גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מדדי אג'יו בנובמבר: נותר רק עוד חודש אחד לשנת השקעות מושלמת

מנגנוני ההנעה של שוק ההון קיבלו שוב כוח, גם בחודש שעבר, ממדיניות ההרחבה המוניטרית, מביצועים טובים של הכלכלות, מרווחיות טובה בקרב מרבית החברות ומהיעדר איומים מיידיים ● כל אלה מסתירים את הבעיות של הכלכלות לפי שעה ומאפשרים לשוקי המניות לפרוח, במקביל לעלייה במדדי האג"ח

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ / צילום: Carlos Barria, רויטרס
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ / צילום: Carlos Barria, רויטרס

תיקי ההשקעות של הציבור רשמו בנובמבר חודש חיובי נוסף, המקרב אותנו אל קו הסיום של 2019 עם תוצאה שנתית יוצאת דופן. צריך להחזיק רק עוד קצת, רק עוד חודש אחד, ללא נפילות חריגות במדדי השוק, כדי שהמשקיעים יסיימו את השנה בתחושת סיפוק ועם רווחים נאים לשנה כולה.

גם בחודש שעבר, מנגנוני ההנעה של השוק קיבלו כוח ממדיניות ההרחבה המוניטרית, מביצועים טובים של הכלכלות, מתחושת היציבות והעושר המאפיינת את העידן הנוכחי, ממחירים נמוכים יחסית של חומרי הגלם, מרווחיות טובה בקרב מרבית החברות, מהיצע ושפע ומהיעדר איומים מיידיים. כל אלה מסתירים את הבעיות של הכלכלות לפי שעה, ומאפשרים לשוקי המניות לפרוח, במקביל לעלייה במדדי האג"ח.

כך, נרשמה בנובמבר עלייה בשיעור של 0.25% במדד תיק האג"ח, שצבר בכך תשואה של 7.5% מתחילת 2019. זוהי בהחלט תשואה חריגה בגובהה, והיא בולטת עוד יותר בהינתן רמת ריביות כה נמוכה השוררת בשנים האחרונות. מהקוטב השני, מדד תיק המניות עלה בחודש שעבר בשיעור נאה נוסף של 1.94%, וצבר בכך עלייה בשיעור של 15.62% מתחילת השנה. בתווך, מדד תיק ה-20:80 עלה בשיעור של 0.59% בנובמבר וב-9.31% מתחילת השנה, כשמדד תיק ה-30:70, המכיל יותר מניות, עלה בשיעור של 0.76% ו-9.95%, בהתאמה.

מדדי אג'יו מבוססים על נתונים מבתי השקעות שונים רבים ומגוונים, ובהם פסגות, אלטשולר שחם, פעילים, מגדל שוקי הון, אקסלנס, אי.בי.אי, מיטב דש, הראל, תפנית דיסקונט, UNIQUE, הלמן אלדובי, אלומות ואנליסט. המדדים מתקבלים מהגופים המנהלים יותר מ-80% מתיקי ההשקעות של הציבור, פרטיים, קיבוצים, מוסדות וארגונים. המדדים הנבנים מנתונים אלה עוקבים אחר "תיק ההשקעות המצרפי" של הציבור, והתשואות המחושבות מהוות מדדי השוואה לביצועי תיקים בעלי פרופיל דומה.

מדדי אג'יו לתיקים המנוהלים - רק עוד חודש אחד

שוקי המניות אינם סובלים מפחד גבהים

העלייה בשוקי המניות מפתיעה משקיעים רבים, המצפים לתיקון. רבים אחרים מעריכים כי מדובר בבועה, הניזונה מהריבית הנמוכה ומהיעדר האלטרנטיבות להשקעה ולהשגת תשואה ראויה. בפועל, שוקי ההון נמצאים בעיצומו של שינוי גישה, כשלב מתקדם בתהליך שנמשך כבר קרוב לעשור.

במסגרת תהליך זה, ככל שהריבית הפכה להיות נמוכה באופן קבוע וממושך, תפקידה במשוואת השווקים נחלש, כך שהתשואות על האג"ח משקפות בעיקר את מרכיב הסיכון של הפירמות. הריבית על אג"ח ממשלתיות התבססה סביב קו האפס, ורוב התרומה של אג"ח החברות מתקבל מסיכון המנפיק.

מכיוון שאין לאג"ח את יתרון הריבית, המשקיעים בוחנים את התשואה רק מההיבט של סיכון הפירעון או אי-הפירעון של החברה המנפיקה. מאחר והמצב הכלכלי במשקי המערב חיובי, יכולת הפירעון של חברות רבות היא טובה, ושיעור חדלות הפירעון באג"ח הקונצרניות פחת והלך. שיעור זה ירד לכמעט אפס עבור אג"ח בדירוגי השקעה (Investment Grade), ולכ-2% כשמדובר באג"ח הנמצאות בקבוצה הספקולטיבית, בעלת דירוגים נמוכים יותר של BBB מינוס ומטה.

במלים אחרות, המשקיעים אינם נותנים ערך גבוה לקדימות שיש לאג"ח בתשלום ובפירעון על פני המניה, מכיוון שהחששות מפני פשיטות רגל פוחתים והולכים. מכאן, הדרך להשוואה ולהתייחסות של המשקיעים אל האג"ח כאל מניה - קצרה. מצד שני, תשואת הדיבידנד של חברות שומרת על רמתה והיא עולה במעט על 2%, למרות הריביות הנמוכות. בחברות רבות מדובר בתשואה הגבוהה מהתשואה הממוצעת בשוק האג"ח הקונצרניות.

כך, העדיפות של המניות על פני האג"ח בעיני המשקיעים ברורה למדי - ולכן שוקי המניות אינם סובלים מפחד גבהים. ברוח זו, ההמלצה הרווחת של יועצי ההשקעות בארה"ב ללקוחותיהם מכוונת אותם לתיק המורכב מ-60% מניות ו-40% באג"ח, קונצרניות כמובן.

גם המניות וגם האג"ח מתחזקות

ההתבססות על המניות מובילה את תיקי ההשקעות לרמת תשואות חריגה יחסית, שלא נראתה זה עשור, מאז 2009. ההבדל בין שנת 2009 והתשואות שנרשמו בה, לבין 2019 ותשואותיה, הוא שלפני עשור השווקים התאוששו וחזרו מהשפל העמוק שנוצר במפולת 2008 - ואילו השנה, אין מדובר בריבאונד, אלא בהאצה של תהליכים חיוביים המתרחשים בכלכלה העולמית, שעיקרם צמיחה מבוססת טכנולוגיה ונזילות רבה, ולכן כמעט ללא אינפלציה - דבר המאפשר הפחתת ריבית.

כך, גם שוקי המניות נהנים מהמצב וגם שוקי האג"ח, שחזרו לתוואי של ריבית יורדת בארה"ב. התוצאה עבור התיקים היתה עלייה בשיעור של כ 3.03% במרכיב המניות הישראליות במדדים, בעוד מרכיב מניות חו"ל עלה בשיעור מתון יותר, של 1.22%, עקב שחיקה שנוצרה בו כתוצאה מהתחזקות השקל ביחס למרבית המטבעות בעולם.

השחיקה בריבית בארה"ב הביאה לירידה גם בעקום הריביות בישראל, אף שבנק ישראל לא הפחית את הריבית. אמנם, במהלך החודש היו ציפיות לכך שהנגיד, פרופ' אמיר ירון, יחזיר את הריבית בצורה סמלית מעט לאחור, ל-0.1% - השיעור שהיה לפני כשנה - אבל הנגיד עצמו לא חשב כך, והוא העדיף להשאיר את הריבית על כנה ובמקביל לכך להחזיר לפעולה את רכישות המט"ח. רכישות אלה אמורות לקזז השפעות של התחזקות השקל ולתרום לענפי היצוא המסורתיים ולענף התיירות, שמתקשים להתחרות כשהשקל כה חזק.

התערבות זו אמנם בלמה את המשך התחזקות השקל, אבל היא לא הפכה את הכיוון מייסוף לפיחות. מגמה זו תצטרך להמתין - וניתן להניח, ואולי אף לקוות, כי היא תעמוד לעזרתם של התיקים הישראליים בעתיד, אם וכאשר השווקים יעברו למגמה שלילית, שתגרור ריצה אל הדולר.

המחשבות על הורדת ריבית בישראל העצימה עוד את הביקוש לאג"ח, בעיקר השקליות. ראשית, בתנאים של אינפלציה נמוכה וקרובה למעשה לאפס, הביקוש התמקד באג"ח השקליות, בעוד האג"ח צמודות המדד עלו בשיעור קל או אף ירדו. האג"ח הקונצרניות עלו בחודש שעבר גם עקב אותו הסבר בנוגע לתחושת הביטחון ביכולת הפירעון של החברות, אבל גם עקב הפחתת הריבית. האג"ח הקונצרניות השקליות עלו בשיעור של 0.67%, ואילו הצמודות עלו בשיעור מתון של 0.1%.

באג"ח הממשלתיות, השקליות עלו לכל אורך הקו והגיעו בקצה הארוך לשיעור של 0.65%, בעוד הצמודות ירדו לכל אורך הקו בשיעורים של 0.2% ועד 0.3% בממוצע, כשרק הקצה הארוך של העקום הממשלתי הצמוד עלה, בשיעור של 0.09%.

השינויים האלה בחודש שעבר מייצגים את המגמה השנתית כולה, שבה האג"ח השקליות הארוכות רשמו את אחת השנים הטובות שלהן ועלו בשיעור חריג ביותר של יותר מ-17% מתחילת השנה - כך שתיק בעל מח"מ (משך חיים ממוצע) ארוך במיוחד נהנה מתשואות חריגות אלה. הרווחיות שנוצרה השנה במרכיבי האג"ח בתיקי ההשקעות, חריגה בכל קנה מידה - אבל בעיקר בולטת לאור העובדה שממילא השווקים מצויים בעידן של ריבית נמוכה.

קרקע נוחה לעליות - משכיחה את הבעיות

באשר לאג"ח, הריבית הנמוכה נחשבה בתקופה האחרונה כמנוע לשוקי המניות, אבל במקביל כלל לא היה צפוי כי היא תאפשר רווחיות כה גבוהה בשוקי האג"ח. ואולם, אז הגיע שינוי במגמת הריבית בארה"ב - והפך את הדברים לכיוון החיובי.

הדבר מסביר את הקרקע הנוחה לעליות בשווקים ואת המומנטום החזק שנוצר השנה בתיקי ההשקעות. צריך להחזיק רק עוד חודש אחד כדי להפוך את 2019 לשנה טובה מאוד עבור המשקיעים בשוקי ההון.

נראה כי המומנטום אינו עומד להסתיים, והדבר מצריך להזכיר שוב את האיפכא מסתברא - הגורמים שעשויים לקלקל את המסיבה הזאת. הדבר העיקרי הוא ירידה בתיאום ובשיתוף הפעולה הגלובלי - תהליך שקיים ממילא.

אם התהליך יוחמר, בין אם מסיבות פוליטיות הקשורות למצבו של נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, לקראת הבחירות, ובין אם עקב החמרת עמדות של אירופה, שתחבור אל סין במאבקה מול טראמפ - אנו עלולים לראות פגיעה משמעותית ברווחיותן של חברות מובילות בעולם, ירידה בצריכה וחולשה בשווקים הפיננסיים. נכון לעכשיו, העושר והנזילות הגבוהים יכולים להכיל משברים כאלה, אבל המשקיעים עלולים לפתח חשש מפני השווקים.

דבר נוסף שעלול לשבש את הדברים, הוא שינוי במדיניות המסים של מדינות באופן שיבלום את הכלכלה. מדינות לוטשות עיניים אל העושר שנוצר בסקטור הפרטי, והן שואפות לשים עליו את ידן בצורה זו או אחרת, כדי להגביר את ההשפעה על התהליכים הכלכליים אצלן. גם כאן מדובר באירוע שאינו נראה באופק, אף כי הוא יכול לעורר חשש בקרב החברות. 

לסיכום, נכון לעכשיו קשה למשקיעים לראות משבר מיידי או אירוע שיכול להפר את המומנטום החריג שבו השווקים מצויים. לכל היותר, קיים חשש מפני תיקון של כמה אחוזים. עבור רבים, אירוע תיקון שכזה נתפס דווקא כהזדמנות נוספת להרים עוד את רמות הסיכון בתיקים, לקראת 2020. 

הכותב הוא מנכ"ל אג'יו ניהול סיכונים והחלטות פיננסיות, המייעצת לחברות, מוסדות וקיבוצים בניהול השקעות ונכסים פיננסיים ומלווה משפחות ("פמילי אופיס"). אין לראות בסקירה ובאמור בה תחליף לייעוץ השקעות כהגדרתו בחוק

עוד כתבות

בית החולים סורוקה / צילום: Shutterstock

בתי החולים עוברים למרחבים המוגנים; הפעילות הלא דחופה נעצרה

לאחר שבועות של היערכות, אגירת ציוד רפואי ותרגיל גדול עם צה"ל, מערכת הבריאות העלתה כוננות לרמה הגבוהה ביותר ● בתי החולים ימשיכו לתת מענה למקרים דחופים, חלק מהטיפולים יבוטלו ● משרד הבריאות מסר כי בנק הדם במוכנות גבוהה, וצוותים תוגברו בדרום ● נכון לעכשיו טיפות החלב נותרות בשלב זה פתוחות

סקוט ראסל מנכ''ל נייס / צילום: באדיבות נייס

השכר נחשף: כמה הרוויח מנכ"ל נייס בשנת 2025?

חברת התוכנה נייס פרסמה הלילה את מסמך ה-20F שלה לשנת 2025 וחשפה את עלות שכרו של המנכ"ל שעמדה על 12.7 מיליון דולר, בעיקר באמצעות תגמול הוני ● וכמיטב המסורת של נייס, גם שאר בכירי החברה נהנו משכר גבוה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה במגמה מעורבת; המניה שזינקה ב-88% מתחילת השנה

ת"א 35 ננעל בעלייה של 0.6%, ת"א 90 ירד ב-0.6% ומדד הבנקים עלה ב-1.4% ● הדולר מתחזק על רקע המתיחות בגזרת איראן ● מניית מגה אור בלטה בעליות והשלימה זינוק של 88% מתחילת השנה ● ואיך סיכמו המדדים את חודש פברואר?

עלי חמינאי / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

הפלת המשטר באיראן? כדאי קודם לדעת איך הוא בכלל בנוי

המנהיג העליון והנשיא על הכוונת הישראלית-אמריקאית, אבל איראן בנתה משטר עם מבנה הרבה יותר מסובך • המשרוקית של גלובס מסבירה: כך מורכב שלטון האייתוללות

עלי חמניאי, מנהיג איראן / צילום: ap

כמעט ארבעים שנה של דיכוי וטרור: מי הוא עלי חמינאי?

לפי הערכות, המנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי, חוסל הבוקר במכת הפתיחה של מבצע "שאגת האריה" - מהלך דרמטי שעלול לטלטל את מוקדי הכוח בטהרן ולשנות את מאזן ההרתעה האזורי לאחר יותר משלושה עשורים בהם חלש על השלטון

סם אלטמן, מייסד ומנכ''ל OpenAI / צילום: Shutterstock

OpenAI שוברת שיאים: גייסה 110 מיליארד דולר לפי שווי של 730 מיליארד

אמזון, אנבידיה וסופטבנק הובילו את הסבב הפרטי הגדול בהיסטוריה ● המהלך ממצב אותה כחברת הטכנולוגיה הפרטית בעלת השווי הגבוה בעולם ● במקביל נחתמה שותפות ענן אסטרטגית בהיקף עתק והחברה מציבה יעד של מאות מיליארדי דולרים בהוצאות מחשוב עד סוף העשור

אנשים מנסים לתפוס מחסה בעקבות פיצוץ, טהרן הבוקר. ניו יורק טיימס מדגיש כי התקיפה התבצעה בשעת העומס / צילום: Reuters

דיווחים על מבצע שתוכנן חודשים ופינוי חמינאי: כך מתפתח הסיקור העולמי

כלי תקשורת מובילים בארה"ב מדווחים על תקיפות אמריקאיות ישירות, ועל ריכוז כוחות חסר תקדים באזור, הגדול מאז 2003 ● באירופה שונה המסגור הראשוני כדי לכלול את וושינגטון כשותפה מלאה למהלך, וכן דווח כי המנהיג העליון חמינאי הובל למקום בטוח מחוץ לבירה ● הניו יורק טיימס מציין כי התקיפות התרחשו בשעה שמיליונים בדרכם למקומות עבודה ולבתי ספר, וב-CNN מתמקדים גם בהשלכות הכלכליות

מתקן נפט באיראן / צילום: Reuters, Essam Al-Sudani

לאיראן יש מהלך אחד שיכול לטלטל את שוק הנפט

המתיחות הביטחונית מחזירה את פרמיית הסיכון לשוק האנרגיה: אף שחלקה של איראן באספקה העולמית הצטמצם לכ-3% בלבד, שליטתה הגיאוגרפית בסמוך למיצרי הורמוז - דרכם עוברים כ-30% מהנפט המשונע בים - מעניקה לה מנוף השפעה משמעותי על המחירים ● תרחיש של פגיעה בנתיבי השייט עלול לזעזע בראש ובראשונה את אסיה, ובמיוחד את סין, אך גם להקפיץ את מחיר הברנט מעבר לרמות שנרשמו בימים האחרונים

מה עשה החיסכון בפברואר? / צילום: Shutterstock

הירידות במניות העיבו, אבל החודש חיובי: מה עשה החיסכון שלכם בפברואר?

למרות הירידות בבורסה בימים האחרונים, חודש פברואר צפוי להסתיים עם תשואה חיובית בקופות הגמל וקרנות ההשתלמות ● לפי תחזית מיטב, התשואה הממוצעת ברוטו של קופות הגמל וקרנות ההשתלמות תהיה בפברואר 0.5% ובחודשיים הראשונים של השנה 2.6%

ממ''ד / צילום: דוברות משרד הביטחון

מצב חירום עד יום שני: ההנחיות החדשות של פיקוד העורף

הוכרז מצב חירום מיוחד בעורף, והשמים נסגרו לטיסות אזרחיות ● הוטלו מגבלות נרחבות על פעילות המשק, החינוך וההתכנסויות ברחבי הארץ ● מתי אפשר לצאת מהמרחב המוגן ואיך נערכים באתרי הבנייה?

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

שורת מדינות קראו לאזרחיה לעזוב את איראן, ולא להגיע לישראל

טראמפ: אני רוצה לעשות עסקה עם איראן, לא רוצה להשתמש בכוח צבאי אבל לפעמים חייבים ● אייר אינדיה מבטלת את הטיסות לישראל מיום ראשון למשך שבוע ● ארה"ב קוראת לעובדים לא חיוניים לעזוב את ישראל ● בתיאום מלא עם ארה"ב: דריכות שיא במערכת הביטחון ● משרד החוץ של קנדה: קוראים לאזרחינו לעזוב את איראן עכשיו כל עוד ניתן לעשות זאת בבטחה, בריטניה פינתה את עובדיה מאיראן ומבקשת מאזרחיה להימנע מנסיעות לישראל ● עדכונים שוטפים

משמרות המהפכה באיראן / צילום: ap, Vahid Salemi

בני סבטי: "האיראנים הרבה יותר חצופים, נועזים ומאיימים ביחס לשנה שעברה"

הטרמינולוגה האיראנית כנגד ארה"ב החריפה בשבועות האחרונים, וזאת למרות מלחמת 12 הימים בה הופצצו ונפגעו אתרים אסטרטגיים ברחבי המדינה ע"י ממשל טראמפ וישראל ● "ההבדל הגדול בין מבצע עם כלביא לימים אלו, הם הפגנות ההמונים כנגד המשטר בה נטבחו עשרות אלפי מפגינים", מציין בני סבטי, מומחה לענייני איראן

איזו בשורה יקבלו בקרוב 700 אלף עובדי המגזר הציבורי?

מה הם היעדים המבוקשים לרילוקיישן מצד ישראלים עשירים, ומדוע הנגיד הותיר את הריבית על כנה? ● חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם ● החידון הכלכלי של גלובס

תור לקוםות בסניף של טיב טעם, הבוקר / צילום: באדיבות עובדי טיב טעם

הבהלה לנייר טואלט: התנפלות על רשתות השיווק. אלה המוצרים המבוקשים

בעקבות התקיפה באיראן והאזעקות הבוקר, נרשמה עלייה של מאות אחוזים בתנועת הלקוחות ברשתות הפתוחות בשבת עם זינוק בביקושים למים, שימורים ונייר טואלט ● ברשתות מדגישים כי אין מחסור וכי המלאים מלאים, בעוד שירותי המשלוחים המהירים הושבתו בהתאם להנחיות פיקוד העורף

מיני ACEMAN / צילום: יח''צ

אחרי הוזלה של 40 אלף שקל: האם המכונית הזו שווה את המחיר?

המכונית העירונית הקומפקטית של המותג "מיני" מבית ב.מ.וו משלבת ממדים מותאמים לעיר, עיצוב אופנתי והתנהגות כביש מלוטשת שפונה לחובבי נהיגה ● אבל מתלים קשיחים ומחיר שאפתני מגבילים את פוטנציאל השוק שלה

ג'ק דורסי, מייסד טוויטר וסקוור / צילום: Shutterstock, Frederic Legrand - COMEO

היזם שמפטר 4,000 עובדים ביום אחד. מה הוא יודע שאנחנו לא

גל פיטורים נוסף; ג'ק דורסי, ממייסדי טוויטר ומנכ"ל חברת התשלומים האמריקאית בלוק, הודיע בדואר אלקטרוני לבעלי המניות שלו כי החברה תקצץ קרוב למחצית מעובדיה ● בלוק, שנסחרת בבורסת ניו יורק לפי שווי שוק של 33 מיליארד דולר, ייצרה רווח נקי של כחצי מיליארד דולר ברבעון השלישי של השנה שעברה ● המנייה זינקה במסחר המאוחר בכ- 24%

מייקל ברי

מייקל ברי מזהיר: זוהי "מלכודת המיליארדים" של אנבידיה

למרות תחזית חזקה להמשך, מניית אנבידיה נופלת במסחר בוול סטריט ● מייקל ברי: הסיכון שלה גדל, אנבידיה עלולה להיתקע עם התחייבויות ענק ל-TSMC ועם מלאי שאין לו קונה - מצב שעלול לרסק את שולי הרווח שלה

בורסת אחד העם, בימים עברו / צילום: הבורסה

בדקנו: איך השתנתה הבורסה על פני 3 עשורים ומה הטיפ המנצח של גילעד אלטשולר

מחברות החזקה שהתרסקו, דרך ענקיות הפארמה שאיכזבו ועד הזינוק במניות הביטחון והטכנולוגיה: גלובס בדק כיצד השתנתה הבורסה על פני יותר משלושה עשורים ● אלטשולר ממליץ להיצמד למדדים, ש"שמזהים ראשונים את ה'ווינרים' החדשים", וסטפק מחזק: "לא חשוב כמה אתה אוהב את המניה ומעריך את סיכוייה בעתיד - תפזר" ● וגם: איזו חברה פספסה הבורסה, שהייתה יכולה להכפיל את שווייה

הר תנופה. יש גם סחלבים / צילום: יובל אינהורן

כלניות בשלושה צבעים וסחלב במופע נדיר: מסלולי הפריחה שלא הכרתם

בימים שבהם נדמה שעל כל כלנית צצים עשרה מדריכים שיסבירו לכם איך להגיע אליה באפס מאמץ, הכנו לכם שלוש המלצות לטיולי פריחה דווקא למיטיבי הלכת

עשן בבחריין לאחר התקיפות מאיראן / צילום: Reuters

כטב"מים בבחריין, טילים בקטאר: איראן תוקפת בסיסים אמריקאיים במפרץ

המתקפה האיראנית מתרחבת מעבר לישראל, כשדיווחים מבחריין, קטאר ואיחוד האמירויות מצביעים על תקיפות לעבר בסיסים אמריקאיים, יירוטים והנחיות חירום לתושבים ● לפי הערכות קודמות, עשרות בסיסים של ארה”ב הפרושים במזרח התיכון היו צפויים להפוך ליעד במקרה של הסלמה, והאיומים האיראניים למקד פגיעה ב"נקודות התורפה" האמריקאיות מתממשים כעת בשטח