גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הלחץ עבד: ענקית הטכנולוגיה ורינט מתפצלת לשתי חברות - אזרחית וביטחונית

הפיצול מגיע מספר חודשים לאחר שבעלת מניות מיעוט בחברה טענה שאין סינרגיה בין העסקים, אך ורינט דחתה את טענותיה ● למתחרה נייס זה עבד היטב: ב-2015 היא יצאה מהתחום הביטחוני ומאז שווייה יותר מהוכפל

דן בודנר, מנכ"ל ורינט / צילום: איל יצהר
דן בודנר, מנכ"ל ורינט / צילום: איל יצהר

מספר חודשים לאחר שחברת הטכנולוגיה ורינט  דחתה דרישה של בעלת מניות מיעוט לשקול את פיצולה לשתי חברות שונות, היא הודיעה אתמול בלילה על כוונתה לפעול לפיצול כזה. ורינט, המנוהלת מאז 1994 על ידי דן בודנר, מספקת מערכות ושירותים בתחומי המודיעין העסקי והביטחוני. בין היתר מדובר בפתרונות אנליטיקה, אבטחת סייבר ומעקב באמצעות וידיאו, כאשר הפעילות שלה מחולקת לשני מגזרים: התחום האזרחי, שנקרא Customer engagement, והתחום הביטחוני שנקרא תחום הסייבר. השוק הביטחוני מאופיין באופי פרויקטלי עם חשיפה גבוהה יחסית לשווקים מתעוררים. הדוחות שפרסמה החברה הלילה מצביעים על רווחיות תפעולית נמוכה של התחום.

בעבר, נהוג היה להשוות בין ורינט למתחרה הישראלית נייס  , אולם בשנים האחרונות הדמיון ביניהן פחת, וזאת לאחר שהמנכ"ל הנוכחי של נייס, ברק עילם, הוביל אסטרטגיה שהוציאה את נייס מהתחום הביטחוני והותיר אותה בתחום האזרחי בלבד. לנייס זה עבד היטב: בשנים האחרונות החברה הציגה שיפור מתמשך בתוצאות והשיאה לבעלי המניות שלה ערך רב. זאת הייתה אחת מטענותיה של בעלת מניות המיעוט בוורינט, קרן ההשקעות האמריקאית  נויברגר ברמן (Neuberger Berman), שבתחילת השנה קבלה על כך שוורינט מפגרת אחר נייס בכל הקשור להחזר לבעלי המניות. מנגד, ורינט טענה שהאסטרטגיה שלה עובדת היטב ומייצרת ערך. בסופו של דבר, המאבק של הקרן הסתיים בפשרה.

אתמול, כאמור, הודיעה ורינט רשמית על הפיצול. דירקטוריון ורינט הצביע פה אחד על תוכנית לפיצולה לשתי חברות עצמאיות, אחת מהן תכלול את הפעילות האזרחית והשנייה את פעילות המודיעין והסייבר (הביטחונית). ורינט מעריכה שהמהלך יושלם בעוד קצת יותר משנה, עם סיום שנת הכספים 2021 של החברה בסוף ינואר 2021. בפועל, הפיצול יבוצע באופן של חלוקה פרו-ראטה (על פי יחס) של מניות של גוף חדש, שיחזיק בפעילות הביטחונית. השלמת הפיצול כפופה לקבלת אישורים שונים, אם כי לא לקבלת אישור בעלי המניות של החברה.

לפי הודעת החברה, "אנחנו מאמינים ששני העסקים שלנו מובילים בשווקים שלהם, והפיצול יאפשר להם להשיג ביצועים טובים יותר בטווח הארוך". בוורינט אומרים שהפעילות האזרחית מובילת שוק, מתקרבת להכנסות שנתיות של מיליארד דולר ועומדת בפני הזדמנויות שקשורות למעבר למחשוב ענן; הפעילות הביטחונית, לדבריהם, מובילת שוק, מתקרבת למכירות שנתיות של חצי מיליארד דולר, ויש לה הזדמנויות שקשורות למעבר למודל של תוכנה.

"אנחנו מאמינים ששתי חברות ציבוריות עצמאיות ייהנו כל אחת מהפיצול, ויהיו ממוצבות היטב לביצוע האסטרטגיות שלהן, להשיג את ההזדמנויות שבפניהן, להאיץ צמיחה ולהרחיב את מובילות השוק", אמר המנכ"ל בודנר. "הפיצול יקל על משקיעים להעריך כל חברה ולקבל החלטות השקעה. כהכנה לפיצול, נקטנו במספר צעדים בשנים האחרונות כדי לחזק כל אחד מהעסקים ברמה התפעולית, ואנו מאמינים שהם בעמדה טובה".

כחלק מהתוכנית, נחתם הסכם השקעה בין ורינט לבין קרן ההשקעות אייפקס (Apax Partners). ההסכם, להשקעה של עד 400 מיליון דולר, יחול בתנאים מסוימים, ויכלול רכישת מניות בכורה להמרה של ורינט בשני חלקים - הראשון יושלם עד אפריל 2020, והשני מיד לאחר השלמת הפיצול. מדובר ברכישת עד 200 אלף מניות בכורה להמרה מסדרה A ועד 200 אלף מניות בכורה להמרה מסדרה B. סדרה A ניתנת להמרה למניות רגילות, לבחירת אייפקס, במחיר המרה של 53.5 דולר, שמהווה פרמיה של כ-17% על המחיר הממוצע של המניה ב-45 ימי המסחר האחרונים. לאחר השלמת הפיצול, מחיר ההמרה יותאם על בסיס היחס בין מחירי שתי החברות לאחר הפיצול. סדרה B ניתנת להמרה למניות רגילות, גם כן לפי בחירת אייפקס, במחיר שיהיה 100% מהמחיר הממוצע של המניה ב-20 ימי המסחר לאחר השלמת הפיצול. לאחר החלק הראשון של ההשקעה, אייפקס תחזיק ב-5% ממניות ורינט (תחת הנחה שיומרו למניות רגילות), ולאחר השלמת החלק השני והפיצול, ההחזקה של אייפקס תהיה 11.5%-15% בחברה האזרחית.

צמיחה בהכנסות הרבעוניות וירידה ברווח

השקעת אייפקס בחברה מגיעה על רקע היקף החוב הגדול של ורינט. נכון לסוף הרבעון האחרון (הרבעון הפיסקאלי השלישי של שנת הכספים 2020 שהסתיים בסוף אוקטובר 2019 ושאת דוחותיו ורינט פרסמה הלילה), לחברה היה חוב של כולל של 815 מיליון דולר, רובו לטווח ארוך. היקף המזומנים וההשקעות שלה הסתכם ב-451 מיליון דולר כך שהחוב נטו הוא כ-364 מיליון דולר.

לדברי בודנר, לאייפקס יש ניסיון ביצירת ערך בחברות תוכנה, וההשקעה משקפת הצבעת אמון באסטרטגיה של החברה ובהזדמנויות הצמיחה העתידיות שלה. כחלק מההשקעה, יצורף ג'ייסון רייט (Wright) מאייפקס לדירקטוריון ורינט, ודירקטור נוסף יצטרף לאחר השלמת החלק השני של ההשקעה.

כאמור, דוחות החברה התפרסמו במקביל ובהם ורינט הציגה הכנסות רבעוניות של כ-325 מיליון דולר, צמיחה של 6.9% בהשוואה לרבעון המקביל. הכנסות התחום האזרחי הסתכמו ב-218 מיליון דולר, צמיחה של 10.4%, עם רווח תפעולי של כ-26 מיליון דולר על בסיס כללי החשבונאות המקובלים GAAP, ורווח תפעולי של 62 מיליון דולר בניכוי סעיפים חשבונאיים שונים (Non-GAAP). עסקי הסייבר הביטחוני תרמו הכנסות של 107 מיליון דולר, כמעט ללא שינוי בהשוואה לרבעון המקביל, ועם רווח תפעולי זניח של 3 מיליון דולר GAAP, או 12 מיליון דולר Non-GAAP.

הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות של ורינט, לפי כללי GAAP, הסתכם ברבעון ב-11.7 מיליון דולר, ירידה לעומת 18.9 מיליון דולר ברבעון המקביל. על בסיס Non-GAAP, בנטרול סעיפים כגון הפחתות של נכסים בלתי מוחשיים, תגמול הוני לעובדים ועוד, הרווח הנקי הסתכם ב-63.1 מיליון דולר, עלייה מ-56.4 מיליון דולר ברבעון המקביל. מתחילת השנה, הכנסות החברה גדלו ב-7.2% ל-964 מיליון דולר והרווח Non-GAAP צמח ב-18.9% לכ-168 מיליון דולר. ורינט מציינת כי במהלך הרבעון היא הוציאה כ-1.5 מיליון דולר על ייעוץ מקצועי שנוגע לפיצול עסקיה.

