גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חודש חיובי נוסף לישראליות בוול סטריט: מדד גלובס פרומתאוס עלה ב-3.8%

בחודש שעבר טיפס מדד ת"א 125 ב-3% והנאסד"ק הוסיף 4.5% לשיא חדש ● תת-מדד גלובס-פרומתאוס מדעי החיים זינק ב-11.7% ● תת-מדד גלובס-פרומתאוס טכנולוגיה עלה ב-2.3% ● מניית יורוג'ן, המפתחת טיפולים למגוון סוגי סרטן בתחום האורולוגיה, זינקה ב-40% לאחר שהודיעה על הסכם בלעדי עם Agenus

משה מזרחי, אינמוד / צילום: איל יצהר, גלובס
משה מזרחי, אינמוד / צילום: איל יצהר, גלובס

החברות הישראליות בוול סטריט נסחרו בחודש נובמבר במגמה חיובית, שהובילה את מדד גלובס פרומתאוס - שעוקב אחר אותן החברות - לעלייה בשיעור של 3.8%. באותה תקופה, מדד ת"א 125 עלה ב-3% ומדד נאסד"ק הוסיף לערכו 4.5% כאשר גם החודש, בדומה לחודש אוקטובר, נקבע שיא בגובה המדד.

תת-מדד גלובס-פרומתאוס מדעי החיים זינק בנובמבר ב-11.7%. באותה תקופה, מדד ת"א ביומד עלה ב-5.9% ואילו מדד נאסד"ק ביוטכנולוגיה טיפס בשיעור של 11.4%.

בין החברות הבולטות ביותר בתת המדד החודש נמצאת יורוג'ן, המפתחת טיפולים למגוון סוגי סרטן בתחום האורולוגיה. מניית החברה זינקה בנובמבר בשיעור של 40% לאחר שהודיעה על חתימת הסכם רישיון בלעדי בינלאומי עם חברת Agenus.

מניות הטכנולוגיה הישראליות בוול סטריט נסחרו במגמה חיובית בחודש נובמבר, והיא הובילה את תת-מדד גלובס-פרומתאוס טכנולוגיה לעלייה של 2.3%. באותה תקופה, מדד ת"א טכנולוגיה עלה בצורה מתונה בשיעור של 0.6% ומדד נאסד"ק טכנולוגיה הוסיף לערכו 5.2%. החברה שבלטה ביותר בתת המדד החודש היא חברת אבטחת המידע סייברארק, שמחיר מנייתה עלה ב-21%. זאת לאחר שסייברארק פרסמה את תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי ועקפה את תחזיות האנליסטים להכנסות ולרווח למניה.

ישראלית חדשה שהצטרפה לנאסד"ק באוגוסט האחרון היא חברת האסתטיקה הרפואית - אינמוד (InMode) של משה מזרחי, מבכירי התעשיינים בענף המכשור הרפואי בישראל וממייסדי סינרון. אינמוד גייסה 70 מיליון דולר בהנפקה ראשונית של מניותיה בנאסד"ק לפי מחיר של 14 דולר למניה וכיום החברה נסחרת בשווי של כ-1.6 מיליארד דולר לפי כ-50.7 דולר למניה, המשקף זינוק מרשים ולא שיגרתי של 262% במחיר המניה מאז ההנפקה.

