסך

הרובר הגדול והמתקדם ביותר של נאס''א נוחת במאדים. חוקר גיאולוגיה ומחפש סימני חיים, יולי 2020 / צילום: Reuters, NASA/Cover Images

שתי קריאות על החיים בעולמות אחרים: מצפה לנו הרפתקה שם בחוץ

לאחרונה ראו אור שני ספרים שצוללים לשאלות הגדולות של היקום ● בעוד האחד מתמקד באדם וסבור שיש לחשוב על מאדים כעל כוכב הלכת הראשון המאוכלס על ידי מכונות, השני מעדיף שרובוטים יחפשו אחר חוצנים בשבילנו

עלי חמינאי / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

האמריקאים צוברים כוחות באזור, בישראל מעריכים: הם יתקפו באיראן

חברות התעופה אייר פראנס ו-KLM הודיעו: על רקע המתיחות - מבטלים את הטיסות לתל אביב והאזור ● דיווחים באיראן: מפגינים הוצאו להורג, מעל 20 אלף נהרגו ● אתר האופוזיציה האיראני מתריע: "הטרוריסטים לא שמים על מה שהנשיא טראמפ אמר" ● במערכת הביטחון נערכים לתרחיש המחמיר, שלפיו ארה"ב תתקוף ואיראן תגיב, אך כרגע מבהירים כי אין כל שינוי בהנחיות ● דיווחים שוטפים

רוני אינסאז / צילום: כפיר זיו

התחזה למוסלמי, גויס למשמרות המהפכה ונתפס. היום יש לו אימפריה עם 70 סניפים בישראל

רוני אינסאז' גדל בטהרן, גויס למשמרות המהפכה כשהתחזה למוסלמי, ועזר ליהודי איראן מבפנים ● אלא שאז הוא נתפס - וברח לישראל ● חנות הנעליים שפתח עם אחיו בתחנה המרכזית בתל אביב הפכה לרשת SCOOP, עם 70 סניפים בפריסה ארצית ועוד ארבעה בדרך ● כל זה כשהוא מוכר זוג בעשרות שקלים בודדים ● ראיון

ג'ילי סטאריי E-MI / צילום: יח''צ

83 ק"מ לליטר? ההבטחה של הקרוס-אובר הסיני החדש

לפלח הצפוף והפופולרי של רכבי קרוס־אובר עם הנעת פלאג־אין מצטרף מתמודד מבית ג'ילי - ג'ילי סטאריי E-MI ● יש לו ממדים מרשימים, תא נוסעים מרווח ומאובזר, מערכת הנעה מעודנת ומחיר תחרותי. האם נולד כאן להיט חדש?

חזית המדע / צילום: Shutterstock

לפני שאתם נכנסים לאמבטיית קרח, כדאי לכם לקרוא את הכתבה הזאת

האלגוריתמים ברשתות רוצים את מה שהכי מלהיב, קיצוני ומבטיח לשנות את החיים, אבל מה הפער בין ההבטחה למציאות? ● בדקנו אם יש אמת מחקרית מאחורי ארבעה טרנדים פופולריים

משקאות חורף מתובלים בפטריות בפילוסופ / צילום: נועם שלף

המבורגר מהמשובחים שבאו אל פינו: המסעדה הוותיקה חוזרת בגרסת דיינר

בית קפה שמארח הופעות, מוזיאון לאופנועים נדירים, מסלול פראי ומרחיב נפש ומסעדה ותיקה בגרסה עדכנית • ביקור בגושרים ובדפנה

החשב הכללי יהלי רוטנברג / צילום: תדמית הפקות

מתחת לצפי אך עדיין גבוה: יחס החוב לתוצר עמד על 68.6% ב-2025

יחס החוב לתוצר של הממשלה עמד ב-2025 על 68.6% - עלייה של 0.9% משנת 2024 ● העלייה, מטבע הדברים, מיוחסת להוצאות הכבדות של המלחמה, אך נראה כי הדרך לירידה משמעותית, גם בזמן הפסקת האש, עוד ארוכה ● נגיד בנק ישראל: "אנחנו לא ארה"ב ולא יכולים להתנהל עם חוב כפי שהם מתמודדים איתה"

סאטיה נאדלה, מנכ''ל מיקרוסופט / צילום: AP, Charles Rex Arbogast

המניה שלה לא זזה: מה עובר על מיקרוסופט והאם היא תצליח לסגור את הפער

איך קורה שמיקרוסופט, שהייתה מהראשונות לזהות את מהפכת הבינה המלאכותית, מוצאת את עצמה משתרכת מאחורי גוגל ואמזון? ● בין הסיבות: עיכובים קריטיים בפיתוח שבבים עצמאיים, תלות גוברת ב–OpenAI של סם אלטמן וצניחה בנתח השוק של קופיילוט ● האם המודל העסקי המנצח יצליח להציל את המניה המדשדשת?

שלומי שבת בקמפיין בני עי''ש. האוכלוסייה צפויה לגדול פי ארבעה / צילום: צילום מסך יוטיוב

המועצה שתצמח פי 3, והעיירה שתגדל מפנינת יוקרה לעיר קטנה: היישובים שבדרך להפוך למרחבים אורבניים

בית דגן הסמוך לנתב"ג ובני עי"ש שליד אשדוד הם שני יישובים כפריים קטנים למדי, אשר צפויים להתרחב בצורה משמעותית מאוד בשנים הקרובות ● הם לא היחידים: כחלק ממגמת הצמיחה המתוכננת בישראל עד שנת 2040, יישובים רבים צפויים לשנות את פניהם ● גלובס בודק איך שינוי שכזה צפוי להשפיע

כוחות צה''ל בעזה. ''זה קריטי להסתגל ולהשתנות תוך כדי לחימה'' / צילום: דובר צה''ל

"האסטרטגיה של חמאס היא להרוג את האנשים שלהם למען יח"צ"

החוקר הבריטי אנדרו פוקס צלל למערכה בעזה כדי לנתח את שדה הקרב המודרני ● בראיון לגלובס הוא עומד על הפער בין ההישגים הצבאיים לכישלון ההסברתי: "ישראל הופתעה מעוצמת התעמולה נגדה" ● מהסתגלות למנהרות ועד למהפכה הרפואית, פוקס בוחן את הלמידה של צה"ל תחת אש, ומזהיר: "חמאס לא מהווה איום כרגע, אבל הוא חוזר לשליטה מלאה"

הומנואידים. סין משקיעה בהם הרבה משאבים / צילום: Shutterstock

בלי ששמנו לב, זירת הרובוטים דמויי אדם עשתה קפיצת מדרגה

השבוע התריע מנכ"ל גוגל DeepMind בוועידת דאבוס כי סין רחוקה רק כחצי שנה מהישגי המעבדות המערביות המובילות בגזרת ה–AI ● באילו תחומים סין כבר עוקפת את היתר, ולמה זה כל כך מפחיד את המערב

שר המשפטים יריב לוין והיועמ''שית גלי בהרב-מיארה / צילום: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), יואב דודקביץ (ידיעות אחרונות)

היועמש"ית מתנגדת להצעת לוין: "פגיעה קשה בציבור"

שר המשפטים יריב לוין מציע לשנות את תקנון הממשלה כך שלא תידרש חוות-דעת משפטית לקידום החלטות והצעות חוק – לרבות חוקים עם משמעות תקציבית ● היועמ"שית גלי בהרב-מיארה: "פגיעה חמורה בשלטון החוק, החלפת משילות בפריצות מסגרות התקציב"

פרופ' אסף מידני / צילום: עמית שטראוס

הרשות השנייה מינתה חמישה דירקטורים חדשים מטעם הציבור בערוצי הטלוויזיה

אילת אליאב ודניאל בוטוין מונו לדירקטורים בחדשות 13, פרופ' אסף מידני וד"ר מיכל שפירא מונו לדירקטורים בחדשות 12, ופרופ' אילן אבישר מונה לדירקטור בערוץ עכשיו 14

בודקים את המיתוס. ניצול המוח / איור: הנרי צ'רלטון בסטיאן, ויקיפדיה

אנחנו משתמשים בכל חלקי המוח שלנו - אז למה יש שמועות שלא?

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: לא 10% ולא 20% - האדם משתמש ב-100% מהמוח, ויש לזה הסבר אבולוציוני