במקביל, ורינט הודיעה על תוכנית לרכישה עצמית של מניות בסך עד 300 מיליון דולר. המימון לכך יגיע מהשקעת אייפקס ומהכסף שבקופה.

שוק ההון מקדם בברכה את תוכנית הפיצול

מניית ורינט עלתה במסחר המאוחר בנאסד"ק ב-6.9%, כלומר, שוק ההון מקדם בברכה את תוכנית הפיצול של ורינט לשתי חברות. נראה שמבחינת המשקיעים, מוטב מאוחר מאשר אף פעם.

לפני מספר חודשים, החל מאבק פרוקסי של קרן השקעות נויברגר ברמן שמחזיקה במניות ורינט נגד החברה. כחלק מהמאבק, דרשה הקרן למנות דירקטורים מטעמה, והעלתה טענות על ההחזר לבעלי המניות. בין היתר, טענה הקרן כי "אנחנו מאמינים שהחברה צריכה לבחון את האוסף הנכון של עסקים. אנחנו מאמינים שאחת הסיבות לביצועי החסר של מניית ורינט היא שהיא פועלת בשתי חטיבות עסקיות, שאינן סינרגטיות. אנחנו מאמינים שהמבנה שלה מקשה עליה למשוך בעלי מניות, שהיו עשויים אולי להשקיע בעסק אחד או אחר שלה".

אנשי הקרן השוו את תשואת מניית נייס הישראלית לזו של ורינט, והראו שלאורך השנים ורינט מפגרת אחר נייס. במשך שנים ארוכות החברות נחשבו למתחרות דומות זו לזו, אך בשנים האחרונות הן התרחקו: נייס יצאה כבר ב-2015 מהתחום הביטחוני (באופן אחר מזה המתוכנן בוורינט - על ידי מכירת הפעילות בשתי עסקאות, לאלביט ולבאטרי ונצ'רס) ומאז הציגה תוצאות משופרות ושווי השוק שלה זינק יותר מפי 2 ל-9.1 מיליארד דולר. מנגד, ורינט נסחרת היום בשווי של 3.2 מיליארד דולר, דומה לשוויה ב-2015. סביר שמשקיעי ורינט ישמחו מאוד אם החברה האזרחית החדשה שבה יחזיקו תעשה דרך דומה לזו של נייס.

לפני חצי שנה הסתיים המאבק של נויברגר ברמן בפשרה עם ורינט, שנראתה אז כמו ניצחון של החברה - הקרן לא מינתה דירקטורים מטעמה, ובתמורה ורינט הבטיחה לספק יותר דיווחים לבעלי המניות. עם זאת, נראה שמתחת לפני השטח השינויים נמשכו ובחברה הבינו שאין מנוס מנקיטת צעד משמעותי. 

רקע: הפיצול הקודם עבד עבור ורינט היטב

ורינט הוקמה ב-1994 והונפקה בנאסד"ק ב-2002 לפי שווי של 374 מיליון דולר. לאורך התקופה היא הייתה חלק מקבוצת קומברס טכנולוג'י שהוביל קובי אלכסנדר - עד לפיצולה מהחברה האם ב-2013, פיצול שהפך את ורינט לחברה עצמאית ללא גרעין שליטה.

לפני הפיצול מקומברס סבלה ורינט מכמה שנים קשות. ב-2006 ערך וול סטריט ג'ורנל תחקיר, שגילה דפוס חשבונאי שערורייתי בחברה האם קומברס: הקצאת אופציות לעובדים ולמנהלים במחירי שפל, שהעלתה חשד לבקדייטינג (Backdating) - שינוי בדיעבד של מועדי הקצאת האופציות. רשות ניירות ערך של ארה"ב (SEC) החלה לחקור, קובי אלכסנדר - יו"ר ומנכ"ל קומברס - פרש מתפקידו ונמלט מחקירה לגלות מרצון של מעל עשור בנמיביה (בשנה שעברה שוחרר אלכסנדר מהכלא הישראלי, שאליו עבר לבקשתו להמשך ריצוי עונשו לאחר שנה וחצי בכלא בארה"ב).

