גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הלחץ עבד: ענקית הטכנולוגיה ורינט מתפצלת לשתי חברות - אזרחית וביטחונית

הפיצול מגיע מספר חודשים לאחר שבעלת מניות מיעוט בחברה טענה שאין סינרגיה בין העסקים, אך ורינט דחתה את טענותיה ● למתחרה נייס זה עבד היטב: ב-2015 היא יצאה מהתחום הביטחוני ומאז שווייה יותר מהוכפל

דן בודנר, מנכ"ל ורינט / צילום: איל יצהר
דן בודנר, מנכ"ל ורינט / צילום: איל יצהר

מספר חודשים לאחר שחברת הטכנולוגיה ורינט  דחתה דרישה של בעלת מניות מיעוט לשקול את פיצולה לשתי חברות שונות, היא הודיעה אתמול בלילה על כוונתה לפעול לפיצול כזה. ורינט, המנוהלת מאז 1994 על ידי דן בודנר, מספקת מערכות ושירותים בתחומי המודיעין העסקי והביטחוני. בין היתר מדובר בפתרונות אנליטיקה, אבטחת סייבר ומעקב באמצעות וידיאו, כאשר הפעילות שלה מחולקת לשני מגזרים: התחום האזרחי, שנקרא Customer engagement, והתחום הביטחוני שנקרא תחום הסייבר. השוק הביטחוני מאופיין באופי פרויקטלי עם חשיפה גבוהה יחסית לשווקים מתעוררים. הדוחות שפרסמה החברה הלילה מצביעים על רווחיות תפעולית נמוכה של התחום.

בעבר, נהוג היה להשוות בין ורינט למתחרה הישראלית נייס  , אולם בשנים האחרונות הדמיון ביניהן פחת, וזאת לאחר שהמנכ"ל הנוכחי של נייס, ברק עילם, הוביל אסטרטגיה שהוציאה את נייס מהתחום הביטחוני והותיר אותה בתחום האזרחי בלבד. לנייס זה עבד היטב: בשנים האחרונות החברה הציגה שיפור מתמשך בתוצאות והשיאה לבעלי המניות שלה ערך רב. זאת הייתה אחת מטענותיה של בעלת מניות המיעוט בוורינט, קרן ההשקעות האמריקאית  נויברגר ברמן (Neuberger Berman), שבתחילת השנה קבלה על כך שוורינט מפגרת אחר נייס בכל הקשור להחזר לבעלי המניות. מנגד, ורינט טענה שהאסטרטגיה שלה עובדת היטב ומייצרת ערך. בסופו של דבר, המאבק של הקרן הסתיים בפשרה.

אתמול, כאמור, הודיעה ורינט רשמית על הפיצול. דירקטוריון ורינט הצביע פה אחד על תוכנית לפיצולה לשתי חברות עצמאיות, אחת מהן תכלול את הפעילות האזרחית והשנייה את פעילות המודיעין והסייבר (הביטחונית). ורינט מעריכה שהמהלך יושלם בעוד קצת יותר משנה, עם סיום שנת הכספים 2021 של החברה בסוף ינואר 2021. בפועל, הפיצול יבוצע באופן של חלוקה פרו-ראטה (על פי יחס) של מניות של גוף חדש, שיחזיק בפעילות הביטחונית. השלמת הפיצול כפופה לקבלת אישורים שונים, אם כי לא לקבלת אישור בעלי המניות של החברה.

לפי הודעת החברה, "אנחנו מאמינים ששני העסקים שלנו מובילים בשווקים שלהם, והפיצול יאפשר להם להשיג ביצועים טובים יותר בטווח הארוך". בוורינט אומרים שהפעילות האזרחית מובילת שוק, מתקרבת להכנסות שנתיות של מיליארד דולר ועומדת בפני הזדמנויות שקשורות למעבר למחשוב ענן; הפעילות הביטחונית, לדבריהם, מובילת שוק, מתקרבת למכירות שנתיות של חצי מיליארד דולר, ויש לה הזדמנויות שקשורות למעבר למודל של תוכנה.