גלובס-פרומתאוס נובמבר 2019

אינמוד צמיחה חדה ורווח תפעולי יוצא מהכלל

מבדיקה שערכה מחלקת המחקר של פרומתאוס ייעוץ כלכלי, אינמוד הכפילה הכנסותיה בשנת 2018 לכ-100 מיליון דולר בהשוואה ל-2017 - נתון יוצא מגדר הרגיל בשוק התחרותי של האסתטיקה הרפואית, כשגם ב-2019 הצמיחה לא עצרה: ברבעון השלישי של שנת 2019 החברה דווחה על הכנסות של כ-40 מיליון דולר, המשקפות עלייה של כ-57% בהשוואה לרבעון המקביל. גם הרווח הנקי של החברה באותו רבעון - כ-16.2 מיליון דולר - מציג צמיחה מרשימה של כ-87% בהשוואה לרבעון אשתקד. בפרומתאוס מציינים שהחברה שומרת על שולי רווחיות גבוהים ורשמה ברבעון האחרון שיעור רווח גולמי יציב של 87% מהמחזור, נתון גבוה במיוחד לענף הנובע ככל הנראה מהערך המוסף הגבוה של מוצריה אך גם מאסטרטגיית המכירה הישירה של המכשור בארה"ב (להבדיל ממכירה דרך מפיצים). לדבריהם, גם שיעור הרווח התפעולי, שעומד על כמעט 40% מהמחזור (בהשוואה ל-33% ברבעון המקביל) יוצא מגדר הרגיל.

לפי הנהלת החברה, הצמיחה החדה שלה נובעת בין היתר מעלייה בביקוש למוצריה בארה"ב וכן מכניסה לשווקים מחוץ לארה"ב, שם נרשמה צמיחה בהכנסות של כ-88% ברבעון האחרון.

אינמוד, שנוסדה בשנת 2008, היא חברה ישראלית נוספת בסדרה ארוכה של חברות ישראליות מצליחות בשוק האסתטיקה הרפואית. החברה מפתחת, מייצרת ומשווקת מכשירים בטכנולוגיה המבוססת על גלי רדיו (RF) למגוון טיפולים אסתטיים רפואיים שונים, בין היתר הצערת העור, הסרת שיער, המסה ושאיבת שומן. לפי פרסומיה של אינמוד, יתרונה התחרותי על פני המתחרים נובע מכך שהמתחרים מציעים טיפולים "דו ממדיים", דהיינו טיפולים הפועלים רק על פני השטח העור, ואילו אינמוד מבצעת טיפול "תלת ממדי", כלומר טיפול החודר לעומק העור. זאת בין השאר בזכות העובדה שהמכשור שלה מבוסס גלי רדיו (RF) המאפשרים חדירה יעילה ועמוקה יותר אל מתחת לפני העור בהשוואה למתחרות שמכשיריהן מבוססי לייזר. כמו כן, טכנולוגיית ה-RF מאפשרת טיפול זעיר-פולשני ביחס לחלופות. המכשור חודר דרך חור קטן בעור ופועל על השכבות הפנימיות של העור ובכך משיג תוצאות שוות איכות לתוצאות ניתוחים פולשניים יותר.

מוצרי החברה נמכרים בעיקר למגזר המקצועי - רופאי עור, מנתחים פלסטיים וגינקולוגים והם נועדו להשיג תוצאות דומות לניתוח פולשני. לדברי אייל שבח, ראש תחום הטכנולוגיה ושותף מייסד בפרומתאוס, "לעובדה שאינמוד מאפשרת לצמצם את מידת הפולשנות של הפרוצדורות נודעת חשיבות עסקית ורפואית עצומה. בניתוחים 'מסורתיים' ישנו חשש לסכנת זיהום וזמן ההחלמה ארוך יותר, מה שמביא להירתעות מובנת של לקוחות פוטנציאליים, ובפרט גברים. מכאן שהחברה ממנפת ותמשיך למנף את הטכנולוגיה שלה כדי להיכנס לשווקים מובילים הנאמדים במיליארדי דולרים בהם ניתוחים פלסטיים, גינקולוגיה, דרמטולוגיה ורפואת עיניים. הצמיחה בפועל יחד עם ההערכות להמשך הצמיחה הם המנוע שמאחורי מחיר המניה".

לפי פרסומי החברה, הביקוש לטכנולוגיות הייחודיות והפחות פולשניות שלה בארה"ב ומחוצה לה הולך וגובר והיא מתכננת לחדור לשווקים בינלאומיים חדשים תוך שמירה על הרווחית. מה שצפוי לסייע לה הן יתרות המזומנים שלה לאחר ההנפקה, שיאפשרו לה לשמור על מאמצי הצמיחה והשקה מתמשכת של פלטפורמות חדשות וחדשניות.

פועלת ב"שוק מותרות" שמלווה בסיכונים

לדברי שבח, "הצמיחה שמציגה אינמוד נהנית גם מהטרנד הכללי של הצמיחה בשוק האסתטיקה הרפואית העולמי. נזכיר שאחת השחקניות הישראליות המובילות בתחום היא סינרון, שבשנת 2017, אחרי קרוב לשני עשורים של פעילות גלובלית בתחום המכשור הרפואי-אסתטי, נמכרה לקרן ההשקעות הפרטיות אייפקס פרטנרס, בתמורה ל-397 מיליון דולר". שחקנית נוספת וידועה בתחום, גם היא ישראלית, היא אלמה לייזרס, שנרכשה על ידי פוסון הסינית בשנת 2013 תמורת 240 מיליון דולר ומראה צמיחה אורגנית דו ספרתית שנה אחרי שנה, כמו גם לומניס, שמכירתה עומדת על הפרק לפי שווי של יותר ממיליארד דולר.

שבח מציין שבינתיים כבר מתחיל להתפתח הדור הבא של החברות צעירות הישראליות בתחום האסתטיקה הרפואית, עם חברות כמו ונוס קונספט, סינויה, אנדימד ואחרות שמראות על פוטנציאל.

לפי מחלקת המחקר של פרומתאוס, התעשייה האסתטית הגלובלית נערכת בשווי של עשרות מיליארדי דולר ובצמיחה שנתית דו ספרתית, הודות לפריצות דרך טכנולוגיות. בפרומתאוס מוסיפים שהשוק הגלובלי צפוי לגדול בכ-11.5% החל מ-2019 ולהגיע ל-22.5 מיליארד דולר כבר בשנת 2025. לפי פרומתאוס, המגרש הדומיננטי של החברות בתחום, ובכללן אינמוד, הוא ארה"ב האחראית במקרה של אינמוד ל-77% מהכנסותיה.

עם זאת, במחלקת המחקר של פרומתאוס מציינים כי שוק האסתטיקה מהווה "שוק מותרות" והוא מהראשונים להיפגע בעקבות משברים גלובליים, כך שלצד פוטנציאל הצמיחה של הסקטור בכלל ושל אינמוד בפרט, קיים גם סיכון גבוה לתנודתיות בביצועים העסקיים ובמחירי המניות. עוד מציינים בפרומתאוס כי במקרה של אינמוד, סיכון נוסף נובע מהשילוב של תוצאות כספיות פנטסטיות יחד עם חשיפה של תוצאות אלו כתוצאה מהפיכתה של החברה ציבורית בהנפקה. תוצאות כאלו מזמינות מתחרים לתחום ובנוסף הן עשויות לגרום ללקוחות לחפש חלופות או להקשות במשאים ומתנים על עסקאות. להערכתם, סביר להניח שאם אינמוד לא תיבלע על ידי ענקית גלובלית בתחום, יהיה לה קשה להמשיך ולהציג תוצאות פנטסטיות כגון אלו שהיא מציגה לאורך זמן, אם כי היו דברים מעולם. 

המדד, שהורכב על ידי כלכלני פרומתאוס ייעוץ כלכלי, מייצג את כלל החברות הישראליות הנסחרות בבורסות המרכזיות בארה"ב - נאסד"ק ובורסת ניו יורק - ובכלל זה חברות ישראליות אשר נרשמו ברישום כפול. חישוב המדד החל בתחילת 2015 ועמד על 1,000 נקודות ביום השקתו. משקל כל חברה נקבע בהתאם לשווי השוק שלה, אך לא יעלה על 10% מסך המדד. פרומתאוס ייעוץ כלכלי ומנהליה ביצעו בשנים האחרונות עבודות כלכליות לחברות הכלולות במדד. העבודה אינה מהווה ייעוץ ואין לראות בה תחליף לייעוץ השקעות

עוד כתבות

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?