גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

במשרד המשפטים שומעים את הביקורת: יקיימו כנס בסוגיית אמון הציבור

המשרד יקיים את "פורום המשפיעים", שייחד את דיוניו לסוגיית האמון במערכת המשפט ● הדברים באים אחרי סוף שבוע סוער שבו בכירי מערכת המשפט התווכחו ביניהם על האחראים האמיתיים לירידה באמון הציבור במערכת

שופט העליון נעם סולברג / צילום: אוריה תדמור
שופט העליון נעם סולברג / צילום: אוריה תדמור

משרד המשפטים מטה אוזן קשבת לסוגיית אמון הציבור בפרקליטות ובמערכת המשפט בכלל. על רקע פרסומים שונים, בין היתר ב"גלובס", וטענות על ירידה באמון הציבור בפרקליטות בשנה האחרונה, הוחלט במשרד המשפטים לקיים דיונים פנימיים בפורומים שונים בסוגיה.

כך, למשל, יקדיש "פורום המשפיעים" של משרד המשפטים יום עיון לדיון בנושא אמון הציבור בפרקליטות ובמערכת המשפט.

"פורום המשפיעים" הוא תוכנית מנהיגות לעובדים צעירים ובולטים במשרד המשפטים, שנבחרו במיוחד להשתתף בה. את הפורום, שכולל מאות פרקליטים ועובדים אחרים במשרד, הקימה מנכ"לית משרד המשפטים הקודמת, עו"ד אמי פלמור.

יצוין למען הגילוי הנאות כי אחד הדוברים בכינוס "פורום המשפיעים", יהיה חן מענית, פרשן ועורך מדור המשפט של "גלובס". הדוברים המרכזיים בכינוס המיוחד יהיו, פרקליט המדינה לשעבר, משה לדור, עורכת הדין נוית נגב, שמייצגת את ארנון (נוני) מוזס המואשם בהצעת שוחד לראש הממשלה נתניהו בתיק 2000, וחוקר השחיתות מאונ' חיפה, ד"ר דורון נבות.

יצוין כי ב-7 בנובמבר פורסם ב"גלובס" גיליון מיוחד שהוקדש לסוגיית אמון הציבור במערכת המשפט. באותו גיליון חשפנו ממצאי מדגם, שהעלה תמונה מדאיגה ולפיה בשנה האחרונה חלה ירידה באמון הציבור במערכת.

44% מבין 600 המשיבים במדגם אמרו כי מידת האמון שלהם במערכת המשפט השתנתה בשנה האחרונה, רובם לרעה. מבין אלה שהשיבו כי מידת האמון שלהם במערכת המשפט השתנתה בשנה האחרונה, 30% הצביעו על פרשות תיקי ראש הממשלה נתניהו כסיבה העיקרית לשינוי. ובמילים אחרות, המדגם הראה כי המתקפות של ראש הממשלה, המואשם בשוחד והפרת אמונים, ואנשיו, נגד מערכת המשפט נחלו הצלחה מבחינת נתניהו והן חלק מהסיבה לירידת אמון הציבור במערכת.

במערכת המשפט קיימת תמימות-דעים שאסור להשלים עם ביקורת לא עניינית של גורמים פוליטיים על המערכת. עם זאת, בכירי המערכת מודעים היטב לכך שהגורמים לירידה באמון הציבור הם מגוונים, שלפחות חלק ממנה נובעת מהתנהלות המערכת ומיחסה לביקורת.

המשנה ליועמ"ש זילבר תוקפת את התוקפים 

בכנס של העמותה למשפט ציבורי בישראל, שהתקיים בסוף השבוע בחיפה, התגלעה מחלוקת בין הבכירים באשר לאופן שבה עליה להגיב לביקורת שחלקה עניינית וחלקה בלתי עניינית בעליל.

המשנה ליועמ"ש, עו"ד דינה זילבר, נשאה בסוף השבוע בכנס העמותה למשפט ציבורי נאום חריף ותקיף במיוחד נגד מבקרי מערכת המשפט. נאומה של זילבר הסתיים במחיאות כפיים סוערות ובשבחים מפליגים שהיא קיבלה מנשיאי בית המשפט העליון לשעבר, אהרן ברק ודורית ביניש.

זילבר אמרה כי ההסתה נגד פקידי משרד המשפטים בנויה על "מיתוסים, מיסקונספציות ופייק ניוז". לדבריה, "נמשיך למלא את השליחות. זאת, בלי לוותר על הערכים שלנו, על מי שאנחנו. נעמוד איתן מול המכפישים, מול המגדפים. הם יסיתו (אולי עדיף יסיטו), ואנחנו ניישר. הם ישסעו, ואנחנו נאחד. הם ישקרו, ואנחנו נאמר את האמת".

זילבר התריעה כי מזה זמן מתנהל נגד מערכת אכיפת החוק בישראל מסע דה-לגיטימציה חסר תקדים. "זה קמפיין מוצלח שבמסגרתו שנאה והסתה הן מטבע עובר לסוחר. זו כבר לא נחלתם של שוליים סהרוריים. מנטרות כגון 'הפקידים גונבים את המדינה', 'די לשלטון היועמ"שים' ו'פרקליטות רקובה' הולכות ומתפשטות וקונות אחיזה בקרב חלקים בציבור. זרעי רוע נישאים ברוח, מעירים תסיסות, מערערים מוסכמות יסוד".

זילבר תקפה את "הפרסונליזציה של מסע הדה-לגיטימציה". לטענתה, "משרתי ציבור נאמנים לשליחות הציבורית ולשירות העם והמדינה, מוצאים את עצמם מוצגים כמושחתים, שיכורי כוח, מהפכנים, מפלצות; מדמויות עגולות, רב-ממדיות, הם הפכו ללוח מטרה של שנאה ותו לא".

השופט סולברג קורא להודות בטעויות 

מן הצד השני, שופט בית המשפט העליון נעם סולברג, שצפוי לכהן בעוד מספר שנים כנשיא העליון, קרא לפרקליטות להודות בטעויותיה ולעשות בדק-בית ולא רק כמס שפתיים על כך שהם מוכנים לקבל ביקורת.

"הציבור שומע שהמערכת קשובה לביקורת; הציבור צריך להשתכנע שאכן כך, ושלא מדובר בדיבור בלבד, כמצוות אנשים מלומדה. בחיל האוויר, בצעירותי, תִחקרנו כל אירוע. הודֵינו בשגיאות, למדנו מתקלות. ממשבר אפשר לצמוח - אומרת לנו המסורת, אומרים לנו המומחים - אבל הצמיחה לא תבוא מאליה; צריך להיפתח, להכיר בטעויות, להיות נכונים לשינוי ולתיקון".

לצד זאת, סולברג גם הזהיר מאנרכיה ומהרס שלטון החוק בהבל-פה. "יצר לב האדם רע מנעוריו, ומבלעדי מערכת חוק ומשפט איתנה, בני אדם מאבדים עכּבוֹת מוסריות ובולעים זה את זה. כדי לשבר ולנתץ, לא צריך דווקא אבנים ובליסטראות. להרוס אפשר גם בהבל-פה. חס וחלילה. רק בשלומה של מלכות, יהיה גם לאזרח שלום".

המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד רז נזרי, הצטרף גם הוא למצנני ההתלהבות מנאומה של דינה זילבר. "לדינה היה נאום מעולה, כתוב מופלא, שניכר שנכתב מהלב", אמר נזרי והמשיך: "הבעיה שלי היא הטון שיוצא מאיתנו בנושאים הללו, שממנו משתמע שאנחנו תמיד צודקים, ו'הם' המסיתים בני החושך. אני הייתי אומר דברים דומים מבחינתם התוכן, בוודאי בהגנה על הפרסונות מול המתקפות וההכפשות האישיות. הייתי מוסיף גם אמירות על הנקודות שדרושות תיקון אצלנו - למשל על קבלה של ביקורת. הנאום של דינה זכה בצדק למחיאות כפיים כאן, אבל בציבורים בהם יש לנו בעיית אמון קשה, הוא לא השיג את מטרתו ואולי להפך".

ביקורתו הפומבית של נזרי על נאומה של זילבר גרר כעס בקרב בכירים במשרד המשפטים, שטענו כי זה לא המקום ולא הזמן "לירות בתוך הנגמ"ש".

נזרי מזכיר שההתקפות באות מכל הצדדים

עו"ד נזרי הוסיף ומתח ביקורת על כך שזעקות המחאה נגד ההסתה מגיעות רק כאשר מדובר במתקפות מימין ולא משמאל. "צריך לזכור שההתקפות עליו (היועמ"ש אביחי מנדלבליט, א"ג וח"מ) נמשכות כבר שלוש שנים מצד אלה שטענו שהוא 'מורח' את התיקים, משת"פ, קונסיליירי - וגם נגד זה היה צריך לצאת".

עו"ד זילבר קראה לציבור להיות אקטיבי ולשמור על פקידי משרד המשפטים מפני המתקפות עליהם. "לכל האזרחים המודאגים במדינה הזו - השמיעו קול. זו קריאה לחברה האזרחית, לאנשי הרוח, להמוני המונים דוממים, לתקשורת. אנחנו חלק מנורמליות של שלטון ושל חברה. אנחנו גם אחת הערובות לנורמליות זו. עכשיו אנחנו צריכים שתשמרו עלינו, כדי שנוכל להמשיך ולשמור עליכם מפני השררה השלטונית; כדי שנוכל להמשיך לשמר את הפרופיל הדמוקרטי של מדינת ישראל ככזה, שלא ידהה, שלא ייפגם, שלא יתכער. השמיעו קול. שמרו עלינו".

עו"ד נזרי לא אהב את הקריאה הזו ואמר כי "צריך לזכור כשאנחנו קוראים לציבור לצאת למאבק ולהתעורר, אני חושב שהנזק הכי חשוב שיש לשלטון חוק הוא שיזהו את מערכת המשפט כמזוהה עם צד אחד". לדבריו, קריאות כאלה גורמות לציבור לפתח את תיזת "שלטון המשפטנים".

המועמד המוביל לממלא-מקום פרקליט המדינה: "לא תמיד קל להיות נחוש על מול הסערה" | חן מענית

השבוע שהתחיל אתמול (א') הוא בעל משמעות מיוחדת בפרקליטות. זהו השבוע האחרון לכהונתו בת שש השנים של עו"ד שי ניצן כפרקליט המדינה. תקופת כהונתו של ניצן התאפיינה בסערות ציבוריות לא מעטות. ניצן התנגד להענקת סמכויות נרחבות לנציבות הביקורת על הפרקליטות שהוקמה על-ידי השופטת הילה גרסטל ואמר, בין היתר, כי "ביקורת היא כמו אנטיביוטיקה: אם נותנים יותר מדי ממנה, זה מזיק".

לאחר פרישתה מהתפקיד התבטאה גרסטל בחריפות נגד השיטות שננקטו נגדה כנציבה ואף תקפה אישית את ניצן. בראיון לתוכנית "עובדה" בינואר 2017 אמרה גרסטל כי היא נכנסה לתפקיד תמימה ועם הרבה רצון טוב - ויצאה ממנו אזרחית מודאגת. גרסטל הוסיפה ואמרה כי בעיניה ניצן לא ראוי להיות פרקליט המדינה.

השנה האחרונה לכהונתו של ניצן כפרקליט המדינה עמדה בסימן הטיפול בתיקי ראש הממשלה נתניהו. ניצן, לצדה של המשנה לפרקליט המדינה לאכיפה כלכלית, עו"ד ליאת בן-ארי, סימן את הקו התקיף בפרקליטות וחשב כי צריך להאשים את נתניהו בקבלת שוחד בשלושת התיקים שבהם נחקר, 1000, 2000 ו-4000. ואולם, היועמ"ש מנדלבליט החליט כי נתניהו יואשם בשוחד בתיק 4000 ובמרמה והפרת אמונים בשני התיקים הנוספים.

בימים הקרובים, אולי אפילו היום, יודיע שר המשפטים אמיר אוחנה את מי בכוונתו למנות כממלא-מקומו של ניצן עד אחרי הבחירות, אז תוקם ועדת איתור וימונה פרקליט מדינה קבוע. אוחנה ראיין לתפקיד שלושה מועמדים: המשנה לפרקליט המדינה, עו"ד שלמה למברגר; מנהל המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה, עו"ד דן אלדד; ופרקליטת מחוז תל-אביב, עו"ד אושרה גז-אייזנשטיין.

המועמד המוביל לתפקיד הוא למברגר, שגם היועמ"ש מנדלבליט תומך במינויו. בחירה של אוחנה באחד משני המועמדים האחרים שראיין, אלדד או גז-אייזנשטיין, תצית את העימות שכבר התגלע על הרקע הזה בינו לבין מנדלבליט.

מנדלבליט מתעקש כי בעת הזו, למברגר הוא המועמד המתאים היחידי למלא את מקומו של ניצן. גישתו, העובדה שהמינוי הזמני נעשה על-ידי שר משפטים בממשלה מעבר, בעת שבה ראש ממשלת המעבר מואשם בשחיתות, מחייבת את השר להיוועץ ביועמ"ש ולמעשה לקבל את מועמדו לתפקיד.

למברגר, כאמור, המועמד המוביל לתפקיד ממלא-מקום פרקליט המדינה, דיבר גם הוא בכנס העמותה למשפט ציבורי בסוף השבוע והתייחס לנאום שנשאה דינה זילבר. "ביום הזה אנחנו אמורים לשדר עד אחרון הפרקליטים את המסר, את צדקת הדרך. בנחישות ובהוגנות", אמר למברגר, ובאותה הנשימה הוסיף כי "לא תמיד קל היום להיות נחוש אל מול הסערה".

למברגר, בדומה למשנה ליועמ"ש רז נזרי, דיבר על הצורך בהתבוננות פנימית נוכח הביקורת. "צריך לבדוק איפה אנחנו צריכים לעשות יותר טוב. ברור לנו שאנחנו בצד הטוב של המתרס, כי אנחנו עושים מה שחומר הראיות מספר לנו. אבל זה ברור שכשאתה מפנה אצבע מאשימה, עליך להפנות גם שלוש אצבעות לעצמך ולבדוק את עצמך", אמר למברגר. 

*** גילוי מלא: פרשן ועורך מדור המשפט של "גלובס", חן מענית, יהיה אחד הדוברים בכינוס פורום "המשפיעים"

עוד כתבות

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין, ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

בג"ץ הגיוס: היועמ"שית אישרה ייצוג נפרד לממשלה בשל פערי העמדות

הממשלה תקבל ייצוג נפרד בבג"ץ הגיוס שיתקיים ביוני בהרכב מורחב של תשעה שופטים ● הסיבה: הפערים הגדולים בין עמדת הממשלה לבין עמדת היועמ"שית בהרב-מיארה ● הממשלה צפויה לשכור עו"ד פרטי 

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית ומתחילת השנה איבדה מניית אפל 10.7% ● למרות הכל, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

במשרד המשפטים סבורים כי התיקון יעודד הגשה של תובענות ייצוגיות ראויות / אילוסטרציה: Shutterstock, Morakot Kawinchan

הסוף למסחרה? משרד המשפטים מקדם חוק שמבקש לטלטל את מוסד התובענות הייצוגיות

ברקע הסערה הציבורית בנוגע לתובענות ייצוגיות, משרד המשפטים הפיץ תזכיר חוק בנושא ● בתזכיר מוצע להגביל את מספר התובענות הייצוגיות שיכול אדם להגיש בשנה, לקבוע תקרות ברורות לגמול ושכר הטרחה, וגם לאפשר לשופטים לפסוק הוצאות משפט אישיות לחובתם של עורכי הדין במקרים של תביעות סרק

הבורסה בפרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

מגמה חיובית באירופה; מדד פוטסי חצה את שיא כל הזמנים לאחר 4 ימים רצופים של עליות

נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● עליות קלות בחוזים העתידיים בוול סטריט ● הנפט עבר לירידות ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1.3% ● הערב אחרי נעילת המסחר בוול סטריט יפורסמו דוחות טסלה

10 המניות היקרות ביותר בוול סטריט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

אלה הן 10 המניות הכי יקרות בוול סטריט

הן נחשבות למניות לוהטות במיוחד, אבל האם הן התחממו מדי? ● לאחרונה הצביע מגזין ביזנס אינסיידר על עשר חברות בשווי 10 מיליארד דולר לפחות הנסחרות בתמחור יקר במיוחד ביחס להכנסותיהן ● לרשימה נכנסו אנבידיה, מיקרוסטרטג'י ומניות טכנולוגיה נוספות, אבל גם רשת מזון מהיר ● לאחרונה, כשמשקיעים הופכים סלקטיביים יותר ואנליסטים חוששים מבועה חדשה, גם המניות היקרות חוטפות

הסופרקמפיוטר של חברת Cerebras בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

בחסות אלטמן ומשקיעים מישראל, המתחרה באנבידיה יוצאת להנפקה

סריבראס, יצרנית "השבב הגדול בעולם", בה מושקעים מייסדי OpenAI וכן ישראלים ואמירותים רבים, מתקדמת להנפקה ● בינתיים היא גייסה 723 מיליון דולר

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; טסלה איבדה כ-3%, אנבידיה עלתה בכ-4.3%

בורסות ארה"ב נצבעו ירוק ● מדד ההנג סנג זינק בכ-1.7% ● טסלה ירדה לאחר שפורסם כי הורידה את מחירי הרכבים החשמליים שלה ברחבי העולם; המניה ירדה מתחילת השנה בכ-40% ● ירידות במחירי הנפט והזהב ● האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרו בעליות

מייסדי קוואק: אלון לב, רן רומנו, ליאור פנסו ויובל פרנבך / צילום: QWAK

ארבעת היזמים יוצאי ענקיות הייטק שזיהו את החולשות של הארגונים הגדולים במשק

קוואק הוקמה במטרה לספק פתרון מקצה לקצה לחברות בהטמעה, בתפעול ובניהול יישומי בינה מלאכותית, ועוזרת לחברות ליישם מודלים של למידת מכונה ● בקוואק לא מסונוורים מטרנד ה-AI:" גם אם אנחנו על הגל, חייבים להיות קשובים לשוק"

מותג משקאות האנרגיה BLUE / צילום: Shutterstock

יצרנית משקאות האנרגיה "בלו" ופרשת זיוף נתוני המיחזור

המשרד להגנת הסביבה שוקל אי הכרה בדיווח על יעדי האיסוף והמיחזור של חברת בלו לשנים 2019-2020, וקביעת תשלום כפל פיקדון בהיקף של כ-100 מיליון שקל ● זאת, לאחר שהחברה לא סיפקה אסמכתאות מספקות לאימות דיווחיה על עמידה ביעדי האיסוף והמיחזור לשנים 2019-2020 ובהמשך לחקירה המתנהלת ברשות המסים ובמשטרה

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה״ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עימי את הכאב האיום של המלחמה"