"אנחנו מאמינים ששתי חברות ציבוריות עצמאיות ייהנו כל אחת מהפיצול, ויהיו ממוצבות היטב לביצוע האסטרטגיות שלהן, להשיג את ההזדמנויות שבפניהן, להאיץ צמיחה ולהרחיב את מובילות השוק", אמר המנכ"ל בודנר. "הפיצול יקל על משקיעים להעריך כל חברה ולקבל החלטות השקעה. כהכנה לפיצול, נקטנו במספר צעדים בשנים האחרונות כדי לחזק כל אחד מהעסקים ברמה התפעולית, ואנו מאמינים שהם בעמדה טובה".

כחלק מהתוכנית, נחתם הסכם השקעה בין ורינט לבין קרן ההשקעות אייפקס (Apax Partners). ההסכם, להשקעה של עד 400 מיליון דולר, יחול בתנאים מסוימים, ויכלול רכישת מניות בכורה להמרה של ורינט בשני חלקים - הראשון יושלם עד אפריל 2020, והשני מיד לאחר השלמת הפיצול. מדובר ברכישת עד 200 אלף מניות בכורה להמרה מסדרה A ועד 200 אלף מניות בכורה להמרה מסדרה B. סדרה A ניתנת להמרה למניות רגילות, לבחירת אייפקס, במחיר המרה של 53.5 דולר, שמהווה פרמיה של כ-17% על המחיר הממוצע של המניה ב-45 ימי המסחר האחרונים. לאחר השלמת הפיצול, מחיר ההמרה יותאם על בסיס היחס בין מחירי שתי החברות לאחר הפיצול. סדרה B ניתנת להמרה למניות רגילות, גם כן לפי בחירת אייפקס, במחיר שיהיה 100% מהמחיר הממוצע של המניה ב-20 ימי המסחר לאחר השלמת הפיצול. לאחר החלק הראשון של ההשקעה, אייפקס תחזיק ב-5% ממניות ורינט (תחת הנחה שיומרו למניות רגילות), ולאחר השלמת החלק השני והפיצול, ההחזקה של אייפקס תהיה 11.5%-15% בחברה האזרחית.

צמיחה בהכנסות הרבעוניות וירידה ברווח

השקעת אייפקס בחברה מגיעה על רקע היקף החוב הגדול של ורינט. נכון לסוף הרבעון האחרון (הרבעון הפיסקאלי השלישי של שנת הכספים 2020 שהסתיים בסוף אוקטובר 2019 ושאת דוחותיו ורינט פרסמה הלילה), לחברה היה חוב של כולל של 815 מיליון דולר, רובו לטווח ארוך. היקף המזומנים וההשקעות שלה הסתכם ב-451 מיליון דולר כך שהחוב נטו הוא כ-364 מיליון דולר.

לדברי בודנר, לאייפקס יש ניסיון ביצירת ערך בחברות תוכנה, וההשקעה משקפת הצבעת אמון באסטרטגיה של החברה ובהזדמנויות הצמיחה העתידיות שלה. כחלק מההשקעה, יצורף ג'ייסון רייט (Wright) מאייפקס לדירקטוריון ורינט, ודירקטור נוסף יצטרף לאחר השלמת החלק השני של ההשקעה.

כאמור, דוחות החברה התפרסמו במקביל ובהם ורינט הציגה הכנסות רבעוניות של כ-325 מיליון דולר, צמיחה של 6.9% בהשוואה לרבעון המקביל. הכנסות התחום האזרחי הסתכמו ב-218 מיליון דולר, צמיחה של 10.4%, עם רווח תפעולי של כ-26 מיליון דולר על בסיס כללי החשבונאות המקובלים GAAP, ורווח תפעולי של 62 מיליון דולר בניכוי סעיפים חשבונאיים שונים (Non-GAAP). עסקי הסייבר הביטחוני תרמו הכנסות של 107 מיליון דולר, כמעט ללא שינוי בהשוואה לרבעון המקביל, ועם רווח תפעולי זניח של 3 מיליון דולר GAAP, או 12 מיליון דולר Non-GAAP.

הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות של ורינט, לפי כללי GAAP, הסתכם ברבעון ב-11.7 מיליון דולר, ירידה לעומת 18.9 מיליון דולר ברבעון המקביל. על בסיס Non-GAAP, בנטרול סעיפים כגון הפחתות של נכסים בלתי מוחשיים, תגמול הוני לעובדים ועוד, הרווח הנקי הסתכם ב-63.1 מיליון דולר, עלייה מ-56.4 מיליון דולר ברבעון המקביל. מתחילת השנה, הכנסות החברה גדלו ב-7.2% ל-964 מיליון דולר והרווח Non-GAAP צמח ב-18.9% לכ-168 מיליון דולר. ורינט מציינת כי במהלך הרבעון היא הוציאה כ-1.5 מיליון דולר על ייעוץ מקצועי שנוגע לפיצול עסקיה.

במקביל, ורינט הודיעה על תוכנית לרכישה עצמית של מניות בסך עד 300 מיליון דולר. המימון לכך יגיע מהשקעת אייפקס ומהכסף שבקופה.

שוק ההון מקדם בברכה את תוכנית הפיצול

מניית ורינט עלתה במסחר המאוחר בנאסד"ק ב-6.9%, כלומר, שוק ההון מקדם בברכה את תוכנית הפיצול של ורינט לשתי חברות. נראה שמבחינת המשקיעים, מוטב מאוחר מאשר אף פעם.

לפני מספר חודשים, החל מאבק פרוקסי של קרן השקעות נויברגר ברמן שמחזיקה במניות ורינט נגד החברה. כחלק מהמאבק, דרשה הקרן למנות דירקטורים מטעמה, והעלתה טענות על ההחזר לבעלי המניות. בין היתר, טענה הקרן כי "אנחנו מאמינים שהחברה צריכה לבחון את האוסף הנכון של עסקים. אנחנו מאמינים שאחת הסיבות לביצועי החסר של מניית ורינט היא שהיא פועלת בשתי חטיבות עסקיות, שאינן סינרגטיות. אנחנו מאמינים שהמבנה שלה מקשה עליה למשוך בעלי מניות, שהיו עשויים אולי להשקיע בעסק אחד או אחר שלה".

אנשי הקרן השוו את תשואת מניית נייס הישראלית לזו של ורינט, והראו שלאורך השנים ורינט מפגרת אחר נייס. במשך שנים ארוכות החברות נחשבו למתחרות דומות זו לזו, אך בשנים האחרונות הן התרחקו: נייס יצאה כבר ב-2015 מהתחום הביטחוני (באופן אחר מזה המתוכנן בוורינט - על ידי מכירת הפעילות בשתי עסקאות, לאלביט ולבאטרי ונצ'רס) ומאז הציגה תוצאות משופרות ושווי השוק שלה זינק יותר מפי 2 ל-9.1 מיליארד דולר. מנגד, ורינט נסחרת היום בשווי של 3.2 מיליארד דולר, דומה לשוויה ב-2015. סביר שמשקיעי ורינט ישמחו מאוד אם החברה האזרחית החדשה שבה יחזיקו תעשה דרך דומה לזו של נייס.

לפני חצי שנה הסתיים המאבק של נויברגר ברמן בפשרה עם ורינט, שנראתה אז כמו ניצחון של החברה - הקרן לא מינתה דירקטורים מטעמה, ובתמורה ורינט הבטיחה לספק יותר דיווחים לבעלי המניות. עם זאת, נראה שמתחת לפני השטח השינויים נמשכו ובחברה הבינו שאין מנוס מנקיטת צעד משמעותי. 

רקע: הפיצול הקודם עבד עבור ורינט היטב

ורינט הוקמה ב-1994 והונפקה בנאסד"ק ב-2002 לפי שווי של 374 מיליון דולר. לאורך התקופה היא הייתה חלק מקבוצת קומברס טכנולוג'י שהוביל קובי אלכסנדר - עד לפיצולה מהחברה האם ב-2013, פיצול שהפך את ורינט לחברה עצמאית ללא גרעין שליטה.

לפני הפיצול מקומברס סבלה ורינט מכמה שנים קשות. ב-2006 ערך וול סטריט ג'ורנל תחקיר, שגילה דפוס חשבונאי שערורייתי בחברה האם קומברס: הקצאת אופציות לעובדים ולמנהלים במחירי שפל, שהעלתה חשד לבקדייטינג (Backdating) - שינוי בדיעבד של מועדי הקצאת האופציות. רשות ניירות ערך של ארה"ב (SEC) החלה לחקור, קובי אלכסנדר - יו"ר ומנכ"ל קומברס - פרש מתפקידו ונמלט מחקירה לגלות מרצון של מעל עשור בנמיביה (בשנה שעברה שוחרר אלכסנדר מהכלא הישראלי, שאליו עבר לבקשתו להמשך ריצוי עונשו לאחר שנה וחצי בכלא בארה"ב).

בוורינט אמנם טענו שאצלם לא היה בקדייטינג, אך החברה לא יכלה לפרסם את הדוחות הכספיים שלה במועד בשל החקירות, וכתוצאה מכך לא עמדה בכללי המסחר, והועברה למסחר מעבר לדלפק (פינק שיטס). לאחר השלמת החקירה ופרסום הדוחות אחרי כשלוש שנים - חזרה המניה למסחר בנאסד"ק.

משפל של כ-3.3 דולרים למניית ורינט בשנת 2009, שהייתה גם שנת שפל בשווקים הגלובליים, בלי קשר לצרות הפרטיות של ורינט, זינקה המניה למחיר של כ-24 דולר כשחזרה למסחר בנאסד"ק ביולי 2010, והמשיכה לטפס גם לאחר מכן. כעבור כשנתיים וחצי פוצלה כאמור ורינט מקומברס, בעת ששווייה עמד על כ-1.4 מיליארד דולר. נכון להיום, היא שווה יותר מכפול מכך. 

עוד כתבות

הפגנת תמיכה במחאה האיראנית במדריד / צילום: Reuters

המעורבות של מאסק והגיבוי הטורקי המפתיע: הגורמים שעשויים להכריע לאן תלך המחאה באיראן

עם 52% אינפלציה, יותר מ-2,000 נרצחים וניתוק מוחלט של התקשורת, משטר האייתוללות נלחם על חייו ● בזמן שטראמפ מאיים לתקוף ומאסק מסייע בהפצת התמונות בעולם, אנקרה מתייצבת במפתיע לצד חמינאי ● האם הפעם זה ייגמר אחרת מגל המחאה הקודם?

פיני אורבך / צילום: שליו אריאל

ארקין ביו מקימה קרן ארלי סטייג' נוספת בהיקף של 100 מיליון דולר

המשקיעים העיקריים בקרן, לצד קבוצת ארקין קפיטל עצמה, הם מוסדיים ישראלים, וביניהם הפניקס, כלל ביטוח וקרנות הפנסיה של עמיתים ● זוהי קרן נוספת ברצף של קרנות ביומד שגויסו מאז סיום המלחמה במקביל להתאוששות תחום הביומד בארה"ב

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

חברה שכנעה חוסכים למשוך את הפנסיה מוקדם - ותשלם קנס של 2.3 מיליון שקל

רשות שוק ההון הטילה קנס של 2.3 מיליון שקל על חברת אלמוג פתרונות פיננסים, שגרמה לחוסכים למשוך כספים מוקדם מהפנסיה תמורת עמלה גבוהה וללא רישיון פנסיוני ● לטענת הרשות מדובר בקנס הגבוה ביותר שהוטל על חברה בשל סיבה זו ● לאחרונה נחשף בגלובס כי ישראלים מושכים בכל שנה מיליארדי שקלים מחסכונות הפנסיה

סמי סגול, בעל השליטה לשעבר בכתר / צילום: יח''צ

ההכנסה הפסיבית של התעשיין הוותיק: מאחורי האקזיט הנדל"ני של סמי סגול

כמו משפחת ורטהיימר לפניו, גם סגול שמר בידיו נכסי נדל"ן פרטיים, המושכרים לפעילות התעשייתית שמכר שנים קודם לכן ● כעת הוא מוכר אותם ביותר מחצי מיליארד שקל לוילאר

ח''כ דוד ביטן / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

שכחתם לממש את התווים? המאבק על החוק שאמור להזכיר לכם

לאחר דיון בוועדת הכלכלה, ראש הוועדה דוד ביטן בוחן דחייה של יישום הרגולציה החדשה על שוברי מתנה ותווי קנייה, לאחר שכבר אושרה, ומסר כי הוא מוכן לשקול ארכה באורך של כ-4.5 חודשים ● בענף מזהירים מעלויות של מיליונים, חוסר בהירות וחשיפה לתביעות ייצוגיות

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

חד קרן חדש בסייבר: טורק מגייסת לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר

חברת הסייבר מתל אביב מגייסת 140 מיליון דולר לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר בהובלת קרן ההון סיכון האמריקאית מרלין ונצ'רס

זהבית כהן, מנהלת AMI, עמיר בירם, ממנהלי JTLV / צילום: רמי זרנגר, שרון גבאי

הרווח העצום של זהבית כהן ועמיר בירם: מימושים של 1.8 מיליארד שקל בשבוע

בחמשת ימי המסחר הראשונים של 2026 בעלי עניין בבורסה בתל אביב מימשו מניות בהיקף של יותר מ־1.8 מיליארד שקל - קצב שמאפיין בשנה רגילה מכירות של מעל רבעון ● בין המממשים גם מנהלים בכירים בחברות הנסחרות שמכרו מניות ביותר מ־100 מיליון שקל

נפילה של 80% בזרימת הכספים למסלולי S&P 500

מכמעט 30 מיליארד שקל ל־6 מיליארד: האם טרנד ה-S&P 500 חלף?

בשנה האחרונה אכזבו מסלולי ה-S&P 500 עם תשואת חסר גדולה מול השוק הישראלי ● התוצאה: כסף חדש הפסיק לזרום ● ובכל זאת, יש הבדל גדול בין התנהגות החוסכים בגמל ובפנסיה - מה הסיבה לכך, והאם דווקא עכשיו כדאי להגדיל חשיפה למדד המניות המוכר בעולם

עבאס עראקצ'י שר החוץ של איראן / צילום: ap, Vahid Salemi

שר החוץ האיראני פנה לשליח הבית הלבן וויטקוף כדי לדון במחאות במדינה

הנשיא האמריקני חשף כי בשבת איראן פנתה לארה"ב והציעה לנהל מו"מ ● כמו כן, טראמפ איים על איראן: אם היא תתקוף בסיסים אמריקניים באזור אנחנו נכה בהם חזק יותר משהם מתארים לעצמם ● דיווח בלבנון על אופנוע שהותקף מהאוויר באזור צור ● עדכונים שוטפים

ייצור באנרגיה מתחדשת / אילוסטרציה: Shutterstock

"לא הגענו לשיא": במזרחי טפחות בטוחים שיש הזדמנות במניות האלו

מדדי האנרגיה זינקו בעשרות אחוזים ב־2025, ובמזרחי טפחות סבורים כי ראלי האנרגיה רחוק ממיצוי ● בבנק מצביעים על יציבות שותפויות הגז, דיבידנדים גבוהים וביקושי שיא לחשמל – וממליצים על חברות נבחרות בארץ ובעולם

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

מגמה מעורבת בתל אביב; המניות הביטחוניות קופצות, מניות הביטוח יורדות

מדד ת"א 35 עולה בכ-0.5% ● חוזה חדש לאלביט במדינה באסיה פאסיפיק ● הפניקס ומדיפאואר יקימו מיזם משותף לרכישת מרכזים מסחריים בארה"ב ● ירידות בחוזים בוול סטריט בצל פתיחת החקירה הפלילית נגד יו"ר הפד, טראמפ: "לא ידעתי על זה" ● מיטב: מעדיפים מניות ואג"ח ממשלתיות על פני אג"ח חברות

זוהר לוי וזוהרן ממדאני / צילום: יח''צ, AP/Yuki Iwamura

למרות ממדאני: חברת הנדל"ן הישראלית זכתה במכרז בניו יורק

סאמיט, חברת הנדל"ן של זוהר לוי, זכתה במכרז לרכישת חלק מפורטפוליו הנכסים של חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי שנקלעה למשבר חוב ● ברקע, בעיריית ניו יורק הערימו קשיים על השלמת המהלך, אך בית המשפט סלל את הדרך לרכישת הנכסים

בחינות ההסמכה של לשכת עורכי הדין / צילום: רוני שיצר

67% עברו את בחינות לשכת עורכי הדין בפעם הראשונה. מי האוניברסיטה המובילה?

בחינות ההסמכה של לשכת עורכי הדין הסתיימו עם ממוצע הצלחה של כ-52.3% בקרב הניגשים ● המכללה למנהל התמקמה במקום גבוה ומאיפה המתמחים בעלי הסיכויים הטובים ביותר להצלחה?

עו''ד עמית בכר וח''כ יריב לוין / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

לשכת עוה"ד לבג"ץ: לוין מחרים אותנו במינוי נאמנים בהליכי חדלות פירעון

לאחרונה גילו בלשכה עורכי הדין, כי שר המשפטים יריב לוין, פרסם את שמות החברים בוועדות מבלי לכלול בהן את נציגי הלשכה וכי הוועדות אמנם מתכנסות בלעדיהם ● זאת, כך טוענים בלשכה, למרות שראש לשכת עורכי הדין, עמית בכר, העביר ללוין את שמותיהם של שני נציגי הלשכה לוועדות, ובניגוד לחוק

בכיר בסמסונג מציג בכנס את מהפכת ה-AI של החברה / צילום: סמסונג

תערוכת CES: בינה מלאכותית בכל דבר, רובוטים לכל מטרה והתחומים שנפגעו

מעל 4,000 חברות הציגו חידושים טכנולוגיים בתערוכת הטכנולוגיה הגדולה בעולם, CES, ובין אלה בלטו הרובוטים ההומינואידים (דמויי אדם) שמסוגלים לקפל כביסה או לשחק בלאק ג'ק ● שימושי ה–AI הביתיים ובחיי היומיום במגמת עלייה, והרכבים האוטונומיים משתכללים

איי פוקלנד / צילום: Shutterstock

למרות איומי ארגנטינה: נאוויטס מחפשים עוד נפט באיי פוקלנד

חברת נאוויטס חתמה על מזכר הבנות לא מחייב עם חברת JHI, שהינה הבעלים של רישיון חיפוש הסמוך למאגר סי ליון ● אם אכן יתגלה עוד מאגר נפט - יהיה ניתן לחבר אותו לתשתית שנאוויטס בונה בסי ליון הסמוך, מה שיהפוך אותו לרווחי במיוחד

מושגים לאזרחות מיודעת. מענק איזון / צילום: Shutterstock

הממשלה רוצה לשנות את הקצאת הכספים לרשויות המקומיות. מה המשמעות?

אחרי שנים של מענקים לרשויות המקומיות, כעת הממשלה מתכננת רפורמה • מה עומד מאחורי המענקים האלה, ואיזה שינוי אמור להתבצע? • המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים 

רונאל פישר בבית המשפט המחוזי, אוק' 24 / צילום: רפי קוץ

פרשת רונאל פישר: לאחר עשור של דיונים, גזר הדין יינתן השבוע

הפרקליטות דורשת 18 חודשי מאסר בגין עבירות שוחד ושיבוש, בעוד ההגנה מבקשת להסתפק בימי שירות בשל "מחדלי חקירה חמורים" ● עשור לאחר שהתפוצצה, סדרת הפרשות שחשפה רשת של סחר במידע מודיעיני וקשרים אסורים בין המשטרה לשוק הפרטי מגיעה להכרעה

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: ap, Alex Kolomoisky

הקואליציה מקדמת: עבירת המרמה והפרת אמונים בה מואשם נתניהו - תבוטל

ועדת השרים לחקיקה תדון בהצעת חוק חדשה לביטול העבירה הפלילית בה מואשם ראש הממשלה ● יוזמי הצעת החוק שמחה רוטמן, אופיר כץ ומישל בוסקילה טוענים לפגיעה בעיקרון החוקיות ולאכיפה בררנית: "מערכת אכיפת החוק משתמשת בעבירה הזו בשביל למשטר את נבחרי הציבור"

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

המדד בת"א שקפץ ב-11% בשבוע, ומה צפוי היום בדואליות?

שבוע המסחר החדש שנפתח היום יושפע מהמתיחות הגיאו-פוליטית ברחבי העולם, מונצואלה ועד איראן ● המניות הביטחוניות בלטו בעליות בשבוע החלף, והמדד קפץ במעל 11% בת"א ● מדדי המחירים לצרכן יעמדו במוקד בישראל ובארה"ב ● אלביט ונובה צפויות לחזור עם פערי ארביטראז' חיוביים, ומה יקרה לטבע? ● וגם: המדדים המובילים בוול סטריט • כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר