גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אבי לוי מפנה חלק מתמורת המכירה של מניות מליסרון לרכישת השליטה בחברת להב אל.אר

מנכ"ל מליסרון לשעבר, שמכר את עיקר מניותיו בענקית הנדל"ן המניב תמורת כ-280 מיליון שקל, צפוי להשקיע כ-100 מיליון שקל במניות חברת הנדל"ן והאנרגיה הירוקה, והוא יהפוך לבעל השליטה בה, במקום אלי להב ואיליק רוז'נסקי

אבי לוי / צילום: איל יצהר
אבי לוי / צילום: איל יצהר

זמן קצר אחרי שמכר את עיקר מניותיו בענקית הנדל"ן המניב מליסרון , תמורת כ-280 מיליון שקל, צפוי אבי לוי, המנכ"ל הפורש של ענקית הקניונים, להשקיע כ-100 מיליון שקל במניות חברת הנדל"ן והאנרגיה הירוקה להב אל.אר , בדרכו להפוך לבעל השליטה בה, במקום הבעלים הנוכחי אלי להב.

להב אל.אר עדכנה הבוקר על כוונתה לבצע גיוס הון באמצעות הנפקת זכויות לרכישת מניות החברה, בסכום של כ-150 מיליון שקל, ובמקביל, דיווחה כי בעלי השליטה, אלי וחגית להב, יחד עם שותפיהם - נפתלי שמשון, סגן היו"ר איליק רוז'נסקי והמנכ"לית חוה זמיר-טואף, חתמו מול לוי על הסכם להעברת זכויותיהם לרכישת הזכויות.

לוי מצדו, באמצעות החברה הפרטית אלדע, עדכן על כוונתו "לממש את מלוא הזכויות" שיוקנו לו בהנפקה המתוכננת, ובעקבות כך צפוי חלקו בחברה להגיע לפחות ל-38% (ועד כ-45%) לעומת כ-14% היום. זאת בעוד שהחזקותיו של להב יעמדו על כ-20%, במקום כ-41% היום.

בלהב מתכננים לבצע את הנפקת הזכויות על בסיס מחיר מניה של 2 שקלים, והוסיפו כי במקרה שבו יומרו כלל האג"ח ההמירים שלה למניות, סכום הגיוס הכולל עשוי להגיע עד לכ-180 מיליון שקל. בהנחת גיוס ההון המלא יחד עם המרת האג"ח של החברה למניות, בלהב מעריכים כי הונה העצמי יתקרב ל-350 מיליון שקל, לעומת כ-135 מיליון שקל כיום.

שווי המניה בהנפקה המתוכננת של להב נמוך בכ-7% משווייה הבוקר, והיא הגיבה לעדכונים בנושא בעליות של כ-5%, שהשלימו לה טיפוס של כ-35% מתחילת השנה, המשקף ללהב שווי נוכחי של כ-140 מיליון שקל.

לוי עשוי להתמנות ליו"ר להב

אבי לוי נכנס להשקעה ראשונה בלהב בחודש אפריל האחרון, אז, עוד בהיותו מנכ"ל חברת מליסרון, רכש נתח ממניותיהם של רוז'נסקי וזמיר-טואף תמורת כ-11 מיליון שקל, ובהמשך הגדיל את החזקותיו בחברה.

זמן לא רב לאחר השקעתו הראשונה של לוי בלהב, בסוף חודש יוני, נודע על חילוקי דעות בינו לבין בעלת השליטה במליסרון, ליאורה עופר. בעקבות חילוקי הדעות החליט לוי להיפרד מתפקידו בראשות מליסרון.

לוי, העשוי להתמנות ליו"ר להב לאחר שיהפוך לבעל השליטה בה, במקומו של אלי להב, אמר היום, כי "גיוס ההון יהפוך את להב לחברה עם הון עצמי, שיוביל אותה להיות בסדר גודל בינוני, ויאפשר לה להמשיך להתרחב לסדרי גודל משמעותיים יותר, ואני נמצא פה כדי להמשיך ולפתח אותה".

לאן להב תכוון אחרי גיוס ההון?

"נמשיך לפתח את החברה. אני מאמין שההצטרפות שלי תוביל לכך שניכנס לפעילויות נוספות, בעיקר בישראל, וההתמחות שלנו היא בתחום הנדל"ן המניב. מרכזים מסחריים קטנים ובינוניים זה יעד שהייתי שמח להתקדם אליו. אמנם המחירים היום לא זולים, אבל אנחנו צריכים לדעת לזהות ולהגיע לעסקאות טובות, ואני גם לא פוסל את תחום הייזום".

איך נוצר הקשר עם אלי להב?

"את אלי להב הכרתי במסגרת תפקידי במליסרון, כך כשפרשתי ממנה זה היה דבר טבעי להיות בקשר איתו ועם שותפיו. הייתה בינינו מערכת יחסים של כבוד והערכה הדדית, ואני מודה להם על האמון שהם נותנים בי".

מזהה אפשרות לשיתוף פעולה עם האקסית?

"מליסרון גדולה בכמה מידות מלהב, והיא לא צריכה אותה כדי להמשיך לצמוח".

בתחילת חודש אוקטובר מכר כאמור לוי את עיקר החזקותיו במליסרון תמורת כ-280 מיליון שקל. זאת כשמניית החברה סביב רמות השיא שלה, ומשקפת למליסרון שווי נוכחי של יותר מ-10 מיליארד שקל. לאחר המכירה נותרו בידיו של לוי כ-1.5% ממניותיה של מליסרון, בשווי שוק נוכחי של כ-150 מיליון שקל, לעומת החזקה של כ-4.4% ממניות החברה לפני המכירה. 

מכירת המניות נעשתה כמעט שלושה חודשים לאחר שלוי הודיע על עזיבתו הצפויה את תפקיד מנכ"ל מליסרון, על רקע חילוקי דעות בינו לבין בעלת השליטה, עופר, בסוגיית הרכיב ההוני שיקבל לוי כחלק מחידוש הסכם העסקתו. הללו נגעו לחבילה של 4%-5% ממניות מליסרון שרצה לוי לרכוש, בעיקר באמצעות הלוואה של מאות מיליוני שקלים שתעמיד לו עופר. במהלך שנותיו במליסרון צבר לוי הון עצום, שהפך אותו לאחד המנהלים השכירים העשירים במשק. ההון שצבר במהלך שנות עבודתו בחברה מוערך בסכום כולל של יותר מחצי מיליארד שקל.

מכירת נכס מניב בגרמניה

עוד דיווחה היום להב על מו"מ למכירת נכס מניב בגרמניה תמורת כ-12 מיליון אירו, לעומת שוויו בספרים העומד על כ-8 מיליון אירו, וכן על מו"מ לרכישת 31 נכסים מניבים, מרביתם מרכזי קניות שכונתיים וסופרמרקטים, תמורת כ-76-78 מיליון אירו. עוד בגרמניה, להב עדכנה על השלמת פירעון הלוואה בהיקף של כ-6 מיליון אירו, עיקרה באמצעות מימון בנקאי.

בזירה המקומית, להב עדכנה על מו"מ שהיא מנהלת למכירת מחצית ממניותיה ומניות שותפיה - אלי וחגית להב ושותף נוסף - בחברת סיטי. סיטי מחזיקה באולמות אירועים וכנסים במגדל סיטי טאוור שברמת גן. העסקה תשקף לנכס שווי של כ-60 מיליון שקל, ובניכוי התחייבויותיה של סיטי, כ-34 מיליון שקל. 