בוורינט אמנם טענו שאצלם לא היה בקדייטינג, אך החברה לא יכלה לפרסם את הדוחות הכספיים שלה במועד בשל החקירות, וכתוצאה מכך לא עמדה בכללי המסחר, והועברה למסחר מעבר לדלפק (פינק שיטס). לאחר השלמת החקירה ופרסום הדוחות אחרי כשלוש שנים - חזרה המניה למסחר בנאסד"ק.

משפל של כ-3.3 דולרים למניית ורינט בשנת 2009, שהייתה גם שנת שפל בשווקים הגלובליים, בלי קשר לצרות הפרטיות של ורינט, זינקה המניה למחיר של כ-24 דולר כשחזרה למסחר בנאסד"ק ביולי 2010, והמשיכה לטפס גם לאחר מכן. כעבור כשנתיים וחצי פוצלה כאמור ורינט מקומברס, בעת ששווייה עמד על כ-1.4 מיליארד דולר. נכון להיום, היא שווה יותר מכפול מכך. 

עוד כתבות

רשת moltbook / צילום: צילום מסך

מהתפעמות לחשש ועד פרצת אבטחה: מה הסיפור של Moltbook, הרשת החברתית של הבינה המלאכותית

הרשת החברתית לבוטים עוררה סקרנות עולמית, עד שפרצת אבטחה אחת העבירה את הדיון מתודעה לניהול ואבטחה

סוכנות דירוג האשראי מודי'ס / צילום: Shutterstock, Daniel J. Macy

פיץ' צפויה להצטרף: מאחורי הודעת מודי'ס והאם העלאת הדירוג קרובה

במשרד האוצר קיימו שיחות עם פיץ' ומעריכים כי תיישר קו בשבועות הקרובים בייצוב תחזית הדירוג ● במודי'ס העלו את תחזית הצמיחה של ישראל ל-5%, אבל הדרך חזרה לדירוג שלפני המלחמה עוד ארוכה

עדי שלג / צילום: אלון רון

עד המדינה בפרשת אי.די.בי: כולם "שיפצו" אז מחירי מניות, בדיעבד הבנתי שזו עבירה

עדי שלג העיד כי ביצע את הפעולות סביב הרצת מניות אי.די.בי ב-2012 לפי הנחיותיו של איתי שטרום, וכי הפך לעד מדינה אחרי שגילה כי שטרום ונוחי דנקנר "מפילים עליו הכול" ● הוא טען כי הוא "הוכה בתדהמה" מכך שדנקנר מייחס לו אחריות לפרשה, ולגבי פעולותיו הסביר כי "היום ברור לי שזה אסור, אבל אז זה היה אחרת"

גלופה של שטרות של חמש דולר במטבעה של ארה''ב בוושינגטון הבירה / צילום: Reuters, Gary Cameron

קריסת הדולר מגלה לאמריקאים שהם לא המעצמה שעליה פינטזו

התחזיות סברו שהעשור הנוכחי יטלטל את העולם, ובינתיים הוא מקיים את המצופה ממנו ● תהיות על מצב הדולר האמריקאי מול סל המטבעות, ציפיות הריבית וגם האפשרויות שיוצרת הבינה המלאכותית - כל אלה ישפיעו עמוקות על הכלכלה בשנה הקרובה ● כתבה ראשונה בסדרה

סניף יוחננוף / צילום: יח''צ

ב-17 מיליון שקל: יוחננוף רוכשת 30% מקרקע ליד בנימינה להקמת מרכז מסחרי

לגלובס נודע כי יוחננוף תשקיע את הכסף כדי להקים מרכז מסחרי שיכלול סניף של הרשת ● המרכז החדש שייפתח ב-2029 עשוי להתחרות בקניון "מול זכרון" הסמוך

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי חמינאי / עיבוד: AP

מזכיר המועצה לביטחון לאומי באיראן: "מתגבש מתווה למו"מ"

טראמפ אישר בריאיון לפוקס ניוז: "הם מדברים איתנו - נראה מה אפשר לעשות" ● דיווח: פיצוץ עז נשמע בנמל בנדר עבאס שבדרום איראן - כלי תקשורת במדינה הכחישו דיווח על תקיפת מפקד במשמרות המהפכה ● גורמים בישראל טוענים שאין למדינה קשר לפיצוצים באיראן ● צה"ל תקף ברצועת עזה במה שמסתמן כגל שני של תקיפות על רקע הפרת הסכם הפסקת האש מצד חמאס ● עדכונים שוטפים

האם ינואר חזק בבורסה מנבא שנה טובה לחוסכים? / צילום: Shutterstock

האם ינואר חזק בבורסה מנבא שנה טובה לחוסכים? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

הבורסה בת"א הניבה תשואה של שנה שלמה בחודש הראשון של 2026 - 10%, וסיפקה רוח גבית לחוסכים בגמל ובהשתלמות, בהמשך לשנה קודמת "משוגעת" ● היסטורית נמצא כי ינואר חזק מוביל בדרך כלל לשנה חיובית בתשואות ● עוד חודש מאכזב לחוסכים במסלולי S&P 500

קווין וורש, מינויו של טראמפ ליו''ר הפד / צילום: Reuters, Ann Saphir

המשימות של האיש שיחליף את פאוול: לרסן את האינפלציה ולהתמודד עם טראמפ

הנשיא טראמפ הכריז בשישי האחרון על מינוי קווין וורש ליו"ר הפד, בכפוף לאישור הסנאט ● וורש, אחד מנגידי הבנק המרכזי בעבר, סבור כי יש צורך ב"שינוי משטר בפד" וב"נקיטת צעדים נוקשים" ● לצד תומכיו הרבים בוול סטריט, יש החוששים שגישתו תביא לטלטלה

דני בריקמן / צילום: בן יצחקי

הוא שירת 11 שנה ביחידה מסווגת וסירב להפוך לאל"מ. היום יש לו חברת סייבר

בגיל 8 הוא כבר שיווק מוצרי תוכנה, את הבגרות במתמטיקה סיים בכיתה י', ובצבא הוא שירת 11 שנה - אך סירב להמשיך לאל"מ ● חברת הסייבר שהקים עם השחרור מכניסה היום עשרות מיליוני דולרים, אבל הוא בכלל חולם להקים בית ספר למוזיקה: "רוצה להוריד את המחסומים" ● שיחה קצרה עם דני בריקמן, מנכ"ל Oasis Security

מטוס ישראייר. בעיגול: יואב וייס / צילום: מוני שפיר, סיוון פרג

המינוי החדש בישראייר מגלה משהו דווקא על החברה המתחרה

יואב וייס, מנהל פעילות חברת התעופה וירג'ין אטלנטיק בישראל עד לאחרונה, יהיה אחראי על פעילות הטיסות ארוכות הטווח של ישראייר - שהופכת ליחידת רווח עצמאית ● קבוצת חמת רוכשת 1,800 מ"ר במתחם גיגיס בראשון לציון תמורת כ-30 מיליון שקל ● אירועים ומינויים

חץ דורבן, מערכת ההגנה של אלביט / צילום: אלביט

עם צבר הזמנות דמיוני: מה יכול לבלום את המומנטום בפעילות אלביט מערכות

מניית החברה הביטחונית נסחרת בשיא, לאחר שהפכה בשנתיים האחרונות ל"מפעל לאומי" ● במקביל היא לא זונחת את ההתרחבות הגלובלית, כשמרוץ ההתחמשות באירופה ומעמד אסטרטגי בארה"ב מבטיחים לה אופק יציב לשנים קדימה ● המחיר: השקעות עתק ותלות בשערי החליפין ● ניתוח חברה, מדור חדש

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

נכסי אנרגיה ונמל אסטרטגי: האזורים שבהם התחוללו הפיצוצים באיראן

הפיצוצים באהוואז ובבנדר עבאס אירעו באזורים אסטרטגיים במיוחד - משדות הנפט הגדולים של איראן ועד לנמל המרכזי במיצר הורמוז ● בטהרן מנסים להציג את האירועים כ"תקלות", אך הרגישות של המוקדים שנפגעו מעוררת תהיות בזירה הבינלאומית

בית זיקוק לנפט בדרום־מערב איראן / צילום: Reuters, WANA

איראן מוכרת יותר נפט, אך מרוויחה פחות כסף

מתווכים וקונים מנצלים את האפשרויות המוגבלות של המשטר למכירת נפט גולמי

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: עופר עמרם

רשות שוק ההון דורשת מגלובל נט גמל להחזיר 11 מיליון שקל שהושקעו בקרנות בחו"ל

בדיקת הרשות מצאה כי הכספים שהשקיעו עמיתים בקופות גמל בניהול אישי (IRA) של החברה הועברו לקרנות בחו"ל, אשר חלקן אורגנו על ידי סוכנים המעורבים בפרשת סלייס ● גלובל נט גמל: "דוחים את המסקנות, שוקלים את צעדינו המשפטיים"

האינפלציה שוחקת את הכסף שבעו''ש. אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock

כך "מתאדה" הכסף שלכם בעו"ש: "הסיכון האמיתי הוא מזומן ולא מניות"

1.5 טריליון שקל מכספי הציבור מונחים בחשבונות עו"ש ובפיקדונות ● בשוק מסבירים כי "להשאיר את הכסף בבנק" היא החלטה על הפסד בטווח הארוך, ומייעצים כיצד לשמור על ערכו ואף להרוויח ● מתן שטרית, הפניקס: "הסיכון המרכזי למשקי הבית הוא לאבד כוח קנייה"

משה מזרחי, מנכ''ל אינמוד וממייסדיה, עם מכשיר החברה / צילום: איל יצהר

המנכ"ל שמכר מניות ב-200 מיליון דולר ורוצה לצאת מהבורסה בניו יורק: "זה נהיה לא נעים"

בעיצומו של מאבק שליטה בחברת האסתטיקה הרפואית שהקים, מספר מזרחי על התלאות והמשקיעים שהכבידו עליו בשנים האחרונות ● לאחר שמניית אינמוד צללה ב–84% בשל ירידה בעסקיה, והועמדה למכירה, חבר מזרחי למאיר שמיר בניסיון לרכוש אותה ולהפכה לפרטית, "גם כדי להוריד אותם מהגב שלנו" ● לצורך זה הוא מוכן להשקיע את 200 מיליון הדולר שהרוויח בשוק

שער הדולר מתחיל להשפיע על ענף ההייטק / צילום: Unsplash, Igor Omilaev

מנוע הצמיחה בסכנה: שחיקת הדולר מרוקנת את קופות המזומנים של חברות ההייטק הישראליות

בזמן שטראמפ מצהיר כי "מצב הדולר מצוין", חברות ההייטק הישראליות מתמודדות עם שחיקה מתמשכת בהון שגייסו וזינוק בעלויות השכר השקליות ● השילוב בין היחלשות המטבע לחוסר התערבות ממשלתית מעמיד בסכנה את הכנסות המדינה ממסים, ומאלץ את התעשייה לבחון מחדש את תוכניות הצמיחה והגיוס בישראל

מיכאל קלמן, מנכ''ל מנורה מבטחים ביטוח / צילום: נטי לוי

חברת הביטוח מנורה שילמה שכר גבוה לבכירים - ולא תיהנה מקיזוז המס

בית המשפט דחה את ערעור מנורה ושומרה וקבע כי שכר בכירים מעבר לתקרה של 2.5 מיליון שקל אינו מוכר לצורכי מס ● נקבע כי בקיזוז הפסדים יש להביא בחשבון גם החזרי מס צפויים, ולא רק את המס ששולם בפועל

חלפני כסף ברחובות טהראן / צילום: ap, Vahid Salemi

מצבה של איראן מחמיר והמשטר שולף שפן חדש

הריל האיראני הגיע לשפל חדש - 1.6 מיליון ריאל איראני לדולר אחד ● בניסיון להתמודד עם השחיקה, בבנק המרכזי בטהרן השיקו היום מטבע חדש של 5 מיליון ריאל

מוזגת בבית קפה בברלין. רוב העבודות החלקיות הן במגזר השירותים / צילום: Reuters, IMAGO/photothek.de

"אנחנו חייבים לעבוד": גרמניה נגד משרה חלקית ושבוע עבודה מקוצר

הקנצלר פרידריך מרץ יוצא למלחמה בטרנד ה"איזון–בין–חיים–לעבודה" ובמודל התעסוקה החלקי שהפך לסימן ההיכר של הכלכלה הגרמנית ● עם שוק עבודה קשיח, אוכלוסייה מזדקנת וגירעון אקטוארי בפנסיות, בברלין דורשים מהאזרחים: "מי שיכול לעבוד יותר - חייב לעבוד יותר"