גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תענוגות של חורף: כך חוגגים בבודפשט את חג המולד

השילוב של שוקי כריסמס מקושטים, מעיינות חמים, יופי אדריכלי, אוכל טוב ומחירים זולים הופך את בודפשט ליעד אידאלי לחופשה אורבנית עונתית קצרה

רחוב הקניות המקושט/ צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב
רחוב הקניות המקושט/ צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

הארכיטקטורה המפוארת של הבירה ההונגרית מהווה תפאורה מושלמת לשוקי חג המולד הססגוניים של העיר, שבימים אלו עוטה קסם מיוחד ונראית זוהרת מתמיד בשלל האורות וקישוטי החג. עצי אשוח ודוכני עץ יפהפיים גודשים את הכיכרות. הגדול והוותיק בשוקי החג הוא זה שבכיכר וורושמרטי (Vorosmarty), שבו מצטופפים סביב עץ מנצנץ יותר ממאה ביתני עץ מקושטים, עמוסי כל טוב: חפצי נוי, כלי קדרות נהדרים, כובעי פרווה וסריגים בעבודת יד, נרות ריחניים, תכשיטים, רקמות תחרה עדינות, גילופי עץ ושאר מלאכות יד מסורתיות, מעשה ידיהם של אמנים מקומיים, ובראשם קישוטים לחג ומיני פריטים שלא ממש ברור מה עושים איתם, אבל הם חגיגה גדולה לעין וללב.

בודפשט/ צילום: רויטל חורש

ביניהם פזורים עשרות דוכני מזון שממלאים את האוויר בניחוח משכר ומפתים את העוברים ושבים במגוון מסחרר של נקניקיות ובשרים צלויים על גחלים, פירות מזוגגים ושלל מאכלי חג מסורתיים כמו כרוב ממולא ולחם הונגרי מסורתי אפוי בתנור חמר, לנגוש (מעין פיצה הונגרית על בסיס בצק מטוגן, שעליו עורמים מבחר תוספות), מרק גולש נהדר המוגש בקערית של כיכר לחם טרייה, ולקינוח בייגלי (עוגת חג מולד מסורתית במילוי פרג או אגוזים) ושאר עוגות עתירות קרם כמיטב המסורת ההונגרית.

ועוד לא אמרנו מילה על קלאסיקות כמו ערמונים קלויים וקיורטוש מתקתקים הנמכרים בכל קרן רחוב לצד יין חם מתובל, שהפך לסימן היכר של שוקי כריסמס רבים ברחבי העולם, וכמובן פאלינקה - משקה מסורתי של ברנדי פירות מקומי.

שוק חג מרכזי נוסף, קטן יותר אך מרהיב לא פחות, הוא זה שלמרגלות בזיליקת סנט סטפן, שבו לצד הדוכנים המקושטים אפשר ליהנות ממופעי מוזיקה חיה, ממשטח החלקה על הקרח וגולת הכותרת: מופע אורקולי יפהפה בתלת-ממד ולייזר, המוקרן על כותלי הבזיליקה המרשימה מדי חצי שעה. לצד שני השווקים המרכזיים הללו, פזורים ברחבי העיר שוקי חג ציוריים נוספים ומלאי אווירה, כמו בכיכר אליזבת, בפארק העירוני וברחוב האופנה Deák Ferenc, המעוטר באלפי נורות ססגוניות. חלקם סמוכים יחסית זה אל זה, כך שלא תיאלצו להתרחק מדי מדוכני היין, ובמרביתם ניתן יהיה לבלות עד סוף דצמבר.

שוק הכריסמס למרגלות  כנסיית סנט סטפן/ צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

דרך נהדרת ליהנות ממראות הכריסמס ומיופייה של העיר - במיוחד כשהחושך יורד וכל הארמונות, הגשרים ומבני הפאר ההדורים מנצנצים למרחוק באורות בוהקים - היא בהפלגה לאורך הדנובה באחת מספינות legenda שיוצאות מרציף 7 וכוללות שמפניה והסברים (גם בעברית) באוזנייה על האתרים שעל פניהם חולפים, או בשיט דומה הכולל גם ארוחת ערב (www.legenda.hu).

היכלות המים והספא

לאחר יום שלם של כיתות רגליים בין שוקי החג העליזים ואתריה המיתולוגיים של העיר, כשבחוץ הטמפרטורות מתחילות לצנוח, אחד הפינוקים האולטימטיביים הוא שכשוך במעיינות ובמרחצאות החמים שבהם התברכה בודפשט בשפע, בשל מיקומה על קו שבר גיאולוגי.

המומלצים והפופולריים מכולם הם מרחצאות סצ'ניי (Szechenyi) המעוצבים בסגנון ניאו-בארוקי ונחשבים למרחצאות הגדולים ביותר באירופה. שפע בריכות של מי מרפא חמים בטמפרטורות שונות, שחלקן מקורות ואחרות תחת כיפת השמיים, ובהן גימיקים מפתיעים כמו מפלוני מים שמתפרצים לפתע ומעסים כל נקודה בגוף, זרמים שיישאו אתכם במעגלים סביב ואפילו לוח שחמט צף שבו תוכלו לשחק תוך שאתם נהנים מחמימות המים וסגולות המרפא שלהם.
זו גם הזדמנות נהדרת להתנסות במגוון הסאונות, הכלולות אף הן במחיר הכניסה (כ-72 שקל, כולל שכירת לוקר). בסופי השבוע מתקיימות במרחצאות מסיבות בריכה סוערות עד השעות הקטנות של הלילה, עם הרבה אלכוהול, מוזיקה ואפקטים של לייזר לחימום האוויר. מרחצאות מומלצים נוספים, סולידיים יותר, הם מרחצאות רודאש (Rudas) וגלרט (Gellért) ההדורים.

דוכני ממתקים/ צילום: רויטל חורש

היכל מים וספא אחר שמומלץ בחום לא להחמיץ, במיוחד למגיעים עם ילדים, הוא פארק המים והספא ,Aquaworld שהוא אחד מפארקי המים המקורים הגדולים ביבשת וסוג של דיסנילנד של עולם הספא. בין השאר, תמצאו כאן שלל מגלשות מים עם אבובים, שטיחונים, פיתולים זוהרים בחשכה וסוגים רבים נוספים, בריכות שחייה חיצוניות ומקורות בתוך מבנה יפהפה דמוי מקדש אקזוטי, בריכות גלים וג'קוזי, חמאם טורקי ו"עיר" שלמה של סאונות מפנקות מכל סוג אפשרי, ובתוספת תשלום גם טיפולי ספא ומסאז'ים חלומיים.

לפארק צמוד גם מלון נחמד: Aquaworld Resort Budapest Hotel & Water Park שמאפשר גישה חופשית לפארק ובין השאר כולל גם דירות משפחתיות, המהוות אופציה נהדרת למגיעים עם ילדים. שאטלים חינמיים לפארק המים יוצאים מכיכר הגיבורים במרכז העיר.

לאחר הפינוק במרחצאות, הגיעה העת לגלות את התענוגות הקולינריים שבהם נודעת העיר. מרק הגולאש אומנם מעולה, במיוחד בימים קרים, וגם על קיורטוש על גחלים כמובן לא נוותר, וגם לא על שאר מאכלי הרחוב, אבל בשנים האחרונות צומחות בעיר לא מעט מסעדות גורמה משובחות. אחת המובילות שבהן היא מסעדת Liszt המעולה שנפתחה רק לפני כמה חודשים, המשכללת את נפלאות המטבח ההונגרי עם טוויסט מודרני.

לצד מנות נהדרות כגון טרטר ונציאני נפלא, פילה רוסיני עם פטריות צרובות ברוטב כמהין או חזה ברווז מעושן עם כבד אווז בקליפות תפוז וקינואה, גולת הכותרת היא מנות המוגשות בשתי גרסאות של "אז ועכשיו": מסורתית, לפי מתכונים עתיקי יומין שלוקטו בכפרים, ולצידה גרסה מודרנית ויצירתית המבוססת על מרכיבים דומים. מביניהן, מומלצות במיוחד קדירת אווז וירקות בציר עשיר בבישול ממושך שלצידה גרסה מודרנית של אווז צלוי (lisztrestaurant.hu).

דוכני מזכרות/ צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

לצד טעימות ממטעמי המטבח ההונגרי העילי מציעה בודפשט גם מבחר מפתה של אוכל רחוב נהדר. חגיגה של ממש מצפה לגרגרנים במתחם Street Food Karavan שברובע היהודי (Kazinczy u. 18) ובמתחם הסמוך המציע לא מעט אפשרויות גם לטבעונים, בשוק האיכרים הססגוני "חצרות סימפלה" (Szimpla Kert) הפעיל בימי ראשון, ובשוק המקורה המיתולוגי Nagy Vasarcsarnok, השוכן במבנה ניאו-גותי עצום ממדים בכיכר Fővám. המגיעים לעיר בימים אלו יוכלו להמשיך את חגיגת הטעימות והשופינג בשוק כריסמס מקסים נוסף הממוקם בכיכר הסמוכה לשוק.

ברים באווירה מחתרתית

את הערב אפשר לסיים באחד ממופעי האופרה או הקונצרטים הנודעים של הבירה ההונגרית או לטעום מעט מחיי הלילה התוססים שלה, שבירה ואלכוהול משובחים זורמים בה כמו הדנובה. את הברים הכי מיוחדים בעיר תמצאו במקומות הכי לא צפויים: על סיפונה של ספינת תובלה אוקראינית ישנה (A38) העוגנת בנהר, על הגגות - כמו במרפסת הגג היפהפייה של מלון Aria הסמוך לבזיליקת אישטוון הקדוש, שם ממוקם High Note SkyBar - אחד הברים היוקרתיים בעיר, שבו תוכלו ללגום קוקטייל משובח מול צריחי הבזיליקה במרחק נגיעה ממש (highnoteskybar.hu), ובמיוחד בחצרות האחוריות ובחורבות של בתים ישנים באזור הרובע היהודי, שם - באזור שפעם היה ה"מאה שערים" של היהדות ההונגרית האורתודוקסית - התפתחה סצנה ייחודית של ה-Ruins Pubs - ברים מגניבים באווירה מחתרתית.

ביניהם ה-Szimpla, שבו שרשרת של חללים אלטרנטיביים, שבכל אחד מהם אווירה מיוחדת במינה ובליל של פריטים לא שגרתיים, כמו מאזניים עתיקים או אופניים ישנים המשתלשלים מהתקרה, אמבט או מכונית ישנה מהעידן הקומוניסטי שהוסבו לפינת ישיבה.

עוד מקומות מומלצים: Szoda, שחלונותיו מכוסים במאות בקבוקי סודה, או Fogaz Haz ו-Kuplung Bar, שמתחמיהם כוללים בין השאר גלריות אמנות וגרפיטי על הקירות. במרביתם תוכלו ליהנות גם ממופעי מוזיקה שווים עד השעות הקטנות של הלילה.

מידע מעשי

הגעה: מדי יום ממריאות מהארץ לבודפשט כמה טיסות ישירות. טיסות בעלות זולה במיוחד מוצעות על-ידי חברת Wizz Air ההונגרית, המציעה שתי טיסות יומיות ישירות שמחיריהן מתחילים בפחות ממאה דולרים. אלו שדגמנו המריאו והגיעו בזמן והתגלו כאופציה משתלמת במיוחד.

התניידות: אחת הדרכים הנוחות ביותר להגעה ממקום למקום, במיוחד במזג אוויר חורפי, היא אוטובוס התיירים Big Bus Tours, שעמו ניתן להגיע בנוחות היישר לכל האטרקציות ומוקדי העניין המרכזיים בעיר, בלי הסתבכויות ניווט מיותרות או הליכה ממושכת בקור.

ניתן לרדת בכל תחנה שרוצים וכשמסיימים לטייל באזור, פשוט עולים לאוטובוס הבא שייקח אתכם היישר לאטרקציה הבאה. בין לבין, שומעים הסברים על האתרים השונים (גם בעברית!). מושלם במיוחד בעונה זו של השנה (www.bigbustours.com).

מומלץ להכיר גם את ה-Budapest Card - כרטיס משתלם שמציע נסיעה חופשית בכל אמצעי התחבורה הציבורית (אוטובוסים, רכבות, חשמלית והפלגות), וכן כניסה למרבית המוזיאונים, למעיינות חמים ומבחר אתרים, סיורים רגליים חינמיים ומגוון הנחות. אידאלי במיוחד למתכננים נסיעות רבות (budapestinfo.hu).

הגעה משדה התעופה, הסעות וסיורים: בבודפשט שוק המוניות פרוץ ואינו מפוקח, והחוק מתיר לכל מונית לגבות סכום שונה עבור אותה נסיעה, דבר המנוצל פעמים רבות לעושק של ממש.

על כן מומלץ להימנע מעצירת מונית חולפת ולהזמין מונית בטלפון מאחת החברות הגדולות או לתאם מראש הסעה עם נהג.
חברה אמינה ומומלצת במיוחד להסעות משדה התעופה וברחבי העיר, וגם לסיורים בעברית, היא קורטוש, שמציעה בנוסף לסיורים הקלאסיים המעולים באתרי התיירות המרכזיים גם סיורים קולינריים וסיור מדליק להיכרות עם חיי הלילה של בודפשט (www.kurtosh.co.il).

סיור קולינרי בעברית: עופר ורדי, עיתונאי ישראלי ואיש של אוכל, מחבר הספר "גולאש לגולש, מטעמי המטבח ההונגרי", חי בשנים האחרונות בבודפשט, דובר את השפה ועורך סיורי אוכל אישיים או בקבוצות קטנות. מומלץ. לפרטים: www.ofervardi.com.

מלונות מיוחדים

בסיום הבילוי הלילי, במיוחד בטמפרטורות הצוננות של החורף ההונגרי, אין כמו לשוב אל חיקו החמים של מלון מפנק המצוי במרחק פסיעות אחדות ממוקדי התיירות והבילויים. מלון כזה הוא מלון הבוטיק Aria Hotel, השוכן במבנה ניאו-קלאסי מרשים, צמוד לכנסיית St. Stephen ולשוק חג המולד שלמרגלותיה.

המלון הייחודי הזה, שמאז פתיחתו לפני כארבע שנים כובש בקביעות את המקום הראשון בכל דירוגי המלונות בעיר ואף הוכתר כמלון הטוב בעולם על-ידי גולשי אתר TripAdvisor, מעוצב כולו סביב מוטיבים מעולם המוזיקה, כאשר כל אחד מארבעת אגפיו מייצג ז'אנר מוזיקלי שונה. החדרים באגף הקלאסי מאופיינים בעיצוב מתוחכם עם נברשות קריסטל, חדרי אגף הג'אז מעוצבים בהשראת מועדוני הג'אז של שנות ה-20 ועם ריהוט ארט-נובו עשיר, האגף העכשווי בהשראת סגנון הפופ-ארט בשנות ה-70, ואילו חדרי אגף האופרה מאובזרים בריהוט ניאו-בארוק מהודר.

מלון Aria/ צילום: באדיבות מלון Aria

המוטיב המוזיקלי בולט גם בעיצוב הלובי, שבמרכזו פסנתר כנף נדיר, ואת ארוחת הבוקר (הנהדרת, למותר לציין) סועדים אורחי המלון ב"גן המוזיקה", שם גם מוגשים להם בכל ערב לצלילי נעימות הפסנתרן יין, גבינות משובחות ושאר כיבודים (ללא תוספת תשלום, כחלק מתפיסת האירוח של המלון).

בנוסף לפינוקים הרבים בחדר, הוא מצויד במערכות שמע מתקדמות שמהן בוקעת מוזיקה שתבחרו מתוך ספרייה מוזיקלית עצומה בסיוע מומחה מטעם המלון, והמוזיקה תמשיך ללוותכם גם בספא היפהפה, המאובזר בבריכה שסביבה מיטות רביצה מפנקות, סאונות וג'קוזי, שכיף לסיים בחומם את היום. גם אם אינכם אורחי המלון, אל תחמיצו ביקור בבר שבמרפסת הגג שלו, המספק תצפית פנורמית מרהיבה במיוחד על קו הרקיע של העיר ariahotelbudapest.com).

מלון נהדר נוסף ברמת חמישה כוכבים ובעלות משתלמת במיוחד הוא מלון קמפינסקי (Kempinski Hotel Corvinus), ששוכן בלוקיישן מנצח: ממש בפתחו ימתין לכם שוק הכריסמס המרכזי של העיר, ומצדדיו נמתחות שדרות הקניות המפורסמות של הבירה, כך שאם צברתם שקיות רבות מדי, תמיד תוכלו לקפוץ לרגע לפרוק אותן בחדר ולהמשיך הלאה. מיקומו האידאלי מאפשר להגיע בהליכה קצרצרה למרבית האטרקציות התיירותיות בעיר וכמעט לכל קו תחבורה אפשרי.

בין השיטוטים תוכלו לנוח בחדרים מרווחים עם מיטות שמולן נשקפים הגלגל הענק והבזיליקה המוארת. במתחם המלון מצויות גם גלריה ומבחר מסעדות מצוינות, שבראשן מסעדת Nobu מרשת המסעדות היפנית הנודעת, ובר "Blue Fox" הנחשב לאחד הברים המובילים באירופה. מומלץ לנסות את הקוקטייל Tast of Electrisity המוגש עם פרח קטן שמניחים על הלשון, שבשילוב עם המשקה יוצר תחושה של שוקים אלקטרוניים. מחירו המאוד סביר של המלון (החל מ-600 שקל ללילה), רמתו הגבוהה ומיקומו המושלם הופכים אותו לאחד המלונות הכדאיים בעיר (www.kempinski.com/en/budapest/hotel-corvinus).

עוד כתבות

רה''מ בנימין נתניהו ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Chip Somodevilla

דיווח בארה"ב: נתניהו יציג לטראמפ אפשרויות לתקיפה נוספת באיראן

ביוון דנים על שליחת כוחות הנדסיים לעזה וביצירת כוח צבאי משותף עם ישראל וקפריסין ● לפי הוול סטריט ג'ורנל, ארצות הברית מקדמת יוזמה לשיקום רצועת עזה בהשקעה מוערכת של יותר מ-112 מיליארד דולר לאורך עשור ● צבא ארה"ב פתח בגל תקיפות נרחב הלילה נגד יעדי ארגון דאעש ברחבי סוריה ● ראש ממשלת לבנון אמר כי השלב הראשון לפירוז חיבאללה יסתיים בעוד ימים ספורים ● דיווח בארה"ב: נתניהו יציג לטראמפ אפשרויות לתקיפה נוספת באיראן ● עדכונים שוטפים 

ניר וברית בן עמרם, בעלי בלונדי גריל צ'יז / צילום: משה ניסים

"רעדתי מפחד": בית הקפה שממציא את עצמו מחדש אחרי שנים סוערות

ברית וניר בן עמרם נאלצו לסגור את העסקים שלהם בקורונה, ותכננו לפתוח בית קפה בצפון ב-8 באוקטובר 2023 ● מאוחר יותר, כשפתחו בירושלים, החלה המלחמה עם איראן: "חיילים צוחקים איתי שפעם הבאה אשלח להם צו 8 מראש" ● ולמרות הכול, הם מצליחים להגשים את החלום שלהם: "אפשר לקנות אלף מאפים טעימים, אבל אנחנו רוצים לעורר באנשים זיכרונות"

הדמיה של הקמפוס / הדמיה: באדיבות אנבידיה

העיירה המנומנמת שתהפוך לאנבידיה-סיטי: עשרת אלפים עובדים בדרך לעיר הווילות של הצפון

ג'נסן הואנג, האיש שעומד מאחורי מהפכת ה־AI, הודיע רשמית כי קריית טבעון תהפוך לבית החדש של 10,000 עובדי אנבידיה ● הקמפוס החדש שיוקם בשטחה של המועצה המנומנמת, עשוי לשנות את הרכב היישוב הקטן בעל 20 אלף איש ● "יהיו כאלה שיעזבו", חוששים התושבים, "אבל מן הצד השני בעלי דירות ירוויחו מעלייה חדה במחירי הנדל"ן"

גיא נתן / צילום: תומר שלום

בגיל 27 הוא מנהל קרן גידור ויש לו 100 אלף עוקבים: "אנחנו נוביל את התעשייה. הבמה כבר לא שמורה רק למוסדיים"

חמוש בטריקו ושרשרת עם שור מזהב, הפך גיא נתן לגורו של משקיעי ריטייל, עם למעלה מ־100 אלף עוקבים באינסטגרם, פודקאסט מצליח וקרן גידור ● בראיון לגלובס הוא מספר איך פציעה בצבא שינתה לו את המסלול, מה מנהלי השקעות מסורתיים מפספסים: "כבר אין מנטליות של קח את הכסף וזהו", וממה הוא חושש: "אנשים יאבדו הרבה מאוד כסף וילמדו את השיעור הכי קשה של החיים"

דימונה. המספרים לא פוגשים את הביקוש / צילום: Shutterstock

למה נתניהו הבטיח השבוע הגירה שלילית של 20 אלף תושבים לדימונה?

בפעם השנייה בתוך שבע שנים הבטיח בנימין נתניהו לדימונה הבטחות להקמת עשרות אלפי יחידות דיור ● אחרי שני הסכמים ויותר מ־10 מיליארד שקל על הנייר, ברור שהמבחן הוא מי באמת מגיע לגור שם

LEPAS. בהכנות להשקה באירופה / צילום: יח''צ

קמפיין הריכוזיות נושא פירות? קבוצת צ'רי הסינית בוחנת מינוי יבואן שלישי לשני מותגים חדשים שלה

על רקע הצעדים להגבלת הריכוזיות בענף הרכב, צ'רי בוחנת מינוי יבואן שלישי בישראל לשני מותגים חדשים ב־2026, בנוסף לקרסו מוטורס וכלמוביל ● סמארט משיקה בישראל את הקרוס־אובר החשמלי הגדול והיקר ביותר שלה עד כה ● BYD מתכננת להביא לאירופה - ובהמשך גם לישראל - את מכונית הסופר־מיני הראשונה עם הנעת פלאג־אין ● השבוע בענף הרכב

בעלי השליטה והמנכ''לים המשותפים, האחים צחי ועידו חג'ג', עם רותם סלע / צילום: Israel Hadari

שלוש דירות, 100 מיליון שקל: האחים חג'ג' חושפים את העסקאות בשדה דב

באירוע חגיגי האחים חג’ג’ חשפו את הדגם של פרויקט FIRST העתידי בשדה דב, הכולל מגדל בן 45 קומות ושלושה בנייני בוטיק בני 9 קומות ● מוזיאון ישראל קיבל תרומה נדירה מהאספן האמריקאי מרטין מרגוליס ● ובסאפיינס מתחיל סבב מינויים חדש לאחר המעבר לבעלות חדשה וההפיכה לחברה פרטית ● אירועים ומינויים

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

המשקיעים הזרים נוהרים לבורסה, ואלו המניות האהובות עליהם – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

הביטקוין רחוק בעשרות אחוזים מהשיא, אך זה קרה כבר 7 פעמים בעשור האחרון ● גופי ההשקעות הזרים הזרימו מתחילת השנה מעל 2.3 מיליארד דולר לשוק המניות בת"א ● 2025 מסתמנת בתור השנה של חברות הביטוח ● רוב מומחי ההשקעות בוול סטריט צופים ש-2026 תהיה חיובית ● וגם: מה יעשה בנק ישראל לאור התחזקות השקל?

עגבניות / צילום: עינת לברון

בדיקה שגרתית בנמל אשדוד גילתה: הפיקוח על העגבניות מאזרבייג'ן מזויף

משלוחי עגבניות שהוצגו כמגיעים מאזרבייג'ן לוו בתעודות מזויפות, ולעיתים אף הפנו לאתר אינטרנט מתחזה ● משרד החקלאות והיחידה המרכזית לאכיפה וחקירות בודקים ניסיון שיטתי לעקוף את מנגנוני הפיקוח על יבוא תוצרת חקלאית

אנדרו סטנטון ודמותו של וול-E. ''נתיב אחר לגמרי בכביש המהיר'' / צילום: Reuters, Martin Klimek

יוצר "וול-E" של פיקסאר ראה שחורות בנוגע לעבודה בעתיד, וצדק

לבמאי והתסריטאי-המשותף אנדרו סטנטון היה חזון של עולם דיסטופי, שנראה כעת נבואי באופן מטריד ● בראיון כעת הוא אומר שבעיניו הבינה המלאכותית לא תמחק את היוצרים: "המגע האנושי צריך תמיד להיות מעורב איכשהו"

מה הייתה הסדרה הראשונה שהפיקה נטפליקס? / צילום: Shutterstock

מה הייתה הסדרה הראשונה שהפיקה נטפליקס?

כמה ערי בירה יש לרפובליקת דרום אפריקה, מה מקור השם שפעת ובאיזו סדרת אנימציה חיית המחמד נקראת Santa's Little Helper? ● הטריוויה השבועית

חנות הדגל של ספורה בשאנז אליזה. ''אומרים שמבקרים בה יותר מבאייפל'' / צילום: Shutterstock

3,400 חנויות ו־18.5 מיליארד דולר בשנה: כך הפכה רשת הביוטי היוקרתית לגדולה בעולם

ספורה היא רשת היופי היוקרתית הגדולה בעולם: 3,400 חנויות, בלעדיות על מאות מותגים והכנסות של 18.5 מיליארד דולר בשנה ● התעשייה בצומת דרכים, והחברה מבית LVMH מתחזקת צבא משפיעניות, אך גם מאמינה שהעתיד טמון בסניפים ● הצצה נדירה לאסטרטגיה שצפויה לשמר את ההצלחה

אביגדור קפלן / צילום: יונתן בלום

"אנחנו עם של בכיינים. רבים ממי שעוזבים היום, יחזרו": אביגדור קפלן מציג את הפתרונות לבעיות הכי בוערות בישראל

האיש שניהל את גופי הבריאות והביטוח מהגדולים במשק, החליט לחזור להיות סטודנט כדי להתמודד עם פצצה מתקתקת של החברה הישראלית: משבר הביטוח הסיעודי ● בראיון מיוחד הוא מנתח את הזינוק בעלויות המערכת ומציע רפורמה שתאחד את כלל תקציבי הטיפול תחת קורת גג אחת ● וגם: איך להישאר חיוני בגיל השלישי וכמה חשובה המלחמה בבדידות

כלי טיס חשמלי של AIR / צילום: באדיבות חברת AIR

הסוף לשיירות? הסטארט-אפ הישראלי שמטיס 250 ק"ג אספקה ללוחמים

אירונאוטיקס חתמה על הסכם שיתוף‏־פעולה עם התאגיד הביטחוני ההונגרי ● הסטארט־אפ הישראלי שמוביל בפיתוח כלי טיס חשמליים מתקדמים ● החברה שמאפשרת להטמיע בטנקים מערכות שיגור של כטב"מים מתאבדים ● ופיקוד החלל האמריקאי מחזק את מערך ההגנה בנמל התעופה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

בכמה נמכר בית פרטי שזקוק לשיפוץ יסודי ביישוב הר אדר / צילום: נועם יונה

המחיר ההתחלתי נשק ל-6 מיליון שקל: בכמה נמכר בית בן 40 בהר אדר?

מחיר השיווק של הנכס, בעל 7.5 חדרים, עמד על 5.8 מיליון שקל ● לבסוף, הוא נמכר תמורת 4.9 מיליון שקל ● "זאת הייתה עסקה לא פשוטה, המוכרים התחילו גבוה אבל הבינו את המצב בשוק" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

נקבע למועד אחר? / צילום: Shutterstock

הבוס שלך כבר לא פנוי בשבילך

אמזון רוצה צוותים גדולים יותר. בנק אוף אמריקה משטח את ההיררכיה ● אמריקה התאגידית מצמצמת שכבות של מנהלים, ועולם העבודה משתנה באופן דרמטי

KGM טורס הייבריד / צילום: יח''צ

עם מנוע מסין והחל מ-180 אלף שקל: הקוריאנית החדשה שתתחרה ביונדאי וטויוטה

היצרנית הקוריאנית חדורת המוטיבציה נכנסת לפלח ההיברידי באמצעות "קיצור דרך": KGM טורס הייבריד כולל מערכת הנעה מוכחת מתוצרת BYD ● העיצוב קשוח, צריכת הדלק נמוכה יחסית ורמת האבזור מכובדת ביחס למחיר, אבל השכנים מקוריאה מציבים תחרות קשה

שלט של חנות שקונה זהב וכסף בניו יורק / צילום: Reuters, Anthony Behar

איך להשקיע וממה להיזהר: הזהב והכסף הם המנצחים הגדולים של 2025

התשואה השנתית על הזהב ועל הכסף מותירה הרחק מאחור את נאסד"ק, S&P500, האג"ח הממשלתיות והביטקוין ● איך נראית ההשקעה בהם ומתי הם פגיעים? ● כתבה ראשונה בסדרה

מייקל ברי. הפך לנביא זעם

זה ייגמר רע: "ביג שורט" מצביע על הנתון המדאיג בוול סטריט

משקי הבית בארה"ב נוהרים לשוק המניות, ומייקל ברי מזהיר שבפעמים האחרונות שכך היה, זה נגמר רע מאוד ● הוא גם טוען כי שוק ה-AI הוא בועה, והימר על ירידות במניות אנבידיה ופלנטיר ● לעומת זאת, הוא מאמין גדול בענקית טכנולוגיה אחרת

רופי תורפ. כל קו עלילה מטופל באופן אמין / צילום: ליינה אמברון

"מרגו צריכה כסף": כמה חופש באמת נשאר לאישה כשהגוף הופך למטבע

הרומן "מרגו צריכה כסף" מאת רופי תורפ שואל בחדות ובהומור מה מותר ומה אסור לאישה לעשות עם הגוף שלה ● במרכז העלילה אם חד־הורית צעירה שמוצאת חבל הצלה כלכלי במכירת תמונות עירום ב"אונליפאנס" ● ה"רעים" אינם גברים בודדים אלא הממסד הרפובליקאי האמריקאי - ואם נרצה, גם אמריקה של טראמפ