עוד כתבות

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Carlos Barria

יו"ר הפד חשף: "נפתחה נגדי חקירה פלילית"; החוזים על וול סטריט יורדים

בסרטון שפרסם ברשת X, חשף ג׳רום פאוול כי משרד המשפטים האמריקאי החל בחקירה פלילית נגדו ● הסיבה הרשמית: העדות שמסר בקונגרס על שיפוץ מטה הפד ● יו"ר הפד האשים כי הסיבה האמיתית היא שלא יישר קו עם הנשיא בנוגע לריבית: "צעד חסר תקדים" ● ואיך הגיבו בשווקים?

מצב השווקים / צילום: Shutterstock

המניות החביבות על האנליסטים לשנה החדשה - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

אפקט העליות בשוק המניות: הצעירים לא חוששים כמעט מהפסדים ● בנקי השקעות מובילים בארה"ב מזהים הזדמנויות ל-2026 ● 10 המניות שסומנו כהכי גרועות בת"א והפתיעו את המשקיעים ● ההמלצה המדהימה של בנק אוף אמריקה למניות הבנקים הישראליים ● וגם: למה האנליסט האופטימי מוטרד?

עמי לוטבק / צילום: עומר הכהן

בסמוך ליקב בנימינה: מייסד WIZ השלים רכישת מגרשים ב־28 מיליון שקל, כולל ההשבחה

לגלובס נודע כי בעסקה המרכזית, שבה רכש עמי לוטבק מחצית ממגרש שפוצל ואושרה בו תוכנית ל־4 קוטג'ים, התחייב הרוכש לשלם גם את היטל ההשבחה שחל על המוכר ● בסך הכול רכשו לוטבק ואשתו רות שני מגרשים צמודים שעליהם שלושה בתים, במסגרת שלוש עסקאות שנמשכו יותר משנתיים

החזיתות של אנבידיה / צילום: Shutterstock

סדקים בחומה: כך מנסות גוגל ומטא לשחרר את עולם ה־AI מהתלות באנבידיה

הדומיננטיות של אנבידיה נשענת על שילוב עוצמתי בין חומרה מתקדמת למערכת הפעלה שהפכה לסטנדרט בתעשייה ● כעת, שתי ענקיות טכנולוגיה משלבות כוחות כדי ליצור חלופת תוכנה שתשחרר את המפתחים מהתלות היקרה ● האם הן יצליחו לשנות את יחסי הכוחות בשוק? ● החזיתות של אנבידיה, פרויקט מיוחד

בניין ידיעות אחרונות בראשון לציון / צילום: כדיה לוי

הקיצוצים במערכות החדשות: פיטורים בידיעות אחרונות, 46 פורשים מרצון ב-i24NEWS

בידיעות אחרונות עוברים לשלב השני בהסכם שנחתם לפני כשנה וחצי ומתכוונים לקצץ כ-18 עובדים ● 46 עובדים ב-i24NEWS החליטו לפרוש מרצון לאחר שבערוץ הודיעו על החלפת הבעלים ● האירועים האחרונים מעידים: שינויים עמוקים עוברים על שוק התקשורת בישראל

ח''כ דוד ביטן / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

שכחתם לממש את התווים? המאבק על החוק שאמור להזכיר לכם

לאחר דיון בוועדת הכלכלה, ראש הוועדה דוד ביטן בוחן דחייה של יישום הרגולציה החדשה על שוברי מתנה ותווי קנייה, לאחר שכבר אושרה, ומסר כי הוא מוכן לשקול ארכה באורך של כ-4.5 חודשים ● בענף מזהירים מעלויות של מיליונים, חוסר בהירות וחשיפה לתביעות ייצוגיות

בחינות ההסמכה של לשכת עורכי הדין / צילום: רוני שיצר

67% עברו את בחינות לשכת עורכי הדין בפעם הראשונה. מי האוניברסיטה המובילה?

בחינות ההסמכה של לשכת עורכי הדין הסתיימו עם ממוצע הצלחה של כ-52.3% בקרב הניגשים ● המכללה למנהל התמקמה במקום גבוה ומאיפה המתמחים בעלי הסיכויים הטובים ביותר להצלחה?

נפילה של 80% בזרימת הכספים למסלולי S&P 500

מכמעט 30 מיליארד שקל ל־6 מיליארד: האם טרנד ה-S&P 500 חלף?

בשנה האחרונה אכזבו מסלולי ה-S&P 500 עם תשואת חסר גדולה מול השוק הישראלי ● התוצאה: כסף חדש הפסיק לזרום ● ובכל זאת, יש הבדל גדול בין התנהגות החוסכים בגמל ובפנסיה - מה הסיבה לכך, והאם דווקא עכשיו כדאי להגדיל חשיפה למדד המניות המוכר בעולם

זהבית כהן, מנהלת AMI, עמיר בירם, ממנהלי JTLV / צילום: רמי זרנגר, שרון גבאי

הרווח העצום של זהבית כהן ועמיר בירם: מימושים של 1.8 מיליארד שקל בשבוע

בחמשת ימי המסחר הראשונים של 2026 בעלי עניין בבורסה בתל אביב מימשו מניות בהיקף של יותר מ־1.8 מיליארד שקל - קצב שמאפיין בשנה רגילה מכירות של מעל רבעון ● בין המממשים גם מנהלים בכירים בחברות הנסחרות שמכרו מניות ביותר מ־100 מיליון שקל

המדריך ל-2026 / צילום: Shutterstock

שמש בעשרות אלפי שקלים לשנה: כיצד תהפכו את הגג לאפיק השקעה

מהשנה מי שיבנה בית פרטי מחויב להתקין פאנלים סולאריים ● למעשה ניתן להרוויח מהם לא מעט: רשות החשמל משלמת סכומים משמעותיים על חשמל בגגות ביתיים

שוק השכירות בתל אביב / צילום: Shutterstock

שוק השכירות בת"א: הדירות ששוות יותר ואלו ששוות פחות

אחרי שנים שבהן מחירי השכירות בתל אביב לא עצרו לרגע, ועל כל דירה שיצאה לשוק היה תור, נראה כי הביקוש לדירות בשכירות בעיר מתמתן ● המחירים עדיין רושמים עליות, אך לא בכל אזור ולא בכל תנאי

הבורסה בשנזן, סין / צילום: Shutterstock

עליות באסיה; ירידות בוול סטריט בעקבות החקירה נגד יו"ר הפד

מדדי שנגחאי והנג סנג עולים בכ-0.8% ● ירידות בחוזים בוול סטריט בצל פתיחת החקירה הפלילית נגד יו"ר הפד, טראמפ: "לא ידעתי על זה" • עונת הדוחות בוול סטריט נפתחת השבוע עם הבנקים ● השבוע יפורסמו נתוני אינפלציה בארה"ב

יהלי רוטנברג, החשב הכללי במשרד האוצר / צילום: כדיה לוי

החשב הכללי מגיב לראשונה לסערת העברות הכספים לחינוך החרדי: "מציאות מערכתית"

יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד הטיח במשרד האוצר כי מדובר ב"פרקטיקה עבריינית" וקומם את החשב הכללי יהלי רוטנברג, שהגיב לו במכתב שהגיע לידי גלובס ● "הצגת פרקטיקה מערכתית מוכרת כ״מעילה״ או כ״מפעל עברייני״ אינה רק שגויה, היא מסוכנת. היא מטשטשת את ההבחנה בין מחלוקת לגיטימית על מדיניות ותקצוב לבין הטחת האשמות חמורות בדרג מקצועי"

משרדי וויקס / צילום: איל יצהר

"קורה פה משהו עמוק יותר": ההחלטה של וויקס מעוררת סערה בעולם ההייטק

וויקס הודיעה בשבוע שעבר לעובדים על חזרה לעבודה מהמשרד במשך חמישה ימים בשבוע ● "הפטנט שוויקס בנתה עליו אימפריה, נהיה פתאום קל הרבה יותר לשכפול", אומרת הפסיכולוגית וחוקרת ההתנהגות לירז מרגלית. "היתרון התחרותי נשחק, והאיום הוא קיומי" ● עוד נכתב כי החלטת החברה עשויה לעלות לה בטאלנטים ● לצד הביקורות, היו גם מי שהגנו על החלטת החברה

קוטג' עם 7 חדרים בקריית גת

תושב חוץ קנה בית בקריית גת במחיר גבוה במיוחד

קוטג' בעל 7 חדרים בשכונת כרמי גת בקריית גת נרכש תמורת 5.18 מיליון שקל ● זוהי העסקה השנייה בגובהה בעיר, ולגלובס נודע כי הרוכש הוא תושב חוץ מארה"ב ● "יש ביקושים לצמודי קרקע בקריית גת, אבל בני המקום לא משלמים מחירים בסדרי גודל כאלה"

הפגנת תמיכה במחאה האיראנית במדריד / צילום: Reuters

המעורבות של מאסק והגיבוי הטורקי המפתיע: הגורמים שעשויים להכריע לאן תלך המחאה באיראן

עם 52% אינפלציה, יותר מ-2,000 נרצחים וניתוק מוחלט של התקשורת, משטר האייתוללות נלחם על חייו ● בזמן שטראמפ מאיים לתקוף ומאסק מסייע בהפצת התמונות בעולם, אנקרה מתייצבת במפתיע לצד חמינאי ● האם הפעם זה ייגמר אחרת מגל המחאה הקודם?

האשפה נערמת ברחובות הוואנה, קובה / צילום: ap, Ramon Espinosa

קובה כבר נמצאת על סף קריסה, והדחתו של מדורו דוחפת אותה לשם

הדחת נשיא ונצואלה מאיימת לנתק את קובה ממקור הנפט המרכזי שלה, בעיצומו של משבר כלכלי וחברתי חריף ● הפסקות חשמל, הגירה המונית וקריסת שירותים בסיסיים מעמידות את המשטר הקומוניסטי בפני מבחן קשה, והקובנים תוהים: האם ממשלתם תהיה הבאה שתיפול?

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

פירצה בגדר: כל אחד יכול לפתוח קרן גידור, ועשרות מיליארדים מתנהלים ללא פיקוח

קרנות הגידור בישראל מושכות בשנים האחרונות עוד ועוד משקיעים, למרות דמי הניהול הגבוהים והיעדר השקיפות של פעילותן ● כך קורה שאפיק ההשקעה המתוחכם, שקורץ למיליונרים, מנהל כבר יותר מ-70 מיליארד שקל ללא פיקוח של הרגולטור ● רשות ני"ע: "הקרנות רשאיות לפעול במסגרת הפטורים שקבע המחוקק"

גל אביב, מנכ''ל בלנדר / צילום: סיון פרג'

בשל שינויים בסביבת הריבית וקיטון בהפקדות: בלנדר יוצאת מההלוואות החברתיות

חברת האשראי של משפחת אביב הודיעה כי תפסיק להעמיד הלוואות P2P חדשות, בעקבות "שינויים מהותיים שחלו בסביבת הריבית, שגרמו לקיטון בהפקדות למערכת" ● בלנדר הונפקה בתחילת 2021, ומנייתה צנחה בכ-88% ביחס למחירה בעת ההנפקה

מהרן פרוזנפר / צילום: דוברות משרד האוצר

סוף לסאגת המינויים באוצר: פרוזנפר מונה לממונה על התקציבים, עבאדי-בויאנג'ו לחשבת הכללית

אישור הממשלה מביא לסיום סאגה ארוכה, שהשאירה את אגף התקציבים ללא ממונה בראשו בתקופה רגישה של העברת תקציב המדינה לשנת 2026