גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שטים בין עננים: כיצד חברות יכולות להתמודד עם אתגרי אחסון וניהול המידע?

שמירת מידע בענן ציבורי, בארגון עצמו או בחוות שרתים - כל אלה מוצעים לחברות וארגונים, אך גם מייצרים קשיים בסנכרון בין מערכות ● ג'ורג' קוריאן, מנכ"ל חברת NetApp העולמית, מסביר כיצד ניתן להתגבר על המורכבות התפעולית ולנהל מיטבית מידע המאוחסן בארגון ומחוצה לו

ענן היברידי. מרחיב את הענן הפרטי ומאפשר שליטה מלאה ביישומים / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב
ענן היברידי. מרחיב את הענן הפרטי ומאפשר שליטה מלאה ביישומים / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב

הכתבה בשיתוף NetApp

בעידן הדיגיטלי וניהול המידע בארגון, לחברות רבות אין את התשתית הפיזית על מנת לאחסן ולארגן את כל המידע שברשותן. לכן, הן אינן מסתפקות רק באחסונו בדאטה סנטרים הפיזיים שלהן, אלא מעבירות חלק ממנו, ולעיתים אף את כולו, לענן. התהליך הזה, למרות שנשמע לכאורה פשוט, טומן בחובו מספר אתגרים לא קלים שדורשים פתרון. לעיתים, המידע מפוצל בין הדאטה סנטר הפיזי של החברה לבין הענן, ובמקרים מסוימים גם בין ספקי שירותי ענן שונים. הדבר מעלה לא מעט שאלות כמו: איך לבחור את פתרונות האחסון המתאימים לארגון וכיצד לנהל את המידע של הארגון כאשר הוא מפוצל בין דאטה סנטרים פיזיים למספר עננים מסוגים שונים?

מהו פתרון האחסון המתאים ביותר לארגון?

כיום, באופן כללי, לארגונים כמה דרכים לאחסן את המידע. הראשונה היא באמצעות דאטה סנטרים או עננים פרטיים, שרתים אשר יכולים להיות ממוקמים בתוך הארגון או אצל ספק חיצוני וכל כולם שייכים לארגון. במקרה הזה, השליטה והאחריות על הענן נותרת בידי אנשי ה-IT של הארגון, ששומרים על גמישות מלאה בשימוש בו; דרך נוספת היא להשתמש בענן ציבורי, כמו אלו של גוגל, אמזון ומיקרוסופט, שמאפשרים משאבי אחסון דומים, אך מותירים את השליטה והאחריות בידי ספק שירותי הענן. כך, בעוד שבענן פרטי אנשי ה-IT של הארגון יכולים לשלוט באלמנטים כגון אבטחה, מהירות הרשת והרצת אפליקציות שונות, במקרה של ענן ציבורי זה בלתי אפשרי. באופן טבעי, עלות ההחזקה של ענן פרטי או דאטה סנטר גבוהה יותר מאשר שימוש בענן ציבורי.

"בשנים האחרונות אנחנו רואים שהלקוחות שלנו מעוניינים להעביר חלק גדול מהפעילות שלהם לעננים ציבוריים וליהנות מכל היתרונות שמגיעים עם מעבר שכזה", אומר ג'ורג' קוריאן, מנכ"ל חברת NetApp העולמית, המתמחה בניהול מידע בענן ומפתחת טכנולוגיות ייחודיות בתחום, שביקר לאחרונה בישראל. עם זאת, הוא מוסיף כי לצד הרצון לעבור לענן ציבורי, החברות עדיין מעוניינות לשמור על עצמאות מסוימת. כלומר, לנהל את השרת בעצמן ולא להיות כפופות להחלטות כוללות של ספק הענן הציבורי. במילים אחרות - לחסוך בעלויות כמו בענן ציבורי, אך ליהנות מהגמישות והיתרונות כמו בענן פרטי.

על הרקע הצורך הזה, התפתח בשנים האחרונות סוג חדש של אחסון ענן - היברידי. במקרה של ענן היברידי, יכול הארגון להרחיב את הענן הפרטי תוך שימוש במשאבי האחסון ומשאבים נוספים של הענן הציבורי. השימוש בענן היברידי מאפשר לארגון להמשיך לעבוד עם יישומים שדורשים את שליטתו המלאה בענן הפרטי ובנוסף להעביר את שאר עומסי העבודה לענן או לעננים הציבוריים.

המודל של NetApp, שעושה שימוש בענן היברידי ובריבוי עננים יכול, לטענת החברה, להביא לחיסכון גדול בעלויות. זאת גם בזכות דחיסה גדולה יותר של המידע וחיסכון בחשמל, מה שמאפשר לאחסן יותר בפחות עלויות.

ניהול המידע המפוצל בין מקורות אחסון

כיום ארגונים כבר לא מסתפקים בעבודה מול ספק תשתיות ענן אחד, אלא מפצלים את המידע בין תשתיות שונות, כתלות בדרישות הטכניות. "ספקי תשתיות ענן הבינו שלגייס ולשמר לקוחות באמצעות מניעה עתידית של מעבר למתחרה זו אסטרטגיה גרועה מאוד", אומר קוריאן. "האסטרטגיה הנכונה היא להראות לאותם לקוחות את הערך שהם יקבלו ממך - מהיכולות שלך".

"אני חושב שאין כיום אף ספק שירותי ענן שבאמת יכול להעניק ללקוחות שלו את כל מה שהם צריכים", מוסיף קוריאן ותולה זאת בכמות הגדולה של הלקוחות ובצרכים המגוונים שלהם. "גם אם לספקי הענן יש משאבים גדולים מאוד, אין להם משאבים בלתי מוגבלים". וכך, המעבר לסביבות של עננים היברידיים וריבוי עננים הביא אמנם פוטנציאל גדול לניהול המידע בארגון, אך גם יצר סביבה מורכבת יותר לתפעול. למשל, בכל הנושא של הרצת אפליקציות Saas (תוכנות מבוססות Web) שדורשות התקנה נפרדת ובדיקת תקינות על כל ענן בנפרד. הדוגמה הכי מוכרת היא של שירותי אופיס 365, אשר אינם מחייבים יותר את הורדת היישומים למחשב.

בעוד שאפליקציות SaaS פתרו את התלות בהתקנה מקומית, בכל מה שקשור להרצה שלהם על גבי עננים שונים התמונה מורכבת יותר. שירותי SaaS רבים דורשים בדיקה והתאמה לכל תשתית ענן שונה באופן פרטני, מה שמגדיל ומייקר את זמן העבודה. "הדבר מאוד רלוונטי לחברות צעירות שמתנהלות אך ורק בעננים, ללא שימוש בתשתית פיזית", מסביר קוריאן. "על גבי השירותים שלנו, ולמי שמשתמש בכלי הניהול שלנו, רצים כיום שירותי SaaS רבים שיכולים להתפרש במהירות רבה יותר על עננים ציבוריים, מבלי שיהיה צורך בבדיקה פרטנית של כל שירות ושירות על כל ענן בנפרד", הוא מוסיף.

תפיסת מארג הנתונים

על רקע האתגרים הללו, פיתחה חברת NetApp בשנים האחרונות את תפיסת מארג הנתונים. חזון העוסק בפיתוח ושמירה של הנתונים בארגונים מכל הסוגים. תפיסה זו נותנת מענה לסוגיות שעולות - כגון שינוע הנתונים מענן לענן, ניהולם ופיצולם בין מפעילי עננים שונים. כחלק מתפיסת מארג הנתונים פיתחה החברה סט של כלים שמאפשרים תקשורת והעברת מידע בין נקודות הקצה השונות (העננים) בצורה פשוטה ואחידה ואת ניהול המידע מכל מקום שבו נמצא הלקוח. הדבר גם מאפשר למגוון רחב של אנשים בארגון להשתמש במידע במהירות, כשכל אחד מהם עובד בסביבת ענן שונה ובסוף מתרחשת האינטגרציה.

בעבר, הציעה החברה עשרות מוצרי חומרה ותוכנה ללקוחות, אך כיום, מתגאים ב-NetApp כי הצליחו לצמצם את השירותים למספר חד ספרתי שעונה על מגוון רחב של צרכי הלקוחות, כחלק מתפיסת מארג הנתונים. "חוק ה-80-20 פועל גם בשוק שלנו: 80% מתעבורת המידע והתהליכים שרצים, מתבצעים על 20% מכלל הכלים וההגדרות (מוצרי החומרה והתוכנה) המוצעים ללקוחות", מפרט קוריאן.

"למשל, בתחום התוכנה יש שלושה מודולים של חבילות: חבילת תוכנה אחת עוסקת במתן גישה למידע, חבילה אחרת מספקת שכבת הגנה מפני גרימת נזק למידע, וחבילה שלישית מיועדת ליצירת שכבת אבטחה מפני איומים חיצוניים. הלקוח מתחיל מהחבילה הראשונה, ויכול להחליט אם להוסיף את האחרות".

קוריאן מדגיש כי הייחוד של החבילות והתוכנות שמציעה החברה הוא היכולת שלהן לעבוד בצורה מסונכרנת עם מידע שנמצא בעננים שונים ודאטה סנטרים פרטיים. חלק מאותן טכנולוגיות ייחודיות מפותחות כיום במרכז המחקר והפיתוח של החברה בישראל, שבו מועסקים למעלה מ-150 חוקרים ומפתחים. "אנחנו בהחלט רוצים לעשות בישראל יותר דברים, אבל אני לא יכול לדבר עליהם כרגע. ישראל תהיה אחד ממרכזי הפיתוח החשובים שלנו גם בעתיד", הוא מבטיח.

כדי להשלים את התמונה, השיקה לאחרונה החברה מודל צריכה חדש, NetApp Keystone Cloud Consumption, שמאפשר להזמין שירותי ניהול נתונים end-to-end בכל מקום שהארגון מריץ אותם. בין אם מדובר בענן פרטי, ציבורי, היברידי או ריבוי עננים. ניהול הנתונים יכול להתבצע על ידי NetApp, גורם שלישי, או בתוך הארגון. כחלק מהשירות, מתאפשר לארגונים שונים להצטרף לשירותי NetApp ולזכות להתאמה של היישומים שהם משתמשים בהם לכאלה שיאפשרו האינטגרציה המדוברת בין עננים.

לכן, למרות שהמעבר של תשתיות ואחסון לסביבת העננים יצר תמונה מורכבת למדי, נראה כי עם הכלים המתאימים ניתן להתמודד עם האתגרים ביעילות, ולהצליח לעבוד בסביבות שונות באמצעות ניהול נכון של המידע.

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד