גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לנוכח ההידרדרות במצבה הפיננסי של תהל: קרן פימי נסוגה מרכישת השליטה, שיכון ובינוי מציעה לרכוש לפי שווי חברה של 12 מיליון דולר

חברת הבנייה והתשתיות מציעה להעמיד לתהל הלוואה של 11.95 מיליון דולר למשך שנתיים, אותה יהיה ניתן להמיר ל-49.9% ממניות החברה ● עוד כוללת ההצעה שתי אופציות נוספות לשיכון ובינוי לרכישת מניות נוספות של תהל ● תמיר כהן, יו"ר שו"ב: "ההשקעה תאפשר לממש את פוטנציאל הסינרגיה הרב בפעילויות שתי החברות"

תמיר כהן, יו"ר שיכון ובינוי / צילום: אלון רון
תמיר כהן, יו"ר שיכון ובינוי / צילום: אלון רון

מועמדת חדשה לרכישת השליטה בחברת ההנדסה והתשתיות המקרטעת תהל גרופ. היום דווח לבורסה כי חברת הבנייה והתשתיות שיכון ובינוי  הגישה הצעה לרכישת השליטה בתהל באמצעות השקעה של עד 40.1 מיליון דולר. ההצעה מגיעה לאחר שבשבוע שעבר הודיעה קרן פימי, שניהלה בתקופה האחרונה מגעים לרכישת השליטה בתהל, כי היא נסוגה מהצעתה לרכישת השליטה בחברה, עקב ההרעה במצבה הפיננסי והעסקי של תהל.

מדיווח שפרסמה היום החברה האם של תהל, קרדן אן.וי, לבורסה ושבו לא הוזכרה הודעת קרן פימי, עולה כי שיכון ובינוי מציעה להעמיד לתהל הלוואה של 11.95 מיליון דולר למשך שנתיים, שתהיה המירה ל-49.9% ממניות תהל. ההלוואה תישא ריבית דולרית שנתית של 5%, אשר תצורף לקרן מידי שישה חודשים ותשולם עם פירעון קרן ההלוואה, או במועד המרתה. ההלוואה משקפת לתהל שווי של 12 מיליון דולר בלבד "לפני הכסף". עוד כוללת ההצעה שתי אופציות נוספות שיוקנו לשיכון ובינוי לרכישת מניות נוספות של תהל.

האופציה הראשונה ניתנת למימוש במשך שנתיים מיום השלמת העסקה ובמסגרתה תוכל שיכון ובינוי להגדיל את החזקתה בתהל ל-55.7% בהשקעה של 3.15 מיליון דולר. האופציה השנייה, אותה ניתן יהיה לממש במשך שלוש שנים, תאפשר לשיכון ובינוי להגדיל את החזקתה בתהל ל-45.1% בתמורה להשקעה של עוד 25 מיליון דולר בתהל.

בנוסף, שיכון ובינוי מבקשת לקבל אופציה לרכוש את יתרת החזקות בעלי המניות הקיימים בתהל במתווה של שלוש מנות, על פי שווי חברה עולה של 30 מיליון דולר למנה הראשונה, 40 מיליון דולר למנה השנייה, ו-50 מיליון דולר למנה השלישית (שווי זה הוא "לפני הכסף", קרי לא כולל את ההשקעות בתהל, ככל שיבוצעו, על ידי שיכון ובינוי). אם ימומשו האופציות הללו, תוכל שיכון ובינוי להגיע להחזקה של עד 100% מחברת תהל.

סער ברכה, מנכ"ל קבוצת תהל, אמר היום כי "החיבור בין תהל לבין שיכון ובינוי הוא חיבור שיוצר win-win situation. תהל פעילה מאוד במדינות שבהן אין לשיכון ובינוי פעילות כיום, כגון הודו, רוסיה, אנגולה וזמביה. במקביל, תהל תוכל לתרום לפעילות שיכון ובינוי בשווקים שבהם היא כבר נוכחת, כגון בארצות הברית, מרכז אמריקה, ניגריה ומערב אפריקה".

תמיר כהן, יו"ר שיכון ובינוי, אמר: "ההשקעה של שיכון ובינוי בתהל תאפשר לממש את פוטנציאל הסינרגיה הרב הקיים בפעילויות שתי החברות. לתהל צבר פרויקטים עצום של מאות מיליוני דולרים באפריקה, הודו ומזרח אירופה ומוניטין של עשרות שנים בהובלת פרויקטים בתחום ההולכה והטיפול במים, שפכים, פיתוח חקלאי וסביבה. כל אלה ביחד עם האיתנות הפיננסית, היכולת המוכחת והניסיון של שיכון ובינוי בתחום הביצוע והזכיינות, יאפשרו להרחיב את פעילותה של שיכון ובינוי להשקעות בפרויקטים יזמיים בתחומי הליבה של תהל ולתמוך בקידום האסטרטגיה של החברה".

ההון העצמי צנח ב-59% בתשעת החודשים הראשונים

תהל עוסקת בתחומי תשתיות המים, החקלאות, והגז הטבעי, והיא בעלת מומחיות וניסיון רב בתחומי תכנון פרויקטים, פיקוח הנדסי, וביצוע כקבלן ביצוע (Turn-key). לתהל פעילות ענפה בתחום המים בישראל, וכן צבר עבודות בהיקף של מאות מיליוני דולרים להקמת פרויקטים במזרח אירופה, הודו, ואפריקה. העסקה תעמיד לרשות תהל מקורות נזילים בהיקף משמעותי אשר יחזקו את המשך פיתוח פעילותה, תהווה השקעת עוגן של משקיע אסטרטגי בתהל לראשונה בתולדותיה, ותהווה בסיס לבחינת הסינרגיה הפוטנציאלית בין שתי החברות.

ההצעה כפופה לאישור הצדדים הרלבנטיים, כולל הבנקים המממנים את תהל ומחזיקי האג"ח של חברת קרדן אן.וי, המחזיקה היום בתהל.

תהל, כך עלה מדוחות קרדן אן.וי, רשמה ברבעון השלישי של 2019 הפסד של 8.3 מיליון אירו, שהשלים הפסד של 20.3 מיליון אירו בתשעת החודשים הראשונים של השנה. לנוכח מצבה המחמיר של החברה, נרשמה ברבעון השלישי של 2019 בדוחות קרדן אן.וי ירידת ערך של 14 מיליון אירו בהשקעה בתהל, בעוד שבתשעת החודשים הראשונים של השנה הסתכם היקף המחיקה ב-16 מיליון אירו.

נכון לסוף ספטמבר 2019, החזיקה תהל במזומנים בשווי של 9.5 מיליון דולר, אל מול חובות פיננסים של 59.8 מיליון דולר וזאת לאחר שרשמה תזרים מזומנים שלילי של 11 מיליון אירו מפעילות שוטפת. ההון העצמי של תהל צנח בתשעת החודשים הראשונים של השנה ב-58.6% ל-16.9 מיליון אירו והיווה 7.8% בלבד מסך המאזן.

עוד כתבות

ראשת ממשלת יפן סנאה טקאיצ'י בפרלמנט. האישה הראשונה בתפקיד / צילום: ap, Eugene Hoshiko

התיירות הישראלית ליפן קפצה ב־88% מהשנה שעברה. זו הסיבה האמיתית

הציבור המזדקן, התוצר המתכווץ והיחלשות המטבע הכניסו את הכלכלה הרביעית בגודלה לסחרור, וחבילת תמריצים ממשלתית כבר יצאה לדרך ● אבל כשהשמיים מתקדרים מעל ארץ השמש העולה, נדמה שדווקא לישראלים נוצרות הזדמנויות יוצאות דופן - מההייטק והביטחון ועד החופשה שהוזלה

זום גלובלי / צילום: AP

קרב אגרופים בפרלמנט הבולגרי ו"סדר חדש" בבוליביה

מנהל נאס"א הנבחר ובעל בריתו של אילון מאסק גורם לחשש בארה"ב ● בעקבות ירידה בילודה, בסין מטילים מס חדש על האוכלוסייה ● ובצד השני של העולם - ממשלת בוליביה מפסיקה לסבסד את הדלק אחרי 20 שנה ● זום גלובלי, מדור חדש 

הדמיה של הקמפוס / הדמיה: באדיבות אנבידיה

העיירה המנומנמת שתהפוך לאנבידיה-סיטי: עשרת אלפים עובדים בדרך לעיר הווילות של הצפון

ג'נסן הואנג, האיש שעומד מאחורי מהפכת ה־AI, הודיע רשמית כי קריית טבעון תהפוך לבית החדש של 10,000 עובדי אנבידיה ● הקמפוס החדש שיוקם בשטחה של המועצה המנומנמת, עשוי לשנות את הרכב היישוב הקטן בעל 20 אלף איש ● "יהיו כאלה שיעזבו", חוששים התושבים, "אבל מן הצד השני בעלי דירות ירוויחו מעלייה חדה במחירי הנדל"ן"

בחזית המדע. FOFO / צילום: Shutterstock

נמנעים מבדיקות? אולי יש לכם FOFO

אחרי ה־FOMO, הכירו את ה־FOFO, תופעה שמתארת את הפחד לדעת (Fear of finding out) ● פרופ' יניב שני חוקר בשנים האחרונות מה גורם לנו להימנע ממידע חשוב כמו תוצאות בדיקות או מבחנים, אבל גם מה מביא אותנו לחפש מידע חסר תועלת ● בראיון לגלובס הוא טוען: "אנחנו לא מחפשים מידע כדי לקבל החלטות, אלא לשם ויסות רגשי"

תבשילים בלחם בית / צילום: דוד ששון

העסק שהתחיל על תלת־אופן לפני 40 שנה הוא היום ממלכה קולינרית נדירה

סמבוסק חומוס ממולא בסביח, בוריקה בתוך לחם, קבב עיראקי בלאפה וסופגניות שהן אגדה ● שבע תחנות אוכל באור יהודה, שגרמו לנו להכתיר אותה כמלכה קולינרית בלתי מעורערת

גם זה קרה פה / צילום: Shutterstock

שכירים? גם בשנה הבאה קרן ההשתלמות שלכם תהיה שווה פחות

ההטבה הכי גדולה של השכירים מתכווצת ● ומכסת הגיוס היא רק המלצה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

LEPAS. בהכנות להשקה באירופה / צילום: יח''צ

קמפיין הריכוזיות נושא פירות? קבוצת צ'רי הסינית בוחנת מינוי יבואן שלישי לשני מותגים חדשים שלה

על רקע הצעדים להגבלת הריכוזיות בענף הרכב, צ'רי בוחנת מינוי יבואן שלישי בישראל לשני מותגים חדשים ב־2026, בנוסף לקרסו מוטורס וכלמוביל ● סמארט משיקה בישראל את הקרוס־אובר החשמלי הגדול והיקר ביותר שלה עד כה ● BYD מתכננת להביא לאירופה - ובהמשך גם לישראל - את מכונית הסופר־מיני הראשונה עם הנעת פלאג־אין ● השבוע בענף הרכב

עד כמה האנטישמיות מזנקת באוסטרליה? / צילום: ap, Mark Baker

הנתונים חושפים: עד כמה האנטישמיות מזנקת באוסטרליה?

הפיגוע הקטלני בסידני היכה את העולם בהלם, אבל האם הכתובת הייתה על הקיר? ● התמונה העולה מהנתונים היא חד משמעית: האנטישמיות באוסטרליה מזנקת, ומגיעה לרמות שהמדינה לא ידעה כמותן ● וגם: איך מושפעות מזה הקהילות היהודיות?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: שלומי יוסף

הדוח הסופי של האוצר: מס מדורג על רווחי הבנקים שמעל ל-50% ביחס לשנים קודמות

לפי הדו"ח הסופי של הצוות הבין משרדי: העלייה החריגה בשיעורי הרווחיות של הבנקים נובע מהריבית הגבוהה ומסביבה תחרותית מוגבלת וריכוזית ■ אגף התקציבים ונציג בנק ישראל התנגדו: "הכיוון שהתגבש בדוח הסופי, לא שיקף את הלך הרוח במהלך דיוני הצוות"

הפגנת בעלי העסקים הקטנים / צילום: פרטי

"הקרחון מתקרב, וסמוטריץ' לא רואה אותו": מחאת הקמעונאים על העלאת הפטור ממע"מ

בעלי העסקים שיצאו להפגין מבקשים לבטל את הרפורמה של שר האוצר בטענה כי זו תפגע דרמטית בעסקים שלהם ● הרפורמה, שצפויה להיכנס לתוקף בשבוע הבא, תעלה את תקרת הפטור ממע"מ על יבוא משלוחים מחו"ל עד לגובה של 150 דולר

היו”ר אילן בן ישי ועידן כץ, מנכ”ל ובעלים בנטו פיננסים / איור: גיל ג'יבלי

נטו פיננסים: למרות ביקורת מהמדינה, העליון אישר הליך גישור לפיצוי החוסכים

השופט גרוסקופף קבע כי הדיון בערעור שהגישו חוסכים על הפטור שקיבלו סוכני נטו מתביעות יידחה ל-2026 ● חלק מהחוסכים מתנגדים: "הגישור נועד לחפות על המחדלים וירחיק את הריפוי" ● בהסדר חוב נמכרה פעילות נטו לארבע עונות בכ-50 מיליון שקל

אביגדור קפלן / צילום: יונתן בלום

"אנחנו עם של בכיינים. רבים ממי שעוזבים היום, יחזרו": אביגדור קפלן מציג את הפתרונות לבעיות הכי בוערות בישראל

האיש שניהל את גופי הבריאות והביטוח מהגדולים במשק, החליט לחזור להיות סטודנט כדי להתמודד עם פצצה מתקתקת של החברה הישראלית: משבר הביטוח הסיעודי ● בראיון מיוחד הוא מנתח את הזינוק בעלויות המערכת ומציע רפורמה שתאחד את כלל תקציבי הטיפול תחת קורת גג אחת ● וגם: איך להישאר חיוני בגיל השלישי וכמה חשובה המלחמה בבדידות

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

הלמ"ס: מספר הדירות בבנייה ממשיך לעלות בקצב מהיר

ב-12 החודשים שבין אוקטובר 2024 לספטמבר 2025 החלה בנייתן של כ-81 אלף דירות - עלייה של 31.5% לעומת 12 החודשים הקודמים ● בתוך כך, נרשמה קפיצה חדה בהיקף הנפקת היתרי הבנייה ע"י הוועדות המקומיות

שכונת הדר יוסף / צילום: ויקיפדיה

השכונה הוותיקה בצפון ת"א משתנה: מגדלים עם הרבה פחות חניה

התחדשות עירונית רחבת־היקף מתקדמת בתל אביב וברמת גן עם מאות דירות חדשות, בהן דיור בהישג יד להשכרה וללא חניה בחלק מהמתחמים ● קטה גרופ נכנסת לשוק ההון עם גיוס אג"ח ראשון ● ורובי קפיטל והפניקס סגרו עסקת מימון בהיקף של יותר מחצי מיליארד שקל לפרויקט מגורים בירושלים ● חדשות השבוע בנדל"ן 

רועי כחלון, מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: רשות החברות הממשלתיות

רשות החברות: חשש לאיתנות הפיננסית של מקורות בעקבות שינוי רגולציה

רשות החברות הממשלתיות מתנגדת לעדכון מנגנון האסדרה שמקדמת רשות המים וטוענת כי המהלך יסכן פיננסית את חברת מקורות ● עוד נטען כי רשות המים התעלמה מהמלצותיו של יועץ מיוחד שמונה לבחון את השפעת עדכון הרגולציה על החברה ● רשות המים: המהלך יאזן בין הצורך בהשקעות בתשתיות לבין שמירה על אינטרס הצרכנים

כך טיפס מיקי פדרמן לצמרת  עשירי ישראל / צילום: AI

כך טיפס מיקי פדרמן לצמרת עשירי ישראל

בעשור האחרון קפץ שוויו של איש העסקים מיקי פדרמן מ-6 מיליארד שקל ל-35 מיליארד ● המלונאי שנכנס בעסקת מיזוג לתעשייה הביטחונית, כמעט במקרה, רכב על מרוץ החימוש הגלובלי - והתברג לצמרת הישראלים העשירים בעולם ● מיהו הטייקון המסתורי שמתעקש להישאר מתחת לרדאר?

מטוס של וויזאייר / צילום: Shutterstock

החל ממרץ: הטיסה הבינלאומית הראשונה שתצא משדה התעופה רמון

לגלובס נודע כי הקו הראשון שחברת הלואו קוסט וויזאייר תפעיל מנמל התעופה רמון יהיה קו בודפשט-אילת ויפעל כבר מחודש מרץ הקרוב ● המהלך הוא חלק מהקמת בסיסי הפעילות של החברה בישראל ומההסכמות שהושגו במו"מ עם משרד התחבורה

KGM טורס הייבריד / צילום: יח''צ

עם מנוע מסין והחל מ-180 אלף שקל: הקוריאנית החדשה שתתחרה ביונדאי וטויוטה

היצרנית הקוריאנית חדורת המוטיבציה נכנסת לפלח ההיברידי באמצעות "קיצור דרך": KGM טורס הייבריד כולל מערכת הנעה מוכחת מתוצרת BYD ● העיצוב קשוח, צריכת הדלק נמוכה יחסית ורמת האבזור מכובדת ביחס למחיר, אבל השכנים מקוריאה מציבים תחרות קשה

עבודות על המטרו בשכונת כפר גנים בפתח תקווה / צילום: דרור מרמור

פרויקט הענק עובר לשלב הביצוע: הונחה אבן הפינה להקמת המטרו בגוש דן

בטקס רשמי שנערך הבוקר, הפרויקט שאמור לשנות את מפת התחבורה במרכז הארץ עובר משלב התכנון לשלב ביצועי ראשון ● רשת המטרו צפויה לכלול 3 קווים שיחברו בין 24 רשויות לאורך 300 ק"מ של מנהרות ● עם זאת, המטרו עדיין ניצב בפני שורה ארוכה של אתגרים - תכנוניים, ניהוליים ותפעוליים

התחזית של חברות הדירוג / צילום: Shutterstock

הלייזר ישנה את התמונה, הדיור ייתקע - ומה עם יוקר המחיה? תחזית חברות הדירוג ל-2026

לאחר שנה אדירה לתעשיות הביטחוניות, ב־S&P מעריכים מעלות כי "נראה מעבר מייצור התקפי לייצור הגנתי", וכי הלייזר "ישנה את התמונה" ● מידרוג צופה כי מחירי הדירות הגבוהים, יוקר המחיה והצפי להמשך שחיקה במחירים צפויים להגביל את חזרת הביקושים בענף