גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משלחת של מדטרוניק חתמה על הסכם עם מכבי בכנס ICI 

וגם: מי ביקשה מיעקב ליצמן שילמד מארה"ב ולא רק מצ'ילה

 

למעלה מ-40 בכירים מחברת מדטרוניק הגיעו השבוע לישראל, לכנס ICI העוסק בתחום הקרדיולוגיה הפולשנית. הכנס הבינלאומי הנערך בכל דצמבר בישראל, נחשב לאחד הכנסים המובילים לתחום בעולם, וישראל נחשבת לאחת המדינות המובילות בתחום. הכנס מנוהל במשותף על ידי פרופ' רפי ביאר ועל ידי פרופ' חיים לוטן.

מדטרוניק מקפידה לבקר בכנס. כבר בשנה שעברה הגיע המנכ"ל דאז, עומר ישראק, יחד עם משלחת החברה, והשנה הגיעה משלחת גדולה במיוחד, המורכבת מ-40 בכירים. ל"גלובס" נודע כי תואמו למשלחת מפגשים עם למעלה מעשרים סטארט-אפים בתחומי מדעי החיים. את הביקור מנהל ירון יצהרי, מנכ"ל מדטרוניק ישראל.

במסגרת הביקור, הנהלת מדטרוניק העולמית חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם מכון המחקר של מכבי, העוסק בתחום הביג דאטה ברפואה ומנוהל על ידי פרופ' ורדה שלו. שיתוף הפעולה האסטרטגי ייאפשר לענקית הטכנולוגיה העולמית להוכיח ערך כלכלי אמיתי לטכנולוגיות חדשות. בראיון ל"גלובס" לפני כשנה, הסביר ישראק כי מדטורניק רואה בישראל שותפה בולטת בחזון הנוכחי של חברת הענק לעבור למודלים של תמחור המבוססים על הוכחת ערך. לשם הוכחת הערך דרוש מידע רב, וישראל היא מן המדינות המובילות בעולם בתיעוד מידע רפואי. עוד נכחו: מנכ"ל מכבי רן סער וג'ף מרתה, מנכ"ל מדטרוניק הנכנס.

לא רק זאת אלא שמדטרוניק ניצלה את הכנס כדי להשיק שלושה מוצרים חדשים בתחום הקרדיולוגיה. Valiant Navion - סטנט גראפט (שתל תומכן) לאבי עורקים החזי בעיצוב חדשני המאפשר לכ-20% יותר מטופלים, שלא זכו בכך עד היום, לקבל טפול זעיר פולשני על פני האופציה הניתוחית. Abre - סטנט (תומכן), הנותן מענה לגישה הטיפולית ההולכת ורווחת יותר בתקופה האחרונה לטיפול במערכת הורידית העמוקה.Chocolate Balloon - בלון המיועד לפתיחת היצרויות בעורקים ההיקפיים, המפחית מהותית את הסיבוכים לעומת השיטה הקלאסית. המוצר האחרון מבוסס על המצאה של הישראלי לשעבר איתן קונסטנטינו. חברת QT Vascular שבבעלותו נרכשה ב-2017 על ידי מדטרוניק.

בשנים האחרונות ביצעה מדטרוניק מספר רכישות של חברות בתחום המכשור הרפואי והמידע הדיגיטלי בתחום הרפואה בישראל, בהן מזור שנרכשה ב-1.64 מיליארד דולר, וכן ויז'ן סנס, ניוטרינה ו-AV Medical. כמו כן היא חתמה על הסכמי שיווק משותפים עם חברות רבות נוספות, ביניהן אלפא אומגה, קאת'וורקס, ו-Viz.ai.

קנביט ומדיקל סנטר ערכו אירוע התרמה לעמותת לוחמים לחיים

אירוע ההתרמה השנתי של עמותת "לוחמים לחיים" נערך השבוע באולם ריי בתל אביב, במטרה לתמוך, לסייע ולממן טיפול משפטי להלומי קרב, על מנת לקבל הכרה ממשרד הביטחון, לצד פעילויות תומכות. העמותה קמה כהמשך לקריאתו בכנסת של חייל גולני הלום הקרב, עידו גל-רזון. באירוע נאספו כ-600 אלף שקל לטובת העמותה.

