גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מדעי החלל המשותף: לאן צפוי להגיע ענף שטחי העבודה, ואיך זה קשור לפקקים

בתוך חמש שנים בלבד הגיע היקף השטחים בחללי העבודה המשותפים ל–1.5% משטח המשרדים בארץ ● לפי מחקר של צ'מנסקי בן שחר, כ–80 אלף איש בארץ כבר עובדים בחללים כאלו, ומשבר התחבורה צפוי להזניק את מספר החללים המשותפים גם בפריפריה

חלל עבודה משותף / צילום: shutterstock
חלל עבודה משותף / צילום: shutterstock

עם כל הרעש הרב סביב חללי העבודה המשותפים, הנתח הריאלי שלהם בישראל הגיע כבר ל-1.5% מכלל שטחי המשרדים בישראל, בדומה לשיעור בערים אירופיות - כך עולה ממחקר ראשון מסוגו של חברת הייעוץ צ'מנסקי בן שחר שנעשה בתחום החללים המשותפים. עוד לפי המחקר, כ-80 אלף שוכרים ברחבי המדינה משתמשים בשיטה זו לשכור לעצמם שטחי משרד - כ-2% מהעובדים בארץ.

שוק החללים המשותפים בישראל נמצא עדיין בחיתוליו, וגם בעולם מדובר בתופעה צעירה שטרם מלאו לה 10 שנים, ולפיכך המחקר אודותיה מצומצם יחסית. חללי העבודה הראשונים הופיעו בארה"ב בתחילת העשור הנוכחי, ומאז מספרם צומח במהירות, מכ-300 בשנת 2010 לכ-4,000 בסוף 2018 בארצות הברית. מחוצה לה הקצב מהיר אף יותר - מ-200 ליותר מ-10,000 כיום.

לכאורה המודל העסקי של השוק הזה פשוט: היזם שוכר שטחי משרדים לטווח ארוך, מתאים אותם לצרכיו ומשכיר אותם לטווח קצר. אולם כדי לצקת תוכן הכרחי לתוך החללים המשותפים ולהפוך אותם לאטרקטיביים, יזמים שפועלים בתחום חייבים להשקיע כספים רבים בשיפוץ ובאבזור השטחים, וגם לדאוג לתחזוקה שוטפת ברמה גבוהה, וליצירת אירועים לחברי קהיליית השוכרים. כל זאת, תוך דאגה לכך שהשטחים יהיו כל הזמן מאוכלסים, משום שבניגוד לשטחי משרדים רגילים, חלק משמעותי מקהל השוכרים של החללים המשותפים אינו נאמן, אינו יציב מבחינת עסקיו, "מתנדף" בקלות, ולחלקו יש אלטרנטיבה לנהל את עסקיו באמצעות לפטופ בבתי קפה. הקריסה של WeWork מוכיחה שהמודל בתנאים כאלה אינו פשוט כלל ועיקר.

לפי הדוח של חברת צ'מנסקי בן שחר שחיבר בוריס דנילביץ, בישראל פועלים כ-180 חללי עבודה משותפים, רובם המכריע באזור תל אביב. תל אביב עצמה היא המובילה הגדולה עם 82 חללים, אחריה ירושלים עם 26, רמת גן 16, בני ברק 11, בהרצליה ובנתניה יש 10 חללים כאלה בכל עיר, בראשון לציון וברעננה תשעה בכל אחת, בפתח תקווה שמונה, ובחיפה יש שבעה חללים. מיד אחריה באר שבע עם שישה חללים כאלה, כמו גם בכפר סבא ובמודיעין.

WeWork אמנם הפכה כמעט לשם גנרי לחללי עבודה משותפים, אולם חלקה בענף אינו גדול כל-כך: יש לה כיום 12 סניפים, מהם שבעה בתל אביב, ואחד בכל אחד מהערים הבאות: הרצליה, רמת גן, ירושלים, חיפה, ובאר שבע. בקרוב מתוכנן להיפתח חלל נוסף בפתח תקווה, וכפי שפורסם בשבוע שעבר, החברה מנהלת מגעים לשכור שטחים במגדל סוזוקי במזרח תל אביב.

השחקנים הגדולים האחרים מלבדה הם Regus הבינלאומית ו-Be All המקומית, שבבעלות נס שובל.

תל אביב מובילה במספר חללי העבודה המשותפים

בצ'מנסקי בן שחר מציינים כי יש הבדל בין דפוסי הפעילות של החברות הללו: Be All ו-WeWork פועלים בסניפים גדולים, בעיקר בתל אביב ואילו ל-Regus סניפים קטנים יותר, אך בפריסה גיאוגרפית גדולה בהרבה, למשל בנצרת, בקיסריה ובאור יהודה. עוד חברות שמשתתפות בחללים המשותפים, אבל בהיקפים נמוכים יותר הם Mindspace, קליקה, שרונה ספייס, אופן ואלי, אורבן פלייס, בי וורק, מיקסר, מרקספייס, נט גב, רומס ואופיקס שלכל אחת מהן שלושה-חמישה סניפים. בחברת אינטר ישראל, הנציגה הישראלית של חברת השיווק, ייעוץ וניהול הנדל"ן המניב האמריקאית קושמן אנד ווייקפילד סופרים למעלה מ-50 חברות הפועלות בתחום - בהיקפים שונים.

בסך-הכול, מעריכים בצ'מנסקי בן שחר, היקף הביקושים לחללים משותפים בישראל נע בסביבות 350-400 אלף מ"ר. "בבנייני משרדים רגילים, עובד לוקח שטח ממוצע של 20 מ"ר ברוטו. בחללים המשותפים זה נע בסביבות ה-4-5 מ"ר", אומר תמיר בן שחר, מנכ"ל צ'מנסקי בן שחר. 

תמיר בן שחר  / צילום: ארז בן שחר

לדבריו, השוכרים מחולקים לשני סוגים: "יש חברות גדולות שיושבות בחלק מהחללים הללו, והן לקחו חללים גדולים. אולם מרבית האנשים הם פרילאנסרים למיניהם, שלא רוצים להתחייב לזמן ארוך, ויש להם נקודת יציאה בכל רגע" (ראו תיבה).

גם נוסחאות המחירים משתנות מחברה לחברה. ב-WeWork וב-Regus , החברות נותנות לשוכרים כמה אופציות שכירות, על בסיס חודשי, ולעתים גם יומי ושעתי: האפשרויות העיקריות הן שולחן באופן ספייס על בסיס מקום פנוי או קבוע ושולחן ליחיד, או לקבוצת אנשים במשרד משותף.

נוסף לעמדת העבודה או המשרד, חללי העבודה המשותפים מציעים לשוכרים חדרי ישיבות לפי הצורך (בתוספת תשלום), שירותי משרד כמו הדפסות, עמדות טלפון ופקס, אזורי מנוחה, מטבח מאובזר, וחלקם מדגישים את האווירה הקהילתית, ומציעים הרצאות, סדנאות העשרה ואירועים.

תמיר בן שחר: "מדובר בשוק חדש. אפשר להתווכח עם אדם נוימן על מה שעשה או לא, אבל הוא שינה את מפת השוק שנים קדימה.

"פעם היינו מחלקים את השוק לכאלה שרוכשים משרדים לשימושים שלהם ולכאלה שרוכשים לצורכי השכרה. היום יש הרבה יותר תתי-שוקים - יש בניינים שבנו אותם כקבוצות רכישה, והיום בגלל הריבית הנמוכה רואים יותר ויותר אנשים שקונים משרדים לצורכי השקעה. זה כבר לא רק חברות כמו גב ים ועזריאלי שמקימות מבנים להשכרה כאסטרטגיה העסקית שלהן, ומדובר על שטחים גדולים מאוד. פה מדובר על בעל בית ששוכר אלפי מ"ר כדייר משנה של גב ים, ועכשיו הוא מחפש לעצמו את דיירי המשנה שלו לעוד סיבוב. אני חושב שזה עוד סוג של דיירים".

מחיר ליום עם התחייבות  לשנתיים ב-Regus

המחירים: מ-42 שקל ליום בנצרת

שכירת שולחן באופן ספייס ב-WeWork עולה בין 750 שקל לחודש בדרום תל אביב ל-1,600 שקל במגדלי מידטאון; שכירת משרד בשטח של החל מ-10 מ"ר עולה 1,600-2,200 שקל לחודש.

המתחרה הגדולה Regus גובה דמי שכירות יומיים לשולחן קבוע לאדם, בהתחייבות לשנתיים, שנעים בין 42 שקל ליום במשרדים בנצרת ובנתניה ל-115 שקל ליום בשרונה ובמגדלי אלקטרה בתל אביב.

באשר לתפוסה, יש כרגע נתונים רק לגבי תל אביב. לפי צ'מנסקי בן שחר, שיעור שטחי המשרד בעיר דומה כאמור לשיעור בערים אירופיות. לעומת זאת, שיעור התפוסה מגיע ל-2% מכלל תפוסת המשרדים בעיר, שזה נמוך מהממוצע האירופאי, שמגיע לכ-8%. בכל מקרה, התפוסה בחללים פתוחים אינה נמדדת באופן דומה לזה של משרדים רגילים, כי בשיטה הזו יש אלמנט של "מיטה חמה".

להערכת צ'מנסקי בן שחר, יש לענף השטחים המשותפים בישראל לאן לצמוח, כי הביקושים אליו עדיין גדולים מההיצעים.

ואכן, הענף הזה עומד להתפתח מאוד בתקופה הקרובה, ושחקנים חדשים עומדים להצטרף אליו: חברת Rent24 הבינלאומית, שפועלת בתשע מדינות, מחזיקה כרגע בשני סניפים בתל אביב ומתכננת להתרחב בישראל. החברה השנייה בגודלה ברוסיה בתחום, SOK, עתידה לפתוח סניף ראשון בתל אביב בשטח של 3,000 מ"ר ומתכננת עוד חמישה סניפים בשטח כולל של 20 אלף מ"ר. הרשת הבינלאומית LABS השייכת לטדי שגיא מפעילה כיום סניף בעזריאלי שרונה בשטח של 10,000 מ"ר ובוחנת מיקומים נוספים; חברת Mindspace שבשליטת דן זכאי ויותם אלרואי שמפעילה ארבעה סניפים בישראל, בוחנת אפשרויות נוספות, ולבסוף רשת מלונות פתאל נכנסה גם היא לאחרונה לתחום.

להערכת צ'מנסקי בן שחר, מנועי הצמיחה הגדולים של החללים המשותפים בישראל הם משבר התחבורה, וחוסר הנכונות של הציבור להמשיך ולבזבז זמן בפקקים. לפיכך, הדבר יגדיל את היצע השטחים הללו בפריפריה. גם הגידול במספר היזמים ובמספר העובדים הפרינלנסרים יגדיל את הדרישה לחללים משותפים כאלטרנטיבה מועדפת על פני משרדים רגילים.

מחיר לשולחן בחודש ב-WeWork

השקעה במשרדים? "שטחים קטנים של עד 150-200 מטר הם חסרי כדאיות כלכלית"

בשנים האחרונות נכנסו הרבה מאוד משקיעים לשוק המשרדים, בעיקר באזור תל אביב, וזאת כתחליף לשוק הדירות למגורים, שרשם ירידה גדולה מאוד במספר המשקיעים עקב העלאת מס הרכישה על ידי שר האוצר משה כחלון ב-2015. בין המשקיעים גם לא מעט קבוצות רכישה שפועלות בתחום המשרדים בתל אביב, ובהן בעיקר אנשים שרכשו שטחים של עד 200 מ"ר, שמתאימים למשרדים קטנים.

מטבע הדברים, החשש הוא שמשקיעים אלה עלולים להיפגע הן מהתחרות הגוברות בינם לבין עצמם, הן בגלל היצע השטחים הגדול באזור תל אביב, בעיקר באזורי בני ברק ופתח תקווה, והן בגלל השטחים המשותפים.

מנכ"ל צ'מנסקי בן שחר, תמיר בן שחר, לא רואה תחרות: "מרבית השוכרים בחללים משותפים הם ארעיים. היום יש להם צורך ולכן הם משתמשים בשטחים שהם שוכרים. מה יהיה בעוד חודש? הם לא יודעים. זה גם תולדה של מצב שמוכר לנו מארה"ב, שבו היום אדם עובד בשיקגו ומחר הוא עושה רילוקיישן ליוסטון. הארעיות של הצעירים יוצרת מצב שבו הם אינם מוכנים להתחייב לזמן ארוך ולכן השיטה הזו מתאימה להם.

"אפשר להסתכל על זה כך: אם לחלק גדול מהם לא היתה אפשרות לשכור את ה-5 מ"ר האלה, כנראה שהם היו ממשיכים לעבוד מהבית או מבתי קפה. לכן נוצר כאן שוק חדש. מצד שני הם מייצרים רק 5 מ"ר ביקושים ולא 20 מ"ר ברוטו, כמו שמייצרים עובדים במשרדים רגילים".

יורם בלומנטל, שותף באינטר ישראל קושמן אנד ווייקפילד, אומר שאף הוא לא רואה תחרות בין שטחי משרדים רגילים, לבין חללים משותפים: "אני מסתכל על חללים משותפים כעל חללי אירוח, למצב ביניים. למשל לחברה שצריכה פתרון זמני במקרה שבו היא זכתה לדוגמה במכרז וצריכה מהרגע להרגע לגייס עשרות מהנדסים ושטח שיאפשר את הפעילות הזו. זה עבד מצוין בפארקי ההייטק. זה יוצר זמינות שאין לך מול יזם שעושה עסקאות ארוכות טווח. "החללים הקטנים, שמשמשים סטארט-אפים קטנים של שניים-שלושה אנשים, חוסכים את כל הבלבול מוח של ההתארגנות ומספקים פתרון לפעילות שאינה ארוכת טווח.

"לכן, זה אינו מתחרה מוצק לשטחי הרצפה שגישת ההשכרה שלהם היא לטווחים ארוכים ולפעילות הליבה של הארגון, כי לא תמצא פעילות ליבה של ארגון בתוך חללים שיתופיים, אלא רק את שולי הפעילות שלו". בלומנטל אמנם נחרץ, אולם נזכיר כי מיקרוסופט שכרה את כל המבנה של WeWork ברחוב דובנוב בתל אביב.

"אני רואה גם תופעה של חברות גדולות ששוכרות שטחים בחללים משותפים, כדי להקים סניפים קטנים ו'לצוד' את אותם סטארט-אפים", אומר ג'קי מוקמל, מנכ"ל הסניף הישראלי של חברת שירותי הנדל"ן המניב CBRE.

מוקמל טוען כי התחרות עם המשרדים המסורתיים קיימת - אבל נכונה בעיקר למשרדים הקטנים. "החללים המשותפים פוגעת משמעותית בתחום המשרדים הקטנים, של עד 200 מ"ר", הוא אומר. "אמנם אני לא רואה משרד רואי חשבון הולך לחללים משותפים, אבל לענף ההייטק ברובו זה מתאים.

"אם פעם סטארט-אפ של חמישה-שישה אנשים היה מחפש משרד קטן ושוכר משרד לשלוש שנים, היום הוא הולך לחללים המשותפים. אין ספק שהפגיעה במשרדים הקטנים היא פגיעה קשה ואני רואה את זה בהרבה מקומות, שבהם בעלי המשרדים לא יכולים להרים את המחירים ולהעלות את התשואות, ראה פתח תקווה ובני ברק ואפילו בתל אביב. מבדיקה שאנחנו עשינו, שטחים קטנים של עד 150-200 מטר הם חסרי כדאיות כלכלית". 

עוד כתבות

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

ירידות בוול סטריט; מטא צוללת ב-10%, אנבידיה עולה ב-3.5%

נאסד"ק יורד בכ-1.2% ● מניות השבבים עולות ●  IBM צוללת ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● ישראליות: מובילאיי וצ'ק פוינט יורדות בעקבות הדוחות ● המניה המועדפת על ביל אקמן מזנקת לאחר הדוחות ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב