גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הלחץ עבד: ענקית הטכנולוגיה ורינט מתפצלת לשתי חברות - אזרחית וביטחונית

הפיצול מגיע מספר חודשים לאחר שבעלת מניות מיעוט בחברה טענה שאין סינרגיה בין העסקים, אך ורינט דחתה את טענותיה ● למתחרה נייס זה עבד היטב: ב-2015 היא יצאה מהתחום הביטחוני ומאז שווייה יותר מהוכפל

דן בודנר, מנכ"ל ורינט / צילום: איל יצהר
דן בודנר, מנכ"ל ורינט / צילום: איל יצהר

מספר חודשים לאחר שחברת הטכנולוגיה ורינט  דחתה דרישה של בעלת מניות מיעוט לשקול את פיצולה לשתי חברות שונות, היא הודיעה אתמול בלילה על כוונתה לפעול לפיצול כזה. ורינט, המנוהלת מאז 1994 על ידי דן בודנר, מספקת מערכות ושירותים בתחומי המודיעין העסקי והביטחוני. בין היתר מדובר בפתרונות אנליטיקה, אבטחת סייבר ומעקב באמצעות וידיאו, כאשר הפעילות שלה מחולקת לשני מגזרים: התחום האזרחי, שנקרא Customer engagement, והתחום הביטחוני שנקרא תחום הסייבר. השוק הביטחוני מאופיין באופי פרויקטלי עם חשיפה גבוהה יחסית לשווקים מתעוררים. הדוחות שפרסמה החברה הלילה מצביעים על רווחיות תפעולית נמוכה של התחום.

בעבר, נהוג היה להשוות בין ורינט למתחרה הישראלית נייס  , אולם בשנים האחרונות הדמיון ביניהן פחת, וזאת לאחר שהמנכ"ל הנוכחי של נייס, ברק עילם, הוביל אסטרטגיה שהוציאה את נייס מהתחום הביטחוני והותיר אותה בתחום האזרחי בלבד. לנייס זה עבד היטב: בשנים האחרונות החברה הציגה שיפור מתמשך בתוצאות והשיאה לבעלי המניות שלה ערך רב. זאת הייתה אחת מטענותיה של בעלת מניות המיעוט בוורינט, קרן ההשקעות האמריקאית  נויברגר ברמן (Neuberger Berman), שבתחילת השנה קבלה על כך שוורינט מפגרת אחר נייס בכל הקשור להחזר לבעלי המניות. מנגד, ורינט טענה שהאסטרטגיה שלה עובדת היטב ומייצרת ערך. בסופו של דבר, המאבק של הקרן הסתיים בפשרה.

אתמול, כאמור, הודיעה ורינט רשמית על הפיצול. דירקטוריון ורינט הצביע פה אחד על תוכנית לפיצולה לשתי חברות עצמאיות, אחת מהן תכלול את הפעילות האזרחית והשנייה את פעילות המודיעין והסייבר (הביטחונית). ורינט מעריכה שהמהלך יושלם בעוד קצת יותר משנה, עם סיום שנת הכספים 2021 של החברה בסוף ינואר 2021. בפועל, הפיצול יבוצע באופן של חלוקה פרו-ראטה (על פי יחס) של מניות של גוף חדש, שיחזיק בפעילות הביטחונית. השלמת הפיצול כפופה לקבלת אישורים שונים, אם כי לא לקבלת אישור בעלי המניות של החברה.

לפי הודעת החברה, "אנחנו מאמינים ששני העסקים שלנו מובילים בשווקים שלהם, והפיצול יאפשר להם להשיג ביצועים טובים יותר בטווח הארוך". בוורינט אומרים שהפעילות האזרחית מובילת שוק, מתקרבת להכנסות שנתיות של מיליארד דולר ועומדת בפני הזדמנויות שקשורות למעבר למחשוב ענן; הפעילות הביטחונית, לדבריהם, מובילת שוק, מתקרבת למכירות שנתיות של חצי מיליארד דולר, ויש לה הזדמנויות שקשורות למעבר למודל של תוכנה.

"אנחנו מאמינים ששתי חברות ציבוריות עצמאיות ייהנו כל אחת מהפיצול, ויהיו ממוצבות היטב לביצוע האסטרטגיות שלהן, להשיג את ההזדמנויות שבפניהן, להאיץ צמיחה ולהרחיב את מובילות השוק", אמר המנכ"ל בודנר. "הפיצול יקל על משקיעים להעריך כל חברה ולקבל החלטות השקעה. כהכנה לפיצול, נקטנו במספר צעדים בשנים האחרונות כדי לחזק כל אחד מהעסקים ברמה התפעולית, ואנו מאמינים שהם בעמדה טובה".

כחלק מהתוכנית, נחתם הסכם השקעה בין ורינט לבין קרן ההשקעות אייפקס (Apax Partners). ההסכם, להשקעה של עד 400 מיליון דולר, יחול בתנאים מסוימים, ויכלול רכישת מניות בכורה להמרה של ורינט בשני חלקים - הראשון יושלם עד אפריל 2020, והשני מיד לאחר השלמת הפיצול. מדובר ברכישת עד 200 אלף מניות בכורה להמרה מסדרה A ועד 200 אלף מניות בכורה להמרה מסדרה B. סדרה A ניתנת להמרה למניות רגילות, לבחירת אייפקס, במחיר המרה של 53.5 דולר, שמהווה פרמיה של כ-17% על המחיר הממוצע של המניה ב-45 ימי המסחר האחרונים. לאחר השלמת הפיצול, מחיר ההמרה יותאם על בסיס היחס בין מחירי שתי החברות לאחר הפיצול. סדרה B ניתנת להמרה למניות רגילות, גם כן לפי בחירת אייפקס, במחיר שיהיה 100% מהמחיר הממוצע של המניה ב-20 ימי המסחר לאחר השלמת הפיצול. לאחר החלק הראשון של ההשקעה, אייפקס תחזיק ב-5% ממניות ורינט (תחת הנחה שיומרו למניות רגילות), ולאחר השלמת החלק השני והפיצול, ההחזקה של אייפקס תהיה 11.5%-15% בחברה האזרחית.

צמיחה בהכנסות הרבעוניות וירידה ברווח

השקעת אייפקס בחברה מגיעה על רקע היקף החוב הגדול של ורינט. נכון לסוף הרבעון האחרון (הרבעון הפיסקאלי השלישי של שנת הכספים 2020 שהסתיים בסוף אוקטובר 2019 ושאת דוחותיו ורינט פרסמה הלילה), לחברה היה חוב של כולל של 815 מיליון דולר, רובו לטווח ארוך. היקף המזומנים וההשקעות שלה הסתכם ב-451 מיליון דולר כך שהחוב נטו הוא כ-364 מיליון דולר.

לדברי בודנר, לאייפקס יש ניסיון ביצירת ערך בחברות תוכנה, וההשקעה משקפת הצבעת אמון באסטרטגיה של החברה ובהזדמנויות הצמיחה העתידיות שלה. כחלק מההשקעה, יצורף ג'ייסון רייט (Wright) מאייפקס לדירקטוריון ורינט, ודירקטור נוסף יצטרף לאחר השלמת החלק השני של ההשקעה.

כאמור, דוחות החברה התפרסמו במקביל ובהם ורינט הציגה הכנסות רבעוניות של כ-325 מיליון דולר, צמיחה של 6.9% בהשוואה לרבעון המקביל. הכנסות התחום האזרחי הסתכמו ב-218 מיליון דולר, צמיחה של 10.4%, עם רווח תפעולי של כ-26 מיליון דולר על בסיס כללי החשבונאות המקובלים GAAP, ורווח תפעולי של 62 מיליון דולר בניכוי סעיפים חשבונאיים שונים (Non-GAAP). עסקי הסייבר הביטחוני תרמו הכנסות של 107 מיליון דולר, כמעט ללא שינוי בהשוואה לרבעון המקביל, ועם רווח תפעולי זניח של 3 מיליון דולר GAAP, או 12 מיליון דולר Non-GAAP.

הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות של ורינט, לפי כללי GAAP, הסתכם ברבעון ב-11.7 מיליון דולר, ירידה לעומת 18.9 מיליון דולר ברבעון המקביל. על בסיס Non-GAAP, בנטרול סעיפים כגון הפחתות של נכסים בלתי מוחשיים, תגמול הוני לעובדים ועוד, הרווח הנקי הסתכם ב-63.1 מיליון דולר, עלייה מ-56.4 מיליון דולר ברבעון המקביל. מתחילת השנה, הכנסות החברה גדלו ב-7.2% ל-964 מיליון דולר והרווח Non-GAAP צמח ב-18.9% לכ-168 מיליון דולר. ורינט מציינת כי במהלך הרבעון היא הוציאה כ-1.5 מיליון דולר על ייעוץ מקצועי שנוגע לפיצול עסקיה.

במקביל, ורינט הודיעה על תוכנית לרכישה עצמית של מניות בסך עד 300 מיליון דולר. המימון לכך יגיע מהשקעת אייפקס ומהכסף שבקופה.

שוק ההון מקדם בברכה את תוכנית הפיצול

מניית ורינט עלתה במסחר המאוחר בנאסד"ק ב-6.9%, כלומר, שוק ההון מקדם בברכה את תוכנית הפיצול של ורינט לשתי חברות. נראה שמבחינת המשקיעים, מוטב מאוחר מאשר אף פעם.

לפני מספר חודשים, החל מאבק פרוקסי של קרן השקעות נויברגר ברמן שמחזיקה במניות ורינט נגד החברה. כחלק מהמאבק, דרשה הקרן למנות דירקטורים מטעמה, והעלתה טענות על ההחזר לבעלי המניות. בין היתר, טענה הקרן כי "אנחנו מאמינים שהחברה צריכה לבחון את האוסף הנכון של עסקים. אנחנו מאמינים שאחת הסיבות לביצועי החסר של מניית ורינט היא שהיא פועלת בשתי חטיבות עסקיות, שאינן סינרגטיות. אנחנו מאמינים שהמבנה שלה מקשה עליה למשוך בעלי מניות, שהיו עשויים אולי להשקיע בעסק אחד או אחר שלה".

אנשי הקרן השוו את תשואת מניית נייס הישראלית לזו של ורינט, והראו שלאורך השנים ורינט מפגרת אחר נייס. במשך שנים ארוכות החברות נחשבו למתחרות דומות זו לזו, אך בשנים האחרונות הן התרחקו: נייס יצאה כבר ב-2015 מהתחום הביטחוני (באופן אחר מזה המתוכנן בוורינט - על ידי מכירת הפעילות בשתי עסקאות, לאלביט ולבאטרי ונצ'רס) ומאז הציגה תוצאות משופרות ושווי השוק שלה זינק יותר מפי 2 ל-9.1 מיליארד דולר. מנגד, ורינט נסחרת היום בשווי של 3.2 מיליארד דולר, דומה לשוויה ב-2015. סביר שמשקיעי ורינט ישמחו מאוד אם החברה האזרחית החדשה שבה יחזיקו תעשה דרך דומה לזו של נייס.

לפני חצי שנה הסתיים המאבק של נויברגר ברמן בפשרה עם ורינט, שנראתה אז כמו ניצחון של החברה - הקרן לא מינתה דירקטורים מטעמה, ובתמורה ורינט הבטיחה לספק יותר דיווחים לבעלי המניות. עם זאת, נראה שמתחת לפני השטח השינויים נמשכו ובחברה הבינו שאין מנוס מנקיטת צעד משמעותי. 

רקע: הפיצול הקודם עבד עבור ורינט היטב

ורינט הוקמה ב-1994 והונפקה בנאסד"ק ב-2002 לפי שווי של 374 מיליון דולר. לאורך התקופה היא הייתה חלק מקבוצת קומברס טכנולוג'י שהוביל קובי אלכסנדר - עד לפיצולה מהחברה האם ב-2013, פיצול שהפך את ורינט לחברה עצמאית ללא גרעין שליטה.

לפני הפיצול מקומברס סבלה ורינט מכמה שנים קשות. ב-2006 ערך וול סטריט ג'ורנל תחקיר, שגילה דפוס חשבונאי שערורייתי בחברה האם קומברס: הקצאת אופציות לעובדים ולמנהלים במחירי שפל, שהעלתה חשד לבקדייטינג (Backdating) - שינוי בדיעבד של מועדי הקצאת האופציות. רשות ניירות ערך של ארה"ב (SEC) החלה לחקור, קובי אלכסנדר - יו"ר ומנכ"ל קומברס - פרש מתפקידו ונמלט מחקירה לגלות מרצון של מעל עשור בנמיביה (בשנה שעברה שוחרר אלכסנדר מהכלא הישראלי, שאליו עבר לבקשתו להמשך ריצוי עונשו לאחר שנה וחצי בכלא בארה"ב).

בוורינט אמנם טענו שאצלם לא היה בקדייטינג, אך החברה לא יכלה לפרסם את הדוחות הכספיים שלה במועד בשל החקירות, וכתוצאה מכך לא עמדה בכללי המסחר, והועברה למסחר מעבר לדלפק (פינק שיטס). לאחר השלמת החקירה ופרסום הדוחות אחרי כשלוש שנים - חזרה המניה למסחר בנאסד"ק.

משפל של כ-3.3 דולרים למניית ורינט בשנת 2009, שהייתה גם שנת שפל בשווקים הגלובליים, בלי קשר לצרות הפרטיות של ורינט, זינקה המניה למחיר של כ-24 דולר כשחזרה למסחר בנאסד"ק ביולי 2010, והמשיכה לטפס גם לאחר מכן. כעבור כשנתיים וחצי פוצלה כאמור ורינט מקומברס, בעת ששווייה עמד על כ-1.4 מיליארד דולר. נכון להיום, היא שווה יותר מכפול מכך. 

עוד כתבות

מעצב האופנה האיטלקי ולנטינו / צילום: Reuters, WENN

מעצב האופנה האיטלקי ולנטינו הלך לעולמו בגיל 93

ולנטינו הוא המייסד של בית האופנה על שמו ונחשב לאחד מענקי אופנת העילית האיטלקית ● הוא נודע בזכות עיצובי הקוטור שלו שנלבשו לאורך השנים על ידי דמויות בולטות כמו אליזבת טיילור וג'קי קנדי ● "ולנטינו נפטר היום בביתו ברומא, מוקף באהבת בני משפחתו" נכתב בהודעת הקרן שלו

מונית של חברת Uber / צילום: Shutterstock

ועדת השרים אישרה את החוק שיאפשר לאובר לפעול בישראל

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה את הצעת חוק התחבורה השיתופית של חברי הכנסת משה פסל ואיתן גינזבורג ● החוק נועד להסדיר את פעילותם של שירותי הסעה שיתופיים בישראל, בדומה למודלים הפועלים במדינות אחרות

יו''ר רשות ני''ע ספי זינגר ומנכ''ל הבורסה איתי בן זאב, לצד יו''ר ה-SEC פול אטקינס, בטקס פתיחת המסחר בתל אביב, הבוקר (ו') / צילום: דרור סיתהכל

הקלות לישראליות ורפורמה בדיווחים: יו"ר SEC אותת מתל אביב על שינוי כיוון

בביקור בישראל שלח פול אטקינס, יו"ר רשות ני"ע האמריקאית, מסר מרגיע לישראליות שנסחרות בארה"ב ושיתף בתוכניות להפחתה בדיווחי חברות ועידוד השקעות אלטרנטיביות ● אטקינס אינו נלהב מהטלת קנסות על תאגידים, וסירב להתחייב כי יגן על עצמאות SEC מפני טראמפ

טראמפ מחזיר את מלחמת הסחר / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

הוועידה בדאבוס יוצאת לדרך, וכולם מדברים על נושא אחד - השליטה בגרינלנד

דונלד טראמפ מזהה "הזדמנות היסטורית" לרכוש את גרינלנד, כאשר אירופה תלויה באנרגיה אמריקאית ובמטריית ההגנה שלה ● האם אירופה תגיב בחריפות, וכיצד ההתחממות הגלובלית קשורה לנחישות של ארה"ב ● אלה השאלות המרכזיות

פטריק דרהי, בעלי הוט מובייל, ואבי לוי, יו''ר דלק ישראל / צילום: Studio Alterego, יח''צ

ההצעה הנמוכה שזכתה והקשר למועדון הלקוחות: הוט מובייל בדרך לידי דלק ישראל

הקבוצה שבשליטת להב אל.אר מסתמנת כמנצחת במרוץ לרכישת חברת הסלולר שמחזיקה בכ-15% מהשוק ● בכך היא עוקפת את פלאפון, חרף הצעה הנמוכה ב-400 מיליון שקל ● מה השיקולים שהכריעו, ולמה בדלק ישראל הצליחו היכן שנכשלו בפעמיים הקודמות?

ריק ריידר, מבכירי בלקרוק, וג'רום פאוול, יו''ר הפד היוצא / צילום: ap, Jacquelyn Martin,  Richard Drew

מאבק הירושה על תפקיד יו"ר הפדרל ריזרב עולה מדרגה ומאיים על הדולר

המרוץ להחלפת פאוול מתכנס לארבעה מועמדים סופיים, כשריק ריידר מסתמן כפייבוריט ● ריידר, מנהל השקעות מוערך, נחשב כמי שצפוי לצלוח את משוכת הסנאט ללא קושי ● זאת בשעה שסוגיות יוקר המחיה, הריבית ושער הדולר ממשיכות להכביד על הכלכלה האמריקאית

קרן שתוי, מנכ''לית קבוצת הולמס פלייס / צילום: יוני רייף

מהלך הבעת האמון החריג של מנכ"לית הולמס פלייס: רוכשת מניות תמורת 51 מיליון שקל

קרן שתוי, המשמשת כמנכ"לית הולמס פלייס, רוכשת מחברת הגמל של מור 7.5 מיליון מניות של רשת מועדוני הכושר ● היא תשלם מכיסה 6 מליון שקל, והתשלום הנוסף יבוצע באמצעות הלוואת נון-ריקורס שתצמצם עבורה את הסיכון ● בשנה האחרונה עלתה מניית הולמס פלייס ב-20%, והרשת נסחרת לפי שווי שוק של כ-690 מיליון שקל

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: מירי שמעונוביץ

מתקרב הדד-ליין לאישור תקציב המדינה: הוגש לכנסת באיחור וללא רוב מובטח

בממשלה התעכבו עד כה בהגשת התקציב החדש לרשות המחוקקת, בעיקר מחשש שלא יימצא לו רוב בכנסת ● מערכת הביטחון תוקצבה ב-112 מיליארד שקל, וקיים חשש באוצר שהצבא לא יעמוד במסגרות שהוקצו לו

פרופ' דן טרנר והסטטיסטיקאית רונה לוחן / צילום: המרכז הרפואי שערי צדק

אחרי שנים שבהן חשבו שהתרופה גורמת לסרטן - זו הסיבה האמיתית

מחקר רחב-היקף בחולי קרוהן וקוליטיס, שנערך בבית החולים שערי צדק, מראה כי העלייה בסיכון ללימפומה נובעת מחומרת הדלקת שהכתיבה את הטיפול – ולא מהתרופות עצמן, כפי שנהוג היה לחשוב

מנכ''ל בנק הפועלים, ידין ענתבי / צילום: יונתן בלום

בנק הפועלים נותן הטבה חדשה לנוטלי המשכנתאות. מי זכאי?

אחרי שחילק ללקוחותיו ארבע מניות, בנק הפועלים מציע החזר של עד 5,000 שקל ללקוחות שנטלו משכנתא ברבעון האחרון של השנה שעברה ● המהלך מגיע כחלק ממתווה ההקלות עליו הכריז בנק ישראל בתחילת השנה שעברה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' חותם על צו שמרחיב את מכסות יבוא הגבינות הקשות / צילום: דוברות שר האוצר

סמוטריץ' חתם: מכסות יבוא הגבינות הקשות יורחבו בכ-70%

עפ"י הודעת האוצר, מוצרי החלב בישראל יקרים בכ-50% מהממוצע במדינות ה-OECD, כאשר מחירי הגבינות הקשות מגיעים אף לפי שניים מהממוצע ● הגדלת מכסות היבוא הפטורות ממכס נועדה להגביר את התחרות ולהוריד את מחירי הגבינות ● סמוטריץ': "עד היום הגבילו את הכמות של היבוא והכריחו את כולנו לשלם יקר. עכשיו זה נגמר"

בורסת תל אביב / צילום: איל יצהר

הבורסה בתל אביב ננעלה באדום; מניות הבנייה נפלו, הביטחוניות זינקו במעל 3%

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3% ● נקסט ויז'ן זינקה במעל 7%, לאחר שהודיעה כי קיבלה הזמנה של כ-60 מיליון דולר ● דלק ישראל בדרך להשתלט על הוט מובייל ● מנכ"לית הולמס פלייס תרכוש ממור מניות ב-51 מיליון שקל ● ניגוד עניינים? טראמפ רכש אג"ח של נטפליקס ווורנר ברדרס ● ה"מופלאה" שתזנק ב-30% ועוד שתיים: בכירי האנליסטים ממליצים על שלוש מניות ● היום לא יתקיים מסחר בוול סטריט בשל "יום מרטין לותר קינג"

מנכ''ל קרן מנור אוורגרין, אבי אורטל / צילום: אורן דאי

שניב מציגה: הפספוס של סנו, הרווח של משפחת ברנט

בעלי השליטה בחברת הנייר ומוצרי הניקיון במו"מ למכירת מניותיהם לפי 485 מיליון שקל – לאחר שב-2008 רכשו את מניות סנו בחברה לפי 60 מיליון שקל בלבד

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

מי יהיה המדד הבא בבורסת ת"א שיחצה את רף ה־4,000 נקודות?

השווקים יגיבו למתיחות הגוברת בין ארה"ב לאיראן, כמו גם למכסים החדשים שהטיל טראמפ על שמונה מדינות בנאט"ו ● המעבר לימי הפעילות החדשים של הבורסה בת"א מקפיץ את מחזורי המסחר ● אלביט וטאואר הדואליות צפויות לעלות בפתיחה ● מדד המחירים לצרכן הצביע על התייקרות מפתיעה במחירי הטיסות לחו"ל ● וגם: האם 2026 תהיה השנה של המניות הקטנות בוול סטריט? ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר 

פרויקט של אאורה בטבריה. 780 יחידות דיור במקום 84 / הדמיה: מילוסלבסקי אדריכלים

ההתחדשות העירונית מגיעה לפריפריה. האם הפרויקטים באמת ייצאו לפועל?

בשורת ערי פריפריה אושרו לראשונה תוכניות נרחבות להתחדשות עירונית ● אולם המכפילים הגבוהים הנדרשים לרווחיות מעוררים שאלה סביב היכולת של הערים לקלוט את תוספת האוכלוסייה - וסביב הסיכוי שהפרויקטים אכן יתממשו, כשאפילו במרכז קשה כיום להוציא פרויקטים בפועל

בנייה / אילוסטרציה: Shutterstock

מצוקת דיור? מספר יחידות הדיור בישראל עולה על מספר משקי הבית

על אף שמלאי הדירות חצה את רף ה־3 מיליון ועקף את מספר משקי הבית, כשל תכנוני מעמיק את משבר הדיור ● שלוש נקודות על שוק הנדל"ן בישראל, בעקבות נתוני למ"ס חדשים לשנת 2025

פורום דאבוס / צילום: Reuters, Denis Balibouse

הדנים מחרימים, טראמפ צפוי לנאום: פורום דאבוס ייפתח הערב

הערב יתקיים קונצרט חגיגי לפתיחת הדיונים, ומחר יחלו האירועים עצמם, כאשר על כולם מאפיל אירוע אחד – הנאום ביום רביעי של דונלד טראמפ ● נשיא ארה"ב מגיע לכינוס לאחר שהטיל מכסים חדשים על שמונה מדינות אירופיות בעקבות תמיכתן בדנמרק בנושא גרינלנד

הרטמכ''ל אייל זמיר / צילום: דובר צה''ל

מכתב האזהרה החריג שהעביר הרמטכ"ל לנתניהו וכ"ץ

הקרמלין: טראמפ הזמין את פוטין להצטרף למועצת השלום של עזה ● צה"ל תקף תשתיות של חיזבאללה בלבנון ● במערכת הביטחון מוטרדים משילוב קטאר וטורקיה בעזה: "אסור למדינת ישראל לעמוד מנגד" ● בכיר אמריקאי על התקיפה באיראן שבוטלה בשבוע שעבר: "זה לא היה פייק או הונאה, זה היה אירוע אמת" ● סמוטריץ': "להציב לחמאס אולטימטום קצרצר ולהסתער על עזה בכל הכוח" ● עדכונים שוטפים

אורמת טכנולוגיות / צילום: איל יצהר

מאסון טבע לחוזי ענק: האנליסטים היו פסימיים, אבל המניה הזו הפכה לכוכבת

בשנת 2018 התפרצות הר געש איימה על אחת מתחנות הכוח המרכזיות של אורמת ● אבל אז היא קדחה בבזלת, הפכה את האסון למנוע צמיחה ונכנסה בגדול לשוק הדאטה סנטרים ● כעת, עם שני חוזי ענק בשבוע ותשואה של 75% בשנה, עולה השאלה האם היא מצדיקה את המחיר? ● ניתוח חברה, מדור חדש

טרנד המכוניות החשמליות מאבד גובה / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

הולך ומתכווץ: מאחורי היחלשות המומנטום של הטרנד החם בשוק הרכב

עלות הרכישה הממוצעת של כלי רכב חשמליים ירדה בכ־15% בשנים האחרונות, כשבמקביל מספר עמדות הטעינה צמח, וערך הרכבים נשמר ● למרות זאת טרנד המכוניות החשמליות מאבד גובה ● הסיבה: שורה של רגולציות שפוגעות בו כדי לשמר את ההכנסות מדלק