גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הזמן תם: ישראל הולכת לבחירות בפעם השלישית בתוך שנה

(עדכונים שוטפים) - כדי למנוע תאריך בחירות על חג פורים, 10 במרץ, חברי הכנסת חייבים להצביע בעד חוק פיזור הכנסת ולתקן את מועד הבחירות ל-2 במרץ 2020 ● המשך החקיקה יבוצע אל תוך הלילה, אך בינתיים הדיונים על ההסתייגויות מעכבים את ההצבעות

24:40

במהלך הדיון בוועדת חוק פיזור הכנסת, נושא ההסתייגויות מעכב את ההצבעות. ח"כ עודד פורר מישראל ביתנו השיג את תמיכת כחול לבן בהסתייגות שהעלה, אשר תחריג מעסיקים פרטיים אשר מטפלים זרים בתחום הסיעוד עובדים בביתם. לפי ההסתייגות, אותם מעסיקים פרטיים לא יצטרכו לשלם שכר יום שבתון לעובדיהם, אשר הנם עובדים זרים ואין להם זכות הצבעה.

בתגובה, זעם חבר הכנסת אחמד טיבי. הוא קיבל בעבר הבטחה בנוגע לביטול חוק קמיניץ (הריסת בתים), אך את החוק הזה, לא ניתן לבטל ללא העברת חוק ממשלתי. מכיוון שהכנסת ה-22 מתפזרת, אין מי שיקיים את ההבטחה (לבטל את החוק) ולפיכך טיבי העלה את הנושא בראשית הערב במסגרת ההסתייגויות לחוק פיזור הכנסת, כאשר טיבי מאיים על שאר חברי הוועדה וחברי הכנסת כי הוא יתקדם ויעלה את הסתייגויות במליאה וימשוך את הזמן, עד שעות הבוקר, בהן כבר לא ניתן יהיה יותר לחוקק את חוק הפיזור. במידה וחוק הפיזור לא יעבור, תאריך הבחירות "יתקע" על ה-10 במרץ, חג הפורים, דבר ששאר הסיעות מוטרדות ממנו. כעת, מתנהל מו"מ פוליטי על השעיית חוק קמיניץ.

24:00

הזמן תם, ישראל הולכת לבחירות שלישיות. המשך החקיקה יבוצע אל תוך הלילה. 

22:23

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת החוק התפזרות הכנסת ה-22 והקדמת הבחירות ברוב של 91 תומכים ללא מתנגדים, ואת הצעת חוק הבחירות לכנסת ה-23 (הוראות מיוחדות) ברוב של 93 תומכים מול 7 מתנגדים, שהם חברי ישראל ביתנו. ראש הממשלה נתניהו נעדר מן ההצבעה. כל ראשי כחול לבן נכחו במליאה בעת ההצבעה.

ח"כ יאיר לפיד אמר במהלך הדיון: "הבחירות האלה הולכות להיות פסטיבל של שנאה ואלימות וגועל. אז תדאגו שהילדים שלכם לא יהיו ליד הטלוויזיה בשלושת החודשים הקרובים, שהם לא יראו מה אומרים להם נבחרי העם. מה שהיה פעם החגיגה הדמוקרטית הגדולה הופך להיות רגע הבושה של הבית הזה. לבחירות האלה יש רק שלוש סיבות - שוחד, מרמה והפרת אמונים".

הצעת החוק עברה לדיון בוועדה המיוחדת לקראת הכנתה לקריאה שנייה ושלישית. בשעת חצות יפקע המנדט להשגת 61 חתימות להרכבת ממשלה בכנסת ה-22, והמשך החקיקה יבוצע אל תוך הלילה, כאשר בשעות הבוקר יודיע יו"ר הכנסת לנשיא המדינה, שלא הורכבה ממשלה בכנסת ה-22.

22:15

פחות משעתיים לפקיעת הדד-ליין לאיסוף 61 חתימות, בסיעת כחול לבן דורשים מן הליכוד שיתייצבו להצבעה ואומרים להם שאם לא תהיה במליאה נוכחות של חברי הכנסת ושרי הליכוד, הרי שהם לא יטרחו להצביע בעד חוק הפיזור, ותאריך הבחירות ישאר 10 במרץ. בשעה זו, נתניהו, ארדן, ישראל כ"ץ, גלנט, ברקת, דוד אמסלם, נפתלי בנט, אריה דרעי, שרן השכל, אלי כהן, מוטי יוגב ואביגדור ליברמן - אינם נמצאים בבניין הכנסת.

20:35

הייעוץ המשפטי לכנסת עדכן הערב שאין צורך בהשלמת החקיקה עד חצות הלילה. לפי החוק יש לבצע את איסוף 61 החתימות עד חצות, אך בכנסת אין איסוף חתימות הלילה שכן אין הסכמות פוליטיות. את חוק פיזור הכנסת על תיקון תאריך הבחירות וכספי מימון המפלגות ניתן להמשיך ולחוקק עד לרגע בו יודיע נשיא המדינה ליו"ר הכנסת שלא הוגשו לו 61 חתימות. נשיא המדינה ראובן ריבלין מתכנן לעשות זאת ביום ה' (מחר) בשעות הבוקר, כך שאת הליך החקיקה ניתן לקיים במשך כל הלילה.

בשעה זו עדיין נעדרים ממשכן הכנסת מספר פוליטיקאים בכירים, כמו ראש הממשלה נתניהו, השרים גלעד ארדן, נפתלי בנט, אריה דרעי, משה כחלון, ישראל כ"ץ ויובל שטיייניץ. גם חברי הכנסת אביגדור ליברמן ודוד אמסלם אינם נוכחים בכנסת.

17:10

הוועדה המסדרת של הכנסת אישרה ברוב קולות את חוק פיזור הכנסת, ובתוכו גם חוק מימון המפלגות, וכעת יעלה להצבעה בקריאה ראשונה במליאה. ח"כ היחיד שהתנגד להצבעה, היה ח"כ עודד פורר מישראל ביתנו, שטען כי אין צורך להעלות את יחידת המימון לבחירות וכי הוא דורש שיום השבתון ינתן רק לאותם הבוחרים אשר יציגו אישור שהצביעו בפועל. סיעת ש"ס, אשר לפני כמה ימים הוציאה הודעה, שהיא תתנגד להגדלת יחידות המימון, הצביעה בעד הצעת החוק. חברי הכנסת מטעם ש"ס אישרו את הגדלת המימון.

16:20

מהליכוד נמסר בתגובה: "כחול לבן בבולמוס של ספינים, אחרי שהכשילו בכל דרך אפשרית ממשלת אחדות ונכשלו בהקמת ממשלת מיעוט עם אחמד טיבי ואיימן עודה. נותרו עוד כמה שעות. אם כחול לבן יסכימו להחיל את הריבונות על בקעת הירדן והיישובים ביהודה ושומרון, ניתן להקים ממשלה מיד ולמנוע בחירות".

התגובה לא ברורה שכן המידע על ההתייעצויות שמקיים נתניהו הגיע מגורמים במפלגת הליכוד, ומה שמעניין יותר הוא הצבת עוד תנאי לכחול לבן - הסכמה להחלת הריבונות על ההתנחלויות, לא רק על הבקעה, שם יש קונצנזוס אלא על ההתנחלויות כולן. כחול לבן לא יוכלו להסכים לתנאי כזה, והליכוד בהודעתו, מקטין לכן את הסיכוי הקלוש ממילא להסכמה כלשהיא.

15:50

בצהריים דיווחנו כי הצעת נתניהו שלא ליישם את זכותו לבקש חסינות, אך לא לוותר עליה רשמית, נדחתה על ידי כחול לבן. הליכוד הגיב לדחייה במסרים כי המהלכים הסתיימו והדרך לבחירטת סלולה. בשעה האחרונה התבקשו ראשי כחול לבן להמתין להתייעצות פנימית של נתניהו בסוגיית החסינות. עדיין לא ברור אם מדובר בכוונה אמיתית או בתרגיל. בכל מקרה גם אם הסוגיה הזו תיפתר, יש עדיין נושאים לסגור והזמן עד לחצות, מועד פקיעת מנדט הכנסת, מתקצר.

13:50

"שחקני הפוקר הרימו ידיים", זה היה נוסח ההודעה שקיבלנו בתשובה לשאלה על תמונת המצב היום בצהריים. המאמצים כשלו, ואם לא יקרה משהו דמיוני, הבחירות יצאו לדרך, בחירות שלישיות בתוך שנה.

הניסיון האחרון, כך נראה, להגיע בכל זאת להסכמות בין הליכוד לכחול לבן, היה אמש (ג'), עם שתי נוסחאות שהציעו הליכוד ואחד מהפוליטיקאים המתווכים. הצעה אחת ניסתה לפתור את פלונטר החסינות. נתניהו סירב לדרישת גנץ להבטיח כי לא יפעל להסרת חסינותו, ועבור גנץ זהו קו אדום (קו שהציב לו למעשה יאיר לפיד שביקש בכך להוכיח את כוונותיו הלא טהורות של נתניהו).

לפי הנוסחה שהוצעה, נתניהו לא יכריז רשמית על ביטול הכוונה להסיר חסינות, אבל בפועל לא יעשה כן, ואם יעשה, יבוטל ההסכם. ההצעה הסתמכה על התקרבות המועד האחרון שנתניהו יכול לבקש את החסינות, בעוד כשבועיים. בכחול לבן התלבטו, חלק הסכימו, חלק אמרו שמאוחר מדי וחלק מגזרת לפיד, התנגדו ואמרו כי זו התבזות בפני קהל הבוחרים. ההתנגדות התקבלה.

הצעה שנייה שעלתה הייתה בעצם להרוויח עוד זמן, על-ידי הסכמה להטלת הרכבת הממשלה על אישיות מוסכמת, ברוב של 61 כפי שקובע החוק. לפי ההצעה, האישיות תהיה יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין, והוא יתחייב כי יפעל אך ורק להקמה של ממשלת אחדות ויפנה את מקומו לראשות הממשלה בהתאם להסכמות שיושגו. יאמר כי ההצעה הזו נשקלת כבר כמה ימים, אדלשטיין עצמו בדק את היתכנותה וקיבל תמיכה מהמחנה הדמוקרטי וממפלגות אחרות. אבל בכחול לבן אומרים כי אדלשטיין יהיה כלי משחק של נתניהו ומה כבר ניתן להשיג אחרי משא-ומתן שנמשך מאז ספטמבר.

במהלך הלילה נמשכו עוד שיחות טלפון, אבל לא נרשמה פריצת דרך, ולפני הצהריים פחות או יותר נדמו הקווים, ומערכת הבחירות תיפתח הלילה רשמית.

האווירה בכנסת היא אווירת נכאים, אפילו מהטחת ההאשמות עייפו במפלגות, והמופע השבועי של ליברמן בישיבת הסיעה, חזר על עצמו עם תגובות צפויות של הרשימה המשותפת והנפגעים האחרים מדבריו.

13:40 

יו"ר ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן, כינס מסיבת עיתונאים בחדר סיעתו בכנסת ואמר כי שתי המפלגות הגדולות - כחול לבן והליכוד - אשמות במצב.

לדבריו, "שתי המפלגות הגדולות, שיחד יש להן 65 מנדטים, נושאות באחריות. את הליכוד עניין לא ממשלה רחבה ולא צרה, אלא ממשלת 61 ללא ישראל ביתנו".

לדברי ליברמן, ישראל ביתנו התנהלה באחריות. "לא פסלנו אף אחד, אך אמרנו שלא ניכנס לממשלה כדי לשבת על כיסא אלא כדי להוביל שינויים", אמר. "פרשתי ממשרד הביטחון בגלל מדיניות הכניעה לטרור. הפקירו את תושבי הדרום".

ליברמן גם לא חסך מילים קשות מסיעת כחול לבן. "כחול לבן התנהלו בצורה מחפירה ורימו את הבוחרים שלהם", אמר בהתייחסו לחיזור של כחול לבן אחרי המפלגות החרדיות.

12:15

לדברי יו"ר כחול לבן בני גנץ, הביקורת על מערכות אכיפת החוק חשובה מאוד, והוא כרמטכ"ל היה נשען על הפרקליטים. "אם המערכת המשפטית לא תהיה בבקרה עצמית עמוקה, נקבל מערכת שתצא מאיזון. המרחק בין ביקורת להשתלחות גדול, והמרחק בין השתלחות להסתה קטן מאוד". 

בני גנץ / צילום: אלעד מלכה

12:00

מליאת הכנסת אישרה את הצעת החוק הפרטית לפיזור הכנסת ה-22 וקביעת תאריך לבחירות לכנסת ה-23. הוועדה המסדרת תכונס בשעה 12:00 לדיון בהקמת הוועדה המיוחדת. בעת ההצבעה במליאת הכנסת שבעת חברי הכנסת של ישראל ביתנו נמנעו. ח"כ אביגדור ליברמן נעדר מן ההצבעה.

11:35

בליכוד הכריעו: הולכים לפריימריז ב-26 בדצמבר.

11:23

מסתמן: הפריימריז לראשות הליכוד ייערכו ב-26 בדצמבר, בכפוף להיתכנות לוגיסטית.

10:55

במקביל לעבודה על חוק פיזור הכנסת כינסה הבוקר ח"כ רויטל סוויד (העבודה) פורום של בכירי עולם המשפט לשעבר לדיון בשמירה על שלטון החוק. שופט העליון לשעבר, ומי שהיה היועץ המשפטי לממשלה אליקים רובינשטיין הביע תהיה על אי פתיחת חקירה נגד נתניהו בנושא הצוללות. "בכל הפורומים הביטחוניים שאני ישבתי בהם, מעולם לא היה מצב בו שר בטחון נותר ללא עדכון בנושא כזה" אמר רובינשטיין.

שר המשפטים לשעבר דניאל פרידמן טען בדבריו שאפילו מנדלבליט, לפני שהיה ליועץ המשפטי לממשלה, חשב שתופרים לו תיק. הוא המשיך וציין שהפרקליטות היא הגוף שמקבל בישראל חסינות מעשית.

פרקליט המדינה לשעבר משה לדור ציין כי נתניהו מנצל את יוקרתו ומעמדו ואת זמן האוויר שכלי התקשורת נותנים לו כדי להשתלח ברשויות אכיפת החוק, כאשר לא טרח לטפל בבעיות הקיימות במערכות מזה עשר שנים: "הוא מעלה אירועים שקרו לפני שנים שאין להם קשר אליו ומנצל את זה כדי לפגוע בהם".

10:28

הוועדה המסדרת בראשות ח"כ ניסנקורן אישרה את הפטור מחובת הנחה, כדי שניתן יהיה לקדם את ההצעה הפרטית עוד היום. החוק יעבור להצבעה בקריאה טרומית במליאה.

10:05

הדיון בוועדה המסדרת של הכנסת לפיזור הכנסת ה-22 החל בקריאה של ח"כ אבי ניסנקורן לשאר חברי הכנסת לכבד את הפורום ולהתחשב בכך שמדובר באירוע חריג ביותר, אשר רוב יושבי משכן הכנסת לא היו רוצים להימצא בו.

ח"כ עודד פורר מישראל ביתנו הציע בפתח הישיבה לבטל את יום השבתון לאנשים שהחליטו לא להצביע, ואותם מועסקים במשק שאינם בעלי זכות הצבעה.

חברי הכנסת מיקי זהר ואבי ניסנקורן השיבו לו כי בעת הזו מעבירים דברים רק בהסכמות רחבות, וכי לא ניתן לשנות את הכללים יותר משכבר מטים אותם.

09:00

הכנסת ה-22 מתפזרת הלילה בחצות 69 ימים אחרי שהושבעה. למרבה המבוכה של הזירה הפוליטית הישראלית, זו לא הכנסת הקצרה בתולדות המדינה, כי אם השנייה הקצרה ביותר. הכנסת ה-21 שברה את השיא כאשר פוזרה בחוק יזום תוך 30 ימים.

חוק יסוד הממשלה קובע כי אם אף אחד מן הצדדים לא מצליח להרכיב ממשלה, וגם לא חבר כנסת אחר פוטנציאלי (בתקופת 21 הימים, השלב השלישי), הרי שהבחירות יערכו פעם נוספת בתוך 90 ימים. כדי למנוע תאריך בחירות על יום חג פורים, העשירי במרץ, חייבים חברי הכנסת להתכנס היום ולהספיק עד לשעת חצות לתקן את מועד הבחירות ולהזיזו קדימה ל-2 במרץ 2020.

במסגרת תיקון החוק, משנים חברי הכנסת גם את אופן מימון המפלגות ומוסיפים תקציב לשימושם במערכת הבחירות הבאה.

הנה ההליך הצפוי בכנסת ב-12 השעות הקרובות:

הוועדה המסדרת בראשות ח"כ אבי ניסנקורן תתכנס בשעה 09:30 לדיון במתן פטור מחובת הנחה להצעת חוק התפזרות הכנסת ה-22, ולהצעת חוק הבחירות לכנסת ה-23.

בשעה 11:00 בבוקר מליאת הכנסת תדון ותצביע על הצעות החוק בקריאה טרומית, שכן מדובר בהצעת חוק פרטית.

לאחר מכן, הוועדה המסדרת תאשר הקמת ועדה מיוחדת שתדון בהצעות החוק לרבות הרכב חברי הוועדה ומליאת הכנסת תאשר בהצבעה את הקמת ואת הרכב הוועדה המיוחדת.

בשעת הצהריים, מליאת הכנסת תדון ותאשר את הצעות החוק בקריאה ראשונה. ולאחר מכן, הוועדה המיוחדת תכונס על מנת להכין את הצעות החוק להצבעה בקריאה שניה ושלישית במליאת הכנסת. מליאת הכנסת תדון ותצביע על הצעות החוק בקריאה שנייה ושלישית.

להצעת החוק יש רוב של הליכוד וכחול לבן, אולם יתכן שסיעות כמו ש"ס וישראל ביתנו יתנגדו לחלקים של שינוי מימון הבחירות.

יצוין כי על פי חוות-הדעת של עו"ד איל ינון, היועמ"ש של הכנסת, שרשרת מעשי החקיקה בהצעת חוק התפזרות הכנסת צריכים להסתיים לפני חצות הלילה. בנוסף, על הוועדה לקבל היתר מיוחד מיו"ר הכנסת על מנת להתכנס במקביל לדיוני מליאת הכנסת.

עוד כתבות

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?