גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שטים בין עננים: כיצד חברות יכולות להתמודד עם אתגרי אחסון וניהול המידע?

שמירת מידע בענן ציבורי, בארגון עצמו או בחוות שרתים - כל אלה מוצעים לחברות וארגונים, אך גם מייצרים קשיים בסנכרון בין מערכות ● ג'ורג' קוריאן, מנכ"ל חברת NetApp העולמית, מסביר כיצד ניתן להתגבר על המורכבות התפעולית ולנהל מיטבית מידע המאוחסן בארגון ומחוצה לו

ענן היברידי. מרחיב את הענן הפרטי ומאפשר שליטה מלאה ביישומים / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב
ענן היברידי. מרחיב את הענן הפרטי ומאפשר שליטה מלאה ביישומים / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב

הכתבה בשיתוף NetApp

בעידן הדיגיטלי וניהול המידע בארגון, לחברות רבות אין את התשתית הפיזית על מנת לאחסן ולארגן את כל המידע שברשותן. לכן, הן אינן מסתפקות רק באחסונו בדאטה סנטרים הפיזיים שלהן, אלא מעבירות חלק ממנו, ולעיתים אף את כולו, לענן. התהליך הזה, למרות שנשמע לכאורה פשוט, טומן בחובו מספר אתגרים לא קלים שדורשים פתרון. לעיתים, המידע מפוצל בין הדאטה סנטר הפיזי של החברה לבין הענן, ובמקרים מסוימים גם בין ספקי שירותי ענן שונים. הדבר מעלה לא מעט שאלות כמו: איך לבחור את פתרונות האחסון המתאימים לארגון וכיצד לנהל את המידע של הארגון כאשר הוא מפוצל בין דאטה סנטרים פיזיים למספר עננים מסוגים שונים?

מהו פתרון האחסון המתאים ביותר לארגון?

כיום, באופן כללי, לארגונים כמה דרכים לאחסן את המידע. הראשונה היא באמצעות דאטה סנטרים או עננים פרטיים, שרתים אשר יכולים להיות ממוקמים בתוך הארגון או אצל ספק חיצוני וכל כולם שייכים לארגון. במקרה הזה, השליטה והאחריות על הענן נותרת בידי אנשי ה-IT של הארגון, ששומרים על גמישות מלאה בשימוש בו; דרך נוספת היא להשתמש בענן ציבורי, כמו אלו של גוגל, אמזון ומיקרוסופט, שמאפשרים משאבי אחסון דומים, אך מותירים את השליטה והאחריות בידי ספק שירותי הענן. כך, בעוד שבענן פרטי אנשי ה-IT של הארגון יכולים לשלוט באלמנטים כגון אבטחה, מהירות הרשת והרצת אפליקציות שונות, במקרה של ענן ציבורי זה בלתי אפשרי. באופן טבעי, עלות ההחזקה של ענן פרטי או דאטה סנטר גבוהה יותר מאשר שימוש בענן ציבורי.

"בשנים האחרונות אנחנו רואים שהלקוחות שלנו מעוניינים להעביר חלק גדול מהפעילות שלהם לעננים ציבוריים וליהנות מכל היתרונות שמגיעים עם מעבר שכזה", אומר ג'ורג' קוריאן, מנכ"ל חברת NetApp העולמית, המתמחה בניהול מידע בענן ומפתחת טכנולוגיות ייחודיות בתחום, שביקר לאחרונה בישראל. עם זאת, הוא מוסיף כי לצד הרצון לעבור לענן ציבורי, החברות עדיין מעוניינות לשמור על עצמאות מסוימת. כלומר, לנהל את השרת בעצמן ולא להיות כפופות להחלטות כוללות של ספק הענן הציבורי. במילים אחרות - לחסוך בעלויות כמו בענן ציבורי, אך ליהנות מהגמישות והיתרונות כמו בענן פרטי.

על הרקע הצורך הזה, התפתח בשנים האחרונות סוג חדש של אחסון ענן - היברידי. במקרה של ענן היברידי, יכול הארגון להרחיב את הענן הפרטי תוך שימוש במשאבי האחסון ומשאבים נוספים של הענן הציבורי. השימוש בענן היברידי מאפשר לארגון להמשיך לעבוד עם יישומים שדורשים את שליטתו המלאה בענן הפרטי ובנוסף להעביר את שאר עומסי העבודה לענן או לעננים הציבוריים.

המודל של NetApp, שעושה שימוש בענן היברידי ובריבוי עננים יכול, לטענת החברה, להביא לחיסכון גדול בעלויות. זאת גם בזכות דחיסה גדולה יותר של המידע וחיסכון בחשמל, מה שמאפשר לאחסן יותר בפחות עלויות.

ניהול המידע המפוצל בין מקורות אחסון

כיום ארגונים כבר לא מסתפקים בעבודה מול ספק תשתיות ענן אחד, אלא מפצלים את המידע בין תשתיות שונות, כתלות בדרישות הטכניות. "ספקי תשתיות ענן הבינו שלגייס ולשמר לקוחות באמצעות מניעה עתידית של מעבר למתחרה זו אסטרטגיה גרועה מאוד", אומר קוריאן. "האסטרטגיה הנכונה היא להראות לאותם לקוחות את הערך שהם יקבלו ממך - מהיכולות שלך".

"אני חושב שאין כיום אף ספק שירותי ענן שבאמת יכול להעניק ללקוחות שלו את כל מה שהם צריכים", מוסיף קוריאן ותולה זאת בכמות הגדולה של הלקוחות ובצרכים המגוונים שלהם. "גם אם לספקי הענן יש משאבים גדולים מאוד, אין להם משאבים בלתי מוגבלים". וכך, המעבר לסביבות של עננים היברידיים וריבוי עננים הביא אמנם פוטנציאל גדול לניהול המידע בארגון, אך גם יצר סביבה מורכבת יותר לתפעול. למשל, בכל הנושא של הרצת אפליקציות Saas (תוכנות מבוססות Web) שדורשות התקנה נפרדת ובדיקת תקינות על כל ענן בנפרד. הדוגמה הכי מוכרת היא של שירותי אופיס 365, אשר אינם מחייבים יותר את הורדת היישומים למחשב.

בעוד שאפליקציות SaaS פתרו את התלות בהתקנה מקומית, בכל מה שקשור להרצה שלהם על גבי עננים שונים התמונה מורכבת יותר. שירותי SaaS רבים דורשים בדיקה והתאמה לכל תשתית ענן שונה באופן פרטני, מה שמגדיל ומייקר את זמן העבודה. "הדבר מאוד רלוונטי לחברות צעירות שמתנהלות אך ורק בעננים, ללא שימוש בתשתית פיזית", מסביר קוריאן. "על גבי השירותים שלנו, ולמי שמשתמש בכלי הניהול שלנו, רצים כיום שירותי SaaS רבים שיכולים להתפרש במהירות רבה יותר על עננים ציבוריים, מבלי שיהיה צורך בבדיקה פרטנית של כל שירות ושירות על כל ענן בנפרד", הוא מוסיף.

תפיסת מארג הנתונים

על רקע האתגרים הללו, פיתחה חברת NetApp בשנים האחרונות את תפיסת מארג הנתונים. חזון העוסק בפיתוח ושמירה של הנתונים בארגונים מכל הסוגים. תפיסה זו נותנת מענה לסוגיות שעולות - כגון שינוע הנתונים מענן לענן, ניהולם ופיצולם בין מפעילי עננים שונים. כחלק מתפיסת מארג הנתונים פיתחה החברה סט של כלים שמאפשרים תקשורת והעברת מידע בין נקודות הקצה השונות (העננים) בצורה פשוטה ואחידה ואת ניהול המידע מכל מקום שבו נמצא הלקוח. הדבר גם מאפשר למגוון רחב של אנשים בארגון להשתמש במידע במהירות, כשכל אחד מהם עובד בסביבת ענן שונה ובסוף מתרחשת האינטגרציה.

בעבר, הציעה החברה עשרות מוצרי חומרה ותוכנה ללקוחות, אך כיום, מתגאים ב-NetApp כי הצליחו לצמצם את השירותים למספר חד ספרתי שעונה על מגוון רחב של צרכי הלקוחות, כחלק מתפיסת מארג הנתונים. "חוק ה-80-20 פועל גם בשוק שלנו: 80% מתעבורת המידע והתהליכים שרצים, מתבצעים על 20% מכלל הכלים וההגדרות (מוצרי החומרה והתוכנה) המוצעים ללקוחות", מפרט קוריאן.

"למשל, בתחום התוכנה יש שלושה מודולים של חבילות: חבילת תוכנה אחת עוסקת במתן גישה למידע, חבילה אחרת מספקת שכבת הגנה מפני גרימת נזק למידע, וחבילה שלישית מיועדת ליצירת שכבת אבטחה מפני איומים חיצוניים. הלקוח מתחיל מהחבילה הראשונה, ויכול להחליט אם להוסיף את האחרות".

קוריאן מדגיש כי הייחוד של החבילות והתוכנות שמציעה החברה הוא היכולת שלהן לעבוד בצורה מסונכרנת עם מידע שנמצא בעננים שונים ודאטה סנטרים פרטיים. חלק מאותן טכנולוגיות ייחודיות מפותחות כיום במרכז המחקר והפיתוח של החברה בישראל, שבו מועסקים למעלה מ-150 חוקרים ומפתחים. "אנחנו בהחלט רוצים לעשות בישראל יותר דברים, אבל אני לא יכול לדבר עליהם כרגע. ישראל תהיה אחד ממרכזי הפיתוח החשובים שלנו גם בעתיד", הוא מבטיח.

כדי להשלים את התמונה, השיקה לאחרונה החברה מודל צריכה חדש, NetApp Keystone Cloud Consumption, שמאפשר להזמין שירותי ניהול נתונים end-to-end בכל מקום שהארגון מריץ אותם. בין אם מדובר בענן פרטי, ציבורי, היברידי או ריבוי עננים. ניהול הנתונים יכול להתבצע על ידי NetApp, גורם שלישי, או בתוך הארגון. כחלק מהשירות, מתאפשר לארגונים שונים להצטרף לשירותי NetApp ולזכות להתאמה של היישומים שהם משתמשים בהם לכאלה שיאפשרו האינטגרציה המדוברת בין עננים.

לכן, למרות שהמעבר של תשתיות ואחסון לסביבת העננים יצר תמונה מורכבת למדי, נראה כי עם הכלים המתאימים ניתן להתמודד עם האתגרים ביעילות, ולהצליח לעבוד בסביבות שונות באמצעות ניהול נכון של המידע.

עוד כתבות

חיילי מילואים בצפון / צילום: דובר צה''ל

שבוע לפני שנסגר: האוצר מבקש לעצור מכרז בקציר המיועד רק למילואימניקים

המכרז כולל 306 יחידות דיור שישווקו במתכונת "הרשמה והגרלה" – לנכי צה"ל ולחיילי מילואים פעילים בלבד ● באוצר טוענים כי שיווק של 100% מהדירות למילואימניקים ולנכי צה"ל אינו בסמכותה של רמ"י

דירה שנפגעה מטיל איראני ברמת גן / צילום: ap, Oded Balilty

"אין כבר איפה לשכור דירה ברמת גן": החורים במתווה הפיצויים לנפגעי הטילים חושפים סכסוכים ובעיות

המלחמה שמטה את הקרקע תחת רגליהם של בעלי דירות ושוכרים רבים, ובשטח מצטברים מקרים שמתווה הסיוע לא נותן להם מענה ● חוזים מתבטלים ומשכירים נאלצים לשלם משכנתא על נכסים שלא ראויים למגורים ● מפונים מתקשים למצוא דיור חלופי באזורים שנהרסו, עקב הביקוש הגבוה ● האם אנחנו בדרך לגל תביעות? ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי־צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

מקסים הרקין ובר קופרשטיין בתיעוד משבי חמאס

"אנחנו פה מתים עם הדופק, לא מרגישים בני אדם": תיעוד ראשון של מקסים הרקין ובר קופרשטיין בשבי

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

נשיא טורקיה ארדואן עם עמיתו הסורי, אחמד אל–שרע / צילום: ap, Francisco Seco

טראמפ שם על השולחן: נשק לטורקיה בתמורה להסכם בין ישראל לסוריה

האמריקאים שואפים לצרף את סוריה להסכמי אברהם בעסקת חבילה: האיסור על מכירת F-35 לטורקיה יבוטל - בתמורה לנרמול יחסים עם ישראל ● החשש: היתרון האווירי של ישראל ייפגע

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

החברה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלו היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

פי דידי. זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות / צילום: ap, Willy Sanjuan/Invision

משפט פי דידי: הראפר הורשע בשידול לזנות, אבל זוכה משאר האישומים נגדו

חבר המושבעים במשפט פי דידי המואשם בשורה של עבירות מין וסחר בבני אדם הגיע להחלטה בבית המשפט הפדרלי בניו יורק ● הראפר זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות - שעשויים להוביל ל-10 שנות מאסר כל אחד

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה ואיזה יעדים דווקא התווספו?

משרד הפרסום העתידי, כפי שנוצר באמצעות ChatGPT / צילום: ChatGPT

סוף עידן משרדי הפרסום? כך ייראה הענף בעוד חמש שנים

אמיר גיא, יו"ר איגוד חברות הפרסום לשעבר, קורא למשרדים להתעורר: אנחנו פועלים בעולם שמתערער, עם שיבוש מוחלט של המודל הכלכלי, תהליך העבודה והיחסים עם המותגים ● מי שישרוד הוא זה שימזג קריאייטיב, דאטה ונרטיב למוצר אחד, ויהפוך לשותף טכנולוגי של הלקוח

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דד־ליין המכסים של טראמפ מתקרב, אך הסכמי הסחר שהובטחו לא נראים באופק

התקופה שהגדיר נשיא ארה"ב טראמפ למשא ומתן על הסכמי סחר מתקרבת לסיומה ללא תוצאות, והאיומים במכסים כבדים על שותפות כמו יפן והאיחוד האירופי מתחדשים ● בכירים בממשל מנסים לרכך את הדד־ליין שנקבע, ה־9 ביולי ● בינתיים, השווקים לא מתרגשים מהבאות

רונית רפאל / צילום: עידו לביא

רונית רפאל מחפשת שוכרים חדשים בבזל

אחרי 17 שנים של פ עילות, רשת ארקפה תפנה ב־1 בספטמבר את הסניף ברחוב בזל בתל אביב - אחד המיקומים הבולטים בעיר ● מדובר בנכס שבבעלות אשת העסקים רונית רפאל, והוא כולל שטח מסחרי של 65 מ"ר נטו, בתוספת חלל אחסון של 10 מ"ר ● אירועים ומינויים

ארז קמיניץ, לשעבר המשנה ליועמ''ש / צילום: אייל טואג

עו"ד ארז קמיניץ: "המדינה חייבת לעשות מסלול ירוק להיתרים"

על רקע הפגיעות בעורף, קמיניץ מציע מודל של שולחן עגול, בלי רפורמות חדשות, שנוטות להתעכב ואינן מתאימות למצב חירום ● "שיתוף פעולה בין מינהל התכנון, רשות המסים, רמ"י, משרד הפנים, משרד המשפטים וגופים נוספים הוא הכרחי. אין טעם להניע תהליכים ללא גיבוי ממשלתי רחב", אמר קמיניץ

דן בודנר, מנכ''ל ורינט / צילום: איל יצהר

לא הסיבוב הראשון בארץ: הקרן שעשויה להפוך לגלגל ההצלה של מניית ורינט

חברת הטכנולוגיה הוותיקה שנסחרת בשווי של 1.1 מיליארד דולר עשויה לעבור לידי קרן ההשקעות תומא בראבו, לה היסטוריה מוצלחת עם חברות בישראל ● ורינט המספקת פתרונות למוקדי שירות, איבדה שליש מהשווי שלה רק השנה

מתקרבים לגיל פרישה? החיסכון שיכול לתת לכם קצבה פטורה ממס

"תיקון 190" נשמע טכני, אך הוא מאפשר ניהול כסף פרטי דרך קופת גמל - עם שיעור מס שונה, גמישות בהשקעה וגם כמה מגבלות שחשוב להכיר ● למי הוא מתאים ומתי זה משתלם? לפני שמפקידים - חשוב להבין את כל המשמעויות

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מאות שקלים בנטו: ביטול הטבת השכר לכוחות הביטחון נדחית

רשות המסים דחתה עד סוף 2025 את ביטול "הסכם דוקלר", שמעניק הטבות מס ייחודיות לאנשי למערכת הביטחון ● המשא ומתן עם צה"ל לא הבשיל להסכמות, וסמוטריץ' מתרחק מהסוגיה הרגישה בעיצומה של המלחמה: "למרבה הצער, לשר אין סמכות חוקית להתערב"

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר רוטמן, לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

החוסכים הישראלים מסכמים חצי שנה פנומנלית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

החודש ההיסטורי שסידר לחוסכים הישראלים את אחת התקופות הטובות אי פעם

המחצית הראשונה של שנת 2025 הייתה עמוסה בטלטלות בארץ ובעולם, ועדיין חוסכי הגמל והפנסיה צפויים ליהנות מתשואות שלא נראו כמותן זה שנים ● הסיבה המרכזית: הבורסה בתל אביב שהפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ובכל זאת, במסלול אחד ייצאו מאוכזבים