חברת קנביט, שלאחרונה רכשה את פעילות תיקון עולם עבור 42 מיליון דולר, העניקה חסות לאירוע יחד עם בית החולים הפרטי הרצליה מדיקל סנטר, ויחד הכריזו על שיתוף פעולה שמטרתו, בין היתר, לתמוך בהלומי הקרב, לקדם מחקר מדעי משותף בתחום הפרעות הדחק הפוסט טראומטיות (PTSD) ולהעניק טיפול תומך ללוחמים.

לבמה עלה פרופ' רפאל משולם, חתן פרס ישראל, המכהן כיו"ר הוועדה המדעית של קנביט. אל משולם הצטרף החוקר הפסיכיאטר ד"ר פבלו רויטמן, והשניים דיברו על השפעת הקנאביס על תופעת הפוסט-טראומה ועל הצורך בקידום מחקרים קליניים בנושא. את האירוע הנחו בהתנדבות הדוגמנית מירי בוהדנה והשחקן אביב אלוש

עוד נכחו: איילת ויאיר לנדאו, בעלים ויו"ר הרצליה מדיקל סנטר; איריס ודני אנגל, מנכ"ל המרכז; ברק רוזן, מבעלי השליטה בקבוצת קנדה ישראל ובחברת קנביט, ורעייתו האמנית ורד רוזן; דניאל בירנבאום, יו"ר סודה סטרים ומהמשקיעים בקנביט; האלוף במיל' איתן בן אליהו, יו"ר קנביט; אמירה ואלי כהן, מנכ"ל תיקון עולם היוצא.

דניאל בירנבאום וברק רוזן / צילום: לנס הפקות

מי ביקשה מיעקב ליצמן שילמד מארה"ב ולא רק מצ'ילה

אתמול נאספו בכירי תעשיית המזון, אנשי אקדמיה ונציגי משרד הבריאות לועידת Ifood, הוועידה השנתית של איגוד תעשיות המזון הישראלית במסגרתו העניק האיגוד פרס למצוינות ומפעל חיים לשלושה אנשי ונשות תעשייה: ליאורה בירנהק-מרקוס, מנכ"לית ובעלים של חברת מנעמים; ג'וליה זהר, מנכ"לית ובעלים של יצרנית הטחינה אל-ארז; ואורי קנמון, מנכ"ל מפעל גן שמואל.

בנאום קבלת הפרס אמרה בירנהק-מרקוס ערב כניסת רפורמת הסימון האדום של משרד הבריאות ואמרה: "אני פונה לליצמן (יעקב ליצמן, סגן שר הבריאות - ש.מ) - בעוד שלושה שבועות יכנס חוק סימון האריזות. תלמד מארצות הברית לא רק מצ'ילה. בארה"ב גם משנים את כל האריזות אבל האמריקאים אמרו שלמפעלים קטנים יתנו עוד שנה. אז ליצמן תן לנו לגמור את האריזות, אל תעשה לנו נזקים נוספים".

בירנהק-מרקוס הצטרפה למפעל מנעמים שהקימו סביה בתחילת שנות ה-80, וב-26 השנים האחרונות היא משמשת כמנכ"לית, זאת לצד פעילותה במגוון תפקידים בהתאחדות התעשיינים כקולם של המפעלים הקטנים. וועדת הפרס כתבה עליה: "על שום תרומתה הציבורית רבת השנים לתעשיית המזון הישראלית ופעילותה ההתנדבותית למען התעשייה בכלל ותעשיית המזון בפרט".

הזוכה השנייה היא זהר, רכזת מנהלית ומורה למתמטיקה בעברה, החלה לנהל את מפעל אל-ארז לאחר מות בעלה. היא בנתה מפעל חדש והובילה את החברה לשווקים חדשים בישראל ובחו"ל. מנימוקי ועד הפרס לבחירה: "תרומתה הגדולה של ג'וליה היא, בין השאר, בהעסקה שוויונית של נשים במפעל, והיא משפיעה באופן יום יומי על אחוז הנשים הערביות היוצאות לשוק העבודה".

הזוכה השלישי הוא קנמון מנהל את מפעל גן שמואל ב-20 השנה האחרונות, וזאת בהמשך לשני עשורים נוספים בהם שימש בתפקידים שונים. ועדת הפרס נמקה את הבחירה בו: "במהלך כהונתו הביא אורי לפיתוח שווקים חדשים שהביאו לגידול במכירות אשר חלקם הגדול הגיע מיצוא והוביל את חברת גן שמואל להיות יצואנית המזון המעובד הגדולה בישראל וכשחקנית מרכזית בשווקים שבה היא פועלת".

עוד נכחו: שמואל דונרשטיין, בעל השליטה ברב בריח, המתמודד לנשיאות התאחדות התעשיינים, ושלום זיידלר, יו"ר ויסוצקי ויו"ר איגוד המזון בהתאחדות.

דונרשטיין, בירנהק־מרקוס וזיידלר  / צילום: הדר מרקוס

בסימן זרקור על העתיד: המרכז הרפואי רבין גייס 12.5 מיליון שקל 

המרכז רפואי רבין ערך אמש במלון הילטון תל אביב את ערב הגאלה שלו, כשהפעם עמד במרכז קידום המערך לדימות והקמת מרכז מוח בבילינסון, ולשמו גויסו במהלך הערב  12.5 מיליון שקל. את הבאים קיבלו מארגני האירוע, עמותת ידידי המרכז הרפואי רבין בראשות פנחס (פיני) כהן, יו"ר קרן נוי ויו"ר אמריקה ישראל; כמו גם ד"ר איתן וירטהיים, מנהל המרכז הרפואי רבין, ומנכ"לית העמותה אורלי מסקין.

במהלך הערב הוענק לקרן עזריאלי אות "יקיר מרכז רפואי רבין" על תרומתם לרכישת 2 מכשירי MRI. את  האות קיבלה בשם המשפחה דנה עזריאלי, יו"רית קבוצת עזריאלי ויו"רית הקרן הישראלית. 

ערב הגאלה, שהתקיים בסימן "זרקור על העתיד ברפואה", התמקד בקידום של 3 תחומים ברפואה שפועלים בסינרגיה ליצירת רפואה חדשנית ומצוינת - מרכז המח שיוקם בבילינסון ויכלול את המערך לנוירולוגיה בניהולו של פרופ' איתן אוריאל והמערך לנוירוכירורגיה בהובלתו של ד"ר שגיא הרנוף, והמערך לדימות בראשו עומד פרופ' אלי עטר. עוד הגיעו: פרופ' אהוד דודסון, מנכ"ל שירותי בריאות כללית;  ז'ק בר, בעל השליטה ויו"ר טמפו; עמוס ידלין, יו"ר INSS; יודפת הראל-בוכריס, מנהלת בקרן בלומברג קפיטל, ופינחס בוכריס, שותף בקרן  State of Mind; שלי וניר זיכלינסקי, מנכ"ל SRI גלובל גרופ; רו"ח ראובן שיף, שותף מנהל וממייסדי RSM שיף הזנפרץ ושות'; עתליה שמלצר, מבעלי קבוצת שלמה; תמי רוה, יו"רית קבוצת החדשות ועו"ד יהודה רוה, מייסד והבעלים של משרד יהודה רוה ושות'; צבי נטע, בעלים ויו"ר מכשירי תנועה; ואחרים. רוני חזקיהו, החשב הכללי של משרד האוצר, אמור היה להגיע אולם בסופו של דבר הוא ביטל את הגעתו משום שחלה בשפעת.  

פיני כהן, דנה עזריאלי, ד"ר איתן וירטהיים ופרופ' אהוד דודסון  / צילום: רפי דלויה*יודפת הראל־בוכריס ופינחס בוכריס  / צילום: רפי דלויה*יהודה רוה וזיו האפט  / צילום: רפי דלויה*

עוד כתבות

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; בשוק ממתינים לפרסום התחזיות להמשך

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● המשקיעים ממתינים לפרסום התחזיות להמשך שיתפרסמו היום בשעה 16:00 ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה