גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכירו את הישראלי שאחראי על ההכנה לעתיד של בנק ההשקעות ג'י.פי מורגן

גיא חלמיש אחראי על חטיבה חדשה ב-J.P. Morgan שאמורה להכין את הארגון לעתיד ● בראיון ל"גלובס" הוא מדבר על האתגר בשילוב חדשנות בארגונים, על הצורך לספק לעובדים כישורים חדשים ועל הרצון להתאים את הבנק למציאות המשתנה: "לא רוצים להגביל את הלקוחות לחשיבה שלנו"

גיא חלמיש / צילום: איל יצהר
גיא חלמיש / צילום: איל יצהר

"קצב השינוי רק יילך ויהיה מהיר יותר. יש בזה משהו מבהיל, אבל המשמעות היא שצריך לפתח תהליכים בתוך ארגונים שיאפשרו לנו לקבל החלטות ולזוז מהר יותר", אומר גיא חלמיש, המנהל הגלובלי של פלטפורמת הדיגיטל בבנק ההשקעות J.P. Morgan בראיון ל"גלובס". חלמיש הגיע לארץ מוקדם יותר החודש במסגרת ועידת The Enterprise Technology Summit של "גלובס" ו-J.P. Morgan.

במסגרת תפקידו מכהן חלמיש לצידו של דיוויד הדסון, כאחד מראשי חטיבה חדשה בבנק, אותה סייע להקים לפני שנה. החטיבה החדשה משלבת מספר חטיבות בבנק שפעלו קודם לכן בנפרד, בהן יחידות הטכנולוגיה, התפעול, מדעי הנתונים והאנליטיקה, ולפי חלמיש מטרתה היא להכין את הארגון לעתיד. תחתיו עובדים בחטיבה זו 36 אלף עובדים. "אחת הסוגיות שהתמודדנו איתן הייתה איך שוברים את החוצצים בין היחידות האלו, מגבירים את שיתוף הפעולה ומקדישים משאבים בהתאם להזדמנויות העתידיות", אמר.

חלמיש מספר כי עבר ללונדון בגיל צעיר, אחרי שירותו הצבאי, ושם החל בלימודי תואר ראשון ושני במשפטים ומנהל עסקים. בנוסף לכך הוא למד מימון. "תמיד רציתי להיות חלק מתעשיית הפיננסים", הוא אומר, "ולונדון נראתה לי כמו מקום נהדר עבור המטרה הזו". לאחר לימודיו החל לעבוד כיועץ ניהול שמתמקד בתעשייה הפיננסית. "J.P. Morgan היו הלקוח החמישי שלי, ולאחר העבודה מולם הם ביקשו ממני להצטרף אליהם ב-2003. עבדתי תחת מחלקת הכספים במשך כעשור בתחום האקוויטי, ואז מוניתי לסמנכ"ל הפיננסים של חטיבת השווקים הגלובליים בבנק ההשקעות. לאחר מספר שנים בתפקיד, דניאל (פינטו, מנכ"ל בנק ההשקעות) ביקש ממני להוביל את החטיבה החדשה".

חלמיש מתאר את האתגרים עימם התמודדו ב-J.P. Morgan, שהובילו להקמת החטיבה החדשה. "דווקא כשארגון מצליח, לשבש את עצמו הופך להיות דבר מאוד מורכב - כי העובדים עשויים להפוך להיות יותר מרוכזים בהווה מאשר בעתיד ולא להסתכל על המתחרים והדרכים בהן הם משבשים את התחום. זה כבר קרה לנו בעבר. למשל, בעסק המט"ח שלנו היינו מובילי השוק בשנות ה-90 ואיבדנו נתח שוק. לקח לנו מעל עשור לחזור לצמרת, כי פספסנו את המסחר האלקטרוני מאחר ששלטנו בשוק ולא הרמנו את הראש. אז רצינו ליצור חטיבה שתאפשר לנו להקצות משאבים להיום, לעוד חמש שנים, ולצעדים אסטרטגיים יותר ארוכי טווח. היום אנחנו קודם כל שואלים את עצמנו מהם הצעדים העתידיים שלנו".

"הבנקים הבינו שצריך להשקיע בחדשנות"

חלמיש מסביר כי הצורך להישאר חדשני הוא אקוטי, וכי בבנק מוכנים להשקיע רבות עבור מטרה זו. "אנחנו יודעים בוודאות שעשר השנים הבאות יהיו שונות מהעשור הקודם, ושהלקוחות שלנו משנים את הדרך בה הם פועלים ואת האינטראקציה שלהם עם הטכנולוגיה, וצריך לצפות את זה מראש", הוא אומר. "היום סוחר במט"ח יכול לא רק להזמין מונית מהטלפון הנייד, אלא גם לבצע ממנו את המסחר. תקציב הטכנולוגיה של J.P. Morgan הוא 11.5 מיליארד דולר בשנה, ואנחנו מנהלים חלק גדול מזה במסגרת בנק ההשקעות. 800 מיליון מתוכם מוקדשים להשקעות חדשות ורעיונות חדשים כל שנה".

הקמת החטיבה החדשה בבנק מגיעה על רקע שינוי רחב יותר בתעשיית הבנקאות שמתרחש בשנים האחרונות. חלמיש מסביר כי "אחרי המשבר הכלכלי היו הרבה רגולציות חדשות בתחום, והן אילצו חלק מהמתחרים להעריך מחדש את המודלים הכלכליים שלהם ולצאת מעסקים שהיו לא רווחיים. העדיפות של בנקים לא הייתה חדשנות, אלא הסתגלות והתאמה של מודל התפעול של בנקים לסביבה הרגולטורית החדשה, דבר שמאוד מורכב לעשות. המיקוד היה בתיקון המאזן הכספי, בלקוחות, בלוודא שהעסק יכול לפעול ולשרוד. אנחנו בחרנו להמשיך להיות עם פעילויות מגוונות ובקנה מידה גדול. האסטרטגיה הזו עבדה עבורנו מאוד טוב. השקעה בחדשנות הייתה רווחת בשנים האחרונות: אם מסתכלים על נתוני השקעות בפינטק, בין 2010 ל-2014 קרנות הון סיכון והמערכת הבנקאית עצמה השקיעו מעט מאוד. מ-2014 והלאה רמת ההשקעות פתאום עלתה, וב-2018 היא הוכפלה תוך שנה. פתאום התעשייה הרימה את הראש, והבינה שיש הרבה חדשנות בתחום ושצריך להשקיע".

לדבריו, על מנת להצליח לצפות מראש את החידושים בתחום, האסטרטגיה של החטיבה היא לעסוק "בפיתוחים חדשים בכל העסקים והדיסציפלינות שלנו ולהתפרס על גבי נושאים כמו תשלומים, בינה מלאכותית, למידת מכונה, בלוקצ'יין ודיגיטל, כדי להרגיש את הדופק ולהבין איפה החדשנות נמצאת - כי אי אפשר לדעת מראש באיזה תחום יהיה מומנטום. במקום להיות מאוד עמוק בשטח אחד, אנחנו רוצים להתפרס באופן מאוד רחב ודק על נושאים רבים". חלמיש מדגיש בנוסף כי "לכולם יש רעיונות, אבל לפעמים זה נראה כאילו שיש פתרונות שמחפשים בעיות. אנחנו לא רוצים למצוא פיתוח נהדר ולנסות להתאים אותו לארגון, אלא את התהליך ההפוך. צריך להבין מה הבעיות ונקודות הכאב, ובזכות אותה ההתפרסות הרזה והמחקר המקדים להבין מאיפה הפתרון יגיע".

המטרה: לא להבריח את הסטארט-אפים

לצד החיפוש של פתרונות טכנולוגיים חדשניים, חלמיש אומר כי "אנחנו מאמינים שהטרנספורמציה הדיגיטלית נוגעת לאנשים ולתרבות של הארגון אפילו יותר משהיא נוגעת לחדשנות של הטכנולוגיה. חשוב שאנשים יידעו להיכשל מהר וללמוד מהר, ויהיו מסוגלים לשנות תהליכים וגישות, ללמוד כישורים חדשים ולחשוב לטווח של עשר שנים קדימה ולא רק על מחר. על סמך ניסיון העבר למדנו שאתה חייב לנסות, ולהיות הראשון עם מוצר חדש. אנחנו רוצים להציע ללקוחות שלנו את כל הערוצים האפשריים ולא להגביל אותם לדרך בה אנחנו חושבים שהם צריכים לעשות דברים".

בין היתר, בארגון משתפים פעולה עם סטארט-אפים, אך מתוך העבודה עימם הם הבינו כי יש צורך בהתאמה של שיטות העבודה. "בעבר, תהליך ההתקשרות שלנו מול סטארט-אפים היה זהה ליחס שהיינו נוקטים מול חברות גדולות, אבל הבנו שכשמדובר בחברה קטנה של שלושה אנשים, בלי עורכי דין, יכול להיות שהם יתקשו להתמודד עם תוכנית בדיקת נאותות של שישה-תשעה חודשים ועם כמות המסמכים שמעורבים בתהליך הזה, וזה עשוי להבריח אותם", אומר חלמיש. "אז במקום זה התחלנו לבדוק מוצרים של סטארט-אפים כאב-טיפוס בארגז חול (Sandbox, סביבה ממוחשבת שמאפשרת התנסות ללא אפשרות פגיעה במערכת ההפעלה, א"ג) כצעד ראשון, מה שמקצר את התהליך לשלושה שבועות ודורש חתימה על מסמך של כחמישה עמודים בלבד". בנוסף, הוא מספר כי החברה פיתחה תוכנית פנימית בשם Originate שמטרתה לאתר ולבחון רעיונות טובים של עובדים ולהשקיע בהם.

איך זה נראה בפועל, ניהול תקציב כזה ענק וכמות כזו של עובדים?

"התפקיד הזה מצריך יכולת לתקשר אסטרטגיה ולוודא שהיא אכן יוצאת לפועל בקנה מידה רחב. כשיש 36 אלף אנשים, והפעולות שלהם נוגעות לכל המוצרים, המיקומים והעסקים של J.P. Morgan, אתה חייב לשאול את עצמך איך אתה הופך למאוד ברור במה שאתה מנסה להשיג, ואיך אתה גורם לארגון לבצע את היעדים האלו. זה נשמע כמו דבר מאוד פשוט אבל זה לא, וחלק מההתמודדות עם האתגר הזה זה לוודא שיש לנו את כל הכישורים בצוות הניהול - אנשים מתחום המחקר בבינה מלאכותית, אנשי טכנולוגיה ואופרציה, אנשי דיגיטל, מדעני נתונים, אנשי עיצוב ועוד".

חלמיש מוסיף כי נקודה חשובה נוספת היא ש"כמנהל אתה חייב להיות נוכח, להבין מה קורה - כי הצרכים שונים בכל מקום, ולכן אני נוסע המון. בעשרת הימים האחרונים הייתי לילה בבנגלור, לילה בסינגפור, לילה במומביי ושני לילות בישראל - ביקרתי את הצוותים שלנו ברחבי העולם. שנית, חייבים נתונים אמיתיים וזמינים שמגיעים מהתשתית כדי להבין איפה יש לנו ליקויים ומכשולים. אנחנו רוצים להשקיע בפיתוח תוכנה, אוטומציה והסרת תהליכים ידניים, אז צריך מספיק נתונים כדי להבין מי צריך עזרה ואיך אפשר לעזור. למטרה זו, יצרנו תוכנה שאוספת מעל 60 מטריקות שונות של נתונים מתשתית הפיתוח שלנו".

בנקאות נחשבת לתעשייה מסורתית יחסית, ולכזו שעוסקת במידע רגיש. בהתחשב בכך, האם קשה לכם יותר לפתח טכנולוגיות חדשות?

"לא. הבנקים חייבים להסתגל, והם לומדים מהר. אני חושב שהדבר הקשה ביותר הוא להתמקד ולדעת מה סדר העדיפויות שלך. המידע שאנחנו מתעסקים איתו אכן רגיש, וכמובן שאנחנו צריכים לעבוד עם חברות צד שלישי ועם הלקוחות בסביבה שיש בה רגולציה. כתוצאה מכך יש לנו רף גבוה מאוד שנוגע למה שאנחנו עושים ולא עושים עם המידע - העובדים והסוחרים שלנו לא יכולים להשתמש בכל מידע שהם רוצים, ואנחנו מאוד מודעים לרגישות".

איך אתם מתמודדים עם המחסור במהנדסים והקושי להעסיק אנשים בתפקידים טכניים?

"אנחנו מרגישים שאנחנו מושכים את האנשים הכי מדהימים, ובשנתיים-שלוש האחרונות יותר מתמיד. התעשייה הפיננסית מתמודדת עם כמות שינויים עצומה, אז התחום הזה מתאים לאנשים שרוצים להתמודד עם סוגיות גדולות ומורכבות ומחפשים אתגרים גדולים. לקחת תשתית שנמצאת על מערכות מסורתיות (Legacy) ולהעביר אותה לענן למשל, זו משימה עצומה, שמתפרסת על פני שנים רבות. בנוסף, חלק מהדברים שמסייעים לנו בגיוס הם שהיעד מספר 1 שלנו הוא גיוון, שאנחנו מגייסים מקמפוסים, ושיש לנו מלגות ומענקים באוניברסיטאות, כולל בטכניון, באוניברסיטת בר-אילן ובמוסדות נוספים בישראל".

40 אלף קורסים לעובדים בשנה

חלמיש מתייחס לפתרון נוסף הנוגע להתמודדות עם המחסור בכוח אדם בתעשייה - הכשרה פנימית. "יש לנו תוכנית בשם Skill Of The Future, במסגרתה אנחנו משקיעים מיליוני דולרים ביצירת פלטפורמה שמאפשרת לעובדים ללמוד כישורים חדשים", הוא אומר. "בשנה אחת העובדים שלנו לקחו דרכה מעל 40 אלף קורסים. הכשרה של העובדים דרך התוכנית שלנו זאת הדרך הכי טובה להתמודד עם החדירה של אוטומציה ותהליכי דיגיטציה בתעשייה, שבאים לעתים על חשבון תפקידים קיימים".

מה לדעתך המגמות הטכנולוגיות שמשנות את תחום הבנקאות?

"אני חושב שבינה מלאכותית והענן הם שני דברים שיכולים לעזור לנו מאוד. המתמטיקה תמיד הייתה חלק מהותי מהפעילות שלנו, ועכשיו יש לנו גם את כוח המחשוב והגישה למידע שמאפשרים לנו לעשות יותר. זה יהיה כוח השיבוש המרכזי שאני רואה בעתיד הקרוב, בתחומים כמו צ'טבוטים, אימות זהות הלקוח והונאות. הרבה תהליכים ידניים הולכים לעבור אוטומציה כך שיעילות תהיה מושגת במהירות. אלגוריתמים שונים גם הולכים ונהיים טובים יותר על סמך האינטראקציה עם המשתמשים. לדוגמה, יש לנו אלגוריתם שמספק המלצות לעובדים שלנו כדי שישרתו טוב יותר את הלקוחות שלנו. אנחנו אוספים מידע לגבי השימושים שלהם ומאמנים את האלגוריתם כל הזמן. אבל בעולם של ימינו עדיין יש בעיית אמון במכונות. כשבתעשייה כולה יהיה אמון ויתחילו להשתמש בפיצ'רים כאלה, זו תהיה נקודת השינוי הבאה".

מה אתה חושב על המגמה של כניסת ענקיות הטכנולוגיה לתחום הפיננסים - אפל הוציאה כרטיס אשראי, גוגל מעוניינת להשיק חשבונות עובר ושב וכו'?

"כולן חברות מדהימות וזה הגיוני עבורן להמשיך ולפתח מערכות יחסים עם הלקוחות שלהן, ולאפשר להם לגשת לשירותים נוספים דרך הפלטפורמות שלהם. אני בטוח שהן רוצות לתפוס יותר מהזמן והארנקים של הלקוחות. אני לא בטוח שהן ילכו רחוק עד לרמה שהן ירצו לקבל רישיון של בנק ולהיות תחת רגולציה, אבל הן עשויות לעשות את זה - אני לא יודע. אני חושב שיש לתעשיית הבנקאות הרבה מה ללמוד מהפלטפורמות האלה לגבי הדרך בה הן מקיימות אינטראקציה עם המשתמשים".

מה דעתך על טכנולוגיית בלוקצ'יין ומטבעות קריפטו?

"השקנו רשת בשם IIN) Interbank Information Network) שמשתמשת בטכנולוגיית בלוקצ'יין כדי לאפשר לבנקים להעביר מידע בזמן אמת ולצמצם בעיות בתהליכי התשלומים. כ-100 בנקים פועלים על גבי הרשת. השקענו בטכנולוגיית בלוקצ'יין, אבל החלק המעניין הוא האפליקציות שאנחנו בונים על גביה והשימושים שלהן. מבחינת מטבעות קריפטו, השקנו מטבע יציב בשם JPM Coin שמבוסס על בלוקצ'יין ומאפשר העברת כספים באופן מיידי בין לקוחות מוסדיים. אנחנו לא יודעים מה צופן העתיד בתחום מטבעות הקריפטו, אבל אני בטוח שיהיה שימוש בבלוקצ'יין בעתיד".

גיא חלמיש: המנהל הגלובלי של פלטפורמת הדיגיטל בבנק ההשקעות J.P. Morgan • בן 47, נשוי ואב לשלושה ומתגורר בלונדון • הוא החל את דרכו כיועץ ניהול בתחום הפיננסים. J.P. Morgan, שהיו הלקוח החמישי שלו, הציעו לו להצטרף אליהם ב-2003, ועשור לאחר מכן הוא שימש כסמנכ"ל הפיננסים של חטיבת השווקים הגלובליים בבנק ההשקעות • חלמיש מכהן כיו"ר חבר הנאמנים (Chair of Trustees) של ארגון אמנות בשם Camden Arts Center 

עוד כתבות

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

להשתמש בישראל כדי לדחוף את אוקראינה אל גרונו של העם האמריקאי

זה מה שאומר ציר בית הנבחרים הימני הקיצוני בארה"ב על תכסיס פרלמנטרי שנועד לאפשר סיוע צבאי לאוקראינה, לישראל ולטייוואן ● במקביל, הימין שוקל להדיח את יו"ר בית הנבחרים על נכונותו להתפשר ● "הם רוצים שהעולם יעלה בלהבות", אומר הציר הדמוקרטי

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

האחים אמיר הגיעו לפשרה עם רשות ני"ע: מגדירים עצמם כבעלי השליטה בשופרסל

המשמעות היא שאישור תנאי השכר או מינויי מקורבים של האחים אמיר יצריכו כינוס של אסיפת בעלי המניות ואישור הצעדים הללו ברוב מיוחד ● האחים מטילים על עצמם את המגבלות באופן וולונטרי

שכונת קריית משה ברחובות / צילום: איל יצהר

פינוי בינוי ברחובות: 65 מ"ר תוספת לכל דירה ומענק כספי של 100 אלף שקל

במרינה בהרצליה ייבנה מלון יוקרה שיכלול 365 חדרים שבו שותף גם הכוכב ההוליוודי לאונרדו דיקפריו ● במסגרת פרויקט פינוי-בינוי בשכונת קריית משה ברחובות, יהרסו 40 דירות ישנות ובמקומן ייבנו 224 דירות חדשות ● שכונה חדשה בבאר שבע תכלול 840 יחידות דיור שיוקמו ב-11 מבני מגורים ● חדשות הנדל"ן

מדפי דבש בסופר / צילום: טלי בוגדנובסקי

בשמן זית, בדבש ובקרוב ביין: המותג ישראלי, התוצרת - אירופית

החיבה לתוצרת מקומית, לובי חקלאי חזק וחסמי יבוא, מציפה את המדפים במותגים ותיקים שמשווקים "בלנד": ערבוב מותג ישראל עם תוצרת אירופית, מבלי לחשוף מאיזו מדינה הוא מגיע ● את השיטה הפופולרית שעובדת בעיקר בשמן ובדבש, רוצה הממשלה להרחיב כעת גם ליין

רועי קדוש, סמנכ''ל ההשקעות בהכשרה ביטוח / צילום: שירעד שליט

תחזיקו מזומן: ההמלצה החריגה של מנהל ההשקעות

רועי קדוש מהכשרה ביטוח מודה כי התמחור הגבוה בשווקים "בעייתי", וממליץ להשקיע במדדי וול סטריט במשקל שווה - כדי לנטרל את הדומיננטיות של מניות "שבע המופלאות" ● חלק מהכסף הוא מציע להשאיר כיום במזומן, כדי "לנצל הזדמנויות כשיגיעו ירידות"

המדינה מאפשרת יבוא הולך וגובר של חומרי מחצבה ממחצבות פלסטיניות / צילום: Shutterstock

"סכנה של ממש": מה נחשף בתביעה של מפעילת מחצבה ישראלית?

תביעה של מפעילת מחצבה באזור בית שאן חשפה כי היקף חומרי המחצבה שנכנסו לישראל דרך מעבר ג'למה שבצפון זינק בשנתיים האחרונות ● על פי ההערכות, 15% מכלל החצץ המשמש בישראל מגיע מהרשות - שיעור שצפוי עוד לגדול

נרשמה עלייה של 19% במחזור הקניות בכרטיסי אשראי בהשוואה לשנה שעברה / צילום: Shutterstock

החשש מתקיפה איראנית וחג הפסח הובילו לעלייה ברכישות מזון ומוצרי חשמל

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי מספר הרכישות בענף החשמל נותר דומה, אך בשל עליות המחירים שילם הציבור כ–20% יותר

אווטאר של חברה וירטואלית ב־Replika / צילום: מתוך אתר החברה

לא רק ChatGPT: שישה כלי AI שכדאי להכיר

בשוק יש היום שורה של צ'אטבוטים ייעודיים למשימות נקודתיות ● אלה יכולים לסייע הן בחיים האישיים והן בחיים המקצועיים - מכתיבת קורות חיים, דרך חבר וירטואלי ועד שיווק

מערכת חץ 3 / צילום: דוברות משרד הביטחון

הזמנות בשיא וביקוש מקומי: האם החברות הביטחוניות ירוויחו מהתקיפה האיראנית?

מערכות ההגנה האוויריות בישראל קיבלו חותמת משמעותית כאשר הדפו 99% מהאיומים במתקפה האיראנית ● כעת העניין במערכות מצד ממשלות מסביב לעולם מזנק, והביקושים עולים ● בתעשייה האווירית מרגיעים: "יודעים לתת איזון בין צרכי מדינת ישראל לבין הלקוחות"

חברת ארמיס / צילום: שלומי יוסף

ארמיס רוכשת חברת סייבר ישראלית ב-150 מיליון דולר

סילק מפתחת פלטפורמה המאפשרת למנהלי אבטחת מידע לזהות ולתעדף שלל חולשות ואף לתקן אותן ● לאחר הרכישה, ארמיס תטמיע את הפלטפורמה של החברה בתוך המערכות והפלטפורמה שלה

מדפי חלב בסופרמרקט / צילום: גלובס

האם ישראל תחזור לייבא חלב? תלוי את מי שואלים ומתי

העלייה הצפויה במחירי החלב הניגר מעלה את השאלה האם המנגנון שקובע מכסים ומחירים מפוקחים לא מיותר ● כיצד ייראה השוק אם התחרות תיפתח, ואיך כדאי לפתור מחסור בפעם הבאה?

הפגנה של פרו-פלסטינים נגד גוגל, 2022 / צילום: ap, Eric Risberg

הפגנות ומעצרים: פרויקט נימבוס הישראלי מעורר סערה בארה"ב

מספר עובדי גוגל פתחו בשביתת מחאה נגד העבודה של החברה עם ממשלת ישראל במסגרת פרויקט נימבוס להעברת המחשוב הממשלתי לענן ● באתר Wired דווח כי עשרות עובדים התבצרו במשרדי החברה בניו יורק ובקליפורניה, ואחרי מספר שעות, האבטחה של גוגל האשימה אותם ב"הסגת גבול"

צוות המייסדים של מנטי רובוטיקס / צילום: Mentee Robotics

ישטוף כלים ויעשה כביסה? אמנון שעשוע משיק רובוט דמוי אדם

הרובוט המכונה "מנטיבוט", פותח במסגרת חברה שהקים שעשוע לפני כשנתיים עם פרופ' ליאור וולף, שבעבר היה חוקר בינה מלאכותית במטא ● מדובר ברובוט דמוי אדם המיועד לבצע מטלות בסיסיות במשקי הבית או במחסנים תעשייתיים

קיבוץ כפר עזה. עלות שיקום הנזק מוערכת ביותר מ־5 מיליארד שקל / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

יותר מ־5 מיליארד שקל: ממדי הנזק בעוטף עזה נחשפים

נזקים ביישובי העוטף, שמוערכים במיליארדי שקלים, נחשפו בהצעת המחליטים של הממשלה שאושרה היום ● מספר דורשי העבודה זינק והפגיעה בחקלאות מוערכת במאות מיליונים ●  שיקום הבתים טרם החל בשלב זה

שיגור כטב''ם איראני / צילום: Reuters, dpa via Reuters Connect

ישראל וארה"ב בוחנות נשק חדש נגד איום הכטב"מים האיראני

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ארה"ב וישראל בוחנות מערכות נשק מיקרו־גל ולייזר נגד כלי טיס בלתי מאוישים ● בזמן שיירוט באמצעות כיפת ברזל, למשל, מוערך בכ־30 אלף דולר, עלות יירוט באמצעות לייזר היא זניחה

הטרנד שמרוויח מהריבית / אילוסטרציה: Shutterstock

הקאמבק של הקרנות הכספיות: המשקיעים חוזרים לטרנד שמרוויח מהריבית

בסוף 2023 נראה היה שהקרנות הכספיות דועכות. אבל מאז, האפיק הסולידי הציג התאוששות מסחררת שהגיעה לשיא החודש עם גיוסי עתק של 3 מיליארד שקל בשבועיים - פי שניים מבכל פברואר ● מומחה: "המשקיעים הבינו שהריבית הגבוהה תישאר"

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: יח''צ

כמעט 100 מיליון שקל בשנה: זה שיאן השכר החדש בבורסת ת"א

עלות שכרו של מנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס בשנת 2023 עמדה על כ-26 מיליון דולר, רוב הסכום ניתן כתגמול הוני ● פרנסיס עקף בכך את ברק עילם, מנכ"ל נייס והפך לשיאן השכר בבורסה המקומית ● בשנה שעברה הביעו בעלי המניות של טבע מחאה על התגמולים הגבוהים לעומת ביצועי המניה באותה עת ● בתוך כך, טבע קיבלה אישור FDA לתרופת ביוסימילר

מארק קיובן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

המיליארדר שהתחיל כמוכר שקיות אשפה חושף כמה מסים שילם ואומר: "אני שמח"

"אני משלם את מה שאני צריך. ארה"ב עשתה הרבה בשבילי, ואני גאה להחזיר לה במסים כל שנה", אומר המיליארדר מארק קיובן, שצפוי שלם מס של 275.9 מיליון דולר על הרווחים שלו ב-2023

חנן מור / צילום: אייל טואג

חנן מור מכר מניות ב-2 מיליון שקל, המניה נפלה ב-37%

המשקיעים של חברת הנדל"ן שנמצאת בהסדר חוב הרימו גבה כשראו את בעל השליטה לשעבר מוכר מניות, בהיקף של 78% ממחזור המסחר ביומיים, מה שהפיל את המניה ● ניתן להניח שמור היה מוכר עוד לולא עו"ד גינדס שביקש שיעצור

סם אלטמן / צילום: כדיה לוי

המיזם החדש של סם אלטמן במפרציות ואיך יכול להיות שישראל נותרה בחוץ

הדיווחים על ביקוריו של מנכ"ל OpenAI באיחוד האמירויות ובסעודיה נמשכים, ולפי הערכות המטרה היא הקמת תשתיות לפיתוח שבבי בינה מלאכותית ● ישראל לא חלק מהתוכניות, אבל בענף לא דואגים: "אם אלטמן יחפש את ההון האנושי, ישראל עשויה להיות חלק מהתמונה"